|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Jeżeli w temacie jest o odchudzaniu to pisanie na temat rozstania z chłopakiem jest traktowane jako OT. Na każdym forum każdy trzyma się danego tematu, a od plotek jest temat pt. pogaduchy
|
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
mili=> ten temat jest faktycznie o odchudzaniu. I o przyległościach. Taką ma formę: napomykamy sobie o wszystkim itp, przy okazji wymieniamy się wskazówkami odnośnie odchudzania, zwierzamy sie ze swoich dietetycznych przewinień czy podajemy swoją wagę na początku tygodnia i to komentujemy. Jednak wszystko ma tu lekką i przyjemną formę, od dawna okraszoną przyjacielskim wsparciem w różnych sytuacjach. Przyłączając się powinnaś to zauważyć, przeczytawszy wcześniejsze posty (przynajmniej kilka). Poza tym, współczuć z kimś, kto chce się podzielić cierpieniem to też po prostu zdrowy ludzki odruch.
Na koniec dodam, że nie piszę tego z wyrzutem, tylko w wyjaśnieniem. ![]() michalinka => skoro facet twierdzi, że nie wyobraża sobie życia z Tobą, to nie ma za kim płakać. Matko, początek zbierania się do kupy po zerwaniu zawsze jest straszny i wydaje się, że już nic nie będzie dobrze, ale jak to przetrwasz to obiecuję, że zaświeci słońce na pewno. Z rad będących wynikiem autopsji, mogę jeszcze powiedzieć, żebyś za jakis czas (tydzień, dwa) znalazła sobie jakieś wyzwanie, albo zaczęła coś nowego (kurs szwedzkiego, wspinaczka, wolontariat itp), bo to odwraca myśli, bo pochłania i podnosi samoocenę (pewnie nadszarpniętą).
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
mili dlaczego ci przeszkadza to, że pocieszamy jedną z nas? zakładałaś wątek? jeśli ci przeszkadza to to przejdź na jakiś inny gdzie opiszą tylko o tym co zjadły, ile ważą co ćwiczyły
michalina powiem tylko, że skoro powiedział, że nie wyobraża sobie życia z jedną kobietą to nie był cię wart. jesteś fantastyczną dziewczyną i na pewno wszystko się ułoży
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Facet, który powiedział coś takiego pewnie jechał na dwa fronty. Mój były użył tych samych słów, a dwa tygodnie później dostałam od jego sąsiadki telefon, że jest z nim w ciąży, ale wychodzi za swojego narzeczonego. Podobno miała wyrzuty sumienia i dlatego do mnie zadzwoniła. Należy o nim jak najszybciej zapomnieć.
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
Michalinka -
ja nietety nie dorzucę od siebie żadnych rad, mogę jedynie napisać, że mam nadzieję, że szybko się pozbierasz, bo tak jak już dziewczyny pisały - nie warto rozpaczać z powodu faceta, który najwyraźniej nie dojrzał do bycia w poważnym związku Jeszcze kiedyś okaże się, że to rozstanie wyjdzie Ci na dobre, za co mocno trzymam kciuki ![]() Co do OT - uważam, że pisanie tylko o tym kto co i kiedy zjadł byłoby... nudne?
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ?nezka Też uważam, że to byłoby nudne. Od tego jest forum, żeby porozmawiać o wszystkim.Jak Dzień Kobiet? Ogólnie nie lubię za bardzo takich świąt jak to, bo to trochę komercha, ale mam faceta, więc jako tako je obchodzę, no i dostałam dzisiaj pierścionek srebrny
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Czyżby zaręczynowy?
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
A powiem Wam, że najgorzej jest wtedy, kiedy ma się pracę siedzącą przy komputerze... bitwa, którą ze sobą toczę, żeby nie pójść po czekoladę do sklepu jest krwawa. Po prostu tak bym sobie pogryzała pomiędzy jednym napisanym zdaniem a drugim. Straszne...
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że możemy tu plotkować o czym tylko chcemy! To prawda, że połączyło Nas odchudzanie, ale się zżyłyśmy się ze sobą i dobrze jest się wypłakać i szukać wsparcia w kimś na kogo możemy liczyć!
Jeśli nie było by innych tematów to o czym miały byśmy pisać?? Tylko o tym ile która zjadła i ile waży?? No litości...
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
mili Nie, do zaręczyn mi się jeszcze nie spieszy
![]() pestka Proponuję Ci kupić orzechy, migdały, rodzynki, żurawinę itp. i chrupać sobie, bo to zdrowe Ja jak mam wielką ochotę na jakieś podjadanie to staram się właśnie podjadać to i wtedy nie myślę już o czekoladzie ![]() Ale jaja, ledwo dostałam pierścionek i już zgubiłam w nim oczko! ![]()
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2011-03-08 o 22:36 |
|
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
michalinko współczuje ci i to bardzo! Ale spójrz na to z innen strony: ciesz się, że powiedział ci o tym teraz, bo mógł cię oszukiwać nie 2,5 roku a nawet powiedzmy 10 lat i więcej. A wtedy rozstanie byłoby jeszcze bardziej bolesne. Wiem, że nie jest to może duże pocieszenie, ale zawsze coś..
Najważniejsze abyś nie zamknęła się teraz w sobie ![]() Dziewczynki, wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta!!! A ja jestem znowu chora.. leżę od soboty zasmarkana w łóżku. Wszystko mnie boli. Zawsze jak jestem chora mam zachcianki jak conajmniej kobieta w ciąży. Cały czas bym coś jadła, a jak najdzie mnie na słodycze to kompletna porażka.. Także dałam ostatnio znowu ciała w odchudzaniu. I jak tu nie zwariować?! Jedyne szczęście to to, że jak narazie nie przytyłam. |
|
|
|
|
#1302 |
|
Przyczajenie
|
Michalinka89
choć jestem tu dopiero nowa też dorzucę coś od siebie... Choć teraz jest ciężko to minie naprawdę czas leczy rany, a co najważniejsze zdejmuje klapki z oczu może po dłuższym przemyśleniach dojdziesz do wniosku, że to tylko jego strata (ja osobiście tak uważam) on prędzej czy później pożałuje, a Ciebie znajdzie prawdziwe szczęście dla którego będziesz całym światem, a on dopełnieniem Twojego czego z całego serducha Ci życzę Pozostałym choć o tej godzinie to po fakcie powiem, że jesteście fantastycznymi laskami i nigdy nie dajcie zachwiać swojej pewności w tym co robicie i kim jesteście ![]() Dostałam od kolegi tak jak i moje koleżanki z grupy po czekoladzie i to dobrej no i zjadłam 4 kostki bo jakbym mogła naszemu rodzynkowi zrobić przykrość resztę dałam koledze ze stancji jemu tłuszczyku się przyda Po za tym łykam teraz Duphaston i mam huśtawkę nastroju oraz czuję się taka napompowana przy tych lekach koniec cieszę się, że tu trafiłam do takiego ''ludzkiego'' wątku czasami odchudzanie też wiąże się ze stanem naszego samopoczucia i warto o nie zadbać |
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Moje piękne!
![]() Michalinka mam nadzieję, że to Nasze gadanie chociaż w 1% ukoi Twój ból... ![]() lilu Ty zjadłaś 4 kostki czekolady, to nic w porównaniu z tym co ja zrobiłam;p hehe Wyobraźcie sobie, że zjadłam wczoraj obiad i odrazu po obiedzie zjadłam całego ptysia! Masakra. Pierwszy raz zdażyło mi się coś takiego odkąd tu z Wami jestem. Ale już nie chodzi o te kalorie, czy o to, że to słodycze. Ale po prostu tak się napchałam, bo odzwyczaiłam się od takiego jedzenia. I myśłałam, że rozerwie mi brzuch tak mnie skręcało. Grr...;p no ale już jest oki agusia jak to co mu powiesz?? Powiesz prawdę, że wypadło Ci oczko w pierścionku. Przecież to nie Twoja wina kochana ![]() minionet kurcze a Ty znowu chora?? Ojj biedna;* wracaj szybko do zdrowia ![]() Kurcze ja jak jestem chora to wogóle nie mam na jedzenie ochoty, zawsze jak byłam mała to mama robiłą mi do jedzeia frytki, bo tylko to jadłam. A, że mamusia się martwiła, to spełniała zachcianki swojej kochanej córeczki: hehe
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
a ja to bym zjadła chałwę i marsa i snikersa
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam chęć na czipsy... Ale jaką!! Ale też nie zjem. I na snickersa w sumie też mam chęć.... Aaaaaaaa! :P
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
hihi ojj dziewczynki nie kuście
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Witam Piękne
Dzisiaj dietowo bardzo dobrze, trzymam się Chciałam pobiegać, bo słonko ładnie świeci, ale mam dużo nauki, za którą właśnie się zabieram. Dziewczyny, z czego najbardziej chcecie schudnąć? Co Wam się nie podoba w sobie? Mi najbardziej przeszkadza brzuch i boczki. I ogólnie tłuszczyk odkłada mi się wszędzie, czyli nogi i ręce też chciałabym mieć szczuplejsze I trochę cyce mniejsze B-C mogłabym mieć
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
lilu - oj, też kiedyś brałam Duphaston. Co prawda tylko 2 opakowania (na razie więcej na szczęście nie potrzeba), ale już przy drugim to mnie tak nosiło, że sama ze sobą nie wytrzymywałam
![]() agusia - widzę, że ten sam problem mamy Ja w zasadzie nogi mam nie takie najgorsze, największe problemy sprawiają mi brzuch i ramiona, ale jednak brzuch wygrywa. I jak na złość biust nie chce lecieć pomimo odchudzania, a za to akurat bym się nie obraziła W ogóle ciężko mi kupić jakiś zwykły T-shirt, bo albo pasuje w talii i gniecie górę, albo jest dobry w biuście i wisi jak worek ![]() Co do zachcianek - wczoraj naszła mnie ochota na chipsy serowo-pomidorowe (taki smak dzieciństwa mi się przypomniał ), ale że nie chciało mi się ruszyć czterech liter do sklepu, to ostatecznie obyło się bez chipsów.
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
Ja przyznam, że chciałabym schudnąc ze wszystkiego po trochu
najbardziej jedkan z nóg, a konkretnie z ud. Uda są moim koszmarem, całe życie przez nie cierpię i chciałabym wreszcie, żeby to się skończyło... Są wielkie, nieproporcjonalne i obrzydliwe. Reszta mogłaby byc lepsza, ale nie ma tragedii ![]() Właśnie idę do teatru i założyłam dosc obcisłą sukienkę i przyznam, że leży zupełnie nieźle. Oczywiście w granicach kobiety wciąż na diecie ;PCo się zaś tyczy zachcianek to... teraz mam chęc na czekoladowe ciasteczko, których cała miseczka stoi w kuchni... Siostra napiekła...mmmmm. Dobrze, że niedługo wychodzę!! :P
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
co chciałabym zmienić? uda i brzuch, ramiona mogłyby być lepsze
teraz jestem w fazie nie podobam się sobie jestem gruba
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj jem wszystko na co mam ochote, tyle że w małych porcjach xD właśnie zjadłam kostkę czekolady, a wcześniej trzy toffefe. Pocieszam się tym, że jak wyzdrowieje będe dalej chodzić na basen i vacu line. No i oczywiście orbitek. Jak narazie jestem zbyt wyczeroana, nawet przejście do kuchni, bądź łazienki mnie męczy. A w dodatku te wielkie tabletki! Brałyście kiedyś amoksiklav? Wielkie! Taka jedna ma 1000 mg, a ja mam brać dwie naraz, więc 2000 mg. 2x dziennie więc 4000mg + inne leki.. Wiem, narzekam
![]() A co do tego z czego chciałabym schudnąc, to... najbardziej chyba nogi i dupa
Edytowane przez Minionet Czas edycji: 2011-03-09 o 20:59 Powód: dodanie |
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
narzekaj narzekaj choroba od tego jest
szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Moje piękne
![]() a ja chciałabym zjechać jeszcze z brzusia najbardziej. No i najlepiej by było jak by to co zjechało poszło w cycki, bo teraz to jest masakra... Zawsze miałam 85B, teraz to chyba już do A zeszło... ![]() Pierwsze co to muszę sobie bielizne kupić. Uda mogły by być troszkę szczuplejsze no ale jak uda jeszcze schudną to tyłek też, a tego bym nie chciała. Co jak co ale Mój tyłeczek jest boski heheWogóle ostatnio wstawiłam zdjęcie na nk, miałam dziny i szpilki na 13 cm obcasie, no i komentarze były najlepsze np "też bym chciała takie nogi "Kurde to normalnie było boskie;D hehe No jeszcze może troszkę ramiona by się przydało poprawić no ale Mój prywatny trener (mój Dawid ) już mi pokazał ćwiczenia z ciężarkami które pomogą mi
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje wszystkim Wam za pocieszenie nawet nie wiecie jak mi miło
Już się ogarnełam troche każdy mi mówi, że jak ten szmaciasz chce się wyszaleć to niech szaleje ale już dugiej takiej nie spotka i jest po✂✂✂em, że nie widział jaką ma piękna i mądra poukładaną porządną kobiete, a o takie ciężko. Jest zwykłym gówniarzem i tyle. Teraz widze jaka byłam głupia i jak do siebie nie pasowaliśmy bo ja taka porządna poważnie traktująca każdego i związki a on się tylko mną bawił. Nic się nie dzieje bez przyczyny, powiem Wam każda kłoda, którą spotkamy na drodze i każdy problem jest po to, żeby się czegoś nauczyć i tak naprawde nie ważne jaki się cios dostanie ale czy potrafi się go przyjąc i iść dalej. Bo tylko tak zostaje się zwycięscą. Taka jest prawda. Ja od niedzieli żyje aby na kanapce dziennie wmuszonej na siłe taki stres, ale już dziś zrobie normalne śniadanie a na uczelni zjem obiad. Bo jeszcze nie mam siły gotować. I teraz zauważyłam ile mam czasu i rzeczy do zrobienia ile jest ciekawych ludzi do poznania. A ja chce porządnego mężczyzne dojrzałego, który mnie będzie nosił na rękach ![]() A i zapisuje się na Reggaeton tańce świetne są i takie mega sexy
It always seems impossible until it is done. Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2011-03-10 o 08:24 |
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
michalinka => bardzo mi się podoba Twoja postawa i się turbo cieszę, że już powoli dochodzisz do siebie. Najważniejsze, że nie masz wątpliwości, kto tu stracił
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
michalinka i takie podejście się mi podoba
![]() tylko zacznij jeszcze kochana normalnie jeść to już wogóle będzie super![]() 3maj się!
|
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki
a miałam spokój pół roku .Nie ominie mnie wymrażanie .Wypalankę miałam 4 lata temu .Czy któraś was miała wymrażaną nadżerkę.Lekarz mi mówił że okres rekonwalescencji krótszy o połowę i trwa tylko 3 tyg ( bo w przypadku wypalanki 6 tyg. trwała absencja sexualna
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
cypisek ja miałam zamrażaną nadżerkę, niby nie bolało, ale przy końcu piekło jak cholera. Po wszystkim nie bolało mnie prawie wogóle, miałam tylko upławy przez ok 2 tygodnie. Po 2 tyg poszłam na kontrole i wszystko było oki i mogłam już uprawiać seks normalnie
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Nie wiem, czy jestem tu jedynym facetem, ale chciałbym Was zachęcić do wspólnej rywalizacji. Wiem, że każda z Was ma swoje wątki, którym jest wierna, ale chciałbym zachęcić do odwiedzenia wątku "RYWALIZCAJA - kto więcej do wakacji" Wysyłam tą wiadomość w kilku wątkach, bo jestem dość zdesperowany Jeśli chcecie dołączyć to zapraszam. Wystarczy raz w tygodniu podać swoją wagę i sprawdzić które mamy miejsce w rnakingu odchudzania ![]() Dla ułatwienia podaję link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post25642744 |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
optymista Po tym, co piszesz to raczej wnioskuję, że jesteś jednak pesymistą, hehe
I myślę, że w odchudzaniu nie chodzi o rywalizację, bo potem można popaść w różne bulimie, anoreksje i inne zaburzenia. Zdrowo i z głową, o!Dzisiaj kolega mi powiedział, że tyłek mi urósł i żebym nad nim popracowała Nie ma to jak szczerość facetów Ale ja osobiście lubię swój tyłek,nawet bardzo. Nie jest mały, ale jest kształtny i chyba o to chodzi Mój facet też go lubi
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Jeszcze kiedyś okaże się, że to rozstanie wyjdzie Ci na dobre, za co mocno trzymam kciuki 

?

I trochę cyce mniejsze