|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
to ja też lecę dobranoc
i do jutra
|
#2462 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwieeeeeeeelbiam ten serial Jestem w połowie 4. sezonu ) I teraz nie masz czasu na kolejne odinki, ale w najblizszym czasie mam zamiar wrocic do regularnego ogladania ))Dobraaaaaaaaaanoc dziewczynki )
|
|||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Też lecę spać. Dobranoc
do jutra ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- A ja sobie osobiście nie wyobrażam o 6nad ranem jeszcze charcować zobaczymy to jeszcze dużo czasu.
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż co do nocy poślubnej powiedział, że zaraz po weselu nie chce zabaw bo będziemy padnięci
Ja też wolę spędzić ją na drugi dzień, żeby było wyjątkowo i się długo rozkoszować tą chwilą
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ślub na 14:15, a młodzi zostają do samego końca... Zespół mam do 4 rano więc o 6 już powinnam sobie spać
. Poprawiny będą na 13 i do 24. Mieszkam w woj. śląskim i u nas nie ma czegoś takiego, że Młodzi przychodzą później na poprawiny (tego to ja sobie w ogóle nie wyobrażam bo wtedy po prostu nie bylibyśmy na obiedzie...) albo, że zmykają wcześniej z wesela do domu. A nocy poślubnej to ja sobie w ogóle nie wyobrażam, nawet już na ten temat rozmawialiśmy z TŻem, że ją po prostu przeniesiemy :PDziewczyny! Ale ten czas leci! Zostało mi 533 dni do ślubu, a przygotowania zaczynaliśmy jak było prawie 700
Edytowane przez ewika19 Czas edycji: 2011-03-11 o 08:40 |
|
|
|
#2466 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() gregia Beat@ jak najbardziej jestem za czekam na kolejne efekty Cytat:
Ale damy radę Kasiądz prowadzący jest bardzo fajny i nieprzedłuża ![]() Cytat:
Racja, przecież po całonocnej imprezce człowiek będzie myślał aby szybciej pójść spać A później... hulaj dusza...---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Dziewczyny to nie wybaczalne, zapomniałam Wam pochwali się swoją salą http://www.basniowa.pl/index.php?opt...mid=16&lang=pl
Edytowane przez malinkowo88 Czas edycji: 2011-03-11 o 08:51 |
||
|
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
po ślubie to właściwie każda noc jest POślubna
![]() Cytat:
Cytat:
też ze śląska jestem i nie wyobrażam sobie przyjść później/urwać się wcześniej bo to właściwie my jesteśmy gospodarzami imprezy, a co to za impreza bez gospodarza![]() Mamy zarezerwowaną godzinę w kościele Ślub będzie o 13 (wiem, że dla tych które mają o 16-17 to wcześnie, ale na śląsku o takich godzinach się śluby robi o 16-17 się jeszcze ze ślubem nie spotkałam - co region to inaczej ) rodzice i teściowie chcieli o 12, ale się nie daliśmy. Nie chcę już od 8 u fryzjera siedzieć sale mamy na 12 godzin z tego co pamiętam. Myślę, że ok 15 będziemy na sali więc wesele do 3. Drugi dzień to tylko 5 h z możliwością zapłacenia dodatkowo za każdą kolejną godzinę więc pewnie jak o 14 będzie obiad, to do 21 się skończy
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!!
Jest piątek!!!! tygodnia koniec i początek!!! Jakie plany na weekend? Jako że mam dzisiaj wolne postanowiłam coś wam tu skrobnąć, a że mam mega powód do radości, to się nim z Wami podzielę, oto i on:Moja chrzestna ma już suknię u siebie w domu Dziś imieniny mojego tż, upiekłam jego ulubony tort orzechowo-czekoladowy, oto zdjęcie, co by Wam trochę ślinki na klawiaturę skapło ![]() Idziemy dziś na salę samobójców - ktokolwiek widział, ktokowiek wie? ![]() Miłego dnia!!! |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas na Lubelszczyźnie śluby się robi od 15-18. No chyba że ktoś chce ślub i zamiast wesela to obiad tylko to w katedrze dają śluby od 12.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
a ja jeszcze przed śniadaniem jestem a to chodzi o suknie ślubną?? a skąd leci??
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Parę dni mnie nie było, bo dopadło mnie przeziębienie i to takie trochę ostrzejsze. parę dni poleżałam, pociłam się jak nie wiem co, ale już jest trochę lepiej niestety przez jakiś czas nie mogę brać antybiotyków żadnych, więc musiałam się leczyć domowymi sposobami. Witam wszystkie nowe PM-ki bahari w kwestii sukni: moja mama na początku tez miała inną wizję niż ja. Ona chciała mnie widzieć w takiej "księżniczkowatej", bo mówiła, że tego dnia mam wyglądać jak królowa balu a że mi się podobają koronkowe(najlepiej żeby była taka prosta, nie na kole) , to poszłyśmy na kompromis i szukam teraz koronkowej, ale bardzo delikatnie rozkloszowanej, a nie takiej szerokiej. pokazałam jej parę takich sukienek i spodobały się. sama teraz już też ogląda sie tylko za takim. i już nawet nie wspomina o takich księżniczkach ![]() ja w kuchni tez nie mam miksera (choć parę razy już Tż chcial kupić, ale jakoś nie miałam weny zastanawiać się nad tym, który będzie w miarę dobry ) i jak coś piekę, to też, jak Chatka, zagniatam ciasto łapkami ![]() Nazwisko- ja tez biorę Tż już parę razy powiedzial do mnie pani C. a jak przyjedziemy do jego do domu to wszyscy do nas mówią "o, państwo C. przyjechało" itp. więc już się przyzwyczaiłam do tego nazwiska. Maripossa znam parę, gdzie chłopak przyjął nazwisko żony, bo w jego rodzinie wyszły dziwne akcje i nie chciał się identyfikować z nimi nazwiskiem ![]() Nattiv to teraz trzymam kciuki jeszcze mocniej, żeby się wszystko ułożyło z pracą i przeprowadzką. melod_y ja w sumie nie przywiązuję wagi do tego, że mój Tż nic mi nie podarował rano złożył mi na dzien dobry życzenia i powiedział, że prezent będzie po południu. ale jak wracał do domu (bardzo późno ) to mówi, że skręcił do dwóch kwiaciarni i poza wiązankami pogrzebowymi i jakimiś patykami w doniczce nic nie mieli ładnego. chciał kupić czekoladki w sklepie obok, ale zostały jakieś wybrakowane i dał sobie spokój. taki smutny wrócił, że nic nie kupił, ale go przytuliłam i powiedziałam, że nie ma się czym przejmować, bo na prezentach mi nie zależy. on jest moim prezentem na wszystkie okazje na całe życie ![]() rozumiem, że może być przykro, ale facet to TYLKO FACET nie myśl o tym kochana, może za rok się poprawi ewika19 gratuluję zakończenia semestru ![]() kindziulindzia gratuluje fotografa ![]() my w sumie jakoś wyjątkowo nie obchodzimy takich świąt, staram sie pamiętać o DNIU CHŁOPAKA, ale jak zapomnę to wiem, że Tż mi wybaczy, bo on czasem zapomina o DNIU KOBIET ![]() Chatka ja sporo z mamą rozmawiam (na różne tematy) i takie osobiste również. z racji tego, że nie mieszkam juz z rodzicami to non stop wisimy na tel jestem bardzo zadowolona, że mam z nią taki kontakt, bo wiem, że mogę jej powiedzieć o wszystkim. Nattiv podzielam Twoje zdanie w kwestii kalendarzyka na noc poślubna to z Tz raczej nie liczymy może takową zrobimy sobie po poprawinach ![]() nena1984 dałabym się pokroić za taki tort my w weekend jedziemy na urodziny do teściowej - będą też moi rodzice, więc będzie tak bardziej rodzinnie w niedzielę umówiłam się na spotkanie w sprawie dekoracji naszej sali. miłego dzionka |
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kurcze, pół dnia tu nie zaglądałam a tu tyle nadrabiania ![]() Ja też jestem ze Śląska (jak ewika i gosza), a raczej powinnam powiedzieć 'jo tyż jeżech ze Ślonska" Pisałam to już kiedyś, ale napiszę jeszcze raz: u nas śluby są bardzo wcześnie. bo o 11, 12. my mamy na 12. wesela 2dniowe trwają do 1, góra do 2. (z racji tego, że się tak wcześnie zaczynają). PM bardzo często (jak byłam na weselach) szli do apartamentu/domu po oczepinach, czyli ok. 00:30. Goście posiedzieli jeszcze chwilkę i też zbierali się do domu, bo byli padnięci, a przecież zabawa jest również następnego dnia.Nasze wesele będzie trwało do 1:00, 1:30, z racji tego, że na naszą salę jedzie się z godzinę. Więc i tak niż się wszystkich porozwozi to będzie gdzieś 3 w nocy. Z racji tego, że u nas zabawa kończy się tak szybko, liczę, że noc poślubna wypali
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry paniom
Plany na weekend nauka nauka nauka a cóż ja innego mogła bym robić. Eh a między czasie mamy spotkać się z TŻta świadkiem i wkońcu go poprosić o świadkowanie bo tylko on i TŻta chrzestna jeszcze nie wiedzą o ślubie. A z nią umówiliśmy się na 23marca. I wtedy już wszyscy zainteresowani będą mieli świadomość naszego nadchodzącego wesela. A dziewczynk mam takie pytanie zamierzacie w tym roku wysyłać zaproszenia? Bo tak sobie pomyślałam i w pracy u mojego TŻ i u taty urlopy na wakacje i takie ogólnie oblegane miesiące trzeba rezerwować w styczniu. Więc tak się zastanawiam czy nie wysłać pod koniec roku żeby każdy sobie mógł wszystko zaplanować wcześniej
|
#2473 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jednak staram się podczytywać na bieżąco i być w temacie i również nie byłoby mi miło gdybym nagle została wykreślona z listy.Cytat:
My napewno będziemy bawili się z gośćmi do samego końca nie wyobrażam sobie inaczej. Ślub będziemy chcieli mieć o godzinie 15 lub 16. Cytat:
chociaż kto wie ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
Plany na weekend? Na razie nie mam żadnego pomysłu. Może wyjdziemy ze znajomymi na jakąś pizze i piwko, a jak nie to posiedzimy w domu i pewnie coś sobie obejrzymy.
Sali samobójców nie widziałam, zapowiada się dosyć ciekawie- tak więc nena1984 czekam na relację .Co do zaproszeń to ja będę rozwozić je tak 4 miesiące przed ślubem. Uważam, że to jest wystarczająco dużo czasu. Moja kuzynka równo za 3 miesiące ma ślub a narazie zaproszenia nie dostałam wydaje mi się, że już powinni je rozdawać...
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam jeszcze nie wiem co z nocą poślubną. Mój TŻ wczoraj powiedział nawet jak będę padnięty to wiadro viagry i będzie dobrze, ale zaczęłam się śmiać
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
a rodzinę najlepiej poinformować jak najwcześniej. Moja mama miała taką sytuację że zaproszenie na ślub od chrześnicy dostała 1,5 miesiąca przed ślubem, a wiadomo chrzestna się musi sypnąć trochę. Wiec było by ciężko gdybyśmy nie mieli znajomych na tej samej wsi to dostaliśmy cynka pół roku wcześniej że coś się święci. Bo inaczej ciężko by było dać lepszy prezent.U mnie jest taka sytuacja że my mamy ślub w maju a siostra cioteczna mojego TŻ ma ślub w sierpniu więc my informujemy rodzinę TŻta w te święta wielkanocne. Bo dwa wesela to będzie im ciężej z prezentami więc uświadomimy ich wcześniej. A zaproszenia rozdam tak 5misięcy wcześniej. Bo wiadomo jak to z kasą jest. A wiadomo że jak z kasą słabo to ludzie czasami wstydzą się na wesel przyjść.
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-03-11 o 10:03 |
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
ja dzisiaj podjade zobaczyc o kotrej kancelaria u nas w kosciele jest otwarta co prawda prawie 3 lata temu chrzcilam małą, ale juz nie pamietam godzin otwarcia mogło sie tez cos zmienic z godzinami (tak lubie tłumaczyc swoją sklerozę ).u mnie weekend jakos niesamowicie sie nie zapowiada, pewnie jak zwykle spacery z mała moze ktos z rodzinki do nas przyjedzie na plotki, z tz siostra może cos porobie. znalazłam fajna galerie z fryzurami slubnymi całkiem przypadkowo! http://topfryzjer.pl/?a=uzytkownik&i...kladka=zdjecia
|
#2477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczna. Jestem na TAK ![]() Co fakt, to fakt Ale ja sobie po prostu niewyobrazam zeby malzenstwo nieskonsumowane zostalo az do po poprawinach :P:PCytat:
Tort wyglada pieknie, az chcialoby sie poprosic o kawalek ![]() Cytat:
My ak trobilismy, takie nieformalne zaproszenia dla tych, ktorzy powinni to sobie wczesniej ogarnac. A zaproszenia w marcu rozdamy, co by tak na swiezo :P
|
|||
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Ci Panie za strone internetową mojego koscioła
juz nie musze ejchac bo wiem kiedy kancelaria jest otwarta aha i u mnie kosztuje 30zł kurs.
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
nena1984 -
ale pychota ![]() Plany na weekend, hym... wyspać się ostatnio sypiam po 3 h Co do godzin ślubu, faktycznie zależy od regionu. Ja zaklepuję w kościele 17.
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie weekend nie zapowiada się ciekawie. Jutro mam ostatni najtrudniejszy egzamin koło 10 ( więc proszę o kciuki
) i nawet nie wiem czy się zobaczę z Tż w ogóle, bo będzie w pracy.nena1984 Tort cudny jak zostanie trochę to możesz podesłać kurierem
|
#2481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My również poinformowaliśmy gości, którzy mieszkają dalej, aby sobie rezerwowali czas dla nas żeby wiedzieli że taka uroczystość będzie miała miejsce![]() Nattiv trzymam kciuki, powodzenia
Edytowane przez malinkowo88 Czas edycji: 2011-03-11 o 10:19 |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tam fryzur
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
Zaraz z Wami poklikam, ale teraz pędzę na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy! Mam na 11:30! Trzymajcie za mnie proszę kciuki! Jak wrócę to opowiem o co kaman
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak u rodziny Tż, ale u mnie już cała wie, że planujemy na wtedy i wtedy ślub
Tata od razu wszystkich obdzwonił. Zaproszenia będę rozsyłać 3 miesiące przed, bo wcześniej nie ma sensu w moim przypadku, ponieważ mogą sobie goście później zapomnieć o nim i o potwierdzeniu przybycia.
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka 3mamy mocno kciuki
U mnie jest tak że od mamy strony wie prawie cała rodzina bo pod pewnym względem będą zaangarzowani w realizację planu weselnego. Jedna ciotka załatwiła mam zespół więc pewnie jej córki już o weselu wiedzą. Ojciec tej ciotki ma coś tam tacie z alkoholem pomóc więc pewnie reszta córek i ich dzieci też wie. Gorzej jest z rodziną która mieszka nad morzem z tymi ciotkami mam kontakt wiedzą o ślubie ale chyba nie są świadome że są zaproszone choć kiedy optun widziałam jedną z nich to o tym mówiłam. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- sztuczka 3mamy mocno kciuki U mnie jest tak że od mamy strony wie prawie cała rodzina bo pod pewnym względem będą zaangarzowani w realizację planu weselnego. Jedna ciotka załatwiła mam zespół więc pewnie jej córki już o weselu wiedzą. Ojciec tej ciotki ma coś tam tacie z alkoholem pomóc więc pewnie reszta córek i ich dzieci też wie. Gorzej jest z rodziną która mieszka nad morzem z tymi ciotkami mam kontakt wiedzą o ślubie ale chyba nie są świadome że są zaproszone choć kiedy ostatnio widziałam jedną z nich to o tym mówiłam. nena piękny tort
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-11 o 10:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

i do jutra
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

ja normalnie wysiadam koło 3-4 na weselach wiec ciemno widzę to żeby na swoim wysiedzieć do 6
Ale damy radę
sale mamy na 12 godzin z tego co pamiętam. Myślę, że ok 15 będziemy na sali więc wesele do 3. Drugi dzień to tylko 5 h z możliwością zapłacenia dodatkowo za każdą kolejną godzinę więc pewnie jak o 14 będzie obiad, to do 21 się skończy

postanowiłam coś wam tu skrobnąć, a że mam mega powód do radości, to się nim z Wami podzielę, oto i on:
a to chodzi o suknie ślubną?? a skąd leci??

wydaje mi się, że już powinni je rozdawać...