|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D
Cytat:
Pies to zwierze a konkretniej drapieznik a nie maskoteczka![]() Moje tez nieraz dostaja surowego kuraka i zyja i maja sie calkiem niezle.... A taki Barf to przepraszam gotowane mieso? ![]() Nagroda moze byc wszystko na czym psa zalezy...Rowniez karma ale wtedy mozna zastapic jeden posilek szkoleniem... |
|
|
|
|
|
#932 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Owszem daje karmę, mięso i biały ser, marchew i pare jeszcze innych rzeczy... Chyba czytałaś co daję do jedzenia i żadnych insynuacji na te tematy i Twoich spekulacji, i wymysłów nie przyjmuje do wiadomości. W życiu psu bym nie rzuciła w ramach jedzenia kawałka surowego kurczaka . Owszem moje dostają kurczaka ale jest on ugotowany, i wybrane jest mięsko z niego. Nigdy bym nie pozwoliła sobie na takie lenistwo aby dać całość jak leci. Juz kiedyś pisałam o tym jak pies się zadławił kością z kurczaka...ale niektórych nic nie jest w stanie nauczyć - jak tylko swoje własne doświadczenie...
Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-03-09 o 09:07 |
|
|
|
|
|
#933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesto przed wyjsciem na spacer nie chce mi sie juz wracac do szafki z rzeczami mlodej w permanentnie zabloconych kaloszach, wiec biore sobie kilka kulek suchej karm z puszki, do ktorej mam blizej. moj pies nie rozpacza z tego powodu ![]() Cytat:
jakie lenistwo? nie ma nic naturalniejszego dla psa jak surowe miecho. moj pies nie zadlawi sie koscia-od wczesnego dziecinstwa jest bowiem traktowany jak pies, a nie jak dzidzia. umie gryzc kosci swietnie. wiem, dziecino, czym to swoje stado karmisz, bo trabisz o tym na forum i wklejasz foteczki. ja tam uwazam, ze ktos, kto karmi mlode psy pedigree mimo ze w yym okresie powinny dostawac kiarme jak najwyzszej jakosci, srednio ma prawo wyrazac na glos swoje wspolczucie skierowane do psa, ktory dostaje surowe kosci i surowe mieso-zgodnie z natura. wiec...jesli ty wyrazasz swoje wspolczucie, ja stwierdzam fakt o fatalnym zywieniu. Edytowane przez lapinne Czas edycji: 2011-03-09 o 09:12 |
||
|
|
|
|
#934 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
royal starterek to jest fatalna karma. nieco tylko lepsza od pedigree. pelno w niej kukurydzy i konserwantow szkodliwych dla malego brzuszka. hodowcy, ktorzy znaja sie troche na zywieniu, przestaja ja podawac. juz boom na royalka sie skonczyl odkad ludzie zaczeli sie doksztalcac z zakresu zywienia i czytac. Edytowane przez lapinne Czas edycji: 2011-03-09 o 09:40 |
|
|
|
|
|
#936 |
|
BAN stały
|
DLA mnie i większości mięso, biały ser i starter jest najlepszą karma dla szczeniąt
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mogę przyklaskiwać komu chcę a ta osoba również stosuje mięso dla szczeniąt a karmę jako wypełniacz ![]() |
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
nie ma to jak wypelniac brzuszki szczeniat smieciami.
masz racje, przyklaskuj, komu chcesz. dla mnie EOT. |
|
|
|
|
#938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważyłam, że każdą wypowiedzią kręcisz tak żeby tylko nie wyszło że popełniasz błędy żywieniowe ![]() Cytat:
sama sobie przeczysz z każdym postem, aż nieprzyjemnie się to czyta Widać też, że o BARFie nie czytałaś nic - ja akurat nie stosuję, bo mój pies nie lubi surowizny... ale wiem, że istnieje taka metoda i róznież służy zdrowiu psa. |
||
|
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#941 | |||
|
BAN stały
|
Tak pisałam i co z tego?. Mam za sobą blisko 30 lat hodowli i różne karmy dawałam
![]() Cytat:
i to mi wystrczy. Hodowczyni tak pisała jak odchowuje szczenieta -, że na mięsie . Cytat:
jest taka opcja "ignoruj" bardzo dobra rzecz na tym forum.Wiesz bo Tobie taka koleżanka powiedziała?... a praktyka - a zdrowie psów?. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakiej większości? |
|
|
|
|
|
#943 |
|
BAN stały
|
O, właśnie o tym pisałam powyżej
![]() 1000days - coś napisał, a ja mam spokój ponieważ cytuje: " Ten user jest na Twojej liście ignorowanych osób" ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Dla mnie to "wypełnianie brzuszków śmieciami" jest wtedy gdy psiaki karmi się surowymi korpusami Moje psy i większości osób tutaj piszących dostają prawdziwe mięso czyli masę mięśniową a nie kości z drobiu, które są zakazane do podania psom ![]() |
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny...
proponuje juz wiecej nie karmic stelli. |
|
|
|
|
#945 |
|
Konto usunięte
|
Jezu, no nikt by się nie zorientował po tych twoich poprzednich sugestiach.
Doprawdy, czuję się wzruszona. lapinne, jeśli Ci się chce to bądź tak miła i zadaj te pytania, które ja zadałam użytkowniczce Stellanova. Myślę, że Ciebie też ciekawi odpowiedź.Szlag Tylko te dwa pytania Proszę ^^
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Stellanova, szczerze współczuję... Widać niektórzy mają obsesję na Twoim punkcie
, przeanalizują każdą wypowiedź, przejrzą każdą fotkę, a na koniec i tak zinterpretują po swojemu i obrócą wszystko przeciwko autorowi... a przynajmniej próbują, bo zwykle na złośliwościach się kończy Oj, chyba nadepnęłaś komuś na odcisk, bo taki upór zastanawia...
|
|
#947 |
|
BAN stały
|
Ja mam inne imię oraz login również nie taki więc nie wiem do czego pijesz. Ale rozumiem , że z tej złości myślenie sprawia trudności
.Jednak pozostaję przy zdaniu, ze lepiej nie karmić tymi kośćmi z kurczaka bo to się złe może skończyć. Edytowane przez Stellanova Czas edycji: 2011-03-09 o 15:00 |
|
|
|
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za bardzo kocham swoje psy , by jedzenie zwyczajnej suchej karmy trakotwa cjako nagrodę i jak sa głodne to najpierw dostają jesc, a nie ze najpierw musza wysluchac i zrobic to, co ja chcę. Nie wyobrazam sobie az tak wielkiej dominacji, malo tego dla mnie pies to członek rodziny a mojemu mezowi nie mowie "idź posprzataj lazienke, wtedy dostaniesz jesc", bo kiedy ma ochotę to je , kiedy nie ma to nie je. Nagrodę daję TYLKO wtedy , kiedy pies wykonuje moją komendę, czy komendy. Nagrodą są jakies smakolyki-ciastka, kostki itd-nie karma, ktora ma na codzien. Coś "lepszego", co bardziej jej smakuje . Ja chcę z psem/psami wspolpracowac, bo chyba na tym polega takie nazwę to partnerstwo w relacji Wlasciciel-Pies. Pies powinien robic COS z ochotą a nie ze strachu ... tak uwazam . Mam rację? Nigdy nie chcialabym by moj pies robil coś TYLKo dlatego, że inaczej nie dostanie jesc, albo ze ja mu tak powiem, chce by robil to z ochotą i radości. W koncu to zywe stworzenie, nia maszyna.
|
|
|
#949 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A odpowiedz znajduje się w moim podpisie . |
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak nie chce jesc to zapodaje kopa. |
|
|
|
|
|
#951 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nagrodą nie może być to co sie należy jako zwykłe jedzenie. To tak jakby dziecku dać w nagrodę obiad albo śniadanie. Co to będzie za nagroda? To jest "psi" obowiązek opiekuna aby to śniadanie i obiad było! ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?a tak a propos- je tez gotuję miecho dla pieskow, surowego w zasadzie nigdy nie podawalam, a jesli juz to jakis maly kawalek, czy coś by sie moglo stac gdybym podala im wiecej surwego mięsa? Jesli do wieku 3 i ponad 3 lat nie jadly takiego w wiekszych ilościach ? Chcialabym sprobowac , tylko się boje zeby coś się ni stalo...skoro zoladek nie jest przyzwyczajony .
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
kazdy szkolenioiec postukalby sie w glowe...
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
I w tym watku wkrotce przestanie byc millo...
lapinne, 1000days - czy rzeczywiscie tak cierpicie z powodu obecnosci Stellanova na forum, ze nie mozecie dodac jej do ignorow, albo wzniesc sie na wyzyny wyrozumialosci i dobrego wychowania i przestac sie czepiac? Ostrzegam ostatni raz - przeniescie sie ze zlosliwosciami na PW - lub na inne forum - nie bede tu torelowac zaczepek, zlosliwosci, zawisci i wszystkiego, co mozna wyczytac miedzy wierszami... |
|
|
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
carolinascotties, cierpię z powodu rzeczy jakie Stellanova wypisuje i rewelacji jakimi karmi tych, którzy przyjdą tu dowiedzieć się czym karmić zwierzęta.
Proszę Cię, wypowiedz się czy Twoim zdaniem takie Pedigree jest tak samo złe/dobre jak np. Acana czy Orien? Czy Ty się z tym zgadzasz? Usiłowałam się dowiedzieć, co takiego widziała Stellanova, że wygłasza takie a nie inne poglądy. Nie udało mi się. Dlatego uznałam, że Stellanova nic nie widziała i zwyczajnie broni się w ten sposób. Niestety, użytkowniczka Stellanova wygłasza swoje poglądy tak, jakby były prawdą objawioną, jedynym właściwym sposobem myślenia. Oczywiście w swoich postach pisze co innego ale sposób formułowania jej wypowiedzi nie pozostawia wątpliwości, że ona ma rację a resztę, która się z nią nie zgadza traktuje pobłażliwie. Ciężko mi jest siedzieć bezczynnie wiedząc, że ktoś podpierając się swoją ekhem... wiedzą i wieloletnim doświadczeniem wypisuje na forum takie bzdury. I nigdzie nie przemawia przeze mnie zawiść. Złośliwość? Tak. Zaczepki? Nie do końca ale to już wyjaśniłam wyżej. Nie dodam Stellanova do ignorowanych ponieważ chcę mieć możliwość reagowania jeśli napisze coś bzdurnego, nawet, jeśli to ma oznaczać kopanie się z koniem. Ok, kończąc to, bo rzeczywiście nie warto. Droga wizażanko, jeśli przyszłaś tu by znaleźć najlepszy sposób karmienia swojego zwierza i przeczytałaś, że Pedigree jest jakościowo taki sam jak karmy typu Orien, Acana, TOTW to przeczytaj proszę składy tych karmi i porównaj je ze składem Pedigree czy Chappi, Whiskasa lub innej karmy marketowej a potem zastanów się, co Twoim zdaniem jest potrzebne psu lub kotu- zboża czy mięso. Zwróć też uwagę na to, że dziwnym trafem Stellanova nie podzieliła się z nami informacją co takiego widziała, co pozwoliło jej uważać wszystkie karmy za podłe. |
|
|
|
|
#956 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja daje pierwszy pokarm jaki szczeniaczki mają jako pierwszy posiłek (oprócz matczynego mleka) włąsnei surowe mieso. Najlepszej jakosci wołowe - które skrobię nozem na takie malenkie kawałeczki z których robię minaiturowe kuleczki i daję kazdemu szczeniakakowi po kolei. Jak tylko poczują noskami mieso (a w tym im pomagam podstawiając kulkę miesną pod nosek) zaraz wiedzą o co chodzi i wsysają mięsko - tak śmeisznie bo przecież do tej pory tylko ssały matczyny sutek Ale najlepiej zaczynać surowym mięskiem ich "przygodę" z jedzeniem )))) |
|
|
|
|
|
#957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na forum dzielimy się tymi informacjami, ktorymi chcemy sie dzielic , jak coś ktoś chce przekazac, to przekazuje, jak nei chce , to milczy-proste. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#958 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście
![]() Wątek jest od tego, żeby powiedzieć czym się karmi. A nie od tego by pisać z palca wyssane teorie o karmach, nie chcąc ich uzasadnić. Oczywiście można milczeć. Zostanie to odpowiednio ocenione ![]() Wątek ciągnie się od 2008 roku. Przeczytaj sobie i zobacz, że wielokrotnie wchodziły tu osoby, które chciały się dowiedzieć czym karmić. Ja skończyłam. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-03-09 o 15:57 |
|
|
|
|
#959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc jak ktos napisze "karmię mojego psa Pedigree i jestem zadowlolona" nie powinnismy naskakiwac od razu "a to Ty jestes złym hodowcą, nie znasz się , nei wiesz, to swinstwo a ni karma" Skoro ktoś dzieli sie z nami wiadomoscia czym karmi, powinnismy ją po porstu przyjac, a nie negowac albo zachwalac ![]() Ja tez uwazam ze sklad pedigree nie jest ciekawy , ale coz-kazdy robi jak chce, jak chce psa tym karmic to niech karmi i to jego sprawa, a tu od razu wielkie boom, ze ":truje" psa. Ps- sprobuję z tym surowym mięskiem, po trochu, sama ciekawa jestem czy będą chcialy jesc ![]() Jesli ktoś chce dowiedzic się czym karmic, to pyta Wtedy udziela sie odpowiedzi wg wlasnego uznania i tyle. Natomiast jesli ktoś tylko oznajmia ze karmi np Pedigree , to nic nam do tego by go krytykować, czy tez chwalić. Takjak napisalam wczesniej -ktoś pyta-jesli ktoś zchce odpowiada, ale jesli ktos nas wylacznie informuje o tym, czym karmi nie nalezy od razu wyzywac go od niedoswiadczoych, nie znajacych się trucicieli psow
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-03-09 o 16:02 |
|
|
|
|
|
#960 |
|
Konto usunięte
|
Mówimy cały czas o dwóch sytuacjach. Ja nie mówię o napisaniu 'ja karmię psa Pedigree' tylko o 'ja karmię Pedigree, karmienie Acaną to bezsens bo tylko się przepłaca bo te wszystkie karmy to taki sam szit'.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Pies to zwierze a konkretniej drapieznik a nie maskoteczka

. Owszem daje karmę, mięso i biały ser, marchew i pare jeszcze innych rzeczy... Chyba czytałaś co daję do jedzenia i żadnych insynuacji na te tematy i Twoich spekulacji, i wymysłów nie przyjmuje do wiadomości. W życiu psu bym nie rzuciła w ramach jedzenia kawałka surowego kurczaka
. Owszem moje dostają kurczaka ale jest on ugotowany, i wybrane jest mięsko z niego. Nigdy bym nie pozwoliła sobie na takie lenistwo aby dać całość jak leci. Juz kiedyś pisałam o tym jak pies się zadławił kością z kurczaka...ale niektórych nic nie jest w stanie nauczyć - jak tylko swoje własne doświadczenie...