|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Właście zjadłam grejpfruta pyszny był
![]() A zdjęcia oczywiście już wstawiam
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
A w tym większym siedzi normalnie i jest mu bardzo wygodnie.A 15 miesięczniaka jeszcze w kombinezonie w tym małym to jakoś trudno mi sobie wyobrazić |
|
|
|
|
#2493 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ktore?
![]() Zanka no cos Ty! A konkretnie to co zamierzasz? Ja dzisiaj tez z rana sie przybilam widokiem na wadze, ale kurde ja nie zre, chyba musialabym przestac jesc, zeby nie tyc... Cytat:
Cytat:
Cytat:
I super! Cytat:
Cytat:
Poza tym jeszcze zadnego kwiatka nie dostalam (jestem w pracy), ale znajac go i tak nie dostane. Cytat:
Kciuki za wszystkie wizyty zacisniete! |
||||||
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Aga to poza brzuchem
a co do diety to postaram sie nie jeść slodyczy, czipsów i innych fast foodów, a poza tym nie chcę sie obżerać, bo potem przejedzona jestem
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - a moze maja taki fotelik 0-18 kg? to bardziej rozumiem... http://allegro.pl/fotelik-chicco-pro...476748769.html
|
|
|
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też miałam być na bezsłodyczowej diecie (bo w piatek wizyta i aż się boję na wagę wchodzić),ale jestem mięczak bez kręgosłupa i się nażarłam od rana słodkim nieprzyzwoicie
![]() nic to od jutra nie zerkam nawet na słodkie!!!!!!!!! |
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na serio chcialas miec ta kreche? ja mialam w I ciazy i strasznie dlugo po porodzie schodzila, w drugiej na szczescie sie nie pokazala i teraz jeszcze tez nie mam. Cytat:
Ja mysle, ze to naprawde indywidualna sprawa jakie dziecko i jaki fotelik. Nie wszystkie sa tak lagodnie nachylone, czesc ma dodatkowa wkladke dla niemowlaka, a po jej wyjeciu jak najbardziej jest pozycja zblizona do siedzacej. Ich wielkosc tez jest rozna, wiec ja tam wierze, ze dziecko 15 miesieczne moze w nim jeszcze jezdzic. Moje jezdzily w tym pierwszym foteliku do roku, jeszcze sie miescily, ale po przesadzeniu nasze zycie w samochodzie stalo sie od razu milsze, bo przestaly marudzic, ze nic nie widza, tylko oparcie fotela. Jednak jakby nie bylo ten pierwszy fotelik jest najbezpieczniejszy dla dziecka. |
||
|
|
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie ;] poczytam. ~~*~~ Cytat:
~~*~~ Brunetka2000 a już drugi dzien byłam w lumpie, ale nie zaszłam jeszcze na dział dzieciecy Własnie kombinuje z tą zamówioną maszyną i nie mam zielonego pojęcia o co w niej chodzi, bo jak chce coś uszyć to pętle mi sie robią z dołu ![]() ~~*~~ AgaGuernsey no Ja wiem, ze dostanę w sumie już dostałam piękne tulipany, które kocham ![]() ~~*~~ Jak tak piszecie kurcze, że sobie odmawiacie itd. To mi aż wstyd że sobie nie odmawiam,mogłabym jeść , jeść i jeść... Boli mnie po prawej stronie brzucha, normlane?! |
||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie az sprawdzilam siatki centylowe i dziecko powinno sie miecic w takim foteliku wlasciwie nawet do 2 roku zycia, ale jakos nie widze tego... no tylko pogratulowac wytrzymalosci dziecku bo moje to wiercipięta i by nie wytrzymał... on sie w wózku jako 6mies podciagac chcial...
zanetaa - ja tez sobie nie odmawiam. a co tam, potem bede sie odchudzac poprzednio wcale nie musialam, w ciagu roku wlasciwie samo zeszło mi jakos te 15 kg nadwagi... (bo po porodzie jakies 10 kg spadło samo)ja uzywam kropli olbast oil jak maly ma lekki katar i jest git. wiem ze maluchom to nawet ich nie powinno sie dawac bo jednak moga uczulić Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-08 o 13:35 |
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to jest po domowem???
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak ty pod kurtka masz sweter/bluze a nie tylko stanik ta samo ubierasz dziecko pod kombinezon - jak spiochy (bieliźniane, a nie welurowe!) to jeszcze spodnie, jak body (bielizna) to jeszcze bluza lub cos inego z długim rekawem
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-08 o 13:44 |
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny kochane jesteście!
Trochę strawiłam już tę informację i postaram się myślec pozytywnie, a nawet rozmowa telefoniczna z polską ginekolog potwierdziła, że nie mam się co przejmowac. Pani powiedziała, że mózg się kształtuje aż do 32 tygodnia ciąży więc takie rzeczy się zdarzają, a potem wchłaniają. Nerola podziwiam Cię za siły i optymizm mimo wszystko. Jesteś wielka! (choc rozmiarowo mała). ![]() oj oby do piątku. A młody się dzisiaj zasłaniał rączkami, że pani nie mogła zobaczyc buzi i musiała go szturchac. Nawet mnie położyła lekko skierowaną w dół, a Emil, ani rusz.
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO prawda, że to jest moja pierwsza ciaża, ale jak tycie i spadanie z wagi siedzi w genach to mam nadzieję, że szybko spadnę do swojej wagi, a jak nie to zawsze mozna jakis sport uprawiać. Jak byłam w Malmo , mamy biegały z dzieciakami pchajac wózek, wyobrażacie sobie? świetna sprawa ! Plaża, słońce, świeże powietrze i bieg no cud malina,niestety mi tylko zostaja wały przy Odrze ![]() ale powiem Wam, że jak tak słoneczko pięknie świeci za oknem to aż chce się isć na długiiiiiiiii spacer. Wykminiłam maszyne ![]()
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
zakochałam się
![]() http://allegro.pl/fyn-4ds-jedo-limit...487168966.html |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa - a to poszukaj wozka do biegania czy jezdzenia na rolkach
bo wiem ze u nas wiekszosc nieprzystosowana (chociaz nie wiem dlaczego - na moim pisao ze sie nie nadaje). to sa tzw. joggery, ale dla niemowlakow to chyba nie produkuja więcej np. http://www.3kola.pl/sygine - ale uwazaj, czarny szybko sie nagrzewa a my mamy letnie jestesmy (mowi to osoba ktora ma ciemnoturkusowy wózek )
|
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
My wybraliśmy z jedo czarno-zielony wstępnie
I jakoś tak mamy z P., że żadne kolorowe nam się nie podobają... Może przez to że sami preferujemy czerń i mrok
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
A co sądzicie o tym wózku?
![]() http://allegro.pl/3w1-tako-jumper-x-...1205986.html:-)
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
no tak Babeczki już wróciłam z wizyty wszystko jest ok małemu wali serducho że aż radocha szyjka zamknięta na cztery spusty także luzik bluzik i odżywki
Carmela to ja trzymam za sierściucha żeby było ok sygine bardzo w moim stylu podoba mi się jest naprawdę ładny i taki z pazurkiem ![]() agni82 bez stresu kochana wszystko się ładnie wchłonie już ciotka Shira wie co mówi nic lecę na naleśniki do teściowej mniammmmmmm
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
madziula - fajnie ze ma raczke w budce i mozna dzwigac gondole, ja nie moglam, to bylo meczace dzwigac inaczej na 4 pietro...
rada kolorystyczna -żólty nie, niebieski tak. zółty=robaczki, niebieski=brak robaczkó (podobno robale mysla ze to woda i trzymaja sie dalej). wiem to od kolezanki ktora w Indiach byla a tam robali wiecej niz ludzi... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-08 o 14:38 |
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam i czytałam dużo pozytywnych opinii o ni, a i cena jest przystępnaWszystkiego najlepszego babeczki małe i dużę |
|
|
|
|
#2513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję No i nawzajem! Musimy na tą kawę czy lody iść, coś czuję że szybko się nie nagadamy ![]() zakwasy mam lekkie ale nie jest źle. Trzeba w domu poćwiczyć - zwłaszcza tą jedną pozę ulubioną, no nie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlaczego chciałaś? ![]() Cytat:
ciekawe czy nie będzie się grzał, jak mówią dziewczyny, ale z wyglądu ładny ![]() brunetka2000, zakupy bardzo fajne ehhh...a ja od rana kwitnę na uczelni, chwila przerwy, jeszcze prawie 3 godz zajęć i wreszcie do domu....
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-08 o 15:05 |
|||||
|
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już mam ochotę go kupić, ale Tż zakazał
|
|
#2515 |
|
BAN stały
|
Aania
Mam doła,idę ochłonąć.Jakoś ryczę i mam dosć. A kreseczkę chciałam bo jest sliczna na brzuszku.Ale znów nie mam ![]() Shira całe szczęscie,ześ pozamykana na 4 spusty ![]() Nie psuję humorów.Lecę
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
szczepienia zalecane - nowosc, nie kupimy w przychodni szczepionki (ciekawe czy to martwy przepis) http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...u_lekarza.html
|
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
agni u mojego synka wykryli torbiel, babka mnie uspokoiła i powiedziała że mam się tym nie przejmować bo do 26 tygodnia takie zmiany mogą występować. Powiedzieli mi to w szpitalu w czoraj byłam na wizycie i z tego wszystkiego nawet zapomnialam powiedzieć o tym mojemu prowadzącemu d... ze mnie, ja mam połówkowe 26 marca więc liczę że wtedy podejrzą czy się wchłonęło
|
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
Ja po spacerku i obiadku
![]() Zaglądnęłam do reala, żeby spokojnie sobie pochodzić i porozglądać się, bo z mężem to ciężko. Niby zakupy ok się z nim robi, ale zwykle jedziemy po coś konkretnego i on się tego trzyma Skusiłam się tylko na skarpetki, chociaż już wypatrzyłam co nieco![]() Śliczne te wózki Będą 4 kółka za 4 kółka (3-kołowe wózki jakoś mi się nie specjalnie podobają)---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Nerola wypłacz się, to Ci ulży. Byle nie za dużo. Tyle nieszczęść Cię ostatnio spotyka, że masz prawo mieć gorszy nastrój. Ale głowa do góry - jesteśmy z Tobą
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomożcie!!
Podczytuje Was ciagle, bo jestescie skarbnica wiedzy, ale malutko mam czasu wiec na pisanie go juz nie starcza. Jestem w 19 tc, pracuje, mam prace siedzaca i chcialam Was zapytac czy to normalne, że czasem tak nagle zaboli mnie bardzo brzuch- ja nie wiem czy to skurcz tak jakby mnie ktos nozem od srodka ukuł tak szybko. Za kilka minut znowu a potem cisza. Biore nospe jak zaboli, ale nie wiem bo moze to tak ma byc. Tym bardziej ze dzidzius szaleje mi w brzuchu caly czas.Mojej gin nie ma teraz i bylam u innej bo sie az przestraszylam i mowila ze z szyjka na bank wszystko ok, nie mniej jednak to bole sa dosc silne, a czasem boli caly brzuch jak przed okresem. Czy któras z Was tak ma?? Bardzo prosze o jakies podpowiedzi ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

.

zębole

No i nawzajem! Musimy na tą kawę czy lody iść, coś czuję że szybko się nie nagadamy