Garnier Neril (??) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-07, 09:34   #301
eiri90
Przyczajenie

Dot.: Garnier Neril (??)

ja uzywalam toniku przez ponad miesiac i nic mi nie dal oprocz tego ze stracilam bardzo duzo wlosow, lepiej brac sobie jakies witaminy, a po alpecinie to juz wogole zaczely mi jeszcze bardziej wypadac, nie wiem czemu ma tkie dobre opinie, przestaly dopiero mi dlugim zazywaniu biotyny i ZWYKLEGO lekkiego szamponu a jako odzywka rigenol
eiri90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 11:44   #302
scenecunt
BAN stały

skalp? tak mowicie na skore glowy?
laski, radical szampon czy soboradin czy neril? w sumie to ciezko cos powiedziec bo niby na kazdego inaczej dziala ale wezme pod uwage sondowa ocene
scenecunt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 16:55   #303
mazidełko
Raczkowanie

Dziewczyny mam dylemat , otóż mam bardzo cienkie włosy , które słabo rosną ale są dość zdrowe, chciałam żeby wyrosło mi trochę nowych włosków , co byście doradziły nerila czy może lepiej Placenta ?
mazidełko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 17:20   #304
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazidełko Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat , otóż mam bardzo cienkie włosy , które słabo rosną ale są dość zdrowe, chciałam żeby wyrosło mi trochę nowych włosków , co byście doradziły nerila czy może lepiej Placenta ?
Zużyłam jedno opakowanie toniku neril, starczyło na ok miesiąc codziennego wcierania, niestety nie pomógł na wypadanie włosów, ale po jego stosowaniu zauważyłam sporo babyhair, myślę że się trochę przyczynił do rośnięcia nowych włosków.
Nie wiem co masz na myśli pisząc placentę, ja miałam maskę kallosa placentę, ale nie stosowałam na skórę głowy więc nie wiem jak działa w tym temacie.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 18:29   #305
mazidełko
Raczkowanie

chodziło mi o placenta hair liquid , niby do kupienia tylko na allegro
ja miałam kiedyś piękne gęste włosy dopóki mi sie blondu nie zachciało, nawet jak wróciłam do naturalnego koloru włosów to niestety nie są już takie jak dawniej
mazidełko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 13:38   #306
xyolax
Zakorzenienie

I ja kupiłam sobie tonik Neril, z nadzieją, że włosy przestaną wypadać, a jakby do tego szybciej rosły to już w ogóle byłabym w 7 niebie! Przelałam sobie tonik do opakowania po Joannie Rzepie, wygodniej się go teraz dozuje. Jestem po drugim użyciu i co mnie zdziwiło, to jego kolor - jest niebieski Zapach podchodzi mi pod męską wodę kolońską czy coś w tym stylu, troszkę mnie drażni bo dość długo się utrzymuje. Podobają mi się moje włosy po wyschnięciu tuż przy skalpie (ciężko powiedzieć po 2 użyciach, że wyglądają na zdrowsze, ale są zupełnie inne). Zdam relację jak zauważę jakiekolwiek efekty
Stary 2011-01-31, 19:59   #307
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
I ja kupiłam sobie tonik Neril, z nadzieją, że włosy przestaną wypadać, a jakby do tego szybciej rosły to już w ogóle byłabym w 7 niebie! Przelałam sobie tonik do opakowania po Joannie Rzepie, wygodniej się go teraz dozuje. Jestem po drugim użyciu i co mnie zdziwiło, to jego kolor - jest niebieski Zapach podchodzi mi pod męską wodę kolońską czy coś w tym stylu, troszkę mnie drażni bo dość długo się utrzymuje. Podobają mi się moje włosy po wyschnięciu tuż przy skalpie (ciężko powiedzieć po 2 użyciach, że wyglądają na zdrowsze, ale są zupełnie inne). Zdam relację jak zauważę jakiekolwiek efekty
Rosną szybciej Ja stosuję ten tonik już od bardzo dawna (z przerwami) i włosy rosnę mi 1,5 cm na miesiąc, w porywach nawet do 2 cm. Regularnie farbuję na mocną czerwień, więc odrost bardzo łatwo zmierzyć. No i wyrasta mnóstwo nowych "igiełek"

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 19:32   #308
xyolax
Zakorzenienie

No i niestety się zawiodłam na toniku, może to za wcześnie na efekty, bo używałam dopiero miesiąc, ale kuracja nim nie jest dla mnie opłacalna. Na miesiąc wykorzystuję 2 buteleczki, mimo, że nie leję wcale dużo na skalp. Lepsze efekty dawał mi Alpecin, także zakańczam moją Garnierową kurację
Stary 2011-03-03, 20:20   #309
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
No i niestety się zawiodłam na toniku, może to za wcześnie na efekty, bo używałam dopiero miesiąc, ale kuracja nim nie jest dla mnie opłacalna. Na miesiąc wykorzystuję 2 buteleczki, mimo, że nie leję wcale dużo na skalp. Lepsze efekty dawał mi Alpecin, także zakańczam moją Garnierową kurację
2 buteleczki na miesiąc?! O matko
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 21:16   #310
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
2 buteleczki na miesiąc?! O matko
Albo mam dużą głowę, albo nieumiejętnie dozowałam, albo i jedno i drugie

W każdym bądź razie włosy jak leciały tak lecą, szybszego porostu też nie zauważyłam, więc będę szukać dalej swojego ideału
Stary 2011-03-03, 22:20   #311
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Albo mam dużą głowę, albo nieumiejętnie dozowałam, albo i jedno i drugie

W każdym bądź razie włosy jak leciały tak lecą, szybszego porostu też nie zauważyłam, więc będę szukać dalej swojego ideału
No nie, ja mam dużą głowę, a jedna butelka starczyła mi na 3 miesiące bodajże (przy codziennym stosowaniu ). W każdym razie, jak nie widzisz żadnej zmiany (chociaż 1 miesiąc to trochę mało) to może warto spróbować czegoś innego

A tak w ogóle, to ja Neril przelałam do butelki po odżywce w sprayu i aplikacja była dużo łatwiejsza.
Stary 2011-03-04, 10:10   #312
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No nie, ja mam dużą głowę, a jedna butelka starczyła mi na 3 miesiące bodajże (przy codziennym stosowaniu ). W każdym razie, jak nie widzisz żadnej zmiany (chociaż 1 miesiąc to trochę mało) to może warto spróbować czegoś innego

A tak w ogóle, to ja Neril przelałam do butelki po odżywce w sprayu i aplikacja była dużo łatwiejsza.
Na 3 miesiące? Wow
To może dokupię sobie jeszcze z 1 buteleczkę, choć szczerze mówiąc to korci mnie teraz kuracja Radicala, kupiłam w styczniu w promocji i tak leży w szafie

Ja Neril przelałam do buteleczki z tym dziubkiem po Rzepie Joanny także też lepiej mi się aplikowało
Stary 2011-03-07, 22:22   #313
Fuzukatsu
Zadomowienie

Kupiłam Nerila dziś, jestem po pierwszej aplikacji. Kupiłam strzykawkę, której końcówka pasuje idealnie do otworku w butelce Ale i tak aplikacja sprawia mi problem i dużo go zużywam.
Jestem pełna nadziei że pomoże na wypadanie
Fuzukatsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:30   #314
ewulkamala16
Rozeznanie

Question Dot.: Garnier Neril (??)

kupilam dzisiaj ten tonik nerila...tylko ze nie zabardzo wiem jak go nanosic na glowe...:/ a wy jak to robicie?
ewulkamala16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:41   #315
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkamala16 Pokaż wiadomość
kupilam dzisiaj ten tonik nerila...tylko ze nie zabardzo wiem jak go nanosic na glowe...:/ a wy jak to robicie?
wystarczy przeczytać kilka postów nad Twoim

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 17:48   #316
ewulkamala16
Rozeznanie

Cytat:
wystarczy przeczytać kilka postów nad Twoim
a no tak...leniwa jestem:P a jakie sa twoje doswiadczenia z tym preparatem?
Stary 2011-03-10, 21:29   #317
trojka
Zakorzenienie

Nabrać do strzykawki 1ml płynu i przy skórze głowy wypuszczać odrobinkę i tak całą głowę namaczać jedną ręką ze strzykawką a drugą łapką rozsmarowywać by nie lało się po trawy i szyi

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 00:32   #318
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkamala16 Pokaż wiadomość
a no tak...leniwa jestem:P a jakie sa twoje doswiadczenia z tym preparatem?
Również o tym pisałam kilka postów nad Twoim
Stary 2011-03-11, 06:23   #319
ewulkamala16
Rozeznanie

haha:d racja..
Stary 2011-04-17, 22:47   #320
anelia797
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to anelia797

Witajcie! Ja od dwóch dni używam ten tonik. Co do efektów,to myślę,że wypowiem się za około miesiąc. Jedno co mi się nie podoba to, to że nie jest wcale tak łatwo rozprowadzić go na skórze głowy dodam,że mam włosy średniej długości ,tak do ramion. Kiedy próbuję to wmasować w skórę głowy rozprowadza się też na włosach a tu nie o to chyba chodzi Mam straszny problem z rozprowadzeniem go na skórze głowy.... Wy jak to robicie,tak aby nie nawilżać włosów tym tonikiem ???
Dodam,że biorę już drugie op. Merz Special (ok.1,5miesiąca) efektów nie ma ,mam tylko jakby mocniejsze paznokcie ale nie o to mi chodziło No nic, zrobię jeszcze około 1,5 miesięczną kurację jak nie pomoże to szukam dalej
Nie poddaję się
anelia797 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 21:58   #321
kasiennka86
Przyczajenie

Ja nalewam sobie troche toniku na spodeczek i potem go palcami wcieram we włoski rodzielajac pasmo po pasmie.
kasiennka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 13:37   #322
Hebka25
Raczkowanie

Question Dot.: Garnier Neril (??)

Hej
Czy myślicie, że mogła bym kupić sobie szampon Neril po to żeby przyspieszyć porost włosów (mam włosy normalne nie wypadające)? Słyszałam, że trochę przesusza włosy. Myślicie, że jest przeznaczony wyłącznie do włosów wypadającycch i czy bez tonika da jakieś efekty?
Stary 2011-05-09, 14:02   #323
olka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hebka25 Pokaż wiadomość
Hej
Czy myślicie, że mogła bym kupić sobie szampon Neril po to żeby przyspieszyć porost włosów (mam włosy normalne nie wypadające)? Słyszałam, że trochę przesusza włosy. Myślicie, że jest przeznaczony wyłącznie do włosów wypadającycch i czy bez tonika da jakieś efekty?
Naprawdę chcesz stosować "leczniczy" szampon tylko dla porostu włosów?

Fakt, Neril wysusza włosy i jest to jeden z powodów dla których warto zastanowić się jednak nad innymi środkami na porost. Próbowałaś suplementów, picia pokrzywy? Osobiście polecam ampułki Radical, mi po 2 opakowaniach rosły ok. 2cm na miesiąc, a normalnie niecały centymetr

olka1232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 20:17   #324
Hebka25
Raczkowanie

Stosowałam ampułki Radical przez miesiąc. Efekt fajny ale krótkotrwały a przecież to 80 zł miesięcznie. Garnier jest polecany w niektórych wątkach na porost włosów a poza tym nie jest drogi. Chciałam się tylko dowiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat .
Stary 2011-05-09, 21:13   #325
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hebka25 Pokaż wiadomość
Stosowałam ampułki Radical przez miesiąc. Efekt fajny ale krótkotrwały a przecież to 80 zł miesięcznie. Garnier jest polecany w niektórych wątkach na porost włosów a poza tym nie jest drogi. Chciałam się tylko dowiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat .
Ja bym Ci radziła stosowac tonik - są po nim naprawde fajne efekty. A szampon ma tak krótką styczność ze skórą głowy, że wątpię, żeby mógł podziałać tak intensywnie jak tonik.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 14:22   #326
ciasteczkooowa
Przyczajenie

Hej, mam zniszczone, łamliwe włosy. W dodatku nie są one zbyt gęste. Myślałam o Nerilu, nawet zamówiłam go przez internet. Ale czytając wasze komentarze, nie wiem czy stosować go. Boję się, że całkiem wyłysieję. Mam parę pytań.
Czy na moim miejscu stosowałybyście go?
Z jakim "natężeniem" w pierwszych tygodniach stosowania wypadają włosy? w skali od 1 do 10.
Zamówiłam go samego, dokupić tonik, czy może jakieś witaminy?

pomocy!!
ciasteczkooowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 12:25   #327
brzydkie
Rozeznanie

od miesiace mam ten tonik ,ale nie widze porazajacych efektow.Błyszcza sie ladniej,ale nie wiem czy to zasluga viatpilu czy nerilu.Jak zaczna rosnac To napisze wam na pewno ,ale zycie nauczylo mnei byc sceptyczna.Moje wlosy sa barzdiej uparte niz ja sama.

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 18:16   #328
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
od miesiace mam ten tonik ,ale nie widze porazajacych efektow.Błyszcza sie ladniej,ale nie wiem czy to zasluga viatpilu czy nerilu.Jak zaczna rosnac To napisze wam na pewno ,ale zycie nauczylo mnei byc sceptyczna.Moje wlosy sa barzdiej uparte niz ja sama.
Błyszczą się ładniej- ale u nasady tylko, prawda? Bo to trochę zabrzmiało, jakbyś nakładała ten tonik na całość...

A co do działania- nie można za bardzo ocenić takiego kosmetyku po miesiącu stosowania... Niektórzy mają farta i od razu widać efekty, ale często trzeba na nie po prostu dłużej poczekać.
Stary 2012-01-12, 17:25   #329
magdak18
Raczkowanie

witam pozwalam sobie dołączyć się do Waszego wątku ja również męczę się z porostem a raczej nie porostem włosów włosy farbowalam od 3 klasy podstawówki (przez dziecinny błąd|) mniej wiecej co mieisac dwa a jestem w 3 klasie szkoly sredniej. teraz włosy mam do ramion i nic mi nie rosną. Farbowałam włosy ok 3 miesięcy temu a moze mam z 0,5 odrostu!!;( jestem kompletnie załamana na miękkość, połysk włosów nie narzekam bo 4 razy w tygodniu stosuje maseczke pod czepkeim i recznikiem i trzymam minimum godizne a czasem na noc. no ale to nie wazne jedynie moim strasznym problemem jest nadmierne wypadanie wlosow i to ze w ogole nie rosną :/ stosuje od 2 tygodni szampon garnier neril czy jakos tak i wydaje mi się ze wlosy jeszcze bardziej wypadaja moja kolezenka mowila ze tez tak miala. niby jest napisane na opakowaniu ze tak ma byc i przestanie ale z tego co ona mi mowila to jej nic sie nie zmienilo. i teraz nie wiem czy dalej go stosowac czy po tym co ona powiedziala odstawic? poradzicie mi ? stosowala ktoras z Was ten szampon o moze podzielic sie ze mna doswiadczeniami? bede bardzo wdzieczna. a moze polecicie jakis inny szampon, odzywke, maseczke która NAPRAWDĘ działa? strasznie boje sie tego że od nerilu wypadną mi wszystkie albo naprawde duzo włosów nie chce tego strasznie sie tego boje i nie wiem co teraz. przerwac czy nie? i ile powinno sie stosowac ten szampon zeby zobaczyc jakies naprawde dobre efekty?
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 18:27   #330
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdak18 Pokaż wiadomość
witam pozwalam sobie dołączyć się do Waszego wątku ja również męczę się z porostem a raczej nie porostem włosów włosy farbowalam od 3 klasy podstawówki (przez dziecinny błąd|) mniej wiecej co mieisac dwa a jestem w 3 klasie szkoly sredniej. teraz włosy mam do ramion i nic mi nie rosną.
Czy dobrze zrozumiałam, że pierwszy raz zafarbowałaś włosy mając 10 lat i od tamtego czasu regularnie malowałaś je co dwa miesiące?
Cóż, ciesz się, że w ogóle masz jeszcze jakieś włosy.
Dwa tygodnie to za mało by powiedzieć czy coś pomaga, czy nie, poza tym sam szampon cudów nie zdziała.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości