![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: 17letnia uczennica
_
Edytowane przez xXCukIeReCzek94Xx Czas edycji: 2011-03-11 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie urodziłam, ale to już kwestia dni
![]() 26 lat
#33 |
Raczkowanie
|
_
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzięki, mam nadzieje, ze będę miała tak łatwy poród, jak ciążę
![]() córeczkę.
#35 |
Zakorzenienie
|
Jesteś jeszcze niepełnoletnia, więc takie sprawy będą musieli załatwiać twoi rodzice. Musisz mieć zaświadczenie od gina, pewnie nawet zwolnienie. Najlepiej zeby rodzice porozmawiali z dyrektorem jak to załatwić.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idż do dyrektora jak najszybciej i do gina i powiedz najbliższym. Idzcie z chlopakiem do usc i niech on uzna dziecko ,ustalcie jakie będzie miało nazwisko. Mas zdużo spraw do załatwienia szczególnie ,że nie masz prostej sytuacji rodzinnej ,mam wrażenie ,że jakoś łatwo ci przyszło pogodzenie sie z ciążą w twoim wieku i sytuacji. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-03-08 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi, ze to tez przysługuje kobietom bezrobotnym niezarejestrowanym, które nie płacą podatków, wiec tym bardziej niepełnoletnim.
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chyba nie bardzo ma swiadomosc co ja czeka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Autorko wątku, pomijając wszystko i wszystkich, ja tutaj z miejsca chcę Ci pogratulować Twojego podejścia do ciąży.. kilka dni temu zastanawiałam się jak ułożyłabym sobie życie gdybym się dowiedziała, że jestem w ciąży, bo przez chorobe okres opóźnił mi się ok 10 dn (a mam praktycznie 21 lat) i zastanawiało mnie też jak podchodza do tego dziewczyny, właśnie jeszcze w liceum czy nawet jak się teraz często zdarza-także w gimnazjum..
Zaskoczyłaś mnie Twoją postawą, tym, że nie lamentujesz, że się cieszysz i nie przychodza Ci do głowy żadne głupie myśli, że nie rozpaczasz tylko bierzesz tak naprawde odpowiedzialność za swoje czyny.. Ciesze się, że to dziecko jest dla Ciebie najważniejsze, nawet widze ważniejsze niż szkoła.. Twoje dziecko będzie mogło być z Ciebie kiedyś dumne i Ty również będziesz mogła spokojnie mu powiedzieć, że było dzieckiem wyczekiwanym od samego początku.. ![]() Miło się czyta z jaką miłością piszesz o ciąży, że już mówisz do brzuszka itd.. Przykro mi, że masz tylko dziadków, a rodziców daleko.. Ale naprawde ze szczerego serca Ci życze, aby ciąża przebiegła prawidłowo, dzidziuś był zdrowy, poród szybki, i żeby w życiu Ci się ułożyło, w szkole, w domu, we wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
wydaje mi się, że autorka ma świadomość, że nie będzie łatwo, inaczej by się tutaj nie radziła.. każda jej teraz napisze co powinna zrobić, gdzie iść, co załatwić i będzie aby troszke łatwiej ![]() ale masz święta racje, niech jej chłopak uzna dziecko!
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nawet nie chodzi o to co ja czeka ale mam wrażenie ,że ciąża nie była dla niej zaskoczeniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
_
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
No to gratulację
![]() Myślę że dobrze robisz, mając takie pozytywne nastawienie do całej sytuacji, wiadomo, ze nie będzie łatwo, ale najważniejsze że masz wsparcie w chłopaku, że nie uciekł gdzie pieprz rośnie jak mu powiedziałaś ![]() Teraz musisz sobie tylko to wszystko poukładać, myślę że powinnaś zacząć od mamy, macie chyba ze sobą jakiś kontakt ![]() Już nie mogę doczekać się swojej wizyty, jak czytałam o tym jak opisywałaś to aż się wzruszyłam ![]()
#43 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A mogę spytać czy dużo jesteś starsza ode mnie? Który miesiąc? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() Tak naprawdę dziewczyny, to wy swoimi radami i słowami również mi pomagacie w pewnym sensie w tej chwili. Dziękuję za wszystko, jak tylko mam czas a pojawia się jakiś nowy wpis to odrazu go czytam i kazdy biorę sobie głęboko do serca. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Mam nadzieje ze Ci sie ulozy
Coz ja majac 31lat troche inaczej podchodze do tego typu "entuzjazmu" Powiem tak tragedia jest wtedy gdy ktos umiera-to zakraja na dramat... Rezygnujesz z tak wielu rzeczy-tak na prawde wiekszosc nie bylo dane Ci przezyc Co coz trzeba sie z tym pogodzic ale po Twoim entuzjazmie widze,ze nie wiesz w co sie pakujesz.... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz w czwartek dopiero idę do lekarza potwierdzić czy na pewno jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wcale nie jesteś tak dojrzała jak ci się wydaje. Uprawiam seks z zabezpieczeniem i jakoś ciązy sie nie dorobiłam a jak peka gumka to sie idzie do lekarz a anie beztrosko planuje imie dla dzidzi. Ani pracy ani szkoly ani rodziny dookola a ty strzelasz sobie ciążę. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
w kazdym kraju cywilizowanym ciaza u nastolatki to patologia ,nie wspominając ,że autorka ma nietypową sytuacje rodzinną . I coz tego przykladu wynika ?nie wiesz ile ich kosztowało w kazdym znaczeniu urodzenia dziecka w tak mlodym wieku ,co zyskali ,co stracili ,jak im się układało i kto im pomagał. A co mieli mu powiedzieć? własnemu dziecku ?nic by sie nie stało gdyby mieli dziecko póżniej pewnie to samo by osiągnęli decydując sie na dziecko póżniej. nawet po slubie ? ,no to faktycznie osiągnięcie na miarę nagrody Nobla ![]() Takie ciąże mają wpływ nie tylko na beztroskich rodziców ale całe rodziny i warto spojrzec na sprawę z drugiej strony i od każdej strony ,także finansowej,mieszkaniowej, ogolnie materialnej. Nie twierdze ,że im się nie uda ale wg mnie to skrajna nieodpowiedzialność w dobie antykoncepcji. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-03-08 o 16:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
_
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
Skad takie pesymistyczne podejscie z mojej strony??
Bo jako nauczyciel w gim. pare razy to widzialam Pomijam juz fakt,ze sama rodze za miesiac ;-) I "posiadam" juz w domu 6latke Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-03-08 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie dziewczyna ma bardzo dobre nastawienie!
Poza tym tekst "jak strzela gumka to sie idzie do lekarza a nie wybiera imię" czy jakoś tak... jest troche nie na miejscu.... Czyli z racji tego, że ma 17 lat t dojrzalsza byla by decyzja np usunięcia ciąży? Nie sądze.... Poza tym nawet 30 latka, która w zyciu dzieci nie miała, też nie jest w stanie określić jaki to straszny dramat i w ogóle katorga posiadanie dziecka... (oczywiście nie zwracam się tu do nikogo bezpośrednio, tylko ogólnie) Co jest złego w tym, że się cieszy? Wydaje mi się, że wlasnie zdaje sobie sprawe, bo szuka rozwiązań swoich problemów! Wie, że ma pomoc w chłopaku, z tego co pisze, to podejrzewam że w jego rodzicach też. To, że napisała o dziadku choleryku to przeciez nie oznacza że wychowuje się w jakiejś patologii, proszę Was.... Cukiereczku brawo postawy! I bardzo dobrze, że się cieszysz, a nei kamienujesz sama siebie, bo co ja narobiłam.... życzę Ci z całego serca, żeby sprawy poukładały sie jak najlepiej, ciąża rozwijała się bez problemów i bądź nadal tak nastawiona do tego dziecka jak jesteś! Przynajmniej nie usłyszy nigdy w zyciu jak mama się zastanawiała nad usunięciem, albo wyplakała może łez z perspektywą katorgi przy wlasnym dziecku.... A Laura to piekne imię ![]() ![]() Pozdrawiam Cię gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez xXCukIeReCzek94Xx Czas edycji: 2011-03-11 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masz lat 17 wiec co ty możesz wiedzieć ? Cytat:
Trzeba było znależc hobby a nie robić dziecko. Cytat:
Dziecko mozna miec i w pozniejszym wieku i doznac i zabawy i macierzyństwa. Jak narazie to mozesz stanąc w urzedzie pracy i marzyc o karierze i zabawie . Cytat:
Samo nie wyszlo wiec miej odwage sie przyznac ,że zostalo to zrobione z premedytacją. Tio ni ecud tylko seks bez zabezpieczenia . A dlaczego nie miałabys miec dziecka w pozniejszym wieku ? ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Dziecko piszesz takie brednie ,że szok ale rozumiem skąd to pragnienie milosci wynika ,szkoda ,że zanim zaszlas w ciaze nie skorzystałas z psychologa . Wymarzony chłopak,tiaa nawet nie mieszkacie sami, razem. W dodatku to tez jeszcze dziecko i pewnie nie prezes firmy więc nie wiem skąd pewność jutra. Za chwilę przyjdzie ci zdjąć różowe okulary. Albo jestes trolem albo nie masz 17 lat. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-03-08 o 18:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Paula 78 daj dziewczynie spokój. Wiadomo, że w wieku 17 lat raczej nie marzy się o dziecku i wiadomo, że będzie mieć dużo trudniej niż jej rówieśniczki, ale po co od razu takie kąśliwe uwagi ???
![]()
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A Tobie, Autorko, serdecznie gratuluję. Ciąży również ![]() I życzę jak najlepiej ![]() Sama jestem od Ciebie niecałe dwa lata starsza, z tą tylko różnicą,że mnie linczują za to,że zaręczyłam się ze swoim Tż-em i planuję ślub w przyszłym roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jezzzzuuuu... Ty piszesz jakby dziewczynia dała sobie obciąć ręce... a ona tylko w ciąży ![]() A ja mając lat również 31 jestem podejściem cukiereczka zachwycona... Jak to się mówi, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem... To nie gdybanie, co by było, gdyby zaszła w ciążę... tylko rozmowa o mającym przyjść w październiku na świat dziecku. Mam kilka koleżanek, które na etapie liceum zaskoczyło macierzyństwo, ale jakoś żadna z nich nie żałuje. Tylko jedna z nich zmieniła szkołę i finalnie skończyła zawodówkę, reszta świetnie sobie radzi, pokończyły licea, studia, pracują, jeszcze powięszyły rodziny i zapewniam, żadna z nich nie żyje w melinie z pijakiem u boku... Trochę wiary w to, że życie robi czasem miłe niespodzianki ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez xXCukIeReCzek94Xx Czas edycji: 2011-03-11 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rada ? po co jej rada ,wszystkie ciocie klocie juz jej doradzily ![]() Ja próbuje jej pokazac ,że zrobiła nieodpowiedzialnie i ja tego nie popieram . Najlepiej byloby gdyby sie zabezpieczała. A niby jak powinnam myśleć ?że jej cacy jak smarkula zachodzi w ciążę nie majac nic ? Nie widzisz roznicy miedzy 17 latka a 23 latką ,która nie ma praw wyborczych ,nie moze kupic piwa ale dziecko ?prosze bardzo. Zazdrość ?niby czego miałabym jej zazdrościć ?naiwności ? Urodzicie dzieci ,wychowajcie i wróćcie i napiszcie ,że to cudownie i ok gdyby wasze dziecko zaszlo w ciążę z premedytacją w wieku lat 17. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie popierasz, to się nie wypowiadaj, nikt Cię o to nie prosił. Chciała tylko odpowiedzi. Poza tym nie sądzę,żeby którakolwiek 17latka zaszła w ciążę z premedytacją. Gdybym wiedziała,że mój facet jest bezpłodny, a mimo to udało mi się zajść z nim w ciążę (nawet teraz!), to też pewnie skakałabym z radości. Ale to jest kwestia priorytetów ... Ja np. wiem,że poradziłabym sobie z dokończeniem szkoły i maturą. Ze studiami też, więc dziecko byłoby dla mnie autentycznym cudem w takim wypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.