|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Miramej, nie oglądaj tego
ja jestem chora jak widzę dziecko na wpół rozebrane idące z rozpadającym się plecakiem w mróz, a jak widzę nastolatka z gnijącymi zębami, bo nikt się nim nie zajmuje i siada do mnie na fotel i nic nie mogę mu zrobić bo nie ma ani grosza... a tym gabinecie gdzie pracuję na fundusz mam jedną pacjentkę, która kolejnego zęba nie leczy, bo nfz nie refunduje kanałówek trzonowców, a jak chciałam zakwalifikować jej zęba do ekstrakcji iz robiłam rtg usłyszałam od jej ojca, ze "...." tu niecenzuralne słowa "mam se w dupę wsadzić zdjęcie" a on nie zapłaci 20 zł to ryczałam całą drogę do domu... świat taki jest czy nam się to podoba czy nie... niestety a wiadomo kto to jest? na policję trzeba
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-03-07 o 21:13 |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Miramej a czemu on nie zabierze tego dziecka od niej? bo tego nie mogę sie doczytać tam. mieszka z nimi jeszcze?
Przerażające to, przesłuchalam kawałek, wylączyłam, bo ryczec mi sie chce. |
|
|
|
#483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro wypróbuję jak są trwałe ![]() A w ogóle to dziękuję bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() straszne to |
|||
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym wie prokurator, policja i GOPS. To widać za mało, jak nie rozhuczą się o ty media, fora, to pewnie nikt temu Szymonowi nie pomoże. Cytat:
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam, że Dorota Zawadzka (Superniania) wkroczyła do akcji.
|
|
#487 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
drugie, wiertarka jest i dłużej mu posłużą niż te z bajki Cytat:
ja miałam to samo, meble już były zamówione a ja jeszcze małżowi stękałam czy może inne wziąć ![]() Cytat:
szkoda, że z powodu choroby ale fajnie że znów w domku będziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę Amelka bardzo cieszyła się z powrotu babci. Dzisiaj była pod opieką mojej chrzestnej, a potem swojej Katar dalej spory, ale apetyt dopisuje. Na obiad zjadła 3 miseczki krupniku
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W głowie mi się to nie mieści, nie mam na to wszystko słów ![]() Babcia na stałe wróciła? Mój Kuba prawie nie je, nawet bułki z ulubioną konfiturą żurawinowo-jagodową nie chciał
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Na końcu tego nagrania matka cos tam krzyczy do dziecka ze jak chce to niech idzie do taty, a ten chłopczyk, że nie bo ja chcę z tobą.
to juz mnie rozwaliło na łopatki, czy ten chłopczyk az tak jest nastawiony przeciwko ojcu? chce zostac z matką, która TAK go traktuje? ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mirku a gdzie jeszcze piszą o tym, znaczy na gazecie tez jest jakis wątek? |
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja znalazłam na gazecie: http://forum.gazeta.pl/forum/w,566,1...lice_.html?v=2
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, poczytam
Mam nadzieje ze uda sie zabrac tego chłopca. Po głowie chodzi mi pytanie, czemu nie zabierze dziecka siłą nawet, dla jego dobra. dziecko pewnie by płakało, ale moze by zobaczylo, ze u taty jest lepiej. Takie małe a juz tyle przechodzi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulekCytat:
Jak dziecko jest samo w domu z taką "matką" to choćby nie wiem co robiła to i tak jest dla niego najważniejsza. Na pewno są też chwile kiedy go przytula itd. i to go przy niej trzyma. Ja nie mogę tego zrozumieć... jak matka... idę spać bo mną telepie
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam tylko w odpowiedniej proporcji i kolejności.Włączasz program i wyjmujesz gotowy chlebek. A dlaczego jesteś przeciwna Pulneo? Ja też tak podaję, na noc, zapobiegawczo. Ogólnie przez 3dni 3x dziennie, przede wszystkim p.zapalnie Mi się podobają z bajki, bo są takie dziecięce ![]() Morska myślałam dziś o tobie ![]() Ale jak zdałam sobie sprawę jaką gafę popełniłam to zalał mnie wstyd po sam czubek głowy ![]() Chorowitki...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę napisać, jakie mną targają uczucia, bo bana zarobię. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
, a tam się normalnie wsypuje mąkę, drożdże itd.? Bo pamiętam, że o jakichś mieszankach też pisałaś. I jak to cenowo wychodzi (pomijając prąd)?Dziewczyny odradzały ![]() Podajesz, nawet jak temperatura nie "kwalifikuje" się do zbijania? Z wyglądu są fajniejsze, ale Kuba lubi dorosłe, jeszcze się zastanawiam ![]()
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
My po wizytach u lekarzy, Gabryś zdrowy i zaszczepiony i dziękujemy za kciuki Przesłuchałam 1/4 filmu który wrzuciłyście i się poryczałam, nawet nie mam słów na to chyba jeszcze za dużo we mnie hormonów po ciązy bo zwaliło mnie to z nóg, ale piszecie że ktoś się zajął dzieckiem więc mam nadzieję, że jego horror się skończył. W dzieciństwie też nie chciałam jeść obiadów ale nikt na mnie nie krzyczał, nie bił no i nic mi od tego nie jest. A ta matka pewnie tłumaczy, że ona dbała o dobra dziecka żeby głodne nie chodziło.........ech szkoda słów. Doczytałam też że mamy jakieś Chorowitki więc życzę im zdrówka ps też mam automat do chleba moulinex ten duzy chyba już z 3 lata mi służy, tylko pekła mi uszczelka w jednym skrzydełku i muszę się z tym do serwisu udać ale tak poza tym super, o i fajne jest z niego ciasto na pizze, polecam! Często ustawiałam wieczorem, żeby chleb był na rano, super sprawa kiedy budzi Cie zapach świeżego ciepłego chlebka....mniam jak mawia Serek
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2011-03-07 o 22:19 |
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ale ale... czy Ty nie masz dla nas jakichś wiadomości
Napisz ![]() Cytat:
![]() Anusia, chyba nie chodzi o hormony ![]() O, dzięki za opinię, Kasia też ma z tej firmy, ale nie wiem, czy to ten "duży"
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mi robicie chęci na ten automat do chleba
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do automatu to ten duży zajmuje już trochę miejsca w kuchni i wychodzi z niego spory chlebek, więc trzeba wczesniej pomyśleć czy taki jest potrzebny, ja lubię pieczywo Tż równierz więc u nas się sprawdza i zawsze robię ten największy bochenek. A kiedy jestem sama robię pół porcji i tez jest ok A pieczywo naprawdę jest dłużej świeże, można dodać różnych ziaren a przygotowanie samych składników jest bardzo szybkie i proste. Używam zawsze drożdży instant- zawsze wszystko wychodzi.
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2011-03-07 o 22:36 |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak dopytuję, czy wychodzi, bo ja zdolna inaczej w kuchni jestem , Kasia chyba też takich drożdży używa
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-03-07 o 22:39 |
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Małż przywiózł mi ciasto od mojej Mamy, zjadłam i mogę iść spać
![]() Trzymajcie jutro kciuki za małą Laurkę ![]() Śpijcie dobrze |
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
polecałam wam TEN film? chyba nie. Taka luźna komedia, o parze która opiekuje sie dzieckiem. Momentami ryczałam jak bóbr. Lubię takie filmy.
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam ten największy model i robię największy chleb ![]() A na imprezy i grille ten duży jest za mały wszyscy najadają sie chlebem i swoja drogą można tanio przyjaciół ugościć ![]() Serio to nigdy nie robiłam obliczeń po ile taki chlebek wychodzi bo nie to dla mnie ważne a właśnie radość z szamania gorącego chlebka z masełkiem....aż mi ślinka poszła
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż rachmistrz nadworny wyliczył że prąd nie przekracza 80gr, za bochenek, bo ta maszyna pracuje jakieś 3h, ale z godzinę nie pracuję bo ciasto rośnie, a jak miesza to pobór prądu też jest mały.Tylko jak pieczę to największe jest zużycie, ale bez przesadyzmu. Moja ciotka jak dowiedziała się ile automat chodzi, to skomentowała że bochenek 10zł wyniesie ![]() Cenowo najkorzystniej wychodzi samemu sobie mieszać różne typy mąk, no chyba że w lidlu uda ci się zapolować na mieszanki. Czasem w Piotrze i Pawle kupuje gotowce i 1kg-na 2chleby po 750g płace ponad 5zł ale tam na wszystkim zdzierają.Tak, bo nie w sprawie temperatury to podaję, a przeciw zapalnie, stąd ciągłość 3dni ,3x dziennie.Stosuję się do zaleceń swojego pediatry. Cytat:
![]() wszystko w najlepszym porządku , wielkość odpowiada tygodniowi, serduszko biło, nie dopatrzył się żadnych nieprawidłowości.Następna wizyta już za 2tyg. Nie, ja mam ten mniejszy.Max do 1kg chlebka Cytat:
Kobietki czy jak wasze dzieci miały jakieś kwiatki w moczu to gorzej spały? Laura w nocy coś pojękuję,kwili,popłakuje. .. Dzisiejszy wynik jakaś porażka.W labie zdałam sobie sprawę że mocz pobrałam jak ostatnia sierota, więc muszę to znów powtórzyć. Dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
, oby tym razem nic Im nie przeszkodziło.Rozumiem, że On też jest zdolny inaczej ![]() Cytat:
, a w Lidlu to aż trzeba polować na te mieszanki? ![]() Za odpowiedź o leku też ![]() ![]() Jak kupię kiedyś ten automat, to się wypowiem na ten temat ![]() Kuba miał tylko pół roku wtedy, to i bez bakterii szału nie było, On płakał po prostu więcej niż zwykle. A Laura jeszcze popuszcza? Ja jak pobieram, to Kuba sobie po prostu stoi i się bawi np. pilotem a my czatujemy. Ale On już wie, po co stoi, dostał kiedyś pojemnik i teraz czasem go bierze i niby łapie sobie si
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
czy wszystkie dzieciaczki były u okulisty na kontroli? tak pytam bo my ani razu nie byłysmy i nie wiem czy trzeba isc czy nie. moczu i krwi tez nigdy nie badalismy, bo nie było potrzeby narazie.
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę tu i próbuję nie myśleć o tym małym Szymonie, ale ciężko
Idę, może uda mi się zasnąć.Dobrej nocy ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Wojtusiu, Kuba nie był u okulisty
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dobranoc |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
my po wizytacji
![]() o malym Szymonku ogladalam wtedy w tv i tez ryczalam ![]() w glowie sie nie miesci jak matka potrafi traktowac wlasne dziecko Wojtusiu my tez u okulisty nie bylismy ani zadnych badan nigdy Kasiu ciesze sie ze wszystko ok Miramej pytalas czy Werka jest marudna jak nie spi w dzien - otoz ma pare takich momentow ze pomarudzi ale ogolnie jest wesola, bawi sie sama takze nie jest zle ![]() dobranoc
|
#509 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo..., ale wczoraj mięliśmy z małżem burzę mózgów i wymyśliliśmy chyba projekt najlepszy z najlepszych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O Szymonie nie słuchałam, bo nie mam głośników w pracy ![]() Cytat:
![]() Ale po wczorajszej burzy osiągnęłam spokój duszy, czuję, że "to jest to" ![]() Ja robiłam tak jak Kasia - przez trzy dni 3/dzień podawałam Nurofen w celach przeciwzapalnych. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Anusia dobrze, że Junior zdrów ![]() Dzień dobry Miramej nie tylko Twój Kubuś nie chce jeść ![]() Zosia od paru dni jej jak ptaszek. Wczoraj z nami przy obiedzie najadła się ryżu (ok. 16), nic więcej nie chciała i do wieczora nic już nie jadła. Obudziła się oczywiście głodna jak wilk o 1, wypiła kaszę, potem pobudka o 4, pół butelki kakao i pobudka na dobre o 6-cała butla mleka. Czyli nadrabia w nocy. Super. Także dzisiaj troszkę tak... ![]()
|
|
#510 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby szybko przeszło ![]() Mi się Mańkowe podobają bo są takie dziecięce, ale skoro Kubasek woli dorosłe to sami wiecie co robić ![]() cała przyjemność po mojej stronie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() baaaardzo proszę trzymam kciuki by L sprostała a już mnie kolejny zapach kusi zwłaszcza ze mega tanio znalazłam tester i atomki dojechały![]() czytałam na FB...tylko tak od razu nie da rady nic zrobić...ale działa.. I pomyśleć że ojciec był z tymi nagraniami w prokuraturze a tam powiedzieli ze to żaden dowód ![]() to nie hormony na pewno Cytat:
niech tak zostanie ![]() Cytat:
Ja poszłam profilaktycznie, kilka osób mi radziło...no i tak w temacie...mój kolega z pracy (młody chłopak) ma jakąś wadę wzroku (nie pamiętam jak się nazywa) ale na jedno oko praktycznie nie widzi...lekarz parę lat temu powiedział że gdyby miał badane oczy jak był mały to można by było zrobić zabieg i uratować oko...a teraz za późno ![]() Cytat:
![]() i to najważniejsze ![]() Unhola zdrówka dla chłopaków Mayaszka jak wczorajszy fryzjer? ![]() Dzień dobry Właśnie dostałam kwiatki od szefa ![]() częstujcie się:37eb0ef61b6b0e9e96372b32cd133b6e3131cbfb_560x560.jpg
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-08 o 08:49 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

), Tantum Verde i Cebion. Lekarka powiedziała też, że na noc zbić podwyższoną temperaturę, nawet, gdy jest tylko powyżej 37 stopni 

Ba! Ja już nawet mam projekt alternatywny
szkoda, że z powodu choroby ale fajnie że znów w domku będziesz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, a tam się normalnie wsypuje mąkę, drożdże itd.? Bo pamiętam, że o jakichś mieszankach też pisałaś. I jak to cenowo wychodzi (pomijając prąd)?