Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 20:44   #481
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Miramej, nie oglądaj tego
ja jestem chora jak widzę dziecko na wpół rozebrane idące z rozpadającym się plecakiem w mróz, a jak widzę nastolatka z gnijącymi zębami, bo nikt się nim nie zajmuje i siada do mnie na fotel i nic nie mogę mu zrobić bo nie ma ani grosza...
a tym gabinecie gdzie pracuję na fundusz mam jedną pacjentkę, która kolejnego zęba nie leczy, bo nfz nie refunduje kanałówek trzonowców, a jak chciałam zakwalifikować jej zęba do ekstrakcji iz robiłam rtg usłyszałam od jej ojca, ze "...." tu niecenzuralne słowa "mam se w dupę wsadzić zdjęcie" a on nie zapłaci 20 zł to ryczałam całą drogę do domu...
świat taki jest czy nam się to podoba czy nie... niestety a to przecież tylko zęby, czyli ułamek życia

a wiadomo kto to jest? na policję trzeba

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-03-07 o 21:13
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:07   #482
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Miramej a czemu on nie zabierze tego dziecka od niej? bo tego nie mogę sie doczytać tam. mieszka z nimi jeszcze?

Przerażające to, przesłuchalam kawałek, wylączyłam, bo ryczec mi sie chce.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:08   #483
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
heheheh następna ja to chyba w końcu skorzystam z Waszych propozycji Mężowych
...
super cieszę się ze się podobają...ja też jestem w nich zakochana
Korzystaj dopóki proponujemy

Jutro wypróbuję jak są trwałe
A w ogóle to dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba też ma infekcję wirusową. Lekarka chciała dać Pulneo, ale spytałam, czy jest możliwość, żeby to jakoś zastąpić i dała Clemastinum. Do tego cudowny syrop Neosine (angy ), Tantum Verde i Cebion. Lekarka powiedziała też, że na noc zbić podwyższoną temperaturę, nawet, gdy jest tylko powyżej 37 stopni
Najgorsze jest to, że przed wizytą Kuba nie miał kaszlu, a teraz zaczyna pokasływać
Jeszcze kaszel... niech się szybko wykuruje

Cytat:

Czytałam forum gazety i znalazłam to.

Boże, cała się trzęsę, nie wiem, co zrobić.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Wysłałam link do Rzecznika Praw Dziecka, nie wiem gdzie jeszcze można. Muszę pomysleć, pomóżcie.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Widzę, że dziewczyny z gazety też wysłały. I do Fundacji Dzieci Niczyje i do Uwagi TVN i Interwencji Polsatu (choć sprawa była już w programie Celownik).
Jolu, przejrzałam... straszne to
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:40   #484
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Miramej, nie oglądaj tego
ja jestem chora jak widzę dziecko na wpół rozebrane idące z rozpadającym się plecakiem w mróz, a jak widzę nastolatka z gnijącymi zębami, bo nikt się nim nie zajmuje i siada do mnie na fotel i nic nie mogę mu zrobić bo nie ma ani grosza...
a tym gabinecie gdzie pracuję na fundusz mam jedną pacjentkę, która kolejnego zęba nie leczy, bo nfz nie refunduje kanałówek trzonowców, a jak chciałam zakwalifikować jej zęba do ekstrakcji iz robiłam rtg usłyszałam od jej ojca, ze "...." tu niecenzuralne słowa "mam se w dupę wsadzić zdjęcie" a on nie zapłaci 20 zł to ryczałam całą drogę do domu...
świat taki jest czy nam się to podoba czy nie... niestety a to przecież tylko zęby, czyli ułamek życia

a wiadomo kto to jest? na policję trzeba
Ja wiem, jak jest, w większości przypadków nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ja wiem, że nie zbawię świata. Ale nie wolno milczeć zawsze! Może ktoś jest w stanie pomóc temu dziecku, właśnie rzecznik albo nagłośnienie sprawy. Brak reakcji jest reakcją.

O tym wie prokurator, policja i GOPS. To widać za mało, jak nie rozhuczą się o ty media, fora, to pewnie nikt temu Szymonowi nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Miramej a czemu on nie zabierze tego dziecka od niej? bo tego nie mogę sie doczytać tam. mieszka z nimi jeszcze?

Przerażające to, przesłuchalam kawałek, wylączyłam, bo ryczec mi sie chce.
Wyprowadził się, a żona zabrania mu kontaktów z dzieckiem, wiadomo, że teoria swoje, życie swoje.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jeszcze kaszel... niech się szybko wykuruje

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:42   #485
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, jak jest, w większości przypadków nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ja wiem, że nie zbawię świata. Ale nie wolno milczeć zawsze! Może ktoś jest w stanie pomóc temu dziecku, właśnie rzecznik albo nagłośnienie sprawy. Brak reakcji jest reakcją.

O tym wie prokurator, policja i GOPS. To widać za mało, jak nie rozhuczą się o ty media, fora, to pewnie nikt temu Szymonowi nie pomoże.
masz oczywiście rację

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:43   #486
Miramej
Zakorzenienie

Doczytałam, że Dorota Zawadzka (Superniania) wkroczyła do akcji.

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 21:43   #487
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wczoraj słuchajcie była taka akcja, że oczy w słup postawiłam.
Mięliśmy gości, Zosia częstowała herbatnikami Podchodziła do wszystkich po kolei, ktoś tam po drodze odmówił i było ok, ale na koniec podeszła do taty i jak tata odmówił to się zaczęło... W sekundzie najbardziej klasyczna podkówka jaką widziałam, łzy jak grochy i ogólnie taka histeria i łkanie, że wszyscy zamilkli na parę minut. Wtuliła się we mnie jak rzadko kiedy i dosłownie łkała. Patrzę na małża i on też oczy pełne łez... Uspokoiła się po ładnych paru minutach.
Dzisiaj rano opowiadam o tym niani, a Zosia słucha. W pewnym momencie po swojemu, że tata nie chciał am am i znowu podkówka, oczy pełne łez... Na szczęście ją zagadałyśmy i się nie rozpłakała. No ale w szoku jestem, że odczuła to jako taką przykrość. Naprawdę trzeba już uważać co się mówi i robi
Masz bardzo wrażliwą córcię Moja też miała kilka podobnych sytuacji.

Cytat:
Zu wczoraj też niezłe cyrki odstawiała tzn. ostatnio dużo tańczy i śpiewa i wczoraj robiła kilka kółek śpiewając, a na końcu piękny ukłon My klaskaliśmy...a ona na wszystkich się spoglądała czy aby na pewno klaskają wszyscy
Na końcu podeszła do Babci wzięła ja za rękę i pokazała gdzie ma usiąść na dywanie...później wzięła Dziadka i tak samo pokazała...na końcu wzięła Wuja (akurat był mój Brat) i też posadziła...więc tak siedzieliśmy na dywanie w kółku i podziwialiśmy jak tańczy, śpiewa i robi ukłony
Mała artystka

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
właśnie próbowałam zarejestrować Tomka do endokrynologa na badanie kontrolne TSH i zgadnijcie na kiedy termin.... 6 lipca
a ja mam w tym miesiącu zrobić badania kontrolne i zdecydować czy dawać leki czy nie

i weź tu człowieku lecz dziecko w państwowej służbie zdrowia

dodam, ze byliśmy u tej lekarki prywatnie, ale ona powiedziała, ze nie ma możliwości zrobić badań, więc na następną wizytę mamy się zgłosić do niej do szpitala... to się zgłosimy

pójdę sama zrobię prywatnie badanie i znów prywatnie pójdę do niej, zeby zdecydowała co dalej
masakra

Cytat:
jejku już o tym zapomniałam

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Werka dzisiaj podkradla tatusiowi gume do wlosow i cale wlosy miala upackane postawila se irokeza myslalam ze pekne ze smiechu
rozczesalam je jakos ale sztywne i twarde sa wiec konkretne mycie wloskow dzisiaj

Cytat:
Napiszę

Które fajniejsze Waszym zdaniem? Te czy te?
drugie, wiertarka jest i dłużej mu posłużą niż te z bajki

Cytat:
Dziewczyny! Projekt kuchni niby zamknięty, a ja, siedząc i dłubiąc w tym durnym internecie, zaczęłam się zastanawiać, czy mi się on w ogóle podoba
Wkręciłam się na forum muratordom i mam mętlik w głowie Ba! Ja już nawet mam projekt alternatywny
Tak to jest, jak się ma za dużo czasu do realizacji
Kobiety
ja miałam to samo, meble już były zamówione a ja jeszcze małżowi stękałam czy może inne wziąć

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Po 3 godzinach w przychodni mam werdykt:
Bartek zapalenie gardła
Antolek wirusowa infekcja.
Dostalismy mnóstwo homeopatii i bactrim, no i zwolnienie do 16.03
zdrówka dla chłopaków szkoda, że z powodu choroby ale fajnie że znów w domku będziesz

Cytat:
Kuba też ma infekcję wirusową. Lekarka chciała dać Pulneo, ale spytałam, czy jest możliwość, żeby to jakoś zastąpić i dała Clemastinum. Do tego cudowny syrop Neosine (angy ), Tantum Verde i Cebion. Lekarka powiedziała też, że na noc zbić podwyższoną temperaturę, nawet, gdy jest tylko powyżej 37 stopni
Najgorsze jest to, że przed wizytą Kuba nie miał kaszlu, a teraz zaczyna pokasływać
Kubasku zdrówka

Cytat:

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Wysłałam link do Rzecznika Praw Dziecka, nie wiem gdzie jeszcze można. Muszę pomysleć, pomóżcie.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Widzę, że dziewczyny z gazety też wysłały. I do Fundacji Dzieci Niczyje i do Uwagi TVN i Interwencji Polsatu (choć sprawa była już w programie Celownik).

Nie mogę nie wysłuchałam nawet do połowy...

Amelka bardzo cieszyła się z powrotu babci. Dzisiaj była pod opieką mojej chrzestnej, a potem swojej Katar dalej spory, ale apetyt dopisuje. Na obiad zjadła 3 miseczki krupniku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:50   #488
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
drugie, wiertarka jest i dłużej mu posłużą niż te z bajki
(...)
Kubasku zdrówka

Nie mogę nie wysłuchałam nawet do połowy...

Amelka bardzo cieszyła się z powrotu babci. Dzisiaj była pod opieką mojej chrzestnej, a potem swojej Katar dalej spory, ale apetyt dopisuje. Na obiad zjadła 3 miseczki krupniku
Mój Małż też mówi, że drugie

W głowie mi się to nie mieści, nie mam na to wszystko słów

Babcia na stałe wróciła?
Mój Kuba prawie nie je, nawet bułki z ulubioną konfiturą żurawinowo-jagodową nie chciał

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 21:54   #489
Wojtusia
Zakorzenienie

Na końcu tego nagrania matka cos tam krzyczy do dziecka ze jak chce to niech idzie do taty, a ten chłopczyk, że nie bo ja chcę z tobą.
to juz mnie rozwaliło na łopatki, czy ten chłopczyk az tak jest nastawiony przeciwko ojcu? chce zostac z matką, która TAK go traktuje?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Mirku a gdzie jeszcze piszą o tym, znaczy na gazecie tez jest jakis wątek?
Stary 2011-03-07, 21:57   #490
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Na końcu tego nagrania matka cos tam krzyczy do dziecka ze jak chce to niech idzie do taty, a ten chłopczyk, że nie bo ja chcę z tobą.
to juz mnie rozwaliło na łopatki, czy ten chłopczyk az tak jest nastawiony przeciwko ojcu? chce zostac z matką, która TAK go traktuje?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Ojciec pisał, że ta kobieta nastawia Szymona przeciwko niemu, to tylko dziecko przecież i to małe

Ja znalazłam na gazecie: http://forum.gazeta.pl/forum/w,566,1...lice_.html?v=2

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 22:03   #491
Wojtusia
Zakorzenienie

dzieki, poczytam

Mam nadzieje ze uda sie zabrac tego chłopca. Po głowie chodzi mi pytanie, czemu nie zabierze dziecka siłą nawet, dla jego dobra. dziecko pewnie by płakało, ale moze by zobaczylo, ze u taty jest lepiej. Takie małe a juz tyle przechodzi
Stary 2011-03-07, 22:03   #492
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Babcia na stałe wróciła?
Mój Kuba prawie nie je, nawet bułki z ulubioną konfiturą żurawinowo-jagodową nie chciał
Jeszcze nie rozmawiałyśmy o tym, ale pewnie znów na wymianę z teściową pojedzie.

bidulek

Cytat:

Jak dziecko jest samo w domu z taką "matką" to choćby nie wiem co robiła to i tak jest dla niego najważniejsza. Na pewno są też chwile kiedy go przytula itd. i to go przy niej trzyma.

Ja nie mogę tego zrozumieć... jak matka...

idę spać bo mną telepie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 22:06   #493
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A nawet mnie się uda?

Dziewczyny, czemu Wam się bardziej te Mańkowe narzędzia podobają? Bo mnie bardziej przypadły do gustu te drugie , ale może czegoś nie zauważam?
uda się uda, nie ma bata
Tam tylko w odpowiedniej proporcji i kolejności.Włączasz program i wyjmujesz gotowy chlebek.

A dlaczego jesteś przeciwna Pulneo?

Ja też tak podaję, na noc, zapobiegawczo.
Ogólnie przez 3dni 3x dziennie, przede wszystkim p.zapalnie

Mi się podobają z bajki, bo są takie dziecięce

Morska
myślałam dziś o tobie
Ale jak zdałam sobie sprawę jaką gafę popełniłam to zalał mnie wstyd po sam czubek głowy

Chorowitki...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 22:13   #494
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze uda sie zabrac tego chłopca. Po głowie chodzi mi pytanie, czemu nie zabierze dziecka siłą nawet, dla jego dobra. dziecko pewnie by płakało, ale moze by zobaczylo, ze u taty jest lepiej. Takie małe a juz tyle przechodzi
Bo to wszystko pewnie nie jest takie proste, prawo nasze jest do d... i tyle.

Nie mogę napisać, jakie mną targają uczucia, bo bana zarobię.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
uda się uda, nie ma bata
Tam tylko w odpowiedniej proporcji i kolejności.Włączasz program i wyjmujesz gotowy chlebek.

A dlaczego jesteś przeciwna Pulneo?

Ja też tak podaję, na noc, zapobiegawczo.
Ogólnie przez 3dni 3x dziennie, przede wszystkim p.zapalnie

Mi się podobają z bajki, bo są takie dziecięce
(...)
Chorowitki...
, a tam się normalnie wsypuje mąkę, drożdże itd.? Bo pamiętam, że o jakichś mieszankach też pisałaś. I jak to cenowo wychodzi (pomijając prąd)?

Dziewczyny odradzały

Podajesz, nawet jak temperatura nie "kwalifikuje" się do zbijania?

Z wyglądu są fajniejsze, ale Kuba lubi dorosłe, jeszcze się zastanawiam

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 22:17   #495
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Hej Mamuśki
My po wizytach u lekarzy, Gabryś zdrowy i zaszczepiony i dziękujemy za kciuki
Przesłuchałam 1/4 filmu który wrzuciłyście i się poryczałam, nawet nie mam słów na to chyba jeszcze za dużo we mnie hormonów po ciązy bo zwaliło mnie to z nóg, ale piszecie że ktoś się zajął dzieckiem więc mam nadzieję, że jego horror się skończył. W dzieciństwie też nie chciałam jeść obiadów ale nikt na mnie nie krzyczał, nie bił no i nic mi od tego nie jest. A ta matka pewnie tłumaczy, że ona dbała o dobra dziecka żeby głodne nie chodziło.........ech szkoda słów.
Doczytałam też że mamy jakieś Chorowitki więc życzę im zdrówka

ps też mam automat do chleba moulinex ten duzy chyba już z 3 lata mi służy, tylko pekła mi uszczelka w jednym skrzydełku i muszę się z tym do serwisu udać ale tak poza tym super, o i fajne jest z niego ciasto na pizze, polecam!
Często ustawiałam wieczorem, żeby chleb był na rano, super sprawa kiedy budzi Cie zapach świeżego ciepłego chlebka....mniam jak mawia Serek

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2011-03-07 o 22:19
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 22:26   #496
Miramej
Zakorzenienie

Kasia, ale ale... czy Ty nie masz dla nas jakichś wiadomości Napisz

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
My po wizytach u lekarzy, Gabryś zdrowy i zaszczepiony i dziękujemy za kciuki
Przesłuchałam 1/4 filmu który wrzuciłyście i się poryczałam, nawet nie mam słów na to chyba jeszcze za dużo we mnie hormonów po ciązy bo zwaliło mnie to z nóg, ale piszecie że ktoś się zajął dzieckiem więc mam nadzieję, że jego horror się skończył. W dzieciństwie też nie chciałam jeść obiadów ale nikt na mnie nie krzyczał, nie bił no i nic mi od tego nie jest. A ta matka pewnie tłumaczy, że ona dbała o dobra dziecka żeby głodne nie chodziło.........ech szkoda słów.
Doczytałam też że mamy jakieś Chorowitki więc życzę im zdrówka

ps też mam automat do chleba moulinex ten duzy chyba już z 3 lata mi służy, tylko pekła mi uszczelka w jednym skrzydełku i muszę się z tym do serwisu udać ale tak poza tym super, o i fajne jest z niego ciasto na pizze, polecam!
Często ustawiałam wieczorem, żeby chleb był na rano, super sprawa kiedy budzi Cie zapach świeżego ciepłego chlebka....mniam jak mawia Serek
Cieszę się, że Juniorek zdrowy
Anusia, chyba nie chodzi o hormony

O, dzięki za opinię, Kasia też ma z tej firmy, ale nie wiem, czy to ten "duży"

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 22:30   #497
Wojtusia
Zakorzenienie

znowu mi robicie chęci na ten automat do chleba
Stary 2011-03-07, 22:32   #498
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:

Cieszę się, że Juniorek zdrowy

To pewnie nie hormony jeśli Wasze odczucia są podobne.

Co do automatu to ten duży zajmuje już trochę miejsca w kuchni i wychodzi z niego spory chlebek, więc trzeba wczesniej pomyśleć czy taki jest potrzebny, ja lubię pieczywo Tż równierz więc u nas się sprawdza i zawsze robię ten największy bochenek. A kiedy jestem sama robię pół porcji i tez jest ok
A pieczywo naprawdę jest dłużej świeże, można dodać różnych ziaren a przygotowanie samych składników jest bardzo szybkie i proste. Używam zawsze drożdży instant- zawsze wszystko wychodzi.

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2011-03-07 o 22:36
Stary 2011-03-07, 22:38   #499
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Co do automatu to ten duży zajmuje już trochę miejsca w kuchni i wychodzi z niego spory chlebek, więc trzeba wczesniej pomyśleć czy taki jest potrzebny, ja lubię pieczywo Tż równierz więc u nas się sprawdza i zawsze robię ten największy bochenek. A kiedy jestem sama robię pół porcji i tez jest ok
Robiłam już rozeznanie i Moulinex ma chyba 4 różne te automaty i tylko jeden robi chleby 500, 750 i 1000 g, pozostałe 750, 1000 i 1500 aż, myślę, że takiego dużego 1,5 kg bym nie robiła.

Ja tak dopytuję, czy wychodzi, bo ja zdolna inaczej w kuchni jestem , Kasia chyba też takich drożdży używa

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-03-07 o 22:39
Stary 2011-03-07, 22:40   #500
gorgulek
Zakorzenienie

Małż przywiózł mi ciasto od mojej Mamy, zjadłam i mogę iść spać

Trzymajcie jutro kciuki za małą Laurkę

Śpijcie dobrze
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 22:42   #501
Wojtusia
Zakorzenienie

polecałam wam TEN film? chyba nie. Taka luźna komedia, o parze która opiekuje sie dzieckiem. Momentami ryczałam jak bóbr. Lubię takie filmy.
Stary 2011-03-07, 22:46   #502
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Robiłam już rozeznanie i Moulinex ma chyba 4 różne te automaty i tylko jeden robi chleby 500, 750 i 1000 g, pozostałe 750, 1000 i 1500 aż, myślę, że takiego dużego 1,5 kg bym nie robiła.

Ja tak dopytuję, czy wychodzi, bo ja zdolna inaczej w kuchni jestem , Kasia chyba też takich drożdży używa
Spoko loco z tym automatem nawet mojego Tż bym zostawiła
Mam ten największy model i robię największy chleb
A na imprezy i grille ten duży jest za mały wszyscy najadają sie chlebem i swoja drogą można tanio przyjaciół ugościć
Serio to nigdy nie robiłam obliczeń po ile taki chlebek wychodzi bo nie to dla mnie ważne a właśnie radość z szamania gorącego chlebka z masełkiem....aż mi ślinka poszła

Stary 2011-03-07, 22:55   #503
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

, a tam się normalnie wsypuje mąkę, drożdże itd.? Bo pamiętam, że o jakichś mieszankach też pisałaś. I jak to cenowo wychodzi (pomijając prąd)?

tak, właśnie tak, lub możesz kupić gotową mieszankę i dodać wody, drożdży, ewentualnie ziaren.
Mój mąż rachmistrz nadworny wyliczył że prąd nie przekracza 80gr, za bochenek, bo ta maszyna pracuje jakieś 3h, ale z godzinę nie pracuję bo ciasto rośnie, a jak miesza to pobór prądu też jest mały.Tylko jak pieczę to największe jest zużycie, ale bez przesadyzmu.
Moja ciotka jak dowiedziała się ile automat chodzi, to skomentowała że bochenek 10zł wyniesie
Cenowo najkorzystniej wychodzi samemu sobie mieszać różne typy mąk, no chyba że w lidlu uda ci się zapolować na mieszanki.
Czasem w Piotrze i Pawle kupuje gotowce i 1kg-na 2chleby po 750g płace ponad 5zł ale tam na wszystkim zdzierają.

Tak, bo nie w sprawie temperatury to podaję, a przeciw zapalnie, stąd ciągłość 3dni ,3x dziennie.Stosuję się do zaleceń swojego pediatry.
Cytat:

wszystko w najlepszym porządku , wielkość odpowiada tygodniowi, serduszko biło, nie dopatrzył się żadnych nieprawidłowości.Następna wizyta już za 2tyg.

Nie, ja mam ten mniejszy.Max do 1kg chlebka

Cytat:

o tak, ja też instant, bo drożdże w kuchni mnie pokonują, a w sypkich nie ma co się nie udać.

Kobietki czy jak wasze dzieci miały jakieś kwiatki w moczu to gorzej spały?
Laura w nocy coś pojękuję,kwili,popłakuje. ..
Dzisiejszy wynik jakaś porażka.W labie zdałam sobie sprawę że mocz pobrałam jak ostatnia sierota, więc muszę to znów powtórzyć.
Dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 23:05   #504
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
, oby tym razem nic Im nie przeszkodziło.

Cytat:
Spoko loco z tym automatem nawet mojego Tż bym zostawiła
Rozumiem, że On też jest zdolny inaczej

Cytat:
tak, właśnie tak, lub możesz kupić gotową mieszankę i dodać wody, drożdży, ewentualnie ziaren.
Mój mąż rachmistrz nadworny wyliczył że prąd nie przekracza 80gr, za bochenek, bo ta maszyna pracuje jakieś 3h, ale z godzinę nie pracuję bo ciasto rośnie, a jak miesza to pobór prądu też jest mały.Tylko jak pieczę to największe jest zużycie, ale bez przesadyzmu.
Moja ciotka jak dowiedziała się ile automat chodzi, to skomentowała że bochenek 10zł wyniesie
Cenowo najkorzystniej wychodzi samemu sobie mieszać różne typy mąk, no chyba że w lidlu uda ci się zapolować na mieszanki.
Czasem w Piotrze i Pawle kupuje gotowce i 1kg-na 2chleby po 750g płace ponad 5zł ale tam na wszystkim zdzierają.

Tak, bo nie w sprawie temperatury to podaję, a przeciw zapalnie, stąd ciągłość 3dni ,3x dziennie.Stosuję się do zaleceń swojego pediatry.

wszystko w najlepszym porządku , wielkość odpowiada tygodniowi, serduszko biło, nie dopatrzył się żadnych nieprawidłowości.Następna wizyta już za 2tyg.

Nie, ja mam ten mniejszy.Max do 1kg chlebka

o tak, ja też instant, bo drożdże w kuchni mnie pokonują, a w sypkich nie ma co się nie udać.

Kobietki czy jak wasze dzieci miały jakieś kwiatki w moczu to gorzej spały?
Laura w nocy coś pojękuję,kwili,popłakuje. ..
Dzisiejszy wynik jakaś porażka.W labie zdałam sobie sprawę że mocz pobrałam jak ostatnia sierota, więc muszę to znów powtórzyć.
Dobranoc
, a w Lidlu to aż trzeba polować na te mieszanki?

Za odpowiedź o leku też

, to już chyba jesteś spokojniejsza?

Jak kupię kiedyś ten automat, to się wypowiem na ten temat

Kuba miał tylko pół roku wtedy, to i bez bakterii szału nie było, On płakał po prostu więcej niż zwykle. A Laura jeszcze popuszcza?
Ja jak pobieram, to Kuba sobie po prostu stoi i się bawi np. pilotem a my czatujemy. Ale On już wie, po co stoi, dostał kiedyś pojemnik i teraz czasem go bierze i niby łapie sobie si

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 23:07   #505
Wojtusia
Zakorzenienie

czy wszystkie dzieciaczki były u okulisty na kontroli? tak pytam bo my ani razu nie byłysmy i nie wiem czy trzeba isc czy nie. moczu i krwi tez nigdy nie badalismy, bo nie było potrzeby narazie.
Stary 2011-03-07, 23:09   #506
Miramej
Zakorzenienie

Piszę tu i próbuję nie myśleć o tym małym Szymonie, ale ciężko Idę, może uda mi się zasnąć.

Dobrej nocy

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Wojtusiu, Kuba nie był u okulisty

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-07, 23:25   #507
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Piszę tu i próbuję nie myśleć o tym małym Szymonie, ale ciężko Idę, może uda mi się zasnąć.

Dobrej nocy

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Wojtusiu, Kuba nie był u okulisty
śpij dobrze, nie myśl przed snem

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 23:35   #508
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

my po wizytacji

o malym Szymonku ogladalam wtedy w tv i tez ryczalam
w glowie sie nie miesci jak matka potrafi traktowac wlasne dziecko

Wojtusiu my tez u okulisty nie bylismy ani zadnych badan nigdy

Kasiu ciesze sie ze wszystko ok

Miramej pytalas czy Werka jest marudna jak nie spi w dzien - otoz ma pare takich momentow ze pomarudzi ale ogolnie jest wesola, bawi sie sama takze nie jest zle

dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:02   #509
angy
Zakorzenienie

Cytat:
moze dzisiaj przyjdą jeszcze

ale tak jest zawsze jak już coś klepniesz to nagle przestaje się podobać
Przyszły!!! Piękne są. Jak super, że wzięłam 20 ml

Noo..., ale wczoraj mięliśmy z małżem burzę mózgów i wymyśliliśmy chyba projekt najlepszy z najlepszych

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Po 3 godzinach w przychodni mam werdykt:
Bartek zapalenie gardła
Antolek wirusowa infekcja.
Dostalismy mnóstwo homeopatii i bactrim, no i zwolnienie do 16.03

Idziemy coś zjeśc, bo wszyscy mamy dosyć, po tym czekaniu....
No to się kurujcie, a Ty z nami kawkę pij

Cytat:

Dziewczyny, czemu Wam się bardziej te Mańkowe narzędzia podobają? Bo mnie bardziej przypadły do gustu te drugie , ale może czegoś nie zauważam?
Kubuś niech tez się kuruje w takim razie
O Szymonie nie słuchałam, bo nie mam głośników w pracy

Cytat:

Masz bardzo wrażliwą córcię Moja też miała kilka podobnych sytuacji.

(...)

Kobiety
ja miałam to samo, meble już były zamówione a ja jeszcze małżowi stękałam czy może inne wziąć
No najwyraźniej.

Ale po wczorajszej burzy osiągnęłam spokój duszy, czuję, że "to jest to"

Cytat:

Ja robiłam tak jak Kasia - przez trzy dni 3/dzień podawałam Nurofen w celach przeciwzapalnych.

Cytat:

Cytat:

Cieszę się, oby tak dalej

Cytat:
czy wszystkie dzieciaczki były u okulisty na kontroli? tak pytam bo my ani razu nie byłysmy i nie wiem czy trzeba isc czy nie. moczu i krwi tez nigdy nie badalismy, bo nie było potrzeby narazie.
My nie byliśmy u okulisty.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Anusia dobrze, że Junior zdrów

Dzień dobry

Miramej nie tylko Twój Kubuś nie chce jeść
Zosia od paru dni jej jak ptaszek.
Wczoraj z nami przy obiedzie najadła się ryżu (ok. 16), nic więcej nie chciała i do wieczora nic już nie jadła. Obudziła się oczywiście głodna jak wilk o 1, wypiła kaszę, potem pobudka o 4, pół butelki kakao i pobudka na dobre o 6-cała butla mleka. Czyli nadrabia w nocy. Super.

Także dzisiaj troszkę tak...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:36   #510
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż, pokaż, bo chciałabym już coś kupić

Kuba też ma infekcję wirusową.

zaraz poszukam...wczoraj już nie dałam rady

żeby szybko przeszło

Mi się Mańkowe podobają bo są takie dziecięce, ale skoro Kubasek woli dorosłe to sami wiecie co robić

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Karo - przesyłka doszła Dzięki, dobra Kobieto

cała przyjemność po mojej stronie

Cytat:

Oglądałam wczoraj...wpadłam wieczorem, chciałam popisać, ale jak zobaczyłam ten film (max. 1,5 min - więcej nie dałam rady) to otrząsnąć się nie mogłam Dlaczego na świecie są takie "matki"??????????:cry : Dlaczego to dziecko musi tak cierpieć?????????

Cytat:
Korzystaj dopóki proponujemy

Jutro wypróbuję jak są trwałe
A w ogóle to dziękuję bardzo
Wysyłaj Małża...adres znasz

baaaardzo proszę trzymam kciuki by L sprostała
a już mnie kolejny zapach kusi zwłaszcza ze mega tanio znalazłam tester i atomki dojechały

Cytat:
Doczytałam, że Dorota Zawadzka (Superniania) wkroczyła do akcji.
czytałam na FB...tylko tak od razu nie da rady nic zrobić...ale działa..
I pomyśleć że ojciec był z tymi nagraniami w prokuraturze a tam powiedzieli ze to żaden dowód

Cytat:
Mała artystka

Cytat:
to nie hormony na pewno

Cytat:
super
niech tak zostanie

Cytat:
Zu była dwa razy...w zeszłym roku w styczniu i teraz w lutym na kontroli...następna za 6-8 miesięcy

Ja poszłam profilaktycznie, kilka osób mi radziło...no i tak w temacie...mój kolega z pracy (młody chłopak) ma jakąś wadę wzroku (nie pamiętam jak się nazywa) ale na jedno oko praktycznie nie widzi...lekarz parę lat temu powiedział że gdyby miał badane oczy jak był mały to można by było zrobić zabieg i uratować oko...a teraz za późno

Cytat:
Przyszły!!! Piękne są. Jak super, że wzięłam 20 ml

Ale po wczorajszej burzy osiągnęłam spokój duszy, czuję, że "to jest to"
ciesze się

i to najważniejsze

Unhola zdrówka dla chłopaków

Mayaszka jak wczorajszy fryzjer?

Dzień dobry

Właśnie dostałam kwiatki od szefa

Wszystkiego pięknego w dniu Kobiet Kobiałki

częstujcie się:37eb0ef61b6b0e9e96372b32cd133b6e3131cbfb_560x560.jpg

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-03-08 o 08:49
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości