|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
Zobaczcie na co trafilam przypadkiem:
http://www.youtube.com/watch?v=r2QmGpEK3ko "Zmniejszenie populacji świata" - brzmi jak tekst z filmow sci-fi ![]() ![]()
![]() |
#2672 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#2673 | ||
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 | ||||
patrysina
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
A wogóle nabiał 0% to właściciwie po co jeść można w sumie wlać w siebie litr wody dorzucić jakiś produkt wysoko węglowy i wyjdzie to samo, może i ironizuje ale dla mnie efekt byłby ten sam bo po co sięgać po nabiał jeśli nie ma on żadnych wartości odżywczych i tym samym jeśli chcesz jeść 0% tł to proponuje wywalić chudy twaróg w kostce bo on ma 0,.. % a to przecież też jest procent. Szaleństwo totalne!!!! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Moze Ty sie orientujesz co do tego mleka, ktoro lepsze te zwykle 1,5%, czy "Mleko odtluszczone" ale z dopiskiem przy weglowodanach "w tym cukry" (tu chyba chodzi o laktoze skoro w mleku, ale nie wiem, nie znam sie na tym).. Wzielam na probe jeden kartonik tego odtluszczonego, jeszcze nie otwarty. ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2676 | |
patrysina
|
Cytat:
Co do wyboru mleka jeśli masz taki wybór to ja bym wzięła to 1,5% tylko pytanie ile używasz tego mleka? ja nie używałabym go jako napoju a w pozostałych przypadkach niewielka ilość nie zaszkodzi, co do tego odtłuszczonego jeśli cukier o którym mowa to laktoza to ok ale myślę że wtedy nie pisali by cukier na opakowaniu. Jeśli chodzi o mleko w proszku ja go używam, co prawda od niedawna bo w I fazie diety i dosyć długo na początku II fazy nie używałam go wcale (miałam problem by kupić ![]() ![]() jest to niewielka ilość, taką przygotowaną już porcję nutelki wcinam zwykle z serkiem homo, serkiem president bądź z jogurtem naturalnym. Tak to ze mną jest. Pączki hmmm ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tego "Mleka odtluszczonego" - nie wiem czy laktoza, czy nie, tu jest wlasnie taki problem z wieloma produktami - na mleku 1,5% przy weglowodanach nie figuruje zaden dopisek, a na tym "w tym cukry", nie "cukier" - "cukry".. sama nie wiem.. jak sprobuje i wyczuje slodkawy posmak, to bede wiedziala, ze to nie laktoza ![]() Ze mi sie chcialo piec? Kochana - ja okolo 11h spedzam w pracy - czyli w restauracyjnej kuchni, a nie zawsze sa klienci, wszystko przygotowane, wiec co robic ![]() ![]() P.S. Do nutelki sprobuj dolac troche aromatu rumowego.. ![]() ![]() ![]() ![]()
> Oups.. ҳ̸Ҳ̸ҳ کτγℓє ![]() > I believe, I can fly.. ![]() ![]() Edytowane przez condita Czas edycji: 2011-03-03 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Przeżyłam dzień dzisiejszy
![]() ![]() nie odzywam się, bo po powrocie z roboty padam na twarz i zasypiam razem z córą.. tj. o 20.00
![]() |
#2679 | ||
patrysina
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
Nie kucharka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1. Slodzik, z ktorym sama sobie zdaje sprawe, ze gruuubo przesadzam, a przed dieta niegdy slodziku nie uzywalam, cukru baaardzo malo, kawy w ogole nie slodzilam, a teraz do kawy daje 2-3 tabl.. Slodyczy prawie nie jadlam, teraz minimum raz dziennie cos ze slodzikiem musze wciagnac, a po tym czyms zawsze mam chec na wiecej i wiecej.. - to akurat z braku slodyczy przed dieta.. Nigdy nie myslalam, by dodawac do czegokolwiek slodzik, juz o robieniu sobie deserow sama nie bylo mowy.. Jak juz, to cos niskokalorycznego i ze sklepu, albo puste kalorie, ale baaardzo zadko.. 2. Coca-cola zero.. Nie ma juz dnia bym nie pila.. Przed dieta, zadnej coli nie ruszalam.. Zadnego napoju gazowanego (nawet wody) - nie lubilam.. 3. Przezeram sie.. wrecz zdarza mi sie obiadac - przed dieta tego nie bylo. Np dzis - zjadlam obiad, na prawde czulam sie pelna.. Ale obok czekal juz na mnie serek z kakaem, mlekiem w proszku, aromatem i slodzikiem.. Nie minelo zaledwie 20 min od obiadu - rzucilam sie na serek.. Zjadlam serek, 10 min pozniej ciacho/paczka dukanowego, nast. 10 min - kawalek dwu-kolorowego sernika.. A to przyklad tylko z moich wyczynow poobiednich.. 4. Podjadam miedzy posilkami - przed dieta bardzo zadko sie zdarzalo. 5. Gumy do rzucia - po prostu uzaleznienie.. Nie moge sobie kupywac nawet wiekszej ilosci, bo wyrzuwam co najmniej dwa opakowania.. (dukan podobno przyzwala max 10/dzien, ja przekraczam czesto ten limit).. Przed dieta lubilam porzuc od czasu do czasu, ale nie do tego stopnia ![]() 6. Jem po godz. 20.00 - fakt klade sie najwczesniej o 1.00 w nocy, ale przed dieta tez tak chodzilam spac a staralam sie konczyc ostatni posilek NAJPOZNIEJ o 19.00.. Pewnie bym jeszcze jakies punkty znalazla, ktore mnie martwia, ale teraz nie przychodzi mi nic do glowy.. I to wszystko tak mi weszlo w krew, za skore, ze nie moge sie opanowac.. szok.. ![]() ![]() Musze cos z tym zrobic.. Tylko nie wiem od czego zaczac.. moze od slodkich deserow.. Koniec z serkami z dodatkami na slodko.. Po obiedzie jak mi troche przejdzie, jakies ciastko do kawy i STOP. Nast. sprobuje wrocic do nieslodzonej kawy.. Bo czarno siebie widze z takimi "nawykami zywieniowymi".. ![]() Wy chyba takich problemow nie macie, co?
> Oups.. ҳ̸Ҳ̸ҳ کτγℓє ![]() > I believe, I can fly.. ![]() ![]() Edytowane przez condita Czas edycji: 2011-03-03 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki, że nie jadam regularnie. tzn nie jem codziennie o podobnych godzinach.
Jednego dnia śniadanie jem o 8 drugiego o 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() 1. Słodzik - przed dietą używałam od lat do kawy i herbaty zamiennie z cukrem biały, od kiedy jestem na Dukanie używam tylko do deserów. 2.Coca-cola, przed dietą pijałam dosyć często choć nie codziennie (choć ogólnie mi szkodzi) tak mniej więcej raz w tygodniu, od kiedy jestem na diecie nie ruszam wogóle, dzięki temu sama cola mnie też nie "rusza" i nie zamierzam do niej wracać ![]() 3. Objadanie się to tak różnie, bywa że zjadam obiad i za chwilę wciągam coś słodkiego ulegając zachciance ale normalnie to trochę jestem tak przyzwyczajona że po obiedzie jest podwieczorek. Oczywiście są dni jak przed okresem że gdybym mogła mogła bym jeść tylko słodycze oczywiście zawsze dukanowe. ![]() 4.Podjadanie, tego problemu nie mam ale ja już od dłuższego czasu przed dietą starałam się jeść 5 posiłków dziennie, średnio co 4 godz i tak wcinam: -I Śniadanie- w domu -II Śniadanie - w pracy -III Śniadanie/Lunch - w pracy -Obiadokolacja - w domu -Podwieczorek 5.Gumy do żucia, przed dietą używałam okazjonalnie, na początku diety częściej teraz znów okazjonalnie, choć mam nawyk kupowania ich na zapas i przez co mam ich całe pudełko, ostatnio się zastanawiałam dlaczego tak robię i doszłam do wniosku że to pewnie taka iluzja jak bym kupowała słodycze ![]() ![]() 7. Ja jadałam późno i nadal jadam choć tak jak i przed dietą staram się tego unikać, czyli tu bez zmian a teraz POZYTYWY 1) Brak w diecie tłuszczów trans 2) Brak "chemicznych" produktów typu fix, gotowych sosów, chińskie rosołki, pieczywa czosnkowego głęboko mrożonego, chipsów, i innych takich oraz brak kolorowych napoi 3) świadome jedzenie, nie wkładam do ust dań których bym sama nie przygotowała albo których nie byłabym 100% pewna, 4) nie zajadam już stresów 5) ograniczona ilość wypijanej kawy do średnio raz dziennie, już nie ma opcji że kawa = słodycz typu drożdżówka, 6) polubiłam wiele produktów za którymi przed dietą nie przepadałam tj. ryby m.in. tuńczyk, łosoś itd, warzywa: dynia ![]() polubiłam próbowanie nowych smaków ![]() 7) sama sobie gotuje wcześniej kuchnie omijałam szerokim łukiem 8) piję wodę do czego wcześniej nie sposób było mnie zmusić To chyba tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Ladnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polecam dzis sandacza w ciescie ![]() ![]() - 4 pojedyncze piersi z kurczaka/indyk/ryba (polecam sandacza) - 4 jajka - 10 lyzek otrab owsianych - 2 czubate lyzki skrobi - 1 lyzeczka proszku do pieczenia - 1 lyzka mleka - przyprawy (sol, pieprz, ostra papryka, oregano, czosnek granulowany, ziola prowans. /inne wedlug smaku) Mieso posolic, popieprzyc (ewent. rozbic), obsypac oregano i czosnkiem granulowanym wedlug smaku (ryby w ogole nie przyprawialam). W osobnej misce wbic jajka, dodac zmielone otreby, skrobie, proszek, mleko i przyprawy. Wymieszac/zmiksowac. Powstanie gesta masa. Wsadzac kawalki miesa i dokladnie obtaczac ciastem. Klasc na rozgrzany teflon i smazyc na srednim ogniu na zloty kolor z obu stron - na poczatku zawsze smaze chwile pod przykryciem ![]() Pychotka, pasuje do tego nawet jajecznica na mleku i sos czosnkowy, albo jak wczoraj sprobowalam zrobic - odrobina serka homo zmieszanego z przyprawami (czosnek gran., bazylia, sol, pieprz, szczypta slodziku w proszku) + 2 kroble aromatu cytrynowego + pol lyzeczki octu - dla wersji z ryba ![]() Nie zapisalam strony, z ktorej wzielam przepis, jak sie doszukam, albo trafie na nia przypadkiem, to podam ![]()
> Oups.. ҳ̸Ҳ̸ҳ کτγℓє ![]() > I believe, I can fly.. ![]() ![]() Edytowane przez condita Czas edycji: 2011-03-05 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() a ja miałam wczoraj okropnego doła. nic mi się nie chciało, byłam kompletnie zmęczona i przygnębiona, a najchętniej wszystkie stresy utopiłabym w zakazanym jedzeniu. ale na szczęście to chwilowy kryzys, już zażegnany. dzisiaj na wadze 62,6 kg, więc mam dalszą ochotę do walki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie, podziwiam was, że tak długo jesteście na diecie i mimo to czujecie się świetnie. u mnie minął niedawno miesiąc, ale już powoli zaczyna mi brakować starego jedzenia... coraz bardziej jestem czuła na zapachy, zaczyna mnie wszystko denerwować. tak samo było przed świętami, po których się złamałam. całe szczęście, że teraz mam już mniej kg do zrzucenia, więc mam nadzieję... nie, wiem to! że dam radę ![]()
![]() |
#2685 |
patrysina
|
Condita - gratuluję spadku! W trakcie @ nie ma co się za bardzo trudzić, trzeba przeczekać aż nadmiar wody w organizmie spadnie, dlatego tym bardziej gratuluje.
Ja dziś z najniższą wagą na diecie i pierwszy pomiar wagi od wtorku ![]() już niecałe 8 kg dzieli mnie od celu ![]() Clicka - 3 maj się dzielnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Patrysina, ogólnie w pracy jest fajnie. zdrowa atmosfera dobrze wpływa na moje znękane psyche
![]() rozchorowałam się strasznie, głos mi odebrało.. blee jutro jadę do lekarza i pewnie skończy się n L4-będzie czas na Wizaż ![]()
![]() |
#2687 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam, dużo zdrówka! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj rano wyjątkowo się nie ważyłam, bo raz, że była to bardzo wczesna godzina, a dwa, że nie miałam czasu. ale jestem na warzywach, więc może to i dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2689 | |
patrysina
|
Condita a mogę Cię prosić o ten przepis na pączki?
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczęta już nie mogę doczekać się 3 fazy i to nie tylko z powodu węglowodanów w określonych ilościach czy uczt ale dlatego by warzywa móc jeść już codziennie, bo że proteiny codziennie są w naszym jadłospisie to ok warzyw nie jem jakoś bez umiaru ale jednak, u mnie dziś od wczoraj więcej 200 gram, ostatni miesiąc ogólnie nie był rewelacyjny jeśli chodzi o spadek wagi bo ubyło mi 2,1 kg i większość z tego to chyba ostatnie 2 tygodnie ale jednak, to nadal spadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Prosze Cie bardzo
![]() http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...zki-dukan.html Moje polukrowalam z wierzchu (mleko odtl. granulowane+w plynie+slodzik+aromat waniliowy/smietankowy) i nadzialam ze strzykawki nutelka z aromatem rumowym ![]() W tym zestawieniu mas nie smakowaly zbytnio paczkowato, ale byly na prawde pyszne i na pewno nie raz powtorze ten przepis ![]() Clicka kazdemu sie zdarza, taka sytuacja, to standard ![]() ![]() Strasznie sie dzis czuje, plecy pol wieczoru mnie tak bolaly, ze myslalam, ze nie wystoje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2691 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do III fazy, ja szczerze mówiąc także nie mogę się jej doczekać, ale nie ze względu na warzywa - teraz co prawda nie przepadam za dniami bez nich, ale kiedy są same proteiny, to tłumaczę sobie, że organizm się przeczyszcza, a co za tym idzie - spadają kg ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jutro lecę znowu na P. ostatnio polubiłam na proteinach wątróbkę. jadłam ją w piątek, ale w środę chyba znowu sobie ją zaserwuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny
![]() Mogę się do was dołączyć? Dziś mija mój pierwszy dzień fazy uderzeniowej. Nie było tak źle. Jedyne co mnie martwi to to,że nie umiem znaleźć niczego co by mi smakowało ![]() I tutaj moje pytanie. Co jecie na co dzień jako hmm przekąska? P.S. Książkę czytałam, wątek cały czas przeglądam i nawet znalazłam kilka ciekawych przepisów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie robisz tosty. Takie zwykłe(chyba nie) czy Dukanowe(bardzo proszę o przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oto przepis: -2 łyżki otrąb owsianych -1 łyżka otrąb pszennych -1 jajko -szczypta soli -szczypta pieprzu -szczypta czosnku granulowanego -szczypta koperku (suszony bądź świeży) wszystko energicznie i dokładnie mieszam aż do uzyskania jednolitej konsystencji. odstawiam na 15 min. do napęcznienia otrąb, a w tym czasie nagrzewam sandwicher. następnie wlewam do sandwichera i zostawiam na jakieś 6-7 min i gotowe. wychodzą mi 4 nieduże tosty. ile masz wzrostu, ile wazysz i ile chcialabys wazyc? ![]()
Start z Dukanem: Faza I: 29.01-02.02 Faza II: 03.02-24.03 Faza III: 25.03-koniec lipca 2011 Waga początkowa: 71 kg Cel: 57 kg 03.04 - 57,6 kg Wzrost: 175 cm Edytowane przez Clicka Czas edycji: 2011-03-08 o 06:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
patrysina
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET - SAMYCH SPADKÓW!!!!
![]() Condita dziękuje za przepis, już go kiedyś widziałam a dziś wypróbuje, a co? w prezencie na dzień kobiet przygotuje pączki, które zabiorę jutro do pracy bo pewnie zabiorę się za ich robienie dopiero wieczorem. ![]() ![]() Orangemisia witamy serdecznie ![]() ![]() a ja dziś w prezencie na Dzień Kobiet mam najniższą wagę na diecie i całe 76,9 kg, Uwaga! III fazo - nadchodzę jeszcze tylko -6,9 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam 165cm wzrostu, ważę 87kg, a chcę/powinnam ważyć ok.66kg. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
dziewczynki kochane, również życzę wam wszystkiego najlepszego i uzyskania upragnionej wagi!
![]() a ja niedawno dopiero co jadłam obiad ![]() ![]() ![]() ostatnio jestem wciąż taka masakrycznie zmęczona i niewyspana, za dużo mam rzeczy na głowie...
![]() |
#2699 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() z pieczenia pączków dziś nic nie wyszło okazało się że twarogu nie mam ale jutro uzupełniam zapasy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Patrysina-idziesz jak burza!!!
wszystkiego naj kobitki ![]() u mnie dieta lezy, bo przy choróbsku strasznie mnie żołądek boli.. biegam do kibelka po każdym takim skurczu i ogólnie żyję na suchrach ;(
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.