Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 14:15   #1261
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Wyszłam z pracy wcześniej z racji dnia kobiet
Polazłam więc do Bonarki kupić sobie coś z tej okazji i kupiłam.... drugi żakiet Tym razem taki beżowo-piaskowy w H&M, ale w sumie to nie miałam takiego. Miałam 2 białe (w tym jeden w kwiaty na białym tle) i jeden w czarno-białą krateczkę. No, ale takie żakieciki są uniwersalne, więc mam nadzieję, że mi posłużą kilka lat
Kupiłam też w H&M zestaw 4 mini-lakierów: granat, karmelowy brąz, jasny beż i biały. A w Rossmannie tylko wodę brzozową i Belissę

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-03-08 o 15:24
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:26   #1262
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłam w Rossmannie i kupiłam masło do ciała z Bielendy Beauty Milky - było w CND po 8 z hakiem. W koszyku miałam tez masło Ziaji waniliowe i bursztynowe (też w CND) ale jednak odłożyłam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 15:34   #1263
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Jej, wiecie, ostatnio nic z kosmetyków mnie nie kusi, to chyba przepracowanie
Za to dzielnie zużywam i mam nadzieję, że w marcu skończę ze dwa masła do ciała Zostaną mi wtedy tylko 3! (plus 2 balsamy...)
Mnie też mało kusi, za to zaczynam potrzebować kilku rzeczy! Oprócz podkładu np. porządnej brązowej kredki do oczu Na dniach pójdzie kilka rzeczy z pielegnacji twarzy i będe mogła uruchomić zapasy No i dzielnie zużywam saszetki z próbkami
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Kupiłam też w H&M zestaw 4 mini-lakierów: granat, karmelowy brąz, jasny beż i biały. A w Rossmannie tylko wodę brzozową i Belissę
a ten jasny beż to taki piaskowy, lekko brudnawy? szkoda, że nie można kupić osobno
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byłam w Rossmannie i kupiłam masło do ciała z Bielendy Beauty Milky - było w CND po 8 z hakiem. W koszyku miałam tez masło Ziaji waniliowe i bursztynowe (też w CND) ale jednak odłożyłam
Chwali się ascezę

Zaczęłam porządki regału z książkami- pełno tam jakichś dziwnych staroci, z którymi nie wiadomo co zrobić, na razie odpuszczam dalsze sprzątanie tam

jednak zrobiłysmy babski rodzinny napad na KFC- ale się nażarłam nowym pocketem, w domu jeszcze dopchałam muffinką (zrobiłam wczoraj na kefirku, soku z limonki z dodatkiem takich kuleczek czekoladowych co to z nich się ma polewy robić) i popite Pepsi twist jutro łatwo będzie pościć, ale jak daslej wytrwam z ograniczeniem żarcia to nie wiem

Zmykam zalegnąć na kanapie

Gile mi schodzą z zatok, fuj :/
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:41   #1264
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Jej, wiecie, ostatnio nic z kosmetyków mnie nie kusi, to chyba przepracowanie
Za to dzielnie zużywam i mam nadzieję, że w marcu skończę ze dwa masła do ciała Zostaną mi wtedy tylko 3! (plus 2 balsamy...)
Mam podobnie. Obecnie na stanie 4 masła i 2 balsamy. Już niedługo będziemy mogły coś dokupić.

Cytat:
chciałabym mieć to masełko Beauty Milky, miałam je baardzo dawno temu, pachnie super!
a waniliowe Ziaji jest do kitu

rzyrafko nie kuś jedzeniem z kfc

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:15   #1265
rzyrafka
Zakorzenienie

aaa bo Ty na śmieciowym odwyku Ja od jutra tak jakby
Stary 2011-03-08, 18:17   #1266
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
aaa bo Ty na śmieciowym odwyku Ja od jutra tak jakby
najgorsze są pierwsze dni no i bez słodyczy ciężko..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:31   #1267
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
na razie nacisk będę kładła na ograniczenie ilości żarcia, jak się uda zachować to przez jakiś czas, to może i całkiem spróbuję bez słodyczy
Stary 2011-03-08, 21:53   #1268
karolina1985
Zakorzenienie

A ja nie mam postanowienia na czas postu...Jedzeniowe u mnie racji bytu nie mają, więc może ograniczenie zakupów kosmetycznych?

Kliknęła mi się dziś 50tka Elixiru Hypnose, ale to była okazja
A Naturze do koszyka wskoczyła szminka Catrice i micel Eveline z orchideą

I pierwsze 2 zużycia w marcu: maseczka Dermiki (strasznie wydajne są te saszetki, używałam i używałam a końca nie było widać...) i peeling do stóp granat i czekolada. Wyjęłam z zapasów zdublowaną wiśnię/czereśnię i będę męczyć, bo poprzednia tubka wcale mi nie podeszła

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 22:40   #1269
rzyrafka
Zakorzenienie

Mnie też zawsze śmieszyły postanowienia wielkopostne/noworoczne itp. ale jak patrzę w lustro to już do smiechu mi nie jest

A, pokazał się dziś 7 katalog avonu i tam są te nowe morskie footworksy po 5,90 do dowolnego zakupu
Stary 2011-03-09, 05:48   #1270
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
a ten jasny beż to taki piaskowy, lekko brudnawy? szkoda, że nie można kupić osobno

jednak zrobiłysmy babski rodzinny napad na KFC- ale się nażarłam nowym pocketem, w domu jeszcze dopchałam muffinką (zrobiłam wczoraj na kefirku, soku z limonki z dodatkiem takich kuleczek czekoladowych co to z nich się ma polewy robić) i popite Pepsi twist jutro łatwo będzie pościć, ale jak daslej wytrwam z ograniczeniem żarcia to nie wiem
Ja wiem czy brudnawy? Jak dla mnie to taki jasny beżyk, na paznokciach wygląda jak kawa z duuużą ilością mleka, o!

A kto mi mówił zawsze, że to ja mieszam z jedzeniem?

Cytat:
Podziwiam, ja bym tak nie dała rady zwłaszcza bez słodyczy Ale ostatnio nawet nieźle mi idzie odstawianie słodkiego picia na rzecz herbaty albo wody.
No i staram się codziennie po pracy poćwiczyć z 10 minut, nawet nieźle mi idzie

Cytat:
A, pokazał się dziś 7 katalog avonu i tam są te nowe morskie footworksy po 5,90 do dowolnego zakupu
Mi się nie chciał wczoraj ściągnąć, bo link był przeciążony. Sie baby rzuciły do ściągania
Stary 2011-03-09, 23:04   #1271
rzyrafka
Zakorzenienie

ale pusto dziś. znów szukałam podkładów, kolorystycznie najlepszy się okazał Lumene Natural Code przez przypadek w sumie przetestowany, trzeba będzie się po odlewkę pofatygować jeszcze raz. A dziś wyciapciałam się żółtym korektorem z próbki Unifiance i na to prasowaniec revlonu byłam lekko opalona ale przynajmniej nie pomarańczowa jutro próbkę wykończę ale tym razem użyję rozświetlacza i jedwabnego pudru zamiast prasowańca. Powinno być lepiej.
Wpadła mi mgiełka do ciała fiołek-liczi avonu (śliczna, i nawet wytrzymuje do 2h )
A jutro pewnie przytacham s rossmanna nowego Elseeve. Raczej nie powinien to być zapas- przedwczoraj skończyłam Timoteia i otworzyłam mały z avonu do włosów długich, a Dove już mniej niz połowę zostało
Stary 2011-03-10, 08:42   #1272
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak ten pocket smakuje? Ja z kfc lubię tylko twistera, chociaż staram się tam w ogóle nie chodzić
Zdradź proszę swój ulubiony przepis na muffinki Mi jakoś nigdy nie wyszły tak żebym miała je powtórzyć...

Cytat:
Też nie jem słodyczy... Chociaż na razie idzie mi łatwo I w ogóle postanowiłam się za siebie wziąć wreszcie, muszę znów ćwiczyć regularnie!
Cytat:
ale pusto dziś. znów szukałam podkładów, kolorystycznie najlepszy się okazał Lumene Natural Code przez przypadek w sumie przetestowany, trzeba będzie się po odlewkę pofatygować jeszcze raz.
A w jakim sklepie macie Lumene? Jakimś sieciowym? Bo u nas widziałam tylko w jednym miejscu, w dodatku mam tam nie po drodze

Pomalowałam w nocy paznokcie China Glaze Below Deck i się teraz zachwycam co chwila Przepiękny kolor
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 08:54   #1273
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Dziewczyny, jest nowa gazetka na stronie SP, kusi mnie parę rzeczy

Wczoraj wykończyłam płyn do demakijażu oczu, w ogóle jakoś luźno mi się robi na półce z kosmetykami Na dniach pójdzie deo, sól do kąpieli, korektor i mały lakier do włosów Matrix, i to by chyba było na tyle ze zużyć w najbliższym czasie ...

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:00   #1274
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:

Rabarbar, o bleeee Nie lubię. Zwłaszcza w cieście.

No bez sensu, ale najlepsze, że moja koleżanka twierdzi, że on mi się podoba
I nie mogę jej przetłumaczyć, że jak może mi się podobać ktoś z kim nigdy nawet nie rozmawiałam, widziałam tylko jego zdjęcie na FB.

Ja póki co przesilenie znoszę dość dobrze, wnet śmiem twierdzić, że energia mnie trochę roznosi. Ale to chyba przez to słońce. Jeszcze kilka tygodni temu, gdy było bardziej ponuro i zimowo miałam lekką deprechę.

Fajnie, że założyłaś bloga, już Cię obserwuję

Chciałam wczoraj zrobić dla Ciebie fotki mojego nowego GW, ale wkurzyłam się na niego Przy 2 warstwach wciąż widać prześwity a każda najmniejsza bruzdka na paznokciu jest strasznie uwidoczniona i wygląda to okropnie Nie nakładałam 3 warstw, bo nie lubię mieć takiej ilości lakieru a po drugie - wtedy zwykle szybciej mi odpryskuje. Dlatego ostatecznie nałożyłam 1 warstwę GW a na niego mojego jasnoróżowego Wibo z drobinkami i całość wygląda fajnie
A ja lubię rabarbar, zwłaszcza w cieście

No wiesz, ja tam myślę, że wizualnie może Ci się podobać i skoro tak, to możesz się umówić na randkę w ciemno, czemu nie. Najwyżej wypijecie jedno piwko i na tym się zakończy.

Widzisz, Ty się doładowujesz słoneczkiem, a ja w ciągu dnia siedzę w pracy, więc nie mam kiedy, także póki co jakaś niemrawa jestem. No ale mam nadzieję, że z pomocą witaminek szybko mi to minie.

Nad blogiem już myślałam od dawien dawna, tylko tak do końca nie wiem, na ile starczy mi wytrwałości. No ale może nie będzie tak źle.

Uuu, to niefajnie z tym lakierem. Nie lubię takich, a niestety właśnie te jasne mają taką tendencję Mój jasnobeżowy Bell też tak trochę ma, ale pomaga kładzenie go grubszą warstwą, a potem nakładanie utwardzacza zanim jeszcze podeschnie. Zawsze to go trochę rozpuści po wierzchu.

Cytat:
MagJa nazwa bloga boska
Cytat:
Mag: też obserwuję
Cytat:
Super nazwa bloga Będę zagladać
Zapraszam.
I cieszę się, że i Wam się nazwa podoba, bo zdaję sobie sprawę, że może się kojarzyć wiadomo z czym Ale dla mnie słowo duperele zawsze miało pozytywny wydźwięk, także komu się źle kojarzy, jego sprawa

Cytat:
też uwielbiam galaretki, zwłaszcza malinowe i z tych nowych gruszkowe i wisniowe
A ja nie lubić galaretek Ani w cukierkach ani specjalnie tych takich normalnych. Niby powinnam jeść ze względu na kolanka, ale dla mnie to żadna przyjemność.

Cytat:
Musiałaś mi to mówić Teraz będę go szukać u siebie, bo czaję się na niego od wieków. Tyle tylko, że coś mi się wydaje, że u mnie w ogóle tego masła nie było w żadnym z Rossmannów.

Cytat:
Mnie też mało kusi, za to zaczynam potrzebować kilku rzeczy! Oprócz podkładu np. porządnej brązowej kredki do oczu Na dniach pójdzie kilka rzeczy z pielegnacji twarzy i będe mogła uruchomić zapasy
Też potrzebuję podkładu i lepsiejszej brązowej kredki, bo Burżujska Smoky jest kiepawa. No ale jakoś ją wymęczę, a potem wracam do Gosha. A co do podkładu, to na pewno będzie to Burżuj Healthy Mix Serum, tylko czekam na promocje w Ross

Cytat:
Mi się nie chciał wczoraj ściągnąć, bo link był przeciążony. Sie baby rzuciły do ściągania
Ja do tej pory nie ściągnęłam. Ciągle przeciążony

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość

Wczoraj wykończyłam płyn do demakijażu oczu, w ogóle jakoś luźno mi się robi na półce z kosmetykami Na dniach pójdzie deo, sól do kąpieli, korektor i mały lakier do włosów Matrix, i to by chyba było na tyle ze zużyć w najbliższym czasie ...
Ja tam się wolę nie przyglądać zbyt wnikliwie tej gazetce, bo już ją przeglądałam, jak pojawiła się na wątku SP i wiem, że zbyt dużo rzeczy kusi. No a ja niby na odwyku jestem, a nie wiedzieć czemu kosmetyków przybywa
Tylko podkład Burżujka kusi i w sumie jest potrzebny, ale jakbym miała dodać przesyłkę, to żadna promocja jak dla mnie

Wracam do pracy...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 12:29   #1275
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
I w ogóle postanowiłam się za siebie wziąć wreszcie, muszę znów ćwiczyć regularnie!
Ja też chcę ćwiczyć, bo faktycznie się zapuściłam Od roku jeżdżę autem do pracy, więc moja aktywność fizyczna jest właściwie zerowa. Kiedyś to chociaż musiałam dziennie ze 2 km zrobić na nogach na przystanek a teraz? 2 kroki do auta i z auta do domu/biura
Wczoraj zauważyłam, że mi widać jakby delikatny zarys mięśni skośnych na brzuchu. Ale staram się ćwiczyć głównie dolne, bo tam mam sadło.

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
No wiesz, ja tam myślę, że wizualnie może Ci się podobać i skoro tak, to możesz się umówić na randkę w ciemno, czemu nie. Najwyżej wypijecie jedno piwko i na tym się zakończy.
O nie, wszystko tylko nie randka w ciemno. Koleżanka od dawna próbuje mnie wyciągnąć np. na film do kina żeby zrobić jakieś tam zapoznanie (niby, że mi będzie raźniej), ale jak ją znam ona by mnie wystawiła i zostałabym z tym kolesiem sama Poza tym facet jakiś dziwny jak dla mnie, 30 lat ma a wstydził się mnie zaprosić na FB do znajomych, bo podobno jest bardzo nieśmiały Dopiero ja po dłuugich namowach koleżanki pierwsza mu wysłałam zaproszenie żeby się wreszcie ode mnie odczepiła w tej kwestii.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-03-10 o 12:31
Stary 2011-03-10, 12:46   #1276
kochanie
Wtajemniczenie

Przejrzałam gazetkę SP i też mnie kusi kilka rzeczy Dobrze, że mi tam ostatnio bardzo nie po drodze

Cytat:
Zapraszam.
I cieszę się, że i Wam się nazwa podoba, bo zdaję sobie sprawę, że może się kojarzyć wiadomo z czym Ale dla mnie słowo duperele zawsze miało pozytywny wydźwięk, także komu się źle kojarzy, jego sprawa
Dla mnie to słowo to śmieszna nazwa rzeczy trochę zbędnych, a w sumie czym jest duża część kosmetyków
Cytat:
O nie, wszystko tylko nie randka w ciemno. Koleżanka od dawna próbuje mnie wyciągnąć np. na film do kina żeby zrobić jakieś tam zapoznanie (niby, że mi będzie raźniej), ale jak ją znam ona by mnie wystawiła i zostałabym z tym kolesiem sama Poza tym facet jakiś dziwny jak dla mnie, 30 lat ma a wstydził się mnie zaprosić na FB do znajomych, bo podobno jest bardzo nieśmiały Dopiero ja po dłuugich namowach koleżanki pierwsza mu wysłałam zaproszenie żeby się wreszcie ode mnie odczepiła w tej kwestii.
To musi być bardzo nieśmiały A ja bym już wolała się spotkać sama z facetem niż w trójkę z koleżanką

Dobra, ja też wracam do pracy
Stary 2011-03-10, 14:15   #1277
Hosenka*
Zakorzenienie

Dostałam się do testów lakierów Isa Dory Własnie kurier przyniósł (dobrze, że udało mi się wcześniej wyjśc do domu)

Instagram

Stary 2011-03-10, 14:51   #1278
kochanie
Wtajemniczenie

ej, a do mnie dziś dzwonił kurier, czekałam na paczkę pocztową. myślałam, że to to... Ale może do mnie też przyszedł z lakierami? Zostawił paczkę u ochroniarzy, jej, muszę wracać do domu, a tu muszę jeszcze siedzieć
Stary 2011-03-10, 15:11   #1279
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
To musi być bardzo nieśmiały A ja bym już wolała się spotkać sama z facetem niż w trójkę z koleżanką
Ja się spotkać mogę, ale z kims z kim ja będę chciała a nie z kimś kto jest mi wręcz na siłę narzucany

Cytat:
Dostałam się do testów lakierów Isa Dory Własnie kurier przyniósł (dobrze, że udało mi się wcześniej wyjśc do domu)
Gratulacje

Mam dziś na pazurkach beżyk z H&M, nałożyłam wczoraj 2 warstwy i dziś nawet nie mam odprysków, choć w pracy była okazja żeby prawie połamać paznokcie po tym jak rozwaliłam pieczątkę i próbowałam ją poskładać
Stary 2011-03-10, 15:16   #1280
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Peachykeen przez Estellę oczywiście i z tych nowych kremowych Something Special
Poza tym z wiosennej kolekcji "serduszkowej" co najmniej 2 z 3 mineralnych, które są przeurocze
też mi się podobają te kremowe róże, ale nie wiem czy bym sobie poradziła z aplikacją, żeby nie wyglądało komicznie
Cytat:
ale pusto dziś.
ja we wtorek miałam poprawkę, już przed weekendem starałam się nie wyściubiać nosa zza notatek mam nadzieję, że rezultat będzie dobry

też powinnam sobie zrobić jakieś postanowienie, najlepiej mniej jeść i ograniczyć (do zera) słodycze przydałoby się zgubić ze 3kg

..i chyba odzwyczaiłam się od podkładów, przez ostatnie 2 lata stosowałam sam puder/brązer/róż i teraz z podkładem mi dziwnie nie żebym miała idealną cerę albo zastrzeżenia do tego konkretnego, ale jakoś lepiej czuję się bez.. mam wrażenie, że podobny efekt uzyskiwałam samymi pudrami, to po co mi podkład

Isa, a chociaż przystojny ten amant się wydaje po zdjęciach?

Hosenko, gratuluję lakierów to te pękające? do mnie nie przemawiają zupełnie a za Izkę trzymam kciuki, żeby paczuszka też była z lakierami
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 15:31   #1281
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ej, a do mnie dziś dzwonił kurier, czekałam na paczkę pocztową. myślałam, że to to... Ale może do mnie też przyszedł z lakierami? Zostawił paczkę u ochroniarzy, jej, muszę wracać do domu, a tu muszę jeszcze siedzieć
Jesteś na liście

Organza: są 3 zwykłe + 3 pękające (dają te, które się wybrało przy ankiecie) + top coat + aksamitna sakiewka + etui na klucze do torebki

Instagram

Stary 2011-03-10, 15:37   #1282
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Isa, a chociaż przystojny ten amant się wydaje po zdjęciach?
Bo ja wiem? Normalny taki się wydaje, zresztą po jednym zdjęciu trudno ocenić.

Zmyłam beżyk H&M i pomalowałam granatowym

Hosenko Ty masz matującego Top coata z Essence prawda? Kiedy go nakładasz, na mokry lakier czy już taki całkiem suchy? Bo ja próbowałam i tak i tak i za kazdym razem jak nakładam top coata to mi się lakier pod spodem rozmazuje
Stary 2011-03-10, 16:24   #1283
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się spotkać mogę, ale z kims z kim ja będę chciała a nie z kimś kto jest mi wręcz na siłę narzucany
naturalne Też by mnie drażniła wciskanie kogoś na siłę. Chociaż koleżanka na pewno chce dobrze
Cytat:
Hosenko, gratuluję lakierów to te pękające? do mnie nie przemawiają zupełnie a za Izkę trzymam kciuki, żeby paczuszka też była z lakierami
dziękuję
Cytat:
Jesteś na liście
teraz już wiem Oczywiście nie mogłam się doczekać i wyszłam z pracy normalnie i nie siedziałam dłużej jak zamierzałam
Do mnie tak jak do Niny nie przemawiają takie lakiery, sama bym sobie na pewno żadnego nie kupiła... Ale fajnie jest testować
A jakie Ty kolory wybrałaś? Ja byłam pewna, że nie wygram, poza tym wypełniałam ankietę w pracy, więc wybrałam trochę na chybił trafił
Ale z kolorów pękających jestem zadowolona - mam jasny niebieski, czarny i "latte queen".
Cytat:

Hosenko Ty masz matującego Top coata z Essence prawda? Kiedy go nakładasz, na mokry lakier czy już taki całkiem suchy? Bo ja próbowałam i tak i tak i za kazdym razem jak nakładam top coata to mi się lakier pod spodem rozmazuje
A może trzeba dłużej poczekać aż ten lakier pod spodem wyschnie? Nie mam tego w essence, więc nie wiem, mam tylko z Orly - maluję nim zazwyczaj następnego dnia po pomalowaniu paznokci i staram się bardzo szybko to robić, tzn. przejeżdżam pędzelkiem tylko raz w miejscu, nic nie poprawiam. Trochę zamotałam, ale może zrozumiesz

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Jeszcze zapomniałam - Isa, ja bym powiedziała koleżance, że jeśli ten chłopak się chce z Tobą zobaczyć, to niech sam się odezwie (nawet przez facebooka), a nie ona będzie Was swatać na siłę
Stary 2011-03-10, 19:46   #1284
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
I jak ten pocket smakuje? Ja z kfc lubię tylko twistera, chociaż staram się tam w ogóle nie chodzić
Zdradź proszę swój ulubiony przepis na muffinki Mi jakoś nigdy nie wyszły tak żebym miała je powtórzyć...

A w jakim sklepie macie Lumene? Jakimś sieciowym? Bo u nas widziałam tylko w jednym miejscu, w dodatku mam tam nie po drodze

Pomalowałam w nocy paznokcie China Glaze Below Deck i się teraz zachwycam co chwila Przepiękny kolor
tortilla, z plackiem ziemniaczanym, plasterek sera i reszta to co w twisterze- napchałam się porządnie
Hmm jedyne jakie powtarzam w miarę regularnie to czekoladowo-dżemowe z forum cincin i ostatnio przepis bazowy "z wszystkim co masz pod ręką" też z tego forum

Nie sieciówka niestety. Wiem, że są w Wispolach przynajmniej w Rzeszowie, Hosenko u Ciebie też?

Zazdraszczam tego kolorku
Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
widziałam wczoraj na facebooku, pognałam w południe i wróciłam z tuszem manhattan (i tak go chciałam więc taka promocja to idealna okazja), szamponem Wella Volume, zmywaczem Delii do paznokci i kremem Biodermy
Cytat:
Też potrzebuję podkładu i lepsiejszej brązowej kredki, bo Burżujska Smoky jest kiepawa. No ale jakoś ją wymęczę, a potem wracam do Gosha. A co do podkładu, to na pewno będzie to Burżuj Healthy Mix Serum, tylko czekam na promocje w Ross
O, zapomniałam o tej kredce w sumie- trza się pomiziać w drogerii
Cytat:
ja też ja też ale pakę odbieram jutro dopiero
Cytat:
ja we wtorek miałam poprawkę, już przed weekendem starałam się nie wyściubiać nosa zza notatek mam nadzieję, że rezultat będzie dobry

..i chyba odzwyczaiłam się od podkładów, przez ostatnie 2 lata stosowałam sam puder/brązer/róż i teraz z podkładem mi dziwnie nie żebym miała idealną cerę albo zastrzeżenia do tego konkretnego, ale jakoś lepiej czuję się bez.. mam wrażenie, że podobny efekt uzyskiwałam samymi pudrami, to po co mi podkład
Na pewno zdasz,

Też bym tak chciała, Na razie jedynym pudrem który mogłam stosowac solo był mineralny sypki revlon wykończony niedawno. Tylko ciut za mało żółty, no ale jakoś tam się fajnie dopasowywał
Cytat:
Hosenko Ty masz matującego Top coata z Essence prawda? Kiedy go nakładasz, na mokry lakier czy już taki całkiem suchy? Bo ja próbowałam i tak i tak i za kazdym razem jak nakładam top coata to mi się lakier pod spodem rozmazuje [/COLOR]
Ja go mam i nie widzę takich rzeczy, ale fakt faktem, ze jak nie uda mi się pokryć pazurka przy dwukrotnym maźnięciu pędzlem (obojętne czy suchy czy mokry a wręcz wolę na mokry kłaść) to się różme rzewczy dzieją- np. robi się pośrodku pasek błyszczący
Stary 2011-03-10, 21:40   #1285
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Napadłam dziś na SP
Kupiłam 2 maseczki Daxa rozgrzewające Sauna, 1 oczyszczającą, płyn do demakijażu oczu Nivea, Carmex i wzięłam szampon Biosilk do blondów za dychę
I już mnie nic nie kusi

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 22:08   #1286
bossy
Zakorzenienie

Heju. Właśnie wróciłam z tej 2 poprawki. No i nie wiem... :/

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 00:12   #1287
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
My wiemy
Stary 2011-03-11, 05:51   #1288
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
A może trzeba dłużej poczekać aż ten lakier pod spodem wyschnie? Nie mam tego w essence, więc nie wiem, mam tylko z Orly - maluję nim zazwyczaj następnego dnia po pomalowaniu paznokci i staram się bardzo szybko to robić, tzn. przejeżdżam pędzelkiem tylko raz w miejscu, nic nie poprawiam. Trochę zamotałam, ale może zrozumiesz

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Jeszcze zapomniałam - Isa, ja bym powiedziała koleżance, że jeśli ten chłopak się chce z Tobą zobaczyć, to niech sam się odezwie (nawet przez facebooka), a nie ona będzie Was swatać na siłę
No właśnie próbowałam też na suchy lakier, już taki całkiem zaschnięty. Ale spróbuję zrobić też tak jak mówisz

Ja jej mówiłam to samo, ale do niej to nie dociera W sobotę jak byłam u niej na plotkach to twierdziła, że on o mnie wypytywał, ale przecież kurka mógłby sam do mnie napisać. Najwyżej bym go olała gdyby się okazało, że rozmowa się nie klei, ale takie pytanie przez koleżankę to zupełnie jak w podstawówce
Choć mogło być i tak, że on wcale o mnie nie pytał tylko koleżanka mnie tak wkręca, ona jest zdolna do wszystkiego. Znamy się od przedszkola i wiem jakie ona numery potrafi robić jak chce kogoś wyswatać. Udało jej się wyswatać parę osób, w tym swoją siostrę, więc uważa chyba, że ma do tego jakiś dar czy coś

Cytat:
Ja go mam i nie widzę takich rzeczy, ale fakt faktem, ze jak nie uda mi się pokryć pazurka przy dwukrotnym maźnięciu pędzlem (obojętne czy suchy czy mokry a wręcz wolę na mokry kłaść) to się różme rzewczy dzieją- np. robi się pośrodku pasek błyszczący
Mi się pod spodem lakier jakby rozpuszcza. Tzn. jest już zaschnięty a jak nałożę top coata to dzieje się coś takiego jakby lakier od nowa ożywał A jeśli mocniej docisnę pędzelkiem to lakier mi się za nim ciągnie i zostaje smuga

Cytat:
Będzie dobrze

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-03-11 o 05:52
Stary 2011-03-11, 08:36   #1289
kochanie
Wtajemniczenie

Bossy, na pewno będzie dobrze

Cytat:
tortilla, z plackiem ziemniaczanym, plasterek sera i reszta to co w twisterze- napchałam się porządnie
Hmm jedyne jakie powtarzam w miarę regularnie to czekoladowo-dżemowe z forum cincin i ostatnio przepis bazowy "z wszystkim co masz pod ręką" też z tego forum
To muszę ich spróbować, jak znów wrócę do słodyczy
Cytat:
Zazdraszczam tego kolorku
Z Isadory dostałam podobny, na pewno zrobię zdjęcie obu do porównania - może jutro
Dziś w pracy wszystkie dziewczyny przyglądają się moim paznokciom - ten kolor ma w sobie coś, tak jak sea spray z tej kolekcji, też mi się bardzo podoba

I również gratuluję lakierów

Muszę Wam się przyznać, że nie przeczytałam regulaminu przed wypełnieniem tej ankiety. Byłam wtedy w pracy, szybko wypełniłam, nie zastanawiałam się, bo nie miałam czasu... Wczoraj przeczytałam i haha, ja też będę prowadzić bloga Ale nic to, to tylko 2 tygodnie, więc dam radę
Stary 2011-03-11, 08:44   #1290
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Organza: są 3 zwykłe + 3 pękające (dają te, które się wybrało przy ankiecie) + top coat + aksamitna sakiewka + etui na klucze do torebki
no to bardzo fajny zestaw
Cytat:
Bo ja wiem? Normalny taki się wydaje, zresztą po jednym zdjęciu trudno ocenić.
widzę zupełnie nie jesteś zainteresowana
Cytat:
Na pewno zdasz,
mam nadzieję
Cytat:
trzymam kciuki, żeby było dobrze
..choć swoich wyników też się boję
Cytat:
Muszę Wam się przyznać, że nie przeczytałam regulaminu przed wypełnieniem tej ankiety. Byłam wtedy w pracy, szybko wypełniłam, nie zastanawiałam się, bo nie miałam czasu... Wczoraj przeczytałam i haha, ja też będę prowadzić bloga Ale nic to, to tylko 2 tygodnie, więc dam radę
hehe zawsze jakieś nowe doświadczenie ciekawa jestem Twoich opinii (a Estella mówiła na spotkaniu, że trzeba będzie prowadzić wątek )
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości