|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na poważnie, zioła nie są łatwe w obyciu. Mają swoje dobre jak i złe strony, może używałaś ich nieodpowiednio albo nie trafiłaś z pielęgnacją? Wiadomo przecie, co głowa to inne włosy. I tak jak moja poprzedniczka pisała - masz tę świadomość, że ucieczka w silikony daje tylko efekt chwilowy? Zadziała od razu, ale włosów ani zregeneruje, ani nie zastąpi porządnej pielęgnacji. |
||
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Po tygodniu nerwów i stresów - co odbiło się na mojej czuprynie - wróciłam do domu i kupiłam sobie ampułki Seboradin, mam nadzieję, że coś pomogą
Chciałam Radicala, ale nie było ![]() Swoją drogą chcę się 17 marca (2 dni przed pełnią, a co!) umówić na cięcie. Zamówiłam sobie kupon na Grouponie na metamorfozę+intensywny rytuał pielęgnacyjny Kérastase w salonach HairCoif. Przyznam się, że bardziej skusił mnie ten rytuał pielęgnacyjny, bo jak fryzjerka będzie mi chciała zrobić metamorfozę na krótko to się na nią rzucę w ataku ![]() Od tego cięcia będę już porządnie dbać o włosy, bo niestety ciekawie nie wyglądają jak zostawiam je same sobie i przyda im się jakaś zmiana. Potem to już tylko non-stop zapuszczanie ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Btw kumpel mi ma przywieźć olejki z Pakistanu Prosiłam o migdałowy i amle, ma się jeszcze spytać swej rodzicielki, które będą dobre na porost, bo ona to już zupełnie znawczyni
|
|
#2463 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
uu ale masz dobrze, czemu nie mam znajomych w Indiach np
|
#2465 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jechać tam we wrześniu i tak, ale przecie nie będę tyle czekać na olejki
pozostały shopping może poczekać ![]() Swoją drogą lecę do stolicy więc tam wszystko 10 razy droższe ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561558 5]Ja bym chciała w Afganistanie mieć jakiegoś. Przywiózłby mi wielką bryłę lapis lazuli, wyrzeźbiłabym korali pod dostatkiem [/QUOTE]Uuu rzeźbisz? Ja bym się swojego spytała po ile tam mają lapis lazuli, ale to facet to wątpię, że się orientuje :P
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561558 5]Ja bym chciała w Afganistanie mieć jakiegoś. Przywiózłby mi wielką bryłę lapis lazuli, wyrzeźbiłabym korali pod dostatkiem
[/QUOTE]hehe a mi by przywoził masę odżywek do włosów ![]() ![]()
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Z Afganistanu to już raczej nie bardzo bym była skłonna kogoś sobie przykumplować :P
Mój kumpel stwierdził, że Europejki w ogóle nie doceniają mocy olejów na włosy
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe narazie w mojej kolekcji jedynie Amla się pojawiła i kokosowy ![]()
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja tam pojadę to kompleksów dostanę
![]() Już nawet mój facet się zaoferował, że będzie mi masaże głowy robił z olejkami ...po tym jak się spytał czy łysieję
|
|
#2471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również mam zamair w najbliższym czasie kupić Amle, ale jakoś nic mi nie pasuje to tego. Chce skończyć te maski i odżywi z silikonami, zacząć mycie odżywką i wtedy olejowanie, nie mówiąc już że silikony bd utrudniać wejść składników odżywczych
|
|
#2472 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
eh tak myślałam...
A ten lotion to codziennie stosujesz? |
|
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Ten lotion to ma jakoś napisane, że przyspiesza porost włosów? Czy coś w ten deseń?
Dziś chciałam kupić i Alpecin, i Lotion Seboradin, ale był tylko regenerujący. Alpecinu C1 też brak. Wizażanki się rzuciły :P
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
mysia m taszita dzieki ze mnie jeszcze pamietacie. To ze moje wlosy przestaly w pewnym okresie rosnac o absolutnie moja wina. Przestalam o nie dbac (tylko mylam i stosowalam wiaminy plus siemie). Teraz znowu wzielam sie w garsc! Kurcze nie chce tego mowic ale zaluje ze zaprzestalam kuracje AZ na 3 mce.
Powracam rowniez na wizaz ze zdwojona sila!!!! W tym tyg ide po tabletki na wloosy a za tydz w srode podam 1 miesieczne rezultay stosowania szamponu alpecin c1
|
#2477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to ten żeń-szeniem rzeczywiście stymulował ale nie pamiętam co napisali na butelce.
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561454 7]Budwigowy? Kojarzy mi się z nazwiskiem niemieckiej dr Budwig, ale nie wiem szczerze, czym jest taki olej nacechowany. Wzbogacany czymś? Zgrzeszyłaś ![]() A tak na poważnie, zioła nie są łatwe w obyciu. Mają swoje dobre jak i złe strony, może używałaś ich nieodpowiednio albo nie trafiłaś z pielęgnacją? Wiadomo przecie, co głowa to inne włosy. I tak jak moja poprzedniczka pisała - masz tę świadomość, że ucieczka w silikony daje tylko efekt chwilowy? Zadziała od razu, ale włosów ani zregeneruje, ani nie zastąpi porządnej pielęgnacji.[/QUOTE] NIE BIJCIE ![]() myślę, że moje wlosy nie byłyby zadowolone z mycia odżywką bo jest ich mało są raczej cienkie i przyklapnięte. Wiem że silikony działają na chwilę ale przynajmniej efekt jest natychmiastowy troszkę się pocieszę tymi silikonami (chociaż tydzień) i pewnie wrócę do ziółkowych specyfików bo widzę, że troszkę te moje włoski "przytyły" dzięki nim a olej budwigowy to generalnie dobre źródło kwasów omega-3 (można go znaleźć na dozie). Ma raczej krótki termin przydatności do spożycia chyba ok 2 m-cy. a no i chyba ma związek z tą dr Budwig o której myślisz http://www.olej-budwigowy.info/dieta-dr-budwig/
Edytowane przez malwka Czas edycji: 2011-03-09 o 21:15 |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25620838]Teraz mam Seboradin niger. Na opakowaniu jest napisane, że ma ekstrakty stymulujące włosy do wzrostu. Czy rzeczywiście stymuluje to nie wiem, bo dopiero 1/3 butelki zużyłam.
Za to ten żeń-szeniem rzeczywiście stymulował ale nie pamiętam co napisali na butelce.[/QUOTE]Czas więc przejrzeć opinie o jednym i drugim ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Dziś szukałam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 a znalazłam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 To drugie nie ma za wiele opinii
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn, które miały tonik alpecin- jak pachnie?
bo odkupiłam od kogoś połowę na wypróbowanie i zastanawiam się czy jest hmm oryginalny?
|
|
|
|
#2481 |
|
Konto usunięte
|
Moja opinia w każdym razie jest dobra
![]() Pewnie kupię to jeszcze raz jak już skończę niger. |
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam seboradin niger lotion z czarną rzodkwią
tzn mama mi kupiła muszę jechać do domu go odebrać :P jak coś pomoże to dam znać :P
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561558 5]Ja bym chciała w Afganistanie mieć jakiegoś. Przywiózłby mi wielką bryłę lapis lazuli, wyrzeźbiłabym korali pod dostatkiem
[/QUOTE]Ja też, przywiózłby mi bukiet maków ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561454 7]Budwigowy? Kojarzy mi się z nazwiskiem niemieckiej dr Budwig, ale nie wiem szczerze, czym jest taki olej nacechowany. Wzbogacany czymś? [/QUOTE] Mi się wydaje, że to zwykły lniany tylko że tak sobie nazwali. Można kupić teraz w prawie każdej aptece. Dr. Budwig to ta od diety bogatej w nienasycone kwasy tłuszczowe, dostałam kiedyś książeczkę z przepisami w zielarskim.
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Aziddee;25615279]Po tygodniu nerwów i stresów - co odbiło się na mojej czuprynie - wróciłam do domu i kupiłam sobie ampułki Seboradin, mam nadzieję, że coś pomogą
Chciałam Radicala, ale nie było ![]() Swoją drogą chcę się 17 marca (2 dni przed pełnią, a co!) umówić na cięcie. Zamówiłam sobie kupon na Grouponie na metamorfozę+intensywny rytuał pielęgnacyjny Kérastase w salonach HairCoif. Przyznam się, że bardziej skusił mnie ten rytuał pielęgnacyjny, bo jak fryzjerka będzie mi chciała zrobić metamorfozę na krótko to się na nią rzucę w ataku ![]() Od tego cięcia będę już porządnie dbać o włosy, bo niestety ciekawie nie wyglądają jak zostawiam je same sobie i przyda im się jakaś zmiana. Potem to już tylko non-stop zapuszczanie [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Kobiety co Wy macie z tą pełnią? nie jest to przypadkiem jakis dziwaczny przesąd?![]() Ja podobnie wybieram się końcem marca na cięcie, niestety muszę, bo bez tego moje włosy będą w coraz gorszym stanie, a potem to już naprawdę wezmę się za nie sylvi ja miałam jakiś czas temu seboradin, bardzo mi pomógł na wypadanie, nie pamiętam jak to było z porostem, teraz sama się zastanawiam, czy go nie kupić, uznałam, ze na pewno zacznę od picia pokrzywy, chcę kupić wodę brzozową i wcierać ją na zmianę albo z seboradinem albo z odżywką jantar i tu moje pytanie do Was, co bardziej polecacie? Macie jakieś doświadczenia z jantarkiem? Bo przed kupnem seboradinu blokuje mnie jego okropny zapach
|
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo wystarczy dodać jeden wyraz do nazwy i już cena skacze ![]() Bawisz się w to? Mi już wystarczy za wszystkie czasy, ponoć byłam jak zombi Cytat:
A co to, w gusła nie wierzysz?
|
||
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561749 1]
Racja, ja się o olejach dowiedziałam dopiero jak mi 18. lat już stuknęło. Jak długo żyłam w niewiedzy [/QUOTE]Ja w niewiedzy żyła 26 lat ......... Więc nie ma co rozpaczać Tatty ![]() O co chodzi z tymi makami??? Jakie zombi???????????????????? ??
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm Edytowane przez taszita Czas edycji: 2011-03-10 o 08:33 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
bo to jest moja droga ciężka sprawa z wcierkami!
Nam to sprawia już przyjemność - inni patrzą na nas głupio bo dla nich to strata czasu. Zresztą czym się dziwić jak w tym wieku jest taki wielki pęd za pieniędzmi!!
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
jak mówię że olejuje włosy to nikt nie wie o co chodzi z moich znajomych :P mam tylko jedną koleżankę, która to robi i mnie rozumie
a tak inne to szampon odżywka i tyle
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

(nie ma to jak drogeryjne szampony i odżywka pantene bez spłukiwania "proste i gładkie" - czy jakoś tak)

Chciałam Radicala, ale nie było 
pozostały shopping może poczekać
Ja bym się swojego spytała po ile tam mają lapis lazuli, ale to facet to wątpię, że się orientuje :P