Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 23:39   #2461
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

to ja też lecę dobranoc i do jutra
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 23:49   #2462
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dotk4 wiesz zasadniczo jak wesele skończy się po 6 rano to NOC poślubna może być po poprawinach bo to będzie pierwsza noc po ślubie nie licząc wesela bo w czasie wesela przecież nie wydziemy ja normalnie wysiadam koło 3-4 na weselach wiec ciemno widzę to żeby na swoim wysiedzieć do 6
No nie wiem, ja to bym mimo wszystko chciala, zeby noc poslubna byla po slubie, a nie po poprawinach

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Nasi goście to sie bawią do 3-4, z resztą sama tak długo siedzę na weselach, ale na swoim po oczepinach nie wrócę na salę. Tym bardziej, że od 7 będę na nogach, a mężem też się trzeba nacieszyć. A poprawiny u Was od której, bo u mnie znowu 13, max. 14.
Poprawiny u nas zaczynaja się tak 14-16 i trwa do 21, a czasem i dłużej. To jest jeszcze kwestia do dogadania się

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dużo zależy od regionu i parafii. Nam proboszcz powiedział, że u nas to się śluby na 11 robi, będziemy się starać, żeby jednak zrobił nam na 12. Ale to ostatecznie w październiku ustalimy jak będzie zapisywał na intencje mszalne.
Faktycznie 11 czy 12, to bardzo wczesnie jak dla mnie, ale co region to inne tradycje. I bardzo fajnie, ze nie wszedzie to samo tak wyglada

Cytat:
A ja teraz oglądam CSI Kryminalne zagadki Nowego Yorku. A potem spać
Uwieeeeeeeelbiam ten serial Jestem w połowie 4. sezonu ) I teraz nie masz czasu na kolejne odinki, ale w najblizszym czasie mam zamiar wrocic do regularnego ogladania ))

Dobraaaaaaaaaanoc dziewczynki )
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 23:52   #2463
(kicia)
Zakorzenienie

Też lecę spać. Dobranoc do jutra

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

A ja sobie osobiście nie wyobrażam o 6nad ranem jeszcze charcować zobaczymy to jeszcze dużo czasu.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:00   #2464
Nattiv
Zakorzenienie

Mój Tż co do nocy poślubnej powiedział, że zaraz po weselu nie chce zabaw bo będziemy padnięci Ja też wolę spędzić ją na drugi dzień, żeby było wyjątkowo i się długo rozkoszować tą chwilą

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:38   #2465
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Ja mam ślub na 14:15, a młodzi zostają do samego końca... Zespół mam do 4 rano więc o 6 już powinnam sobie spać . Poprawiny będą na 13 i do 24. Mieszkam w woj. śląskim i u nas nie ma czegoś takiego, że Młodzi przychodzą później na poprawiny (tego to ja sobie w ogóle nie wyobrażam bo wtedy po prostu nie bylibyśmy na obiedzie...) albo, że zmykają wcześniej z wesela do domu. A nocy poślubnej to ja sobie w ogóle nie wyobrażam, nawet już na ten temat rozmawialiśmy z TŻem, że ją po prostu przeniesiemy :P

Dziewczyny! Ale ten czas leci! Zostało mi 533 dni do ślubu, a przygotowania zaczynaliśmy jak było prawie 700

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-11 o 08:40
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:49   #2466
malinkowo88
Raczkowanie

Dzień dobry

gregia Witaj
Beat@ jak najbardziej jestem za czekam na kolejne efekty

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Każda parafia robi nauki jak chce u mnie jest 9 spotkań trochę to dużo, więc my pójdziemy do innej parafii gdzie jest krócej. Są także nauki wekendowe 2 spotkania i po kłopocie więc dla każdego coś dobrego. Trzeba poszukać na necie gdzie w jakiej parafii ile to wszystko trwa.
W mojej jest 10 spotkań Ale damy radę Kasiądz prowadzący jest bardzo fajny i nieprzedłuża

