|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
tak??? pierwszy raz słysze,ooo to musze mężusiowi ptasie mleczko kupic,
a z pocztą tak bywa,akurat pieluszki przyszły kurierem-to w 1 dzien.
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Cytat:
wiem, ze kurierem lepiej ale kosztulki za 30 zl nie bede zamawiac kurierem za 25
|
||
|
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuchatki!
Ja dziś znowu miałam przerwę w spaniu, tym razem o 4 To już się chyba nie zmieni przez najbliższe.... chyba lata Cytat:
Siaśku – Twój synek jest niemożliwy elis5 – link dorzucony ![]() moniqac – gratuluję ukończonego remontu -bardzo ładne mieszkanko ![]() I jeszcze raz dziękuję za Igusiowe komplementy A z dzidzią to się tak od razu wychodzi na dwór czy trzeba jakiś czas odczekać po porodzie?
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj robiłam badanie, żeby wykluczyć cholestazę. Wsio jest oki Rtg klatki piersiowej Adriana też super, radiolog zasugerował jednak kaszel na tle alergicznym. Mnie od wczoraj pobolewa brzuch. Czasami to nawet mam wrażenie, że poród zbliża się wielkimi krokami. Najlepsze jest to, że mimo iż to będzie drugi, to w ogóle nie wiem jak wygląda ta cała otoczka przed - przy pierwszym dziecku wszystko za naturę zrobili ginekolodzy . I może to głupie, ale boję się, że mogę coś przeoczyć .Moniqac - bardzo fajne mieszkanko; zwłaszcza podobają mi się kafelki w łazience ![]() Agnieszka_pe - trzymaj się w tym szpitalu |
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jak tam samopoczucie kobietki? Ja nawet się dzisiaj wyspałam, chociaż do kibelka chodziłam co godzinę U mnie śliczna pogoda za oknem i trzeba brać się za dalsze prasowanie.
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe
żeby Cię szybko wypuścili i żeby już nie było problemów ![]() gugasiatko Znajoma używa takich (ale do większego dziecka - mały nosi pieluchy już tylko w nocy) i jest zadowolona Moria Chyba tak z tydzień po urodzeniu Ale w zasadzie jak się uprzesz, to można i wcześniej (np. ze szpitala do domu jakoś jedzie i nic się nie dzieje, nie? )Pytanie chyba bardziej kiedy my się będziemy czuły na siłach... ![]() U mnie szaro, buro i ponuro, ale chyba dosyć ciepło. Wyspałam się, jak już dawno nie Ani tż, ani siostra nie obudzili mnie zbierając się rano ![]() Zbieram się zaraz do biblioteki
|
|
#3517 | |||||
|
Zadomowienie
|
Kurcze odpisywałam i wywaliło mi neta, zdążyłam skopiować ale nie wiem co z tego będzie.
Cytat:
Ty to się masz dobrze, dwie córy no... Cytat:
hehe ostatnio mi tak pisałyście.Cytat:
Cytat:
Pieluszki fajnie wyglądają ale ja jednak nie dałabym rady jeszcze tego moczyć i prać. Cytat:
Witam, u nas pada deszcz ze śniegiem [IMG]file:///C:/Users/dom/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] a wczoraj tak przyjemnie było. Idę się ogarnąć i śmigam po kapuchę i mięcho Aguś jedziesz dzisiaj do tej biedrony? daj znać jak te bodziaki, ok?
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamuski,
czuje sie jak czołg.., mała kopie mnie w sam srodek broszki jakby mnie chiala podrapac, albo nozki wystawic nazewnatrz, nielubie tego uczucia, bolesne to troche..:/ do tego wszystko mnie dobija, remont mnie juz wykancza bo ciagle jakies problemy,ale nei ebde sie rozpisywac bo by strony braklo..:/ sliczne brzusie i zakupki ![]() jak wasze samopoczucia..?? u mnie sypie snieg :/ |
|
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo dokładnie Cie rozumiem z tym porodem u mnie taka sama sytuacja.
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcialam tylko napisac, ze was podczytuje, mimo ze rysunki w tzn miedzyczasie wysylam
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za przpomnienie jade niedlugo bo musze tez zamowienie z doz odebrac
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane,czy u Was też tak brzydko za oknem ? Dziś dzień mężczyzny (a przy okazji urodziny mojego TŻ
)anula_81; ja też mam na okrągło nadrabianie - własnie ukradkiem przeczytałam zaległe 6 stron. U Ciebie pogoda zaskoczyła in plus u mnie in minus. Rano jak jechałam do pracy było sliczne słonko a ok 9 rozpętała się niemalże burza śnieżna Jak sie czujesz? Jak w pracy? Troszkę masz mniej obowiazkow? 24kasia86;25618782]dziewczynom na forum mam marcowo-kwietniowych co urodzily juz waga spada w takim tempie ze szok! fajnie sie czyta takie posty Twoje słowa na miod na moje serca Cytuj częsciej takie posty Grazin. foczka hihi ale sobie słodzi Gosia zartuje oczywiscie!no jaki ten świat mały !!!!!! a Anulinka ma niezłe oko i spostrzegawczość ![]() taka duza foczka w granatpwym płaszczu to ja [/QUOTE]Siasiek; Twój miś mały jak słodziutko zasnał ! I te rzesy... nieustannie jestem pod ich urokiem Monia, super remont! Zazdraszczam tego zapachu nówki, czystosci mmmm miodzio ! Ty tez juz dzis w pracy... ? Ja powiedziałam już dyrkowi, że w prima aprilis ostatni dzień moja noga postanie w Agencji troszke mam kaca moralnego.. ze moze za szybko.. skoro super sie czuje.. ale kurde odpoczac trzeba.. zaczynam szkołe rodzenia i bede miała basen o 14.oo więc ominąłby mnie gdybym jeszcze do pracy łaziła. DOŚĆ to będzie już 30 czy nawet 31 tc. agnieszka_pe super, że wychodzisz !!!!!!!!! Cały czas pamiętamy !! Też wrócisz to slicznego, wyremontowanego mieszkanka ![]() Witam nowe Mamusie !! Tzn wiem, ze juz kilka dni jestescie ale mam zaległosci
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam w biedronce za tymi bodziakami...jakość niezła, ale nie wzięłam bo ja chciałam te czerwone z białymi rękawkami a te były tylko od rozmiaru 82 (było 82 i 86) to stwierdziłam że nie będę brała ubranek na aż taki zapas
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Siasiek;25629391]
A teściowa nie może małej zabrać na ten plac zabaw? Kurcze przecież dla Ciebie lepiej jak odpoczywasz. Nie pomagają Ci? Pieluszki fajnie wyglądają ale ja jednak nie dałabym rady jeszcze tego moczyć i prać QUOTE] Niestety pojechała i jej nie ma,a ja jestem siama z Julą do ok 17-18 codziennie,wiec nie mam wyjscia. a moja tesciowa to porazka jesli chodzi o opieke nad Julką, na spacer to jej sie nie chce chodzic,a w domu to mi ja faszeruje słodyczami,po szpitalu ( 3 doby byłam ) jak do domu wrocilam to moje dziecko miało żyganko,dwie noce,nic mie jesc nie chciało( bo bacia powiedziala,ze ona moze to i tamto i siamto) i ok tygodnia mi zajeło,zeby mała zaczeła jesc normalnie . ja mam swój schemat karmienia,a moja tesciowa za nic nie słucha i jak mnie nie ma to jest masakra Wiec nie bardzo mi na reke dac Julke pod jej opieke.
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwilami czuje jakby miala za chwile miala wychodzic tak nisko juz jest masakra damy rade, juz nie duzo nam zostalo Cytat:
jak powiem tz ze chce jechac do biedronki po bodziaki i znowu ich ie kupie to sie wscieknie :P |
||
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś były mniejsze rozmiary ale już mi się tak nie podobały
ja chciałam konkretnie te, nie tam którekolwiek. Chciałam właśnie te
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym tam chętniej wystawiała małą na taras zamiast otwierać balkon
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
ja tez wybierałam się dzisiaj do tej biedronki, ale jakoś mi się nie chce samej jechać, bo tak szaro na dworze i chyba pada deszcz no i już nie dopinam się w moja kurtkę zimową , może jak tż wróci z pracy to go wyciągnę, tylko nie wiem do której biedronka jest otwarta strasznie dzisiaj ten dzien przymulony mam, ale dla pocieszenia wcinam bułkę z philadelfia milkową ( w końcu do mnie dotarła)
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moniqac biedna uwazaj tam na siebie! odpocznij troche w koncu! a mieszkanko slicznie sobie urzadzialas agnieszka_pe25 dobrze ze wychodzisz, jestem pewna ze w domu poczujesz sie lepiej. Tylko dziwne to ich podejscie do tego zelaza ja jednak wierze ze bedzie wszystko dobrze!![]() mazianka81 mi sie strasznie kiepsko oddycha, powiedzialabym wrecz ze mnie dusi, ale z tego co piszesz znaczy ze moja ciaza jeszcze wysoko. A ty sie tam oszczedzaj a nie po placach zabaw latasz wiem ze Julka tez potrzebuje zaangazowania, ale te min. 2-3tc musisz wytrzymac!fajne te pampersy wielorazowe. Ile dalas za nie? pewni pisalas ale chyba przeoczylam ![]() na moje tez! ![]() nie mam dzisiaj w ogole sily, nie wyspalam sie, budzialam sie co godzina zeby zmienic bok na drugi, 3razy wstawalam na siku. Ogolnie do d.upy wszystko mała cos sie cicha zrobila, nie podobne to do niej
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
U mnie dzisiaj noc średnia, nie mogłam zasnąc, co chwile do toalety, nadbrzusze mnie bolało - w ogóle mam wrażanie, że moje narządy wewnętrzne się już nie mieszczą ![]() Teraz muszę się naprawdę wziąc za te porządki, bo teściowa mnie jutro nawiedzi....dzwoni teraz co 5 minut, bo lata po sklepach i małej kupuje dużo rzeczy... najgorzej, ze dzwoni po fakcie a ja już prawie wszystko mam ![]() Pisałyście o spacerach z maluszkami, wydaje mi się, że to zalezy od pogody, w zimie chyba najpierw się weranduje a na pierwszy specer dopiero po 2 tyg. można wyjsc. A ciepłą wiosną czy latem to chyba można od razu. Moja siostrzenica urodziła się w sierpniu i już na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala spała sobie w wózku w ogrodzie
|
|
#3532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mysle tez zeby kupic jedną zwykła kieszonke( tzn tansza ) i sprawdzic róznice,bo moze ten babmbus to pic na wode?? ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
violisia, agus Ja dziś też jak czołg
![]() Ale w tramwaju pani ustąpiła mi miejsca ![]() Ale tu duszno i gorąco (siedzę w bibliotece... i czekam na książki)
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 ja też trochę tego nie rozumiem, bo jeśli żelazo masz w normie, to podawanie go nie za wiele da, może to jest niedokrwistość z innego powodu ??? MCV masz niskie ? jakoś bez sensu mi się to wydaje
no ale zobaczymy, pewnie przed wyjściem zrobią CI kontrolną morfologię, może coś drgnęło mazianka81 fajne te gajtki tylko takie duże sie wydają, a takie pieluszki też mają rozmiary ????a możesz dać linka do pieluszek, bo może ZOsi kupię jedną jak już będziemy się odpieluchowywać i jak na noc tylko będę zakładać Grazin fajne masz te koleżanki, tyle rzeczy Ci dają ... zazdraszczam, bo moi znajomi to raczej jeszcze nie dzieciaci albo dopiero co więc wszystko sami musimy ![]() moria44 trochę mnie zestresowałyście z tym kombinezonem na wiosnę, bo ja mam dwa cieplejsze pajace tylko, jeden welurowy a jeden taki z polarku malutki i to tyle .... nie myślałam że może być jeszcze zimno aż tak nie wiem czy coś kupować ???co do spaceró po porodzie, to my na początek na balkon wychodziliśmy i trochę na leżaczku leżeliśmy, ale wcześnie już był spacerek w wózku, bo ciepło było ![]() Siasiek widzę że ciągle ta córa Ci się marzy jest pretekst na trzecie w takim razie , a te ciuszki dziewczęce rzeczywiście są słodkie, ale dla mnie czasem już nawet za słodkie .... taki mdłe pastele wszędzie i hello kitty ja bym sobie słodkich bluz i dżinów dla facetów nakupowała ![]() ddaaiissyy WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TWOJEGO MĘŻULA !!! Was to bić trzeba pałą normalnie, pracuje prawie do samego końca i jeszcze ma wyrzuty sumienia że za wcześnie idzie na zwolnienie wyrzutów by nie było ![]() matallewar wyprawa do biblioteki !!!!!!!! dziś więcej zapału do pracy widzę ![]() ja byłam na zakupach w Lidlu i kupić Zosi wyciskarkę do ciastoliny kupiłam ten ser żółty i parówki co moria polecała kupiłam też cukienie bo matall mi narobiła smaka na placki z cukini ![]() tak więc gdyby nie wy to mniej bym kupiła ![]() (nie wspomnę o pierniczkach w czekoladzie i ciasteczkach owsianych )teraz Zosia śpi meżu na jakimś szkoleniu do 15 a ja dziś zakupy do domu na raty nosiłam najpierw Zosia później powrót po siaty |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie znowuuu snieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeggggggggggggggggg!
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To daj znać, jak placki wyszły
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=andziot;25631739]
mazianka81 fajne te gajtki tylko takie duże sie wydają, a takie pieluszki też mają rozmiary ????a możesz dać linka do pieluszek, bo może ZOsi kupię jedną jak już będziemy się odpieluchowywać i jak na noc tylko będę zakładać Siasiek widzę że ciągle ta córa Ci się marzy jest pretekst na trzecie w takim razie , a te ciuszki dziewczęce rzeczywiście są słodkie, ale dla mnie czasem już nawet za słodkie .... taki mdłe pastele wszędzie i hello kitty ja bym sobie słodkich bluz i dżinów dla facetów nakupowała ![]() QUOTE] link do pieluszek: http://allegro.pl/lennylamb-pieluchy...493250297.html mozesz tez wgooglowac lennylamb i oni maja sklep poza allegro ![]() a co do dziewczęcych ciuszków,to mam to samo z tym różem i hallo kitty,ogólnie nie kupuje ubran z jakimis tam barbie czy kitty( jedynie Julce posciel z kubusiem kupiłam) a nawet był taki okres ,ze ja w bluzy z kapturem i bojówki ubierałam,bo mialam dosc różowych falbanek hihi, teraz za to sie wyszaleje przy Gabrysiu -tyle jest fajowych rzeczy dla chłopców- pomału sie rozkręcam
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jade zaraz tylko wypijemy kawke z tz poobiednia ![]() Cytat:
a ja mialama na obiad kotlety z oscypkiem w srodku - przywieziono nam i trzeba bylo je wykorzystac, do tego kluski slaskie z sosem i surowka z marchewki z brzoskwinia ![]() ale mnie mala dzisiaj po wnetrznosciach bomarduje, masakra dziewczyny myslicie nad chrzcinami w sensie rezerwacji knajpy? - te co robia w domku oczywiscie bo ja nawet jakbym chiala jeszcze w maju tu .dpa po komunie sa, a ja chce wniedziele zrobic no i maj odpada, ale poczatek czerwca musi byc koniecznie juz no i sie zastanawiam zeby sie po knajpkach wybrac- mam 2 upatrzone i zobaczyc jak z terminami w ogole;/ bo w maju moze byc za pozno zeby cokolwiek zaczac zalatwiac |
||
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
no i ide dziewczynki na ten plac zabaw
![]() troche mi sie nie chce,ale cóż obiecałam i nie ma odwrotu. Bede pózniej,całuski
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Oh jak milo ,ze tak malo nadrabiania, chociaz z raz
![]() echnan, skoro kilka mamus z naszego rejonu jest to mozemy latem sie spotkac ![]() mazianka, to nie dobrze jak tak mowisz, wybierasz sie z tym obnizeniem do lekarza? lepiej zeby dzidzia Ci jeszcze troszke w brzuszku posiedziala, a jak do kanalu jak schodzi do moze przykaza Ci lezenie. aga_pe Ty to sie tez masz dziewczyny, trzymaj sie dzielnie jestesmy z Toba. grazin, ale masz super kolezanki, czemu ja takich nie mam;( A co to za pieluszki wielorazowe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Trzymaj się
Ciekawa jestem jak się będą sprawować.
nawet nie wiedziałam
. I może to głupie, ale boję się, że mogę coś przeoczyć
)

)

, może jak tż wróci z pracy to go wyciągnę, tylko nie wiem do której biedronka jest otwarta 

wiem ze Julka tez potrzebuje zaangazowania, ale te min. 2-3tc musisz wytrzymac!
Czekamy na Ciebie fasolko