![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
sztywniara?
Ostatnio moje koleżanki zaproponowały mi żeby wybrała się z nimi na impreze.Pomyslałam,czemu nie? Dobrze jest poznać nowych ludzi. I tak tez poszlam pierwszy raz, drugi, trzeci. Jednak po kazdej imprezie mam niedosyt i jestem na siebie zła. Cała grupa zna się bardzo dobrze, spotykają się , chodzą razem na studia, mieszkają niedaleko,a ja? a ja jestem tam tak jakby obca. Całą impreze milczę, przesiedzę słuchając ich rozmów, śmiejąc sie z ich żartów i tyle, sama nie włączam się do rozmowy bo nie jestem w temacie ich wykładowców, przedmiotów czy przebytych imprez. Czuję się z tym źle. Wprawdzie jestem osobą nieśmiałą , rozmowa na luźne tematy z nowo poznanymi osobami przychodzi mi bardzo ciezko (co innego jest ze znajomymi gdzie mamy wspólne problemy, tematy),
ale nie chce być na tych imprezach odbierana za sztywniare! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: sztywniara?
Kurczę, oni tylko o studiach i wykładowcach gadają?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie rozmawiają wprawdzie "o matko ile mamy nauki, czego my jeszcze nie umiemy" itd, ale mają wspólnych wykładowców wiec śmieją się jaką ten i ten miał akcje śmieczną czy takie tam, rozmawiają o wigilijkach grupowych , wspominają ciekawe historie z imprez, takie tematy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Są dwie możliwości:
albo ich polubisz, przyzwyczaisz się do nich, poznasz albo więcej się z nimi nie spotykaj To naprawdę wkurzające jak się siedzi jak kołek bo nie ma tematu, bo się kogoś na tyle nie zna, żeby wspominać itd.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale inna sprawa-wy nie idziecie na parkiet potańczyć choć trochę tylko smęcicie cały czas przy stole? co to za impreza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zabierz ze sobą jeszcze jedną koleżankę, w razie czego nie będziesz musiała patrzeć w sufit
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
albo sama rozpocznij jakis temat, albo jesli oni smieja sie z jakiejs historyjki, ktorej nie znasz popros, zeby Ci opowiedzieli, bo nie znasz. Zadawaj im jakieś pytania, żebyś lepiej ich poznała, bo może macie jakieś wspólne zainteresowania, tylko o tym nie wiesz, bo zbyt dobrze ich nie znasz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Biała Dama
|
Jeszcze parę imprez i będziesz miała z nimi wspólne wspomnienia
![]() jeśli to Twoje koleżanki to chyba masz z nimi o czym rozmawiać, próbuj się włączyć do rozmowy, jesli idziesz z nastawieniem że nie będziesz miała o czym gadać to tak będzie. A ci znajomi znajomych których nie znasz a jednak bawicie się razem nie próbują coś do Ciebie zagadać, ignorują Cię? Jeśli tak to nie chodź tam więcej, jeśli jednak próbują Cię wciągnąć do rozmowy to korzystaj z okazji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziwni jacyś skoro w kółko o wykładowach gadają
![]() sama zacznij jakiś neutralny temat typu: a co myślisz robić po studiach, znasz kogoś kto był gdzieś tam na stażu bo chciałabym się dostać, czy oglądasz klan... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
E, co zamierzasz robić po studiach to znowu tematy jakby uczelniane, ile można
![]() Nie wiem, czy ludzie już nie gadają o zainteresowaniach, o podróżach, o wakacjach, książkach, filmach, ew. serialach? O zwierzętach? (pewnie kilka osób ma jakieś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No taaak ale skoro oni tak kochają studia, mogą sobie pogadać o pracy na przykład, gdzie się tam widzą. Bo coś na ten temat powiedzą, gorzej jak zapyta
-czytaliście jakąś fajną książkę ostatnio? cisza -może jakiś film? cisza -może teatr? cisza jak przesłuchanie ![]() ale aktualne wydarzenia są ciekawe... nie wiem no -hej wybierasz się na koncert eee nie wiem, Slayera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Nie ? Masakra jakaś. A ja się kiedyś oburzyłam jak wyczytałam tu na forum, że ludzie w okolicach 30tki gadają już tylko o pracy, kredytach i o tym jakie życie jest ciężkie
![]() w niektórych kręgach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Albo zacznij od haczyka wysmarowanego wazeliną, jak siedzisz koło jakiejś laski
-Masz takie piękne kolczyki, ja mam straszny problem z dobraniem jakieś biżuterii na moją kieszeń, kurcze gdzie ty je kupiłaś? Muszę się tam koniecznie wybrać, a może znasz jeszcze jakieś fajne sklepy? Bo ja za bardzo się nie orientuję ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wierz mi, u mnie prawie 30 na karku i zdecydowanie takie tematy przewijają się coraz częściej... praca i dom. W pewnym momencie życia chodzenie na imprezy, "poznawanie chłopaków" i zastanawianie się "nie odpisuje na smska już 4 minuty, czy on mnie jeszcze loffcia?" przestają być tak ważne jak kiedyś ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj przestań, tak najłatwiej zawiązać znajomości - łechtając cudze ego - masz bardzo gustowne coś tam sralalala ciup ciup ciup ale masz ładny makijaż zajmujesz się tym? itp :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Nie wiem co ma jedno do drugiego, chyba jest coś pomiędzy "nie odpisuje na smska już 4 minuty, czy on mnie jeszcze loffcia?" a "praca praca praca tak ciężko dostać kredyt". Toż ja bym chyba z nudów umarła gdybym miała słuchać w kółko o czyjejś pracy (szczególnie, że zwykle nie jest ona interesująca szczególnie ![]() ![]() ![]() Uważasz, że jak ludzie już wyjdą z "trzpiotowatego" wieku, to pozostają tylko rozmowy o pracy i domu, a później ewentualnie o dzieciach jeszcze? Dorośli ludzie nie interesują się niczym poza tym i o niczym innym nie rozmawiają? ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Oj no wiesz, źle ujęłam faktycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja gdy w towarzystwie toczy się rozmowa o wydarzeniach, których zupełnie nie kojarzę, trzymam się blisko osoby, która wydaje mi się być najsympatyczniejsza i zadaje jakieś związane z opowieścią pytanie. Ktoś inny może włączyć się w wyjaśnianie i już się centrum rozmowy przenosi troszkę bliżej
![]() No i zawsze możesz spróbować się przebić ze swoimi historyjkami. Czy to o Twoich wykładowcach, którzy mogli kiedyś zrobić coś podobnego, albo o czymś, co robiłaś wspólnie z osobami, które znasz w towarzystwie. Ale wiem, że nie każdy ma ochotę znajdować się od razu w centrum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba byc przede wszystkim sobą, wtedy ma się szanse na zawiązanie jakiejś sensownej znajomości. No chyba, że komuś zalezy jedynie na powierzchownych kontaktach. Ale z tego, co kumam, autorka chyba jednak przejmuje sie sprawą, skoro pisze, ze ma niedosyt po takich spotkaniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
![]() Po za tym jeśli jesteś dobrym słuchaczem to na pewno masz sporo informacji o poszczególnym osobach, może już wiesz co lubią, czym się interesują, więc temat gotowy, zapytaj o coś, poprosić o porade, ludzie uwielbiają radzić w dziedzinie w której się znają ![]() Ja myśle że oni nie są zamknięci, a napewno nie wszyscy, to po porstu ty jesteś za mało otwarta. ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaznaczam, że problemy z $$$ na ubrania nie przemijają z wiekiem ![]() ![]() Ale nie rozrywa się z tego powodu poduszek ani nie zamyka się w pokoju na 2 dni. Po prostu trzeba wiedzieć na co można sobie pozwolić i dokonywać trudnych wyborów. Kiedy zaś pojawiają się dzieci trudno oczekiwać interesowania się przez młode mamy czymkolwiek innym ![]() Na hobby czy fitness nie ma już się dużo czasu po 8-10 godzinach pracy dziennie, a w przypadku jeśli w domu czeka jeszcze bobas - w ogole można o tym zapomnieć. Ot, proza życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
s
Cytat:
Tak a dorośli ludzie nie mają prawa peplać o kosmetykach, zakupach, samochodach czy filmach. PRACA PRACA PRACA ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() buuuu nic tylko się zabić gdy pojawi się magiczna trójka, że aż zacytuję "Bożesztymój" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
BAN stały
|
Cytat:
A o to mi chodziło - że ludzie podobno nie potrafią gadać już o niczym innym. Dla mnie to jest masakra jakaś. A tym zdaniem osłabiłaś mnie jeszcze bardziej: Cytat:
Jezu, jak dobrze, że moje życie nie straciło jeszcze kolorów ![]() Wpółczucia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Tak, przyszedł, płakulkamy sobie przez esemeski bo mnie mama na koncert nie chce puścić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=BHdmgGlVRNk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.