|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
To ja sie pytam dlaczego z dermatologiem zwlekasz? Wyjaśnijcie mi jesli któras wie jak to jest z tym pesarem. Bo mnie Martynka zaintrygowała Myślałam ze ściągą sie go zaraz przed samiutkim porodem, jak juz bóle sa, a nie na pare tyg przed...
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Camomille fajna piłeczka
![]() Andziotku palec za dużo nie wchodzi w sumie wcale, tylko mnie martwiła ta bulewka po wewnętrznej stronie łydki,ale widzę że wielu z nas puchną nóżki,więc nie będę z tego robić tragedii. No nic dziewczynki,musimy dotrwać do porodu
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Lolunia, też mi szkoda.. ale juz poświęce
Jak znowu ma być afera... Mam 6 dni zaległego z 2010 r i niech stracę Od poniedziałku tej głupiej goski juz nie bedzie wiec na pewno dyr by zrozumiał, ale chcę jeszcze w tym tygodniu zrobić by wiedzieć na czym stoję.. czy mam tą cukrzycę czy nie..
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Agus, ja wogole nie mam zamiaru do maja chodzic, zreszta watpie bym dala rade, chyba dopiero zaczyna mi rosnac brzuch, a ,ze kiedys mialam zlamany kregoslup to mam wszystkie wiazadla przy kregoslupie zerwane dlatego zaczyna mi dawac w kosc, w kazdej pozycji nie jest mi wygodnie bo zaraz boli. I naprawde bylo by super juz na sniadanku wielkanocnym dac malemu cyca
Oj chce juz do mego syneczka.Instynkt macierzynski budzi sie na dobre
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie dostalam 5 tulipana dzis:P
![]() ach jak milo tz sie wylamal i kupi przepiekna metrowa roze kurcze chyba se wyjde na ogrodek na slonce bo masakra jaka pogoda u mnie |
|
|
|
#3037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, leżaczek śliczny, a Twoja modelka wymiata, ale jej dobrze, żywa reklama leżaczka Cytat:
, a może w innej przychodni spróbuj...
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa duży dzidziolek
![]() Grazin filmik pierwsza klasa ![]() mazianka gratuluje udanej wizyty ![]() Dziewczonka ten gin to jakiś starej daty czy co.... dziwne, przecież i tak długo donosiła te trojaczki.... ![]() elis5 ciekawe ile maluszków u nas na forum okaże się nie tym co nam lekarze sugerują:P może jeszcze którejs jajeczka urosną a którymś odpadną agnieszka_pe25 nie ma to jak napatrzeć się na rodzące przez tyle dni wprowadzą Cie w nastrój porodowy wracaj już do domku na dobry obiadekmatallewa śliczna sukienka ![]() Camomile ale ładny kolorek wózeczka 24kasia86 oj wiem kochana o czym mówiz...ja tez nie zamierzam wrócic do mojej pracy obecnej...za żadne skarby.... ale pieniążkisą potrzebne i szukać czegoś trzeba...mąz pracuje u nas w sytemie zmianowym wiec mamy szanse na pogodzenie opieki nad dzidziusiem z dwiema racami, ale bedzie cholernieciezko...no ale za mieszkanie namnikt nie zaplaci i jesc trzeba MoniaK jakbym mogła to bym z dzieckiem do 3 roku życia siedziała z chęcią!!! Gadałam przed chwilą z była dziewczyną mojego tż i powiedziała, że ma dla mnie kilka ubranek dla dzidziusia....jakieś pajacyki, jeansy, ogrodniczki sztruksowe, bluzeczki....mówi, że tego nie wiele jest ale się nam na pewno przydadzą.... w sumie ucieszyłam się...tylko tak mi jakoś głupio, że to od od niej...w sumie mój tż zostawił ja dla mnie... długo rozpaczała po tym....ale nie ma do mnie żalu w ogóle....utrzymuje mały kontakt tylko ze mną, z nim w ogóle się nie kontaktuje...raz jej laptopa naprawiał, ale wszystko było przeze mnie załatwiane... ale mam mieszane uczucia.... ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
#3039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie powiedział że trzeba na początek akurat tych ja kupię może 1-2 paczki i tyle bo one są za drogie, ale przyjemnie mięciutkie póżniej pewnie przerzucę się na normalne pampersy, a jeśli nie będzie odparzeń to pewnie na jeszcze jakieś tańsze ... te premium care są w róznych rozmiarach więc, można je używać dłuugo, ale jak dla mnie to stanowczo za drogie pieluszki Cytat:
nie smutaskuj się ! wiosna idzie ![]() Cytat:
może to jakaś grzybica ??? ja tak miałam po porodzie na plecach, kilka miesięcy mi się trzymały brązowe plamki i myślałam że to przebarwienia po ciąży, aż pomyślałam że posmaruje tym kremem i zniknęło chyba po 3x Cytat:
cały leżaczek trzeba przenieść i to najlepiej bez dziecka dopiero po ustawieniu tam gdzie chcesz się dziecko wkłada, bo takto mało stabilnie się nosi |
||||
|
|
|
#3040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie sie cenia w twoim miescie dermatolodzy, jesli za wizyte biora po 120 zł :/ u mnie tak 40, 50 to jest max. No i na kase to z brzucholkiem mysle ze by cie gdzies wcisnęli - Moje zdanie ![]() moria44 napisz jeszcze prosze czy ma opieradełko regulowane? Strasznie mi sie ten leżaczek spodobał |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Słuchaj, moze on cos wie o czym Ty nie wiesz dlatego tak powiedział, ze to patologia? No i nie chciał sie tez rozwodzić nad tym przypadkiem. A tak myślisz ze mu chodziło o patologie w sensie ze ciąża patologiczna czy rodzina? :/
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
a to była ciąża naturalna czy IV, bo czasem za dużo zarodków implantują i wtedy się takie mnogie ciąże rozwijają, w sumie przez człowieka, może o to mu chodziło ?????????
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 32 (27 użytkowników i 5 gości)
pisać pisać dzieuchy bo nie mam co czytać ![]() a zaraz Zośka wstanie i koniec laby oooooooo już |
|
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka, 3D mialas? Ale zdjecia wyrazne, piekne
![]() Matall, ja to ciagle mam nawal siary jak Ty to mowisz, najbardziej po nocy jak sie piers przydusi to leci i leci. Co z Amarcia nie wiecie?
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2011-03-08 o 15:05 |
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak serio to może wiedział o czymś o czym nie chciał mówić i tyle...
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Oj nie nadążam za wami
![]() Czytam i czytam a tu ciągle coś nowego, już nie wiem co komu miałam napisać. Zdjęcia brzuszków wszystkie bardzo ładne ![]() Moria leżaczek super fajnie, że Twój piesek dał sie tak usadzić w tym leżaczku wygląda świetnie.Ja wyprawiłam TZa do pracy, zjadłam pysznego kalafiorka z bułką tartą i odpoczywam podczytując was. Nie mam za dużo siły zeby coś robić, często jak coś dłużej porobię to bolą mnie plecy, nawet jak siedzę, a jak leżę dłużej w tej samej pozycji to też zaczyna mnie wszystko boleć. Aj już nie pamiętam jak to jest jak nic nie boli ![]() Dzisiaj w nocy TZ kilka razy przykładał rękę do brzucha, a mała szalała. A ja... spałam. Raz tylko TZ obudził mnie tym macaniem i poczułam dość mocne kopniaki. Mam dość mocny sen i jak na razie mała nie jest w stanie mnie obudzić, nawet na siku nie wstaję, chyba że się obudzę i poczuję ze mi się chce to idę ![]() Pokażę wam jaką fajną piżamkę do karmienia dostałam od TZa.
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam na dole te zyrafki i szczerze? te guziki kolo piersi sie w nocy odpinaja i wstaje z cycem lub dwoma na wierzchu |
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() A Amarcia widziałam, że od czasu do czasu podczytuje, ale nie pisze
|
|
#3054 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=dorkabl;25588850]Myślałam ze pesar ściągają przy pierwszych bólach porodowych. Tak przynajmniej miała moja siostra, ale to było 10 lat temu
![]() No bo w sumie to by było logiczne, z koro ma on "pomagać" szyjce, zęby sie nie otwierała to jak go sciagna to ona sie otworzy...oświećcie mnie dziewczyny bo zbudyniałam ![]() QUOTE] No tak to własnie dziala,ale jak dochodze do konca 36tc ,to mi go wyciągną i bede juz chodzic bez,bo po 36 tc niby juz mozna bezpiecznie zdrowe dzieciątko rodzic. Cytat:
A ten Twój dr to faktcznie jakis dziwny ![]() Cytat:
na ile mi Julka i obowiazki domowe pozwalajaCytat:
w sumie taki mam termin,ale z ta szyjka to nie wiemDobra spadam ,bo na zakupki musze jechac ,tz bedzie nosił oczywiscie. buziam pa
|
|
#3055 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze nie zasnęła ale już przymknęły oczy i jakby ja tak po cycach posmyrać to dałoby się ją ululać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
migotka też chciałam sobie tą piżamkę zamówić ale ostatecznie wybrałam taką z serii Muzzy, b. popularna na allegro
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Aguś może jakoś dam radę w tym spać
ale planuję kupić coś jeszcze.
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mazianka81;25590373]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leżaczek w ślicznych, spokojnych kolorach ![]() Moria za wizytkę!Cytat:
I jasne, że lepiej zrobić wcześniej niż zwlekać.. Już teraz obiecuję za wyniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę zorientować się w cenach tych "premium care".. do tej pory prowadziłam ranking cenowy "newbornów" teraz przerzucę się na szpiegowanie cen tych drugich
|
||||
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
migotko pewnie, ze dasz rade
ona se super tylko te nieszczesne guziczki ![]() ale ja w niej spie caly czas, bo mi brzuch wysstawal z pizamy a mam druga z MUZZY i zostawiam ja do szpitala ale chyba kupie jeszcze jedna, bo tej do szpitala nie wiem czy wezme, ze wzgledu na te guziki ![]() chociaz u mnie w szpitalu sa pokoje 2 osobowe, wiec da sie przezyc zreszta i tak w staniku do karmienia bede spac
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Aguś masz rację jak będziemy miały na sobie stanik do karmienia to nic się nie stanie
![]() A ja właśnie wcinam śliwki w czekoladzie które dostałam dzisiaj od TZa na Dzien Kobiet i próbuję się powstrzymać, ale tłumaczę sobie, że śliwki są zdrowe, czekolada też dobra, kruchutka, nie jakaś podróba ![]() Mazianka trzymam kciuki żeby dzidziuś czekał ile się da, ale jest już duży więc na pewno będzie dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Myślałam ze ściągą sie go zaraz przed samiutkim porodem, jak juz bóle sa, a nie na pare tyg przed...

w sumie wcale, tylko mnie martwiła ta bulewka po wewnętrznej stronie łydki,ale widzę że wielu z nas puchną nóżki,więc nie będę z tego robić tragedii. No nic dziewczynki,musimy dotrwać do porodu
Jak znowu ma być afera... 
Czekamy na Ciebie fasolko

wracaj już do domku na dobry obiadek
super widać