|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
Cytat:
Ja osobiście nic z tych rzeczy bym nie kładła, bo farby to zło. Nie wspomnę o dekoloryzatorach. Absolutnie. To już lepiej się przemęcz. Szybciej się wypłucze henna niż potem po tych świństwach włosy naturalne odrosną.Najwyżej połóż jakąś szamponetkę bez utleniaczy i bez popielu np. Joannę naturalny blond lub jasny blond. Najpierw na pasemko, potem ewentualnie na całość. Ale zaznaczam,że ekspertem od henny to ja nie jestem, dopiero zaczynam eksperymenty.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-07 o 17:41 |
|
|
|
|
#3272 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
Ciekawe jakie masz naturalne włosy? U mnie zresztą nie ma co liczyć na jednolitą jasną rudość bo mam końcówki niemal czarne. Włożę zdj za kwadrans... |
|
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sylvia! BAJKA Ci wyszła! Padam na twarz! Na moje nawet nie patrz, bo mogę się jedynie wstydzić.
|
|
#3274 |
|
CORELIPS
|
Twój jest taaaak złocisty, nie bądź za bardzo surowa dla siebie!
Następnym razem może dodaj też amli, żeby przyciemnić... ja bym wolała miec deeeelikatnie jaśniejszy odcień i intensywniejszy kolor, ale zadowolona jestem i z tego co uzyskałam. kochana henna, kochany wątek, kochane pomocne wy
|
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tam! Tudno! Nie będę płakać z powodu włosów. ![]() Sylvia, wrzuć swoje fotki jeszcze na ten wątek, bo nie chce mi się ciągle tam zaglądać, żeby zobaczyć efekt.
|
|
#3276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myslalam, ze po czystej hennie wychodza rude, a Tobie wyszly takie fajnie czerwonawe
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
sylvia ale masz piekne wloski!!!!!!
|
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Sylvia,piękny kolor! Ja mam ciemne włosy i coraz poważniej mysle o zafarbowaniu zwykła henna i mam nadzieje na głeboki rudy.Ale boje sie
|
|
#3281 |
|
CORELIPS
|
Kochaneeeee,
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
o a moze moge Cie troche pomolestwac zebys zadradzila jak dbasz o wloski? piekne
|
|
|
|
#3283 |
|
CORELIPS
|
Dziewczęta, wsadzam po południu pielęgnację na swoją stronę
chociaż nie mam jakiejś ostrych zasad, których przestrzegam i tysiąca kosmetyków również nie używam.. Cieszę się niesamowicie, że się podobają. łaaaaduję tutaj te zdjęcia od razu. na 3. widać zalany obiektyw. Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-03-08 o 10:43 |
|
|
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
sylvia - super efekt
na fotkach nawet nie wyglądają źle ciemniejsze końcówki ![]() papaya - no cóż, ja się bawiłam w rozjaśnianie hennowanych włosów, ale dlatego że chciałam pozbyć się ciemnobrązowego koloru z farby casting, bo trzymało się to to a mnie zachciało się rudego. w sumie to kładłam na włosy rozjaśniacz zmieszany z odżywką coby takie żrące nie było - omijałam odrosty pozbawione farby aby nie mieć plam jasnych i o dziwo wyszło nadspodziewanie równo - praktycznie bez plam. zabieg powtarzałam w sumie ze 3 razy w różnych odstępach czasowych i teraz jestem jako tako równomiernie ruda zwłaszcza, że mój nieudany eksperyment z indygo już się wypłukał i jest rudy a nie brąz.ale wiecie co? jak na te hennowane włosy padną promienie słońca - to się dopiero robi bajka
|
|
|
|
#3285 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
fajny ten dwu-kolor, ciekawy nawet |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvia wyszło przepięknie!!
Jesteś idealny przykładem na to, jakie henna potrafi czynić cuda
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
ta ostatnia fotka super, Ty masz chya grube wlosy?
czekam na Twoja pielegnacje
|
|
|
|
#3288 |
|
CORELIPS
|
Są grube, są.. może dzięki olejkom, szczególnie te ciemne końcówki są grube - po trwałej farbie palette. Gdyby nie wypadały po niej włosy to malowałabym dalej. Przerzuciłam się na hennę po rocznej przerwie niemalownia niczyyym [venitę rzuciłam kilka razy, ot co]. Włosy kiedyś miałam gęstsze, było ich dwa razy więcej, ale po przebytej chorobie cieszę się, że udało mi się uratować ich chociaż trochę i zapuścić na nowo. (wszystkie włosy, które nie są czarne urosły mi w ciągu 14 miesięcy, przysięgam)
|
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
Wracam do naturalnego koloru włosów, a w międzyczasie gdy już odrosty są bardzo widoczne farbuję henną, która zmywa się po około dwóch tygodniach. Zastanawiam się czy gdy mam na włosach hennę to te odrosty się nie powiększają? Bo jakoś wolno mi rosną i w takim tempie to mi kilka lat zajmie zanim wróci mi mój naturalny kolor i nie wiem czy mogę sobię tą henną farbować.. Pomóżcie błagam
|
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylvia wlosy Ci rosną w tempie błyskawicy. Ja też tak chcę.
Mam pytanie. Jak się hennowe rudości po olejach zachowują? Pomarańcz się wymywa podobnie jak w farbach?
|
#3291 |
|
CORELIPS
|
Hmm.. nie jestem pewna jak się wypłukuję, nie miałam takich doświadczeń.
Dziewczyny, pochwalę się, odpisali mi z helfów, że otrzymam darmową farbę chcialabym teaki efekt 1. zdjecia, ewentualnie jasniejszy jak na 2. na 3 zalaczam piekne zdjecie czerwieni, ale boje sie ryzykowac chyba. moze Wam sie przyda ![]() szkooooooooda ze mam za ciemne wlosy na to > http://www.obsession.media.pl/upload...qk6pg46uts.jpg Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-03-09 o 14:36 |
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie nic nie wymywa, no ale teraz stosuje tylko Amla Hair Oil 2 x tygodniowo [15% Amla Extract, Sesame Oil (organic) 65%, Shikakai Extract 5%, Almond Oil (organic) 15%] i shea 1 raz tygodniowo
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, to dobrze, bo ja uwielbiam kłaść oleje .
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
ta amla oil pachnie troche tak nie bardzo ale efekty na wlosach sa wiec uzywam, maz i kot srednio zachwyceni ale co tam, dzieki olejom myje wlosy teraz tylko 3 razy tygodniowo, a wczesniej musialam codziennieteraz jeszcze zaczelam uzywac do mycia amli i shikakai, proszki, tylko ze rozrabiam najpierw z woda a potem dodaje troche odzywki ktora stosuje do mycia, mycie i odzywianie za jednym zamachem
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Oleje i henna to będzie chyba teraz moja obsesja.
Mi się to hennowanie podoba bardzo. Głównie ze względu na to,że daje możliwość zmian bez uszczerbku na włosach. A ja kocham zmiany. Próbuję coś zdziałać żeby pokryć siwusy. Cassia im nie dała rady i efekt zbyt krótkotrwały(zmywała się po 2 myciach) więc zarzuciłam próby naturalnego rozjaśnienia. Teraz próbuję jakiegoś innego efektu, ale stopniowo. Boję się położyć hennę wg prawidłowych procedur bo wiem,że efekt może być zbyt drastyczny i nie będzie odwrotu. Moja przedwczorajsza wiewiórka mocno zbladła i z rudości prawie nic nie zostało. Jest taki blond krufka. Bardzo się ten kolor zmienia. Dziś położyłam amlę, kalpi tone i ecliptę i już nie dodawałam henny. Po dzisiejszej aplikacji odrost i siwe zlały się WRESZCIE z resztą.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-09 o 20:46 |
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wciegnelam sie, hennowanie jest naprawde fajne, wczoraj jak umylam po 3 dniach od hennowania (dla mnie to cos niesamowitego nie myc codziennie) to nie musialam nakladac odzywki bs i nawet zel sobie podarowalam, mam super miekkie wloski bez oznak ze byly farbowane (poza kolorem rzecz jasna), dzisiaj tez wygladaja ok, nic nie musialam z nimi robic, ale jutro bedzie mycie bo na noc olej dam
|
|
#3297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje włosy są farbowane farbą chemiczną na kolor burgundu ktory wyprał się do wlasnie takiego jak na zdjeciu (tyle z ejest bledszy) i bardzo mi odpowiada. to jest cos takiego tyle ze wyblakle: http://img7.imageshack.us/i/1923gross.jpg/ i taki kolor mi sie marzy (oczywiscie nasycony a nie wyblakły )mam odrosty 1,5cm ciemny blond a końcówki pamietaja jeszcze czasy platyny wiec sa inne, szybciej sie z nich barwnik wypłukał. oczywiscie zrobie próbkę na niewidocznym pasemku najpierw ale chcialabym wiedziec co kupic. wiem ze indygo ochladza więc odpada. zatem połaczenie henny i barwnika czerwonego i troszke basmy dla przyciemnienia, ale w jakiej proporcji?i jak nazywa sie rudy-czerwony barwnik? http://www.youtube.com/watch?v=c6a2e6yZmk0 polecam wam filmy tej osoby, sporo wiedzy o hennowaniu,niestety jeszcze nie zrobiła filmiku o tym jak mieszac barwniki wiec licze na waszą pomoc. juz wiem jak przygotowac włosy do zabiegu
Edytowane przez obywatelka planety Ziemia Czas edycji: 2011-03-10 o 09:33 |
|
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
a mi sie po dwóch myciach wypłukało wszystko z odrostów
połozyłam więc ponownie, tym razem tylko na odrost i dalej ten odrost jasniejszy od reszty poza tym włosy sa okropnie sztywne i nieprzyjemne w dotyku,farbowałam henne color, złoty kasztan , to henna w płynie, ale juz mi sie skończyła ? boje się na razie sama mieszac, co mi polecacie ? |
|
|
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
obywatelko planety
basma to jest zwykle indygo więc dodanie może sprawić tyle, że kolor będzie bardziej brązem niż rudym. na twoim miejscu bym spróbowała samej henny bez dodatków, może z dodatkiem amli albo z sokiem cytrynowym - w kwasie kolor wychodzi ciemniejszy i intensywniejszy. mniemam że jak masz włoski jak na zdjęciu to henna nie da jaśniejszego efektu.a ja od siebie dodam, że widzę DUŻĄ różnicę w wypadaniu włosów - ostatnie farbowanie chemiczne na skórę głowy poszło gdzieś we wrześniu chyba - i w czasie czesania wypada mi kilka włosów a nie garść |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczęta
moja przygoda z henną trwa już kilka lat - nawet na tym wątku pisałam . niestety od miesiąca tak mocno wypadają mi włosy ze połowy prawie już nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Nie wspomnę o dekoloryzatorach. Absolutnie. To już lepiej się przemęcz. Szybciej się wypłucze henna niż potem po tych świństwach włosy naturalne odrosną.
Następnym razem może dodaj też amli, żeby przyciemnić... ja bym wolała miec deeeelikatnie jaśniejszy odcień i intensywniejszy kolor, ale zadowolona jestem i z tego co uzyskałam.

na fotkach nawet nie wyglądają źle ciemniejsze końcówki 
. niestety od miesiąca tak mocno wypadają mi włosy ze połowy prawie już nie ma