|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
Ja nie umie spac w dzien i potrzebuje chwile za nim zasne - i jak juz mnie bierze to sie robak budzi ![]() Współczuje tego płaczu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25619405] Za to się chwalę teraz ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hk7npGrYFUw Jutro męża urodziny a ja najpierw praca, potem konferencja, potem zebranie z rodzicami... Za to prezent mam :d[/QUOTE] Fajnie sobie radzi ![]() Mąj mąż ma urodziny w przyszłą środe i prezentu nie mam - ani pomysłu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co wiem to niektóre dzieci omijają raczkowanie i jest to jak najbardziej normalne .Ale kciuki trzymam ![]() Dobry ![]() Troszke lepiej sie czuje , zaczełam odpoczywac wiecej , ale dalej potrzebuje snu.. Młoda przewierciła sie całą noc - do północy co pół godziny dawałam smoka - od północy co godzine ![]() Pobudka o 5.30- w tym że ja juz po 2 tygodniach pobudek o 5tej - sama budze sie o 4.30 i nie moge juz usnąc za cholere ![]() Po za tym dalej mnie dusi kaszel i biore antybiotyk - nosy mamy zawalone obydwie ![]() Z pozytywów Gabi coraz wiecej i fajniej gada , robi też coś takiego na indianina ![]() ![]() Raczkuje po całym domu z predkością światła ![]() A do tego w czoraj zauważyłam że dolne dziąsło jest megaaaa rozpulchnione i aż pełne od zebów ![]() Może to ją tak roi po nocach i spac nie może ![]() Te zeby juz widac ale dalej sie nie przebiły - aż sie boje jak bedą chciały wyjsc wszystkie na raz ![]() Od tygodnia młoda nie je juz w nocy ![]() Juz jej sie w miare unormowało wiec teraz - o 7.00-mleko z kaszką jabłkową 10.00- owoce 11.30- obiad 14.00-14.30- mleko o 17.00 troche owoca , to zależy 19.00 - mleko z kaszką Nestle zdrowy brzuszek ![]() Wszystkiego mega duże porcje ![]() apetyt jej ostatnio dopisuje , ale tyle co ona ma energii to sie nie dziwie. Dalej ma 3 drzemki , czasem 4 , pogoda coraz ładniejsza to i spacerujemy wiecej , musze unormowac jej jeszcze te spacery - żeby to wszystko jakiś ład miało. Byłam dziś w Biedronce i kupiłam śliczne małe śliniaczki - po 3 w paczce za dyche - super takie własnie na obfite ślinienie ![]() i nabyłam jeszcze 2 bodziaki z długim rekawem Disneya .
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-03-10 o 11:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
padla mi klawiatura wiec moge was jedynie czytac
![]() ![]()
#2403 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do biedronki tez zalecialam, bo do pracy mnie wezwali wiec przy okazji kupilam sliniaki ale te z rekawkami i body, ale one jakies malo elastyczne mi sie wydaly wiec nie skusilam sie na wiecej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Konto usunięte
|
zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną- w najbliższy wtorek.
![]() jejku, jak ja dawno na takiej rozmowie nie byłam, normalnie już się stresuję. ![]() w co ja się ubiorę? o co oni mnie będą pytać? co powinnam ze sobą zabrać? ![]() masakra... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E tam, ja sama nie raczkowałam i wszystko ze mną wporządku . Mama była nawet ze mną u neurologa i powiedział, że wcale nie MUSZĘ raczkować.. ![]() Znam też parę starszych osób (koleżanek mojej mamy) , których dzieciaczki też nie raczkowały i nie było z nimi jakichkolwiek problemów... Mi mama opowiadała, że jak chodziłam do zerówki, to nie musiałam się uczyć czytania i składania wyrazów, bo już to dawno umiałam..stąd też mnóstwo bajek/książek było u mnie w domu..no i dalej są ![]() ![]() Nie no...ja na Twoim miejsciu wogóle bym się nie martwiła...ja też na początku panikowałam bo Shadee tylko leżała na brzuchu i wogóle się nie ruszała..a zwłaszcza jak nie umiała się sama przekręcać..no i tak nagle wszystko w parę dni nadrobiła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25630801]zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną- w najbliższy wtorek.
![]() jejku, jak ja dawno na takiej rozmowie nie byłam, normalnie już się stresuję. ![]() w co ja się ubiorę? o co oni mnie będą pytać? co powinnam ze sobą zabrać? ![]() masakra... ![]() Gratulacje, bo to ze zaprosili to juz duzy sukces, przynajmniej jest pewnosc ze nie maja nikogo "ustawionego". Ja troche rozmow przeszlam i praktycznie zawsze pytali mnie: co uwazam za swoj najwiekszy sukces, albo jakie mam plany na przyszlosc? Takie bardziej psychologiczne pytania niz zwiazne z wykonywana praca. Albo tez cos w stylu: co by Pani zrobila w sytuacji gdyby...? Poza tym na luzie, z usmiechem to zawsze robi dobre wrazenia. Jak czegos bys nie wiedziala to sprobuj obrocic w zart, poczucie humoru tez sie zwykle sprawdza ale to zalezy tez na jakich ludzi trafisz. Moja znajoma starala sie kiedys o prace w londynie w bvlgari, zadali jej pytanie co bys zrobila gdybys przez jeden dzien byla niewidzialna. Znajoma odpowiedziala ze poszlaby do palacu Buckingham i sprawdzila czy krolowa angielska chodzi w dresach. Tak to angoli rozbawilo ze dostala te prace ![]() Wiec glowa do gory ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
lea, super, że zaprosili Cie na rozmowę
![]() Po pierwsze stosowny ubiór, skromny makijaż, najlepiej naturalny. Po drugie umiejętność "sprzedania "siebie i pewność siebie. idziesz z nastawieniem, że ta praca jest dla Ciebie ![]() Trzymam kciuki ![]() Mój mąż ma w niedzielę urodziny. Pomysł na prezent mam, ale jeszcze nie kupiłam. Myślę o fajnej koszuli, bo on do pracy tak chodzi ubrany. Dziewczyny, jestem uzależniona od czekolady. Normalnie pożeram ![]() ![]() ![]()
#2409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
cała ja to jeansy + t-shirt, ![]() ma być tak elegancko, co? spódnica? elegancka bluzka? ![]() czy wystarczą spodnie i sweterek? ![]() ![]() i jeszcze jedno, teraz grzywkę do góry spinam, bo już długaśna urosła, mam iść znów obciąć? jak myślicie? jak mi lepiej? ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- bydgosi, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja też jestem uzależniona od czekolady. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zadomowienie
|
Lea, to zalezy do jakiej pracy sie starasz ale pisalas, ze zlozylas papiery do szkoly jako nauczycielka, tak?
Ja bym zalozyla spodnie/spodnice i bluzke koszulowa. Najbardziej uniwersalnie. Jesli chcesz zapuszczac grzywke to nie obcinaj, zepnij jak dotychczas. Jesli chcesz obciac to teraz aby do wtorku sie przyzwyczaic do zmiany i nie myslec o tym podczas rozmowy. Kciuki zacisniete. ![]()
#2411 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z tą grzywką to ja sama nie wiem... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Tymek śpi już 3,5 godziny. ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dziecko się obudziło, po 4-godzinnej drzemce. ![]() Siedzi spokojnie w łóżeczku, to go jeszcze zostawię, niech sobie książeczki poogląda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25629144]znam ten ból, też mi kiedyś klawisze padły.
![]() kupuj szybko nowe.co byśmy się za bardzo nie stęskniły. ![]() to chyba cos z systemem dwie podlaczalam i nie dzialaja ![]() ![]() ![]()
#2413 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25630801]zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną- w najbliższy wtorek.
![]() jejku, jak ja dawno na takiej rozmowie nie byłam, normalnie już się stresuję. ![]() w co ja się ubiorę? o co oni mnie będą pytać? co powinnam ze sobą zabrać? ![]() masakra... ![]() a gdzie ta robota? w sensie jaki typ szkoły? obkuj się z podstawy programowej, wymyśl kilka scenariuszy zajęć, żeby w razie czego mieć o czym opowiadać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Lea trzymam kciuki za rozmowe. Piszecie,ze dzieciaczki zjadają wam szybko mleczko z butli a u nas trwa to dobre pół godziny ![]() Wczoraj Olcia wlazła 7 schodkow z asekuracją mojej starszej corki, która nauczyła ją pić wode ze butelki z takim sportowym dziubkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A sen- ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25630801]zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną- w najbliższy wtorek. ![]() jejku, jak ja dawno na takiej rozmowie nie byłam, normalnie już się stresuję. ![]() w co ja się ubiorę? o co oni mnie będą pytać? co powinnam ze sobą zabrać? ![]() masakra... ![]() gratki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas dni zębowe ![]() ![]() ![]() Aaaa i teściowa wyjeżdża dziś, zaraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
Ja w ciąży czekolad zjadłam chyba z tone
![]() ![]() A teraz to jak mnie najdzie , zawsze coś tam skubne - mąż zawsze przywozi mi jakies fajne czekoladki i inne łakocie ![]() Ale u mnie na razie ciezko żebym przytyła ![]() ![]() Wiecie co ta infekcja też mnie chyba mocno osłabiła , bo teraz biore antybiotyk i sporo lepiej sie czuje . Bedzie dobrze , Przymierzałam dziś Gabrysi kilka rzeczy które były kupione lub darowane sporo na wyrost , co by sprawdzic czy juz dobre i pochwale sie jak moja panna sie w sukience prezentuje ![]()
#2417 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25632401]czyli jaki?
cała ja to jeansy + t-shirt, ![]() ma być tak elegancko, co? spódnica? elegancka bluzka? ![]() czy wystarczą spodnie i sweterek? ![]() ![]() i jeszcze jedno, teraz grzywkę do góry spinam, bo już długaśna urosła, mam iść znów obciąć? jak myślicie? jak mi lepiej? ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- bydgosi, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja też jestem uzależniona od czekolady. ![]() ![]() Mi się bardzo podobasz w grzywce! Obetnij ![]() A na rozmowe.. Hmm.. ja w życiu miałam tylko jedną rozmowe.. o staż.. Ubierz się w to w czym najlepiej się czujesz, w czym najlepiej wyglądasz. i w co Ci doda odwagi ![]() Coś eleganckiego ale znów nie 'galowo' ![]() ![]() Miksowałam truskawki. Blanka zwędziła miskę. Cala kuchnia i cała Blanka w truskawkach.. na focie nr 1 Truskawkowa Blanka ![]() na focie nr 2 Buszowanie w szufladach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
widzę,że Blanka za wiosenne porządki się zabrałą
![]() ![]() a i Gabryśka jakby wiecej włosów na wiosnę miała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano widzisz, a ja za to bardzo szybko nauczyłam się jeździć na rowerku...parę razy z kijkiem i fruuu ![]() Bydgoś - ja za to wcinam ostatnio lody ![]() Silpe - superancko Gabri wygląda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() podstawa programowa... hmmm.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Lea moja Olcia to najwięcej zje 180 i tylko na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25630801]zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną- w najbliższy wtorek. ![]() jejku, jak ja dawno na takiej rozmowie nie byłam, normalnie już się stresuję. ![]() w co ja się ubiorę? o co oni mnie będą pytać? co powinnam ze sobą zabrać? ![]() masakra... ![]() ![]() Ja jutro ubieram na rozmowę spodnie w kantkę, bluzka koszulowa, sweterek, apaszka. Polecam książkę "150 pytań z rozmowy kwalifikacyjnej" ![]() Zabierz coś czym możesz udokumentować np. posiadane kwalifikacje. A poza tym bądź sobą. Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() - - - - - - Już przygotowałam ubranie na jutro, pazurki pociągnęłam tylko odżywką, bo ja budowlaniec jestem i nie przepadam za kolorami, ale błyszczeć się może ![]() ![]() W załączeniu mój sprzątający szkrab, skoro Kardashi podjęła temat ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-03-12 o 07:55 Powód: Kto miał widzieć już widział :)) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Konto usunięte
|
Ja tylko napiszę, że gębusia się cieszy na widok takich pięknych panienek na forum
![]() Lea, hiehie jeszcze sąsiadkami pracowymi będziemy ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Bratko, powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
![]() patrze tak na te nasze wątkowe dzieci i nie mogę się nadziwić, że tak szybko rosną... poprostu szok! są piękne, Kardashi, Bratko - fajnych macie pomocników przy sprzątaniu ![]() ![]() Lea, ja bym się ubrała tak jak dziewczyny piszą: spodnie/spódnica, do tego koszula, jakiś żakiet. No i powodzenia!!! ![]() a u nas: -Szczepanek zaakceptował mleko kozie i jogurty ![]() -mamy wielkie problemy z zasypianiem na noc -mamy już tylko 1 drzemkę w ciągu dnia -pielucha wielorazowa lenny lamb spokojnie wytrzymuje całą noc!!! ![]() -nadal budzimy się w nocy dwa razy na jedzenie, pare razy na pogłaskanie -w dzień dajemy matce popalić, wspinamy się po wszystkim, wchodzimy w zakazane miejsca, zrzucamy wszystko z półek - nadal nie przepadamy za jazdą w wózku ![]() a ja nadal nie umiem zatok wyleczyć, myślałam, że już koniec, ale zaś źle... muszę do lekarza, tylko nie mam kiedy ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Bratko, no własnie, Tobie również powodzenia życzę na rozmowie ![]()
#2425 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25633373]tak, do szkoły.
![]() z tą grzywką to ja sama nie wiem... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Tymek śpi już 3,5 godziny. ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dziecko się obudziło, po 4-godzinnej drzemce. ![]() Siedzi spokojnie w łóżeczku, to go jeszcze zostawię, niech sobie książeczki poogląda. ![]() Obetnij grzywke. Dobrze Ci z nia a babski los juz taki aby ukladac, suszyc, malowac, zmywac... ![]() To Ci sie chlopak wyspal, super ![]() Cytat:
![]() I wloski sa ![]() Cytat:
![]() Sliczny Bogus i jaki radosny ![]() Moze oni z Blanka sie zmowili i tunel chca wykopac i spotkac sie w polowie drogi ![]() Kciuki za jutro ![]() __ Wiecie, odkad Malvinka zaczela chodzic, nie interesuje ja nic innego. Chodzi doslownei do zmeczenia az sie zaczyna kiwac i upada...trzeba wtedy ostro jej pilnowac bo zero koncentracji.. ![]() Ale teraz juz spi. Na noc zjada 260 kaszki i kolejne zarelko o 8.00.
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-03-10 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() trzymam kciukasy! ![]() Boguś ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25641440]J Lea, hiehie jeszcze sąsiadkami pracowymi będziemy ![]() [/QUOTE] zobaczymy, ale chciałabym, chciała... ![]() A Ty gdzie pracujesz? Będzin? Czeladź? ![]() znasz tą podstawówkę, do której na rozmowę się wybieram? dostałaś moją wiadomość na gg? ![]() Cytat:
![]() Długie dystansy Malvinka robi? ![]() Tymek bardzo ostrożny, po 6-8 kroczków, a potem staje , chwieje się i siada. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bratko, mam do Ciebie pytanie, Ty byłaś w Czechach niedawno, a ja w sobotę jestem umówiona ze znajomymi w Cieszynie i chciałabym przekroczyć granicę. Czy konieczny jest dokument dla Szczepanka? Czy bez niego się nie da?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25630801]zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną- w najbliższy wtorek. ![]() jejku, jak ja dawno na takiej rozmowie nie byłam, normalnie już się stresuję. ![]() w co ja się ubiorę? o co oni mnie będą pytać? co powinnam ze sobą zabrać? ![]() masakra... ![]() Kciuki trzymam.Wiem,ze łatwo się mówi,ale wrzuć na luz i wszystko pójdzie gładko. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25632401]czyli jaki? cała ja to jeansy + t-shirt, ![]() ma być tak elegancko, co? spódnica? elegancka bluzka? ![]() czy wystarczą spodnie i sweterek? ![]() ![]() i jeszcze jedno, teraz grzywkę do góry spinam, bo już długaśna urosła, mam iść znów obciąć? jak myślicie? jak mi lepiej? ![]() [/QUOTE] Ja jestem za spodniami(ale nie jeansy) i sweterkiem. ![]() Co do grzywki,to jak Ci jest wygodniej. Cytat:
![]() Cudnie ![]() Nie zacytowało mi Kardashi ![]() Blaneczka cudnie wygląda w truskawkowym sosie ![]() A te rzeczy z szuflady to próbuje ubierać? Mój "ubiera" wszystko co mu wpadnie w ręce ![]() I namiętnie rozbiera się z bluzek i góry od piżamki.Potrafi zdjąć jeden rękaw a potem jest mega wk**s ![]() No i muszę pochwalić moje dziecko.Dziś była tylko jedna drzemka i trwała 3 godziny. ![]() Wkurzyłam się trochę,bo ostatnio druga drzemka wypadała mu koło 15.30,spał 1,5h i potem wojował mi do 21.Z racji tego,że większość czasu jesteśmy sami we dwójkę,ciężko już w dzień przy nim uśiąść,to chciałam mieć choć wieczó spokojny. No i dziś się udało.Spał od 12 do 15 ![]() Oby mu tak zostało! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25642299]pójdę tą grzywkę obciąć w poniedziałek wieczorem, to do wtorku będzie się trzymać tak jak ja fryzjerka ułoży.
![]() Długie dystansy Malvinka robi? ![]() Tymek bardzo ostrożny, po 6-8 kroczków, a potem staje , chwieje się i siada. ![]() ![]() Potrafi chodzi non stop przez 5 minut, rece do gory i idzie. Czasami sobie cos w raczce trzyma. Przystanie na chwile, odpocznie i znowu chodzi. Chodzi tez za psem ![]() Musze jakis filmik wstawic (jak sie naucze ![]() Dzisiaj zaczela podnosic sie sama z podlogi do chodu ![]() Ale brawa dla Tymka ![]() ![]() Cytat:
Moja tez wczesniej tyle nie jadla. Ale teraz tankuje na cala noc ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2430 |
Konto usunięte
|
Lea, pisałam na gg - moja szkoła 5 minut od twojej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.