|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Essence cz. VIII
Byłam dziś w tej Naturze w Gdańsku Wrzeszczu i z Essence pustka, za to Kobo pełne półki. Mam nadzieję że w środę dorwę jakiś cudowny lakier bo aż smutno
![]() Co do pękaczy, w kwietniu mają wejść jakieś nowe do inglota, mam nadzieję że będą dużo lepsze niż te... bo chciałam kupić z essence ale to co dziś zobaczyłam to jakaś tragedia
|
|
#1382 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też liczyłam na tańszy odpowiednik IsaDory, a tu taka lipa. Jak to ma tak wyglądać, to nie kupię. Cytat:
![]() Cytat:
Biedactwo
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także mam matowy i szczerze mówiąc nie zgadzam się, że jest pomarańczowy, przeciwnie, to taki ładny, chłodny zgaszony brąz. Mam porównanie do rimmela nr 22 i ten moim zdaniem wypada przy essencowym jak cegłówka ![]() Zaznaczam, że nie mam porównania z innymi brązerami takimi jak np. tym duo z elfa... bo ten ponoć też ładny ma odcień. |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ostatnio miałam dylemat, chciałam kupić mamie różobrązer Sun Club, ale mimo telefonicznych zapewnień - nie było go w szafie. Wahałam się nad Sun Club mozaiką (ale nie przekonała mnie, pewnie pyli się jak ta z pierwszej szafy), tymi nowymi pudrami i mozaiką Sensique. Wygrało Sensique, bo ma drobinki, kilka kolorów i nie był za miękki. Różobrązer i tak dorwę, więc nie będzie się powielał rodzaj kosmetyku.
Zabrałabym Ci dużego matowego, ale mam jeszcze ponad pół, staram się nie chomikować na zapas. Przecież go nie wycofają. Chyba Cytat:
W porównaniu z dużym matowym i brązerem z różobrązera dla blondynek - ten Rimmel jest bardzo ciemny i dość ciepły. Taki herbaciany ![]() Co nie zmienia faktu, że w kwestii Essence Natura we Wrzeszczu jest jedną z gorzej zaopatrzonych w całym Gdańsku. Ale chociaż obsługę mają miłą .
|
|
|
|
#1386 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() A lakiery w żaden sposób nie działają. Tzn nie pogarszają płytki paznokcia ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
||||
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w dwoch Naturach i nie ma mojego korektora nadal
![]() ze ja go nie kupilam wtedy kiedy byl :[ |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem szału na pękacze,to tak stary wynalazek przecież,a dopiero teraz przyszła moda na niego.
|
|
|
|
|
#1389 |
|
po prostu Em :)
|
Nie przyszła moda, tylko wreszcie zaczął być ogólnodostępny.
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież te lakiery są do kupienia w sklepach od końca lat 90-tych. ![]() ![]() Pamiętam doskonale wysokie i wąskie buteleczki we wszystkich możliwych kolorach,dostępne w zwykłych sklepach drogeryjnych. |
|
|
|
|
#1391 |
|
|
Serio? Jak coś produkowane przez jakąś jedną niszową firmę może być ogólnodostępne?
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście było ogólnodostępne,serio.Firm y nie pamiętam.
|
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie raz spotkałam takie lakiery wczesnej,nie była to jakaś znana marka ,nie spotkałam ich też w sieciowych drogeriach typu Rossmann /Natura,tylko w takich małych osiedlowych drogeriach i sklepach typu wszystko w jednym -szydło,mydło i powidło i cena raczej zniechęcała do zakupu,jeśli taki zwykły lakier kosztował ok.5 zł to te były 10-12, a efekt mi się zabardzo nigdy nie podobał,dlatego też nigdy nie kupiłam tego wynalazku,z Essence też bym nie kupiła,dziwacznie to wygląda .
|
|
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
we środę jadę na drugą rozmowę, wiec chyba jest dobrze
![]() dokładnie, też jestem ciekawa ![]() Cytat:
Cytat:
czaję się na puderek kwiatkowy ![]() Cytat:
]a pędzelek ten fioletowy... ostatnio dostałam od TŻ z Inglota
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2011-03-07 o 22:15 |
|||
|
|
|
|
#1395 |
|
Wolę prosto!
|
okropnie wygląda ten pękający lakier...podobny efekt można by uzyskać byle jakim zgęstniałym lakierem...co za filozofia takie smugi paskudne porobić
liczyłam, że fajniej to będzie wyglądać...szansa jeszcze taka, że dziewczyna użyła nieodpowiedniego lakieru podkładowego albo cuś liczę, że znajdą się swatche tego czarnego pękacza i że jednak mnie do siebie przekona ![]()
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,dokładnie. Jak chodziłam do podstawówki,to nikomu się nawet nie śniło,że Rossmann i Natura będzie w Polsce. Te lakiery były w zwykłych sklepikach.Teraz to taki lansowany trend,każda firma go musi mieć. Osobiście nie przepadam za pękaczami,ale OPI ma ładny czarny top,ale raczej nie kupię.
|
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że czarny będzie [mam nadzieję] wyglądał lepiej
w ogóle ten bazowy kolor http://www.pinkmelon.de/test/make-up...ng-silver.html też jest ohydny miałam kupić cały zestaw 4 a teraz myślę żeby kupić tylko 1a powiedzcie mi, czy ta paletka smoky eyes z Catrice to ona jest już dostępna czy jeszcze nie? bo mi się podoba
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2011-03-07 o 22:21 |
|
|
|
|
#1398 |
|
|
Tak, dostępna.
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie tak samo jak Wy - nastawiałam się że pękające lakiery Essence, będą odpowiednikiem droższych pękających... efekt na tym zdjeciu faktycznie jest tragiczny :/
Ten lakier nie pęka tak jak lakiery np Isadory tylko się rozłazi. Nie mialam jeszcze do czynienia z pękającymi lakierami ale gdzieś mi się o uszy obiło, że jak takiego lakieru nałoży się więcej to spękania są większe (nie wiem na 100%). Może ona nałożyła go mało hmm .. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Edit, już doczytałam, że były 2 linki - nie zauważyłam pierwszego z top coatem.
Kojarzy mi się z gumą do żucia rozciągniętą na paznokciu Albo farbą. Super efekt, hihi..
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-03-07 o 23:29 |
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. Edytowane przez Gofrzyca Czas edycji: 2011-03-07 o 23:42 |
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
A ja gdzies widziałam na filmiku z lakierami pękającymi z china glaze chyba czy jakiejś tam firmy że jak się maluję je tak jak normalnie lakierem to właśnie te pęknięcia wychodzą tylko w jedną stronę tak jak tu - jakby jakier się rozłaził. I sposobem na to było malowanie na szaleńca. We wszystkie strony - wyślę wam link, bo juz pamietam gdzie to było: http://www.youtube.com/watch?v=RMjAv...feature=relmfu
tadam! może z essence jest tak samo
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
zerknijcie na wizazu na filmik z IsaDory, dziewczyna tam maluje normalnie chyba.
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=VLEKxH_hCyE
Lakier pękający z IsaDory. Dziewczyna nakłada go normalnie i ładnie to wychodzi Szczególnie na kciuku gdzie położyła 2 warstwy ładnie popękało. I wcale nie trzeba malować "na szaleńca". Może z Essence też trzeba będzie 2 warstwy nakładać, a jak nie to zygzakiem...Ciekawe czy uda się uzyskać tak drobne popękanie http://i.pinger.pl/pgr58/ca14ad3d001632024d458496/ Efekt panterki jest całkiem fajny (u dołu, trzeci pazurek). Edytowane przez _Lovely_ Czas edycji: 2011-03-08 o 01:37 |
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie musze wam to powiedzieć
wiecie czego sie przypadkiem dowaiedziałam w Naturze? Essence to taka 'naturowa marka' POZDRAWIAM PANIE Z NATURY W GDYNI NA 10 LUTEGO ![]() to co się tam dzieje to przechodzi wszelkie pojęcie....
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mimo wszystko ta teoria sprawdza się na każdym kroku i to nie tylko w jednej Naturze ale we wszystkich . Paranoja jakaś :P.
|
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie winę ponosi tu kiepskie szkolenie, no i jeśli ktoś nie jest kosmetykomaniaczką (jak my
) i widzi np. szafę Essence koło "naturowych" My Secret i Sensique, nie pytając innych wysnuć może fałszywy wniosek..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

będzie -> 55