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Mój Tż co do nocy poślubnej powiedział, że zaraz po weselu nie chce zabaw bo będziemy padnięci Ja też wolę spędzić ją na drugi dzień, żeby było wyjątkowo i się długo rozkoszować tą chwilą
Racja, przecież po całonocnej imprezce człowiek będzie myślał aby szybciej pójść spać A później... hulaj dusza...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Dziewczyny to nie wybaczalne, zapomniałam Wam pochwali się swoją salą
http://www.basniowa.pl/index.php?opt...mid=16&lang=pl

Edytowane przez malinkowo88
Czas edycji: 2011-03-11 o 08:51
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:16   #2467
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Hehe, noc poslubna jest tylko JEDNA
po ślubie to właściwie każda noc jest POślubna

Cytat:
U mnie poprawiny będą od 14 do około 21

A ja teraz oglądam CSI Kryminalne zagadki Nowego Yorku. A potem spać
uwielbiam

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Ja mam ślub na 14:15, a młodzi zostają do samego końca... Zespół mam do 4 rano więc o 6 już powinnam sobie spać . Poprawiny będą na 13 i do 24. Mieszkam w woj. śląskim i u nas nie ma czegoś takiego, że Młodzi przychodzą później na poprawiny (tego to ja sobie w ogóle nie wyobrażam bo wtedy po prostu nie bylibyśmy na obiedzie...) albo, że zmykają wcześniej z wesela do domu. A nocy poślubnej to ja sobie w ogóle nie wyobrażam, nawet już na ten temat rozmawialiśmy z TŻem, że ją po prostu przeniesiemy :P

Dziewczyny! Ale ten czas leci! Zostało mi 533 dni do ślubu, a przygotowania zaczynaliśmy jak było prawie 700
Zgadzam się też ze śląska jestem i nie wyobrażam sobie przyjść później/urwać się wcześniej bo to właściwie my jesteśmy gospodarzami imprezy, a co to za impreza bez gospodarza

Mamy zarezerwowaną godzinę w kościele ok października mamy się tak pojawić i potwierdzić.
Ślub będzie o 13 (wiem, że dla tych które mają o 16-17 to wcześnie, ale na śląsku o takich godzinach się śluby robi o 16-17 się jeszcze ze ślubem nie spotkałam - co region to inaczej ) rodzice i teściowie chcieli o 12, ale się nie daliśmy. Nie chcę już od 8 u fryzjera siedzieć sale mamy na 12 godzin z tego co pamiętam. Myślę, że ok 15 będziemy na sali więc wesele do 3. Drugi dzień to tylko 5 h z możliwością zapłacenia dodatkowo za każdą kolejną godzinę więc pewnie jak o 14 będzie obiad, to do 21 się skończy
Stary 2011-03-11, 09:29   #2468
nena1984
Zakorzenienie

Hej laski!!

Jest piątek!!!! tygodnia koniec i początek!!! Jakie plany na weekend? Jako że mam dzisiaj wolne postanowiłam coś wam tu skrobnąć, a że mam mega powód do radości, to się nim z Wami podzielę, oto i on:

Moja chrzestna ma już suknię u siebie w domu (niektóre z was pewnie wiedzą o co chodzi, prawda??) I teraz mam mega stracha, że celnicy mi cło i VAT dowalą w Polsce. Czy któraś z Was coś wie na ten temat, jakby tego uniknąć? Za kilka dni, jak rozkminimy sposób wysyłki, suknia rozpocznie swój szczęśliwy lot do domu i myślę ze koło połowy kwietnia powinna być u mnie

Dziś imieniny mojego tż, upiekłam jego ulubony tort orzechowo-czekoladowy, oto zdjęcie, co by Wam trochę ślinki na klawiaturę skapło

Idziemy dziś na salę samobójców - ktokolwiek widział, ktokowiek wie?
Miłego dnia!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3110002.jpg (26,1 KB, 20 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:35   #2469
jagodzia133
Zakorzenienie

u nas na Lubelszczyźnie śluby się robi od 15-18. No chyba że ktoś chce ślub i zamiast wesela to obiad tylko to w katedrze dają śluby od 12.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej laski!!

Jest piątek!!!! tygodnia koniec i początek!!! Jakie plany na weekend? Jako że mam dzisiaj wolne postanowiłam coś wam tu skrobnąć, a że mam mega powód do radości, to się nim z Wami podzielę, oto i on:

Moja chrzestna ma już suknię u siebie w domu (niektóre z was pewnie wiedzą o co chodzi, prawda??) I teraz mam mega stracha, że celnicy mi cło i VAT dowalą w Polsce. Czy któraś z Was coś wie na ten temat, jakby tego uniknąć? Za kilka dni, jak rozkminimy sposób wysyłki, suknia rozpocznie swój szczęśliwy lot do domu i myślę ze koło połowy kwietnia powinna być u mnie

Dziś imieniny mojego tż, upiekłam jego ulubony tort orzechowo-czekoladowy, oto zdjęcie, co by Wam trochę ślinki na klawiaturę skapło

Idziemy dziś na salę samobójców - ktokolwiek widział, ktokowiek wie?
Miłego dnia!!!
oooo ciasto wygląda świetnie a ja jeszcze przed śniadaniem jestem a to chodzi o suknie ślubną?? a skąd leci??
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-11, 09:38   #2470
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
Parę dni mnie nie było, bo dopadło mnie przeziębienie i to takie trochę ostrzejsze. parę dni poleżałam, pociłam się jak nie wiem co, ale już jest trochę lepiej niestety przez jakiś czas nie mogę brać antybiotyków żadnych, więc musiałam się leczyć domowymi sposobami.

Witam wszystkie nowe PM-ki

bahari w kwestii sukni: moja mama na początku tez miała inną wizję niż ja. Ona chciała mnie widzieć w takiej "księżniczkowatej", bo mówiła, że tego dnia mam wyglądać jak królowa balu a że mi się podobają koronkowe(najlepiej żeby była taka prosta, nie na kole) , to poszłyśmy na kompromis i szukam teraz koronkowej, ale bardzo delikatnie rozkloszowanej, a nie takiej szerokiej. pokazałam jej parę takich sukienek i spodobały się. sama teraz już też ogląda sie tylko za takim. i już nawet nie wspomina o takich księżniczkach

ja w kuchni tez nie mam miksera (choć parę razy już Tż chcial kupić, ale jakoś nie miałam weny zastanawiać się nad tym, który będzie w miarę dobry ) i jak coś piekę, to też, jak Chatka, zagniatam ciasto łapkami

Nazwisko- ja tez biorę Tż już parę razy powiedzial do mnie pani C. a jak przyjedziemy do jego do domu to wszyscy do nas mówią "o, państwo C. przyjechało" itp. więc już się przyzwyczaiłam do tego nazwiska.
Maripossa znam parę, gdzie chłopak przyjął nazwisko żony, bo w jego rodzinie wyszły dziwne akcje i nie chciał się identyfikować z nimi nazwiskiem co prawda nie dotyczyło to się jego rodziców, ale jak sam stwierdził "wolę nie być kojarzony z tymi debilami". ale jak rozmawiamy ze znajomymi to nikt nie powie co słychać u M.T(nazwisko po żonie) , tylko co słychać u MS (nazwisko kawalerskie)

Nattiv to teraz trzymam kciuki jeszcze mocniej, żeby się wszystko ułożyło z pracą i przeprowadzką.

melod_y ja w sumie nie przywiązuję wagi do tego, że mój Tż nic mi nie podarował rano złożył mi na dzien dobry życzenia i powiedział, że prezent będzie po południu. ale jak wracał do domu (bardzo późno ) to mówi, że skręcił do dwóch kwiaciarni i poza wiązankami pogrzebowymi i jakimiś patykami w doniczce nic nie mieli ładnego. chciał kupić czekoladki w sklepie obok, ale zostały jakieś wybrakowane i dał sobie spokój. taki smutny wrócił, że nic nie kupił, ale go przytuliłam i powiedziałam, że nie ma się czym przejmować, bo na prezentach mi nie zależy. on jest moim prezentem na wszystkie okazje na całe życie
rozumiem, że może być przykro, ale facet to TYLKO FACET nie myśl o tym kochana, może za rok się poprawi

ewika19 gratuluję zakończenia semestru

kindziulindzia gratuluje fotografa

my w sumie jakoś wyjątkowo nie obchodzimy takich świąt, staram sie pamiętać o DNIU CHŁOPAKA, ale jak zapomnę to wiem, że Tż mi wybaczy, bo on czasem zapomina o DNIU KOBIET

Chatka ja sporo z mamą rozmawiam (na różne tematy) i takie osobiste również. z racji tego, że nie mieszkam juz z rodzicami to non stop wisimy na tel jestem bardzo zadowolona, że mam z nią taki kontakt, bo wiem, że mogę jej powiedzieć o wszystkim.

Nattiv podzielam Twoje zdanie w kwestii kalendarzyka

na noc poślubna to z Tz raczej nie liczymy może takową zrobimy sobie po poprawinach

nena1984 dałabym się pokroić za taki tort na ten film chcemy iśc z Tż(w bliżej nie określonej przyszłości ), więc jakbyś mogła później opisać wrażenia, to będę wdzięczna

my w weekend jedziemy na urodziny do teściowej - będą też moi rodzice, więc będzie tak bardziej rodzinnie w niedzielę umówiłam się na spotkanie w sprawie dekoracji naszej sali.

miłego dzionka
Stary 2011-03-11, 09:39   #2471
tusia_m
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kurcze, pół dnia tu nie zaglądałam a tu tyle nadrabiania

Ja też jestem ze Śląska (jak ewika i gosza), a raczej powinnam powiedzieć 'jo tyż jeżech ze Ślonska" Pisałam to już kiedyś, ale napiszę jeszcze raz: u nas śluby są bardzo wcześnie. bo o 11, 12. my mamy na 12. wesela 2dniowe trwają do 1, góra do 2. (z racji tego, że się tak wcześnie zaczynają). PM bardzo często (jak byłam na weselach) szli do apartamentu/domu po oczepinach, czyli ok. 00:30. Goście posiedzieli jeszcze chwilkę i też zbierali się do domu, bo byli padnięci, a przecież zabawa jest również następnego dnia.
Nasze wesele będzie trwało do 1:00, 1:30, z racji tego, że na naszą salę jedzie się z godzinę. Więc i tak niż się wszystkich porozwozi to będzie gdzieś 3 w nocy.
Z racji tego, że u nas zabawa kończy się tak szybko, liczę, że noc poślubna wypali

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:42   #2472
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry paniom

Plany na weekend nauka nauka nauka a cóż ja innego mogła bym robić. Eh a między czasie mamy spotkać się z TŻta świadkiem i wkońcu go poprosić o świadkowanie bo tylko on i TŻta chrzestna jeszcze nie wiedzą o ślubie. A z nią umówiliśmy się na 23marca. I wtedy już wszyscy zainteresowani będą mieli świadomość naszego nadchodzącego wesela.

A dziewczynk mam takie pytanie zamierzacie w tym roku wysyłać zaproszenia? Bo tak sobie pomyślałam i w pracy u mojego TŻ i u taty urlopy na wakacje i takie ogólnie oblegane miesiące trzeba rezerwować w styczniu. Więc tak się zastanawiam czy nie wysłać pod koniec roku żeby każdy sobie mógł wszystko zaplanować wcześniej

Stary 2011-03-11, 09:45   #2473
niki19
Zadomowienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a moja sala wygląda tak: http://www.milordhotel.pl/
i apartamencik też gratis chociaż cholera go wie czy w ogóle z niego skorzystamy
Bardzo fajna sala

Cytat:
hehe, mojemu to nawet nie trzeba mówic, hihihi

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja jestem przeciwna usuwania z kalendarza. Mnie było by przykro gdybym została usunięta z listy PM 2012 bo mało tu piszę, nie mam daty itd. Przecież nie każdy ma czas, nie każdy żyje ślubem na co dzień więc pewnie wiele z tych dziewczyn wróci bliżej 2012. A jak nie wrócą to co komu szkodzi, że są na liście?
Ja również żadko się udzielam bo nie zawsze mam na to czas jednak staram się podczytywać na bieżąco i być w temacie i również nie byłoby mi miło gdybym nagle została wykreślona z listy.

Cytat:
z reguły tak raczej nie spotkałam się żeby wychodzili przed końcem tzn wiadomo koniec wesela to pojęcie względne bo przecież na siłę nikogo nie będę wyganiać. Ale na ostatnich weselach na których byłam to para młoda była do godziny 5-6
U nas para młoda zostaje do samego końca,my mamy w umowie,że muzyka gra do5 ale w razie potrzeby mówili,że mogą zostać godzinke dłużęj.
My napewno będziemy bawili się z gośćmi do samego końca nie wyobrażam sobie inaczej.
Ślub będziemy chcieli mieć o godzinie 15 lub 16.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
My pewnie również noc poślubną spędzimy na drugi dzień,myślę,że po weselu będziemy tak wykończeni,że padniemy chociaż kto wie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:47   #2474
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Plany na weekend? Na razie nie mam żadnego pomysłu. Może wyjdziemy ze znajomymi na jakąś pizze i piwko, a jak nie to posiedzimy w domu i pewnie coś sobie obejrzymy.
Sali samobójców nie widziałam, zapowiada się dosyć ciekawie- tak więc nena1984 czekam na relację .

Co do zaproszeń to ja będę rozwozić je tak 4 miesiące przed ślubem. Uważam, że to jest wystarczająco dużo czasu. Moja kuzynka równo za 3 miesiące ma ślub a narazie zaproszenia nie dostałam wydaje mi się, że już powinni je rozdawać...
Stary 2011-03-11, 09:59   #2475
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja tam jeszcze nie wiem co z nocą poślubną. Mój TŻ wczoraj powiedział nawet jak będę padnięty to wiadro viagry i będzie dobrze, ale zaczęłam się śmiać mój TŻ stanie na wysokości zadania taki z niego zboczuszek, ale tak myślę czy ja nie będę padnięta bo jak człowiek zmęczony to i przyjemności takiej nie będzie odczuwał także pomyślimy chyba o nocy dopiero po poprawinach. Ale to jeszcze muszę z TZ pogadać.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Plany na weekend? Na razie nie mam żadnego pomysłu. Może wyjdziemy ze znajomymi na jakąś pizze i piwko, a jak nie to posiedzimy w domu i pewnie coś sobie obejrzymy.
Sali samobójców nie widziałam, zapowiada się dosyć ciekawie- tak więc nena1984 czekam na relację .

Co do zaproszeń to ja będę rozwozić je tak 4 miesiące przed ślubem. Uważam, że to jest wystarczająco dużo czasu. Moja kuzynka równo za 3 miesiące ma ślub a narazie zaproszenia nie dostałam wydaje mi się, że już powinni je rozdawać...
powiem tak czym wcześniej zaproszenia tym lepiej a rodzinę najlepiej poinformować jak najwcześniej. Moja mama miała taką sytuację że zaproszenie na ślub od chrześnicy dostała 1,5 miesiąca przed ślubem, a wiadomo chrzestna się musi sypnąć trochę. Wiec było by ciężko gdybyśmy nie mieli znajomych na tej samej wsi to dostaliśmy cynka pół roku wcześniej że coś się święci. Bo inaczej ciężko by było dać lepszy prezent.
U mnie jest taka sytuacja że my mamy ślub w maju a siostra cioteczna mojego TŻ ma ślub w sierpniu więc my informujemy rodzinę TŻta w te święta wielkanocne. Bo dwa wesela to będzie im ciężej z prezentami więc uświadomimy ich wcześniej. A zaproszenia rozdam tak 5misięcy wcześniej. Bo wiadomo jak to z kasą jest. A wiadomo że jak z kasą słabo to ludzie czasami wstydzą się na wesel przyjść.
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-03-11 o 10:03
Stary 2011-03-11, 10:06   #2476
gregia
Zakorzenienie

witajcie dziewczynki ja dzisiaj podjade zobaczyc o kotrej kancelaria u nas w kosciele jest otwarta co prawda prawie 3 lata temu chrzcilam małą, ale juz nie pamietam godzin otwarcia mogło sie tez cos zmienic z godzinami (tak lubie tłumaczyc swoją sklerozę).
u mnie weekend jakos niesamowicie sie nie zapowiada, pewnie jak zwykle spacery z mała moze ktos z rodzinki do nas przyjedzie na plotki, z tz siostra może cos porobie.
znalazłam fajna galerie z fryzurami slubnymi całkiem przypadkowo!
http://topfryzjer.pl/?a=uzytkownik&i...kladka=zdjecia
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:10   #2477
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie wybaczalne, zapomniałam Wam pochwali się swoją salą
http://www.basniowa.pl/index.php?opt...mid=16&lang=pl
Fakt, niewybaczalne, tym bardziej, ze jest taka piekna! Jak balowa Sliczna. Jestem na TAK

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
po ślubie to właściwie każda noc jest POślubna
Co fakt, to fakt Ale ja sobie po prostu niewyobrazam zeby malzenstwo nieskonsumowane zostalo az do po poprawinach :P:P

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Widze, ze co jedna PMka to bardziej utalentowana Tort wyglada pieknie, az chcialoby sie poprosic o kawalek

Cytat:
A dziewczynk mam takie pytanie zamierzacie w tym roku wysyłać zaproszenia? Bo tak sobie pomyślałam i w pracy u mojego TŻ i u taty urlopy na wakacje i takie ogólnie oblegane miesiące trzeba rezerwować w styczniu. Więc tak się zastanawiam czy nie wysłać pod koniec roku żeby każdy sobie mógł wszystko zaplanować wcześniej
My zaproszenia bedziemy rozwozic tak 4-3 miesiace przed. Ale przeciez nie zaszkodzi ludziom wspomniec juz teraz, ze szykuje sie taka uroczystosc, wiec niech rezerwuja sobie czas My ak trobilismy, takie nieformalne zaproszenia dla tych, ktorzy powinni to sobie wczesniej ogarnac. A zaproszenia w marcu rozdamy, co by tak na swiezo :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:12   #2478
gregia
Zakorzenienie

dzieki Ci Panie za strone internetową mojego koscioła juz nie musze ejchac bo wiem kiedy kancelaria jest otwarta o matko... własnie doczytalam że mam aż 11 spotkań podczas kursu!!! ja chyba tam zwariuje aha i u mnie kosztuje 30zł kurs.
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:13   #2479
malinkowo88
Raczkowanie

nena1984 - ale pychota
Plany na weekend, hym... wyspać się ostatnio sypiam po 3 h
Co do godzin ślubu, faktycznie zależy od regionu. Ja zaklepuję w kościele 17.
Stary 2011-03-11, 10:17   #2480
Nattiv
Zakorzenienie

U mnie weekend nie zapowiada się ciekawie. Jutro mam ostatni najtrudniejszy egzamin koło 10 ( więc proszę o kciuki ) i nawet nie wiem czy się zobaczę z Tż w ogóle, bo będzie w pracy.

nena1984 Tort cudny jak zostanie trochę to możesz podesłać kurierem

Stary 2011-03-11, 10:18   #2481
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:
Fakt, niewybaczalne, tym bardziej, ze jest taka piekna! Jak balowa Sliczna. Jestem na TAK
My zaproszenia bedziemy rozwozic tak 4-3 miesiace przed. Ale przeciez nie zaszkodzi ludziom wspomniec juz teraz, ze szykuje sie taka uroczystosc, wiec niech rezerwuja sobie czas My ak trobilismy, takie nieformalne zaproszenia dla tych, ktorzy powinni to sobie wczesniej ogarnac. A zaproszenia w marcu rozdamy, co by tak na swiezo :P
super że sala się podoba
My również poinformowaliśmy gości, którzy mieszkają dalej, aby sobie rezerwowali czas dla nas żeby wiedzieli że taka uroczystość będzie miała miejsce

Nattiv trzymam kciuki, powodzenia

Edytowane przez malinkowo88
Czas edycji: 2011-03-11 o 10:19
Stary 2011-03-11, 10:20   #2482
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki ja dzisiaj podjade zobaczyc o kotrej kancelaria u nas w kosciele jest otwarta co prawda prawie 3 lata temu chrzcilam małą, ale juz nie pamietam godzin otwarcia mogło sie tez cos zmienic z godzinami (tak lubie tłumaczyc swoją sklerozę).
u mnie weekend jakos niesamowicie sie nie zapowiada, pewnie jak zwykle spacery z mała moze ktos z rodzinki do nas przyjedzie na plotki, z tz siostra może cos porobie.
kochana jesteś ale tam fryzur
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-11, 10:26   #2483
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej dziewczynki!

Zaraz z Wami poklikam, ale teraz pędzę na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy! Mam na 11:30! Trzymajcie za mnie proszę kciuki! Jak wrócę to opowiem o co kaman
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:28   #2484
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
powiem tak czym wcześniej zaproszenia tym lepiej a rodzinę najlepiej poinformować jak najwcześniej. Moja mama miała taką sytuację że zaproszenie na ślub od chrześnicy dostała 1,5 miesiąca przed ślubem, a wiadomo chrzestna się musi sypnąć trochę. Wiec było by ciężko gdybyśmy nie mieli znajomych na tej samej wsi to dostaliśmy cynka pół roku wcześniej że coś się święci. Bo inaczej ciężko by było dać lepszy prezent.
U mnie jest taka sytuacja że my mamy ślub w maju a siostra cioteczna mojego TŻ ma ślub w sierpniu więc my informujemy rodzinę TŻta w te święta wielkanocne. Bo dwa wesela to będzie im ciężej z prezentami więc uświadomimy ich wcześniej. A zaproszenia rozdam tak 5misięcy wcześniej. Bo wiadomo jak to z kasą jest. A wiadomo że jak z kasą słabo to ludzie czasami wstydzą się na wesel przyjść.
Moja znajoma została zaproszona na ślub... 2 tygodnie wcześniej. I w ogóle się nie spodziewała, że dostanie zaproszenie! Po głębszym zastanowieniu pomyślała, że po prostu dużo osób odmówiło przyjścia i dlatego została zaproszona. Jednak i tak nie poszła bo jej na to po prostu nie było stać.
Stary 2011-03-11, 10:28   #2485
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
Dzięki
Stary 2011-03-11, 10:28   #2486
Nattiv
Zakorzenienie

Nie wiem jak u rodziny Tż, ale u mnie już cała wie, że planujemy na wtedy i wtedy ślub Tata od razu wszystkich obdzwonił. Zaproszenia będę rozsyłać 3 miesiące przed, bo wcześniej nie ma sensu w moim przypadku, ponieważ mogą sobie goście później zapomnieć o nim i o potwierdzeniu przybycia.

Stary 2011-03-11, 10:29   #2487
malinkowo88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Zaraz z Wami poklikam, ale teraz pędzę na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy! Mam na 11:30! Trzymajcie za mnie proszę kciuki! Jak wrócę to opowiem o co kaman
Powodzenia
Stary 2011-03-11, 10:31   #2488
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki!

Kciuki się trzymają

Stary 2011-03-11, 10:33   #2489
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki!

Trzymam kciuki

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:56   #2490
(kicia)
Zakorzenienie

sztuczka 3mamy mocno kciuki

U mnie jest tak że od mamy strony wie prawie cała rodzina bo pod pewnym względem będą zaangarzowani w realizację planu weselnego. Jedna ciotka załatwiła mam zespół więc pewnie jej córki już o weselu wiedzą. Ojciec tej ciotki ma coś tam tacie z alkoholem pomóc więc pewnie reszta córek i ich dzieci też wie. Gorzej jest z rodziną która mieszka nad morzem z tymi ciotkami mam kontakt wiedzą o ślubie ale chyba nie są świadome że są zaproszone choć kiedy optun widziałam jedną z nich to o tym mówiłam.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

sztuczka 3mamy mocno kciuki

U mnie jest tak że od mamy strony wie prawie cała rodzina bo pod pewnym względem będą zaangarzowani w realizację planu weselnego. Jedna ciotka załatwiła mam zespół więc pewnie jej córki już o weselu wiedzą. Ojciec tej ciotki ma coś tam tacie z alkoholem pomóc więc pewnie reszta córek i ich dzieci też wie. Gorzej jest z rodziną która mieszka nad morzem z tymi ciotkami mam kontakt wiedzą o ślubie ale chyba nie są świadome że są zaproszone choć kiedy ostatnio widziałam jedną z nich to o tym mówiłam.

nena piękny tort

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-11 o 10:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości