Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 08:19   #1351
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

cześć

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Madzia Ty jesteś w czepku urodzona więc już dziś Ci piszę, że przedłużą Ci umowę
oby, oby

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no właśnie pisałaś że teraz z kasą kolorowo nie macie a jak zajdziesz w ciążę nie przedłużą ci umowy to kto was utrzyma?łatwo komuś powiedzieć moja bratowa niby chce drugie dziecko nie stara się o nie a mi mówi że im później tym będziemy mieć większe problemy co z tego kto nas utrzyma jak będziemy głodować ja też mam umowę do końca lipca
To samo wczoraj mężowi powiedziałam a on do mnie. Kochanie, ale zapowiada się na to, że przez wiele lat tak będzie. mamy kredyt na 25 lat, jakby nie było to to tak czy siak nas nie stać na życie z jednej wypłaty męża (zobaczymy jak jeszcze będzie z jego drugą pracą) więc w sumie nie wiele się zmieni. I teraz tak, czekać na umowę na czas nieokreślony, którą dają w mojej szkole po 5-8 latach?? Bez sensu (o matko, to napisałam naprawdę ja?? )

Marta dzięki. Jak po lekarzu??

Dziś już piątek. Mąż miał lecieć na piechotkę do pracy ale tak pada, że bez sensu. mam nadzieję, że do 10 przestanie choć na chwilę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:27   #1352
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

Cytat:
ja jestem matką wracającą do pracy z dzieckiem 6m. jak coś wygram dam koleżance

wczoraj byliśmy w Kauflandzie później Lidlu do którego ledwo weszłam już musiałam wyjść TŻ wyleciał z niego jakby go osa ugryzła bo jakaś kobita młoda mu dzień dobry powiedziała pierwsza on nie wiedział kto to jest aż w domu się okazało że ma jej nr tel przypomniał sobie skąd ją zna bo zakładał w jej klinice leczenia niepłodności system alarmowy i kamery pierwszy raz sie tak zachował nie wiem co mam myśleć ledwo przy kasie wytrzymał w kolejce jeszcze ona za nami stanęła
mamusiu hahaha graj graj
a mąż się hmm zestresował

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Martuś te zdjęcia na basenie są boooooskie jak taki maluszek może umieć pływać ślicznego masz synusia
dziękuję hahaha śliczny po mamusi i tatusiu hahaha to żeś mi z rana humor poprawiła

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
c

rehabilitantka powiedziała że super że raczkuje ale nadaj wykrzywia stopy co mu będzie utrudniać chodzenie no i jak to będzie postępować to skończy się na butach ortopedycznych utrzymujących stopy więc na razie ćwiczymy stópki, ale pani jest pod wrażeniem bo fajnie mu idzie no i szybko zaczął
Stary 2011-03-11, 08:32   #1353
śliweńka
Zakorzenienie

http://youcandance.plejada.pl/47,205...2,1,wideo.html

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 08:37   #1354
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta no to kciuki. Pat robi takie postępy, że czuję, że ze stópkami tez będzie dobrze.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

o czad jaka laska

Stary 2011-03-11, 08:42   #1355
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

oby, oby

To samo wczoraj mężowi powiedziałam a on do mnie. Kochanie, ale zapowiada się na to, że przez wiele lat tak będzie. mamy kredyt na 25 lat, jakby nie było to to tak czy siak nas nie stać na życie z jednej wypłaty męża (zobaczymy jak jeszcze będzie z jego drugą pracą) więc w sumie nie wiele się zmieni. I teraz tak, czekać na umowę na czas nieokreślony, którą dają w mojej szkole po 5-8 latach?? Bez sensu (o matko, to napisałam naprawdę ja?? )

Dziś już piątek. Mąż miał lecieć na piechotkę do pracy ale tak pada, że bez sensu. mam nadzieję, że do 10 przestanie choć na chwilę.

no jakby mi dali umowę na 2 lata teraz to się nie zastanawiam ale co z tego jak na razie nie wiadomo nic, nie trzeba czekać na nieokreślony ale w twoim wypadku jak w moim trzeba najpierw poczekać jak się potoczy dalej, wczoraj z TŻ poszliśmy biegać, dziś rano mówię do niego czy w weekend jak idę do pracy pójdzie sam on pow że nie bo nie ma po co ja mówię jak po co chcesz do Dęblina papiery znów złożyć a on że woli firmę założyć niż tak daleko jechać i do wojska bo po co on te studia robił i uprawnienia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-03-11, 08:46   #1356
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Śliweńko ja czekam na umowę, to wiadomo. Tylko wiesz, jeśli już będzie to znowu na rok. Takie czasy

Stary 2011-03-11, 08:48   #1357
śliweńka
Zakorzenienie

no tak ale z drugiej strony będziesz mieć staż

mój TŻ doszedł chyba do wniosku że za mało zarabia że powinien dwa razy więcej by było nas stać bym nie pracowała i dziecko mieć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-03-11 o 08:50
Stary 2011-03-11, 08:48   #1358
martucha84
Zakorzenienie

wowwwww!!

Magda też mam taką nadzieję
Stary 2011-03-11, 08:52   #1359
śliweńka
Zakorzenienie

ja bym się cieszyła jakby umowę przedłużyli bo możliwe też że nas zamkną

chyba @ dostanę bo brzuch mnie boli, muszę iść do reala, pepco i może będzie pan ze stoiskiem z niemieckimi słodyczami i środkami czystości kupowałyście kiedyś tak coś bo ja jedynie z Niemiec przywiozłam na allegro jest tego dużo ale za przesyłkę chcą

ma któraś z Was telewizję N na kartę bo myślimy nad tym doładowanie na rok za miesiąc wyjdzie 13zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-03-11 o 08:54
Stary 2011-03-11, 08:55   #1360
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

mój TŻ doszedł chyba do wniosku że za mało zarabia że powinien dwa razy więcej by było nas stać bym nie pracowała i dziecko mieć
Widzisz.... mój mąz wczoraj poszedł za ciosem i miałam cały piękny wykład na temat naszej przyszłości jeśli będę miała pracę i zajdę w ciąże, to będę miała macierzyński prawda?? Więc kasa będzie. od razu po macierzyńskim chciałabym znowu wrócić do pracy więc zowu by kasa była. O ile rzeczywistość byłaby dla mnie taka miła hehe A na coś takiego, że ja siedzę w domu bez kasy (tzn jeszcze po macierzyńskim) a mąż sam zarabia i jest w stanie nas utrzymać nawet nie myślę, bo to u nas nie realne. Bo u nas sam kredyt+ czynsz to 1500 zł (czyli tyle, ile mąż do ręki zarabia). A gdzie reszta opłat + jedzenie.

Stary 2011-03-11, 08:59   #1361
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

dziękuję hahaha śliczny po mamusi i tatusiu hahaha to żeś mi z rana humor poprawiła
śliczny synuś też takiego będę miała mam nadzieje że już niedługo.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:01   #1362
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Wstalam z bolem i biore sie w garsc... tzn siadam do nauki... ehhh duuuuzo mi jeszcze tego zostalo i chyba sie nie wyrobie ;/
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:08   #1363
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz.... mój mąz wczoraj poszedł za ciosem i miałam cały piękny wykład na temat naszej przyszłości jeśli będę miała pracę i zajdę w ciąże, to będę miała macierzyński prawda?? Więc kasa będzie. od razu po macierzyńskim chciałabym znowu wrócić do pracy więc zowu by kasa była. O ile rzeczywistość byłaby dla mnie taka miła hehe A na coś takiego, że ja siedzę w domu bez kasy (tzn jeszcze po macierzyńskim) a mąż sam zarabia i jest w stanie nas utrzymać nawet nie myślę, bo to u nas nie realne. Bo u nas sam kredyt+ czynsz to 1500 zł (czyli tyle, ile mąż do ręki zarabia). A gdzie reszta opłat + jedzenie.
no właśnie u nas jest tak samo dlatego najpierw czekam na umowę bo jak mam teraz zajść w ciążę przedłużą mi do dnia porodu, później macierzyńskie i kuroniówka a później nic a tak to będzie do czego jeszcze wrócić ja wychowawczego nawet pod uwagę nie biorę, tylko że do dziecka musiałabym tatę zatrudnić bo on jedyny na emeryturze nie wiem czy by on chciał do nas przyjechać a po drugie chyba bym się bała z nim zostawić dziecko też

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-03-11, 09:09   #1364
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się mierzycie miarką pod biustem to ile macie cm?
Ja mam mega problem, bo mam 64cm na głębokim wydechu a wszędzie w sklepach staniki poniżej 70 cm pod biustem nie ma a siedemdziesiątka to mi nad cyce się podciąga
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Gdzie kupujesz 65cm? jakieś znane sklepy? ja w jednym, dosłownie w jednym sklepie znalazłam i to jeszcze zdziwieni byli, że mają taki stanik na sklepie a pytam prawie w każdym bieliźnianym... a o 60cm to już ani jednego nie spotkałam
A miseczkę jaką nosisz o ile to nie tajemnica? bo zauważyłam, że w sklepach internetowych większość o tak małym obwodzie zaczyna się od miseczki D...
Ana ja kupowałam staniki o obwodzie 65 w Atlanticu.
A z rozmiarami miseczek to jest tak, że (jak wytłumaczyła mi pani w Atlanticu właśnie) biustonosze o tak małych rozmiarach rozpoczynają sie najcześciej od rozmiaru C-D bo podobno dla staników o obwodzie 65 cm miseczka C-D odpowiada miseczce A-B stanikow o obwodzie 70 cm.
I rzeczywiście tak jest. Jak kupowałam staniki o obwodzie 70 cm to nosiłam miseczkę B, a jak kupowałam staniki o obwodzie 65 cm to czasem nawet ta miseczka D była mi za mała.
Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Słońce lepiej nic nie planuj, życie to wszystko zweryfikuje. Ja sobie też myślałam, że popracuję do marca itd a tu w grudniu bach i siedzę na zwolnieniu. Wszystko wyjdzie w praniu
Pewnie masz rację, choć niektóre sprawy muszę sobie poukładać już teraz.
Cytat:
Dziewczyny do gina zdążyłam Poszłam się zbadać. I teraz tak. Ognisko hiper cos tam dalej jest. Na razie nie ma to jakiś wyraźnych kształtów więc mięśniakiem dalej tego nazwać nie można. Może się zmienić albo w mięśniaka albo w endometrium. Na razie nie urosło, a raczej zmalało. Bo rok temu było 2,5 x 3 cm a teraz jest 2x 1,88 cm. Ale podobno to też od cyklu zależy. jajniki wszystko spoko, nadżerki brak. za 4 tyg będę miała wyniki cytologii. Więc w sumie kamień z serca, zobaczymy jak z cytologią. Więc za 4 tygodnie mam przyjść do niego po odbiór. Tylko jest jedno ale... gin powiedział, że źle robię, że nie mam dziecka. Ze nie wolno patrzeć na karierę i że przez to ognisko i wieloletnie branie tabletek mogę ale nie muszę mieć problemy. I kazał mi się nad tym poważnie zastanowić. A jak mu powiedziałam, że mąż chcę tylko ja nie do końca to już w ogóle mi się oberwało Ja mąż sie o tym dowiedział, to teraz spokoju nie mam
Super że wszystko Ok.
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
mi nie przeszkadzał, dopiero pod koniec 8 miesiąca mi wyszedł. Nawet w 9 miesiącu udało mi się wejść na konia haha
jednak pod koniec 9 miesiąca było już to uciążliwe, np. podczas ubierania butów musiałam siadać i przewracanie z boku na bok trochę siły wymagało .
U mnie chyba nie bedzie tak pięknie, bo brzuszek już widać. Choć to bardziej moja brzuszkowa oponka niż fasolka, ale jednak jest.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Nagralam dzisiaj filmik naszego domu .. jesli ktos ma ochote sie po nim "pospacerowac" to serdecznie zapraszam
Link do filmiku ---> http://www.youtube.com/watch?v=kh_p7XO6P1U
jestem niezmiennie zauroczona Waszym domkiem.
mam nadzieję że w drugim odcinku pokażesz swój piękny ogród... plissss
Cytat:
i si
klion w ostatnim trymestrze - są kłopoty z obracaniem się czy wstawaniem, ale już w ostatnim miesiącu ja miałam zachwiania równowagi i było mi najzywczajniej ciężko, wejść oo schodach iść na spacer jak był upał... zadyszka jak nic
już sobie to wyobrażam ... biorąc pod uwagę że ja w 2 miesiącu chodzę po ścianach i wywalam się na prostej drodze, mogę przypuszczać, że w 3 trymestrze będę musiała owinąć się kołdrą żeby przeżyć.
Stary 2011-03-11, 09:14   #1365
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
śliczny synuś też takiego będę miała mam nadzieje że już niedługo.
hahahaha ale słodko rozczuliłaś mnie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Wstalam z bolem i biore sie w garsc... tzn siadam do nauki... ehhh duuuuzo mi jeszcze tego zostalo i chyba sie nie wyrobie ;/
przesyłam dobre fluidy

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
już sobie to wyobrażam ... biorąc pod uwagę że ja w 2 miesiącu chodzę po ścianach i wywalam się na prostej drodze, mogę przypuszczać, że w 3 trymestrze będę musiała owinąć się kołdrą żeby przeżyć.
hahahah no powiem że też o tym myślałam bo niezdara była ze mnie ogromna

a ja dziś mam dzień lenia tzn biegam za patem bo już 2 razy próbował się dorwać do listwy zasilającej.... nie mówiąc o dolnej półce stołu hahah zaczęło się
no ale bynajmniej gotować i sprzątać nie trzeba

aaaaa buhahha moja mama kupiła Patowi bączka takiego który wiecie jak się go nakręci to bzyczy i się kręci i kto miał najwięcej radości? TATUS jak się wczoraj wu dorwał to myślałam że połamie tego bąka

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-03-11 o 09:15
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:17   #1366
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu ooo to staracie się??

Śliweńko ja już mam cały zespół chętnych do opieki moi rodzice, moja babcia więc tu się nie martwię, ze nie będę miałą co z dzieckiem zrobić. Moja mama jak się dowiedziała co mi gin powiedział, to już mi suszy głowę czy ma ubranka kupować i że wspiera męża i mam się go słuchać. A ja przecież nawet nie podjęłam decyzji kiedy się będę starała. To znaczy czy w tym roku, czy w następnym czy nie wiem kiedy. A tej się już instynkt babci włączył Wczoraj o 22 moja mama dzwoni i taki tekst " ojejku nie przeszkadzam?? Bo może w y już w praktyce rady lekarza stosujecie?/" padłam

Klion dziekuję

Marta podobno tatuśki mają wielką frajdę eśli chodzi o zabawki dla dzieci a to bączki a to kolejki

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-03-11 o 09:19
Stary 2011-03-11, 09:19   #1367
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Kochana to powiedz mi o co chodzi .. z ta Moniak i Czarkiem oni sa para czy jak? bo zaczelam dopiero teraz ogladac i nie rozumiem co jest z nimi grane

Dziekuje slicznie Hehehe no co Ty po kazdym kacie?
Jeszcze nieeee Ok ok wybierz sobie pokoj ktory chcesz no problemo

Hahaha wiesz ze to by bylo najlepsze wyjscie
brawa za pomysl
tak, oni byli parą. Teraz są na etapie, że zerwali. A widziałaś odcinek jak Zzaruś siedział na wózku inwalidzkim i w upojeniu alkoholowym stwierdził, że mu się śniło, że 30lat mógł chodzić? Mnie ta scena położyła na łopatki. Wymiękłam!

A co do każdego konta - no dobra, każdy pokój?

Cytat:
wczoraj byliśmy w Kauflandzie później Lidlu do którego ledwo weszłam już musiałam wyjść TŻ wyleciał z niego jakby go osa ugryzła bo jakaś kobita młoda mu dzień dobry powiedziała pierwsza on nie wiedział kto to jest aż w domu się okazało że ma jej nr tel przypomniał sobie skąd ją zna bo zakładał w jej klinice leczenia niepłodności system alarmowy i kamery pierwszy raz sie tak zachował nie wiem co mam myśleć ledwo przy kasie wytrzymał w kolejce jeszcze ona za nami stanęła
haha, ale się speszył

Cytat:

no nie wieżę, nie wieżę!

Magda, w końcu mówisz z sensem Ważne, że teraz masz umowę, jak zajdziesz w ciążę pójdziesz na macierzyński, później wrócisz do pracy i wszystko będzie cacy. Więc przemyśl sobie wszystko i podejmijcie na spokojnie decyzje. Trzymam kciuki! I mąż ma racje, Wasza sytuacja diametralnie się nie zmieni w przeciągu najbliższych lat. A jedno co, jesteście młodzi i ambitni więc na pewno gorzej nie będzie. W końcu chcecie się rozwijać. Także odwagi siostro, odwagi!

Cytat:
rehabilitantka powiedziała że super że raczkuje ale nadaj wykrzywia stopy co mu będzie utrudniać chodzenie no i jak to będzie postępować to skończy się na butach ortopedycznych utrzymujących stopy więc na razie ćwiczymy stópki, ale pani jest pod wrażeniem bo fajnie mu idzie no i szybko zaczął
Niesamowite, że Patruś zrobił takie postępy! Szok!
Mam nadzieje, że stópki też szybko będą w normie.

I miałam się już Ciebie dawno pytać, Patruś ma dziurkę w brodzie prawda? Na każdym zdjęciu mu się przyglądam i nigdy nie jestem pewna Ale będzie podrywał laski!

Cytat:

Śliweńko, a Ty chcesz całkiem zrezygnować z pracy jak zajdziesz w ciąże? Nie chcesz wracać do pracy po macierzyńskim? W Twojej sytuacji pewnie już teraz rozglądałabym się za nową pracą. Jeśli tamta praca jest taka nie pewna, to może warto się porozglądać?

Ale mnie dzisiaj komplement spotkał... szłam na tramwaj i szedł jakiś koleś z na przeciwka i mówi do mnie, "ale masz mega d.upne oczy" - se znalazł sposób na podryw

Wczoraj z mężem rozmawialiśmy o imionach dla potencjalnych dzieci i jak dla chłopców mamy i to nawet kilka, tak dla dziewczynki żadnego. No oprócz Lucynki i Emilki (które jeszcze są ok,) ale za to Rozalia i Franciszka miażdżą

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:24   #1368
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

Śliweńko ja już mam cały zespół chętnych do opieki moi rodzice, moja babcia więc tu się nie martwię, ze nie będę miałą co z dzieckiem zrobić. Moja mama jak się dowiedziała co mi gin powiedział, to już mi suszy głowę czy ma ubranka kupować i że wspiera męża i mam się go słuchać. A ja przecież nawet nie podjęłam decyzji kiedy się będę starała. To znaczy czy w tym roku, czy w następnym czy nie wiem kiedy. A tej się już instynkt babci włączył Wczoraj o 22 moja mama dzwoni i taki tekst " ojejku nie przeszkadzam?? Bo może w y już w praktyce rady lekarza stosujecie?/" padłam

Klion dziekuję

Marta podobno tatuśki mają wielką frajdę eśli chodzi o zabawki dla dzieci a to bączki a to kolejki

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
tak, oni byli parą. Teraz są na etapie, że zerwali. A widziałaś odcinek jak Zzaruś siedział na wózku inwalidzkim i w upojeniu alkoholowym stwierdził, że mu się śniło, że 30lat mógł chodzić? Mnie ta scena położyła na łopatki. Wymiękłam!

A co do każdego konta - no dobra, każdy pokój?

haha, ale się speszył

no nie wieżę, nie wieżę!

Magda, w końcu mówisz z sensem Ważne, że teraz masz umowę, jak zajdziesz w ciążę pójdziesz na macierzyński, później wrócisz do pracy i wszystko będzie cacy. Więc przemyśl sobie wszystko i podejmijcie na spokojnie decyzje. Trzymam kciuki! I mąż ma racje, Wasza sytuacja diametralnie się nie zmieni w przeciągu najbliższych lat. A jedno co, jesteście młodzi i ambitni więc na pewno gorzej nie będzie. W końcu chcecie się rozwijać. Także odwagi siostro, odwagi!

Niesamowite, że Patruś zrobił takie postępy! Szok!
Mam nadzieje, że stópki też szybko będą w normie.

I miałam się już Ciebie dawno pytać, Patruś ma dziurkę w brodzie prawda? Na każdym zdjęciu mu się przyglądam i nigdy nie jestem pewna Ale będzie podrywał laski!

Śliweńko, a Ty chcesz całkiem zrezygnować z pracy jak zajdziesz w ciąże? Nie chcesz wracać do pracy po macierzyńskim? W Twojej sytuacji pewnie już teraz rozglądałabym się za nową pracą. Jeśli tamta praca jest taka nie pewna, to może warto się porozglądać?

wrócę do pracy tylko muszę mieć najpierw do czego bo umowę mam do końca lipca tego roku, poza tym nowej pracy szukam od lipca zeszłego roku byłam na rozmowach i nic, już nawet miałam skierowanie do lekarza by pracować w dd i na drugi dzień się jednej osobie forma mojej umowy odwidziała
chłopca pow już TŻ jak będziemy mieć to będzie Pawełek

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-03-11 o 09:25
Stary 2011-03-11, 09:27   #1369
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia ja też nie wierzę, że to ja tak napisałam i tak myślę chyba coś się we mnie zmienia i pęka Bo wiesz... jak tak czekałam w tej przychodni u lekarza i się tak bałam i co chwila sobie powtarzałam jaka ja jestem głupia, że tak późno poszłam i że jak się okaże , że mi to urosło i mi wytną to nigdy dzieci nie będę miała i w ogóle. I tak sobie obiecałam, ze jak będzie lepiej to zmienię podejście i nie będę taka egoistyczna. Poszłam na badania a tu ognisko zmalało i jeszcze teksty gina. Potem teksty męża i mojej mamy którzy mnie argumentami przytłoczyli i w sumie zdałam sobie sprawy, że już nie umiem ich odpierać.... A poza tym idzie wiosna

Gucia a komplemetn wymiata. Ja za to mam masę imion dla dziewczynek, które mi sie podobają a dla chłopca nie mam ani jednego

Czas edycji: 2011-03-11 o 09:29
Stary 2011-03-11, 09:35   #1370
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie musze sie wyleczyć z infekcji, trzeci dzień biorę Betadine jeszcze przedemną 11 dni i mam nadzieje że mi to pomoże i zaczniemy sie starać niedługo mam nadzieje.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:42   #1371
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
U mnie chyba nie bedzie tak pięknie, bo brzuszek już widać. Choć to bardziej moja brzuszkowa oponka niż fasolka, ale jednak jest.

pokaż brzucholek, pokaż!

No i tekstem o kołdrze, mnie rozłożyłaś na łopatki!

Cytat:
aaaaa buhahha moja mama kupiła Patowi bączka takiego który wiecie jak się go nakręci to bzyczy i się kręci i kto miał najwięcej radości? TATUS jak się wczoraj wu dorwał to myślałam że połamie tego bąka
ostatnio byliśmy u dziadków TŻeta. Jego mała kuzynka zostawiła tam takie małe śmigiełko z Jajka Niespodzianki. Jak mój mąż się do tego dorwał to wydawało się, że nie przestanie. Działało dokładnie tak samo jak bączek...

Cytat:
wrócę do pracy tylko muszę mieć najpierw do czego bo umowę mam do końca lipca tego roku, poza tym nowej pracy szukam od lipca zeszłego roku byłam na rozmowach i nic, już nawet miałam skierowanie do lekarza by pracować w dd i na drugi dzień się jednej osobie forma mojej umowy odwidziała
chłopca pow już TŻ jak będziemy mieć to będzie Pawełek
No to mam nadzieje, że wszystko się ułoży.

Mi ostatnio się podoba strasznie imię Leon, ale będzie Juruś. (A jak się ziści mój sen o trojaczkach to będzie Jerzy, Jacek, Jan) Gorzej z babeczkami

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Gucia ja też nie wierzę, że to ja tak napisałam i tak myślę chyba coś się we mnie zmienia i pęka Bo wiesz... jak tak czekałam w tej przychodni u lekarza i się tak bałam i co chwila sobie powtarzałam jaka ja jestem głupia, że tak późno poszłam i że jak się okaże , że mi to urosło i mi wytną to nigdy dzieci nie będę miała i w ogóle. I tak sobie obiecałam, ze jak będzie lepiej to zmienię podejście i nie będę taka egoistyczna. Poszłam na badania a tu ognisko zmalało i jeszcze teksty gina. Potem teksty męża i mojej mamy którzy mnie argumentami przytłoczyli i w sumie zdałam sobie sprawy, że już nie umiem ich odpierać.... A poza tym idzie wiosna

Gucia a komplemetn wymiata. Ja za to mam masę imion dla dziewczynek, które mi sie podobają a dla chłopca nie mam ani jednego
Tak mi się wydawało, że potrzebujesz impulsu! I dobrze, że nie jest za późno, dobrze, że impuls jest pozytywny. Także teraz tylko oswój się z tą myślą i działaj! Jak to mówi mój gin - dobrze jest się starać w wiosenno letnich miesiącach - więc idealny moment, żeby się zdecydować

Jakie podobają Ci się imiona? U nas jeszcze wczoraj oprócz Franciszki na tapecie była Antonina

Stary 2011-03-11, 09:44   #1372
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż brzucholek, pokaż!

No i tekstem o kołdrze, mnie rozłożyłaś na łopatki!

ostatnio byliśmy u dziadków TŻeta. Jego mała kuzynka zostawiła tam takie małe śmigiełko z Jajka Niespodzianki. Jak mój mąż się do tego dorwał to wydawało się, że nie przestanie. Działało dokładnie tak samo jak bączek...

No to mam nadzieje, że wszystko się ułoży.

Mi ostatnio się podoba strasznie imię Leon, ale będzie Juruś. (A jak się ziści mój sen o trojaczkach to będzie Jerzy, Jacek, Jan) Gorzej z babeczkami

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Tak mi się wydawało, że potrzebujesz impulsu! I dobrze, że nie jest za późno, dobrze, że impuls jest pozytywny. Także teraz tylko oswój się z tą myślą i działaj! Jak to mówi mój gin - dobrze jest się starać w wiosenno letnich miesiącach - więc idealny moment, żeby się zdecydować

Jakie podobają Ci się imiona? U nas jeszcze wczoraj oprócz Franciszki na tapecie była Antonina

ja mam braci bliźniaków Damiana i Sebastiana

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-03-11, 09:45   #1373
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia mi dawno temu wróżka powiedziała, że będę miała 4 dzieci (pierwszy ma być chłopak). I teraz tak. Wszystko ci mi do tej pory powiedziała, sprawdziło się Mąz się tylko śmieje, że 2 dzieci z nim, ale kolejna dwójka to on nie wie, chyba z kochankiem aaa i u nas jest jeszcze tak, że jak nie będzie chłopaka to nazwisko zaginie bo w PL jest tylko 7 osób z tym nazwiskiem i tylko mąż może je przedłużyć

Stary 2011-03-11, 09:47   #1374
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
o tak nawet wczoraj znalazł jakieś auto dla dziecka - w którym dziecko siedzi i kieruje i ono jest na napędy i to wygląda tak że dziecko siedzi w środku rusza kierownicą ale rodzic ma do tego auta sterowanie i idzie za nim i steruje.. i się tata wkręcił bo Pat będzie jechał a on będzie sterował jak formułką mam dwóch chłopców malutkich w domu

Cytat:
ma dziurkę ma no będzie podrywał cóż zrobić, mam nadzieję że jednak Rybulkowej Maji będzie wierny hahahaha
teeee masz dupne oczy
a Emilka też mi się podoba to jest mój typ nr 2 po Zu

Cytat:
oooo faceci...
Stary 2011-03-11, 09:48   #1375
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia dla dziewczynek to: Julcia, Natalka, Zosia, Antosia i Zuzia Dla chłopców nie mam wcale. Kiedyś mi się Kacperek podobał, ale już rezygnuję Tak samo jak z Benjamina zrezygnowałam, bo Benek mi się nie podoba. Zostaje jeszcze Amadeusz Ale na niego mąż się nie chce zgodzić więc dupa.

Marta ale czad musi być takie autko. Nie widziałam takiego. Super sprawa, tak mi się wydaje po opisie

o matko, muszę się zbierać. Koleżanka z pracy dzwoniła i prosiła abym zaszła do kwiaciarni po bukiet dla niej....

aaaa i jeszcze bym zapomniała. Typ męża to Alicja (ksywka delicja - pasuje do nazwiska )

Czas edycji: 2011-03-11 o 09:50
Stary 2011-03-11, 09:48   #1376
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia mi dawno temu wróżka powiedziała, że będę miała 4 dzieci (pierwszy ma być chłopak). I teraz tak. Wszystko ci mi do tej pory powiedziała, sprawdziło się Mąz się tylko śmieje, że 2 dzieci z nim, ale kolejna dwójka to on nie wie, chyba z kochankiem aaa i u nas jest jeszcze tak, że jak nie będzie chłopaka to nazwisko zaginie bo w PL jest tylko 7 osób z tym nazwiskiem i tylko mąż może je przedłużyć
Rodzina męża jest bardzo "rodowa" i oni bardzo piastują swoje nazwisko, najstarszych itp, itd. Mąż też ma "nakazane" spłodzić syna

Stary 2011-03-11, 09:50   #1377
martucha84
Zakorzenienie

Gucia Leon też mi się podoba bardzoooooooo

Madzialenka jak siedem osób - teść, mąż, 2 siostry, ty i teściowa tak? to 6? kto jeszcze i nie ma nikogo więcej serio? a jak to sprawdzaliście?
Stary 2011-03-11, 09:51   #1378
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 09:52   #1379
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

jak byliśmy u kuzyna z zaproszeniem na wesele pytał czy zostanę przy swoim nazwisku jak pow że nie to on się oburzył za dużo pomyłek miałam z nazwiskiem panieńskim teraz już trochę mniej mylą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-03-11, 09:53   #1380
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia Leon też mi się podoba bardzoooooooo

Madzialenka jak siedem osób - teść, mąż, 2 siostry, ty i teściowa tak? to 6? kto jeszcze i nie ma nikogo więcej serio? a jak to sprawdzaliście?
Leon to nasz pierwszy syn samochód

Marta jest taka stronka , gdzie się patrzy ile jest osób w Pl z danym nazwiskiem i nawet województwami to leci. Potem jej poszukam i napiszę. No więc tak: teść, teściowa, mąż, ja, 2 siostry męża i siostra teścia, która jest starą panną i ma już ponad 60 lat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości