|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Cytat:
ale za to potem sie szybko rodzi, no bo w zasadzie pierwsza faza pierwszego okresu porodu przechodzona w sposób utajony Cytat:
Cytat:
Blackrose i Szara Myszka najserdeczniejsze gratulacje, ![]() w końcu dziewczynki ruszyły... no tak, no to teraz wiem, czemu nie moge urodzić, jak to zrobic, kiedy co chwila jakies cwaniary cichaczem podcyganiają autobus ![]() jak tak dalej pójdzie to będe najbardziej przeterminowana laską na watku ![]() Cytat:
![]() Ja bym sie na waszym miejscu, jakby was chcieli zostawic- dopytała dokładnie czy przed łikendem chcą cos zacząć robić, bo czekac to sobie mozna na spokojnie w domu, chyba przyjemniej
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po ktg, skurczy BRAK
![]() Jedyne co mnie zaniepokoiło to tętno maluszka, momentami dochodziło do 175...połozna kazała jutro przyjść na powtórkę, jeżeli znowu będzie takie wysokie to musze iść do szpitala. Fakt, że mała strasznie szalała podczas badania, może to dlatego takie wysokie tetno?? Wizyte u gina mam w poniedziałek, ale jak dalej takie tętno będzie to nie ma mowy, żeby czekać... |
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) Premium Care - te są najfajniejsze, najbardziej miękkie, ale jednocześnie najdroższe. 2) New Baby - bardzo fajne i przyjazne dla skóry malucha. Ta moja przyjaciółka mówiła, że z jedynek jeszcze fajne były Bella Happy (mają z przodu wycięcie na pępuszek). Natomiast większe Belli już fajne nie są. I z większych Pampersów kiepskie są Sleep and Play - sztywne, nieelastyczne. To pierwsza pieluszka, przy której małemu wszystko wychodzi bokami. Generalnie obydwa rodzaje Pampersów jedynek są bardzo dobre. Lepsze niż innych marek. Ale jest to zdanie jednej osoby i myślę, że każdy musi znaleźć najlepsze dla siebie. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-10 o 12:46 |
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy miałyście ból brzucha jednostronny? Spałam godzinkę teraz i jak wstałam to mnie z lewej strony na dole zabolał brzuch, taki ciągnący, nie mogłam się porządnie wyprostować..po 10 min przeszedł. Sama nie wiem czy iść to sprawdzić. Może mi się łożysko odkleiło
ale krwawienia nie mam. A może Wy macie taki bóle?
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły
Wiem, że pewnie męczę ale jak to wygląda jak wody odchodzą?? Ja to rozpoznałyście? Chyba nie tylko ja sie boję, że przegapie, pomylę z czymś innym albo, że odejdą akurat jak będę na toalecie i nie zauważę :PMoje jelita nadal wariują, już trzeci dzień mi sie kiszki wykręcają. Bosko :P ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Zależy na której stronie śpię i wtedy ciągnie Najlepiej pod brzuch poduszke podkładac, pomaga.
|
|
#486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no własnie 20minut
super Cytat:
a piersi też mnie zaczęły boleć to chyba normalne przed porodem ![]() dziękuję ślicznie Cytat:
![]() ![]() chyba cc ale nie wiem nie napisała wczoraj co mi tylko wysłała w nocy smsa to że wody jej odeszły ale nie wie co teraz z tą cc. zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może dlatego właśnie że tak szalała nie martw się zobaczysz jutro może się uspokoi a wklejam wam zdjęcia brzuchola z dzisiaj dokładnie 36t1d i obiecane zdjęcia prezentów na baby shower ![]() dzisiaj.jpg DSC03709.jpg Pulpit.jpg
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
możemy założyć klub
u mnie też cisza nawet nie wiem jak te skurczybyki wyglądają
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! wpadłam tylko na chwilkę.
Rano byłam u gin po skierowanie do szpitala i ok 16 jadę. Robią tam ktg i test oksytocynowy. I tak mnie zostawią, ale mam nadzieję że w niedzielę już będę w domku. trzymajcie kciuki, żeby mała jeszcze dzisiaj wyskoczyła.... wczoraj wieczorem i dzisiaj zaczęły odpadać przezroczyste kawałki czopa. Gratuluje rozpakowanym mamusiom
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
czeeeeeeesćć
![]() ale się stęskniłam za wami jaki superaśny tytuł która miała taką wenę ?![]() my jesteśmy od wczoraj w domku, ale wrażeń tyle że nie miałam czasu zajrzeć do was. gratuluje wszystkim mamusiom które sie rozpakowały jak mnie nie było ![]() widzę że niutka, czarna, bosti jeszcze czekacie na swoje panny coś im się nie spieszy jeszcze ![]() u nas wszystko dobrze, maleńka zdrowiutka, sliczna, zaraz wam wrzucę jej buzinkę, jest kochana mrrrr mówię wam coś niesamowitego mieć taką kruszynkę napisze wam zaraz streszczenie całej tej imprezy zwanej porodem. nie było źle ![]() tak więc witam spowrotem ide sie odmeldowac na odchowalni |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne prezenty - a ta czapeczka tak mnie kusiła na allegro / nadal kusi w ogóle cała ta seria hello jest fajna
![]() CASTIAAAA - no to czekam na opis "imprezy" bo sama mam 100000 dylematów - ciekawe czy było 100 pytań do położnej czy wersja 2. mam wszystko w d.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-03-10 o 13:03 |
|
|
|
#492 | |||
|
Rozeznanie
|
QUOTE=Montii;256 17546]Przedstawiam Wam mojego śpioszka Montii fabianek jest przeslodki..3 zdjecie poprostu sama slodycz emilia..synek sliczny, a jaka ma przepiekna cere..taka oliwkowa.Ja tez bede miala Filipka, ale jeszcze musze sobie troche poczekac niestety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny porywacie te autobusy jak szalone I wszystko po cichaczu. Niutka ty tak nie czekaj kulturalnie wkolejce bo sie nie doczekasz Musisz porwac autobus tak zeby nikt nie widzial...hehhehJa dzisiaj kiepsko sie cos czuje...gardlo boli jak cholera, slabo przespana noc bo mialam skurcze i bole brzucha a teraz Filipcio katuje moje prawe zebro. Siedze w pracy jak polamana i juz sie nie moge doczekac kiedy skoncze i pojde do domu. Acha zapomnialam dodac, ze macie sliczne brzuszki dziewczynki... |
|||
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Woszczyk napewno nie przegapisz. Ja się obudziłam z mokrymi majtkami jakbym się posikała i one odchodziły mi ładnych pare godzin. No i śmierdziały, ze jak zmieniałam podpaskę w szpitalu to mnie zemdliło
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
mnie w dziwny sposób od wczoraj ten brzuch boli, jak nie na górze to z boku. nie wiem czy to dlatego ze za dużo wczoraj byłam na nogach i siedziałam sporo. ale lekarz powiedział ze teraz leżenie juz mi nic nie da. zapisałam się na jutro na usg bo w życiu nie wytrzymam do wizyty 30 marca, chyba go pogięło
Ahtaga miałam podobny dylemat,ale ide to sprawdzic bo jesttem od tego chora psychicznie już!!!, jak pojawia mi sie cos zupelnie nowego, czego do tej pory nie bylo to mi odbija i nikt nie moze mi rozwiac watpliwosci oprocz lekarza.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-03-10 o 13:07 |
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
szara myszko wreszcie się doczekałaś
![]() Castia witaj ![]() mordko trzymamy kciuki bardzo mocno
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od samego rana mam delikatne skurcze, z resztą towarzyszą mi chyba już od paru tygodni :P
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To wody plodowe..maja jakis zapach?Myslalam ze sa bezwonne ![]() Ale to byl zapach nieprzyjemny tak? |
|
|
|
|
#498 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Castia, fajnie Cie znowu widzieć, Cytat:
Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
Blackrose i szaramyszka GRATULUJĘ
Castia czekamy na opis porodu, dobrze, że wspominasz z uśmiechem. Ja jestem bogatsza o wiedzę że nie mam pierwotniaka B ![]() Wszystko mnie pobolewa, ale do końca marca mam plan doczekać, a od 1 na zwolnieni pewnie. Mamy ciągłą walkę z łóżeczkiem i mebelkami, czekamy już ponad 5 tygodni No i teraz podobno na 100% we wtorek. Już bym sobie chociaż do komody wszystko popakowała. Na razie uprałam i uprasowałam najmniejsze ubranka - takie na 52 i 56, ale chciałabym też już 62 i pościel, ale nie mam gdzie tego trzymać ![]() A my chyba jutro albo w sobotę zaczynamy 36 tydz... gubię się w tych obliczeniach. Macie jakiś dobry kalkulator. Ostatnią @ miałam 10.07
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
No ja gdzies czytałam kiedyś, że czuć je trochę jakby rybą :P
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wody pachna tak białkiem, bo to taki płyn białkowy w skrócie mówiąc ( nie chodzi o konsystencje tylko o skład)
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-03-10 o 13:17 |
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Gratuluje nowym mamuska ![]() Moja mala pol nocy kopala tate po plecach, wiec nie potrafil zasnac ![]() Musze sie ruszyc i troszke posprzatac, ale ciezki zadek mam;p castiaJak ma na imie Twoja coreczka ?
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Co niepotrzebny, to jest autobus porodowy, więc własnie mi potrzebny, zeby urodzić ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Wasnie Castia, macie juz imię?
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje nowym rozpakowanym
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- ja w sobote zaczynam 36 tc a ostatnia @ mialam 9.07 |
|
|
|
#505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mokra dzięki za opis - fajny
![]() Cytat:
jak dzisiaj mąż mi zrobi zdjęcia, to jutro też wstawię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wreszcie ![]() dawaj foty |
|||
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Castia czeeeeeść
kochana jakie w końcu imię macie dla małej? strasznie ciekawa jestem ![]() jeszcze raz wielkie gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
mówię ci dziś urodzisz poważnie to współczuję ci trochę ja chyba hopla dostanę jak będę musiała tak czekać
|
|
#507 | |||||
|
Zadomowienie
|
nie było mnie chwilę a tu takie wiadomości
![]() śliczny Cytat:
MAŁA ŚLICZNA Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
piękne prezenty Cytat:
witamy z powrotem, czekamy na zdjęcia i relację
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie castia co z imieniem?? bardzo ciekawe jesteśmy
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
black i myszka gratulacje
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- widzę autobus ruszył!!! pytanko mam czy za 78szt pampersów rozm.3 35zł to rozsądna cena
Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-03-10 o 13:38 |
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
to identycznie jak ja też ostatnią @ miałam 9.07
![]() też tak czytałam że mają zapach ryby ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- to wychodzi tak 0.44 zł za sztukę więc chyba się opłaca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

ale za to potem sie szybko rodzi, no bo w zasadzie pierwsza faza pierwszego okresu porodu przechodzona w sposób utajony 

ale krwawienia nie mam. A może Wy macie taki bóle?

witamy z powrotem, czekamy na zdjęcia i relację