Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 13:06   #2491
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Brunetka smaka narobiłaś na owoce
Zdjęcia ubranek mam nadzieję będą
Właście zjadłam grejpfruta pyszny był
A zdjęcia oczywiście już wstawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04177.jpg (84,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04178.jpg (106,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04179.jpg (107,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04180.jpg (83,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04181.jpg (80,0 KB, 22 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:10   #2492
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

To chyba bardzo zależy od dziecko. Synek znajomych ma 15 miesięcy i cały czas jeździ w tym foteliku. Nie wystaje w żadną stronę i waga też nadal jest odpowiednia.
nie wiem czy to możliwe.Bo mój synek teraz ma prawie 22 mies waży max 11 kg i jest średniej wysokości a w foteliku tym małym jeździł jakoś do 9-10 mies bo było mu już strasznie niewygodnie.
A w tym większym siedzi normalnie i jest mu bardzo wygodnie.A 15 miesięczniaka jeszcze w kombinezonie w tym małym to jakoś trudno mi sobie wyobrazić

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:13   #2493
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moje dziecko od rana szaleje, masakra heh
Ktore?

Cytat:
ja od dziś jestem na diecie
Zanka no cos Ty! A konkretnie to co zamierzasz? Ja dzisiaj tez z rana sie przybilam widokiem na wadze, ale kurde ja nie zre, chyba musialabym przestac jesc, zeby nie tyc...

Cytat:
Shira i Monia-Boze dziewczynki no co Wy?!?
Ja z tych,które same pomagają innym po0drzucając cos do jedzenia,ubrania,zawieźć do lekarza,przypilnować dzieci.
Ja nie potrafię brać.
Nawet nie wiecie jak się cieszę,ze mam ubranka ciażowe i dla Izy wszystko.Ale miałam nosa.
T.pojechał do lekarza,dzwonił do szefa,ze jeszcze nie przyjdzie do pracy a ten,ze i tak jej nie ma.
Zdołowany chodzi i myśli co by tu wymyślić.A jak widzi moją minkę przy przekrecaniu sie czy podnoszeniu nogi to odchodzi mu cheć bo boi się mnie zostawić.
Przeczytałam mu,ze to nic groźnego tylko bolesnego.Ale chłopu to można gadac.
Nerolka jak trzeba, to pomozemy, nie wstydz sie prosic!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

powiedzie mi to tak się zakręciłam, że aż zgłupiałam
Oglądałam foteliki do auta, bo jak już urodzę i bobasek będzie miał pierwszą wycieczkę do domu to trzeba mieć taki fotelik i patrzę na allegro, a tam są różne foteliki na różne kg
Ja zawsze myślałam, że taki fotelik to kupuje się uniwersalny i starcza na bardzo długo, a tu okazuje się że nie
Są jakieś inne rozwiązania ?!
Na poczatek taki od 0 do 13 kg, sa tez bodajze od 0 do 18 z wkladka dla niemowlaka. Musisz sie rozejrzec.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
i cieszę się , że mamy kolejną dziewczynkę bo może w końcu znajdą się potencjalne kandydatki na żonę dla mojego Szymka i innych mężczyzn na naszym forum
Nie boj nic, moja to na bank dziewczynka, wiec jeszcze ich na liscie na pewno przybedzie.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Co do wizyty u gina, to wszystko z dzidzią ok.
I super!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bylam wlasnie na małym polowaniu w lumpu, a ze malutie rzeczy juz mam rozgladalam sie za ciut wiekszymi 68-74 i zastanawialam sie patrzeac na kombinezony co pod nie sie ubiera? Co pod taki typowo zimowe jakby puchowy, a co pod takiego polarkowego misiaczka? Sama bielizna: body/spiochy to chyba za zimno?
Ja wkladalam dziewczyny do kombinezonow ubrane po domowemu. A w zaleznosci od temp. przykrywalam/odkrywalam kocem i/lub nakryciem na wozek.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Robicie coś specjalnego dla swoich panów?! za kwiaty?
Jak tak to proszę o jakieś fajne propozycje, bo mam pustkę
A w zyciu!
Poza tym jeszcze zadnego kwiatka nie dostalam (jestem w pracy), ale znajac go i tak nie dostane.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Witam,
ja już po wizycie. Generalnie wszustko jest ok, ale pani dopatrzyła się jakiś zmian w mózgu (nie wiem jak to po polsku nazwac). Po angielsku : bilateral choroid plexus cysts. Chyba jakieś małe torbielki, które ponoc w 19 tygodniu często są widoczne na usg, a potem znikają, ale wysyła mnie za 10 dni na konsultacje.tak na wszelki wielki. i kolejne usg. Trochę się denerwuję, ale w necie znalazłam na ten temat info i nie wydaje się to tak oczywiste. zwłaszcza ze syndrom Downa wyszedł niski, a tu (wikipedia) się mówi, że te badania to raczej wskaźniki, a nie poparte konkretnymi dowodami fakty. tak czy siak teraz będę się denerwowac do 18 marca. Pani powiedziała, że raczej nie robi się z tą informacją nic, ale że ona je dostrzegła to che mnie wysłac na badania. Szok.I tak nie usunę tego dziecka Już je kocham.

Mam nadzieję że reszcie z Was poszło super. Trzymajcie się.
Kochana nie zamartwiaj sie, skoro nawet lekarka mowi, ze nie ma czym.

Kciuki za wszystkie wizyty zacisniete!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:16   #2494
zanka205
Zakorzenienie

Aga to poza brzuchem
a co do diety to postaram sie nie jeść slodyczy, czipsów i innych fast foodów, a poza tym nie chcę sie obżerać, bo potem przejedzona jestem

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:17   #2495
83monia
Zakorzenienie

brumek - a moze maja taki fotelik 0-18 kg? to bardziej rozumiem... http://allegro.pl/fotelik-chicco-pro...476748769.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:20   #2496
pieleszka
Wtajemniczenie

ja też miałam być na bezsłodyczowej diecie (bo w piatek wizyta i aż się boję na wagę wchodzić),ale jestem mięczak bez kręgosłupa i się nażarłam od rana słodkim nieprzyzwoicie jej aż czuje jak mi dupsko urosło... ale nas tak koledzy w pracy rozpieszczają... czekoladki, cukiereczki, cisteczka - wszystko oczywiście w czekoladzie... do tego całe wiechcie kwiatków - no to akurat miłe
nic to od jutra nie zerkam nawet na słodkie!!!!!!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:22   #2497
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek - a moze maja taki fotelik 0-18 kg? to bardziej rozumiem... http://allegro.pl/fotelik-chicco-pro...476748769.html
nie. mają maxi cosi cabriofix
Stary 2011-03-08, 13:25   #2498
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Ja już dziś nie smęcę ale T. wrócił od lekarza z zepsutym autem i skierowaniem do 2 specjalistów bo ma wadę a właściwie 3 kręgosłupa.
Życie
Zazdroszczę Wam kreseczek na brzuszkach-zawsze chciałam mieć a tu nic z tego
Kurcze...plagi egipskie, czy co?

A na serio chcialas miec ta kreche? ja mialam w I ciazy i strasznie dlugo po porodzie schodzila, w drugiej na szczescie sie nie pokazala i teraz jeszcze tez nie mam.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy myślałyście nad nawilżaczem i jonizatorem powietrza? A jeśli któraś ma to może by poleciła? Bo mam zamiar kupić ale nie wiem jaki
Ja nie. Ale uwazaj, zeby nie przedobrzyc. Moj szwagier tak nawilzal, ze mu grzyb w pokoju wyszedl.

Cytat:
ale 15 miesiecy i zgiety w takim foteliku-kołysce kręgosłup to chyba też niedobrze... nie wiem, nie znam sie, ale moje sie prostowalo strasznie jak mialo leżeć w foteliku a juz bylo na etapie siadania...
Ja mysle, ze to naprawde indywidualna sprawa jakie dziecko i jaki fotelik. Nie wszystkie sa tak lagodnie nachylone, czesc ma dodatkowa wkladke dla niemowlaka, a po jej wyjeciu jak najbardziej jest pozycja zblizona do siedzacej. Ich wielkosc tez jest rozna, wiec ja tam wierze, ze dziecko 15 miesieczne moze w nim jeszcze jezdzic. Moje jezdzily w tym pierwszym foteliku do roku, jeszcze sie miescily, ale po przesadzeniu nasze zycie w samochodzie stalo sie od razu milsze, bo przestaly marudzic, ze nic nie widza, tylko oparcie fotela. Jednak jakby nie bylo ten pierwszy fotelik jest najbezpieczniejszy dla dziecka.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:31   #2499
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zaneta musisz kupić fotelik 0-13kg on starczy do 9-10 miesiąca życia.
Tutaj masz str z testami fotelików najlepiej kupić taki co ma min 3 gwiazdki
http://fotelik.info/

Dzięki wielkie ;] poczytam.

~~*~~

Cytat:
Dziewczyny a czy myślałyście nad nawilżaczem i jonizatorem powietrza? A jeśli któraś ma to może by poleciła? Bo mam zamiar kupić ale nie wiem jaki
Ja o tym myślałam, ale jak zobaczyłam ceny to zwątpiłam, suche powietrze i tak jest w pokoju dopiero późną zimą ( przynajmniej u mnie), więc nie zawracam sobie tym głowy.Kiedyś takich rzeczy nie było i ludzie żyli i tak jak pisze Monia mokry ręcznik na kaloryfer też jest dobry, na to jakieś fajne olejki które wpływają na swobodny oddech, pamietam że mama Nam tak robiła z wikiem czy jakoś tak to się nazywa.

~~*~~

Brunetka2000 a już drugi dzien byłam w lumpie, ale nie zaszłam jeszcze na dział dzieciecy bardziej poszłam w kierunku męskim aby przerobić.
Własnie kombinuje z tą zamówioną maszyną i nie mam zielonego pojęcia o co w niej chodzi, bo jak chce coś uszyć to pętle mi sie robią z dołu

~~*~~

AgaGuernsey no Ja wiem, ze dostanę w sumie już dostałam piękne tulipany, które kocham dostaje kwiaty nawet bez okazji, więc tak sobie pomyślałam, że może coś zrobię fajnego, dobrego, ale brak mi weny

~~*~~

Jak tak piszecie kurcze, że sobie odmawiacie itd. To mi aż wstyd że sobie nie odmawiam,mogłabym jeść , jeść i jeść...
Boli mnie po prawej stronie brzucha, normlane?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:32   #2500
83monia
Zakorzenienie

w sumie az sprawdzilam siatki centylowe i dziecko powinno sie miecic w takim foteliku wlasciwie nawet do 2 roku zycia, ale jakos nie widze tego... no tylko pogratulowac wytrzymalosci dziecku bo moje to wiercipięta i by nie wytrzymał... on sie w wózku jako 6mies podciagac chcial...

zanetaa - ja tez sobie nie odmawiam. a co tam, potem bede sie odchudzac poprzednio wcale nie musialam, w ciagu roku wlasciwie samo zeszło mi jakos te 15 kg nadwagi... (bo po porodzie jakies 10 kg spadło samo)

ja uzywam kropli olbast oil jak maly ma lekki katar i jest git. wiem ze maluchom to nawet ich nie powinno sie dawac bo jednak moga uczulić

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-08 o 13:35
Stary 2011-03-08, 13:38   #2501
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja wkladalam dziewczyny do kombinezonow ubrane po domowemu. A w zaleznosci od temp. przykrywalam/odkrywalam kocem i/lub nakryciem na wozek.

A jak to jest po domowem???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 13:43   #2502
83monia
Zakorzenienie

tak jak ty pod kurtka masz sweter/bluze a nie tylko stanik ta samo ubierasz dziecko pod kombinezon - jak spiochy (bieliźniane, a nie welurowe!) to jeszcze spodnie, jak body (bielizna) to jeszcze bluza lub cos inego z długim rekawem

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-08 o 13:44
Stary 2011-03-08, 13:49   #2503
agni82
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny kochane jesteście!

Trochę strawiłam już tę informację i postaram się myślec pozytywnie, a nawet rozmowa telefoniczna z polską ginekolog potwierdziła, że nie mam się co przejmowac. Pani powiedziała, że mózg się kształtuje aż do 32 tygodnia ciąży więc takie rzeczy się zdarzają, a potem wchłaniają.

Nerola podziwiam Cię za siły i optymizm mimo wszystko. Jesteś wielka! (choc rozmiarowo mała).

oj oby do piątku. A młody się dzisiaj zasłaniał rączkami, że pani nie mogła zobaczyc buzi i musiała go szturchac. Nawet mnie położyła lekko skierowaną w dół, a Emil, ani rusz.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:02   #2504
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie az sprawdzilam siatki centylowe i dziecko powinno sie miecic w takim foteliku wlasciwie nawet do 2 roku zycia, ale jakos nie widze tego... no tylko pogratulowac wytrzymalosci dziecku bo moje to wiercipięta i by nie wytrzymał... on sie w wózku jako 6mies podciagac chcial...

zanetaa - ja tez sobie nie odmawiam. a co tam, potem bede sie odchudzac poprzednio wcale nie musialam, w ciagu roku wlasciwie samo zeszło mi jakos te 15 kg nadwagi... (bo po porodzie jakies 10 kg spadło samo)

ja uzywam kropli olbast oil jak maly ma lekki katar i jest git. wiem ze maluchom to nawet ich nie powinno sie dawac bo jednak moga uczulić

CO prawda, że to jest moja pierwsza ciaża, ale jak tycie i spadanie z wagi siedzi w genach to mam nadzieję, że szybko spadnę do swojej wagi, a jak nie to zawsze mozna jakis sport uprawiać.
Jak byłam w Malmo , mamy biegały z dzieciakami pchajac wózek, wyobrażacie sobie? świetna sprawa !
Plaża, słońce, świeże powietrze i bieg no cud malina,niestety mi tylko zostaja wały przy Odrze
ale powiem Wam, że jak tak słoneczko pięknie świeci za oknem to aż chce się isć na długiiiiiiiii spacer.

Wykminiłam maszyne

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:06   #2505
sygine
Zadomowienie

zakochałam się
http://allegro.pl/fyn-4ds-jedo-limit...487168966.html
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:09   #2506
83monia
Zakorzenienie

zanetaa - a to poszukaj wozka do biegania czy jezdzenia na rolkach bo wiem ze u nas wiekszosc nieprzystosowana (chociaz nie wiem dlaczego - na moim pisao ze sie nie nadaje). to sa tzw. joggery, ale dla niemowlakow to chyba nie produkuja więcej np. http://www.3kola.pl/

sygine - ale uwazaj, czarny szybko sie nagrzewa a my mamy letnie jestesmy (mowi to osoba ktora ma ciemnoturkusowy wózek )

Stary 2011-03-08, 14:13   #2507
sygine
Zadomowienie

My wybraliśmy z jedo czarno-zielony wstępnie I jakoś tak mamy z P., że żadne kolorowe nam się nie podobają... Może przez to że sami preferujemy czerń i mrok
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:25   #2508
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
My wybraliśmy z jedo czarno-zielony wstępnie I jakoś tak mamy z P., że żadne kolorowe nam się nie podobają... Może przez to że sami preferujemy czerń i mrok

Stary 2011-03-08, 14:29   #2509
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A co sądzicie o tym wózku?

http://allegro.pl/3w1-tako-jumper-x-...1205986.html:-)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:31   #2510
Shira_83
Zadomowienie

no tak Babeczki już wróciłam z wizyty wszystko jest ok małemu wali serducho że aż radocha szyjka zamknięta na cztery spusty także luzik bluzik i odżywki następna wizyta 29.03.

Carmela to ja trzymam za sierściucha żeby było ok
sygine bardzo w moim stylu podoba mi się jest naprawdę ładny i taki z pazurkiem

agni82
bez stresu kochana wszystko się ładnie wchłonie już ciotka Shira wie co mówi

nic lecę na naleśniki do teściowej mniammmmmmm
Stary 2011-03-08, 14:37   #2511
83monia
Zakorzenienie

madziula - fajnie ze ma raczke w budce i mozna dzwigac gondole, ja nie moglam, to bylo meczace dzwigac inaczej na 4 pietro...

rada kolorystyczna -żólty nie, niebieski tak. zółty=robaczki, niebieski=brak robaczkó (podobno robale mysla ze to woda i trzymaja sie dalej). wiem to od kolezanki ktora w Indiach byla a tam robali wiecej niz ludzi...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-08 o 14:38
Stary 2011-03-08, 14:39   #2512
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My go bierzemy na 98% słyszałam i czytałam dużo pozytywnych opinii o ni, a i cena jest przystępna

Wszystkiego najlepszego babeczki małe i dużę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:02   #2513
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa mam zakwasy!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaa

mówię Wam jaka Aania to fajna dziewczyna i ma bardzo sympatycznego męża Ania to śmieszka,ciągle się śmieje za tydzień w poniedziałek znów się widzimy a joga... super,chociaż wcale nie taka prsta i łatwa dla ciężarnych jak myślałam... wymiękłam ze 2 razy... no cóż w ciąży jestem
Ej, bo się czerwienię dziękuję No i nawzajem! Musimy na tą kawę czy lody iść, coś czuję że szybko się nie nagadamy
zakwasy mam lekkie ale nie jest źle. Trzeba w domu poćwiczyć - zwłaszcza tą jedną pozę ulubioną, no nie?

Cytat:
Shira i Monia-Boze dziewczynki no co Wy?!?
Ja z tych,które same pomagają innym po0drzucając cos do jedzenia,ubrania,zawieźć do lekarza,przypilnować dzieci.
Nerola, ja popieram dziewczyny, jak tylko trzeba będzie to pomożemy!

Cytat:
czekam jak na szpilkach na usg

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzis wizyte o 15:30 leze caly czas i skurcze mialam kilka tylko rano teraz odpukac spokoj

Cytat:
Zazdroszczę Wam kreseczek na brzuszkach-zawsze chciałam mieć a tu nic z tego
Ja na razie też nic....ciekawe cz y każdej się pojawia?
dlaczego chciałaś?

Cytat:
Fajny jest ciekawe czy nie będzie się grzał, jak mówią dziewczyny, ale z wyglądu ładny

brunetka2000, zakupy bardzo fajne

ehhh...a ja od rana kwitnę na uczelni, chwila przerwy, jeszcze prawie 3 godz zajęć i wreszcie do domu....

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-08 o 15:05
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:19   #2514
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My go bierzemy na 98% słyszałam i czytałam dużo pozytywnych opinii o ni, a i cena jest przystępna

Wszystkiego najlepszego babeczki małe i dużę
Scio mi się strasznie spodobał ten wózek. Cena super zwłaszcza, że z całym wyposażeniem
Już mam ochotę go kupić, ale Tż zakazał

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:39   #2515
nerola
BAN stały

Aania
Mam doła,idę ochłonąć.Jakoś ryczę i mam dosć.
A kreseczkę chciałam bo jest sliczna na brzuszku.Ale znów nie mam

Shira całe szczęscie,ześ pozamykana na 4 spusty

Nie psuję humorów.Lecę
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:41   #2516
83monia
Zakorzenienie

szczepienia zalecane - nowosc, nie kupimy w przychodni szczepionki (ciekawe czy to martwy przepis) http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...u_lekarza.html

Stary 2011-03-08, 15:49   #2517
kmat
Rozeznanie

agni u mojego synka wykryli torbiel, babka mnie uspokoiła i powiedziała że mam się tym nie przejmować bo do 26 tygodnia takie zmiany mogą występować. Powiedzieli mi to w szpitalu w czoraj byłam na wizycie i z tego wszystkiego nawet zapomnialam powiedzieć o tym mojemu prowadzącemu d... ze mnie, ja mam połówkowe 26 marca więc liczę że wtedy podejrzą czy się wchłonęło
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:54   #2518
mamad1
Zadomowienie

Ja po spacerku i obiadku

Zaglądnęłam do reala, żeby spokojnie sobie pochodzić i porozglądać się, bo z mężem to ciężko. Niby zakupy ok się z nim robi, ale zwykle jedziemy po coś konkretnego i on się tego trzyma Skusiłam się tylko na skarpetki, chociaż już wypatrzyłam co nieco

Śliczne te wózki Nad ranem nie mogłam spać i doszłam do wniosku, że i tak muszę sprzedać moje cinquecento, bo stoi nieużywane, ale obawiam się, że na nowy wózek nie wystarczy Będą 4 kółka za 4 kółka (3-kołowe wózki jakoś mi się nie specjalnie podobają)

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Nerola wypłacz się, to Ci ulży. Byle nie za dużo. Tyle nieszczęść Cię ostatnio spotyka, że masz prawo mieć gorszy nastrój. Ale głowa do góry - jesteśmy z Tobą
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:58   #2519
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Aania
Mam doła,idę ochłonąć.Jakoś ryczę i mam dosć.
A kreseczkę chciałam bo jest sliczna na brzuszku.Ale znów nie mam

Shira całe szczęscie,ześ pozamykana na 4 spusty

Nie psuję humorów.Lecę
Zabraniam się dolować, a tym bardziej płakać bo będę biła po pupie (oczywiście juz po porodzie )
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:06   #2520
AniaBosen
Raczkowanie

Dziewczyny pomożcie!!

Podczytuje Was ciagle, bo jestescie skarbnica wiedzy, ale malutko mam czasu wiec na pisanie go juz nie starcza.

Jestem w 19 tc, pracuje, mam prace siedzaca i chcialam Was zapytac czy to normalne, że czasem tak nagle zaboli mnie bardzo brzuch- ja nie wiem czy to skurcz tak jakby mnie ktos nozem od srodka ukuł tak szybko. Za kilka minut znowu a potem cisza. Biore nospe jak zaboli, ale nie wiem bo moze to tak ma byc. Tym bardziej ze dzidzius szaleje mi w brzuchu caly czas.
Mojej gin nie ma teraz i bylam u innej bo sie az przestraszylam i mowila ze z szyjka na bank wszystko ok, nie mniej jednak to bole sa dosc silne, a czasem boli caly brzuch jak przed okresem.
Czy któras z Was tak ma?? Bardzo prosze o jakies podpowiedzi
AniaBosen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości