|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
w maju to pewnie ze 25 st będzie;-)
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
LadySith no obcas zabójczy...ale jakby co to mnie samochodem podwiozą
gabishing sama jestem ciekawa czy wygodne....zobaczymy. Może i coś się Małej dzisiaj śniło, bo później spała już ładnie. A do pracy po macierzyńskim nie wracam Mam o tyle dobrze, że raczej pracę mam pewną i mam nadzieję, że do roku z Małą posiedzę. Tylko te finanse.... Nie lubię być zależna finansowo mimo, że mamy z mężem wspólna kasę, ale dwa konta i wiecie.....tu cyk na Allegro i ze swojego przelew, że czasami nawet nie widzi ![]() muron dlaczego po macierzyńskim będziesz miała 200 zł mniej? A Twoja córcia to elegantka Sara tak koło 2,5 miesiąca zaczęła krztusić się swoją śliną, która zaczyna się intensywniej wydzielać. Tez myślałam, że to kaszel a okazało się, że nie. Także poobserwuj ją może faktycznie nie radzi sobie ze slinką. Sara teraz ślini się jak bernardyn.....co 20 minut zmieniam jej ślinik pod szyjką bo wszystko zaraz mokre... JeSuisUnPapillon ja ostatnio tez wspominałam mężowi, jak to się spotkałyśmy a teraz już dzieciaczki mamy Na początku kwietnia nie wkładałabym żadnego kombinezonu. My chrzcimy za tydzień w sobotę i ubieram Sarę w rajtki, sukienkę i płaszczyk. A zdjęcia dzieciom, które biegają robi się specjalnym trybem w aparacie kaskup nie martw się płytki mogą jeszcze wrócić do normy OYE sukienka bardzo ładna i odważna cytrynka3002 ja jak patrzę na Sarę to uwierzyć nie mogę jak ona szybko rośnie, czas szybko ucieka dlatego staram się zapamiętywać te chwile i spędzać z Małą jak najwięcej czasu vilya takie buty nie dla mnie.....bo by mi nogę skróciły ale piękne....ligotka ja mam cieplejszą bluzę dwustronną i w to ją ubiorę, taką niby kurteczkę. A może masz jakiś sweterek? Tylko nie wiem co z czapką.....bo mamy wełniana już jej troszkę przymaławą i taka bawełnianą grubszą z uszkami wiązana pod szyjką....nie wiem czy nie za zimno na taka... ![]() I kupiłam te chustę http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi...499732017.html Bardzo jestem jej ciekawa Mamy mały problem....co myślicie, bo teściowa każe mi zakładać Małej opaskę na główkę, bo ma troszkę odstające uszka ![]() Mnie się wydaje że to nic nie pomoże
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
nie karmiłam, po kąpieli było karmienie i ok 21 zasnął i obudził sie na jedzenie dopiero o 5
pediatra powiedziała dzis ze wszystko ok jezeli w dzien je co 2-3h![]() lilijko no pediatra miłe wrazenie wywarła ![]() ligotko no ciagle jest zazółcony i na wszelki mamy zmierzyc poziom bilirubiny |
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
ja po sklepach nie chodzę dla K w ogóle. Tu większy wybór, taniej no i jest Next
)
|
|
#2375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boooze zazdroszcze my dzis mielismy jedną nocke z gorszych, mały budził sie co chwilę i w ciągu dnia też kiepsko spał, niby głodny ale cyca wypluwał co chwile, zasypiał na 15-30 minut i znowu powtórka, padam dzis na twarz ![]() u nas tez jeszcze mały lekko zołty, we wtorek mamy sie pokazac u pediatry znowu ![]() poza tym, że u nas dzien świstaka, przy dwójce dzieci jestem zdezorganizowana bardziej niz mi sie wydawało a tak z nowości to maks w trzy tygodnie skoczył prawie kg na wadze i mamy trądzik niemowlęcy spacery to katorga, bo po 20 minutach jest ryk jakby małego obdzierali ze skóry, uspokaja się dopiero na rękach u mamuni
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze się poprawić ale nie musi. Moja kuzynka miała odstające uszy ciocia jej opaskę zakłądała i to nic nie dało, za to kuzynowi dziecko usnęło z zaginiętym uszkiem i pozostało mu takie odstające. |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
muron dziękuję
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś powoli dochodzę do siebie, ale niestety przewidywania mojej mamy się sprawdziły- ona przeszła podobne sytuacje, tyle, że w końcu urodziła naturalnie ale dopiero na 4 dzień takiej męczarni- ja jakbym miała wytrzymac jeszcze dwa dni tego bólu to chyba bym się tam na klamce powiesiła no ale jestem, żyję, młody rośnie więc i to było do przezycia...
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
ale sliczny plaszczyk...
http://allegro.pl/cudowny-plaszczyk-...500683380.html
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
JeSuisUnPapillon płaszczyk cuuuudowny
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
ehh czemu dla chłopczyków nie ma takich cudów na alle :/
Marika - to niby działa, moja mam każe zakładać takie cienkie czapunie w domu bo małemu troche odstają [jak se przyśnie na odgiętym] i powiem że to skutkuje ![]() my dzisiaj pierwsza nocka z szerokimi pieluszkami, mam nadzieje że mały da pospać [już się wkurza że nie może na boku spać]... a przy masażach już mniej płacze, ale dalej serce żal ściska jak go muszę tak torturować ![]() ja mam takie butki na chrzest, to tego szary płaszcz na guziki i zamki, spodnie z kostiumu grafitowe i czarny krótki żakiet [z taftopodobnego materiału, lekko szeleszczący]. koniec ![]() http://moda.allegro.pl/ekskluzywne-j...491273214.html masakra... ![]() ps. nie przypuszczalam ze plaskie cycki [po prawie zerowym karmieniu] tez mogą z leksza obwisnac :/
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-03-10 o 22:18 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2382 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) i cały czas się łudziłam że przynajmniej tyle mam dobrze, że za bardzo by nie miało co obwisnąć... Tylko tego by mi brakowało - już tak polubiłam mój biust przed ciążą i się cieszyłam że jędrny jest przynajmniej a tu może być znowu kiszka |
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pokażesz tą swoją szarą ołówkowa sukienkę?? bo ja poszukuję takowej a na uszka nie zaszkodzi spróbować opaski skoro główki się kształtują od kładzenia to czemu uszka nie Cytat:
|
||
|
|
|
#2384 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez gulaaa87 Czas edycji: 2011-03-11 o 00:05 |
|
|
|
#2385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- a czytałaś nasze wszystkie wcześniejsze wątki?? przesadzasz z ta krytyką o Justine bo g*** o niej wiesz, proponuję, że skoro miałaś aż i tylko tyle do powiedzenia, żebyś zakończyła swoją aktywność na tym wątku pozdrawiam ciepło |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie straszcie mi też urosły sporo w sumie, bo miałam 75B a teraz mam 75E nie obserwuję ich po "wyssaniu" bo wtedxy to sama jestem wyssana z sił ale liczę na to że nie będą wyglądały tragicznie...ała!
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja tez mam teraz biust 3 razy wiekszy, ale wiem ze sie zmniejszy i oklapnie jak karmic skoncze Nie wiem co tu Gula pisala, domyslac sie moge tylko, ehh to jest minus tego, ze kto chce, moze nas czytac :/. Wstawiam Wam moja "Kaliszanke" miesieczna, prosze sie nie smiac schudnie dziewcze jak przyjdzie czas |
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Sliczne buty pokazujecie
![]() Ja kupilam sobie takie, jak ponizej, ale nie na chrzciny, bo poki co chrzciny nie zaplanowane jeszcze.. Mowicie ze teraz szare w modzie?? To ja chyba tez w tym stylu sie ubiore, jakas sukienka, buty i plaszczyk. Tylko jak tu szukac jak andmiar kilosow dalej jest
|
|
|
|
#2389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() skarpetka z kamykiem - moj faworyt ja już po kąpieli i śniadaniu - mały obudził nas o 5 i ani myśli zasnąć, niestety, rodzice musieli się dostosować i tak zaczęliśmy ten cudowny dzień ![]() marzył mi się dziś długaśny spacer po obiedzi z dwójką moich chłopaków, ale póki co, na zewnątrz obrzydliwie i pada :/ póki mąż urządza sobie pogawędki z synem to ja spróbuje wyszperać na necie dobrego fotografa na chrzest małego. Kma a może możesz kogoś polecić z naszych stron?
|
|
|
#2390 |
|
Raczkowanie
|
Marleen32 cudne pucki ma Twoja mała
Noc była średnia, mała dwa razy budziła się na karmienie, spać później nie chciała ale bawić się jak najbardziej. Na szczęście mąż zajął się usypianiem. Dziewczyny proszę powiedzcie mi, czy s dzieci płaczliwe i marudne z natury czy zapłakanemu niemowlakowi coś musi dolegać?? Moj Potwor nie ma problemów z brzuszkiem, nie ma temperatury, kupi trzaska ładne i regularnie, gazy też jej odchodzą a ona ryczy.... No i martwie się
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasami dzieci też płaczą, bo im się np. nudzi, potrzebują zainteresowania.
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnie dziś tak sobie - Mały wczoraj kupy nie zrobił, co zaowocowało nocą prężeń i krzyku. A już tak się cieszyłam
. Wczoraj już Mały się pężył, a on pocieszenia szuka przy piersi i głupia matka, zamiast dalej realizować plan dawała mu pierś co godzinę...i mamy lipę teraz. Mam nazieję, że w końcu się uda zrobić to kupsko nieszczęsne. Dziś w nocy już co 3 godziny karmiłam i teraz też nie popuszczę...ech, człowik czeka na kupę, jak na zbawienie .Cytat:
.Ja mam za masywne łydki na takie butki, a szkoda, bo fajowe! Kurczę, to ja chyba też muszę zacząć wymyślać strój na chrzest . Jak na razie pomysłów brak.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2394 | |
|
Rozeznanie
|
Kaliope jak najbardziej moze tak z natury miec, a na recach sie uspokaja ??
Bo moze tak potrzebe bliskosci wyraza.. Dziekuje w imieniu pucki za komplementy ![]() Enia fakt one nogi jeszcze "skracaja", ja super wysoka nie jestem 1,68, ale tak mi sie podobaly, ze musialam je kupic... ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
A, Kaliszanki chyba Kalisz by sie nie wyparl
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Rozeznanie
|
marlen Sliczna jest!!!!
Witam sie i znikam, mala wstala buzki |
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Biedny ten Richard Kalisz, większość naszych dzieci jest do niego podobna, trzeba by o jakieś alimenty się upomnieć
![]() W temacie chrzcin- my robimy na Wielkanoc i zastanawiam się w co ubrać małego. Chyba normalne ubranko do chrztu i kurteczka/płaszczyk wystarczy? A tak w ogóle w co najlepiej ubrać chłopca na chrzest? Marzył mi się mały biały garniturek, ale nie wiem czy będzie mu wygodnie A wie ktoś co u Olbki? |
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
gabishing wstawiam kieckę
na zdjęciu wydaje się być szeroka i bezkształtna ale ładnie leży http://www.shark.com.pl/ Niestety z tego co mi wiadomo nie mają nigdzie indziej sklepów, a wybór mają ogromny ![]() marleen Kaliszanka cudna A czy szary w modzie, to nie wiem Chyba tak skoro wszystko szare.Na pewno modny będzie w tym sezonie kolor czerwony, ale w różnych odcieniach np. malinowym Może faktycznie zacznę Sarze zakładać tę opaskę....Niby nie ma mocno odstających ale często jej się zawijają jak główkę przekręca. A jeśli chodzi o piersi....muszę Was zmartwić, nie znam żadnej kobiety, której po karmieniu piersi odzyskały dawną jędrność ![]() Ja już widzę efekty A przed ciążą miałam takie fajne, jędrne, że bez stanika mogłam chodzić.....teraz zrobiły się z lekka zdepnięte....Kaliope26 dzieci są różne tak jak i dorośli cytrynka3002 postaraj się nie poddawać. Wiem, że serce pęka jak dziecko tak płacze, ale czasami trzeba mocno wziąć się w garść. Trzymam za Ciebie kciuki Pokaże Wam moje jeszcze nie skończone dzieło w salonie Powoli dobiega do końca Tydzień mi został.A tu jeszcze tyle pracy.....Przedwczoraj pomyłam okna (9szt) zostały mi jeszcze 4.....
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
witam się piątkowo
![]() młoda zajmuje się przewracaniem z boku na bok (oczywiście jeszcze nie świadomie na zasadzie przeciążenia główką )tym sposobem dała mi czas na zrobienie i zjedzenie śniadania oraz przygotowanie z leksza obiadu aaaa i napisanie do Was kilku zdań.marleen śliczna ta Twoja córeczka Muszę się pochwalić, że wczoraj młoda nie zjadła wieczornej butli A i przeżyłam wizytę teściowej i jej siostry. Hm cóż za sztywna atmosfera... szkoda gadać. Stała nad łóżeczkiem i nie mogła wziąć Natalii na ręce bo ta spała i babcię olała sikiem prostym Ponieważ była niezadowolona to szybko się zmyła, co mi było bardzo na rękę
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam jak przed tylko nie odstawiaj gwałtownie tylko redukuj powoli karmienia żeby sam się wyciszał i kurczył w swoim tempie Supernova Bruno tez ma trądzik ![]() Teraz leży w leżaczku Pola włączyła mu wibracje ale ma maluch minę
|
|
|
#2400 |
|
Rozeznanie
|
Marika sliczna sukienka, podoba mi sie, kroj tez
![]() Co do opaski zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi,ale ja tam u Sary odstajacych uszek nie widze, sliczna jest i juz A dzielo super ![]() Muron baletnica pierwsza klasa Ligotko jaka ona slodka jest JeSuisUnPapillon przystojniak Grzesiu jest ![]() Lilijko super, oby tak dalej, karmi i determinacja dziala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Mam o tyle dobrze, że raczej pracę mam pewną i mam nadzieję, że do roku z Małą posiedzę. Tylko te finanse....

pediatra powiedziała dzis ze wszystko ok jezeli w dzien je co 2-3h

bardzo bardzo współczuję; ja przy swoim też okropnie się wydzierałam, na drugi dzień nic nie mogłam mówić tak zdarłam gardło, ale mój poród przy Twoim to jakiś głupi pikuś;
no ale jestem, żyję, młody rośnie więc i to było do przezycia...

Tylko tego by mi brakowało - już tak polubiłam mój biust przed ciążą i się cieszyłam że jędrny jest przynajmniej a tu może być znowu kiszka
nie obserwuję ich po "wyssaniu"
.