Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 07:59   #4861
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

eh nadrobiłam czytanie
monti, wanilia, kalina, castia gratulację, eh jak ja wam zazdroszczę że już tulicie swoje pociechy .
ciastko bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze trzymam kciuki

aj zgubłam sie która pisała o tym co ma spakowane w torbie ja mam taki zestaw:
3 body długi rękaw
3 pajacyki
2 łapki nie drapki
1 cieniutka czapeczka
3 skarpetunie frotki
5 tetrowych pieluch, które zostają w szpitalu
30 pampersiaków
20 gazików leko
a na wyjście:
welurowy pajacyk
body długi rękaw
sweterek cieplutka czapunia
kombinezon grubszy polarowy

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-03-08 o 08:06
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:05   #4862
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Ale my te sny mamy, ja się zastanawiałam, jak to możliwe, ze się we mnie metrowe dziecko zmieściło
w ogóle nigdy mi się nie śni sam poród, tylko już, ze ktoś mi mówi, ze urodziłam, albo przynosi mi dziecko i zawsze jest takie wyrośnięte, raz wyglądało jak półroczne i gadało

kinga- współczuję choróbska

gosiawolna-trzymam kciuki, ja mam znowu około 18 wizytę. Mam nadzieje, ze nie dostane ochrzanu za zgubienie wyników (chciałam być tak super przygotowana, a tu pupa blada)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:06   #4863
87czarna
Zakorzenienie

Hej!

No to mam jeden dzień po terminie W nocy trochę się budziłam,bo czułam lekkie bóle brzucha...teraz natomiast łapią mnie co jakiś czas skurcze i bóle podbrzusza,więc zastanawiam się,czy coś więcej się nie rozkeci?

A jak Wasza noc? Wyspane??

Tak apropo... WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:08   #4864
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

co do tych snów to mi już od tygodnia dzień w dzień śni mi się ze wody mi odchodzą, ze już urodziłam maluszka z długimi czarnymi włosami wiec już do tego przywykłam.`

1000 z okazji naszego święta!!!

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-03-08 o 08:10
Stary 2011-03-08, 08:09   #4865
Harrods
Zadomowienie

Cześć zaczynam 37 tydzień . Jeju, jak ten czas leci...
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:11   #4866
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

u mnie 39 tydzień i 1 dzień
Stary 2011-03-08, 08:16   #4867
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Nika, kuruj się

Gosiawolna, trzymam kciuki

Kinga, oj biedulko, zdrówka życzę

Czarna, oby się rozkręciło

Harrods, gratki 37 tc

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 08:20   #4868
traicionera
Zakorzenienie

gratuluje rozpoczętych tygodni
czarna, trzymam kciuki, żeby autobus wreszcie po ciebie zajechał.

Ja jakaś niewyspana jestem, bo położyłam się po drugiej, obudziłam po 6 i zaczęłam odtykać umywalkę w łazience, a potem znowu po 8 i już nie śpię. Pewnie zdrzemnę sie dopiero po wizycie u gina, czyli kolo 20.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-08, 08:21   #4869
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej!

No to mam jeden dzień po terminie W nocy trochę się budziłam,bo czułam lekkie bóle brzucha...teraz natomiast łapią mnie co jakiś czas skurcze i bóle podbrzusza,więc zastanawiam się,czy coś więcej się nie rozkeci?

A jak Wasza noc? Wyspane??

Tak apropo... WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!!

czarna
, to ja proponuje taki układ : dziś Ty bierzesz autobusik, jutro niutka, a pojutrze ja
co wy na to????
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:22   #4870
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
któraś dziewczyna polecała tą Ziajkę do nóg czy to chodzi o ten krem? bo mąż mi kupił a nie pisze na nim że jest chłodzący a o to mi chodziło

http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki..._do_nog_1.html
i ten mam.
Ale to chyba o to chodziło
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...lodzacy_1.html
Aja miała ten pierwszy i polecała, ja mam ten z drugiego linka i też polecam

Cytat:
Łaaaaa!!!! Castia GRATULACJE!!! Szybko Ci poszło ...ale co się dziwic,jak tyle czasu chodziłaś z 4 cm rozwarciem!

Montii Śliczny ten Twój synuś! Na pewno jesteś dumna!!!

P.s. Wrzuc więcej fotek

A jeżeli chodzi o mnie...

Jestem już po wizycie. Mam 2 cm rozwarcia i lekarz jest przekonany,że urodzę do czwartku. Jeżeli nie,to w piątek mam się stawic na IP i będą działac
Zapis ktg prawidłowy,usg też. Lekarz nie mógł dokładnie zmierzyc kości udowej,bo mała jest już duża-ale podejrzewa,że będzie ważyc w granicach 3000-3400 g

I w zasadzie to na tyle... stresuję się tym piątkiem,ale chyba jeszcze to do mnie nie dochodzi!

Aaaa..po wizycie dostałam plamienia,ale z tego co pamiętam większośc z Was tak miała.

niutka Ty już po wizycie? Czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
O kurde czarna to juz niedlugo moze nawet dzis

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

niutka1 a ty jak tam????
Cytat:
coralady jestem jeszcze w 2-paku Jakoś ta dzisiejsza wiadomosc mnie przejęła i żyję w innym świecie! Nie chciałabym tylko,żeby mnie wrócili z tej izby przyjęc-pisałam Wam,że lekarz mi powiedział,że mam tam się stawic,jeżeli do czwartku nie urodzę... boję się,że nie będzie żadnych skurczy i wyślą mnie z powrotem do domu...

Poza tym boli mnie dziś cały dzień brzuch(a pisałam Wam nie raz,że przez całą ciążę nic mi takiego nie dolegało). Z rana miałam lekkie skurcze,a teraz takie dziwne bóle całego brzucha... myślałam,że będzie mnie bolał w dole,a on cały napiernicza :/
no ale to wolałabys miec wywoływany oxy, niz wrócic do domu i spokojnie zaczekac?

Cytat:
Olusia no właśnie nie... nie mogłam Tż do łóżka zagonic!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

A gdzie ta niutka?

jestem, jestem, wczoraj juz nie miałam siły odpalac kompa

No więc oczywiście moja ginka kochana śmiała się, że jak to miałam juz sie nie pokazywac, juz miałam urodzić dawno

Generalnie na badaniu wysżło, że szyjka tej samej długości co poprzednio, czyli 1,5 cm, ale teraz przepuszcza 2 palce "luźno" czyli praktycznie trzeci palec tez juz wchodzi, bardzo miekka, główka bardzo nisko, czop mi tak przez te dwa tygodnie stopniowo odchodził, więc teraz tez juz jakies resztki tam sa, no generalnie powinnam rodzić, tylko młoda uparciuch nie chce dać sygnału, ze mają byc skurcze porodowe

Ogólnie wszytko ok, zapisała mnie na kontrolne KTG do szpitala na piątek 11 marca, jesli do tej pory nie urodzę ( ewentualnie usg tez mi tam zrobia jak będzie trzeba) , no i po prostu czekamy, az dzidzia zechce wyjść i tyle

Zeby nastawic sie pozytywnie kazała mi nie zapisywac sie do niej na nastepna wizytę
( jakbym jednak nie urodziła to next poniedziałek mnie przyjmie bez zapisu)

No a u mnie, po tych kilku dniach absolutnej ciszy, od czasu tych mocnych skurczy, co wam pisałam, ( miałam je 04.marca w piątek) dziś w nocy cały czas bolał brzuch, czułam przez sen, cos tam się skurczało, napinało itd... myslałam, że może akurat cos się rozwinie, ale zeby tak konkretnie coś to niestety nic...

Dzis Dzień Kobiet

Wszystkiego najlepszego Babeczki w ten nasz dzień i oczywiście, żeby każdy dzień był dniem kobiet , a nie raz w roku
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:22   #4871
miamore999
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
wczoraj byłam na ktg i niestety skurczybyków brak więc nadal czekamy...
ale za to rano odszedł mi czop, już myślałam, że to może cały a tu dziś rano powtórka może to tak na raty odchodzić? i jakieś plamienie mi się włączyło ciemnobure
jak do przyszłego poniedziałku nie urodzę to kładą mnie do szpitala no więc czekamy

byłam wczoraj na oddziale na badaniu usg i słyszałam odgłosy porodu.. ojejć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 08:23   #4872
iweczka
Zakorzenienie

traicionera, fajne zajęcie jak na 6 rano, odtykanie umywalki

ja chyba zrobie sobię kawę, bo jakoś oczy mi się przymykają...
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:24   #4873
miamore999
Zakorzenienie

Niutka widze, że u ciebie też czop na raty się rozłożył
Stary 2011-03-08, 08:24   #4874
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
na początek gratki dla wszystkich nowych mamuś

nie zaglądam do was bo leże plackiem. Dziś byłam u internisty i dostałam duomox, linex, pektosol, krople do nosa, faringosept na gardło i głobułki dopochwowe bo duomox może być przyczyna grzybicy niestety nie bardzo cczuję różnicę - no może temperatura spadła - bo nie mogę spać. To żebro mnie wykańcza a na dodatek po tych wszystkich lekach dostaje okropnej zgagi - zezarłam już 3 rennie i nic jestem wykończona tą ciążą - dobrze, że chociaż małż ma wolne i bardzo o mnie dba, bo nawet siku mi cięzko zrobić - żebro boli przy każdym najmniejszym ruchu
Ale i tak fajnie, że dostałaś jakieś leki. Moja internista, nie wiem, może bała się ciężarnej coś przepisać, a może nie wiedziała co. Grunt, że z gabinetu wyszłam z poleceniem jedzenia czosnku. I tak męczę się od czwartku z kaszlem. Mój biedny Dzidziul jest strasznie wytrzęsiony. Jak on to znosi. Ale oddaje mi kopniaczkami (no, teraz to już właściwie kopniaki nie są, bardziej rozpychanie).
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:27   #4875
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
wczoraj byłam na ktg i niestety skurczybyków brak więc nadal czekamy...
ale za to rano odszedł mi czop, już myślałam, że to może cały a tu dziś rano powtórka może to tak na raty odchodzić? i jakieś plamienie mi się włączyło ciemnobure
jak do przyszłego poniedziałku nie urodzę to kładą mnie do szpitala no więc czekamy

byłam wczoraj na oddziale na badaniu usg i słyszałam odgłosy porodu.. ojejć

moze na raty, moze tez odchodzic codziennie w postaci bardzo gęstego śluzu i nawet nie zauważysz
bardzo róznie to bywa
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:31   #4876
traicionera
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, obyście się wreszcie rozpakowały, takie czekanie musi być frustrujące.
ciekawe, ile można chodzić bez czopa.
Mi się chyba coś rozwarcie powiększa, bo mam te samo uczucie, co w piątek i sobotę.
iweczka- jakoś się tak zakorkowała umywalka, ze tam woda stała, a ja nie chciałam, żeby koty taka brudna wodę piły, to zaczęłam to odtykać, tylko oczywiście w zły sposób, bo tam trzeba takie coś pod rurę włożyć i przekręcić
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-08, 08:36   #4877
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Olusia no właśnie nie... nie mogłam Tż do łóżka zagonic!
kurde co się z tymi chłopami dzieje no

wczoraj nam położna właśnie mówiła żeby dużo seksu uprawiać, brodawki stymulować, to pomaga a mój tż jak to usłyszał mówi: o nieee...
no i nie wiem chyba sobie kogoś wynajmę żeby mi pomógł

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:37   #4878
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
witam z rana, znowu dzień mnie nie było i tyle do nadrobienia. jestem wściekła bo w nocy z niedzieli na poniedziałek dopadła mnie grypa i wczoraj obudziłam się z 38 stopni i ruszyć się nie mogłam tak mnie wszystko bolało , do lekarza dostałam się dopiero o 14nastej tyle starych bab było w przychodni no i ma jakiś wirus grypy no i do końca tygodnia antybiotyk i inne świństwa, idzie oszaleć na ostanie 6 dni ciąży tak mnie pogięło grrrrrr wykończę się, na szczęście dzisiaj kości mnie nie bolą ale jestem głucha i zasmarkana i odzywać się nie mogę bo gardło to mi z bólu rozrywa. zaraz przy śniadanku nadrobię te kilkanaście stronek
ojj to biedna jesteś

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja dalej 2 w1, ale obudził mnie potworny ból brzucha
popołudniu jadę na ktg no i zobaczymy co dalej...... mogloby się coś już ruszyć
no to może się coś ruszy

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mnie też z prawej
no to ciekawa jestem co nas tam boli??

WSZYSTKIEGO DOBREGO W DNIU KOBITEK!!!
NIECH KTOŚ URODZI DZIŚ DZIEWCZYNKĘ!

Chociaż mam koleżankę, która urodziła się 8 marca i dali jej na imię Beata i ma też dziś imieniny, więc dostaje zawsze jeden prezent, to chyba nie fajnie

Coś mnie brzuch pobolewa, nie mogłam nawet spać, a zawsze do 11 śpię jak zabita
ale muszę wziąć się za sprzątanie, najpierw kawka i śniadanko
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:38   #4879
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ciekawe, ile można chodzić bez czopa.
Ja chodziłam godzinę Ale tak na prawdę odszedł po tym jak zaczęły wody płynąć, więc to nie miarodajne
Wszystkiego najlepszego babeczki

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 08:39   #4880
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

wczoraj nam położna właśnie mówiła żeby dużo seksu uprawiać, brodawki stymulować, to pomaga a mój tż jak to usłyszał mówi: o nieee...
na to mojego nie muszę namawia to seksoholik:eh em:, powiem mu słówko chodź pobaraszkować a on wsio rzuca i gotowy ale kurde coś tu jest nie tak bo to mi nie chce przyspieszyć porodu
Stary 2011-03-08, 09:00   #4881
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
na to mojego nie muszę namawia to seksoholik:eh em:, powiem mu słówko chodź pobaraszkować a on wsio rzuca i gotowy ale kurde coś tu jest nie tak bo to mi nie chce przyspieszyć porodu
no właśnie te metody wszystkie to o kant tyłka rozbić chyba kiedy ma wyjść to wyjdzie

a no właśnie kobitki: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:03   #4882
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

listonosza

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:10   #4883
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

buszuje po YOU TUBE i natknęłam się na to http://www.youtube.com/watch?v=6A1nY...eature=related a wy jak sobie wyobrażacie pępkowe
przy córce jak urodziłam to pępkowe trwało od dnia porodu do dnia gdy wyszłam czyli 6 dni!!!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
listonosza
a fuuuuuuuuuuu u mnie jest taki 2 metry pryszczaty i z przedziałami miedzy zebami to ja juz wolała bym przenosic ta ciążę
Stary 2011-03-08, 09:12   #4884
87czarna
Zakorzenienie

niutka Jeżeli oxy ma mi pomóc,to jestem jak najbardziej za! Oni już wiedzą co robic...

Nie chcę czekac kolejny tydzień,bo jest mi już bardzo ciężko. Mam nadzieję,że kroplówka pomoże

Dziewczyny,gratuluję rozpoczetych tygodni!!!

iweczka jestem jak najbardziej ZA!

Stary 2011-03-08, 09:17   #4885
aja1
Zakorzenienie

Matko u mnie też 37
A to mój bzebzoł , zdjecia jeszcze gorące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4562.jpg (23,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4563.jpg (24,1 KB, 55 załadowań)

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-08, 09:18   #4886
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień Dobry Kobietki przede wszystkim życzę Wam tego co najpiękniejsze z okazji z dzisiejszego święta !!!

Widzę, że nikt się nie rozpakował od wczoraj a tu dziś taki piękny dzień, proszę się nie ociągać i nie blokować kolejki!! Czarna byłaś moją faworytką do pierwszej 10tki a tu widzę jeszcze się przeterminowałaś biedulko

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:20   #4887
87czarna
Zakorzenienie

agaaga Hahahha, małego psikusa Ci zrobiłam Jeszcze nie jest tragicznie...dopiero pierwszy dzień po terminie

aja ojej,jaki okrąglutki!

Stary 2011-03-08, 09:20   #4888
aja1
Zakorzenienie

Kurka co się dzieje z Lopezką??? Nikomu nie dawała oznak życia??
Tak samo Ptysza zniknęla.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-08, 09:22   #4889
diatoma
Zadomowienie

witajcie dziś mamy piękne święto a tak apropo to 10 marca jest dzień facetów, a 30 września dzień chłopca, więć to nie fair że oni mają 2 święta

egoego my 3 lata temu kupowalismy tez domek letniskowy na działke http://www.warbit.eu/main.php?fid=473&pg=4&id_lang=0
to jest od olsztyna jakies 10km. jestem z woj. łodzkiego i bez problemu to przywiezli i zamontowali. nic sie zlego nie dzieje z domkiem takze moze spokojnie polecic. ja tez bede miala 1 swieto bo imieniny obchodze w dzien matki

Harods gratki 37tc i dzięki za wymienienie tych sklepow, wybieramy sie w niedziele, bo mam do lodzi 50km. musze tylko obejrzec mapke gdzie dokladnie co jest bo do dlugiego chodzenia sie nie nadaje.

mam pytanie do terminowych mam, czy duzo urosl wam brzuch porownujac miedzy 36 a 40 tc???w przeciagu 9 mca???

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:22   #4890
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

no własnie która porwała po cichaczem autobus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości