|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
prunelle-wlasnie mi wczoraj ginka mówiła, ze gotowość do porodu mam dużą, wiec w każdej chwili się coś może zdarzyć.
Najciekawsze jest to, ze niby mam skurcze, ale często ich nie czuje wcale. Poczekam sobie grzecznie do tej 15 i jadę. dzięki za kciuki lustereczko. mi teść nie złożył życzeń, ale i tak go lubię ![]() a od męża dostałam an Dzień Kobiet Ptasie mleczko i oczywiście już zjadłam. kinga, to może być czop, nie zawsze jest podbarwiony krwią.
#152 |
Rozeznanie
|
traicionera mi jeszcze zostało pół opakowania, ale pewnie zaraz już go nie będzie hehe uwielbiam ptasie mleczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, dzisiaj rozpoczynam 40 tydzień. Nie mam jednakże żadnych oznak, aby Konradek chciałby się już do mnie przytulić
![]() Wyobraźcie sobie, że od wczoraj jest u mnie w bramie modernizacja windy, a mieszkam na 9 piętrze;/ To trzeba mieć po prostu moje szczęście. Ta modernizacja będzie trwała do 15.04, więc dość długo;/ Na szczęście górą jest przejście między bramami, więc muszę wejść na 10 piętro przejść do drugiej bramy i zjechać windą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() No to mam 2 dzień po terminie ![]() ![]() Dziewczyny,mam pytanie. Zauważyłam,że od dwóch dni wstaje tylko raz w nocy sikac( gdzie przedtem wstawałam 2 i ledwo umiałam zdążyc na kibelek) ,poza tym... miałam wcześniej bardzo dużo wydzieliny i zmieniałam kilka razy dziennie wkładkę,a od 2,3 dni nic mi praktycznie leci! W zasadzie mam wrażenie,że zaczęło się to po wizycie u gina,bo wtedy dostałam brązowego plamienia... Już sama nie wiem,czy coś dzieje,czy może tak ma byc?
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj tak pół zjadłam z nerwów i potem miałam zgagę
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
czarna, ja też o dziwo wstaje mnie na siku w nocy....
a jeszcze kilka dni temu miałam takie noce, że latałam co godzinę :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Troszkę mnie uspokoiłyście,bo naprawdę zaczęło mnie to zastanawiac... :/
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
dzień dobry!!
niutka a Ty nic nic? już myślałam, że rano przeczytam, że już się wypakowałaś ![]() ![]() ja to dziś mam - uwaga - 40t 4d ![]() jutro mam kolejna wizytę u lekarza, przeraża mnie perspektywa wywoływania porodu ![]() mój maluszek wczoraj ważył 3800, obwód główki 35 ![]() a Skurczy NIC, napina mi się tylko brzuszek częściej ale bezboleśnie szyjka skrócona, główka niziuteńko 1cm rozwarcia - czyli bez zmian od paru tygodni no nic miłego dnia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
deneb GRATULACJE!
![]() ![]()
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() kinga... biedactwo.. nie przejmuj się tak bardzo tym... tż może miał gorszy dzień... no cóż czasami trzeba chłopom powiedzieć co i jak bo oni nie potrafią myśleć i czuć tak jak my.. kobiety ![]() ja przez cały dzien tez nic nie dostałam...ale wieczorem jak przyjechał mój tż z pracy( kochany ) .. porwał mojego syna i pojechali gdzieś ... okazało się ze byli wczesniej już umówieni i kupili mi kwiaty "długoterminowe":ehem :... tzn... w doniczkach...złożyli życzenia i było miło... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja w sumie powiem wam ze bardzo mało siusiam... i nie mam przez całą ciąze zadnych z tym związanych problemów... nie wstaje w nocy... a jak juz to tak normalnie czasami się zdarza... też mnie to dziwiło ale cóż taka uroda tej ciąży ![]() ![]() ![]() stysia garatuluję 40 tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym powiedziała raczej, ze los Ci sprzyja, bo schodzenie po schodach jest polecane jako wywoływacz i przyspieszacz porodu, włansie w jednej z ksiązek jest zalecane schodzenie z 8 pietra kilka razy z rzędu, żeby przyspieszyc poród, więc na twoim miejscu bym chodziła po tych schodach, to może dobrze wpłynie na przebieg twojego porodu jak będziesz taka wycwiczona ![]() ![]() Cytat:
eh, widze, ze i u Ciebie nic.... a ja jestem znów jakas totalnie zmęczona, a przeciez całą noc miałam w miare dobrą, chyba sie musze połozyc znów... ![]() ![]() Dzis mam TŻ-ta w domu najprawdopodobniej nie będzie musiał jechac do pracy, tzn popracuje w domu... zawsze sie czuje bezpieczniej jak on jest ze mną, bo wiem, że nie będzie się musiał przebijac przez korki do domu w razie W. Moze zaciągne go na spacer koło południa ( spacer podobnie jak schody przyspiesza poród) ... i coś by ruszyło? eh, ale nie nastawiam sie jakos, bo widze, że tu moje dziecko rządzi, nie ja ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- ps. a ja sikam co godzine prawie, ale tez bardzo duzo piję, spokojnie z 5 litrów dziennie, co godzine musze wypic taka prawie półitrowa szklanke soku z wodą, do tego mleko, herbata, herbatka na laktację ( juz zaczełam jakis czas temu) i stąd sikanie, ale nie moge nie pić, bo mnie straszliwie suszy, w nocy mniej sikam, ale za to pęcherz sie na maxa wypełnia, bo jak wstaje to az boli
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-09 o 09:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
We mnie się ta woda magazynuje bardzo i mam opuchnięte nogi, nawet ginka na to zwróciła uwagę.
#164 |
Wtajemniczenie
|
ja mam czasami obrzeknięte stopy i dłonie, ale raczej nie codziennie, ostatnio własnie rzadko, najczęsciej wtedy jak długo siedze przy kompie i sie nie ruszam
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Kurcze dzisiaj wstałam i strasznie bolały mnie nadgarstki. Nie mogłam zapiąć z tyłu stanika bo tak bolało a dodatkowo całe są opuchnięte. Też tak macie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
własnie wygarnęłam wszystko
![]() ![]() a na swoje obolałe gardło własnie zrobiłam sobie kisielek\truskawkowy do picia a dla odstresowania się słucham muzyczki moze mały poczuje rytm i wyjdzie z brzusia ![]() co do puchnięcia to mi od jakiegoś czasu puchną dłonie i stopy |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczyny
![]() ja z poranną kawką sobie siedzę u mamy bo mój net muli strasznie, dzisiaj w nocy miałam przygodę, obudził mnie ból podbrzusza i krzyża ![]() taki naprawę silny, brzuszek napiął się jak kamień, trwało to z 2 minuty i przestało, takie mam atrakcje dodatkowe ![]() ![]() Ale to był jednorazowy incydent. Niutka widzę, że wszystkie wypatrują twojego porodu ![]() ![]()
#168 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chyba bym mu wygarnęła ... trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() a mi noc minęła dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Nogi to ja mam cały czas opuchnięte. Mniej jak wstaje po nocy,a tak to masakra :/
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Niutka to jak twój Tż jest w domku to go zaciągnij do łóżka a nie na spacer. Może prędzej coś się ruszy
![]()
#171 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowej częsci mamusiek marcowo kwietniowych
![]() wczoraj mój szanowny małż zadzwonił do mnie rano o siódmej postękał przez telefon (udając że śpi) powiedział dzień dobry wszystkiego naj z okazji dnia kobiet a później stwierdził ze musi kończyć i szykować się do pracy ![]() ![]() cały dzień myślałam ze nie przyjedzie więc chodziłam sobie w leginsach i białej koszulce bez makijażu az tu nagle godzina 20 i przyjechał z różą i ptasim mleczkiem 5 pudełkami bo jeszcze dla mojej mamy siostry babci...tak mnie zaskoczył ze nie wiedziałam co powiedzieć... jednak jak facet chce to potrafi ![]() mnie puchną dłonie i stopy izunia na nadgarstki też narzekam ale czuję że mam jakby zdrętwiałe
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj spalam jak zabita, nawet przez chwile sie nie przebudzilam. Wiec jestem wyspana niesamowice. Brzuch mnie tak dziwnie piecze, jakby przy mostku na samej gorze. Miala ktoras tak z was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Wczoraj poinformowałam Tż że jak chce robić pępkowe to najlepiej jak będę w szpitalu. A, że termin mam na 29 kwietnia i wypada w piątek to on na to "super, cały weekend będę miał a później to majówka"
![]() Daj takiemu palca to złapie całą rękę.
#174 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie nadal bez zmian ![]() zachciało mi się dziś barszczyku czerwonego z pasztecikami na obiad idę zaraz pomóc mamie ![]()
#175 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mój mąz przedwczoraj powiedział, że seks na tym etapie to patologia ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kinga- dobrze, ze mu powiedziałaś, niech facet się zastanowi trochę. nawet jeśli miał gorszy dzień, to go nie usprawiedliwia, powinien ci złożyć życzenia chociaż i jakoś się tobą zainteresować, bo jesteś w ciąży i w dodatku przeziębiona mocno.
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
aaaaaaaaaaaaaa wypiłam litr kisielku
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- dziewuchy wsiadajcie do tego autobusu bo tu takie piękne słoneczko w sam raz odpowiednie na przejażdżkę na porodówkę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
15:00 już niedługo. Nie martw się. Będzie dobrze.
Cytat:
Oj jak mnie to wkurza. Ja przez to mam opory żeby udać się na IP, bo boję się, że będą mnie trzymać bez potrzeby. Raz tak zrobiłam i wypisałam się na własne życzenie. Bo rozbolały mnie plecy i zadzwoniłam do mojej gin. A ona akurat była na jakimś sympozjum. Ale z objawów podejrzewała, że to nic złego, ale skoro tak boli, to może powinnam dostać coś na uśmierzenie bólu. Powiedziała, żeby dla świętego spokoju pojechać na IP, żeby sprawdzili jak ma się dzidziul i żeby dali coś przeciwbólowego. A oni nawet nie chcieli mnie zbadać, przed przyjęciem na oddział. Jak już mnie przyjęli, to po 5 godzinach pojawił się lekarz, który sprawdził ciążę i oczywiście u dzidziula było wszystko ok. Po przebadaniu i przeanalizowaniu objawów powiedział, że to problem z kręgosłupem. No ale trzeba zrobić badania krwi (pobranie było po kolejnych 2 godzinach) i badanie moczu - rano. Wieczorem miałam wyniki badań krwi i tam wszystko dobrze. Rano na obchodzie nawet nikt do mnie nie podszedł, po prostu ominęli moje łóżko i poszli dalej. Wyniki moczu tez były dobre. I jak zaczęłam się się dopytywać co dalej, to okazało się, że jutro mają mi zrobić USG. No kurde! Przecież to paranoja jakaś. A ja akurat na następny dzien byłam umówiona do mojego lekarza prowadzącego. Także wypisałam się i już. Po co ja mam tam leżeć. Poszłam do mojej na USG i oczywiście wszystko było w porządku. A rwa kulszowa męczy mnie do dzisiaj (z przerwami), ale na to nie ma rady. Przecież te kilka badan można było zrobić w 1,5 godziny. To jest koszmar z naszą służba zdrowia. Przecież to jest właśnie marnowanie pieniędzy!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niutka twój Tż to ma określenia ![]()
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() izunia to są faceci. Ale ja z mężem umówiłam się że bezemnie nie ma żadnego świętowania. Bo co to za sprawiedliwosć, że ja chodze w ciąży cały czas, rodze, a on baluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.