|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: cerazette
Cytat:
i świadomość, że uwalniają więcej hormonów ![]() nie miałam do czynienia z cerazette ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Nie ufałabym im, tzn. facetom w tej kwestii
![]() są za bardzo nietargnięci ![]()
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
u mnie raczej była troska o zdrowie... czy coś sie nie dzieje
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
no ja ogólnie ostatnio zaczęłam trochę mniej optymistycznie patrzeć na tabsy. nie wiem,naczytałam się o problemach z zajściem w ciąże później i trochę się wystraszyłam. nie wiem czy to prawda czy nie,ale nie wiem jak to jest,przecież napewno mają jakiś wpływ na nasz organizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ostatnio tak myślałam, ze chyba dam sobie spokój z hormonami bo jak mam się o siebie i swoje zdrowie zamartwiać...to dziękuje.
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ps.ja się teraz naczytałam,że niby lekarz podczas krwawienia może badać i się zestresowałam. trudno,najwyżej będę się kłócić .:/ Edytowane przez basikagniezno Czas edycji: 2011-03-02 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() badać może, ale jeżeli dzieje się coś złego z niewyjaśnionych przyczyn a u Ciebie to wiadomo hormonki ![]() Uciekam, bede wieczorkiem ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Uważam, że w takim przypadku nie ma potrzeby rezygnować całkiem z antykoncepcji hormonalnej, ale przede wszystkim zaleźć mądrego ginekologa, który dobierze dobrą metodę! Ważne jest też jak długo bierze się tabletki. Na pewno raz w roku należy zrobić sobie miesięczną przerwę lub dłuższą jeśli robi się ją rzadziej. Możesz pomyśleć też nad krążkami Nuvaring. Też je miałam przez parę miesięcy. Zupełnie niewyczuwalne, wymieniane raz na tydzień (więc nie trzeba codziennie pamiętać;-) Ja obecnie po półrocznej przerwie wróciłam do Cilestu, ale w systemie co 3m-ce przerwa (żeby uniknąć bólu głowy w okresie odstawienia). Efekt jest podobny jak w cerazette tzn. brak okresu. No chyba, że zapomnę choćby jednej tabletki - wtedy plamienie 2-3tygodniowe gwarantowane ![]() Jeszcze raz podkreślam - DOBRY GINEKOLOG to sposób na dobrą antykoncepcję i problemy z bólem. Stosowanie i trucie się takimi rzeczami jak np. Nemesil jest chwilowym i szkodliwym rozwiązaniem. Wyregulowanie gospodarki hormonalnej to klucz do sukcesu ![]() Dobrze, że umówiłaś się na wizytę. Badać na pewno przy plamieniu Cie nie będzie, a o problemach z tą ważną częścią ciała lepiej rozmawiać z fachowcem niż z lekarzem od gryp i wypisywania recept ![]() Powodzenia i szybkiego końca problemów życzę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
basikagniezno jesteś?
![]() kurcze dzisiaj sie chyba nie ,,spotkamy,, na forum.
Edytowane przez Leyla89 Czas edycji: 2011-03-03 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() jestem ![]() zakupiłam dzisiaj witaminki ![]() ![]() jakaś taka nie do życia jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie samopoczucie przez tabletki się pogorszyło... wiem z doświadczenia. niestety jeszcze trochę musisz je brać ![]() a witaminki...bardzo dobrze. Wzmocnią organizm.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
hej
![]() Moim zdaniem te działania uboczne jak wzrost łaknienia i zmiany nastroju przy zażywaniu tabletek to mity. Łatwo nam zrzucić winę za złe samopoczucie lub czyste łakomstwo na COŚ. Ja generalnie lubię jeść czy biorę tabletki czy nie, więc nie oszukuję się, że to one powodują mój wzrost wagi ![]() ![]() Jeśli chodzi o bolący jajnik, to znów kłania się temat pt. dobry ginekolog. Opowiedz to wszystko, co tu piszesz przy najbliższej wizycie. Jak trafisz na dobrego, to Ci pomoże, a jak odniesiesz wrażenie, że Cię zbywa, to szukaj nastepnego! Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
teraz mi już chyba przechodzi i sama nie wiem czy jutro iść do tego ginekologa czy nie :/ kurcze.
dobra,jednak nie przechodzi. a już się cieszyłam,że to koniec! ![]() Edytowane przez basikagniezno Czas edycji: 2011-03-05 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Jak tam po wizycie? Co lekarz powiedział?
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
obyło się bez badania
![]() dał mi receptę na cyclonamine i hemorigen (na zatrzymanie krwawienia). Na nimesil też dostałam (na bóle miesiączkowe). To od tabsów, więc spoko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No tak rzeczywiście lepiej jak skończysz opakowanie bo dopiero wtedy mogłabyś mieć plamienia. Ale najważniejsze, że już dużo tych tabletek Tobie nie zostało ![]()
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
wysiadam :(
jestem już załamana . masakra jakaś.
mam krwawienia od 3.02. Biorę cerazette. (mam brać do śr za tydz czyli do końca opakowania). Byłam u gin. wypisał mi cyclonamine na zatrzymanie. Biorę już przedostatni dzień,po 6tabletek dziennie. I co? Dupa. Rano byłam pewna,że koniec,spokój. A tu? Od nowa wszystko. :/ W środę skończę te tabletki,znowu będę miała krwawienie albo ciągle jeśli to nie przejdzie. Ciekawe kiedy mój organizm dojdzie do normalności, ja mam już dooość. zastanawiam się tylko czy wszystko jest okej. Po jakim czasie od odstawienia tabsów powinno krwawienie przejść? tzn.kiedy będzie ten moment że jeśli nie przejdzie to zgłosić się do gina? Przepraszam,że truję,ale mnie to już wykańcza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wysiadam :(
Napewno nie jest ok, skoro krwawisz... Przy braniu anty krwawienie powinno być tylko z odstawienia. I po odstawieniu powinno trwać tyle ile miesiączka, czyli kilka dni.
Radze jednak zmienić lekarza, ba, udać się do niego jak najszybciej, bo widac, że ten się nie zna. Jednak osady baby o której pisałaś w innym wątku mogły być słuszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
problem w tym,że nie ma mnie już w Pl :/ będę.. nie wiem,może kwiecień. Zastanawiam się co robić i czy ta cyclonamina już powinna zadziałać czy nie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szczerze mówiąc już bym dawno rzuciła te tabsy w diabły i wypieprzyła je w połowie opakowania choćby i. krwawienie miesiąc, dżizas, anemii się nabawisz nie wiem jak to jest po tych jednoskładnikowych, ale jak nie minie tydzień od odstawienia to zgłoś się do lekarza, wykończysz się.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
zrób sobie morfologię i żelazo jak już ci się to uspokoi na wszelki wypadek. i moze zadzwon do swojego gina i mu powiedz ze te tabletki na zatrzymanie krwawienia nie dzialaja, moze przepisze ci co innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
więc poczekam do odłożenia tabsów, potem zobaczymy, jak coś to może przylecę na pare dni. Edytowane przez basikagniezno Czas edycji: 2011-03-08 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Kochana...jejku cały czas masz te krwawienia... Myślałam, że po tych tabletkach od ginka wszystko Ci przejdzie. Pamiętaj o tych witaminach, skoro lekarz kazał Ci skończyć opakowanie. Dziwne tylko, że te leki na zatrzymanie krwawienia nie pomagają...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.