|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Urwany włos w skórze
Witam
Mam dość nietypowy problem. Od długiego czasu borykam się z problemem wrastających włosów na nogach. Nie potrafię się powstrzymać kiedy tylko zobaczę jakiś ciemny zarys pod naskórkiem od razu zabieram się do wydłubywania igłą. Podczas jednej z takich operacji część włoska mi się urwała i została w skórze,fragment włosa leży równolegle do powierzchni naskórka w kanaliku. Nie da się tego w żaden sposób wyjąć. Chyba godzinę rozdrapywałam to miejsce ale dalej nic włos siedzi. Teraz moje pytanie czy taki włos kiedyś sam się rozpuści czy będzie już tam siedział? Jeżeli będzie to jak się go można pozbyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urwany włos w skórze
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź. A jeżeli ten włos leży w miarę głęboko? Nie ma to znaczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Gsk dobrze mówi
![]() Włosek tam nie zostanie na wieki, nie martw się ![]() Mi pomaga na wrastanie szorowanie łydek syrenką (szorstką gąbką) + nawilżanie codziennie. Kiedy się tego trzymałam, wrastał mi jeden włosek na miesiąc, a teraz się zaniedbałam znowu i jest ich cała masa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie ma znaczenia, lepiej nie dłubać igłą żeby sobie bidy nie narobić, chociaż wiem sama że to korci
![]() Też używałam gąbki Syreny i nic nie wrastało tylko ona jest ostra, i potem koniecznie pobalsamować skórę trzeba. mowa o tej gąbce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wa.html&next=1
Po prostu Gośka ![]() Edytowane przez gsk Czas edycji: 2011-03-07 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
nie wiedziałam ze ta gąbka może pomóc...
Edytowane przez 2016100512001 Czas edycji: 2011-03-12 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.