Czym karmicie swoje zwierzaki? :D - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 08:57   #931
Garadiela
Zadomowienie

Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D

Cytat:
Napisane przez Stellanova Pokaż wiadomość
Współczuje Twojemu psu - aby dawać surowego kurczaka....oby to się zle nie skonczyło
yyyyy a co w tym zlego Pies to zwierze a konkretniej drapieznik a nie maskoteczka
Moje tez nieraz dostaja surowego kuraka i zyja i maja sie calkiem niezle....
A taki Barf to przepraszam gotowane mieso?

Nagroda moze byc wszystko na czym psa zalezy...Rowniez karma ale wtedy mozna zastapic jeden posilek szkoleniem...
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 08:57   #932
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lapinne Pokaż wiadomość
moj pies jest szczesliwym zwierzeciem, nie musisz mu wspolczuc.

ja tam twoim psom nie współczuje, ze sa fatalnie zywione.
Moje fatalnie żywione? hahah skąd Ty dziecino możesz wiedzieć jak moje psy sa żywione . Owszem daje karmę, mięso i biały ser, marchew i pare jeszcze innych rzeczy... Chyba czytałaś co daję do jedzenia i żadnych insynuacji na te tematy i Twoich spekulacji, i wymysłów nie przyjmuje do wiadomości. W życiu psu bym nie rzuciła w ramach jedzenia kawałka surowego kurczaka . Owszem moje dostają kurczaka ale jest on ugotowany, i wybrane jest mięsko z niego. Nigdy bym nie pozwoliła sobie na takie lenistwo aby dać całość jak leci. Juz kiedyś pisałam o tym jak pies się zadławił kością z kurczaka...ale niektórych nic nie jest w stanie nauczyć - jak tylko swoje własne doświadczenie...

Edytowane przez Stellanova
Czas edycji: 2011-03-09 o 09:07
Stellanova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 09:11   #933
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
yyyyy a co w tym zlego Pies to zwierze a konkretniej drapieznik a nie maskoteczka
Moje tez nieraz dostaja surowego kuraka i zyja i maja sie calkiem niezle....
A taki Barf to przepraszam gotowane mieso?

Nagroda moze byc wszystko na czym psa zalezy...Rowniez karma ale wtedy mozna zastapic jeden posilek szkoleniem...
ale tez nie trzeba zastepowac posilku, bo to co zezarte w czasie ewntualnych cwiczen, jest na biezaco spalane. wiem, ze niektorzy szkoleniowcy tak radza, ale ja nie za bardzo jestem fanka napychania psa zarciem w czasie szkolenia.

czesto przed wyjsciem na spacer nie chce mi sie juz wracac do szafki z rzeczami mlodej w permanentnie zabloconych kaloszach, wiec biore sobie kilka kulek suchej karm z puszki, do ktorej mam blizej. moj pies nie rozpacza z tego powodu

Cytat:
Moje fatalnie żywione? hahah skąd Ty dziecino możesz wiedzieć jak moje psy sa żywione . W życiu psu bym nie rzuciła w ramach jedzenia kawałka surowego kurczaka . Owszem moje dostają kurczaka ale jest on ugotowany, i wybrane jest mięsko z niego. Nigdy bym nie pozwoliła sobie na takie lenistwo aby dać całość jak leci. Juz keidyś pisałam o tym jak pies się zadławił kością z kurczaka...ale niektórych nie nie jest w stanie nauczyć jak tylko swoje własne doświadczenie...
ja mlodej nie rzucam, ale wkladam kulturalnie do miseczki wraz z suplementacja, bo jednak samo miecho to nie jest zbilansowany posilek. nastepnie kulturalnie siada przed miseczka i dopiero po tym jak dobrze wychowana panienka zaczyna jesc

jakie lenistwo?

nie ma nic naturalniejszego dla psa jak surowe miecho.
moj pies nie zadlawi sie koscia-od wczesnego dziecinstwa jest bowiem traktowany jak pies, a nie jak dzidzia. umie gryzc kosci swietnie.

wiem, dziecino, czym to swoje stado karmisz, bo trabisz o tym na forum i wklejasz foteczki. ja tam uwazam, ze ktos, kto karmi mlode psy pedigree mimo ze w yym okresie powinny dostawac kiarme jak najwyzszej jakosci, srednio ma prawo wyrazac na glos swoje wspolczucie skierowane do psa, ktory dostaje surowe kosci i surowe mieso-zgodnie z natura.

wiec...jesli ty wyrazasz swoje wspolczucie, ja stwierdzam fakt o fatalnym zywieniu.

Edytowane przez lapinne
Czas edycji: 2011-03-09 o 09:12
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 09:35   #934
Stellanova
BAN stały

Cytat:
ja tam uwazam, ze ktos, kto karmi mlode psy pedigree mimo ze w yym okresie powinny dostawac kiarme jak najwyzszej jakosci, ..

No to tym bardziej współczuje - skoro karmisz swoje młode psy pedigree bo ja tam karmię royalkiem starterkiem
Stary 2011-03-09, 09:39   #935
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
No to tym bardziej współczuje - skoro karmisz swoje młode psy pedigree bo ja tam karmię royalkiem starterkiem
taaa...wspolczuj dalej. a dopiero przyklaskiwalas osobie, ktora karmi pedigree.

royal starterek to jest fatalna karma. nieco tylko lepsza od pedigree.
pelno w niej kukurydzy i konserwantow szkodliwych dla malego brzuszka.

hodowcy, ktorzy znaja sie troche na zywieniu, przestaja ja podawac.

juz boom na royalka sie skonczyl odkad ludzie zaczeli sie doksztalcac z zakresu zywienia i czytac.

Edytowane przez lapinne
Czas edycji: 2011-03-09 o 09:40
Stary 2011-03-09, 10:01   #936
Stellanova
BAN stały

DLA mnie i większości mięso, biały ser i starter jest najlepszą karma dla szczeniąt

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
...przyklaskiwalas osobie, ktora karmi pedigree...
Mogę przyklaskiwać komu chcę a ta osoba również stosuje mięso dla szczeniąt a karmę jako wypełniacz

Stary 2011-03-09, 10:13   #937
lapinne
Zadomowienie

nie ma to jak wypelniac brzuszki szczeniat smieciami.

masz racje, przyklaskuj, komu chcesz.

dla mnie EOT.
Stary 2011-03-09, 10:31   #938
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Ty tez pisałaś że karmisz/karmiłaś pedigree...
zauważyłam, że każdą wypowiedzią kręcisz tak żeby tylko nie wyszło że popełniasz błędy żywieniowe
Cytat:
Mogę przyklaskiwać komu chcę a ta osoba również stosuje mięso dla szczeniąt a karmę jako wypełniacz
Pisałas też że Pedigree jest dobra karmą jeśli piesek ma ładną kupę i wygląda zdrowo, a nie że jest dobre pod warunkiem że stosuje mięso...

sama sobie przeczysz z każdym postem, aż nieprzyjemnie się to czyta

Widać też, że o BARFie nie czytałaś nic - ja akurat nie stosuję, bo mój pies nie lubi surowizny... ale wiem, że istnieje taka metoda i róznież służy zdrowiu psa.
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 10:35   #939
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
Ty tez pisałaś że karmisz/karmiłaś pedigree...
mam nadzieje, ze to "tez" to nie o mnie, bo ja nie karmie psa pedigree nizaleznie od tego, czemu ktos mi wspolczje i co dostane gratis na wystawie.))

u nas co wygramy, to do schroniska
Stary 2011-03-09, 11:01   #940
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze to "tez" to nie o mnie, bo ja nie karmie psa pedigree nizaleznie od tego, czemu ktos mi wspolczje i co dostane gratis na wystawie.))

przecież dałam cytat na górze...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 14:14   #941
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Ty tez pisałaś że karmisz/karmiłaś pedigree....
Tak pisałam i co z tego?. Mam za sobą blisko 30 lat hodowli i różne karmy dawałam

Cytat:
Pisałas też że Pedigree jest dobra karmą jeśli piesek ma ładną kupę i wygląda zdrowo, a nie że jest dobre pod warunkiem że stosuje mięso... .
Tu akurat nie wybieraj dla siebei z kontestu - pisałąm z hodowczynią wieloletnią , która dobrze wie co robi i odchowuje znakomicie psy i to mi wystrczy. Hodowczyni tak pisała jak odchowuje szczenieta -, że na mięsie .

Cytat:
sama sobie przeczysz z każdym postem, aż nieprzyjemnie się to czyta ... .
Proponuję nie czytać jest taka opcja "ignoruj" bardzo dobra rzecz na tym forum.

Cytat:
.. ale wiem, że istnieje taka metoda i róznież służy zdrowiu psa.
Wiesz bo Tobie taka koleżanka powiedziała?... a praktyka - a zdrowie psów?.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

No tak, Ty przecież rzucisz kawałek surowego korpusa z kurczaka i to wszystko....
Stary 2011-03-09, 14:24   #942
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
No ale czemu współczujesz? Przecież czy to Pedigree czy Royal czy Acana, to taki sam syf według ciebie. Zdecyduj się na jedną wersję.

Cytat:
DLA mnie i większości mięso, biały ser i starter jest najlepszą karma dla szczeniąt
Jakiej większości?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 14:33   #943
Stellanova
BAN stały

O, właśnie o tym pisałam powyżej
1000days - coś napisał, a ja mam spokój ponieważ cytuje: " Ten user jest na Twojej liście ignorowanych osób"

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
nie ma to jak wypelniac brzuszki szczeniat smieciami.
Dla mnie to "wypełnianie brzuszków śmieciami" jest wtedy gdy psiaki karmi się surowymi korpusami

Moje psy i większości osób tutaj piszących dostają prawdziwe mięso czyli masę mięśniową a nie kości z drobiu, które są zakazane do podania psom

Stary 2011-03-09, 14:35   #944
lapinne
Zadomowienie

dziewczyny...

proponuje juz wiecej nie karmic stelli.
Stary 2011-03-09, 14:37   #945
201604190949
Konto usunięte

Jezu, no nikt by się nie zorientował po tych twoich poprzednich sugestiach.
Doprawdy, czuję się wzruszona.

lapinne, jeśli Ci się chce to bądź tak miła i zadaj te pytania, które ja zadałam użytkowniczce Stellanova. Myślę, że Ciebie też ciekawi odpowiedź.

Szlag Tylko te dwa pytania Proszę ^^
Stary 2011-03-09, 14:56   #946
lady opium
Zadomowienie

Stellanova, szczerze współczuję... Widać niektórzy mają obsesję na Twoim punkcie , przeanalizują każdą wypowiedź, przejrzą każdą fotkę, a na koniec i tak zinterpretują po swojemu i obrócą wszystko przeciwko autorowi... a przynajmniej próbują, bo zwykle na złośliwościach się kończy Oj, chyba nadepnęłaś komuś na odcisk, bo taki upór zastanawia...

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 14:57   #947
Stellanova
BAN stały

Cytat:
dziewczyny...

proponuje juz wiecej nie karmic stelli
Ja mam inne imię oraz login również nie taki więc nie wiem do czego pijesz. Ale rozumiem , że z tej złości myślenie sprawia trudności .

Jednak pozostaję przy zdaniu, ze lepiej nie karmić tymi kośćmi z kurczaka bo to się złe może skończyć.

Edytowane przez Stellanova
Czas edycji: 2011-03-09 o 15:00
Stary 2011-03-09, 14:59   #948
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
jesli zas chodzi o wykonywanie komend za karmienie...u mnie w domu sa zasady. pies nie podchjpdzi do pelnej miski zanim mu nie pozwole. zanim zacznie jesc musi wykonac kilka kolmend. nie ma zarcia za darmo.
.
Jak w obozie koncentracyjnym-tam tez na jedzenie wiezniowei musieli zapracować
Ja za bardzo kocham swoje psy , by jedzenie zwyczajnej suchej karmy trakotwa cjako nagrodę i jak sa głodne to najpierw dostają jesc, a nie ze najpierw musza wysluchac i zrobic to, co ja chcę. Nie wyobrazam sobie az tak wielkiej dominacji, malo tego dla mnie pies to członek rodziny a mojemu mezowi nie mowie "idź posprzataj lazienke, wtedy dostaniesz jesc", bo kiedy ma ochotę to je , kiedy nie ma to nie je. Nagrodę daję TYLKO wtedy , kiedy pies wykonuje moją komendę, czy komendy. Nagrodą są jakies smakolyki-ciastka, kostki itd-nie karma, ktora ma na codzien. Coś "lepszego", co bardziej jej smakuje .
Ja chcę z psem/psami wspolpracowac, bo chyba na tym polega takie nazwę to partnerstwo w relacji Wlasciciel-Pies. Pies powinien robic COS z ochotą a nie ze strachu ... tak uwazam . Mam rację?
Nigdy nie chcialabym by moj pies robil coś TYLKo dlatego, że inaczej nie dostanie jesc, albo ze ja mu tak powiem, chce by robil to z ochotą i radości. W koncu to zywe stworzenie, nia maszyna.
Stary 2011-03-09, 14:59   #949
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lady opium Pokaż wiadomość
Stellanova, szczerze współczuję... Widać niektórzy mają obsesję na Twoim punkcie , przeanalizują każdą wypowiedź, przejrzą każdą fotkę, a na koniec i tak zinterpretują po swojemu i obrócą wszystko przeciwko autorowi... a przynajmniej próbują, bo zwykle na złośliwościach się kończy Oj, chyba nadepnęłaś komuś na odcisk, bo taki upór zastanawia...
Tak masz całkowita racje to są osoby chore z obsesji.
A odpowiedz znajduje się w moim podpisie .

Stary 2011-03-09, 15:03   #950
lapinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Ja za bardzo kocham swoje psy , by jedzenie zwyczajnej suchej karmy trakotwa cjako nagrodę i jak sa głodne to najpierw dostają jesc, a nie ze najpierw musza wysluchac i zrobic to, co ja chcę. Nie wyobrazam sobie az tak wielkiej dominacji, malo tego dla mnie pies to członek rodziny a mojemu mezowi nie mowie "idź posprzataj lazienke, wtedy dostaniesz jesc", bo kiedy ma ochotę to je , kiedy nie ma to nie je. Nagrodę daję TYLKO wtedy , kiedy pies wykonuje moją komendę, czy komendy. Nagrodą są jakies smakolyki-ciastka, kostki itd-nie karma, ktora ma na codzien. Coś "lepszego", co bardziej jej smakuje .
Ja chcę z psem/psami wspolpracowac, bo chyba na tym polega takie nazwę to partnerstwo w relacji Wlasciciel-Pies. Pies powinien robic COS z ochotą a nie ze strachu ... tak uwazam . Mam rację?
Nigdy nie chcialabym by moj pies robil coś TYLKo dlatego, że inaczej nie dostanie jesc, albo ze ja mu tak powiem, chce by robil to z ochotą i radości. W koncu to zywe stworzenie, nia maszyna.
ja swojego psa tluke pogrzebaczem jak nie chce usiasc przed jedzeniem.
a jak nie chce jesc to zapodaje kopa.
Stary 2011-03-09, 15:05   #951
Stellanova
BAN stały

Cytat:
Masz całkowita rację
Nagrodą nie może być to co sie należy jako zwykłe jedzenie. To tak jakby dziecku dać w nagrodę obiad albo śniadanie. Co to będzie za nagroda? To jest "psi" obowiązek opiekuna aby to śniadanie i obiad było!

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
ja swojego psa tluke pogrzebaczem jak nie chce usiasc przed jedzeniem.
a jak nie chce jesc to zapodaje kopa.
no comment
Stary 2011-03-09, 15:09   #952
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Masz całkowita rację
Nagrodą nie może być to co sie należy jako zwykłe jedzenie. To tak jakby dziecku dać w nagrodę obiad albo śniadanie. Co to będzie za nagroda? To jest "psi" obowiązek opiekuna aby to śniadanie i obiad było!

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

no comment
Stellanova przeciez "NIE MA ŻARCIA ZA DARMO", nie wiedzialas o tym?

a tak a propos- je tez gotuję miecho dla pieskow, surowego w zasadzie nigdy nie podawalam, a jesli juz to jakis maly kawalek, czy coś by sie moglo stac gdybym podala im wiecej surwego mięsa? Jesli do wieku 3 i ponad 3 lat nie jadly takiego w wiekszych ilościach ? Chcialabym sprobowac , tylko się boje zeby coś się ni stalo...skoro zoladek nie jest przyzwyczajony .
Stary 2011-03-09, 15:17   #953
lapinne
Zadomowienie

kazdy szkolenioiec postukalby sie w glowe...
Stary 2011-03-09, 15:21   #954
carolinascotties
Zakorzenienie

I w tym watku wkrotce przestanie byc millo...

lapinne, 1000days - czy rzeczywiscie tak cierpicie z powodu obecnosci Stellanova na forum, ze nie mozecie dodac jej do ignorow, albo wzniesc sie na wyzyny wyrozumialosci i dobrego wychowania i przestac sie czepiac?

Ostrzegam ostatni raz - przeniescie sie ze zlosliwosciami na PW - lub na inne forum - nie bede tu torelowac zaczepek, zlosliwosci, zawisci i wszystkiego, co mozna wyczytac miedzy wierszami...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 15:38   #955
201604190949
Konto usunięte

carolinascotties, cierpię z powodu rzeczy jakie Stellanova wypisuje i rewelacji jakimi karmi tych, którzy przyjdą tu dowiedzieć się czym karmić zwierzęta.
Proszę Cię, wypowiedz się czy Twoim zdaniem takie Pedigree jest tak samo złe/dobre jak np. Acana czy Orien? Czy Ty się z tym zgadzasz?
Usiłowałam się dowiedzieć, co takiego widziała Stellanova, że wygłasza takie a nie inne poglądy. Nie udało mi się. Dlatego uznałam, że Stellanova nic nie widziała i zwyczajnie broni się w ten sposób.
Niestety, użytkowniczka Stellanova wygłasza swoje poglądy tak, jakby były prawdą objawioną, jedynym właściwym sposobem myślenia. Oczywiście w swoich postach pisze co innego ale sposób formułowania jej wypowiedzi nie pozostawia wątpliwości, że ona ma rację a resztę, która się z nią nie zgadza traktuje pobłażliwie.
Ciężko mi jest siedzieć bezczynnie wiedząc, że ktoś podpierając się swoją ekhem... wiedzą i wieloletnim doświadczeniem wypisuje na forum takie bzdury.
I nigdzie nie przemawia przeze mnie zawiść. Złośliwość? Tak. Zaczepki? Nie do końca ale to już wyjaśniłam wyżej.
Nie dodam Stellanova do ignorowanych ponieważ chcę mieć możliwość reagowania jeśli napisze coś bzdurnego, nawet, jeśli to ma oznaczać kopanie się z koniem.

Ok, kończąc to, bo rzeczywiście nie warto.

Droga wizażanko, jeśli przyszłaś tu by znaleźć najlepszy sposób karmienia swojego zwierza i przeczytałaś, że Pedigree jest jakościowo taki sam jak karmy typu Orien, Acana, TOTW to przeczytaj proszę składy tych karmi i porównaj je ze składem Pedigree czy Chappi, Whiskasa lub innej karmy marketowej a potem zastanów się, co Twoim zdaniem jest potrzebne psu lub kotu- zboża czy mięso.
Zwróć też uwagę na to, że dziwnym trafem Stellanova nie podzieliła się z nami informacją co takiego widziała, co pozwoliło jej uważać wszystkie karmy za podłe.
Stary 2011-03-09, 15:41   #956
Stellanova
BAN stały

Cytat:
...tez gotuję miecho dla pieskow, surowego w zasadzie nigdy nie podawalam, a jesli juz to jakis maly kawalek, czy coś by sie moglo stac gdybym podala im wiecej surwego mięsa? Jesli do wieku 3 i ponad 3 lat nie jadly takiego w wiekszych ilościach ? Chcialabym sprobowac , tylko się boje zeby coś się ni stalo...skoro zoladek nie jest przyzwyczajony .
Mandarynko - nawet my ludzie ejmy surowe meisko (tatar) wiec spoko. Jednak musi być zasada: to mieso ma być świeże no i jesli pies nie był wczesneij przyzwyczajony to po troszeczku - jak z każdą nowością, która wprowadzamy do psiego menu.
Ja daje pierwszy pokarm jaki szczeniaczki mają jako pierwszy posiłek (oprócz matczynego mleka) włąsnei surowe mieso. Najlepszej jakosci wołowe - które skrobię nozem na takie malenkie kawałeczki z których robię minaiturowe kuleczki i daję kazdemu szczeniakakowi po kolei. Jak tylko poczują noskami mieso (a w tym im pomagam podstawiając kulkę miesną pod nosek) zaraz wiedzą o co chodzi i wsysają mięsko - tak śmeisznie bo przecież do tej pory tylko ssały matczyny sutek .
Ale najlepiej zaczynać surowym mięskiem ich "przygodę" z jedzeniem ))))

Stary 2011-03-09, 15:53   #957
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
carolinascotties, cierpię z powodu rzeczy jakie Stellanova wypisuje i rewelacji jakimi karmi tych, którzy przyjdą tu dowiedzieć się czym karmić zwierzęta.
Proszę Cię, wypowiedz się czy Twoim zdaniem takie Pedigree jest tak samo złe/dobre jak np. Acana czy Orien? Czy Ty się z tym zgadzasz?
Usiłowałam się dowiedzieć, co takiego widziała Stellanova, że wygłasza takie a nie inne poglądy. Nie udało mi się. Dlatego uznałam, że Stellanova nic nie widziała i zwyczajnie broni się w ten sposób.
Niestety, użytkowniczka Stellanova wygłasza swoje poglądy tak, jakby były prawdą objawioną, jedynym właściwym sposobem myślenia. Oczywiście w swoich postach pisze co innego ale sposób formułowania jej wypowiedzi nie pozostawia wątpliwości, że ona ma rację a resztę, która się z nią nie zgadza traktuje pobłażliwie.
Ciężko mi jest siedzieć bezczynnie wiedząc, że ktoś podpierając się swoją ekhem... wiedzą i wieloletnim doświadczeniem wypisuje na forum takie bzdury.
I nigdzie nie przemawia przeze mnie zawiść. Złośliwość? Tak. Zaczepki? Nie do końca ale to już wyjaśniłam wyżej.
Nie dodam Stellanova do ignorowanych ponieważ chcę mieć możliwość reagowania jeśli napisze coś bzdurnego, nawet, jeśli to ma oznaczać kopanie się z koniem.

Ok, kończąc to, bo rzeczywiście nie warto.

Droga wizażanko, jeśli przyszłaś tu by znaleźć najlepszy sposób karmienia swojego zwierza i przeczytałaś, że Pedigree jest jakościowo taki sam jak karmy typu Orien, Acana, TOTW to przeczytaj proszę składy tych karmi i porównaj je ze składem Pedigree czy Chappi, Whiskasa lub innej karmy marketowej a potem zastanów się, co Twoim zdaniem jest potrzebne psu lub kotu- zboża czy mięso.
Zwróć też uwagę na to, że dziwnym trafem Stellanova nie podzieliła się z nami informacją co takiego widziała, co pozwoliło jej uważać wszystkie karmy za podłe.
Wątek nie jesy zatytuowany "czym karmić swoje zwierzaki", tylko CZYM KARMICIE SWOJE ZWIERZAKI". Kazdy karmi czym i jak chce i to TYLKO I WYLACZNIE jego sprawa. Jesli ktoś zapyta czym karmić to owszem mozna odpowiedziec, ale nie od razu się rzucac jak ktoś piszesz ze karmi TYM czy TAMTYM. To jego sprawa i wątek dotyczy wypowiedzi czym karmimy a nie czym POWINNISMY karmić. Kazdy to slowo zinterpretuje inaczej .

Na forum dzielimy się tymi informacjami, ktorymi chcemy sie dzielic , jak coś ktoś chce przekazac, to przekazuje, jak nei chce , to milczy-proste.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Ja daje pierwszy pokarm jaki szczeniaczki mają jako pierwszy posiłek (oprócz matczynego mleka) włąsnei surowe mieso. Najlepszej jakosci wołowe - które skrobię nozem na takie malenkie kawałeczki z których robię minaiturowe kuleczki i daję kazdemu szczeniakakowi po kolei. Jak tylko poczują noskami mieso (a w tym im pomagam podstawiając kulkę miesną pod nosek) zaraz wiedzą o co chodzi i wsysają mięsko - tak śmeisznie bo przecież do tej pory tylko ssały matczyny sutek .
Ale najlepiej zaczynać surowym mięskiem ich "przygodę" z jedzeniem ))))

Ja niestety nie mialam takiej mozliwosci, bo jak bralam pieski to jedna miala juz pond 6 miesiecy, a druga tez nie byla juz malum szczenikiem, wiec sila rzeczy one sowja "przygode" z jedzeniem zaczynaly od karm suchych- z tego co kojarze Chyba Royal albo Eukanuba, nei pamietam za bardzo.
Stary 2011-03-09, 15:55   #958
201604190949
Konto usunięte

Oczywiście
Wątek jest od tego, żeby powiedzieć czym się karmi. A nie od tego by pisać z palca wyssane teorie o karmach, nie chcąc ich uzasadnić.
Oczywiście można milczeć. Zostanie to odpowiednio ocenione
Wątek ciągnie się od 2008 roku. Przeczytaj sobie i zobacz, że wielokrotnie wchodziły tu osoby, które chciały się dowiedzieć czym karmić.

Ja skończyłam.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-03-09 o 15:57
Stary 2011-03-09, 16:00   #959
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Oczywiście
Wątek jest od tego, żeby powiedzieć czym się karmi. A nie od tego by pisać z palca wyssane teorie o karmach, nie chcąc ich uzasadnić.
Oczywiście można milczeć. Zostanie to odpowiednio ocenione
Wątek ciągnie się od 2008 roku. Przeczytaj sobie i zobacz, że wielokrotnie wchodziły tu osoby, które chciały się dowiedzieć czym karmić.

Ja skończyłam.
Dokladnie
Więc jak ktos napisze "karmię mojego psa Pedigree i jestem zadowlolona" nie powinnismy naskakiwac od razu "a to Ty jestes złym hodowcą, nie znasz się , nei wiesz, to swinstwo a ni karma" Skoro ktoś dzieli sie z nami wiadomoscia czym karmi, powinnismy ją po porstu przyjac, a nie negowac albo zachwalac
Ja tez uwazam ze sklad pedigree nie jest ciekawy , ale coz-kazdy robi jak chce, jak chce psa tym karmic to niech karmi i to jego sprawa, a tu od razu wielkie boom, ze ":truje" psa.

Ps- sprobuję z tym surowym mięskiem, po trochu, sama ciekawa jestem czy będą chcialy jesc

Jesli ktoś chce dowiedzic się czym karmic, to pytaWtedy udziela sie odpowiedzi wg wlasnego uznania i tyle. Natomiast jesli ktoś tylko oznajmia ze karmi np Pedigree , to nic nam do tego by go krytykować, czy tez chwalić. Takjak napisalam wczesniej -ktoś pyta-jesli ktoś zchce odpowiada, ale jesli ktos nas wylacznie informuje o tym, czym karmi nie nalezy od razu wyzywac go od niedoswiadczoych, nie znajacych się trucicieli psow

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-03-09 o 16:02
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 16:13   #960
201604190949
Konto usunięte

Mówimy cały czas o dwóch sytuacjach. Ja nie mówię o napisaniu 'ja karmię psa Pedigree' tylko o 'ja karmię Pedigree, karmienie Acaną to bezsens bo tylko się przepłaca bo te wszystkie karmy to taki sam szit'.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości