![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wella Koleston Blondy
Cytat:
Jestem naprawdę miłośniczką tych .38, bo są boskie. Edytowane przez ismenka Czas edycji: 2010-12-21 o 07:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS. Mam jeszcze pytanie w taki razie do Ciebie. Na jakie włosy naturalne go kładłaś? interesuje mnie dokładnie to czy kolor nie rudzieje ew. czy nie rudzieje szybko. Mój odrost( czy ogólnie jest taka tendencja) że dość szybko zmienia kolor ![]() ![]() Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2010-12-21 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego czy rudzieje później to nie za bardzo wiem co odpowiedzieć, bo ja pojechałam akurat po farbowaniu na wakacje i od słońca się baaaardzo rozjaśniły ( zdj. nr 3 ) i nie były w ogóle rude. Edytowane przez ismenka Czas edycji: 2010-12-22 o 07:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
O super bardzo mi pomogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Witam, więc jestem po farbowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Ja mam pytanko do Was Kobitki mam położony teraz 7.00(farbowałam jakieś 3tyg temu) kolor jest na prawdę ładniutki ale ja się w nim nie za dobrze czuję i chciałabym położyć teraz jaśniejszy odcień i tutaj pytanko do Was o ile jaśniejszy mogłabym położyć by nie wyszła mi katastrofa
![]()
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
W jakim stosunku mieszacie farbę z emulsją utleniającą? 1:1?
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- 1:1 w przypadku odcieni zwykłych, a 1:2 w przypadku superrozjaśniających. Wszystko szczegółowo jest wyjasnione na ulotce. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Uj, pardon, nie doczytałam, że już zrobiłaś sobie włoski.
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2011-02-11 o 15:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie! Szukam zdjęcia jak wychodzi Wella Koleston 12/1 . Kiedyś widziałam palete w salonie i tam ten odcień był żółtawy... Jeśli któraś z was farbuję tym odcieniem proszę niech da znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
dziewczyny chciałabym zafarbować sobie włosy farbą wella koleston 12/1. Mam ciemne odrosty (jasny brąz) dodam że na moich naturalnych ładnie łapie nawet bolnd, ponad miesiąc temu miałam ściągany kolor w salonie fryzjerskim od połowy głowy (przez kilka lat farbowałam na ciemne kolorki i nie łapały blondu). Teraz mam taki złoty kolorek z bardzo jasnymi pasemkami no i te nieszczęsne 2 cm ciemne odrosty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
dziewczyny czy któraś z was farbował włosy złote z blond pasemkami farbą 12/1? Czy wyszły wam zielone włosy? Czytałam w necie, że jeśli farbuje się włosy w ciemnej tonacji jaśniejszą to włosy robią się zielone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Nie farbowałam tym kolorem, ale radze ci bardzo uważać na położenie na ciepły złoty kolor odcienia zimnego popielu, bo to daje zieleń. Wystarczy zrobić mały eksperyment i połączyć kolory kredek szarej i żołtej, aby się przekonać.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z Was moze malowala kolorkiem 9/1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki morelle za odp. Po głębszym zastanowieniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta, próbowałyście kolor 8/0? zależy mi na tym, aby ten kolorek (a b. mi się podoba) nie wyszedł ani za ciemno, ani by nie był zbyt zgaszony.... zależy mi na jasnym, ciepłym odcieniu. Jesteście w stanie pomóc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zdjęcie z tego koloru: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, mi zależy na jasnym właśnie.... ![]() ![]() Naszła mnie szatańska myśl, aby potraktować 8/0 wodą 9% - powinno wyjść jaśniejsze, jednak nie zależy mi na marchewce na głowie. Sądzicie, że da radę? ![]() Edytowane przez Martencja24 Czas edycji: 2011-03-05 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
zaglądam sobie czasem
|
Wiecie może który kolor to taki ładny jasny brąz ? Myślałam nad 7/3 albo 7/00 .
![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam nad 8.1 ale z woda 9%, bo jak widac na 6 wychodzi ciemno. wole chłodniejszy badz bezowy odcien ale nie rudy. Ismenka, bo Tobie wyszeł złocistmiedziany na poziomie 7.
na palecie wygląda pieknie i ten połysk ![]()
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
ja miałam już większość odcieni kolestona na głowie, 8.1 na 9% wodzie wyszedł mi jasno, ale chłodno tylko na tydzień, potem mocno się ocieplił. Mam fotkę w dziennym świetle, w pochmurną pogodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blondy kolestona nie są moim zdaniem na długo chłodne, żeby mieć chłód na głowie trzeba by touch używac na farbe . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za fotki i informacje! bardzo
![]() poziom 8 wychodzi faktycznie bardzo jasniutko na 9% wodzie. Mnie nie przeszkadza, ze sie ociepla, bo ja wole bezowe blondy albo zimne beze, tylko jak robie beżowy, to wychodzi mi poczatkowo rudy i gdzies po 2-3 tygdoniach, gdy sie wypłucze, to sie robi zakładany bezowy ![]() a na jakie kolory kładłyscie? jakie macie naturalne?
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
ja mam naturalnie mysi blond tak na poziomie 7 mniej więcej... 8.1 z 9% wodą kładłam na bardzo rozjaśniony od słońca spłukany 8.71 z 6% wodą i ok. 2 cm odrost naturalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
znalazłam jeszcze zdjęcie z tego 8.1 z 9% wodą w słońcu, to było ok 3 tygodnie po farbowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładny ciepły odcien, tylko nie wiem, czy to kwestia zdjecia, czy on się mało błyszczał? też mam właśnie odrost na poziomie 7 .
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
błyszczał się, na zdjęciu to tak wyszło, ale na tym drugim w sońcu już widać, że się błyszczy. Natomiast moje włosy są dość chropowate i suche, więc to też nie sprzyja połyskowi. Ale kolestony się ładnie błyszczą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]()
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Słuchajcie mam pytanie apropos długości trzymania farby na włosach. Wcześniej farbowałam Loreal Majiblond i wszystko było jasne. Opcja farbowanie na całej długości. Krok pierwszy to położenie farby na końce i środek 30 min. Krok drugi położenie farby na odrosty 60. Czy nie powinno być odwrotnie? Może źle rozumiem, ale wychodzi 90 minut trzymania farby na całych włosach. Troszkę masakra. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.