|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Moze i klasyka ale ja chciałam inne imie bo to już 3 o tym imieniu u nas, ostatnio mieliśmy takiego czekoladowego pieska też takiego małego ale zginął pod kołami samochodu i bardzo to przeżyłam, szkoda mi go było strasznie Temu kupiłam wczoraj smyczkę i obróżkę, obroża chyba jestecze za duża trochę bo on malutki jest jeszcze ale jak tylko się da założe mu obróżkę i będę uczyć na smyczy chodzić od małego to szybciej załapię o co kaman już sobie marzę jak będzie mi ładnie przy nodze chodzić jak będę na wakacjach z wózeczkiem spacerować bo już zapowiedziłam tż-towi że do rodziców to ja chciałabym go zabrać bo się przywiązałam już do niego i go tu nie zostawię ![]() Aha dzień dobry z rana ha dziś ja będę pierwsza ![]() wstałam z rana pomimo że nie muszę bo mam wolny dzień od zajęć ale musiałam bo głodna byłam jak wilk a dzidzi mi i tak psikusa zrobiło bo miałam kanapki robić i było blee ale tak"na sucho" więc nie było tak źle, ale niespodzianka była po takiej przerwie od mdłości ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
ja jak chodzę cały dzień, np. na uczelni to też nie czuje, ale nie wiem czy przez to że nie zwracam uwagi bo jeszcze słabo czuć czy po prostu się nie rusza wtedy. Wczoraj wieczorem jak leżałam to fajnie było czuć ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- aha zapomniałabym - marzenka_s trzymam kciuki kochana za wizytkę
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Za sroda jestem jak najbardziej za! I chyba G.Krakowska? A co do dzisiaj, to jasne, skonsultuj sprawe i pisz, ja dzis bede miala malo czasu na neta w pracy, ale sprawdze co i jak. |
|
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() tradycyjnie zza biurka, ale na szczęście dziś piąteczek pierwszy raz od dawna rano było na plusie - oby to wiosna młoda już zdążyła skopać mi brzuchola od środka, chyba śniadanie tak na nią podziałało
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja z pracy -dobrze, że to piatek
tak intensywnego tygodnia w robocie już dawno nie miałam!!ale popracowałam popołudniami w domu i jest szansa, że oddam dzisiaj materiały gotowe w 99 % dzisiaj mamy wizyte od razu po pracy..ciekawe czy pan doktor zrobi USG????? za pozostałe mamuśki co dzisiaj maja wizyty trzymam kciuki ![]() sweet angel gratuluję synka ![]() bartessa kondolencje z powodu dziadka nadrobiłam Was, ale nie pamiętam więcej co komu miałam napisać... nerolka mam nadzieję, że u Was już lepiej??? jak Twoje samopoczucie - fizyczne i psychiczne??? tęskno mi tu za Tobą ok zabieram się do roboty miłego dnia!!! |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
Marzenko Trzymam kciuki za wizytę a gdzie chodzisz do lekarza jak się nazywa?
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho z rana
piszcie coś co padne z nudów ![]() od 5.30 sie kręce bo małż tak wstaje i już kręćka chcę dostać obejrzałam Na dobre i na złe powtórki, teraz DDTVN na tapecie, ugotuje coś wcześniej - chyba penne z jakimś sosem potem domowe Spa, doprowadzę bobra do porządku, nóżki wydepiluje i do doktorka ale się już nie mogę doczekać
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-11 o 08:31 |
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja witam z rana... Ale z łóżka.
Przeziębienie mnie bierze,masakra. Bartessa bardzo mi przykro z powodu dziadka. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Mnie już moje córcie od rana kopią,upodobały sobie zwłaszcza pęcherz.
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak nie można przewidzieć czy dane dziecko zaakceptuje daną butelkę ![]() jedne dzieci nie chcą pić z Aventu inne z TT, a inne z Lovi do tego dochodzi kwestia smoczków kuzynki córka nie wypiła nic z silikonowych, musieli kupić butelkę ze smoczkiem lateksowym więc ja tam wolę najpierw zobaczyć jak w tej kwestii będzie z dzieckiem, czy będzie jadło z piersi czy z butelki, potem z jakiej butelki a potem mogę robić zapasy sprzętu
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście są beż Bpa.Ja kupię jeszcze butelkę Nuk i dr.Browna.Ogólnie te butelki TT dla mnie żadna rewelacja może tanie są ale nic poza tym.Mają fajną opcje bo można dokupić takie pojemniczki do mleko modyf.Je się wkłada do butelki
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Gratuluje wczorajszych wizyt i poznania lokatorów ![]() Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Przeczytałam te 5 stron od wczorajszego popołudnia Ale dzisiaj mam jakiegoś niechcieje Chyba sobie zrobię leniwy dzień i poleżakuje ![]() Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
za wizyte !!Cytat:
![]()
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem wredna matka i mialo jesc z tego co mialam (lovi i zwykle canpola w złobie). jakims cudem nie wybrzydzal ani na smoczki, ani na potem niekapki, ani na smoczki te do buzi. wiec albo taki olewacz znniego jak matka, albo mam niewymagajace dziecko
ciekawe jak teraz bedzie. wiem ze mam laktator po siostrze (moj sie nie nadaje, pekla uszczelka) z aventu wiec i jakas butelka albo bedzie dokupiona albo bede jej uzywac tylko do laktatora a dodatkowo kupie jakies jeszcze. jakie to nie wiembruch mnie dzis boli, tak jakby ciagnie od srodka i przestaje laj siedze mocno do tyłu lub leze... |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
No to u nas akurat w sprawie butelek nie wybrzydzał
ale smoczki kupiłam z Aventu te proste to wypluwał, jakieś tanie kulki też złe, dopiero spłaszczone z Nuka mu podpasowały i tylko takie używał kubki ogólnie tolerował, ale na początku najzwyklejszy z takim dziubkiem był nie dobry, nawet nie chciał spróbować pociągnąć fajny mieliśmy Lovi 360 ale po tygodniu zepsuł heh rzucał po ziemi i zaczął przeciekać
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Witam również z rana.
W sprawie butelek nie mam pojęcia, ale fajnie że wspomniałayście i że może byc taka możliwośc, że dziecko może nie zaakceptowac pewnych butelek i smoczków. Do głowy by mi to nie przyszło. U mnie piękne słońce. Na razie +6 stopni i robi się cieplej. Wypada więc wybrac się do parku. Obiecałam mojemu T., że pospaceruję dzis 2 godziny. |
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
LILKA nie dam się-leczę się domowymi sposobami.
Kurcze to dzieci mają wymagania,ale my pewnie butelki z aventu kupimy. Większość w rodzinie ma i sobie chwalą.
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry.
Ja po przejściach stomatologicznych i kardiologicznych ale ma mi się na życie. Bartessa przykro mi ![]() I jak byś się nie ubrała,to będzie dobrze. Angel gratuluję jajeczek ![]() Wszystkim chorym życze duzo zdrówka i mało cierpienia ![]() Beatko i Pieleszko trzymam mocno kciuki za wizyty.I miejmy nadzieję,ze wyjaśni się dziś kto się nskrywa w Waszych brzuszkach ![]() Pieleszko dziś już dobrze.Psychoicznie całkiem,całkiem a fizycznie dobrze.Wczoraj to byłam umarła. Moje słoneczko to nie tyle kopie co przewraca się,nóżką jeździ po całym brzuszku. Już duża to i mniej miejsca.Daje mi po żołądku. Wczoraj na poczekalni u dr. śmiał sie młody pan z brzucha bo przybierał różne kształty i falował. A na fotelu dentystycznym tak dawała,że stomatolog mówi-Iza daj sie skupić. Ta mi wiertłem do zęba a Iza mna całą trzęsła. Tej nocy spokojna była ale to pewnie po mega wielkich dawkach apapu ![]() Co do butelek-u Maksa nie pamiętam ale -pił z jakiejś bez problemów. Szymon nie tolerował absolutnie ani smoczka ani butli.Od razu poszedł kubek i miseczka. Krystian do ssania tylko Avent a do picia TT i Avent i kubek ekxplora.Ale butle dosłownie na chwile,kilka miesięcy bo pije z kubka zwykłego. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-11 o 09:23 |
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
powodzenia na dzisiejszych wizytach
![]() bella7 - kuruj sie ale mam zagwozdke z tymi butelkami, smoczkami itp ![]() juz wrocilam, sofa stoi, wyglada dobrze poloze sie, bo zle spalam w nocy a wstac wczesnie musialam piecze mnie z boku, coraz czesciej, wieczorem najbardziej, mam juz teorie... odczuwalam to juz dawno, jeszcze przed ciaza, ale bylo tak malo dokuczliwe ze to olalam, najczeciej pojawialo sie w okresach gdy wiecej zjadlam i brzuch mi sie powiekszal czy po dluzszym siedzeniu w skulonej pozycji teraz brzuch mi rosnie i bole sa czestsze, odczuwam to jako pieczenie, jakby cos na cos uciskalo, moze ja mam jakas nieprawidlowa budowe np zeber? ktore jak brzuch sie powieksza cos uciskaja, bo nie wiem juz co o tym myslec, lekarz wczoraj mowil ze to nawet moga byc nerwobole od kregoslupa ![]() zobaczymy co wykaze usg
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
hej...hej...
Bardzo Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje....to taaakie miłe jesteście kochaniutkie wybieram sie właśnie na wizytę trzymam kciuki za swoję i za Wasze dzisiejsze ![]() zdrówka wszsytkim chorowitkom życzę..... mój Fasol też siędaje we znaki juz od tygodnia i bulgocze mi w brzuchu caly czas maz sie smieje ze wicznie glodna jestem bo mi burczy w brzuchu a wieczorem rusza sie jak szalony kopniaczka poczulam jednego tylko bo ja mam troszke tluszczyku na brzuchalu i nie ma jeszcze sily sie przebic przez niego uciekam zajrze po południu po wizycie
|
|
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
butelki my jechaliśmy na canpollu i nie było żadnych problemów, jak dla mnie to nie ma znaczenia jakiej firmy butelkę się zastosuję, ale smoczek jest już ważny, u mnie też się sprawdził nuk ze ściętym koncem
Kolina a robiłaś badanie wątroby, alat aspat? może to wątroba boli, ja w poprzedniej ciązy tez miałam takie bole i okazało się ze wyniki watrobowe byly nie takie, na usg ok, nie wiadomo co bylo przyczyną. Moze spróbuje sie przebadac w tym kierunku zlaszcza jak mowisz ze boli cie po jedzeniu Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-03-11 o 10:03 |
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Tylko się przywitam i zmykam na śniadanie, bo wstałam przed chwilą![]() Za wszystkie wizyty dziś kciuki zaciśnięte mocno ![]() |
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro mam wizyte, poprosze o skierowanie na alat i aspat
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Kolina tylko spokojnie. Ciąża to dziwny okres i wszystko się pojawia z nie wiadomo skąd i dlaczego. Hormony na pewno mają coś z tym wspólnego.
Ostatnio uskarżałam się że mam niebieskie nogi, co mego T. doprowadzało do śmiechu, a w książce : czego oczekiwac, gdy oczekujesz, przeczytałam , że taki niebieskawy odcień się zdarza. A już myślałam że wariuję. Połóż się odpocznij, a usg na pewno nie wykaże nic złego. Nerola super że sie odezwałaś. Iza króluje!! Już się przyzwyczaja do bycia księżniczką |
|
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Kolina może uciska poprostu na wątrobę - miałam podobnie, zbadaj jeszcze bilubirynę. Spróbuj jesc teraz lekkostrawne posiłki i zobacz czy jest poprawa.
bella jest syrop dla kobiet w ciąży, nazwa coś z prenatalem ale nie pamiętam dokładnie, zapytaj w aptece na pewno podpowiedzą o co chodzi, w składzie ma maliny, pożeczkę i całą masę czosnku, taki naturalny lek Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-03-11 o 10:14 |
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syrop Prenalen - smak może nie rewelacja - miks megasłodkiego soku malinowego z aromatem czosnku ale da sie przeżyć ![]() http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yrop-150g.html
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje TT, a właściwie będę korzystać z tej dołączonej do laktatora. ![]() Mi tak w zeszłym tygodniu wywaliło, prawie z dnia na dzień, spodnie zrobiły się ciasnawe, kurtka tez ciasna
|
|
|
|
|
#2998 | |||
|
Rozeznanie
|
kurczę, skiepściła się u mnie pogoda a zaplanowałam sobie dziś dłuuuugi spacer
no nic, najwyżej zmoknęCytat:
mój chyba teraz śpi ale fikał trochę rano jak wyprawiałam męża do pracy. A wczoraj też chciało mi się śmiać jak był względny spokój cały dzień a jak tylko mąż wrócił do domu to mi się takie figle w brzuchu zaczęły jakby czuł, że tatuś wrócił ![]() Cytat:
mąż był przy tym jak mama mówiła o tych oknach i dzięki temu przed świętami w grudniu umył sam okna i powiesił firany i teraz też mu już przypominam, że wiosna idzie i żeby znalazł sobie wolną sobotę żeby je umyć ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
porobiłam fotki
1. bodziaki z Biedronki 3. kocyk, okrycie kąpielowe, 3 pieluszki flanelowe 2.4.5.6.7. ubranka używane z paczek z Allegro
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-20 o 13:58 |
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

no ja właśnie jestem owinięta tym rogalem jak siedzę przed kompem dobrze mi plecy i brzuch podpiera

ale tak"na sucho" więc nie było tak źle, ale niespodzianka była po takiej przerwie od mdłości

piszcie coś co padne z nudów 

Ale dzisiaj mam jakiegoś niechcieje
Chyba sobie zrobię leniwy dzień i poleżakuje 

Zakończone: 2
zębole

po wizycie 
klask i: