Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 19:22   #3421
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

moria44 to tatus bedzie dumny ze corcia do niego podobna, a slyszalam ze jak corki do ojcow podobne to beda mialy powodzenie
super ze wizyta sie udala moja niunia tez pewnie okolo dwojki waży zdjecia fajowe

Aliczka88 no taka duza pani a sie lalkami jeszcze bawi brzuszek elegancki

Siasiek
no nie gadaj ze gin reka wyczul glowke?? a ja dzisiaj sie z Tż "przytulalam":rolleye s:
mnie tez juz boli jak na okres, praktycznie codziennie wieczorem, na szczęście jeszcze znośne te bóle uwazaj lepiej i sie nie przemeczaj!!!

mazianka81 ale ty zgrabniutka jestes i widze dzinsy nosisz? kurde ja juz dawno dzinsow nie wcisne, nie chodzi o brzuch ale o uda
sliczne fotki

no wiec oprocz boli jak na @, roznych drętwień konczyn i stawow, dzisiaj mnie zaczelo mdlic, po odstawieniu zelaza chodze do kibelka 3razy dziennie do tego mam mega uplawy, jakbym miala okres, tylko ze bezbarwny.
Kurde normalnie nie wiem czy stac czy lezec, stale mi zle.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:25   #3422
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja mam koldre 90x135, a posciele podobaja mi sie 100x135 i nie wiem jak to bedzie pasowalo takie zwisajace. A poza tym 100x140 to juz jest chyba dorosly rozmiar poscieli, to po co dziecku taka duza koldra???
Mimbi standardowa kołdra dla dorosłych to 160x200 . Kupiłam tą większą bo mi się podobała, zwisac nic nie bedzie bo jej szczebelki nie pozwolą, zawinie się i już
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:26   #3423
anula_81
Zakorzenienie

grrrr doczytalam reszte i odpisalam i zjadlo mi posta!!
wiec ku pamieci!!
kwiatecku kochana jestes i dziekuje ze mnie z brzuszkiem pocieszasz w zeberka tez mi mala laduje regularnie
moria no pojde jeszcze na jedno usg bo jednak chyba bede sie bala rodzic bez sprawdzenia co i jak z mala... a ciesze sie ze przewijak sie podoba, co do autobusu to naprawde mialam nerwa ehh..jak sobei przypomne
mangoo kochana na szczescie nikogo nie zabilam
andziotku zazdraszczam leniwych pierogow
matall ja mam 2 kocki pluszowe, 1 bawelniany, jeden taki z dziurkami, jeden spiworek gruby, 2 bawelniane cienkie, 3 komplety poscieli! PADLAM SZLABAN NA ZAKUPY

Siasiek witaj'
I Paulizia sie pokazala
ja ide dolozyc sobie lodow i drzemka.....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:26   #3424
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki dziękuję za wszystkie Iguśkowe komplementy Kochane jesteście!

Widzę, że rozmawiacie o kombinezonach na wiosnę. Właśnie miałam Was o to pytać, jak ubierać takiego maluszka na majowy spacer? Ja mam kombinezon taki trochę puchaty ale czy nie za ciepły będzie? Może lepiej bawełniany czy w ogóle takie są? I czy czapeczka cienka bawełniana wystarczy?

spice1985 – ja w końcu nie wyprałam pokrowca bo on jest zintegrowany z gryką i kokosem, nie wiem jak miałabym to uprać No i tak jak piszesz, na tym będzie podkład i prześcieradło.
matall – Ty potrafisz nogę na nogę założyć?.... kurka zazdroszczę

antropia – ja też nie potrafię robić mięs w sosie, tzn. może i bym potrafiła ale jakoś nie mam chęci ani rondla więc mięsa zapiekam w piekarniku.

Aliczka88 Lalkę ubrałaś? Szaloooona

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja za każdym razem jak sobie to przypomnę to ryczę ale piszę Wam tak dla przestrogi, żebyście były przygotowane na wszystko i nie bały się zapytać czy w szpitalu czy położne co robić i jak w razie w.
Siaśku masz rację, trzeba samemu się zabezpieczyć bo czasem zanim przyjedzie karetka to może być już za późno więc uważam, że każda mama powinna znać podstawy pierwszej pomocy dla dziecka, chociaż zapoznać się z taką prezentacją - Pierwsza Pomoc Dziecku

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:32   #3425
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Złodzieje!!!

Nie chcą dawać kasy na przewóź noworodków, na utrzymanie karetki... aż się poryczałam jak zobaczyłam taką małą stopkę..

Matko takie rzeczy co oni wyprawiają to się włos na głowie jeży.
Historia która wydarzyła się "obok mnie": malutkie kilkutygodniowe dzieciątko położone do łóżeczka zachłysnęło się ulanym mlekiem, już sine, wezwana karetka i wchodzi lekarka i mówi, że ona nie będzie reanimowała dziecko bo się boi bo ona tego nigdy nie robiła!!!!
Zabiłabym ją na miejscu k.... młotkiem chyba jak by na mnie trafiła.
I uwierzcie nie podjęła się reanimacji?!! sąsiadka wpadła i dziecko ratowała.

Ja za każdym razem jak sobie to przypomnę to ryczę ale piszę Wam tak dla przestrogi, żebyście były przygotowane na wszystko i nie bały się zapytać czy w szpitalu czy położne co robić i jak w razie w. Pamiętam, że już kiedyś ktoś poruszał taki temat ale wtedy nie dałam rady się odezwać.

Idę zmyć twarz bo mi grochy zaczęły lecieć.
jak widze takie historie tez sie wzruszam i nie rozumiem dlaczego tak jest? dzisiaj tez mowili w wiadomosciach jak matka bila synka i ojciec film nagral albo jak inni pobili 9miesieczne dziecko... to sie w glowie nie miesci
Nikosia

Stary 2011-03-09, 19:39   #3426
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Hej mamuski
ja dzisaj padam...
jutro mam gościa i musiałam cała chałupę ładnie wysprzątać...odkurzanie, podłogi, łazienka, kurze itp.
później musiałam iść do teściowej bo babcia zachorowała, ma zapalenie oskrzeli i trzeba było im zrobić zakupy, zapłacic rachunki itp.
jeszcze musze zrobic na jutro jakis obiad, żeby nie gotować za duzo, bo koleżanka wpada na cały dzień...wypuszczamy się w miasto na jakieś dzidziowe polowana Ona tez jest w ciązy...4 tyg. niżej ode mnie i jutro ma usg i może się dowie o u niej w brzuszku siedzi...

Wiecie co...ale najgorsze jest to, ze mnie cholernie już dzisiaj biodra bolą....masakra... zaczęło się jak skończyłam podłogę myć i nie przestaje...myślałam, że nie dojdę jak z domu wyszłam...

nadrobiłam zaległości i w sumie zapomniałąm co komu miałam napisać.....

RZUCIŁO mi się w oczy, że ZOSIA z łóżka dzisiaj spadła
Andziotku przestraszyła się mocno?? Płakała?? Wczorajsze usypianie tez nie należało do najlżejszych...ale i tak pewnie dzielna jest

Moria śliczna Iguska jaka papuśna już jeszcze chwila i będzie z wami

Aliczko śliczny brzusio i ta lala

robię mięso w sosie.....ciekawe czy mi wyjdzie, nigdy nie robiłam..
Fajnie, że masz taką koleżankę
Moje wszystkie koleżanki ledwo myślą o stałym związku, a co dopiero ślub czy dzieci...

A Edzika bardzo trudno było na filmik złapać. Wstydzi się
Nie chciał się ciociom z wizażu pokazać

anula Ciesz się lepiej, że masz mały. Jeszcze sporo czasu zostało, zdążysz ponarzekać, że wielki i Ci ciężko

Szkoda, że Zosia nie wystawia z lewej, to by sobie maluchy mogły piętkę przybić

gugasiatko U mnie mały tak zaczął już koło 22-23 tygodnia Ale ja też bardzo wcześnie ruchy czułam, bo jakoś w 16 tygodniu
(a pan dr z ostatniego usg sugerował, że Edzik jest 2 tygodnie wcześniejszy i owulacja była zaraz po @, więc może to był jego 18 tydzień??)

Siasiek Przecież to jakieś niepoważne! Pozwali ją do sądu?
ONA MA OBOWIĄZEK RATOWAĆ ŻYCIE LUDZKIE, grozi jej za to KARA WIĘZIENIA!!!
Nie mówiąc o tym, że TO BYŁO MALUTKIE DZIECKO!
Zbulwersowałam się

Ja chyba czekając na poród powtórzę całą pierwszą pomoc. Kiedyś jej uczyłam, a teraz się może bardzo przydać.

anula Ja też sobie już robię szlaban, bo zaraz zacznę kupować ciuszki na 74
Nie mówiąc o tonie rzeczy, których nie zdążę wykorzystać

Moje leniwe też wyszły przepyszne Takie delikatne poduszeczki

Moria Ja żadnego kombinezonu nie kupuję, przecież maj ostatnio był gorący, sama chodziłam w krótkim rękawku... Kilka lat z rzędu.
A jakby było chłodniej, to bluza na rączki, kocyk i po sprawie

Ano potrafię, spokojnie
Ale moje nogi dopiero zaczynają tyć A jak siedzę oparta na sako, to brzuch w ogóle nie przeszkadza

A Pierwszej Pomocy niemowląt powinni moim skromnym zdaniem uczyć na SR. I te zajęcia powinny być OBOWIĄZKOWE.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:40   #3427
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak po za to się witam po dwóch dniach
Ale mam kiepsko od wczoraj, posprzątałam łazienkę i przeleciałam sobie szybę w kuchni, Tż mnie zdenerwował i dostałam takich skurczy, że mąż bał się iść do pracy, bo co wstałam z łóżka to skurcz co 15 minut. Dzisiaj to samo, ale już musiałam wyjść do sklepu bo trochę mi przeszło, a akcje miałam niezłą. Osiedlowa uliczka, przechodzę i na środku jak mnie złapał taki skurczzzzzybyk z przeszywającym okropnym bólem do samej piczki, że musiałam przykucnąć na tym środku. No ani się wyprostować, ani ruszyć nogą do przodu czy do tyłu, dobrze, że auto nie jechało
Aguś uwierz wiem co czujesz z takimi dziwnymi bólami...
A ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, a na ostatniej wizycie już mi mówił, że czuje palcami główkę... żeby tylko się tak młody nie śpieszył.

Wiecie czego mi się zachciało dzisiaj? Bigosu wiem, że zgrzeszę i to będzie najgorsza głupota jaką zrobię ale jutro będę warzyć a później umierać
Kochana a ty się nie stresuj i nie przemęczaj, bo jeszcze trochę przed nami
A główkę gin wyczuwa w standardowym badaniu, u mnie jak tylko mała się przekręciła, to jeszcze usg mi nie zrobił, a wiedziałam, ze główką w dół leży - przy badaniu na samolocie mi powiedział

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Załączam specjalnie dla Ciebie dzisiejsze
Dziewczonka ja mam i taką i taką po Julci,ale smiało mozesz wieksza brac i nic sie nie stanie,ja Julii wieksza tak koło 10 mies kupiłam,bo sie rozkopywała.
Śliczny brzuszek
Właśnie już kupiłam tą większa, zawinie się i będzie ok
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:42   #3428
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Siasieknie ma to jak kompetencja... właściwa osoba na właściwym stanowisku zabiłabym gołymi rękami....masakra...ja się tego bardzo boję...ze mi się dziecko zachłyśnie...byłam raz świadkiem jak dziecko się ulanym mlekiem zakrztusiło, mały był już cały czerwony i nie mógł oddechu złapać, dziwnie płakał przy tym...ale mama w porę zareagowała i wzięła położyła go na ręce brzuszkiem do dołu i poklepała po pleckach , pomogło....nie wiem czy właściwe zrobiła, ale zrobiła to instynktownie, później sama się sobie dziwiła, że jej się udało...
uważam, że wszystkie powinnyśmy się zapoznać z pierwszą pomocą dla niemowląt...

moria no ja bym z chęcią wsadziła to mięsko do piekarnika, gdybym posiadała i niebyło by problemu...ale nie ma tak dobrze muszę próbować
Stary 2011-03-09, 19:43   #3429
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wez nic nie mow, zaczynam czuc presje na forum, zwlaszcza jak ogladam te Wasze pokoiki. Wczoraj TZ stwierdzil, ze w sumie juz bysmy mogli zaczac kompletowac pokoj, a ja do niego, ze w sumie to juz za miesiac mozemy byc rodzicami, wiec i tak milo, ze sie w ogole obudzil
to możemy przybić sobie piątkę, bo jesteśmy na podobnym etapie wyprawkowym Ja mam zamiar porządnie się za to wziąć pod koniec marca, jak już będę miała odnowiony i pomalowany pokój. Nie wpadam w panikę jeszcze, bo raczej zdążę (chyba)

Cytat:
Matko takie rzeczy co oni wyprawiają to się włos na głowie jeży.
Historia która wydarzyła się "obok mnie": malutkie kilkutygodniowe dzieciątko położone do łóżeczka zachłysnęło się ulanym mlekiem, już sine, wezwana karetka i wchodzi lekarka i mówi, że ona nie będzie reanimowała dziecko bo się boi bo ona tego nigdy nie robiła!!!!
Zabiłabym ją na miejscu k.... młotkiem chyba jak by na mnie trafiła.
I uwierzcie nie podjęła się reanimacji?!! sąsiadka wpadła i dziecko ratowała.
matko jedyna
Co z dzieckiem? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Wiecie co, ja się bardzo boję tego że kiedyś będę musiała sprostać takiej sytuacji. Tylko skąd ja miałabym wiedzieć jak ratować dziecko Nawet jeśli znałabym podstawy to nie wiem czy podołałabym takiemu zadaniu.

Aliczka, lalka bombowa
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:46   #3430
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

bolą mnie biodra....aż tak, że jak chodzę to mi się nogi uginają....
Stary 2011-03-09, 19:56   #3431
24kasia86
Wtajemniczenie

dziewczynom na forum mam marcowo-kwietniowych co urodzily juz waga spada w takim tempie ze szok! fajnie sie czyta takie posty
Nikosia

Stary 2011-03-09, 19:58   #3432
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Siasieknie ma to jak kompetencja... właściwa osoba na właściwym stanowisku zabiłabym gołymi rękami....masakra...ja się tego bardzo boję...ze mi się dziecko zachłyśnie...byłam raz świadkiem jak dziecko się ulanym mlekiem zakrztusiło, mały był już cały czerwony i nie mógł oddechu złapać, dziwnie płakał przy tym...ale mama w porę zareagowała i wzięła położyła go na ręce brzuszkiem do dołu i poklepała po pleckach , pomogło....nie wiem czy właściwe zrobiła, ale zrobiła to instynktownie, później sama się sobie dziwiła, że jej się udało...
uważam, że wszystkie powinnyśmy się zapoznać z pierwszą pomocą dla niemowląt...

moria no ja bym z chęcią wsadziła to mięsko do piekarnika, gdybym posiadała i niebyło by problemu...ale nie ma tak dobrze muszę próbować
Dorze zrobiła

A co do bioder, to mnie też bolą
W ogóle znów mam wrażenie, że mi brzuch eksploduje!
A jeszcze dwa miesiące

No i z jednej strony TAK KRÓTKO, ale z drugiej STRASZNIE DŁUGO.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 19:59   #3433
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Zgrabniutki brzuszek

Jak się dosiedliśmy z Tż do ogromnej paczki herbatników maślanych, to całą wsunęliśmy Maczaliśmy w herbacie... aż tu nagle paka pusta.
Dziekuje
A te herbatniki to z biedronki? bo my tez własnie konczymy wielgachna pake

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mazianka81 ale ty zgrabniutka jestes i widze dzinsy nosisz? kurde ja juz dawno dzinsow nie wcisne, nie chodzi o brzuch ale o uda
sliczne fotki

nie martw sie one maja baaardzo duzo stretchu hihi,ja w sumie tylko w jeansach smigam.) kupiłam je w 2 mies i pasują,ale są elastczne to dlatego,ale i tez nie tje juz jakos za bardzo w 6 tygodni przytłam niecały kg,bo po tych wynikach miałam dietke ,a mały za to rosnie jak na drożdzach,i pan dr stwierdził,ze tak sie powinno własnie pomalutku tyć( szkoda,ze w I i II trymestrze tak nie tyłam hihi,miałabym 6kg na plusie ,a nie 11!!)

no wiec oprocz boli jak na @, roznych drętwień konczyn i stawow, dzisiaj mnie zaczelo mdlic, po odstawieniu zelaza chodze do kibelka 3razy dziennie do tego mam mega uplawy, jakbym miala okres, tylko ze bezbarwny.
Kurde normalnie nie wiem czy stac czy lezec, stale mi zle.
co do tych upławów,to ja tez mam masakre,chwilami juz mam schize,ze to wody ,bo tak mi czasem poleci,ale gin stwierdził,ze to normalne,wiec sie nie kłóce,prócz tego boli mnie całe krocze az do spojenia i mam znowu problem z wypróżnianiem,za to sikam c 5sek.
uroki ostatnich tyg ( tylko,ze z Julka nic mnie tam na dole az tak nie bolało,a teraz chba od tej szyjki ,macie tak??

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:01   #3434
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Widzę, że rozmawiacie o kombinezonach na wiosnę. Właśnie miałam Was o to pytać, jak ubierać takiego maluszka na majowy spacer? Ja mam kombinezon taki trochę puchaty ale czy nie za ciepły będzie? Może lepiej bawełniany czy w ogóle takie są? I czy czapeczka cienka bawełniana wystarczy?

Siaśku masz rację, trzeba samemu się zabezpieczyć bo czasem zanim przyjedzie karetka to może być już za późno więc uważam, że każda mama powinna znać podstawy pierwszej pomocy dla dziecka, chociaż zapoznać się z taką prezentacją - Pierwsza Pomoc Dziecku
Zapisałam to sobie.
Wklejam CI zdjęcia mojego, jest taki pomiędzy od środka bawełniany jak pajacyk a z zewnątrz jak widać Nie mogłam się oprzeć, może i będzie za ciepły na późniejsze spacery ale na wyjście ze szpitala mam nadzieję jeszcze się przyda. I czapeczka bawełniana myślę, że ok.
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jak widze takie historie tez sie wzruszam i nie rozumiem dlaczego tak jest? dzisiaj tez mowili w wiadomosciach jak matka bila synka i ojciec film nagral albo jak inni pobili 9miesieczne dziecko... to sie w glowie nie miesci
Też oglądałam ...
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Siasiek Przecież to jakieś niepoważne! Pozwali ją do sądu?
ONA MA OBOWIĄZEK RATOWAĆ ŻYCIE LUDZKIE, grozi jej za to KARA WIĘZIENIA!!!
Nie mówiąc o tym, że TO BYŁO MALUTKIE DZIECKO!
Zbulwersowałam się
Została złożona skarga ale chyba nic z nią nie zrobili, bo to tylko jeden "incydent"
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochana a ty się nie stresuj i nie przemęczaj, bo jeszcze trochę przed nami
A główkę gin wyczuwa w standardowym badaniu, u mnie jak tylko mała się przekręciła, to jeszcze usg mi nie zrobił, a wiedziałam, ze główką w dół leży - przy badaniu na samolocie mi powiedział
Wiem, wiem ale bardziej mnie tż stresuje swoim panikowaniem niż ja sama. Łazi za mną nawet do ubikacji, bo dr kazał odpoczywać.

Wstawiam zdjęcia mojego beboka małego, zasnął tak jakąś godzinę temu i szkoda mi go ruszać. Wiem, że będzie płacz...
Metr od dziadka bo ostatnio wszystko musi mieć to dziecko i laptop, ostatnio jak ja siedzę przy swoim to on też musi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3090518.jpg (48,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3090520.jpg (38,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3090524.jpg (38,5 KB, 22 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:04   #3435
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisałam to sobie.
Wklejam CI zdjęcia mojego, jest taki pomiędzy od środka bawełniany jak pajacyk a z zewnątrz jak widać Nie mogłam się oprzeć, może i będzie za ciepły na późniejsze spacery ale na wyjście ze szpitala mam nadzieję jeszcze się przyda. I czapeczka bawełniana myślę, że ok.

Też oglądałam ...

Została złożona skarga ale chyba nic z nią nie zrobili, bo to tylko jeden "incydent"

Wiem, wiem ale bardziej mnie tż stresuje swoim panikowaniem niż ja sama. Łazi za mną nawet do ubikacji, bo dr kazał odpoczywać.

Wstawiam zdjęcia mojego beboka małego, zasnął tak jakąś godzinę temu i szkoda mi go ruszać. Wiem, że będzie płacz...
Metr od dziadka bo ostatnio wszystko musi mieć to dziecko i laptop, ostatnio jak ja siedzę przy swoim to on też musi
Boski synal

My z tż wczoraj oglądaliśmy zdjęcia mojego brata, jak był mały Taki słodziak był, a teraz zbuntowany 15-latek

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 20:04   #3436
principessina
Zakorzenienie

antropia mi tez sie kolana uginaja po godzinnym prasowaniu....

anula_81 no moj maz tez ma raczki i umie prasowac, ale wiesz on wychodzi do pracy do 8mej, wraca ok. 14tej na obiad i zaraz ucieka i wieczorem wraca po 21szej, w soboty takze, to kiedy on ma prasowac moze Twoj maz ma bardziej normalne godziny pracy...mi mojego meza b,szkoda, bo haruje jak wol, a mnie nic nie kosztuje te pare koszul wyprasowac co innego jakby rabotala, to wzielabym jakas Filipinke do pomocy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Pospałam Kurczę, od kilku dni codziennie robię sobie dwugodzinną drzemkę albo dłuższą. Wkurza mnie to, bo tyle czasu śpię

Princi, wesoło macie w tych Włoszech A takie malutkie dziecko się nie boi tylu ludzi? Bo nie wyobrażam sobie, że od razu po wyjściu ze szpitala zwala mi się rodzina i wszyscy go noszą i głośno przy nim gadają. Jednak tam pewnie inne zwyczaje
no wlasnie juz o tym pisalam, z jeden strony fajny zwyczaj,a zdrugiej ludzie leca do szpitala do takiego nowonarodzonego bobasa i tak sobie go nosza, w tej sali co sie lezy z innymi kobietami to normlanie nie ma gdzie placa wlozyc, bo tam caly klan wloski, a jak bylismy na swieta odwiedzic kolezanke w domu z jej tygodniowym synkiem to sie przerazilam, z 15 osob w mieszkaniu i kazdy cyka fotki i do bejbika: no popatrz usmiechnij sie...jakby cos rozumial...szkoda mi tego dzieciaczka troche bylo, ale tez mi sie troche smiac chcialo z tej calej sytuacji, normalnie klan jak nic
Stary 2011-03-09, 20:08   #3437
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

matko jedyna
Co z dzieckiem? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Wiecie co, ja się bardzo boję tego że kiedyś będę musiała sprostać takiej sytuacji. Tylko skąd ja miałabym wiedzieć jak ratować dziecko Nawet jeśli znałabym podstawy to nie wiem czy podołałabym takiemu zadaniu.
Dzieciątko urodziło się malutkie bo nie przybierało na wadzę i jeszcze to do tego. Ale poleżało w szpitalu jakiś czas i teraz już kawał chłopa

Idę coś zjeść.

It's not about anger
Stary 2011-03-09, 20:08   #3438
enchantresss
Rozeznanie

Ehh, czytam, czytam, chcę odpisać i zapominam o czym czytałam ..
aa, wiem! Chciałam dołączyć do dyskusji o prześcieradełkach, pościelach, ale niestety jedyne co mogę napisać w tej kwestii to to, że pościelowe zakupy jeszcze przede mną Dziś tak patrzyłam na to co mam dla Małej, to wydawało mi się, że naprawdę sporo, ale co chwile uświadamiam sobie, że to jednak tylko kropla w morzu .. Na szczęście łóżeczko+materac już kupione, większość ubranek i takich pierdółek za nami.. Ale pozostaje najdroższe czyli wózek.. I jeszcze pewien milion innych rzeczy o których w tej chwili nie pamiętam

A co do lekarzy, którzy nie potrafią wykonać tego, co do nich należy to nawet nie skomentuję.. Bo szkoda słów.. Zawsze mnie to denerwowało, ale w tej ciąży jestem jakaś strasznie przewrażliwiona na takie akcje..

Aliczka - laleczka boska, świetnie się prezentuje w tych ubrankach
a pomyśl sobie jak dzidziuś będzie bosko wyglądał

mazianka81
- śliczny brzuniooo W poniedziałek wieczorem Wam powklejam zdjęcia mojego bębenka, bo teraz nie mam czym zrobić zdjęć, a w weekend do mnie TŻ przyjeżdża, to powiem mu żeby wziął aparat Mam tylko jedno zdj, kiedy brzuszek jeszcze był malutki.. albo może nie malutki, ale dużo dużo mniejszy niż teraz

24kasia86 - hehe, też czasem podczytuje marcówki I jak widzę, że chwilę po porodzie spada im 7-10 kg to jestem w pozytywnym szoku

matall, ja mam 18lat dopiero, a 2 moje przyjaciółki właśnie urodziły dzidziusie, a dwie koleżanki w ciąży.. a niewiele starsze ode mnie. Jakaś epidemia ciążowa a najlepsze jest to, że tylko jedna słabo się zabezpieczała.. Ja brałam tabletki przez rok, ale źle działały na mój organizm i gumka Nas zawiodła
Ale prawdą jest to, że te kobiety, które świadomie decydują się na ciąże robią to coraz później.. Wiadomo, że najpierw powinno się ustabilizować w życiu, jakaś praca, studia, ale czasem 'robienie kariery' przysłania życie rodzinne.. Dlatego jeśli ktoś mi mówi, że dziecko w moim wieku jest błędem, to odpowiadam,że to najpiękniejszy błąd w moim życiu

Siasiek, świetnego masz synalka

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:10   #3439
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Boski synal

My z tż wczoraj oglądaliśmy zdjęcia mojego brata, jak był mały Taki słodziak był, a teraz zbuntowany 15-latek
Też mam braciszka młodszego, ale ciut starszy od Twojego. Też taki dożarty już...ale ostatnio byłam zdziwiona jak mnie macał po brzuchu

It's not about anger
Stary 2011-03-09, 20:16   #3440
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieciątko urodziło się malutkie bo nie przybierało na wadzę i jeszcze to do tego. Ale poleżało w szpitalu jakiś czas i teraz już kawał chłopa .
uff to dobrze
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:18   #3441
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje
A te herbatniki to z biedronki? bo my tez własnie konczymy wielgachna pake

co do tych upławów,to ja tez mam masakre,chwilami juz mam schize,ze to wody ,bo tak mi czasem poleci,ale gin stwierdził,ze to normalne,wiec sie nie kłóce,prócz tego boli mnie całe krocze az do spojenia i mam znowu problem z wypróżnianiem,za to sikam c 5sek.
uroki ostatnich tyg ( tylko,ze z Julka nic mnie tam na dole az tak nie bolało,a teraz chba od tej szyjki ,macie tak??
moja szyjka w normie, tak mowi gin tez czesto chodze do toalety ale z wyproznieniem ok od samego poczatku ciazy, nawet jak bralam zelazo to min.raz dziennie ale leje sie ze mnie, twardnieje mi brzuch i tak jakos zaczynam panikowac czasem.

Cytat:

och ten twoj bąbelek

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość

24kasia86 - hehe, też czasem podczytuje marcówki I jak widzę, że chwilę po porodzie spada im 7-10 kg to jestem w pozytywnym szoku
kurde ja tez jestem w szoku i az mi sie wierzyc nie chce ze tak moze byc...ale tylko sie cieszyc! kazda z nas jest inna i pewnie jedna nie odrazu tyle zrzuci, ale przy samym porodzie znika 5-7kg. Fajnie tak bedzie wstac z łożka szpitalnego i poczuc sie lekko potem wziac w ramiona swojego dzidziusia A ty ile masz juz na plusie? ja 13
Nikosia

Stary 2011-03-09, 20:21   #3442
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh, czytam, czytam, chcę odpisać i zapominam o czym czytałam ..
aa, wiem! Chciałam dołączyć do dyskusji o prześcieradełkach, pościelach, ale niestety jedyne co mogę napisać w tej kwestii to to, że pościelowe zakupy jeszcze przede mną Dziś tak patrzyłam na to co mam dla Małej, to wydawało mi się, że naprawdę sporo, ale co chwile uświadamiam sobie, że to jednak tylko kropla w morzu .. Na szczęście łóżeczko+materac już kupione, większość ubranek i takich pierdółek za nami.. Ale pozostaje najdroższe czyli wózek.. I jeszcze pewien milion innych rzeczy o których w tej chwili nie pamiętam

A co do lekarzy, którzy nie potrafią wykonać tego, co do nich należy to nawet nie skomentuję.. Bo szkoda słów.. Zawsze mnie to denerwowało, ale w tej ciąży jestem jakaś strasznie przewrażliwiona na takie akcje..

Aliczka - laleczka boska, świetnie się prezentuje w tych ubrankach
a pomyśl sobie jak dzidziuś będzie bosko wyglądał

mazianka81
- śliczny brzuniooo W poniedziałek wieczorem Wam powklejam zdjęcia mojego bębenka, bo teraz nie mam czym zrobić zdjęć, a w weekend do mnie TŻ przyjeżdża, to powiem mu żeby wziął aparat Mam tylko jedno zdj, kiedy brzuszek jeszcze był malutki.. albo może nie malutki, ale dużo dużo mniejszy niż teraz

matall, ja mam 18lat dopiero, a 2 moje przyjaciółki właśnie urodziły dzidziusie, a dwie koleżanki w ciąży.. a niewiele starsze ode mnie. Jakaś epidemia ciążowa a najlepsze jest to, że tylko jedna słabo się zabezpieczała.. Ja brałam tabletki przez rok, ale źle działały na mój organizm i gumka Nas zawiodła
Ale prawdą jest to, że te kobiety, które świadomie decydują się na ciąże robią to coraz później.. Wiadomo, że najpierw powinno się ustabilizować w życiu, jakaś praca, studia, ale czasem 'robienie kariery' przysłania życie rodzinne.. Dlatego jeśli ktoś mi mówi, że dziecko w moim wieku jest błędem, to odpowiadam,że to najpiękniejszy błąd w moim życiu

Siasiek, świetnego masz synalka
Ja tam pierwszy raz odczułam instynkt macierzyński w wieku 19 lat
Tylko kandydata na ojca nie było...

My z tż planowaliśmy jakieś 3-4 miesiące później, więc bardzo nas nie zmartwiło, że będzie dzidzia

A ja nawet nie znam żadnej, która by wpadła
Jedyne ciężarne (tzn. już rozpakowane) to bratowe przyjaciółki i znajoma wujka...

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Też mam braciszka młodszego, ale ciut starszy od Twojego. Też taki dożarty już...ale ostatnio byłam zdziwiona jak mnie macał po brzuchu
Mój do brzucha strasznie lgnie i jak mały nie chce kopać, to leci tekst "oj, siostrzeniec mnie chyba nie lubi, nie chce kopać"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 20:22   #3443
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Grazin, czy Ty aby dzisiaj nie byłaś w Czechowicach?? Albo miałam omamy, albo Cię mijałam tak koło 11.30 koło Banku Śląskiego.
Tzn. wtedy to pewna nie byłam, ale jak sobie fotki na Twoim profilu obejrzałam, to chyba to Ty byłaś.
no byłam!!!
ale jaja
własnie tam koło ing sie kreciłam o tej porze;P
taka duza foczka w granatpwym płaszczu to ja
Stary 2011-03-09, 20:23   #3444
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe tez chce brata nooo a nie mam

ciekawe co u Tav i Agnieszki_pe25... zdrowka wam zycze!!!
Nikosia

Stary 2011-03-09, 20:24   #3445
enchantresss
Rozeznanie

kasia, ja w sumie sama nie wiem ile mam na plusie Bo ja to od zawsze miałam niezłe przeboje z moją wagą.. Trochę za często się bawiłam w jakieś odchudzania i najwięcej przed ciążą ważyłam 60,a najmniej 47.... W sierpniu ok 55, o ciąży dowiedziałam się jakoś na początku października i wtedy już ważyłam 60. Teraz 68-69.. trudno powiedzieć ile przytyłam

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:26   #3446
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
RZUCIŁO mi się w oczy, że ZOSIA z łóżka dzisiaj spadła
Andziotku przestraszyła się mocno?? Płakała?? Wczorajsze usypianie tez nie należało do najlżejszych...ale i tak pewnie dzielna jest
tak strasznie nie było, chyba się wystraszyła, ale nie za wiele płakała ...

Cytat:
Załączam specjalnie dla Ciebie dzisiejsze
śliczny

moria piękna Iguśka
Aliczka brzusio cudny, taki wiosenny

tyle udało mi się zapamiętać

ja padam dziś
byłam po południu u koleżanki, co jest w 7tc
posiedziałyśmy troche na placu zabaw z Zosią
a później poszliśmy do nich do domu
Zosia po raz kolejny się zaprezentowała ze swojej aniołkowej strony
byli nią zachwyceni
ciągle porównują ja ze swoim chrześniakiem który jest podobno strasznie niegrzeczny i dopóki nie poznali Zosi to myśleli że wszystkie dzieci takie są wredne i trochę bali się macierzyństwa
a teraz chcą mieć taką słodką Zosieńkę
(dobrze że nie widzieli jej fochów i "trudnych dni" )

fajnie było ale teraz nóg nie czuje

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:26   #3447
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no byłam!!!
ale jaja
szkoda ze się minęłyście
Nikosia

Stary 2011-03-09, 20:28   #3448
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no byłam!!!
ale jaja
Miałaś czarną torebkę przewieszoną przez ramię??
I chyba ciemne okulary.

Gdyby nie mój zbudyniony ( od kilku dni ) móżdżek, to pewnie szybciej bym zareagowała. Ja szłam do bankomatu i minęłyśmy się chyba na schodach.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:30   #3449
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

nie mam teraz czasu ale jutro wam cos wpadne skrobnąć

moj nowyt super organizer wisi juz w szafie i poukładałam pierdołki na n iego
byłam u kumpeli i przytargłam,a od niej siate ciuszków butów czapek i skarpet znowu
dodatkowo maść na obowałe sutki i wkładki laktacyjne;P

anulinka jestem w szoku jakaa masz pamiec do twarzy
ja mijalam dzis kilka ciezarówewk ale nie mam pojecia czy to byłas Ty:P

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Miałaś czarną torebkę przewieszoną przez ramię??
I chyba ciemne okulary.

Gdyby nie mój zbudyniony ( od kilku dni ) móżdżek, to pewnie szybciej bym zareagowała. Ja szłam do bankomatu i minęłyśmy się chyba na schodach.
a no fakt!!! teraz pamietam!!!
NAWET ZŁAPAŁYŚMY KONTAKT WZROKOWY:d

torebke mialam przewieszona ale okularów nie

ale jajca. ale właśnie widziałam ze sie na mnie jakas kobitka w ciazy paytrzy dziwnie ale pomyślałam ze czuje mój ból jak sie toczę i mi współczuje

jaki ten świat mały!!
Stary 2011-03-09, 20:31   #3450
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
kasia, ja w sumie sama nie wiem ile mam na plusie Bo ja to od zawsze miałam niezłe przeboje z moją wagą.. Trochę za często się bawiłam w jakieś odchudzania i najwięcej przed ciążą ważyłam 60,a najmniej 47.... W sierpniu ok 55, o ciąży dowiedziałam się jakoś na początku października i wtedy już ważyłam 60. Teraz 68-69.. trudno powiedzieć ile przytyłam
czasem to nawet lepiej nie wiedziec wazne bedzie ile spadnie po porodzie, musze w wage zainwestowac tym czasem mam jeszcze troszke ponad miesiac na jedzeniowe szalenstwa

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
t

ja padam dziś
byłam po południu u koleżanki, co jest w 7tc
posiedziałyśmy troche na placu zabaw z Zosią
a później poszliśmy do nich do domu
Zosia po raz kolejny się zaprezentowała ze swojej aniołkowej strony
byli nią zachwyceni
ciągle porównują ja ze swoim chrześniakiem który jest podobno strasznie niegrzeczny i dopóki nie poznali Zosi to myśleli że wszystkie dzieci takie są wredne i trochę bali się macierzyństwa
a teraz chcą mieć taką słodką Zosieńkę
(dobrze że nie widzieli jej fochów i "trudnych dni" )

fajnie było ale teraz nóg nie czuje
no widzisz jakiego Aniołka sobie wychowalas Zosia jest grzeczna przy innych to dobrze
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości