|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
ubrały w bodziaka i zawinęły becikiem szpitalnym i to tyle ...
rano zabierały do kąpania i przynosiły ubrane, jak się zostawiło swoje ciuszki to ubrały a jak nie to w szpitalne szmateczki ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- mazianka81 dajno na avatara jakies aktualne zdjęcie brzuchola, bo chyba już masz większy
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
A lekarz nic na to nie powiedział. Spytaj jutro koniecznie o to ![]() za trzeci trymestr
|
|
|
#3213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, mam jeszcze 3-4 strony do nadrobienia (szaloooone) a nie chcę po łebkach czytać więc napiszę co u mnie i będę powoli nadrabiać póki nie zasnę
![]() Wizytka miła i przyjemna, z szyjką wszystko w porząsiu a mała rzeczywiście się przekręciła i ma już główkę na dole - miałam króciutkie minutowe usg na potwierdzenie pozycji Igusi a na to 4D jadę jutro więc się jeszcze dokładnie naoglądam Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki i komplementy leżaczkowo-psiowe Zaraz wybiorę jeszcze jakąś fotkę brzydalka w leżaczku i Wam wstawię a cooo tam ![]() Cytat:
Na listę już Ciebie wciągnęłam, tak na zachętę Udzielaj się często, na pewno dasz radę.Cytat:
Cytat:
![]() princi śliczny brzuszek
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplemenciki wózkowe i kuchenne
. Kuchnię zaprojektowaliśmy razem z Tż-tem, oboje mamy na tym punkcie hoplaEweska, mieszkam w bloku i kuchnia taka duża nie jest - właśnie żeby wnętrze (kuchnia i duży pokój) wydawało się większe zburzyliśmy ściankę m-dzy nimi Renessme, cieszę się, że u Ciebie lepiej! p.s. Co do porodówek to już byłam nastawiona na Wojewódzki, ale teraz to już skłaniam się faktycznie do Klinicznej. No i mój Tż podłapał sugestię gina Mazianka, no czytam, że z Twojego Gabrysia to już kawał chłopa ![]() Daisy, musisz powtórzyć glukozę? Miałaś nieprawidłowy wynik z 50g? (przepraszam, ale coś nie doczytałam). Ja z 50g nie robiłam, tylko od razu z 75g. I wynik kontrolowali tylko po 2 godzinach od wypicia glukozy. Na czczo miałam 86 mg, a po 2 godzinach 146 mg (norma do 140 mg). Jak kłuję się w domu glukometrem, to najwyżej miałam 182 mg .Princi, jaki śliczny brzucholek masz ![]() Mary, i dobrze, że przygadałaś babie A swoją drogą czasami mam wrażenie, że faceci mają więcej zrozumienia niż kobiety![]() Ja zaraz mykam na M jak Miłość . Już mnie nudzi, ale z przyzwyczajenia oglądam![]() Dobrej nocki Moria - a niech mnie! Jeszcze nie widziałam psa, który leżakuje Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-08 o 20:34 |
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
moria, dziękuję
Będę do Was zaglądać na pewno tak często, jak tylko mi się uda.. Do tej pory poglądałam regularnie, więc i tak i tak tu bywałam, a teraz tylko dojdzie jeszcze pisanie, więc może nie będzie tak źle i podołam Zazdroszczę Ci, że Twoja malutka już leży główkowo, bo moja nadal pośladkowo i nigdy nie czułam ruchów wyżej niż 3cm pod pępkiem Jak czytam lub słucham, gdy ktoś mówi, że dzidziuś kopie po żebrach, czy gdzieś w okolicy to nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić Mam tylko nadzieję, że kiedyś się jednak zrobi fikołka.Gratuluję tym, które wkroczyły własnie w III trymestr sama się już gubię w tych tygodniach, miesiącach, trymestrach i liczę sobie tak, że skoro dziś 8marca, a ja mam termin na 8czerwca, to zostały mi równe 3msc do porodu, czyli dziś zaczynam siódmy miesiąc
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Moria to zdjęcie jeszcze lepsze
świetna modelkaTak się właśnie zastanawiałam jak to jest z tym kąpaniem dziecka w szpitalu, bo jak dziecko leży ze mną na sali to ja je kąpię czy położne i najważniejsze pytanie - gdzie? Bo kiedyś słyszałam że znajoma myła dziecko pod kranem. Dziwne mi to się wydało bo powinno być miejsce do kąpania noworodków.
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który dzień, tydzień i ile dni zostało do porodu Albo wejdź sobie TU, to Ci stworzy dzidziolka, który sam będzie Ci wszystko liczył, wystarczy potem link do podpisu wrzucić ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
matall, 1 września
a z tym linkiem zaraz pokombinuję
|
#3220 |
|
Moderatoreska
|
Poleniuchowałam troszkę, pogadałam z małżem też troszkę, pogadamy jeszcze jutro.
Mnie też coraz częściej brzuch twardnieje, chłopaki szaleją, wypychaja się, kopią, dziś im tatus powiedział że mają siedzieć w brzuszku jak najdłużej Żeby się nie spieszyli za bardzo na świat.Moria jutro zaczynamy 33 tydzień |
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
moria rozwalilo mnie to zdjecie lezaczka z psiakiem
uciekam Kochane, bo oczy mnie juz pieka, a prasowanie w lesie...
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też juz zmykam
mam naczynia do umycia ![]() a zaraz mężulek wraca ![]() buziolki brzuchatki
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi mi, że jesteś w 27 tygodniu (dokładnie 26tygodni i 6 dni za Tobą), a jutro zaczniesz 28 tydzień
![]() Czyli nowy tydzień zaczynasz zawsze w środę ![]() czyli jesteś w 7 miesiącu ciąży , a tym samym III trymestrze ![]() (lub jutro go zaczynasz - zależy jak liczyć, niektórzy liczą 27, inni 28 tydzień) Zostało Ci 92 dni do porodu, a termin porodu to 8 czerwca ![]() Najbardziej prawdopodobna data poczęcia to 15 września
|
|
#3224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oo Kochana, ale z Ciebie kalkulatorek dziękuję ![]() wstawiłam sobie suwaczek do podpisu, żeby być na bieżąco z tymi tygodniami..
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię liczyć takie rzeczy
|
|
|
#3226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jak moglas te krowe z zyrafa pomylic? To chyba by musiala byc jakas zyrafa po amputacji kilku kregow szyjnych ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3227 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy to ubranko z załącznika może być dla dziewczynki i dla chłopczyka? Czy nie bardzo jest unisex?
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
łoo jezu...ja nie wiem jak jest u nas...ja nic nie wiem nt szpitala...może gn mi coś powie ale nie wiem bo on tam nie pracuje, tylko w szpitalu oddalonym o 20km...nie wiem gdzie chcę rodzić...polecany szpital mam 50km od domu a w dodatku kiepska droga, a mój tż nie ma prawka a ja przecież nie będę prowadzić. Do szpitala u mnie w mieście mnie zawiezie bo jeździć umie (ma prawo jazdy kat C a B nigdy nie robił bo kasy nie było w domu). Przeraża mnie to wszystko
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
gusiagatko, bardziej dla chłopczyka, ale dziewczynkę też bym w to ubrała
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
matall, mimbi dziękuję za oświecenie
nie wiem jak to wygląda w moim szpitalu ale mam nadzieję ze podobnie. Mnie też przeraza to mycie pod kranem
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
ewesko, znalazłam Cię na maxmodels
a raczej dopiero odkryłam, że Ty to Ty ! Napisałam Ci komenatarz do profilu
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ponad godzine gadalam z moja psiapsiola na Skypie, beda sie drugi raz starac wychodowac jakies jajeczka i IV po raz drugi. oczy mnie bola od skype juz, wiec wzielam pprysznic i juz leze w lozku, jutro rano do pracy znowu
gusiagatko ladny komplecik, ja bym mojej zosi z checia zalozyla princi ty ciagle prasujesz.... ![]() moria super ze na wizycie wszystko ok!!! i mala obrocona do dolu, to znaczy ze SN?? Ale ci fajnei ze jutro 4D..zazdraszczam oficjalnie![]() a co do lezaczkow to na moim pisze, zeby uzytkowac najlepiej od 0-6 miesiecy...wiec juz sama nie wiem migotka staram sie nei przejmowac a co do przewijakow to naprawde musze zaczac sprowadzac do PL![]() matall w mojej ksiazce pisze ze na poczatku dzidzi eubierac w jedna warstwe wiecej niz my jestesmy ubrani ![]() daisyyy gratuluje III trzymestru !! ja dzis juz w pracy bylam Jutro chce na 8 rano isc bo wtedy nie ma jeszcze tlumow w metrze czyt. mniejsze ryzyko omdlenia dla Anuli![]() ty tez do pracy pracusiu ale juz niedluuugo![]() uciekam spac dziewczyny, nie piszcie jutro tak duzo bo znow was nei nadrobie
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam Was kobitki
![]() Byłam z Tż na pizzy, potem zamówic komodę i na zakupach...a teraz już sobie od 2 godz. odpoczywam ![]() Cytat:
Princi śliczny ten Twój brzuszek Cytat:
![]() A kuchnia rewelacja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, można by powiedziec, ze wizaż uzdrawia . U mnie lekarze też twierdzą, że na polskich drogach to urodzic można, dlatego mam zakaz podróżowania ![]() Cytat:
|
|
|
#3236 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór ciężarówy
![]() Byliśmy dziś u położonej rozmawiać nt. roli męża przy porodzie i o karmieniu piersią. Dowiedzieliśmy się ciekawych rzeczy. Jeśli chodzi o poród, położna mówiła jak oddychać, żeby głowę przycisnąć do klatki piersiowej (lepiej dla tarczycy), zamknąć oczy (ciśnienie w gałkach ocznych). No i najważniejsze, to współpracować z położną i odpowiednio oddychać- pójdzie sprawniej. Co do karmienia piersią. Laktator kupić, jeśli będzie potrzeba, bo może okazać się po kilku dniach po porodzie, że nie będziemy chciały karmić w ogóle. Także położna polecała wejść na stronę laktatory.pl czy jakoś tak i mówiła, że pacjentki polecają najbardziej laktatory Tufi (ręczne), bo mówiła, że w przypadku tych znanych firm np. Avent płacimy za samą markę. A podobno te firmy Tufi mają znakomicie wyprofilowaną tą nakładkę i elegancko się nimi odciąga pokarm, a są tańsze, niż Aventu na przykład. Jeśli chodzi o samo karmienie- nie zrażać się i przystawiać do piersi jak najczęściej, żeby przysadka mózgowa miała bodziec i zaczęła wytwarzać prolaktynę (wytwarzanie pokarmu) i oksytocynę (wydalanie mleka). Jeśli coś nas boli czy martwi, nasza psychika blokuje wytwarzanie tych hormonów i co za tym idzie pokarmu. Nawet jeśli mamy nawał pokarmu, może nie lecieć właśnie z powodu naszej blokady emocjonalnej, zmęczenia itp. Przed karmieniem- ciepłe okłady na pierś oraz odciąganie pokarmu, , w celu zmiękczenia otoczki, aby dziecko mogło łatwiej uchwycić pierś. Ważna rzecz: dziecko przystawiać do piersi i dawać mu brodawkę z CAŁĄ otoczką. Karmimy co 2 – 2,5h. Najdłuższa przerwa (nocna) 4h. Jeśli dziecko będzie chciało między karmieniami jeść, również nakarmić, bo ono będzie spokojniejsze i my. A czasami maluszkowi zachce się po prostu pić ![]() Po karmieniu stosować zimne okłady (mrożone pieluchy) przez ok. 30minut. Dobra jakby któraś miała jakieś pytania, to pisać :P pomyślałam, że warto podzielić się z Wami nowo zdobytą wiedzą Położna z 30letnim doświadczeniem, wiedza obiektywna, z różnych źródeł literatury polskiej i angielskiej oraz przeżyć pacjentek. 2h tam siedzieliśmy i padłam na ryj po tym ![]() wieczorem pojechaliśmy do moich rodziców, TŻ z kwiatkami dla babci, kuzynki, cioć i mamy mojej. A ja dostałam Rafaello , tulipanka i eklerka Marcel dziś sadzi mamie mocne kopniaki, mój szkrab kochany jak tak czytałam na wątku mam III-IV i widziałam zdjęcia tego Fabianka…małe cudeńko! ach to ja chcę już mojego Synka Nadrabiam Was dzielnie, później odniosę się ewentualnie do jakiś tematów. W ogóle multimenda szwankowała cały dzień i nie mieliśmy netu, ani TV :/ Moria zdjęcie suni w leżaczku zarąbiste !!
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-08 o 23:04 |
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
ewesko, dziękuję, ale to zasługa dobrych fotografów raczej i PS
![]() No i wizażystek, które czynią cuda ! I miziają takimi fajnymi pędzlami po buzi, po spojrzaniu w lusterko można się nie poznać ![]() Kochane, ja uciekam spać jutro na 8 do szkoły , a nie chcę wyglądać jak zombie rano przy śniadanku może coś naskrobię, a jak nie to od razu po szkole czyli po 15.. dobrej nocki Wam życzę
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
zakochalam sie
w sorbecie gruszkowym z zielonej budki
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
usypianie Zosi - 1,5h zakończone rykiem żal mi jej było .... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

(( myślicie ze to coś poważnego ?
jutro mam wizytę ale strasznie się martwię 
za trzeci trymestr 

. Kuchnię zaprojektowaliśmy razem z Tż-tem, oboje mamy na tym punkcie hopla

wydaje mi się, że to za późno? Sama aż się ostatnio upomniałam, a moja ginka zmierzyła mnie wzrokiem pt. ''to ja tu jestem lekarzem!!!'' i powiedziała,że przy następnej wizycie mi da skierowanie..

, rodziców i teściów, więc było typowo wyjściowo 
, tulipanka i eklerka