![]() |
#31 |
po prostu Em :)
|
Dot.: Speak up
Może zależy od szkoły, ale w krakowskiej właśnie tak jest.
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
po prostu Em :)
|
Byłaś w Krakowie pytać o zapisy na ten kurs?
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
nie słyszałam niczego pozytywnego o tej szkole, jednak sama nie byłam więc nie mogę się obiektywnie wypowiedzieć. Jednak wydaje mi się, że chyba narzejkają na brak zainteresowania bo przez ok 1,5 mc nękali mnie telefonami (nie wiem skąd mieli nr ) i proponowali różne rabaty, darmowe próbne lekcje, za które tak trzeba było potem zapłacić.
Chodziłam natomiast do Centrum Języków Europejskich Columbus i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() olałam sprawę, tzn mama odebrała mi ten kupon niby, ale nie skorzystałam. no i dziś ta pani znowu dzwoniła, ale nie była jakaś natrętna bardzo... chociaż tak sobie myślę, że po prostu dalej będę to olewać skoro mówicie że nie jest to nic wyjątkowego a wręcz przeciwnie ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Hej
Całkiem niezła szkoła. Też dołączam do grona zadowolonych klientów. Mi akurat podobały mi się elastyczne godziny. A co do kredytu, to przecież raty. Jak ktoś się chce nauczyć języka to niestety musi zapłacić. Przecież to całkowicie normalne. Ważne tylko by wydać pieniądze rozsądnie i czegoś się nauczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
możecie mi polecić szkołę gdzie mogłabym zrobić sobie 3 miesięczny kurs z języka angielskiego??
![]()
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
dzięki dzięki
![]() ![]() chce właśnie podszkolić mój angielski i szukam jakieś szybkiego kursu do 3 miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Speak up może ci w tym pomóc. Tylko pytaj o całą ofertę, bo być może dla Ciebie fajne będą konwersacje. Popytaj o Conversation Online. Jak się z nimi skontaktujesz. Bardzo fajne zajęcia w małych grupach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
no to się bardzo ciesze
![]() dzisiaj jeszcze próbowałam się kontaktować z Lingualad'em ale niestety nikt nie odebrał ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Na stronie speak upu jest formularz kontaktowy. Oddzwaniają. Można też skorzystać z infolinii. Tylko pamiętaj by nie dzwonić z komórki na nr 801 ... ... bo to kosztuje. Ale jest też zwykły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
aaha no to super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
No faktycznie to zawsze jest jakiś minus, bo lepiej dzwonić, czy odwiedzić będąc przygotowanym, ale z drugiej strony, to nie nie powinien być aż taki wielki problem, bo wtedy otrzymujemy pewną formę prezentacji, co zazwyczaj ułatwia. Czas na zastanowienie się też jest, więc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
tak wiem wiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Zrezygnowałam niedawno ze stacjonarnego telefonu. Bo on generował najwięcej telefonów z ofertami. Cóż to zaczyna być norma. Wszędzie tam gdzie zostawiamy ślad, zostawiamy pole do popisu marketingowcom. Speak Up pod tym kątem się dużo nie różni. Pamiętajmy, że to duża szkoła, obecna chyba w przeszło 20 miastach. Nie dziwi zatem, że mają strategię. Najwidoczniej działa. Choć i ona by niewiele pomogła, gdyby nie było zadowolonych klietnów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Nie miałabym tyle cierpliwości. Nienawidzę dzwoniących akwizytorów. Zawsze się zastanawiam skąd mają mój nr. Jedynie właśnie w takich przypadkach jak Speak Up. Zostawiam dane, to spodziewam się telefonu, który jest także poradą co do formy kursu. Podobnie lubię telefony od orange, które namawiają do podpisania lojalki. Takie nieliczne wyjątki. W obu przypadkach - to nie tylko sprzedaż, ale zarazem porada. A przecież decyzji nie muszę podejmować przez telefon, a rozmyślić mogę się nawet przy podpisywaniu umowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Nie polecam tej szkoły nikomu! Chciałam zrezygnowac, poniewaz mam pewne powazne problemy ale nie mogłam, kredyt byl juz zaciagniety, i nikogo to nie interesuje, wiem mozecie mowic ze naiwna bylam, ale czlowiek uczy sie na bledach! Chodzi mi o szkole speak up w rybniku, wczesniejszy kierownik tak potrafil omotac czlowieka tymi wszytskimi promocjami, ktore okazaly sie fikcja!Umowa podpisana została na 4 poziomy i niby 2 miesiace mialam miec gratis, umowa konczy sie na poczatku pazdziernika a wyobrazcie sobie ze musze placic do grudnia, wiec wiadomo gdzie ich gratisy! i tak trzeba za te 2 "darmowe"miesiace zaplacic! To sa zwykli naciagacze! Nie dajcie sie nabrac, podchodzcie to tego z dystanem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
No tak, umowa umową, ale już nie chodzi o ten fakt, ogólnie, że tak człowieka mogą ogłupic, obiecujac, kuszac promocjami darmowej nauki przez jakis czas, a tu sie okazuje ze juz to maja policzone i czlowiek i tak za to placi, ale gratis sie to zwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Tak to z promocjami bywa. Istnieją i są fajne, ale nie ma nic za darmo. W gruncie rzeczy promocja służy obniżeniu ceny podstawowej. Udzielona jednak pod pewnymi warunkami, zazwyczaj rozszerzającymi umowę o dodatkowe rzeczy. To właściwie normalne we wszystkich firmach usługowych. Podobnie z rezygnacją z umowy. Zawierana jest po to, by jej dotrzymywać, a nie odstępować jak nam jest wygodnie. Zasada obowiązuje obie strony. Speak Up pod tym kątem nie różni się od większości większych firm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
jest nowy mailing speak up na onecie - ''voucher wyslany na adres mailowy o wartosci 300zl na dowolny kurs; oferta łączy sie z innymi promocjami''
vouchera zadnego nie dostalam, za to zadzwoniła kilka dni po wyslaniu zgloszenia pani umawiając mnie na spotkanie za dwa dni.. nie mam tyle czasu wolnego, wiec poprosilam wpierw o przeslanie oferty na maila.. wiec pani mowi ze nie moze nic wyslac.. wiec ja prosze zeby ktokolwiek wyslal mi ich oferte, jak mi sie spodoba to moge sie spotkac.. ale to logiczne ze ja powinnam przeciez przyjsc to sie wszystkiego dowiem.. a oferty zadnej nie mają bo 'kazda jest ustalana indywidualnie'.. podsumowując- voucher to sciema bo nie ma żadnej oferty z ktora mozna by go porownac, vouchera tez nie ma o przeciez chodzi tylko o podanie danych kontaktowych do bazy danych.. pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim.. o nic nie pytaj na pewno bedzie fantastycznie.. w szkole z prawdziwego zdarzenia ktos pyta o szczegoly i jesli chcesz oferte na maila to Ci ją grzecznie przygotują i przeslą z pozdrowieniami..
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Także mam konto na onecie i otrzymałam mail z voucherem pod koniec marca.
To jest reklama. Przypuszczam, że ów voucher jest można zespokojem dostać, ale trzeba jednak do nich pójść. Może to pewna niedogodność, ale tak działa część szkół. Edytowane przez tarka12 Czas edycji: 2011-04-04 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Nie będę wklejała całej reklamy w jpg, ale treść była następująca:
"Wypełnij formularz i otrzymaj voucher o wartości 300 zł na kurs języka angielskiego!" Także mi to się oczywiste wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Wypełniłam ostatnio ankietę obiecującą dofinansowanie na naukę angielskiego w Speak up w wysokości chyba ponad 1200 zł. Oczywiście zakwalifikowałam się do programu
![]()
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
okazało się, że żeby 50% zniżki było ważne muszę zrobić minimum 5 poziomów na ich kursie, co zajmie 1,5 roku i już po otrzymaniu zniżki będzie kosztować prawie 5tys. zł. pomijam fakt, że gdy zrobiłam test poziomujący okazało się, że jestem na poziomie 13 na 15 możliwych, więc musiałabym się chyba cofnąć w znajomości angielskiego, żeby mnie ta zniżka obowiązywała. do tego pani na spotkaniu nalegała, żebym jak najszybciej wpłacała pieniądze, bo następnego dnia wchodzą nowe ceny i będę płacić znacznie więcej za kurs. opcja ratalna jest możliwa tylko w przypadku podpisania umowy z bankiem. zniechęcili mnie wtedy do siebie i nie odebrałam tej "nagrody", choć muszę przyznać, że podobają mi się ich metody nauczania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
heh, w takim razie ja nawet na rozmowe nie ide..
a dzwonili dzisiaj do mnie z 6 razy, akurat komorki zapomnialem z domu.. heh potem juz odebralem za 7 razem i niby na spotkanie,ale z tego co widze to daruje sobie;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
umówiłam się z nimi na spotkanie bo stwierdziłam, że oprócz pół godz. nic nie tracę. Już sama rozmowa była dla mnie dziwna, bo o sprawie dofinansowania musiałam się sama dopytywać. Mało tego- przez tel. powiedzieli mi że ja mam 1200zł, a osoba towarzysząca jakiś mniejszy rabat. Na rozmowie wyszło, że oboje będziemy mieć po 50% ![]() Sam system nauki też był niejasno przedstawiony. W ogóle wszystko dla mnie wygląda tam dziwnie. Jak najbardziej mieszać żeby naciągnąć łatwowiernego i niedociekliwego klienta.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja jak się zapisywałam to nie miałam żadnych problemów.
Trudno mi uwierzyć, że ktoś w speak upie mógłby ukrywać promocje (dofinansowanie), bo po to się je tworzy, by przyciągać klientów. Ale też fakt, że speak nie różni się w tym względzie od innych większych szkół prywatnych, czy firm pokroju operatorów komórkowych, czyli walka o pozyskanie klienta jest znaczna. Co czasem prowadzi do lekkiej natarczywości ze strony pracowników danej firmy. Co nie dziwi przy tak silnej konkurencji. W mniejszych szkołach jest zdaje się lepiej pod kątem tego "pierwszego kontaktu", ale też jakość kształcenia raczej niższa. Edytowane przez tarka12 Czas edycji: 2011-07-14 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.