Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 09:02   #2911
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Dzień dobry kobitki te duże i te malutkie
WSZYSTK IEGO NAJLEPSZEGO W NASZYM DNIU !
Stary 2011-03-08, 09:05   #2912
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Dzień dobry

i Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Pań, tych dużych i tych maleńkich

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:18   #2913
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczyny mój małżu wczoraj stwierdził,że 9 miesięcy ciąży to za długo..Tak pół roku by wystarczyło.
Ostatnio spotkałam się z koleżanką i opowiadała o szkole rodzenia.Mieli takie jedne zajęcia relaksujące.Położna kazała ich mężom,partnerom położyć się na brzuchu a kobitki miały ich masować,leciała sobie nastrojowa muzyczka i nagle moja koleżanka słyszy ,że ktoś chrapie.Pochyliła się do przodu a jej mąż dosłownie zasnął..Wszyscy na sali zaczeli się śmiać w głos..Kurcze wyobraziłam sobie tą scenę z moim małżem ten to jakby zaczął chrapać to by się uśmiali
Stary 2011-03-08, 09:29   #2914
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesik Slicznotki

wrociłam wcoraj o 19 dopiero bo byłam odebrac wyniki i nie miałam siły na wizaz, pierwszy raz brzuch mnie bolał chyba z nerwów
Musze powtrórzyc glukozkę

ale z wyników mniej sie ciesze bo norma wg mojego labka do 7,80 a ja mam 8,59 (po 1h i 50 mg)

miłego swietowania w dniu naszego świeta

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:35   #2915
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
dzisiaj od rana mam kroplowke i zelazo podawane wyglada jak krew

normalnie tyle sie naslucham w tym szpitalu ze siwa wyjde.
towarzystwo ok, jedna bebeczka przyszla w pierwszy dzien 37t, bo zaczelo jej sie cos saczyc, zrobili usg stwierdzili ze to nie wody, siedziala, gadala z nami, wieczorem dostala lekkich skurczy, odeszly jej wody i po polnocy urodzila normalnie szok, dziecko ulozone posladkowo
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:35   #2916
elis5
Raczkowanie

Witam wszystkie Kobietki duże i malutkie!!!

Obyśmy wszystkie były szczęśliwymi Mamuśkami, szybko zapomniały niedogodności porodu i tuliły nasze zdrowe, śliczne i wymarzone dzieciątka do siebie!!

Ja po wczorajszej wizycie. Wszystko ok, dzidziol idealniew 50 centylu, termin z usg taki sam jak z om. Jedyna zmiana (której w sumie sie już spodziewałam od ostatniej wizyty) to taka, że Oliwka zmieniła płeć. Jajka takie, że dziewczyny już z tego nie będzie, jak powiedział lekarz!!! No i od nowa dyskusje nad imieniem, a na chłopca pomysłu całkiem brak yyyysz No i co mnie zaskoczyło, pomimo, że od ostatniej wizyty już nie brałam tardyferonu to Hb mi się utrzymała

Ponadto byłam u kuzynki, która od 8 miesiecy jest mama i była u niej jeszcze druga mama, która jest lekarzem i dowiedziałam się paru rzeczy, więc się chcę podzielić z Wami. Może któraś skorzysta.

Kosmetyki
: uwaga z oilatum czy emolium, podobno to powinno się stosować, jak jest jakiś problem ze skórą, a jeśli nie, to nie ma co przesadzać, bo później dziecko na wszystko uczulone. Poleciły Bubchen, no ale to każda musi wypróbować sama. Do pupy wiem, że sudokrem popularny, ale on ciężko się rozsmarowuje i niektóre dzieci pod nim dostają odparzeń. Najłatwiej maścią witaminową pupkę smarować, a jeśli już coś się zrobi to podobno tormentiol działa cuda.

To samo z proszkami: pierwsze pranie w dzieciowym, a później już nie. A prasowanie dopóki nie odpadnie kikut i się wszystko dobrze nie wygoi.

No i jest podobno jakaś maskotka, która reaguje na dźwięk: jak dzieciątko zapłacze to włącza się bicie serca, co błyskawicznie uspokaja malucha.

No i dostaliśmy z 5 siatek ubranek: już poukładane w szufladach, ale w dużym pokoju, bo dzieciowego nie mamy, leżaczek do kąpieli, leżaczek Fisher Price, zestaw butelek i laktator Tommee i kilka drobiazgów, więc jestem mega happy

Przyszły staniki allesa, ale jakoś mnie fiszbiny gniotą, może dlatego, że rozmiar większe wzięłam na wypadek wszelki. No i czekamy na limuzynę

Aha, jeszcze pampersiaki - podobno te sleep&play są dramatyczne bo nie mają rozciągliwych tych fragmentów przy rzepkach, tylko sztywne.

Mam nadzieje, że wreszcie i moje rady komuś się przydadzą.
Miłego dnia życzę i lecę nadrabiać a sporo tego mam.

Moria jak znajdziesz chwilę to mnie na liście na niebiesko przerób proszę. No to zwiększam przewagę jajek.
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:00   #2917
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
a moja mała jeszcze nie miala czkawki albo ja tego w ogole nie czuje. Zreszta ona jest takim leniuszkiem, ze kopie rzadko i slabiutko wiekszosc czasu spi moze to dlatego, ze prawie non stop jestem w ruchu.
JAga u mnie podobnie Czułam czkawkę małej w sumie z 4 razy, kopie mnie delikatnie, raczej się kręci i wypina, no takie grzeczniutkie dziecko jednym słowem, ciekawe czy po porodzie jej się nie zmieni

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
towarzystwo ok, jedna bebeczka przyszla w pierwszy dzien 37t, bo zaczelo jej sie cos saczyc, zrobili usg stwierdzili ze to nie wody, siedziala, gadala z nami, wieczorem dostala lekkich skurczy, odeszly jej wody i po polnocy urodzila normalnie szok, dziecko ulozone posladkowo
Ale jajca! No ale w sumie to szybko jej poszło, tym bardziej przy takim ułożeniu malucha

Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie. Wszystko ok, dzidziol idealniew 50 centylu, termin z usg taki sam jak z om. Jedyna zmiana (której w sumie sie już spodziewałam od ostatniej wizyty) to taka, że Oliwka zmieniła płeć.
Hihi no to tym razem gratuluję syneczka A macie w ogóle jakiekolwiek typy jeśli chodzi o imię dla małego czy kompletnie nic?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:01   #2918
migotka03
Zadomowienie

Witajcie! Wczoraj cały dzień was nadrabiałam. Czy wy nie macie co robić w weekend?
Nie wiem już co pisałyście, połowe zapomnialam, a reszta już mi się pomieszała, więc nic nie odpiszę.

Życzę wam z okazji Dnia Kobiet dużo szczęścia i przede wszystkim lekkich porodów i cudownych dzieciaczków!

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:04   #2919
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
JAga u mnie podobnie Czułam czkawkę małej w sumie z 4 razy, kopie mnie delikatnie, raczej się kręci i wypina, no takie grzeczniutkie dziecko jednym słowem, ciekawe czy po porodzie jej się nie zmieni
oby sie nie zmienilo mi odpowiadaja godziny jej aktywnosci i snu o wlasnie teraz sie obudzila - chyba wie, ze o niej mowa

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:08   #2920
moria44
Wtajemniczenie

Acha elis5 dzięki za rady Dla mnie takie od doświadczonych mamusiek są najbardziej cenne.
Ta pozytywka bijącym sercem to sławetna już owieczka Steandler czy jakoś tak, aga_pe ją ma Co prawda ja czytałam, że ona się uruchamia dopiero wtedy gdy dziecko porządnie się drze i to bicie serca nie jest już w stanie uspokoić dziecka. Ja i tak byłam gotowa ją zakupić, bo bardzo mi się podoba ale przy monitorze oddechu nie może być w łóżeczku nic co imituje bicie serca

Co do pampersów, ja te pierwsze pampki kupiłam w białym opakowaniu, sensitive czy premium coś takiego, andziotka o nich pisała. Są podobno bardziej miękkie od tych standardowych.
O znalazłam - premium care

Stary 2011-03-08, 10:10   #2921
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Warzywa! To jest To! Tylko w zimie sa nie smaczne

Wiecie, u mnie teściowa co roku kisi kapustę, robi ogórki kiszone, sałatki z buraczków, papryke do słoików pakuje! Normalnie cód miód.
Nie wspomnę juz ze sadzi marchewkę, bóraczki, ogórki...na poczatku sobie myślałam "że tez ci się kobieto chce po 8 h pracy jeszcze w pole łazic" a teraz jak pomysle ze bede niuni robic zupki z naszej marcheweczki to mi az samej ślinka leci.
Nawet koleżankom z pracy cos tam zanosiła dla wnuczków

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

yhym , kumam czacze, bo sie właśnie zapisałam
No znizke dostałaś nie małą!

Czyli powinni mi za jakis czas karte do domku przysłac, tak napisali
Tam jeszcze była opcja że można jakas kartę kredytową...tego nie chce.
Myslisz ze ty możesz ze swojej karty korzystać wszędzie? i w Polsce i w UK? Tam sie niby zaznaczało przy rejestracji najbliższa Ikea ale tro chyba nie ma znaczenia, karta bedzie działać wszędzie?
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Tego nie wiem. Ja wykorzystalam tylko w jednej Ikei i to bylo na takiej zasadzie, ze zobaczylismy ta komode z nizsza cena i zapytalismy pana i powiedzial nam, ze ta cena z karta Ikea Family i powiedzial, ze kolo restauracji sa komputerki i mozna od razu wydrukowac. To polazlam i wydrukowalam tymczasowa i na jej podstawie ta znizka... a czy moglabym korzystac w Polsce? Tego nie wiem...
zanim zaczne czytac chcialabym od razu tu dziewczynom odpowiedziec, poniewaz jako pracownik Ikea wiem ze karty Ikea Family sa wazne we wszystkich Ikea w Polsce i poza krajem

ide nadrabiac
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:13   #2922
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
oby sie nie zmienilo mi odpowiadaja godziny jej aktywnosci i snu o wlasnie teraz sie obudzila - chyba wie, ze o niej mowa
No ja też mam taką nadzieję Co prawda gdy ja kładę się spać ona często jest jeszcze aktywna no ale to raczej normalne. Ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem, jako miesięczny bobas przesypiałam całe noce, mama mnie budziła na siłę abym trochę popłakała bo wydawało jej się to nienormalne Najbardziej lubiłam sama się sobą zajmować w łóżeczku, piszczałam, śmiałam się i gaworzyłam do jakiejś pozytywki, wierzgałam nogami a wyć zaczynałam wtedy gdy mnie ktoś z łóżeczka wyciągał Jeśli się pierworodna we mnie wrodzi to ja chce mieć następną dzidzie po max. 2 latach

Stary 2011-03-08, 10:13   #2923
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Musze powtrórzyc glukozkę
wariatka
hihi
Daisy smutno tu beż Ciebie

trzymam kciuki zeby glukoza wyszła dobra tym razem.
a kiedy powtarzasz?
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
dzisiaj od rana mam kroplowke i zelazo podawane wyglada jak krew

Aguś oj na pewno sie tam rewelacji nasłuchasz nie jednej
trzymam kciuki za powrót do zdrowia!!

a do mnie przed chwilą dzwonił jakiś Pan.
i wygrałam tygodniowa wycieczkę w góry lub nad jezioro
do wyboru
i kolacje w restauracji z małżonkiem:P i mozemy zaprosić jakaś pare jeszcze
wiec sie w czwartek dowiem co to za wycieczka i gdzie jest haczyk
ale moja mama też taka wycieczke wygrała jakis czas temu i nie było w tym ściemy
pan powiedział ze brałam udział w jakiejs ankiecie i mnie wylosowali
jak na razie sie ciesze
przydałby sie tygodniowy urlopik przed urodzeniem maluszka
Stary 2011-03-08, 10:18   #2924
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wszystkiego dobrego kobitki

Ja jak zwykle juz na nogach, synal do szkoły będzie zaraz wychodził, śniadanko juz zjadłam, herbatke wypiłam i zastanawiam sie co ja dzis będę robić, pójdę popłacić rachunki, zrobić małe zakupki spożywcze jak zwykle ogarnąć mieszkanko i będę się obijać :P
Eweska się obija, Eweska się obija!!! Zapiszmy w naszym wątkowym kajecie tą date!!

Elis5 - a to Ci jaja córa zmieniła płeć

Witam wszystkie Baby
Niech ten dzień bedzie dla Was radosny - bądzcie zdrowe aż do wiosny!! ( i dłużej...)

No i byłam u lekarza... Kaszle jak dzika świnka a ta mówi, że nie wie od czego to się bierze bo płuca i oskrzela czyste. Także dalej lecze się ziołami i tantum verde. Może przejdzie niebawem...

Moja koleżanka jest w 38 tyg ciąży, córa przez cały czas była ułożona pośladkowo a wczoraj obróciła się i leży główkowo Hihi, była nastawiona na cesarkę a tu lekarz zadnych przeciwskazan nie widzi i będzie jedno wielkie parcie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:20   #2925
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin, wezme sobie urlop już na tą powtórke bo znów bedzie jazda i awantura ze mnie nie ma długo w pracy - pieprze to
nie wiem moze w czwartek albo w piatek zrobię

agnieszka_pe, trzymam kciuki ! Wiesz juz kiedy wychodzisz ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:23   #2926
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też mam taką nadzieję Co prawda gdy ja kładę się spać ona często jest jeszcze aktywna no ale to raczej normalne. Ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem, jako miesięczny bobas przesypiałam całe noce, mama mnie budziła na siłę abym trochę popłakała bo wydawało jej się to nienormalne Najbardziej lubiłam sama się sobą zajmować w łóżeczku, piszczałam, śmiałam się i gaworzyłam do jakiejś pozytywki, wierzgałam nogami a wyć zaczynałam wtedy gdy mnie ktoś z łóżeczka wyciągał Jeśli się pierworodna we mnie wrodzi to ja chce mieć następną dzidzie po max. 2 latach
no to grzeczna niunia z Ciebie byla ja to podobno wciaz chcialam jesc w nocy sie darlam w nieboglosy,zeby mnie mama nakarmila ale teraz i ja i maz jestesmy spokojnymi ludzmi, wiec moze i Daria taka bedzie

Stary 2011-03-08, 10:28   #2927
Aliczka88
Zadomowienie

Moria to Ty byłaś SKARB a nie dziecko

A ja jak byłam miesięcznym dzieckiem to spał ze mną kot w łóżeczku i On mnie chyba tak uspokajał mruczeniem, ze tez mało płakałam. A jak mama chciała mnie nakarmić i wyciągała z łóżeczka to kotka syczała na nią i drapała a gdy mnie włożyła po karmieniu to kot mnie po włosach lizał i mruczał w niebogłosy
I dziwić się, że mam teraz hopla na punkcie kotów i innych braci mniejszych

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:32   #2928
elis5
Raczkowanie

Jeśli chodzi o imię to zupełnie żadnych pomysłów, kiedyś chciałam Jasia no i tżta dostałam a dwóch Jaśków w domu to zdecydowanie za dużo. Jak zawołam to każdy będzie udawał, że myślał, że chodzi o tego drugiego

Widzę, że się wbiłam za późno z kosmetykami, bo w niedzielę temat leciał No to pewnie będę wąchac hippa, bo ja straszny zapachowiec jestem i jak mi nie podejdzie to koniec i zamawiam tego bubchena na all.

A synio ma 1,5 kg i główką leży na dole, pupa pod lewym żebrem, te kulki co się zastanawiałm czy to kolana, to albo kolana albo łokcie, no a małe różowe piętuśki w wątrobie gdzieś zatopione
No i gino mówi, że będzie bliżej porodu mierzył mi miednicę bo wąska jestem i może się okazać, że w ogóle główka nie będzie miała szans na przejście. A za 4-6 tygodni będę już mogła, a nawet usiała zacząć biegać
Kurczę, ale ten czas leci, w następym wątku to chyba się już rozpakowywać zaczniemy!!!!!

Kurcze, ja to w ogóle jestem jakas lewa, jeśli chodzi o te sprawy komputerowe, chciałam wkleić fotkę z 3d w avatara i g.... rozmiary niby ok, bo zmniejszyłam ale i tak nie idzie. Musze wreszcie zmolestować tż bo jako jedyna jestem tu anonimowa, a brzuch to już wygląda oj wygląda jak na ten swój zaczęty 31 tc. albo i lepiej
Stary 2011-03-08, 10:34   #2929
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o imię to zupełnie żadnych pomysłów, kiedyś chciałam Jasia no i tżta dostałam a dwóch Jaśków w domu to zdecydowanie za dużo. Jak zawołam to każdy będzie udawał, że myślał, że chodzi o tego drugiego

Widzę, że się wbiłam za późno z kosmetykami, bo w niedzielę temat leciał No to pewnie będę wąchac hippa, bo ja straszny zapachowiec jestem i jak mi nie podejdzie to koniec i zamawiam tego bubchena na all.

A synio ma 1,5 kg i główką leży na dole, pupa pod lewym żebrem, te kulki co się zastanawiałm czy to kolana, to albo kolana albo łokcie, no a małe różowe piętuśki w wątrobie gdzieś zatopione
No i gino mówi, że będzie bliżej porodu mierzył mi miednicę bo wąska jestem i może się okazać, że w ogóle główka nie będzie miała szans na przejście. A za 4-6 tygodni będę już mogła, a nawet usiała zacząć biegać
Kurczę, ale ten czas leci, w następym wątku to chyba się już rozpakowywać zaczniemy!!!!!

Kurcze, ja to w ogóle jestem jakas lewa, jeśli chodzi o te sprawy komputerowe, chciałam wkleić fotkę z 3d w avatara i g.... rozmiary niby ok, bo zmniejszyłam ale i tak nie idzie. Musze wreszcie zmolestować tż bo jako jedyna jestem tu anonimowa, a brzuch to już wygląda oj wygląda jak na ten swój zaczęty 31 tc. albo i lepiej
elis wlasnie zobaczylam, ze tez jestes z Lublina w ktorym szpitalu chcesz rodzic?

Stary 2011-03-08, 10:50   #2930
elis5
Raczkowanie

Cytat:
elis wlasnie zobaczylam, ze tez jestes z Lublina w ktorym szpitalu chcesz rodzic?
Cały czas się zastanawiam. Lekarza mam z Jaczewskiego, więc niby tam byłoby najrozsądniej pewnie. Ale z drugiej strony lekarz przy porodzie to srednio potrzebny, a ja bardziej związana jestem z SPSK1, bo tż tam pracuje, a ja zaraz obok w IS.

Jak rozmawiam z koleżankami, które już są po to każda mówi coś innego. Pewnie zależy też od samego porodu: jak miały łatwy to chwalą szpital, a jak trudny to nie, wiec tym nie będę się sugerowała. A Ty już wybrałas?
Stary 2011-03-08, 10:51   #2931
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
24kasia86 fajnie że weekend jednak się udał też bym sobie pojadła takich domowych pyszności co do skurczów to ja też miałam taką akcję niedawno i już prawie myślałam że rodzę, ale drzemka pomogła, wiem co czułaś,
ja jak nie wiem co to porod, wtedy tez myslalam ze rodze zauwazylam ze ostatnio wieczorem brzuszek mi twardnieje, pomaga tylko pozycja na leżąco i magnez. Dzisiaj spalam w miare ok, ale bola mnie biodra nogi tylko juz przy zmienianiu pozycji ( tak jak u matellewar)...ogolnie naprawde zaczynam czuc obciążenie
aaa i broszka tez mi dretwieje jak dluzej posiedze

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Kasia86 ja skurczy nie mam i nie miałam do tej pory.. Za to łączę się z tobą w bólu odnośnie pieczenia pdo cycolem! Mam tak czesto i też tego nie znoszę.. najgorsze, że przychodzi tak falami
no wlasnie, zauwazylam ze mam szczegolnie wieczorem, jak mi juz gorąco sie robi piecze wtedy jak cholera. Pomaga letnia woda, oliwka i ogolnie rece wyzej

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
eee bez przesady, jaka chemia? no chyba że non stop wcinasz przetworzone i niezdrowe rzeczy Przecież w marketach też można kupić normalne, w miarę zdrowe jedzonko
mozna ale ono jest drozsze, my z Tż wybieramy produkty tansze zwykle, jakas przecena czy cos, juz mam dosyc tych wedlin itp.

Cytat:
No dokładnie, 24kasia Lidl jest wg mnie jednym z lepszych supermarketów jeśli chodzi o zaopatrzenie, jestem w nim totalnie zakochana. Mają najlepszy ser ementaler - bez żadnych E i innych polepszaczy czy konserwantów! Lidlowe parówki mają 83% mięsa a sprawdź np. co mają Berlinki, dużo mniej Jedynie Krakuski - takie bez folijki mają więcej bo 86% a tak to lepszych od Lidlowych nie znajdziesz. Jogurty naturalne mają najpyszniejsze z możliwych, owoce i warzywa też, tylko tam kupuję pyszne ekologiczne ziemniaki no i ceny mają super, wielkie zakupy na cały wózek za 100zł a np. w Realu mam kilka rzeczy w koszyku i 50zł płacę
tez zauwazylam ze w Lidlu mozna smaczniejsze jedzonko kupic, tylko moj Tż nie lubi tam chodzic bo nie ma stoiska z wedlina rozłożona
a ja tak uwielbiam te serki i jogorty. Jakbym miala go blisko to bym sobie z buta szla, niestety musze dojezdzac...

agnieszka_pe25
kochana duzo zdrowka zycze! trzymaj sie tam cieplo! super ze masz z nami kontakt!

anula_81
tak kochana najczesciej boli jak sie przemeczam w ciagu dnia (tzn. zwykle sprzatanko, zakupy itp ) mowilam o tym gin, kazala jak najczesciej odpoczywac... tak ale nikt obiadu za mnie nie zrobi. Musze przyznac ze ostatnio mam oparcie w tż, dzisiaj juz dwa razy pytal sie jak sie czuje, wczoraj leze i pytam sie go co zjemy na kolacje, a on "spokojnie lez sobie, odpocznij, ja zrobie"
no ale jak ja stekam mu caly czas, chodze jak slon to wiecie
sliczne zdjatka ja bylam wczoraj z kumpela i jej syneczkiem w ciucholandzie, kupilam sukienki hehe tez wam pokaze, a co

antropia
ale u mnie to samo. Jak sie dowiedzialam ze bedzie cora to tesciowa i mama beda babciami ale wiesz bardziej zartami mi tak powiedzialy
niech sobie gadaja co im sie podoba, olej to. A rodzine ma sie jedna niestety

Grazin gratulacje z wizytki!!!! synus pokazny wiesz ze ja slyszalam ze dzieciaczki sie rodza z duzymi glowkami...no wlasnie jak my je wypchniemy ?? najwazniejsze ze wszystko w normie

wczoraj byla u mnie kumpela ze swoim 8miesiecznym synkiem Alankiem. Karmila go piersia pol roku, maly wyglada jak okaz zdrowia Jest taki pocieszny ze szok usmiecha sie stale, a jak cos chce to tak fajnie sie buczy i przeciaga. Zainteresowal go nasz pilot od tv no i bajeczki byli u nas od 12 do 19 Kumpela na meza czekala az po nich przyjedzie, i jeszcze pogadal z moim Tż. Bylo bardzo milo. Alanek polubil mojego Tż, ciagle sie usmiechal do niego
pokazywalam Asi zdjecia z usg to powiedziala ze dziwne to zdjecie z narzadami plciowymi... i jakos nie wierzy ze corka bedzie, mowi ze brzuch mam taki jak ona miala i w ogole wszystkim paniom na porodowce ktore mialy coreczki brzuszek sie rozlewal na boki, a moj jest taki jak pileczka

e tam ja juz sie do cory nastawilam, a ta namieszala mi w glowie
Nikosia

Stary 2011-03-08, 10:51   #2932
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
33+4 to już 37 czyli prawie norma
każda kobieta ma inną budowę i inaczej odczuwa różne rzeczy,
może powinnaś więcej leżeć
aha.. dziekuje kochana
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wszystkiego dobrego kobitki

Ja jak zwykle juz na nogach, synal do szkoły będzie zaraz wychodził, śniadanko juz zjadłam, herbatke wypiłam i zastanawiam sie co ja dzis będę robić, pójdę popłacić rachunki, zrobić małe zakupki spożywcze jak zwykle ogarnąć mieszkanko i będę się obijać :P
Cytat:
Dzień doberek

Z okazji DNIA KOBIET chciałyśmy Wam życzyć zdrowych i grzeczniutkich dzieciaczków,
oby nasze życie wypełniło się olbrzymią radością i satysfakcją z macierzyństwa ! ! ! ! ! !

no i tradycyjne goździki
i rajstopy (tylko taka emota mi pasowała )

Dzisiejszy dzień muszę zapamiętać
bo ja już wstałam
a Zosia jeszcze chrapie
(takich dni było może do tej pory ze 3 )
spać już nie mogłam

Gabrysia kolejny dzień zaczyna od czkawki
budzi się rano i pewnie tak łapczywie zaczyna pić wody że od razu ją łapie
ale powiem Wam że ona i tak ma rzadziej czkawkę niż Zosia
Zośka czasem jedną po drugiej łapała, a teraz Gabi może 3-4 na dzień ma

nie wiem co dziś począć ze sobą
mężul w Łodzi dziś urzęduje
a my ????????????
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
kurcze mam dokąłdnie tak samo, czasem co chwilę musze się położyć - ale to pomaga

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH PAŃ BRZUCHATYCH I TYCH W BRZUSZKACH TEŻ

Mój mąż dziś mnie obudził słowami: Wszystkiego Najlepszego dla moich dziewczyn
sweet...

Ja dziś maluje - już mi sie to nudzi.

Zrobiłam zakupy kosmetykowe itp na allegro - http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926
- kupiłam u nich prawie wszystkie drobiazgi, tylko smoczka nie wybrałam.

I wybrałam już przewijak i rożek, tylko czekam na info czy przewijak ma jakieś stópki czy coś żeby można było zablokować go jakoś na łóżeczku żeby był stabilny, wiecie może jak to jest?

http://allegro.pl/przewijak-berber-d...467003300.html
http://allegro.pl/rozek-nino-wzory-2...461796276.html

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

kurcze mam dokąłdnie tak samo, czasem co chwilę musze się położyć - ale to pomaga

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH PAŃ BRZUCHATYCH I TYCH W BRZUSZKACH TEŻ

Mój mąż dziś mnie obudził słowami: Wszystkiego Najlepszego dla moich dziewczyn
sweet...

Ja dziś maluje - już mi sie to nudzi.

Zrobiłam zakupy kosmetykowe itp na allegro - http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926
- kupiłam u nich prawie wszystkie drobiazgi, tylko smoczka nie wybrałam.

I wybrałam już przewijak i rożek, tylko czekam na info czy przewijak ma jakieś stópki czy coś żeby można było zablokować go jakoś na łóżeczku żeby był stabilny, wiecie może jak to jest?

http://allegro.pl/przewijak-berber-d...467003300.html
http://allegro.pl/rozek-nino-wzory-2...461796276.html

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

coś mi fiksuje komputer, sorki że podwójnie
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki te duże i te malutkie
WSZYSTK IEGO NAJLEPSZEGO W NASZYM DNIU !
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

i Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Pań, tych dużych i tych maleńkich
dziekuje koichane za zyczenia
ja rowniez zycze wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobietki

ja juz w pracy z meliską i pączkiem z jablkami bo to ostatki dzis
Stary 2011-03-08, 10:56   #2933
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cały czas się zastanawiam. Lekarza mam z Jaczewskiego, więc niby tam byłoby najrozsądniej pewnie. Ale z drugiej strony lekarz przy porodzie to srednio potrzebny, a ja bardziej związana jestem z SPSK1, bo tż tam pracuje, a ja zaraz obok w IS.

Jak rozmawiam z koleżankami, które już są po to każda mówi coś innego. Pewnie zależy też od samego porodu: jak miały łatwy to chwalą szpital, a jak trudny to nie, wiec tym nie będę się sugerowała. A Ty już wybrałas?
ja tez mam lekarza z Jaczewskiego, ale chcialabym rodzic na krasnickich i teraz problem w tym, ze boje sie - majac lekarza z innego szpitala - ze moga mnie nie przyjac z powodu braku miejsc. Poddano mi tez pomysl, zebym teraz zmienila lekarza na takiego z Krasnickich to przy przyjeciu do szpitala bedzie latwiej. Ale jakos tak dziwnie sie z tym czuje - przyzwyczailam sie do swojej lekarki, ale na Jaczewskiego na pewno nie chce rodzic - bo tam tylko na lezaco...

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

wczoraj byla u mnie kumpela ze swoim 8miesiecznym synkiem Alankiem. Karmila go piersia pol roku, maly wyglada jak okaz zdrowia Jest taki pocieszny ze szok usmiecha sie stale, a jak cos chce to tak fajnie sie buczy i przeciaga. Zainteresowal go nasz pilot od tv no i bajeczki byli u nas od 12 do 19 Kumpela na meza czekala az po nich przyjedzie, i jeszcze pogadal z moim Tż. Bylo bardzo milo. Alanek polubil mojego Tż, ciagle sie usmiechal do niego
pokazywalam Asi zdjecia z usg to powiedziala ze dziwne to zdjecie z narzadami plciowymi... i jakos nie wierzy ze corka bedzie, mowi ze brzuch mam taki jak ona miala i w ogole wszystkim paniom na porodowce ktore mialy coreczki brzuszek sie rozlewal na boki, a moj jest taki jak pileczka

e tam ja juz sie do cory nastawilam, a ta namieszala mi w glowie
ja tez mam rozlany brzuch i bedzie dziewczynka, ale z kolei moja kolezanka ma pileczke i rowniez spodziewa sie dziewczynki

Stary 2011-03-08, 10:57   #2934
SiLLee
Raczkowanie

Dzisiaj poczulam ruchy dzidzi 3 kopniaczki takie mocniejsze
Więc chyba nie bede musiala pojechac do lekarza.

Wszystkiego Najlepszego Kobitki z okazji Naszego Swieta
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:58   #2935
24kasia86
Wtajemniczenie

Wiecie ze ja juz tez porodem zyje, na dobra sprawe za miesiac moge juz urodzic nie moge sie doczekac, ta ciaza mnie juz meczy

moje truskaweczki sie wlasnie odmrazaja
kurde jak mi sie chce PIĆ a najchetniej piłabym soki z lodem i lezala w jakims basenie, oj tak
Nikosia

Stary 2011-03-08, 10:59   #2936
bzyczka1
Zakorzenienie

24kasia86 ja bym się tam nie sugerowała kształtem brzucha ja też mam piłeczkę a jajeczek w brzuchu nie mam zresztą ja bym tam bardziej lekarzowi i jego wprawionemu oku wierzyła niż koleżance

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:01   #2937
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie ze ja juz tez porodem zyje, na dobra sprawe za miesiac moge juz urodzic nie moge sie doczekac, ta ciaza mnie juz meczy

kurde jak mi sie chce PIĆ a najchetniej piłabym soki z lodem i lezala w jakims basenie, oj tak
kochana mnie ntez tak suszy, ze hej

w nocy to chlapie wode z cytryna
Stary 2011-03-08, 11:05   #2938
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:

oj ja tez juz chcialabym urodzic, niby dobrze znosze ciaze, a jakos mi sie tak dluzy teraz

Stary 2011-03-08, 11:06   #2939
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Moria to Ty byłaś SKARB a nie dziecko

A ja jak byłam miesięcznym dzieckiem to spał ze mną kot w łóżeczku i On mnie chyba tak uspokajał mruczeniem, ze tez mało płakałam. A jak mama chciała mnie nakarmić i wyciągała z łóżeczka to kotka syczała na nią i drapała a gdy mnie włożyła po karmieniu to kot mnie po włosach lizał i mruczał w niebogłosy
I dziwić się, że mam teraz hopla na punkcie kotów i innych braci mniejszych
to ten kot to była taka naturalna maskotka z bijącym sercem

ja byłam okropnie niedobrym dzieckiem. moja mama prawie nie spała przez pierwsze trzy miesiace mojego zycia i mialam okropne kolki...
takze licze ze nie ma reguły
Stary 2011-03-08, 11:07   #2940
Mango08
Rozeznanie

Sillee ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem, skoro ta mała aktywność czy jej brak utrzymuje się już kilka dni.

Ja już kiedyś zastanawiałam się jak działa ten projektor, tzn. czy ładnie/wyraźnie z niego widać, trzeba będzie obejrzeć go w realu. Następny ciężki wybór przede mną... Co do prezentów dla dzieciaczków to chętnie zrobiłabym listę co chcemy

moria ja już kiedyś zastanawiałam się jak działa ten projektor, tzn. czy ładnie/wyraźnie z niego widać, trzeba będzie obejrzeć go w realu. Następny ciężki wybór przede mną... Co do prezentów dla maluchów to chętnie zrobiłabym listę co chcemy
Co do drugiego dzieciaczka to również chciałabym po max 2 latach. Chyba, że po porodzie stwierdzę, że na jednym poprzestajemy

daisy szalona kobieta z Ciebie Oby drugi wynik z glukozy okazał się prawidłowy! A będziesz miała nadal 50 czy teraz 70?

grazin super wygrana i oby nie znalazł się żaden haczyk!

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości