|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ja też uciekam na dzisiaj dobranoc
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
I ja życzę Wam DOBREJ NOCY
zmykam pod prysznic i do łóżeczka...własnie się dowiedziałam, ze teściowa przyjeżdża na weekend
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam i ja, jeszcze nie spać. Poleżę trochę z Tż na kanapie i coś w Tv obejrzę
Dobranoc
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że już uciekacie, to i ja zmykam. Idę robić kolacje dla TZa. Papa
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie sobie poszły...
To ja też idę spać ![]() Oglądaliśmy z tż zdjęcia z 2006 i 2007 roku... Jaka ja byłam CHUDA!! Chcę znów taka być ![]() (już po ciąży, już po ciąży! JUŻ NIEDŁUGO!)
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza
ide spaac
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() dziękuję za wszystkie pochwały mojego skaczącego brzuszka ![]() Listopadowa ale masz kuchnie bede Ci dziecka pilnować:P marzy mi sie taka kuchniabrzusie sliczne !!i witam nową mamusię enchantresssa myślałam ze matallewar jest trudnym nickiem co do ubierania dzieciorkow to mam nadzieje ze jenak obudzi sie we mnie instynkt i bede wiedziec czy nie za ciepło czy nie za zimno echlicze na objawienie ![]() dzisiaj oczywiscie wstałam o 4 :20 kurde chyba zaczne uprawiać DŻOGING rano bo marnuje całe poranki a spac i tak nie moge jak ten moj chodzący smrodek (tż) wychodzi do pracy. dzisiaj jak budzik zadzownił to mowi zebym nie wstawała (bo zawsze mu kawe robie) zebym spała ale i tak sie wybudziłam bo przychodził 4 razy mnie całowac i Sebcia byliśmy wczoraj u siostry tż ktora ma 4 synów najmłodszy ma 3 lata (i chodzące adhd !!) po 2 godz tam mialam głowe wielkości pudła po telewizorze![]() ten trzy letni smyk zafascynował sie moim brzuchem wciskał mi łakocie i jakies nalesniki:P a ja mu mówie "popatrz jaki mam brzuch duzy juz nie moge jesc" a on NO ALE PRZECIEZ MASZ DZIECKO!!:P cały czas głaskał brzuch na poczatku delikatnie, ale w trzy letnim chłopcu jest mało cierpliwości i nie mogl zrozumiec dlaczego brzuch cały czas mi nie skacze i tak stoi z reka na brzuchu i nagle schylił sie do brzucha i taki krzyk "NO OBUDŹ SIĘ!!!" takze mam nadzieje ze Sebuś tam szoku nie doznał:Pz tż bylismy uradowani wracajac do swojego cichego domku... jeszcze przynajmniej 2 miesiace bedzie cicho![]() a ja sie wyprysznicowąłam własie i ide suszyc włoski i jade do .... PRACY!!!! ![]() ale w celach towarzyskich:P i zakupowych w okolicznych sklepach. bo obok mamy pepco i schleckera i rozne inne rozmaitości. pomyslałam ze do szpitala nie bede kupowac tych duzych szamponów i żeli itd tylko kupie te takie małe opakowania turystyczne. musi mi sie to w koncu jakos do torby zmieścić a jak włoze moj mega puchatny rózowy szlafroczek to moze mi mało miejsca zostać ![]() no i musze klapków pod prysznic poszukac. no to sie rozpisałam. ale nie pisąłam wczoraj cały dzien prawie i dzis tez si ebede mało udzielać wiec co mi sie chyba kurka wodna nalezy nie? ![]() zyczę miłego dnia i żegnam państwa ![]()
|
#3248 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Dziś zaczynam z Morią 33tydzień Jej jak mało czasu już zostało do narodzin, jeszcze niedawno wydawało się to takie odległe, a teraz praktycznie każdego dnia może się zacząć coś dziać, oby nie będę zaciskać mocno nogi do połowy kwietnia.Dziś się znowu wynudzę Wezmę się pewnie za jakieś sprzątanie, pranie, pościele muszę pozmieniać, obiadek trzeba ugotować, może nie będę się tak bardzo nudzić ![]() Pogoda zapowiada się przepiękna, słonko świeci pięknie, ale nie wiem pewnie zimno jest na dworze. |
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od dłuższego czasu na nogach.
Siostra robiła obiad o 7 rano ![]() Cytat:
Nasze potworki też będą takie potworne? ![]() Eeee... NIEMOŻLIWE
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-09 o 08:09 |
|
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki,
Ja już po śniadanku, doczytałam wczorajszy wieczór i juz jestem na bieżąco ![]() Myślałam że tylko ja mam problem z tym jak ubierać dziecko. Tez mam nadzieje że jakoś to naturalnie u nas wyjdzie. Jak na razie ubieranie to dla mnie czarna magia. Martwi mnie też jak kłaść dziecko, za każdym rzem odkładać na inny bok lub na plecki, żeby ta główka sie nie odkształcała. Normalnie nie wiem. A największy problem dla mnie to czy dziecko może od początku spać w swoim pokoiku czy powinno być z nami w sypialni, a jeśli tak to jak długo i dlaczego?
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
dziś na obiad planuję kluski leniwe ![]() czy ktoś się zna czy trzeba bułki tartej dodawać bo w jednym przepisie jest a w innym nie ![]() Zosia spadła z łóżka od strony ściany na szczęście kocyk był położony na łóżku pod ścianą i spadła na koc, ale o 6 pobudka już była
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
ja pisze juz z pracy, nie dosc, ze ciezarna to pierwsza w pracy, pustki jak fiks! ale jestem dzis wsciekla od rana niestety!! nie dosc, ze spac nie moglam w ogole, obudzilam sie po szostej juz clakowicie, zgaga, bol brzucha itp wiec wstalam i do pracy. nietomna zasnelam w metrze, a potem a autobusie tlum oczywiscie i stoje scisnieta kolo siedzacych dwoch nastolatkow i jednego chlopaka kolo 30 gwiazdy ba szpilkach siedza sobie, patrza na mnie i nic, a nad nimi dwa wielkie znaki(bo tak kampania jest teraz w autobusach) w wolnym tlumaczeniu... Wielki napis: Dziekuje!! i pod spodem, ustap miejsca starszym i ciezarnym oni potrzebuja usiasc bardziej od ciebie. wiec to gowniarstwo patrzy na mnei ledwie dychajaca i juz prawie omdlewajaca, i na znak, na mnie i na znak. i nic. jak wychodzilam nie wytrzymalam i powiedzialam na caly autobus, Dziekuje ze rozumiecie jak ciezko jest stac w zatloczonym autobusie kobiecie w ciazy!!! grrrr ale sie zapienilam!! a poza tym ejszcze jeden news!! OBUDZILA MNIE BURZA SNIEZNA!!!! TAk, tak....ale jestem dzisiaj wsciekla, pozabijam chyba ludzi z pracy dzisiaj ..ehhh wracam do roboty, postaram sie zagladac ![]() eweska sciskaj nogi jak najdluzej!! i polen sie troche, nalezy ci sie, kiedy sie bedziesz lenic jak nie teraz?!?!? grazin witaj w klubie kiepsko sypiajacych a co do dzieci..dzieci moich znajomych tez mnie tak wymacaly po brzuchu a mala na zlosc wtedy ani drgnela![]() matall o 7 rano obiad??!?! moze wyslecie kurierem do Norwegii, bede miala idealnie jak wroce z pracy![]() trzymajcie kciuki zebym nikogo dzisiaj nie zastrzelila... taka jestem zla. pzrepraszam za dlugiego maila, ale musialam sie pozalic
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to witam z rana.
|
||
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tak: jak robię ja, to ona je. Jak robi ona, to ona je... Biedactwo. Paskudni są Ci ludzie ![]() Uważają, że jak "ciąża to nie choroba", to nie należy się nic ciężarnym
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Uff, doczytałam wczorajsze strony. Tyle gadałyście że już mi się pomieszało co miałam komu odpisać ![]() Mary, uwielbiam Cię Już widzę minę tej dziewczyny Listopadowa, zarąbiste mieszkanie Grazin, niezłe rozrabiaki z tych chłopców Tekst "NO OBUDŹ SIĘ!!!" najlepszy Anulka, wdech wydech nie denerwuj się Najważniejsze że teraz mniej pracujesz i możesz więcej odpoczywać ![]() Witam nową koleżankę
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyślijcie troszkę. Ja już po śniadanku dopijam właśnie kawkę. Cytat:
Biedna. Na szczęście nic się nie stało. Cytat:
![]() A w autobusie rzadko można niestety liczyć, że młodzież ustąpi miejsca |
||
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze takiego sernikowego używam i dobre wychodzą, takie delikatniejsze
|
|
#3259 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć gadułki!
Siedzę, dycham i nadrabiam. Chyba jednak jakieś choróbsko mnie bierze, kaszel mam paskudny ale o dziwo gardło nie boli, kataru też prawie nie mam. TŻ też chory, wszystko go boli i wczoraj miał gorączkę, mam nadzieję, że i on i ja szybko wydobrzejemy. Cytat:
Jesteś geeeeenialnaaa!Cytat:
Może jeśli masz długi tułów to wtedy czuje się niżej, ja jestem stosunkowo wysoka, mała główkę ma na dole a kopniaki czuję tuż nad pępkiem a przecież moja ciąża kilka tygodni starsza od Twojej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
anula – widzę, że i u Ciebie wszystko w porządku ale na usg się wybierasz W sumie, to ja też na Twoim miejscu dla świętego spokoju bym poszła do tego polskiego ginka tym bardziej, że on wcale drogi nie jest. No i super, że chociaż to 50% zwolnienia dostałaś, zawsze coś!No a przewijak genialny No i dobrze powiedziałaś w tym autobusie, może następnym razem w takiej sytuacji wykażą jakąś inicjatywę ![]() A w ogóle to się zastanawiam czy dzidzię można też tak jakby bokiem przewijać? Bo jest sporo zdjęć gdzie przewijak leży w ten sposób: http://img204.imageshack.us/img204/430/przewijak.jpg http://4.bp.blogspot.com/_8vsq6KIVH8...2przewijak.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218 No i co wtedy, dzidzię się tak bokiem przebiera, czyści pupkę itd.? listopadowa80 – super mieszkanko! A najbardziej podoba mi się jasna podłoga zabus – ja bym zadzwoniła do ginka i zapytała ew. do szpitala na kontrolę bo to może być nic a może się coś z szyjka dzieje. the_sania – dzięki za te informacje ze szkoły rodzenia zawsze dokładnie je czytam
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłyście mi ochoty na leniwe
Kupę lat nie jadłam! Muszę sobie kiedyś zrobić.Mattal, czyli mówisz że do nich może być taki słodki twaróg?
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Długo z wami dzis nie bede bo mam pracowity dzien :/, moria44 Na moje oko to tak nie wygodnie bokiem, mysle ze to tylko takie zdjęcia, reklama mebelków ale jak Którejś bedzie wygodnie to moze i do góry nogami przewijać, byle by dziecko miało buzie uśmiechniętą Tylko błagam, nie podnoście dziecka za nogi lekko do góry przy przewijaniu. Mój nieoceniony Paweł Zawitkowski przestrzegał przed tym wiele razy! |
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli potem je się je z bułką tartą i cukrem, to czemu nie
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zrobię te leniwe,bo nie chce mi się nic z mięsa robić. W ogóle w sumie nie mam ochoty na mięso w ciąży...
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Chciałam tylko powiedzieć, że Morii Psiunia jest przepiękna, przeurocza i w ogóle rozbraja mnie Moim zdaniem sprawiedliwie będzie, jeśli dokupisz drugi leżak, bo co jeśli obie będą chciały leżeć w jednym czasie?! ![]() Mam problem z nogami, a konkretnie łydkami. Bardzo mnie bolą, nie wiem, coś między reumatyzmem, a zakwasami, nie umiem opisać... Jestem tak zdesperowana, że chyba kupię jakąś maść przeciwbólową
|
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja robię ze zwykłego takiego ziarnistego, bo lubię takie kawałki serka w klusce
![]() nie miele w ogóle Cytat:
bo nie wyobrażam sobie jak można tak bokiem przeiwnąć Cytat:
tak niby jest najwygodniej, ale ja od początku podnosiłam rękami pod pupkę i to się taką rutyną stało że nie umiem już inaczej, nigdy za nóżki nie łapałam |
||
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mary, nawet łydki bolą?
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Moniu, no właśnie powiem Ci, że zaczęły. A wczoraj pierwszy raz spuchły i ledwo kozaki dopięłam
![]() Faktem jest, że trochę się ostatnio nalatałam i narobiłam, ale czy to dlatego? Nie wiem. Krążenie w łydach do kitu najwyraźniej..
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powiem Wam że 1 i 2 trymestr były ok...ale ten 3ci!!! Masakra.
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja też zrobię dziś leniwe...
![]() Jak wszyscy, to wszyscy
|
|
#3270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jakiś tydzień temu zaczęły łydki dokuczać...a kozaków nie dopinam...---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Czekamy na Ciebie fasolko
Chcę znów taka być 

ech

Najważniejsze że teraz mniej pracujesz i możesz więcej odpoczywać

Jesteś geeeeenialnaaa!
Kupę lat nie jadłam! Muszę sobie kiedyś zrobić.