|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Ja rozumiem pośmiać się czasem z jakiegoś "trendu", ale robienie z tego takiej tragedii to chyba delikatna przesada
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka codziennie nosi ją od roku, nosi w niej laptopa, 3-4 książki, jedzenie i nic się z nią złego nie dzieje dlatego uważam, że jakość jest naprawdę w porządku Sama bym sobie taką kupiła, ale.... nie chcę nosić tego, co już nosi tak dużo osóbNie każdego interesuje Mullbery -,- Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że jest taka marka? i że to jest podróba tego właśnie modelu. A chciałam kupić, bo lubię torebki w tym stylu, a ciężko mi było znaleźć coś podobnego za tak niską cenę
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często widać tutaj szał na jakiś ciuch lub dodatek i mnóstwo użytkowniczek od razu go posiada Tak było np z czerwoną i czarną sukienką z H&M za 39,90zł - byłam na imprezie na której wśród 20 kobiet naliczyłam 9 (!!!) identycznych czerwonych sukienek
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) - ale napewno nie robie z niczego t r a g e d i i .Mówisz o "umiejętnosci czytania w myślach innych" jak coś jest popularne, to automatycznie absolutnie każda posiadaczka tejże rzeczy kupiła ją tylko z dramatycznej dzikiej chęci bycia modną A podaj mi prosze inny powod, dla ktorego 75% dziewczyn kupuje torbę Atmo. z niskiej jakosci (mowiąc juz delikatnie i nie urazajac zadnych jej Posiadaczek ) ktora po kilku miesiącach nie prezentuje się już tak dobrze jak na początku? Podowdem jest zwyczajna, szeroko pojeta "wola"? Wątpie.
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tej mitycznej "Alexy" też w życiu na oczy nie widziałam, tak BTW i myślę, że sporo posiadaczek torebki z Atmo również
|
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, może nie ma nic "rozwalajacego" w noszeniu torby z Atmo. ale niewątpliwie rozwalajace są trendy, za ktorymi podazamy nie zdajac sobie z tego sprawy. ![]() Napisalam o torbie z Atmo. gdyz to akurat przyszło mi na mysl
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że komuś wpadnie w oko rzecz, która jest akurat popularna, to jeszcze nie jest "podążanie za trendami" imho
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
a ja sie lubie czasem zabawic w fashion victim, to taka rozrywka, nic na powaznie... jak prowadzilam bloga to skupowalam duzo niepotrzebnych ciuchow, ktore miala wiekszosc bloggerek jak sie okazywalo pozniej
tak jak kozuszek h&m ktory reklamowala rubik, tak sadze ze boom bedzie na sukienke bezowa rubikowej ze skorzanym siermzieznym pasem w talii i dzinsowe koszule ale jestem na nie jesli chodzi o "mode za grosik" bo niestety kiepskie materialy, krzywe szycia, wylazacy klej sa cholernie anty trendy.. Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-09 o 19:01 |
|
|
|
#1871 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko, że również z tego powodu można kupić tysiące, setki innych torebek (nie koniecznie w Stradim. Zarze, B. , HM czy innych sieciówkach) , które nie sa p o p u l a r n e. Jednak wybiera się - Atmo. Podświadomie, ale jednak ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
#1872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
primark, zwany przez angoli primoney, bo jest najtanszym sklepem w UK byl wiele lat pogardzany i traktowany jako smieciarnia maja fajna bizu, taniutka, mozan kupic dobra walizke w regularnej cenie, torebki sa napewno lepsze niz w takim tally weijl... ale ciuszki sa fatalnej jakosci (bylam, macalam, nieraz) choc ceny 17 funciakow za ramoneske sa bardzo przystepne a i gatki maja ladniutkie, ale tak samo kiepskie jak koronki z reserved - do drugiego prania Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-09 o 19:09 |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast wydaje mi się, że niezaprzeczalnym plusem dla wielu osób jest cena zarówno torebki, jak i wymienionych przeze mnie sukienek. Nie czarujmy się, rzadko który student ma nieograniczony budżet na ciuchy... Gdy coś w sieciówkach jest w bardzo przyzwoitej cenie od razu wiele osób to kupuje. |
|
|
|
|
#1874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poza tym nie mam nic przeciwko jestesmy biednym krajem i wiekszosc ubiera sie w sieciowkach albo w rzgowie, ptaku, czy innych halach |
|
|
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, nie każdy sobie "wmawia", że nie jest fashion victim... I wytłumacz mi dlaczego dziewczyna ma kupić inną torebkę skoro podoba się jej akurat ta? Cytat:
) na wydawanie iluś-tam tysięcy na ciuchy. Swoją drogą może mam szczęście, ale jestem osobą, która oszczędza na ciuchach jak się tylko da, większość kupuję w SH albo na wyprzedażach, czasem sobie pofolguję jak wiem, że nie jestem danej rzeczy w stanie kupić taniej. I nigdy mi się chyba ciuch nie rozpadł/rozciągnął w praniu/potargał/miał "krzywe szycia"/cokolwiek innego nie licząc dziur we wszystkich prawych tylnych kieszeniach spodni jak nosiłam w nich niegdyś portfel, ale tego się nie dało uniknąć
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, ta dyskusja przeczy troche ideii tego watku.
- tzn. chodzi mi o głosy: dzielnie broniace Nieswiadome Nie-chce- być -trendy- Dziewczyny. Duzo osob pisalo o leginasach i krotkich koszulkach, leginsach i baletkach, tunikach, ekoskórkach itp. I wiekszosc z Was w swoich wypowiedziach, zgodnie twierdziła, że to jest "ślepe podazanie za moda" , " wielu osobom to nie pasuje (np. w kwestki sinnyjeans noszonych przez tegie osoby) itp itd itd.. Natomiast teraz przy ochoczo A ze ten "gust" pokrywa się z upodobaniami do kiepskiej jakosci "modnych" dodatków setek koleżanek- co z tego? " "Dlatego wydaje mi się, że "moda ktora cie rozwala" jest ciekawym tematem, bo mozna przekonać się jak szeroko pojmowane jest znaczenie "bycia modnym", jednakze zmierza on do nikad. Moze za chwile pojawi się obrończyni leginsów i sukienek po 39.zł z hm? ![]() Na koniec: wiadomo, że 80% osob nie stać na drogie, markowe rzeczy (ktore ROWNIEZ nie sa wyznacznikiem niczego!) ale moda za grosik nie jest rozwiązaniem jesli jest niskiej jakosci. Mysle, ze nalezy to wszystko o czym tutaj pisałyscie wypośrodkowac i leginsy i buty emu i torebke z Atmo i krótkie koszulki i białe kozaczki. Mysle ze prowadzenie dalej tej dyskujsji i pisanie : "warto ubierac się ze smakiem, stosowanie do sytuacji" - o czym juz bylo tutaj pisane zanim ja zabralam głos- spowoduje lawinę kontrargumentów w stylu: "ale dlaczego to inni maja decydowac o moim stylu", " ja chce sie wyrozniac i nie obchodzi mnie co mysla inni" "bede chodzila w bialych kozaczkach bo uwazam je za wygodne i eleganckie" ... Pamietajmy tylko, że swiat bez granic- w tym wypadku wyznaczany (niewatpliwie) przez dobry gust, estetyke i badz co badz wzgledy spoleczne- dopasowanie stroju do okazji. = nie istniał by.
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-03-09 o 19:20 |
|
|
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
torebke rowno uszyta z jako takiego materialu kupisz za 100zl, taka, ktorej nie wstyd juz nosic ale jak kupujesz cos za 29,90 z lepkiej w dotyku ceraty, uszyte przez niewidome dziecko bez rak, to nie bedziesz modna, jak bardzo bys ne chciala byc.... (nie pisze personalnie do ciebie) a co do krzywych szyc, w h&m, choc go lubie musze wybierac na wieszaku, bo ubrania maja fatalnie krzywo wykrojoe dekolty, dzis wzielam dopiero 3ci z kolei zakiet, bo dwa mialy feler co to za kasozerne hobby jesli mozna zapytac? |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
BlackCat1990 ale jest różnica między śmianiem się z jakiegoś trendu (założenie tego wątku), a zakładaniem, że każdy, który ubiera to i to, robi to tylko dlatego, żeby być trendi
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestem bardzo wyczulona na detale, wykończenie, zawsze oglądam szwy, zamki, podszewki. Inwestycja w jakość to często inwestycja w przyszłość i długą żywotność danej rzeczy. Natomiast wiele osób robi zakupy na zasadzie "jest tanie i ładne". Po wielu ciuszkach niestety widać tą taniość... Dla wielu osób to kwestia pieniędzy ale też wzorców wyniesionych z domu rodzinnego - typu żeby tylko było tanio... I potem nawet jak dużo zarabiają, to zakupy ubraniowe tylko na ryneczku. Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2011-03-09 o 19:24 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie już sieciówki są drogie jak pieron, a co dopiero wyżej ![]() Nie wiem czy moja torebka z targu za złotych całe 40 została uszyta przez niewidome dziecko bez rąk, ale felerów w niej nie zauważyłam, a ceratek jakie pamiętam ze stołówki też nie przypomina. Chciałam kupić tak tanio jak się da, tak pojemną jak się da i żeby mi wizualnie pasowała ![]() I nadal nie rozumiem założenia, że wszyscy chcą być modni ![]() A kasożerne hobby to bieganie z aparatem choćby, a jak nie jest jedynym hobby to już w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Możesz przyjąć, że ujęłaś mnie przejęciem i ekspresją wypowiedzi
|
|
#1883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rupta co hceta- biale kozaczki, prześwitujace leginsy, torebki z ceraty i białe staniki pod białe bluzki uwazam, za synonim mody
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciucha każdego przed kupnem oglądam dokładnie - nawyk z kupowania w SH - i tak jak pisałam, nie narzekam ![]() Ja np. nie wyrzucam/sprzedaję ciuchów po jednym sezonie jak przestają być modne, chodzę w tych samych od paru lat, ale jak są te osławione dziewuszki kupujące to, co jest modne, to chyba bardziej się im opłaca coś gorszej jakości, ale tańsze, skoro i tak ma być z założenia na jeden sezon? ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
zmieniam ton wypowiedzi
![]() Tymczasem- ide robic 3bita z przepisu ChilliCzekolada
|
#1886 |
|
Konto usunięte
|
oj no niestety... dobra sredniej klasy studyjna lampa to 4tys zl :/
body fajnie miec pelna klatke za chociaz 5tys, obiektywy chociaz dwa jeden za 2, drugi za 6,5 tys - to minimum, ktore ja liczylam dobra lampa na goraca stopke 1500zl studyjnych lamp musi byc kilka a jak sie chce akumulator zeby jechac w teren, kolejnych z 10tys na 2 akumulatory ![]() mnie juz na szczscie minelo kolekcjonerstwo |
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
mam tę NIESZCZĘSNĄ torebkę, i co mam ją teraz wyrzucić bo ktoś inny ma? bez przesady.
jest naprawdę wygodna, pojemna, wytrzymała i co najważniejsze - podoba mi się. rozumiem, że jestem laską ślepo podążającą za modą, dla której nieważne co, ważne, że modne?
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
To ja już nie rozumiem, lepiej ubierać się po swojemu i być old fashioned czy ubierać się "modnie" i być fashion victim?
Już chyba lepiej byłoby chodzić nago, przynajmniej nie byłoby takich probemów ![]() A czy nie można po prostu ubierać się tak, jak się chce? |
|
|
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w L-kowy onanizm nie mam zamiaru na razie wpadać, na cropie też sobie radzę, za parę lat się chętnie przesiądę na coś pokroju 5D mk II, ale to dalsza przyszłość Uśmiecha się do mnie starsza Sigma 10-20mm, ale niestety kasy brak Więc najbliższy mój zakup to adapter na M42 ![]() BTW jedna z moich ulubionych fotografów przez większość czasu robiła foty zestawem kompakt + Helios i efekty takie, że ja szczękę zbieram z podłogi do dziś ![]() Za offtop serdecznie przepraszam i już milknę ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja tu się już wpisałam w parę rozwalających rzeczy ale mi to naprawdę wisi, powiedzmy przywykłam, że mój wygląd, delikatnie mówiąc, niekoniecznie wszystkich zadowala
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Na szczęście ostatnio nauczyłam się podstaw krawiectwa i teraz drobne przeróbki robię sama, tak więc nawet krzywe szwy H&M mi niestraszne
Edytowane przez blekitne_niebo Czas edycji: 2011-03-09 o 19:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Ja rozumiem pośmiać się czasem z jakiegoś "trendu", ale robienie z tego takiej tragedii to chyba delikatna przesada

ile razy widzialam stojące obok siebie dziewczyny w z taka sama torebką! Po prostu nie jestem w stanie pojac fenomenu tej torby- jest wykonana z baaaaardzo kiepskiego materialu. Fakt nie jestem posiadaczką tej torby i nigdy nie mam zamiaru nią być- ale jak pisalam wczesniej- widze ją wszedzie i zawsze prezentuje sie tandetnie
ważniejsze dla nich jest bycie psudo-modnym z kiepskiej jakosci dodtakiem w reku niz posiadanie innej torebki ale z lepszego tworzywa!
Często widać tutaj szał na jakiś ciuch lub dodatek i mnóstwo użytkowniczek od razu go posiada
Tak było np z czerwoną i czarną sukienką z H&M za 39,90zł - byłam na imprezie na której wśród 20 kobiet naliczyłam 9 (!!!) identycznych czerwonych sukienek

To, że komuś wpadnie w oko rzecz, która jest akurat popularna, to jeszcze nie jest "podążanie za trendami" imho