Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 11:28   #3301
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

no wlasnie
III trymetr jest cudny, bo juz coraz blizej porodu i dzieciaczki sa duze, tak cudnie sie przewalaja w brzuszkach

ale te dolegliwosci
a to puchna nogi, a to bola plecy, a to zoladek, biodra, ech
trzeba jakos przecierpiec
Stary 2011-03-09, 11:36   #3302
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Dziewczyny czy Wy do łóżeczka 120x60 kupowałyście pościel 90x120 czy 100x135 bo ja
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:36   #3303
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, a jak teraz na tym etapie ciąży? Boicie się porodu czy raczej chcecie jak najszybciej? Ja w sumie jedno i drugie,ale bardziej chcę maj kiedy mnie wszystko boli i patrze na siebie w lustrze

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:37   #3304
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

princi, ale masz gigantyczny brzuszek miodzio ja mam taki lancuszek tylko z misiem uwazam ,ze sie przyda.
andziot, nie szalej z tymi zakupami tak bo Ci sie do szafeczek nie zmiesci
anula, nie smutaj wszystko bedzie dobrze, a maly brzuszek o niczym nie swiadczy, mi tez stale mowia ,ze mam maly, taka nasza uroda, rob zapas snickersow tez mam zawroty glowy czasem, tez moze cos mam nie tegez. A co do siary do tez indywidualne, mama mi sie bardzo dziwi bo ona tez dopiero po porodzie miala siare, a u mnie leci od grudnia i to dosc czesto, wcale to nie takie komfortowe, po porodzie chyba bedzie mi trzeba jakies zawory na sutkach zrobic a jakie zakupki masz piekne
resmene, swietne wiesci
listopadowa, masz tak piekna kuchnie, ja moge o takiej pomazyc!
Kopniaki w zebra, dziewczyny wy sie cieszcie,ze ich nie czujecie, bo to naprawde bolesne i dokuczliwe, nie da sie przy tym normalnie siedziec, trzeba na pol wychylona do tylu, wogole czuje kazde zebro przy dotyku, to nic przyjemnego.
Sania, dzieki za info
Stary 2011-03-09, 11:37   #3305
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wlasnie
III trymetr jest cudny, bo juz coraz blizej porodu i dzieciaczki sa duze, tak cudnie sie przewalaja w brzuszkach

ale te dolegliwosci
a to puchna nogi, a to bola plecy, a to zoladek, biodra, ech
trzeba jakos przecierpiec
III trymestr to hardcore

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 11:40   #3306
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy do łóżeczka 120x60 kupowałyście pościel 90x120 czy 100x135 bo ja
kochana ja mam 60x120
90 na 120 to jest rozmiar poscielki do tego lozeczka

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak teraz na tym etapie ciąży? Boicie się porodu czy raczej chcecie jak najszybciej? Ja w sumie jedno i drugie,ale bardziej chcę maj kiedy mnie wszystko boli i patrze na siebie w lustrze
ja sie nie moge doczekac
nie boje sie porodu w ogole
nie balam sie od samego poczatku
uwazam, ze to takie normalne, kobiety przez to przechodza, jedne lepiej drugie gorzej
bedzie bolalo-trudno
nie bedzie-okej, wszystko wyjdzie w praniu jak to sie mowi
ja sie doczekac nie moge jak zobacze moje dziecko przytule wycaluje achh rozmarzylam sie
Stary 2011-03-09, 11:41   #3307
spice1985
Zadomowienie

aha, Andziot wczoraj pytałam,ale chyba umknął Ci mój post,albo mi Twoja odp W każdym razie, mogę się posmarować pod pachami Clotrimazolum w ciaży??? Coś mi się wydaje że chyba tylko w I trymestrze nie można,ale jak masz sprawdzone info to będę wdzięczna.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
kochana ja mam 60x120

ja sie nie moge doczekac
nie boje sie porodu w ogole
nie balam sie od samego poczatku
uwazam, ze to takie normalne, kobiety przez to przechodza, jedne lepiej drugie gorzej
bedzie bolalo-trudno
nie bedzie-okej, wszystko wyjdzie w praniu jak to sie mowi
ja sie doczekac nie moge jak zobacze moje dziecko przytule wycaluje achh rozmarzylam sie
Bardzo mi się podoba Twoje podejście do porodu Tak mnie jakoś pozytywne natchnęło

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 11:43   #3308
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Dziewczyny, podczytuję sobie Was od czasu do czasu, ale jakos wbić sie w Wasze rozmowy nie dam rady. Wy już jesteście takie zżyte ze sobą Mam nadzieję, ze nie macie mi za złe, ze tak sobie tylko czytam a nic nie piszę...

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:45   #3309
elis5
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamuśki wielkopostnie.
Obiecałam sobie, że ograniczę z tej okazji słodycze, zresztą gin mi kazał przerzucić się ze smażonego na gotowane i dietę lekkostrawną ogólnie (czyżby moja waga mu się nie podobała...???)
Ja wstałam dziś o 10.30!!!!!!!!!! no i siedzę tak z kawka, nadrobiłam i piszę

Anula
przewijak cuuuuuudnyyyyyy
Mary poziomeczko dobrze przygadałaś tłustej fluwii. Ci ludzie okropni są. Mnie ostatnio uratowała kasjerka, baba z siatą zakupów też przede mnie wbiegła i stoi zadowolona z siebie, a pani w kasie patrząc na mnie: proszę, Pani pierwsza niech podejdzie! Ale babsztylowi zrzedła mina
JanuszAgnieszka no studenci na staszica i jaczewskiego, ale w czerwcu to i tak raczej już po zajęciach, więc tym bym się nie przejmowała. Ja mam tylko nadzieję, że nie trafię na jakąś grupę, z którą miałam zajęcia bo wtedy lipa (oglądać swoją asystentke, nawet byłą od dołu bleeeeeeee)
Enchan zgadza się lubelskie szpitale omawiamy
Moria trzymam kciuki za 4d, fajnie Ci, że popodglądasz Iguśkę
Eweska, Moria gratuluję nowego tygodnia
Renessme - dobrze, że szyja trzymano polskie drogi masakryczne, ja też mam zakaz, a do domu 300 km i od listopada już nie byłam ale tak sobie myślę, że jakby na boku lewym na kanapce z tyłu sie rozłożyć to moze dałabym radę pojezdzić troche
Sania - ja się właśnie boję trochę tego karmienia, także dzięki za super ważne informacje, czekam na kolejne
Gusia - leci słońce do Ciebie z Lublina, a ubranko jak dla mnie uni, ja tam nie jestem za ukolorowieniem płci. Uwielbiam np jak mój mąż chodzi w różu więc tym bardziej nie widzę powodu, dla któego dziewczyneczka nie może chodzić w niebiesko-kolorowym
Aliczko u mnie też popielec, ale zwyczajowo rybę można, więc mam
Agus, Dziewczonka - u mnie też rybka, ale tak sobie myślę, że do rybki zawsze można zrobić kopytka. uwielbiam a nie jadłam chyba ze 2 lata!!!

No dobra idę się ogarnąć i pomyśleć o tych kopytach. No i muszę trochę do roboty i nauki usiaść, bo czuję, że jak dzidzia przyjdzie to będzie cięzko

i do później
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:45   #3310
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Mialam dzis ciezka noc, staram sie o mieszkanie mialam taka mieszana rozmowe z wojtem, ale w piatek bedzie juz ostateczna decyzja, i jakby nie bylo po denerwowalam sie, mialam cala noc twardy brzuch, wzielam rano no-spe przy lezeniu sie zrobil miekki juz ale jak chodze to jeszcze jakis twardowaty, moze sie po prostu may wypycha tak mocno, oby to to.

Ile kupujecie opakowan pieluch po porodowych? I ile podpasek? Bo nie bardzo wiem, moze doswiadczone mamy podpowiedza.
Stary 2011-03-09, 11:47   #3311
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak na razie porodu się nie boję , myślę, że wiele zależy od naszego nastawienia, chciałabym, żeby już był maj i żeby niuńka była na świecie
Coraz więcej rzeczy dla niej w domu, patrzę cały czas na to i normalnie nogami przebieram z niecierpliwością
Stary 2011-03-09, 11:48   #3312
Mango08
Rozeznanie

Cześć,

Z samego rana tworzyłam posta ale w między czasie musiałam ważne rzeczy przygotować i przez przypadek zamknęłam zakładkę z odpowiedzią Więc tak na szybko z tego co pamiętam...

Ogólnie czuję się fatalnie obudził mnie w nocy ogromny ból gardła i do tej pory trzyma, normalnie nie mogę śliny połknąć. Łyknęłam homeovox, stodal, witaminę c, herbatkę z miodem i cytryną i czekam na efekty. Wczoraj jak kładłam się spać nic mi nie było!

anula przewijak świetny, moim zdaniem śmiało możesz zająć się jego importem do Polski, interes jak się patrzy!

listopadowa gratuluję super mieszkania!

mary bardzo dobrze potraktowałaś tę babę, miejmy nadzieję, że czegoś ją to nauczy!

moria dobrze, że wizyta udana! Kciuki za dzisiejsze 4d , aby Iga chciała ładnie się pokazać. Duet leżaczek i sunia genialny.

anula współczuję sytuacji w autobusie, nie rozumiem, że ludziom tak trudno zrozumieć, jak duże obciążenie ma kręgosłup ciężarnej, a stanie w kolejkach, autobusie itp. to niemały wysiłek!
Do tego ta burza śnieżna, masz jak najbardziej powody do zdenerwowania, ale trzymam kciuki, abyś nikogo nie zamordowała

Aliczka sen jak z filmu, nie mogę po prostu

eweska i moria gratuluję kolejnego tygodnia...
Coraz poważniej się robi, tzn. coraz bliżej do godziny 0.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:49   #3313
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana ja mam 60x120
Aguś bo mi sie spodobała taka pościel http://allegro.pl/5el-zestaw-posciel...476341327.html
ona zamontowana jest właśnie na Klupsiu i wygląda całkiem przyzwoicie, a w rozmiarze 90x120 nie występuje
Już do nich napisałam czy mają może w takim rozmiarze, a jak nie to chyba kupię tą większą...
Stary 2011-03-09, 11:50   #3314
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Wlasnie dzis popielec, wiec darowalam sobie sledzie by mi nie podchodzily do gardla przez dwa dni zjadlam makrele w sosie pomidorowym, i uwaga odbija mi sie sledziami

Agus, mam takie soame zdanie odnosnie porodu, na poczatku mialam jeszcze obawy ale juz dojrzalam do tego by sie nie denerwowac bo wiem,ze przez to przejde, nawet jak bedzie ciezko to usmiech synka mi to wynagrodzi, i maz bedzie przy mnie
Stary 2011-03-09, 11:56   #3315
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak na razie porodu się nie boję , myślę, że wiele zależy od naszego nastawienia, chciałabym, żeby już był maj i żeby niuńka była na świecie
Coraz więcej rzeczy dla niej w domu, patrzę cały czas na to i normalnie nogami przebieram z niecierpliwością
My wczoraj złożyliśmy łóżeczko i komodę I musieliśmy spać w salonie,bo te nowe meble to tak dziwnie pachną, a raczej śmierdzą że mnie to strasznie drażni, także od wczoraj się wietrzy na maksa wszystko. W sumie to powinno się wcześniej to wszystk kupić żeby się "wyśmierdziało",więc jak teraz myślę o tym gadaniu niektórych , że po co tak wcześnie,że za szybko (tzn. mi nikt tak nie mówił w rodzinie, ale widziałam tu wiele takich wpisów, że ktoś się wtrącał), to myślę że to kompletne brednie.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Wlasnie dzis popielec, wiec darowalam sobie sledzie by mi nie podchodzily do gardla przez dwa dni zjadlam makrele w sosie pomidorowym, i uwaga odbija mi sie sledziami

Agus, mam takie soame zdanie odnosnie porodu, na poczatku mialam jeszcze obawy ale juz dojrzalam do tego by sie nie denerwowac bo wiem,ze przez to przejde, nawet jak bedzie ciezko to usmiech synka mi to wynagrodzi, i maz bedzie przy mnie
Ja też dojrzałam psychicznie do porodu, jedyne czego jeszcze się czasami obawiam,to jak naczytam się historii o tym że z powodu niekompetencji lekarzy jakaś kobitka prawie zeszła z tego świata przy porodzie itp. Ostatnio czytałam list w jakimś czasopiśmie dla mam w którym kobieta mówiła że rodziła w prywatnej klinice i parę dni po porodzie (tam wypisywali na drugi dzień od razu), biorąc prysznic dostała krwotoku, straciła ponad 1 litr krwi i lekarz na IP powiedział że gdyby akcja ratunkowa potrwała 20 min dłużej to by nie przeżyła, a powodem było to,że źle ją wyczyścili po porodzie, kawałek łożyska został. I jej opinia była taka,że nigdy więcej prywatna klinika, bo państwowy szpital jaki by nie był, ma więcej specjalistów, dłużej się zostaje w szpitalu itd. Co o tym myślicie?

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 11:58   #3316
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ja się nie boję porodu wcale, nie przejmuję się nim, nie myślę prawie wcale o tym, no jedyne myślenie to takie żeby chłopcy w brzuszku siedzieli jak najdłużej niech wytrzymają spokojnie do kwietnia a później to już się może dziać

Ogarnęłam troszkę, pościele pozmieniałam, jeszcze podłogi muszę umyć bo znowu kurzu na nich tyle co po remoncie, nie wiem ile jeszcze ten kurz będzie się osadzał :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:03   #3317
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Raczej kup 90x120 bo ta druga będzie za duża

Cytat:
Mialam dzis ciezka noc, staram sie o mieszkanie mialam taka mieszana rozmowe z wojtem, ale w piatek bedzie juz ostateczna decyzja, i jakby nie bylo po denerwowalam sie, mialam cala noc twardy brzuch, wzielam rano no-spe przy lezeniu sie zrobil miekki juz ale jak chodze to jeszcze jakis twardowaty, moze sie po prostu may wypycha tak mocno, oby to to.

Ile kupujecie opakowan pieluch po porodowych? I ile podpasek? Bo nie bardzo wiem, moze doswiadczone mamy podpowiedza.
Ja kupiłam 2 poporodowe i okazuje się, że w szpitalu dają swoje a podpasek na razie 1 a jak mi się skończą to wyślę tż do sklepu

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:05   #3318
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
My wczoraj złożyliśmy łóżeczko i komodę I musieliśmy spać w salonie,bo te nowe meble to tak dziwnie pachną, a raczej śmierdzą że mnie to strasznie drażni, także od wczoraj się wietrzy na maksa wszystko. W sumie to powinno się wcześniej to wszystk kupić żeby się "wyśmierdziało",więc jak teraz myślę o tym gadaniu niektórych , że po co tak wcześnie,że za szybko (tzn. mi nikt tak nie mówił w rodzinie, ale widziałam tu wiele takich wpisów, że ktoś się wtrącał), to myślę że to kompletne brednie.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ja też dojrzałam psychicznie do porodu, jedyne czego jeszcze się czasami obawiam,to jak naczytam się historii o tym że z powodu niekompetencji lekarzy jakaś kobitka prawie zeszła z tego świata przy porodzie itp. Ostatnio czytałam list w jakimś czasopiśmie dla mam w którym kobieta mówiła że rodziła w prywatnej klinice i parę dni po porodzie (tam wypisywali na drugi dzień od razu), biorąc prysznic dostała krwotoku, straciła ponad 1 litr krwi i lekarz na IP powiedział że gdyby akcja ratunkowa potrwała 20 min dłużej to by nie przeżyła, a powodem było to,że źle ją wyczyścili po porodzie, kawałek łożyska został. I jej opinia była taka,że nigdy więcej prywatna klinika, bo państwowy szpital jaki by nie był, ma więcej specjalistów, dłużej się zostaje w szpitalu itd. Co o tym myślicie?
Ja sobie nie mogę wyobrazic kupowania wszystkiego na ostatnią chwilę, przecież za parę tygodni będzie nam naprawdę cieżko wyjsc z domu, a co dopiero jechac na zakupy. Juz kilka tygodni temu stwierdziłam, że z końcem marca chcę miec wszystko przygotowane, bo później to juz różnie może byc

A jeżeli chodzi o te prywatne kliniki to naprawdę nie mam zdania, bo w szpitalach państwowych też takie przypadki złego wyczyszczenia też się zdarzają niestety...
Stary 2011-03-09, 12:10   #3319
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Raczej kup 90x120 bo ta druga będzie za duża

Ja kupiłam 2 poporodowe i okazuje się, że w szpitalu dają swoje a podpasek na razie 1 a jak mi się skończą to wyślę tż do sklepu
Izunia,jak łapki? Odpisałam Ci na forum mam III-IV,że mam to samo;/

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Ja sobie nie mogę wyobrazic kupowania wszystkiego na ostatnią chwilę, przecież za parę tygodni będzie nam naprawdę cieżko wyjsc z domu, a co dopiero jechac na zakupy. Juz kilka tygodni temu stwierdziłam, że z końcem marca chcę miec wszystko przygotowane, bo później to juz różnie może byc

A jeżeli chodzi o te prywatne kliniki to naprawdę nie mam zdania, bo w szpitalach państwowych też takie przypadki złego wyczyszczenia też się zdarzają niestety...
No właśnie. Dlatego ja samego porodu się nie boję, a raczej takich historii...Chyba muszę przestać wczytywać się w te opowieści

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 12:15   #3320
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

spice, ja takich rzeczy wogole nie czytuje, po co mam sobie tym mysli truc, po porodzie moge sobie po czytac a wiadomo w zyciu rozne rzeczy sie zdarzaja, ale wszystkiego nie da sie uniknac, bo zeby czlowiek wiedzial,ze zlamie noge to by sie polozyl.
eweska, no Ty masz cesarke, to sam porod bedzie bardziej przyjemny dla Ciebie w sensie intensywnosci bolu, ale z drugiej strony bedzie Ci ciezej dojsc do siebie po zabiegu a do dwoch dzieciaczkow troche sily trzeba, no ale Ty jestes tak fenomenalnie silna,ze naprawde malo kobiet ma tyle samozaparcia
Stary 2011-03-09, 12:24   #3321
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska, no Ty masz cesarke, to sam porod bedzie bardziej przyjemny dla Ciebie w sensie intensywnosci bolu, ale z drugiej strony bedzie Ci ciezej dojsc do siebie po zabiegu a do dwoch dzieciaczkow troche sily trzeba, no ale Ty jestes tak fenomenalnie silna,ze naprawde malo kobiet ma tyle samozaparcia
Zgadza się, będzie cc, chyba ze w ostatniej chwili zmienią zdanie :P Oby nie bo już nastawiłam się na cc. Bólu jako takiego nie będzie, ale nie wiem jak będę się czuła po cięciu jak będę odczuwać cięcie. Po operacji łokcia gdzie cięcie miałam dosyć spore bo później miałam 8 szwów rany nie czułam wcale a cięcie było też dość głębokie bo do samych nerwów, wiadomo cc to co innego bo jest głębsze i nacinają więcej warstw, ale skóra na łokciu i na brzuchu też się napina i naciąga przy każdym ruchu, więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle i dam sobie ze wszystkim radę, mam wysoki próg bólu, tylko nie u dentysty
W cc przeraża mnie jeszcze to leżenie plackiem przez bodajże 12 godzin i cewnik :/
Stary 2011-03-09, 12:42   #3322
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
aha, Andziot wczoraj pytałam,ale chyba umknął Ci mój post,albo mi Twoja odp W każdym razie, mogę się posmarować pod pachami Clotrimazolum w ciaży??? Coś mi się wydaje że chyba tylko w I trymestrze nie można,ale jak masz sprawdzone info to będę wdzięczna.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Bardzo mi się podoba Twoje podejście do porodu Tak mnie jakoś pozytywne natchnęło
ciesze się

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podczytuję sobie Was od czasu do czasu, ale jakos wbić sie w Wasze rozmowy nie dam rady. Wy już jesteście takie zżyte ze sobą Mam nadzieję, ze nie macie mi za złe, ze tak sobie tylko czytam a nic nie piszę...
kochana jak tam malenstwo?
jak sie czujesz??
Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamuśki wielkopostnie.
Obiecałam sobie, że ograniczę z tej okazji słodycze, zresztą gin mi kazał przerzucić się ze smażonego na gotowane i dietę lekkostrawną ogólnie (czyżby moja waga mu się nie podobała...???)
Ja wstałam dziś o 10.30!!!!!!!!!! no i siedzę tak z kawka, nadrobiłam i piszę

Anula
przewijak cuuuuuudnyyyyyy
Mary poziomeczko dobrze przygadałaś tłustej fluwii. Ci ludzie okropni są. Mnie ostatnio uratowała kasjerka, baba z siatą zakupów też przede mnie wbiegła i stoi zadowolona z siebie, a pani w kasie patrząc na mnie: proszę, Pani pierwsza niech podejdzie! Ale babsztylowi zrzedła mina
JanuszAgnieszka no studenci na staszica i jaczewskiego, ale w czerwcu to i tak raczej już po zajęciach, więc tym bym się nie przejmowała. Ja mam tylko nadzieję, że nie trafię na jakąś grupę, z którą miałam zajęcia bo wtedy lipa (oglądać swoją asystentke, nawet byłą od dołu bleeeeeeee)
Enchan zgadza się lubelskie szpitale omawiamy
Moria trzymam kciuki za 4d, fajnie Ci, że popodglądasz Iguśkę
Eweska, Moria gratuluję nowego tygodnia
Renessme - dobrze, że szyja trzymano polskie drogi masakryczne, ja też mam zakaz, a do domu 300 km i od listopada już nie byłam ale tak sobie myślę, że jakby na boku lewym na kanapce z tyłu sie rozłożyć to moze dałabym radę pojezdzić troche
Sania - ja się właśnie boję trochę tego karmienia, także dzięki za super ważne informacje, czekam na kolejne
Gusia - leci słońce do Ciebie z Lublina, a ubranko jak dla mnie uni, ja tam nie jestem za ukolorowieniem płci. Uwielbiam np jak mój mąż chodzi w różu więc tym bardziej nie widzę powodu, dla któego dziewczyneczka nie może chodzić w niebiesko-kolorowym
Aliczko u mnie też popielec, ale zwyczajowo rybę można, więc mam
Agus, Dziewczonka - u mnie też rybka, ale tak sobie myślę, że do rybki zawsze można zrobić kopytka. uwielbiam a nie jadłam chyba ze 2 lata!!!

No dobra idę się ogarnąć i pomyśleć o tych kopytach. No i muszę trochę do roboty i nauki usiaść, bo czuję, że jak dzidzia przyjdzie to będzie cięzko

i do później
a pewnie, ze mogą
my teraz mozemy mieszac wszystko

Cytat:

kochana ja podklady poporodowe i podpaski dostane w szpitalu
ale kupilam kiedys jedno opakowanie podkladow
wrazie w
Cytat:
Aguś bo mi sie spodobała taka pościel http://allegro.pl/5el-zestaw-posciel...476341327.html
ona zamontowana jest właśnie na Klupsiu i wygląda całkiem przyzwoicie, a w rozmiarze 90x120 nie występuje
Już do nich napisałam czy mają może w takim rozmiarze, a jak nie to chyba kupię tą większą...
ahh, ale czytalam gdzies chyba na marcowych mamusiach, ze maja te wieksze posciele
w sumie podusia jest taka sama tylko kolderka wieksza
mam kupiona posciel u tego samego sprzedawcy
mam 7 elementowa
"różówa noc" przepiekna jest
a bratu zamowilam niebieskie misie
polecam

Cytat:

dokladnie tak
moj maz tez bedzie przy mnie i dzieki niemu bedzie mi jakos razniej

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja się nie boję porodu wcale, nie przejmuję się nim, nie myślę prawie wcale o tym, no jedyne myślenie to takie żeby chłopcy w brzuszku siedzieli jak najdłużej niech wytrzymają spokojnie do kwietnia a później to już się może dziać

Ogarnęłam troszkę, pościele pozmieniałam, jeszcze podłogi muszę umyć bo znowu kurzu na nich tyle co po remoncie, nie wiem ile jeszcze ten kurz będzie się osadzał :/
kochana ty se usiadz chociaz na chwile
a nie sprzatasz bez przerwy, szkoda mi cie bo masz podwojnie ciezej

a ja mowie do tesciowej, ze cos mi tak dziwnie sie brzuch obnizyl
a ona no wlansie zauwazylam
a ja no to niedobrze przeciez bo brzuch sie obniza na 2-3 tygodnie przed porodem
a ona no wlasnie

za tydzien wizyta
jak stwierdzi rozwarcie to leze i kwicze...
bo chyba sie przeforsowalam
Stary 2011-03-09, 12:52   #3323
migotka03
Zadomowienie

Aguś ja też nie bałabym się tak bardzo porodu gdybym wiedziała że pójdę, urodzę, i już, ale boję się że będzie coś nie tak, a u mnie w szpitalu często jest coś nie tak. Dużo historii słyszałam na temat mojego szpitala, nikt nie chwali.. I dlatego się boję że mogą tam nam zrobić krzywdę. 150km od nas jest prywatna klinika do której jeździ dużo kobiet z mojej okolicy. Ja gdybym miała tam rodzić to czułabym się o wiele lepiej, ale jest daleko i drogo, niestety.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:53   #3324
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Cytat:
kochana jak tam malenstwo?
jak sie czujesz??
W zeszłym tygodniu byłam na wizycie u gin. Miałam usg i moja Mała ważyła 1450g. I jak to gin stwierdził: raczej będzie z tych mniejszych dzieciaczków. Ale to dobrze, przynajmniej łatwiej będzie ja urodzić Moja Emila urodziła sie z waga 2800 i poród wspominam super
A ja to tak jak wiekszość coraz cieżej i cieżej, ale tak to juz jest. Jeszcze tylko troszke i koniec dzwigania w brzuchu

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:54   #3325
eweska
Moderatoreska

Aguś teraz porządki to sama przyjemność bo to takie zwykłe codziennie, które zajmuja góra 30minut :P A tak to się obijam przez większość dnia :P

Dziś wieczorkiem mężula znowu usłyszę, lubie z nim gadać zawsze czekam na telefon

Przed 14 synal przyjdzie ze szkoly i będziemy jeść obiadek

Pewnie jakąś drzemkę poobiednia sobie strzelę bo już mi się spać chce, jakaś taka niedospana jestem :/
Stary 2011-03-09, 12:55   #3326
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 120x90

Kwiatecek Ja mam 2 opakowania podkładów poporodoweych Bella i 3 paczki podpasek największych
Najwyżej potem tż dokupi, jak będzie potrzeba

Spice Ja myślę, że co ma być, to będzie.
Ostatnio słyszałam też historię, że dziewczyna miała cc na żądanie (nie było wskazań medycznych) i zmarła, bo były komplikacje.
Więc ja się zdaję na lekarza, jak powie, tak będzie. Muszę wierzyć, że będzie dobrze. Do tej pory nie dali mi umrzeć w szpiatalach (a byłam kilka razy), nie dali umrzeć tż, to tym razem też będzie DOBRZE!
Musi być

Ale sobie pospałam
Kurier mnie właśnie obudził. Przyniósł opornik do dmuchawy do auta Teraz trzeba zamontować i normalnie nawiew zacznie działać

Chyba zbieram się do sklepu, bo słowo daję, że nic dziś inaczej nie zrobię.
A tu pranie czeka, obiad czeka, praca czeka, o mgr nie wspomnę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:56   #3327
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaka fajna mate znalazlam
http://www.mamasandpapas.com/product...482706/type-i/
Teraz tylko zostaje poczatowac na eBayu czekajac na jakas fajna okazje)) (to juz jest zdecydowanie uzaleznienie).
ja uważam że za miękka ta mata, dziecko nie powinno leżeć na takim miękkim podłożu

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Andziot, a pokaż nam co masz dla Gabryśki bo wszystko na razie dla Zosi pokazujesz btw. bardzo ładne spódniczki
pokazywałam parę rzeczy które kupiłam dla Gabryśki, więcej nie kupuje,
reszta jest po Zosi,
ciuszki na razie posegregowałam i leżą w reklamówach w szafie

Cytat:
andziot, nie szalej z tymi zakupami tak bo Ci sie do szafeczek nie zmiesci
już mi się nie mieści

Cytat:
możesz, to i tak tylko miejscowo działa

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zgadza się, będzie cc, chyba ze w ostatniej chwili zmienią zdanie :P Oby nie bo już nastawiłam się na cc. Bólu jako takiego nie będzie, ale nie wiem jak będę się czuła po cięciu jak będę odczuwać cięcie. Po operacji łokcia gdzie cięcie miałam dosyć spore bo później miałam 8 szwów rany nie czułam wcale a cięcie było też dość głębokie bo do samych nerwów, wiadomo cc to co innego bo jest głębsze i nacinają więcej warstw, ale skóra na łokciu i na brzuchu też się napina i naciąga przy każdym ruchu, więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle i dam sobie ze wszystkim radę, mam wysoki próg bólu, tylko nie u dentysty
W cc przeraża mnie jeszcze to leżenie plackiem przez bodajże 12 godzin i cewnik :/
tak, tylko na łokciu nie cieli ci mięśni na pewno, tylko skórę
a po cc będziesz miała mięśnie brzucha przecięte i to tak naprawdę najbardziej dokucza po zabiegu, bo do każdego zgięcia, ruchu mięśnie się kurczą ...

Ja już po spacerze,
pogoda piękna,
musiałam aż mężula zawołać
bo wzięłam Zosię na rowerek i pojechaliśmy do sklepu po ser na leniwe
no i tak się zmachałam że na placu zabaw już mi się słabo zrobiło ...
a Zosia chciała jeszcze "siupu"

teraz śpi

ja zabieram się za leniwe

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:58   #3328
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę napiszcie mi czy któras z Was ma pościel 100x135 do łóżeczka 60x120 i jak to wszystko wygląda? Kurcze pościel, która mi się podoba występuje tylko w rozmiarze 100x135
Stary 2011-03-09, 12:59   #3329
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

możesz, to i tak tylko miejscowo działa

:
ok,to dzisiaj spróbuję potraktować te plamki clotrimazolum Jak podziała,znaczy się że to grzyb na skórze był? Kurde, a grzybek tyle czasu noszony na skórze to dzidzi nie szkodzi z jednej paranoi w drugą:P

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 13:00   #3330
migotka03
Zadomowienie

A tak w ogóle dzień dobry wszystkim. Mąż już pojechał do pracy, a ja siedzę sama i was nadrabiam. Miałam wziąć się za robotę, ale przy obiedzie trochę się zmęczyłam i muszę odpocząć. Dobija mnie już ta bezsilność

Internet mi szwankuje, mam już go dość. Mamy mobilny, ale na tym zadupiu ledwo chodzi, a stałego łącza nie chcą nam podłączyć. Nie chcą nowego klienta to nie. Ich strata.

Muszę przypomnieć co pisałyście bo nie wiem co komu miałam napisac.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości