Odchudzanie czas zacząć - część IV. - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 10:48   #3931
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Nie wiem co to PCO ale niedoczynności nie mam poza tym wiosną/latem chudłam ładnie więc to nie w zdrowiu problem..tylko w rozwalonej przemianie materii jak sądzę...bywały okresy gdy wtedy jadłam naprawdę mało to się rozregulowała, organizm przestawił na tryb magazynowania..może też to jest związane z zimą jakoś i na wiosnę spadną te ostatnie kg

Dużo płynów pijesz?
W jednym z artykułów wyczytałam, że po treningu powinno się wypić mleko że pomaga w spalaniu tłuszczu

Sama kurczę mam ten problem, że nie chudnę. Ale może jak przyjdzie wiosna, będzie więcej ruchu to cos ruszy. Poza tym zastanawiam się nad jakimiś wspomagaczami
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:43   #3932
joasia_sia
Raczkowanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25606232]
Sama kurczę mam ten problem, że nie chudnę. Ale może jak przyjdzie wiosna, będzie więcej ruchu to cos ruszy. Poza tym zastanawiam się nad jakimiś wspomagaczami[/QUOTE]

Ja już nie mówię o chudnięciu do wymarzonego 54kg, ale ja tyję, wrrrr.

Najgorsze jest to, że nie cierpię się ruszać Z aktywności ruchowej uznaję tylko chodzenie i jogę. Teraz po przybraniu na wadze jestem na etapie rozważania skakanki, nic bardziej zaawansowanego nie wchodzi w grę. Nie bijcie
joasia_sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:44   #3933
laisla
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25606232]Dużo płynów pijesz?
W jednym z artykułów wyczytałam, że po treningu powinno się wypić mleko że pomaga w spalaniu tłuszczu

Sama kurczę mam ten problem, że nie chudnę. Ale może jak przyjdzie wiosna, będzie więcej ruchu to cos ruszy. Poza tym zastanawiam się nad jakimiś wspomagaczami[/QUOTE]
Spróbuję z tym mlekiem już nie wiem co mam próbować..dzisiaj znowu więcej na wadze, zaczynam obsesyjnie ważyć się znowu
Cytat:
Napisane przez joasia_sia Pokaż wiadomość
Ja już nie mówię o chudnięciu do wymarzonego 54kg, ale ja tyję, wrrrr.

Najgorsze jest to, że nie cierpię się ruszać Z aktywności ruchowej uznaję tylko chodzenie i jogę. Teraz po przybraniu na wadze jestem na etapie rozważania skakanki, nic bardziej zaawansowanego nie wchodzi w grę. Nie bijcie
No to nie jesteś sama jeśli chodzi o brak chudnięcia A ja akurat się ruszam sporo co jest tym dziwniejsze. Kurcze, mięśnie zaczęły przyrastać czy co..mam ochotę rzucić to wszystko w ch.... i normalnie żyć, jak kiedyś
Dirty jak zawsze wymiatasz i też wierzyłam, że uda się z tą umową
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:57   #3934
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Joasia: nie będziemy bić a od dłuższego obserwujesz to tycie, czy to jakiś gwałtowny skok, że tak powiem znikąd?
IR: jakie wspomagacze?

Tak jak Laisla, i inni pewnie też, zauważyłam, że dietą można najwięcej osiągnąć. Potem ćwiczenia, a wspomagacze na końcu. Mam dobre wspomnienia po l-karnitynie w płynie, bo miałam full energii. Teraz tylko pytanie, czy to placebo, czy może zmiana żywienia, czy ogólne chudnięcie. Pewnie wszystko na raz.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Spróbuję z tym mlekiem już nie wiem co mam próbować..dzisiaj znowu więcej na wadze, zaczynam obsesyjnie ważyć się znowu

No to nie jesteś sama jeśli chodzi o brak chudnięcia A ja akurat się ruszam sporo co jest tym dziwniejsze. Kurcze, mięśnie zaczęły przyrastać czy co..mam ochotę rzucić to wszystko w ch.... i normalnie żyć, jak kiedyś
banalne pytanie, ale mierzyłaś się?
mleko to raczej takie tuczące, zapychające, nie? to lepiej chyba w nocy nie pić No i laktoza w mleku, czyli dwucukier. No, ale mogę się nie znać Zdania i tak są podzielone, najlepiej JAK ZWYKLE z umiarem

Edytowane przez OneSweetTaste
Czas edycji: 2011-03-09 o 16:02
OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 17:42   #3935
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Joasia: nie będziemy bić a od dłuższego obserwujesz to tycie, czy to jakiś gwałtowny skok, że tak powiem znikąd?

Tak jak Laisla, i inni pewnie też, zauważyłam, że dietą można najwięcej osiągnąć. Potem ćwiczenia, a wspomagacze na końcu. Mam dobre wspomnienia po l-karnitynie w płynie, bo miałam full energii. Teraz tylko pytanie, czy to placebo, czy może zmiana żywienia, czy ogólne chudnięcie. Pewnie wszystko na raz.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

banalne pytanie, ale mierzyłaś się?
mleko to raczej takie tuczące, zapychające, nie? to lepiej chyba w nocy nie pić No i laktoza w mleku, czyli dwucukier. No, ale mogę się nie znać Zdania i tak są podzielone, najlepiej JAK ZWYKLE z umiarem
Ostatnio się nie mierzyłam, ale i tutaj cudów nie oczekuję bo spodnie luźniejsze jakoś nie chcą się zrobić wpadam powoli w lekką histerię ale już przestaję Was zadręczać swoimi narzekaniami, każdy ma w końcu czasami takie zastoje i podchodzi do tego z umiarem tylko jak człowiek się stara a tu kolejny tydzień zero wyników, a wręcz w drugą stronę to już ręce i nie tylko opadają Co do mleka to naprawdę nie wiem..schodzę z tego swojego orbitka po tych interwałach zlana potem i wykończona na maksa codziennie, za chwilę robię się głodna jak wilk, co akurat jest w tej sytuacji zrozumiałe, a że jest to środek nocy to zwykle jem wtedy kawałek białego sera polanego jogurtem nat. bo inaczej nie zasnę z głodu. Zero węgli..
Stary 2011-03-09, 17:53   #3936
Konto usunięte

Cytat:

No własnie l-karnityna czy coś. To już jest desperacja chyba

Ciekawy artykuł http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Metabolizm-t585772.html i może to głupie, ale będąc nad morzem, wdychając jod i jedząc wszystko i dużo chudłam
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:02   #3937
laisla
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25615369]No własnie l-karnityna czy coś. To już jest desperacja chyba

Ciekawy artykuł http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Metabolizm-t585772.html i może to głupie, ale będąc nad morzem, wdychając jod i jedząc wszystko i dużo chudłam[/QUOTE]
gdy w zeszłym roku zabierałam się w maju za tę dietę to zaczynałam z lineą pierwsze dwa miesiące, w każdym spadło po 2,5kg..odstawiłam i w każdym kolejnym spadło idealnie tak samo..więc tak jakbym brała placebo
jeśli chodzi o morze to mialam identycznie, jadłam dużo więcej i po powrocie spodziewałam się przyrostu a tutaj była miła niespodzianka

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-03-09 o 18:05
Stary 2011-03-09, 20:24   #3938
frais
Rozeznanie

Witam dukanowo, po wczorajszej uczcie, oj pozwoliłam sobie troszkę bo in sledzik i Dzień Kobiet, dzisiaj na wadze bez zmian...

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
gdy w zeszłym roku zabierałam się w maju za tę dietę to zaczynałam z lineą pierwsze dwa miesiące, w każdym spadło po 2,5kg..odstawiłam i w każdym kolejnym spadło idealnie tak samo..więc tak jakbym brała placebo
jeśli chodzi o morze to mialam identycznie, jadłam dużo więcej i po powrocie spodziewałam się przyrostu a tutaj była miła niespodzianka
JA tez podobnie a w czasie wakacji nad morzem przeszłam czasowo na III fazę, i jeszcze ładnie schudłam, spalenie tam jest zupełnie inne...
będzie 63 - 62 (60???)
Od 26 lutego trwa faza III
frais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:04   #3939
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
W porównaniu z poprzednim miesiącem mi przybyło. Malutko, ale ja jestem po odchudzaniu megaprzewwrażliwiona na tym punkcie

No nic, nie będę przecież histeryzować z powodu dodatkowego kilograma Wrócę do białkowych kolacji, będę więcej chodzić a mniej się wozić tramwajami i może odrobinę zmniejszę porcje, bo w ostatnim miesiącu je zwiększyłam - wydawało mi się, że mój metabolizm to uniesie. No cóż

A ja znowu miałam cudny dzień
Zrobiłam sobie przed praca szybki spacer w słońcu, potem miło spędziłam dzień w pracy, a w drodze powrotnej załapałam się na podwózkę, dzięki czemu mam teraz więcej czasu dla siebie
Fasola już się gotuje na zupę, a ja chyba zaraz wskoczę do łóżka poczytać.

Stary 2011-03-09, 21:28   #3940
frais
Rozeznanie

Cytat:
W porównaniu z poprzednim miesiącem mi przybyło. Malutko, ale ja jestem po odchudzaniu megaprzewwrażliwiona na tym punkcie

No nic, nie będę przecież histeryzować z powodu dodatkowego kilograma Wrócę do białkowych kolacji, będę więcej chodzić a mniej się wozić tramwajami i może odrobinę zmniejszę porcje, bo w ostatnim miesiącu je zwiększyłam - wydawało mi się, że mój metabolizm to uniesie. No cóż

A ja znowu miałam cudny dzień
Zrobiłam sobie przed praca szybki spacer w słońcu, potem miło spędziłam dzień w pracy, a w drodze powrotnej załapałam się na podwózkę, dzięki czemu mam teraz więcej czasu dla siebie
Fasola już się gotuje na zupę, a ja chyba zaraz wskoczę do łóżka poczytać.

Mam nadzieję, że to jest fasola szparagowa?
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-09, 21:32   #3941
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frais Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to jest fasola szparagowa?

Yyyy, a czemu?
Stary 2011-03-09, 21:35   #3942
frais
Rozeznanie

Cytat:
Yyyy, a czemu?
No bo innej na dukanie nie można...
chyba że w ramach uczty w III fazie
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-09, 21:36   #3943
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
No bo innej na dukanie nie można...
chyba że w ramach uczty w III fazie
Nic mi nie wiadomo, żebym była na Dukanie
I chyba nikt w tym wątku...?
Stary 2011-03-09, 21:38   #3944
dirtyy
Wtajemniczenie

NIKT tutaj nie jest na Dukanie
Stary 2011-03-09, 21:38   #3945
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio się nie mierzyłam, ale i tutaj cudów nie oczekuję bo spodnie luźniejsze jakoś nie chcą się zrobić wpadam powoli w lekką histerię ale już przestaję Was zadręczać swoimi narzekaniami, każdy ma w końcu czasami takie zastoje i podchodzi do tego z umiarem tylko jak człowiek się stara a tu kolejny tydzień zero wyników, a wręcz w drugą stronę to już ręce i nie tylko opadają Co do mleka to naprawdę nie wiem..schodzę z tego swojego orbitka po tych interwałach zlana potem i wykończona na maksa codziennie, za chwilę robię się głodna jak wilk, co akurat jest w tej sytuacji zrozumiałe, a że jest to środek nocy to zwykle jem wtedy kawałek białego sera polanego jogurtem nat. bo inaczej nie zasnę z głodu. Zero węgli..
Wiem, że jesteś przyzwyczajona do trybu nocnego, ale człowiek raczej z góry jest nastawiony raczej na dzienny tryb. Nawet jesli ktos jest śpiochem. Może to ma jakiś wpływ? Podobno lepiej ćwiczyć rano, bo wtedy te efekty po treningowe, czyli w skrócie mówiąc szybszy metabolizm wpłynie na resztę posiłków. Sama niby chciałabym tak robić i to wykorzystać, ale wiem jak trudno przestawić się z trybu wieczornego. Ja też poćwiczeniach robię się głodna, ale wtedy stawiam na herbatę i ewentualnie serek wiejski z warzywami. Teraz zaczęłaś interwały, musi troszkę czasu minąć, żeby organizm zareagował.
A co do przeżywania wzrostów. Nie jestem lepsza, jak zważę się i zobaczę więcej to mam cały struty dzień. Nie tam, że jakaś straszna tragedia, ale po prostu jest tak podświadomie gorzej Z drugiej strony też taka bez winy nie jestem, bo mogłabym się bardziej pilnować. Ostatnio np. zamiast 5 posiłków( z lenistwa omijałam podwieczorek i 2 śniadanie), jadłam 3 ale obfite a w międzyczasie byłam głodna, co doprowadziło do takich napadów na wielkie ilości. Bez sensu. Hmm...No i jeszcze jedno moje doświadczenie. Może pamiętasz, że kiedyś ważyłam te ok. 96kg, a potem schudłam 18-20kg. Przybyło mi ok. 10kg, przez głupie obżarstwo i stosowane wtedy głupie diety, które były po prostu zbyt rygorystyczne. Teraz jak widać schudłam te 5kg, ale jakoś trudno zbić mi z tej wagi 80-81kg. W tamtym roku też tak było, nawet z marcu. Jakby ta waga była taka zaporowa, że organizm nie chce i już. Mam nadzieję, że jednak uda mi się coś z tym zrobić. A teraz podsumowując myślę, że każdy z nas ma taką wagę przy której po prostu nie idzie dalej, bo tak. Trzeba zacisnąć zęby i brnąć. Poza tym mimo wszystko organizm przyzwyczaja się do tych samych ćwiczeń, tych samych posiłków. Mała zmiana,a potrafi dać efekt na + lub -. Powiedziałaś, że niedługo będzie rower, rolki itd. Myślę, że nowe ćwiczenia angażujące może nie do końca inne, ale troszkę w inny sposób dadzą Ci efekty. Może lubisz tańczyć? Ja sobie lubię poskakać w pokoju, tak niezobowiązująco - ale to mimo wszystko ruch i jak dla mnie nawet 10 minut rozluźnia, pobudza i ma się ochotę na więcej. Wybacz za ten referat
Cytat:
Morze rybki plaża też tak miałam, myślałam, że 10kg przytyłam, a tu jeszcze schudłam
Cytat:

Też jestem przewrażliwiona. Masz rację, kiedyś waga musi spać, bez przesady... w porównaniu z tym co ja wyprawiałam to teraz jestem prawie, że wzorowa. A potem się człowiek dziwi, że jest gruby. Wypiłam po południu kawę, żeby na zajęciach wytrzymać. Do tej pory mnie trochę nosi

Edytowane przez OneSweetTaste
Czas edycji: 2011-03-09 o 21:39

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 21:39   #3946
frais
Rozeznanie

Cytat:
Nic mi nie wiadomo, żebym była na Dukanie
I chyba nikt w tym wątku...?
Sorki, ale w wyszukiwarce, jak wrzuciłam dieta dukana - wyszukaj, to mi też wyświetliło to forum... przepraszam z nieporozumienie, ja duklanuję..., będę wyjątkiem, zgoda?
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-09, 21:39   #3947
dirtyy
Wtajemniczenie

my nie jesteśmy na dukanie
Stary 2011-03-09, 21:43   #3948
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki, ale w wyszukiwarce, jak wrzuciłam dieta dukana - wyszukaj, to mi też wyświetliło to forum... przepraszam z nieporozumienie, ja duklanuję..., będę wyjątkiem, zgoda?
Zgoda
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:44   #3949
frais
Rozeznanie

Dziękuję!
będzie 63 - 62 (60???)

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-03-09 o 21:45
Stary 2011-03-09, 21:45   #3950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość
Kiedyś wspominałyśmy o dukanie to pewnie przez to wyszukiwarka znalazła

Laisla
tak czytałam i czytałam...znalazłam, że na przyspieszenie metabolizmu dobre są ćwiczenia siłowe. Dobra odmiana
Stary 2011-03-09, 21:47   #3951
dirtyy
Wtajemniczenie

w odniesieniu do słów Sweet piszę to dla wszystkich którym stanęła waga i ani drgnie w maju zeszłego roku dotarłam do tych 60 kg i przez kolejne 7 miesięcy nie mogłam tego zbić mimo diety i rygorystycznych ćwiczeń, nie było opcji 60 kg i koniec, nie mówiąc o tym ze na początku stycznia po świętach miałam 63,8 kg, teraz ruszyło jak z kopyta i jest 58 ... morał z tego taki, że albo organizm potrzebował resetu by ruszyć dalej albo naprawdę trzeba było być cierpliwym i poczekać na ten moment, dlatego proszę bądźcie cierpliwe , wszystko przyjdzie z czasem, ale na pewno się opłaci
Stary 2011-03-09, 21:49   #3952
frais
Rozeznanie

Cytat:
Już się wyjaśniło, wiem, nie wiem tylko czemu w wyszukiwarce mi się pokazaliście m innymi, jeżeli Wy nie dukanki... Ale i tak z wami zostanę, chyba, że mnie wykopiecie...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-09, 21:51   #3953
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
w odniesieniu do słów sweet piszę to dla wszystkich którym stanęła waga i ani drgnie w maju zeszłego roku dotarłam do tych 60 kg i przez kolejne 7 miesięcy nie mogłam tego zbić mimo diety i rygorystycznych ćwiczeń, nie było opcji 60 kg i koniec, nie mówiąc o tym ze na początku stycznia po świętach miałam 63,8 kg, teraz ruszyło jak z kopyta i jest 58 ... morał z tego taki, że albo organizm potrzebował resetu by ruszyć dalej albo naprawdę trzeba było być cierpliwym i poczekać na ten moment, dlatego proszę bądźcie cierpliwe , wszystko przyjdzie z czasem, ale na pewno się opłaci
NIE MA INNEJ OPCJI!!!

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Już się wyjaśniło, wiem, nie wiem tylko czemu w wyszukiwarce mi się pokazaliście m innymi, jeżeli Wy nie dukanki... Ale i tak z wami zostanę, chyba, że mnie wykopiecie...
Nie widzę problemu, tylko musisz wiedzieć z góry, że jesteśmy raczej sceptycznie nastawione do tej diety Ale jeśli daje efekty i nie psuje zdrowia to trzymamy kciuki

Stary 2011-03-09, 21:52   #3954
frais
Rozeznanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25622293]Kiedyś wspominałyśmy o dukanie to pewnie przez to wyszukiwarka znalazła

Laisla
tak czytałam i czytałam...znalazłam, że na przyspieszenie metabolizmu dobre są ćwiczenia siłowe. Dobra odmiana[/QUOTE]
No ja ich nie mogę zbytnio, choruję na zakrzepicę...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-09, 21:53   #3955
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wykopiemy. Tylko proszę nie robić reklamy dukana, bo żadna z nas na niego nie przejdzie
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:53   #3956
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Dzisiaj mój dzień bez żadnych słodyczy jestem z siebie dumna bo wiadomo kusiło ale nie chciałam polec bo już dawno nie mialam takiego dnia bez slotkiego ;/.
Takze oby tak dalej . Aż sie lepiej czuje

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:58   #3957
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój dzień bez żadnych słodyczy jestem z siebie dumna bo wiadomo kusiło ale nie chciałam polec bo już dawno nie mialam takiego dnia bez slotkiego ;/.
Takze oby tak dalej . Aż sie lepiej czuje
Ja od dzisiaj również nie jem słodyczy! Będzie dobrze! i brawo za dzisiaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 21:58   #3958
frais
Rozeznanie

Cytat:

Nie widzę problemu, tylko musisz wiedzieć z góry, że jesteśmy raczej sceptycznie nastawione do tej diety Ale jeśli daje efekty i nie psuje zdrowia to trzymamy kciuki
22 kg w dół od 28.06.2010, to chyba zadowalający efekt,badania robię regularnie co 2 miesiące, są w porządku, paznokcie mam mocniejsze niż przed dulanem i włosy mi także nie wypadają, nie taki diabeł straszny...
trzeba ją tylko mądrze stosować , nie przedłużać bez sensu uderzeniówki i w b=]dni warzywne zjadać około mnóswa warzyw, duuuuużo sków opić i będzie OKI, tak, jak u mnie...
gdzieś, kiedyś foty wrzucałam moich efektów...
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-09, 21:59   #3959
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Cytat:
Ja od dzisiaj również nie jem słodyczy! Będzie dobrze! i brawo za dzisiaj

Dziekuje .

Ja tez sie bd starac

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:03   #3960
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
22 kg w dół od 28.06.2010, to chyba zadowalający efekt,badania robię regularnie co 2 miesiące, są w porządku, paznokcie mam mocniejsze niż przed dulanem i włosy mi także nie wypadają, nie taki diabeł straszny...
trzeba ją tylko mądrze stosować , nie przedłużać bez sensu uderzeniówki i w b=]dni warzywne zjadać około mnóswa warzyw, duuuuużo sków opić i będzie OKI, tak, jak u mnie...
gdzieś, kiedyś foty wrzucałam moich efektów...
Z doświadczenia wiem, że liczy się również dieta "po". Bo na diecie owszem można schudnąć, ale trzeba potem to jeszcze utrzymać. Co jest właściwie chyba najtrudniejsze.
ja kocham swoje MŻ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości