Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 20:20   #3211
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A nie obierały same pierwszy raz? Od razu sama ubierałaś?
ubrały w bodziaka i zawinęły becikiem szpitalnym i to tyle ...
rano zabierały do kąpania i przynosiły ubrane,
jak się zostawiło swoje ciuszki to ubrały a jak nie to w szpitalne szmateczki

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

mazianka81 dajno na avatara jakies aktualne zdjęcie brzuchola, bo chyba już masz większy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:22   #3212
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio zauważyłam tzn. gdzieś z tydzień temu, że jak chodzę to strasznie twardnieje mi brzuch i zaczyna boleć raz słabiej raz mocniej tak jak by skurcze. Myślałam że to przejdzie, ale jednak nie (( myślicie ze to coś poważnego ? jutro mam wizytę ale strasznie się martwię
jutro zaczynam III trymestr !!!
Ja tak mam od jakiegoś czasu, ale jak się położę, to przechodzi.
A lekarz nic na to nie powiedział.

Spytaj jutro koniecznie o to , ale się nie stresuj

za trzeci trymestr

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:31   #3213
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, mam jeszcze 3-4 strony do nadrobienia (szaloooone) a nie chcę po łebkach czytać więc napiszę co u mnie i będę powoli nadrabiać póki nie zasnę

Wizytka miła i przyjemna, z szyjką wszystko w porząsiu a mała rzeczywiście się przekręciła i ma już główkę na dole - miałam króciutkie minutowe usg na potwierdzenie pozycji Igusi a na to 4D jadę jutro więc się jeszcze dokładnie naoglądam

Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki i komplementy leżaczkowo-psiowe Zaraz wybiorę jeszcze jakąś fotkę brzydalka w leżaczku i Wam wstawię a cooo tam

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie Podczytuję Was od bardzo, baaardzo dawna, wiele razy chciałam dołączyć, ale wiedziałam, że ciężko byłoby mi być na bieżąco, no i przede wszystkim ciężko się wbić w taką zgraną grupkę.. ale mimo wszystko : PRÓBUJĘ
No i bardzo dobrze, że się ujawniałaś Witamy Na listę już Ciebie wciągnęłam, tak na zachętę Udzielaj się często, na pewno dasz radę.

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Moria miałam ten sam karuzelowy dylemat co Ty Oprócz kubusia puchatka 3 pozostałe karuzele też wybrałam takie same W podjęciu decyzji pomogło mi obejrzenie realnych fotek (są na allegro bo sporo osób sprzedaje używane).
Misie mi się podobały najbardziej, ale one takie pastelowe są a na tych realnych fotkach wręcz mdłe. Nie to co Rainforest i właśnie tę karuzelę wczoraj zamówiliśmy
No dokładnie! Właśnie jak się ogląda realne fotki to większość tych drogich karuzelek marnie wygląda a przecież tanie nie są. Też mi się wydaje, że ten rainforest najlepiej wykonany

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Moria śliczny leżaczek, ja też już mam upatrzony ale narazie nie kupuje, ponoćod 3 miesiaca mozna dopiero ich używać.
No właśnie zaczęłam się dziś zastanawiać czy dzidzia w takiej pozycji nie całkiem na płasko może od urodzenia leżeć. Czyli wychodzi na to, że nie? No nic, w taki razie wypiorę posłanko a stelaż gdzieś upchnę... tylko gdzie

princi śliczny brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leżaczek 2.jpg (89,2 KB, 45 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:32   #3214
listopadowa80
Zakorzenienie

Dziękuję za komplemenciki wózkowe i kuchenne. Kuchnię zaprojektowaliśmy razem z Tż-tem, oboje mamy na tym punkcie hopla.
Eweska, mieszkam w bloku i kuchnia taka duża nie jest - właśnie żeby wnętrze (kuchnia i duży pokój) wydawało się większe zburzyliśmy ściankę m-dzy nimi

Renessme, cieszę się, że u Ciebie lepiej! Naprawdę super wiadomość!
p.s. Co do porodówek to już byłam nastawiona na Wojewódzki, ale teraz to już skłaniam się faktycznie do Klinicznej. No i mój Tż podłapał sugestię gina

Mazianka, no czytam, że z Twojego Gabrysia to już kawał chłopa! Jak taki duży chłopczyk to big gratulacje się należą

Daisy, musisz powtórzyć glukozę? Miałaś nieprawidłowy wynik z 50g? (przepraszam, ale coś nie doczytałam).
Ja z 50g nie robiłam, tylko od razu z 75g. I wynik kontrolowali tylko po 2 godzinach od wypicia glukozy. Na czczo miałam 86 mg, a po 2 godzinach 146 mg (norma do 140 mg).
Jak kłuję się w domu glukometrem, to najwyżej miałam 182 mg.

Princi, jaki śliczny brzucholek masz

Mary, i dobrze, że przygadałaś babieA swoją drogą czasami mam wrażenie, że faceci mają więcej zrozumienia niż kobiety

Ja zaraz mykam na M jak Miłość. Już mnie nudzi, ale z przyzwyczajenia oglądam
Dobrej nocki

Moria - a niech mnie! Jeszcze nie widziałam psa, który leżakuje

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-03-08 o 20:34
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:41   #3215
enchantresss
Rozeznanie

moria, dziękuję Będę do Was zaglądać na pewno tak często, jak tylko mi się uda.. Do tej pory poglądałam regularnie, więc i tak i tak tu bywałam, a teraz tylko dojdzie jeszcze pisanie, więc może nie będzie tak źle i podołam Zazdroszczę Ci, że Twoja malutka już leży główkowo, bo moja nadal pośladkowo i nigdy nie czułam ruchów wyżej niż 3cm pod pępkiem Jak czytam lub słucham, gdy ktoś mówi, że dzidziuś kopie po żebrach, czy gdzieś w okolicy to nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić Mam tylko nadzieję, że kiedyś się jednak zrobi fikołka.

Gratuluję tym, które wkroczyły własnie w III trymestr Ja w sumie też należę do tego grona sama się już gubię w tych tygodniach, miesiącach, trymestrach i liczę sobie tak, że skoro dziś 8marca, a ja mam termin na 8czerwca, to zostały mi równe 3msc do porodu, czyli dziś zaczynam siódmy miesiąc

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:43   #3216
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam jeszcze 3-4 strony do nadrobienia (szaloooone) a nie chcę po łebkach czytać więc napiszę co u mnie i będę powoli nadrabiać póki nie zasnę

Wizytka miła i przyjemna, z szyjką wszystko w porząsiu a mała rzeczywiście się przekręciła i ma już główkę na dole - miałam króciutkie minutowe usg na potwierdzenie pozycji Igusi a na to 4D jadę jutro więc się jeszcze dokładnie naoglądam

Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki i komplementy leżaczkowo-psiowe Zaraz wybiorę jeszcze jakąś fotkę brzydalka w leżaczku i Wam wstawię a cooo tam

No i bardzo dobrze, że się ujawniałaś Witamy Na listę już Ciebie wciągnęłam, tak na zachętę Udzielaj się często, na pewno dasz radę.

No dokładnie! Właśnie jak się ogląda realne fotki to większość tych drogich karuzelek marnie wygląda a przecież tanie nie są. Też mi się wydaje, że ten rainforest najlepiej wykonany

No właśnie zaczęłam się dziś zastanawiać czy dzidzia w takiej pozycji nie całkiem na płasko może od urodzenia leżeć. Czyli wychodzi na to, że nie? No nic, w taki razie wypiorę posłanko a stelaż gdzieś upchnę... tylko gdzie

princi śliczny brzuszek
za udaną wizytę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-08, 20:45   #3217
migotka03
Zadomowienie

Moria to zdjęcie jeszcze lepsze świetna modelka

Tak się właśnie zastanawiałam jak to jest z tym kąpaniem dziecka w szpitalu, bo jak dziecko leży ze mną na sali to ja je kąpię czy położne i najważniejsze pytanie - gdzie? Bo kiedyś słyszałam że znajoma myła dziecko pod kranem. Dziwne mi to się wydało bo powinno być miejsce do kąpania noworodków.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:47   #3218
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
moria, dziękuję Będę do Was zaglądać na pewno tak często, jak tylko mi się uda.. Do tej pory poglądałam regularnie, więc i tak i tak tu bywałam, a teraz tylko dojdzie jeszcze pisanie, więc może nie będzie tak źle i podołam Zazdroszczę Ci, że Twoja malutka już leży główkowo, bo moja nadal pośladkowo i nigdy nie czułam ruchów wyżej niż 3cm pod pępkiem Jak czytam lub słucham, gdy ktoś mówi, że dzidziuś kopie po żebrach, czy gdzieś w okolicy to nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić Mam tylko nadzieję, że kiedyś się jednak zrobi fikołka.

Gratuluję tym, które wkroczyły własnie w III trymestr Ja w sumie też należę do tego grona sama się już gubię w tych tygodniach, miesiącach, trymestrach i liczę sobie tak, że skoro dziś 8marca, a ja mam termin na 8czerwca, to zostały mi równe 3msc do porodu, czyli dziś zaczynam siódmy miesiąc
Jak podasz termin ostatniej @, to Ci wszystko wyliczę
Który dzień, tydzień i ile dni zostało do porodu

Albo wejdź sobie TU, to Ci stworzy dzidziolka, który sam będzie Ci wszystko liczył, wystarczy potem link do podpisu wrzucić

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość

Tak się właśnie zastanawiałam jak to jest z tym kąpaniem dziecka w szpitalu, bo jak dziecko leży ze mną na sali to ja je kąpię czy położne i najważniejsze pytanie - gdzie? Bo kiedyś słyszałam że znajoma myła dziecko pod kranem. Dziwne mi to się wydało bo powinno być miejsce do kąpania noworodków.
Tam, gdzie byłam ostatnio położna mówiła, że kąpie położna (ten pierwszy raz), pokazuje wszystko mamie co i jak. Że przynoszą wanienkę i w pokoju kąpią (z tego, co pamiętam)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-08, 20:48   #3219
enchantresss
Rozeznanie

matall, 1 września a z tym linkiem zaraz pokombinuję

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 20:53   #3220
eweska
Moderatoreska

Poleniuchowałam troszkę, pogadałam z małżem też troszkę, pogadamy jeszcze jutro.
Mnie też coraz częściej brzuch twardnieje, chłopaki szaleją, wypychaja się, kopią, dziś im tatus powiedział że mają siedzieć w brzuszku jak najdłużej Żeby się nie spieszyli za bardzo na świat.

Moria jutro zaczynamy 33 tydzień
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:54   #3221
principessina
Zakorzenienie

moria rozwalilo mnie to zdjecie lezaczka z psiakiem

uciekam Kochane, bo oczy mnie juz pieka, a prasowanie w lesie...
Stary 2011-03-08, 20:56   #3222
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja też juz zmykam
mam naczynia do umycia
a zaraz mężulek wraca
buziolki brzuchatki
Stary 2011-03-08, 21:01   #3223
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matall, 1 września a z tym linkiem zaraz pokombinuję
Wychodzi mi, że jesteś w 27 tygodniu (dokładnie 26tygodni i 6 dni za Tobą), a jutro zaczniesz 28 tydzień
Czyli nowy tydzień zaczynasz zawsze w środę
czyli jesteś w 7 miesiącu ciąży , a tym samym III trymestrze
(lub jutro go zaczynasz - zależy jak liczyć, niektórzy liczą 27, inni 28 tydzień)

Zostało Ci 92 dni do porodu,
a termin porodu to 8 czerwca

Najbardziej prawdopodobna data poczęcia to 15 września

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-08, 21:04   #3224
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wychodzi mi, że jesteś w 27 tygodniu (dokładnie 26tygodni i 6 dni za Tobą), a jutro zaczniesz 28 tydzień
Czyli nowy tydzień zaczynasz zawsze w środę
czyli jesteś w 7 miesiącu ciąży , a tym samym III trymestrze
(lub jutro go zaczynasz - zależy jak liczyć, niektórzy liczą 27, inni 28 tydzień)

Zostało Ci 92 dni do porodu,
a termin porodu to 8 czerwca

Najbardziej prawdopodobna data poczęcia to 15 września

oo Kochana, ale z Ciebie kalkulatorek dziękuję
wstawiłam sobie suwaczek do podpisu, żeby być na bieżąco z tymi tygodniami..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 21:06   #3225
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
oo Kochana, ale z Ciebie kalkulatorek dziękuję
wstawiłam sobie suwaczek do podpisu, żeby być na bieżąco z tymi tygodniami..
Nie ma za co
Ja lubię liczyć takie rzeczy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-08, 21:07   #3226
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Czy jak? No bo na całą pralkę np. trzy pieluchy z kupą to za mało, a przecież prać kup z innymi rzeczami nie będziecie. No i np. zbierać zakupkane pieluchy przez kilka dni, żeby się pralka nazbierała, to też nie kaman
Ja mam zelazna zasade, ze NIC nie piore recznie, wiec bede wrzucala po 3 pieluchy na jakies krotkie pranie. Jak mi sie spodoba, to kupie wiecej pieluch, a jak mnie to wkurzy to wyrzuce przez okno i juz. Taki jest fajny wynalazek jak zestaw startowy i go kupie razem z proszkiem do pieluch i zobaczymy jak to pojdzie, ale na pewno nie na poczatku, bo bede zeschizowana ze wszystkim innym, to po co sobie dokladac kolejnych problemow.

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
mimbi na pewno dokupię pajacyki i śpioszki dziekuje

a to krówka nie zyrafka ?? to sie popisałam
Tylko ja mowie, ze sie nie znam na tym kompletnie, ale tak sobie mysle, ze dziecko to czasami kilka razy dziennie trzeba przebrac. Wiec zalozmy, ze lezy sobie w pajacyku i sie mu uleje albo wyleci z pieluchy, wiec zakladamy drugi pajacyk. Trzeci na przyklad na noc, czwarty na dzien nastepny no i juz nam wychodzi ze w sumie na dwa dni potrzebujemy 4 sztuki. Tak to biore na chlopski rozum.
I jak moglas te krowe z zyrafa pomylic? To chyba by musiala byc jakas zyrafa po amputacji kilku kregow szyjnych

Cytat:
Zauważyłam, że większość z Was jest już po badaniu na glukozę, a ja jestem w 27 tygodniu, wizytę mam dopiero za 1,5tyg i dopiero wtedy mam dostać skierowanie wydaje mi się, że to za późno? Sama aż się ostatnio upomniałam, a moja ginka zmierzyła mnie wzrokiem pt. ''to ja tu jestem lekarzem!!!'' i powiedziała,że przy następnej wizycie mi da skierowanie..
Ja tez mialam pozniej glukoze, ale ufam mojemu lekarzowi bezgranicznie i wiem, ze jest super madry i wie co robi.

Cytat:
U mnie w szpitalu w kazdej sali poporodowej jest stanowisko do kapieli, z wanienka, zlewem etc. Nie wiem, czy polozna przychodzi wykapac czy pomoc, ale chyba jak ja poprosisz to Cie nie zwyzywa? Wiem, ze polozne same kapia dziecko pod zlewem i to nie tak, jak w wanience podtrzymujac za plecki, tylko trzymaja pod brzuszkiem, ze raczki i nozki zwisaja w dol, ochlapuja woda, nakladaja mydelko, znowu ochlapuja i w recznik. Kosmos jakis, ze im sie to dziecko nie polamie???
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:10   #3227
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

U mnie w szpitalu w kazdej sali poporodowej jest stanowisko do kapieli, z wanienka, zlewem etc. Nie wiem, czy polozna przychodzi wykapac czy pomoc, ale chyba jak ja poprosisz to Cie nie zwyzywa? Wiem, ze polozne same kapia dziecko pod zlewem i to nie tak, jak w wanience podtrzymujac za plecki, tylko trzymaja pod brzuszkiem, ze raczki i nozki zwisaja w dol, ochlapuja woda, nakladaja mydelko, znowu ochlapuja i w recznik. Kosmos jakis, ze im sie to dziecko nie polamie???
U mnie w szpitalu było tak samo, teraz w tym nowym nie wiem jak jest, chyba już nie myją pod zlewem Niby szpital porządnie wyposażony a jak będzie sie okaże
Stary 2011-03-08, 21:16   #3228
gusiagatko
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy to ubranko z załącznika może być dla dziewczynki i dla chłopczyka? Czy nie bardzo jest unisex?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 55862_1.jpg (13,9 KB, 34 załadowań)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:19   #3229
bzyczka1
Zakorzenienie

łoo jezu...ja nie wiem jak jest u nas...ja nic nie wiem nt szpitala...może gn mi coś powie ale nie wiem bo on tam nie pracuje, tylko w szpitalu oddalonym o 20km...nie wiem gdzie chcę rodzić...polecany szpital mam 50km od domu a w dodatku kiepska droga, a mój tż nie ma prawka a ja przecież nie będę prowadzić. Do szpitala u mnie w mieście mnie zawiezie bo jeździć umie (ma prawo jazdy kat C a B nigdy nie robił bo kasy nie było w domu). Przeraża mnie to wszystko

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:21   #3230
enchantresss
Rozeznanie

gusiagatko, bardziej dla chłopczyka, ale dziewczynkę też bym w to ubrała

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 21:23   #3231
migotka03
Zadomowienie

matall, mimbi dziękuję za oświecenie nie wiem jak to wygląda w moim szpitalu ale mam nadzieję ze podobnie. Mnie też przeraza to mycie pod kranem

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:33   #3232
enchantresss
Rozeznanie

ewesko, znalazłam Cię na maxmodels a raczej dopiero odkryłam, że Ty to Ty ! Napisałam Ci komenatarz do profilu

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 21:39   #3233
anula_81
Zakorzenienie

A ja ponad godzine gadalam z moja psiapsiola na Skypie, beda sie drugi raz starac wychodowac jakies jajeczka i IV po raz drugi. oczy mnie bola od skype juz, wiec wzielam pprysznic i juz leze w lozku, jutro rano do pracy znowu

gusiagatko ladny komplecik, ja bym mojej zosi z checia zalozyla
princi ty ciagle prasujesz....

moria super ze na wizycie wszystko ok!!! i mala obrocona do dolu, to znaczy ze SN?? Ale ci fajnei ze jutro 4D..zazdraszczam oficjalnie
a co do lezaczkow to na moim pisze, zeby uzytkowac najlepiej od 0-6 miesiecy...wiec juz sama nie wiem, ale z tego co wiem od razu wszyscy uzywaja.
migotka staram sie nei przejmowac a co do przewijakow to naprawde musze zaczac sprowadzac do PL
matall w mojej ksiazce pisze ze na poczatku dzidzi eubierac w jedna warstwe wiecej niz my jestesmy ubrani

daisyyy gratuluje III trzymestru !! ja dzis juz w pracy bylam Jutro chce na 8 rano isc bo wtedy nie ma jeszcze tlumow w metrze czyt. mniejsze ryzyko omdlenia dla Anuli
ty tez do pracy pracusiu ale juz niedluuugo

uciekam spac dziewczyny, nie piszcie jutro tak duzo bo znow was nei nadrobie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:39   #3234
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
gusiagatko, bardziej dla chłopczyka, ale dziewczynkę też bym w to ubrała
Chyba jednak muszę się powstrzymać z dalszymi zakupami póki nie poznam płci. A jak dzidzia się nie ujawni aż do porodu

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:42   #3235
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Doczytałam Was kobitki
Byłam z Tż na pizzy, potem zamówic komodę i na zakupach...a teraz już sobie od 2 godz. odpoczywam

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Kobitki! WSZYSTKIE NAJ NAJ Z OKAZJI NASZEGO SWIETA

Ja dzisiaj czuje sie o niebo lepiej i oczywiscie nie moglabym byc soba gdybymusiedziala w miejscu..posprzatalam lazienke od meza dostalam torta alle mimoze, bo kwiatki dostalam ostatnio 2x, wiec tym razem tort, tak zebym przytyla jeszcze troszke wieczorem zaprosil mnie maz na kolacje, ale mowie mu ze moze lepiej zebym dzis jeszcze nie wychodzila z domku, bo jest dosc zimno...
Chwale sie torcikiem i swoim mega gigantycznym brzuszkiem, dawno fotki sobie nie robilam i az sie dzis wystraszylam jaki ten moj brzuch jest wielki

Princi
śliczny ten Twój brzuszek

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Na razie złożyłam spacerówkę
Wklejam fotki, śpiworek, torba jeszcze zafoliowane. Gondola też na blacie.
Super fura , że też Ci się chciało tą spacerówkę składac
A kuchnia rewelacja , ale nie dziwie się, że non stop ze szmatką jak wszystko na wysoki połysk

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej mamusie.
ja dopiero przyszlam i cos zjedlismy na szybko , padam z nog i spac mi sie chce potwornie.
U lekarki ok, dostalam zwolnienei 50%, wiec ok, bo i bede troche z ludzmi w pracy, ale sie nie przepracuje, choc dzisiaj myslalam, z ejuz tam nei wysiedze totalnie.
Wyjasnila sie przyczyna moich omdlen, mam bowiem bardzo niski cukier . mam na siebie uwazac i nosic zawsze przy sobie jablko , czekoladke i wode. i za dwa tygodnie znowu do kontroli, potem tak sobie pomyslalam, ze to moze objawy jakiejs hipoglikemii albo cukrzycy? ale oczywiscie nikt tu krzywej cukrowej nie kontroluje.
no nie wiem zobaczymy, i powiedziala, ze mam malenki brzuszek jak na ten tydzien.
chyba sie za jakies 2-3 tygodnie wybiore na jeszcze jedno USG bo przeciez takie teksty mnie zabijaja. a w pepku mam dalej tylko 96 cm. hmm
no nic, doczytuje was partiami, ale przepraszam jak cos przeocze bo jesem nietomna i musze sie zdrzemnac.
Anulka dobrze, że dostałaś to zwolnienie 50%, a tym brzuszkiem się nie przejmuj, mój też ostatnio taki mały

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobra, ale cicho

Byłam dziś po małe zakupy, w drodze do KASY PIERWSZEŃSTWA wyprzedziło mnie małżeństwo, młode z wielkim wózkiem zakupów. Gdy już do nich dochodziłam usłyszałam fragmenty rozmowy. Facet optował za przepuszczeniem mnie, bo w ciąży i mało zakupów, a kobita już wypakowywała bardzo szybko wszystko na taśmę [przed nimi 2 osoby, które też nie wyglądały na potrzebujące] i powiedziała coś w stylu "nic jej nie będzie, chwilę postoi". Lekko mi oko zaczęło latać, samo stanie kolejce to :dupa: ale podejście tej kobity, no totalny zaścian!

No ale nic, stoję. Nadchodzi moja kolej, miałam dosłownie z 7 rzeczy, a oni się jeszcze szamotali z siatami zakupów i nie odchodzili. Kasjerka mówi, że mogłam podejść bez kolejki, a ja na to ALE TA PANI PRZEDE MNĄ TEŻ W CIĄŻY i wymowne spojrzenie na spory, ale na pewno nie ciążowy, brzuch pani przede mną
Mary ale ty to zła kobieta jesteś

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
andziotku dziekuje ci bardzo za odpowiedz
krew mialam ostatnio pobierana z zyly na czczo a dzisiaj normalnie po normalnym snaidanku i pol batonika.
obciazenia glukoza nie mialam bo u nas nie robia.
wlasnie jem dosc regularnie bo ciagle mnie ssie wiec chyba ok...
na szczescie przyczyna omdlen na pewno nie jest cisnienie bo mam jak zwykel ksiazkowe
mary specjalnie dla ciebie, choc mialam spac(moj tz juz w drzemke uderzyl
milo ze jestem twoim guru, az sie zawstydzilam...

Załącznik 3804096Załącznik 3804097
Załącznik 3804098Załącznik 3804099
Ale super te krówki

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Elis a tak saga się kłania , gdybym miała w brzusiu dziewczynkę, to bym zamówiła tego czerwono-malinowego x landera jak Moria (wiem, wiem, że tylko część masz czerwoną ), a tak to dla Naszego synuśka bryka już stoi, dokładnie taka sama jak ma Listopadowa
A u mnie się polepszyło, ginek w czwartek powiedział, że jest ze mnie bardzo dumny i że nic mi się dalej nie poskracało, gęstość dobra, więc pozwolił wstać co prawda powiedział, że ze skokami na bungi to mam jeszcze poczekać ale generalnie jest ok kolejna wizyta za półtora tygodnia ale jest dobrej myśli, bo wszystko ładnie trzyma... w weekend odwiedziłam moją podyplomówkę , rodziców i teściów, więc było typowo wyjściowo Bardzo uczulał na jazdę samochodem, że to jedno z najgorszych zachowań, które szkodzi na szyjkę, bo przy naszych drogach w PL, to dziura na dziurze i jak maluszek jest główką w dół już, to twardym ciągle jakby podskakuje na tej szyjce i ona wtedy może nie wytrzymać. Porównał to do średniowiecza, jak rycerze napierali takimi taranami na bramy zamków
Super, że z szyjką wszystko dobrze , można by powiedziec, ze wizaż uzdrawia . U mnie lekarze też twierdzą, że na polskich drogach to urodzic można, dlatego mam zakaz podróżowania

Cytat:

Kilka razy widziałam, że położne kąpią dzieciaczki pod kranem, ale czy nadal jest to praktykowane to nie wiem... aż takie przerażające to nie jest, one wiedzą co robią
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:44   #3236
eweska
Moderatoreska

Cytat:
ewesko, znalazłam Cię na maxmodels a raczej dopiero odkryłam, że Ty to Ty ! Napisałam Ci komenatarz do profilu
no proszę jaki ten świat mały, śliczna jestes
Stary 2011-03-08, 21:49   #3237
the_sania
Wtajemniczenie

dobry wieczór ciężarówy

Byliśmy dziś u położonej rozmawiać nt. roli męża przy porodzie i o karmieniu piersią.
Dowiedzieliśmy się ciekawych rzeczy. Jeśli chodzi o poród, położna mówiła jak oddychać, żeby głowę przycisnąć do klatki piersiowej (lepiej dla tarczycy), zamknąć oczy (ciśnienie w gałkach ocznych). No i najważniejsze, to współpracować z położną i odpowiednio oddychać- pójdzie sprawniej.
Co do karmienia piersią. Laktator kupić, jeśli będzie potrzeba, bo może okazać się po kilku dniach po porodzie, że nie będziemy chciały karmić w ogóle. Także położna polecała wejść na stronę laktatory.pl czy jakoś tak i mówiła, że pacjentki polecają najbardziej laktatory Tufi (ręczne), bo mówiła, że w przypadku tych znanych firm np. Avent płacimy za samą markę. A podobno te firmy Tufi mają znakomicie wyprofilowaną tą nakładkę i elegancko się nimi odciąga pokarm, a są tańsze, niż Aventu na przykład.
Jeśli chodzi o samo karmienie- nie zrażać się i przystawiać do piersi jak najczęściej, żeby przysadka mózgowa miała bodziec i zaczęła wytwarzać prolaktynę (wytwarzanie pokarmu) i oksytocynę (wydalanie mleka). Jeśli coś nas boli czy martwi, nasza psychika blokuje wytwarzanie tych hormonów i co za tym idzie pokarmu. Nawet jeśli mamy nawał pokarmu, może nie lecieć właśnie z powodu naszej blokady emocjonalnej, zmęczenia itp.
Przed karmieniem- ciepłe okłady na pierś oraz odciąganie pokarmu, , w celu zmiękczenia otoczki, aby dziecko mogło łatwiej uchwycić pierś.
Ważna rzecz: dziecko przystawiać do piersi i dawać mu brodawkę z CAŁĄ otoczką.
Karmimy co 2 – 2,5h. Najdłuższa przerwa (nocna) 4h. Jeśli dziecko będzie chciało między karmieniami jeść, również nakarmić, bo ono będzie spokojniejsze i my. A czasami maluszkowi zachce się po prostu pić
Po karmieniu stosować zimne okłady (mrożone pieluchy) przez ok. 30minut.
Dobra jakby któraś miała jakieś pytania, to pisać :P pomyślałam, że warto podzielić się z Wami nowo zdobytą wiedzą Położna z 30letnim doświadczeniem, wiedza obiektywna, z różnych źródeł literatury polskiej i angielskiej oraz przeżyć pacjentek.
2h tam siedzieliśmy i padłam na ryj po tym

wieczorem pojechaliśmy do moich rodziców, TŻ z kwiatkami dla babci, kuzynki, cioć i mamy mojej. A ja dostałam Rafaello , tulipanka i eklerka
Marcel dziś sadzi mamie mocne kopniaki, mój szkrab kochany jak tak czytałam na wątku mam III-IV i widziałam zdjęcia tego Fabianka…małe cudeńko! ach to ja chcę już mojego Synka
Nadrabiam Was dzielnie, później odniosę się ewentualnie do jakiś tematów. W ogóle multimenda szwankowała cały dzień i nie mieliśmy netu, ani TV :/

Moria zdjęcie suni w leżaczku zarąbiste !!

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-03-08 o 23:04
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 21:53   #3238
enchantresss
Rozeznanie

ewesko, dziękuję, ale to zasługa dobrych fotografów raczej i PS
No i wizażystek, które czynią cuda ! I miziają takimi fajnymi pędzlami po buzi, po spojrzaniu w lusterko można się nie poznać

Kochane, ja uciekam spać jutro na 8 do szkoły , a nie chcę wyglądać jak zombie rano przy śniadanku może coś naskrobię, a jak nie to od razu po szkole czyli po 15.. dobrej nocki Wam życzę

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-08, 22:01   #3239
agus87
Zakorzenienie

zakochalam sie

w sorbecie gruszkowym z zielonej budki
Stary 2011-03-08, 22:03   #3240
andziot
Zakorzenienie

dobranoc

usypianie Zosi - 1,5h
zakończone rykiem

żal mi jej było ....

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości