![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ile czytacie?
Z tym czytelnictwem podobno w Polsce ciężko, więc ciekawa jestem ile czytacie - miesięcznie, rocznie?
Ja się staram jedną książkę na miesiąc przeczytać, ale łatwe to nie jest... A i tak wiele ludzi patrzy na mnie jak na nienormalną - książka zamiast Internetu?
![]() |
#2 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Ile czytacie?
Idealny temat dla mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nazywam się kate_rossi i jestem książkocholiczką
![]() Mój mąż jak widzi że zaczynam nową książkę to wie że nie pójdę spać/ nie ugotuję/ nie sprzątnę dopóki nie skończę. Czytam średnio 3-4 książki tygodniowo, niestety nie stać mnie żeby miesięcznie kupować sobie ok 15 książek. Są takie książki które muszę mieć swoje, jak np wszystkie Chmielewskie. Korzystam z chomika i zamieszczonych tam ebooków.
![]() |
#4 |
|
Ja często kupuję książki na wyprzedażach, na allegro, w biedronce są często po 12 zł. Gdzie się da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Buc
|
Cytat:
o matko, dla mnie ebook to nie książka, nie umiałabym tego czytać. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
|
Dużo książek wypożyczam także z biblioteki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja na początku też nie mogłam się przestawić. Robiłam parę podejść aż w końcu książka tak mnie wciągnęła że zapomniałam że czytam ją na kompie. Od tamtej pory komputer mi nie przeszkadza. Wiadomo że to nie to samo co prawdziwa książka, ale cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wow! To znaczy, że z naszym czytelnictwem nie jest tak źle
![]() Ale jak macie na to czas? Ja w nawale obowiązków przeznaczam czas na czytanie w środkach komunikacji i zawsze godzinkę przed snem. I w takim tempie wychodzi książka, dwie miesięcznie... Ale jak jest urlop to co innego - czasu jest więcej ![]()
![]() |
#9 |
|
Też czytam w środkach transportu, w domu, gdzie się da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Buc
|
Cytat:
a biblioteka? ja regularne ogołacam to miejsce z książek. ![]() Cytat:
nie cierpię czytać w środkach komunikacji, nie mogę się skupić i książka mi nie smakuje. ![]() czytam dużo w weekendy,czasem cała sobota jest na to przeznaczona plus wieczorami w tygodniu. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze ubolewam nad tym, że nie mogę czytać np. w autobusie
![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jak chodzi o e-booki, to też nie mogę ich czytać... Książka to książka, dla mnie nie może być na ekranie.
A w środkach komunikacji o dziwo mogę się skupić. To znaczy w tramwaju tak - jedzie w miarę stabilnie, więc zatapiam się w lekturze i pięknie odcinam od rzeczywistości. Za to autobusy za bardzo bujają, nie mogę czytać, bo robi mi się niedobrze.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Przeciętnie jedną książkę na tydzień, czasem więcej (jak coś mnie bardzo wciągnie albo mam dużo czasu), czasem mniej (jak mam dużo pracy/nauki lub jakiś intensywny tydzień). W swoim otoczeniu czytam najwięcej, co jest smutne, zwłaszcza, że moi znajomi to inteligentni i wyksztalceni ludzie. Sami przyznają, że nie chce im się czytać
![]() Książki najczęściej wypożyczam z biblioteki, czasem kupuję.
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
jedna dwie książki w tygodniu zależy od czasu no chyba że książka jest niesamowicie wciągająca to czytam do późnej nocy dopóki mi oczy nie odmówią posłuszeństwa
![]() czytać podczas jazdy autobusem nie potrafię bo jest za głośno i nie mogę się skupić no chyba że nie mogę wytrzymać to się "zmuszam" ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
jak tylko mam wolną chwilę staram się coś czytać, korzystam z biblioteki, czasem kupuję, pochłaniam duże ilości fantastyki
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Jedna książka tygodniowo to minimum. Jedną tygodniowo czytam jak mam od groma zajęć, obowiązków i na dodatek jestem chora więc śpię jak najwięcej.
Średnio czytam 8-10 w miesiącu ale teraz staram się wolnej bo mnie na książki nie stać a z biblioteką się nie lubimy. Oczywiście muszę czytać niektóre książki kilka razy, żeby mieć co czytać ![]() Na szczęście na każdą okazję dostaję stos książek ![]() Jeśli pojawia się coś na co czekałam (kolejny tom trylogii itd.) to czytam to w jeden dzień (i jedną noc), nie ważne ile ma stron, nie zasnę póki nie skończę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Też jestem książkoholiczką
![]() ![]() ![]() ![]()
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ooo matko! Ja jak jedną w miesiącu przeczytam, to jest dobrze...jak wy na to znajdujecie czas? POza tym masę magazynów czytam i w necie dużo, ale nadal nie wyobrażam sobie jak łączycie to z normalnymi codziennymi obowiązkami?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja też kocham książki, dla mnie nie ma nic przyjemniejszego niż wieczór z dobrą książką. Ostatnio starsznie mi się spodobała książka "Jillian Westfield wyszła za mąż". Kobieca i bardzo przyjemna powieść. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Buc
|
Cytat:
fakt faktem, że codziennie nie ma za dużo czasu na czytanie, ale w weekend za to jest go wystarczająco - średnio weekendowo czytam od jednej do dwóch książek. Oczywiście jeśli nie mam jakiś innych planów ale i tak staram się coś przeczytać. ![]()
![]() Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2011-03-11 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za to kompletnie nie mogę czytać na wykładach, chociaż teoretycznie jest ciszej i wygodniej niż w komunikacji miejskiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy dzieliłam jeden komputer z resztą rodziny czytałam dużo, choć studiowałam dwa kierunki. Teraz dorobiłam się własnego PC i na czytanie ciągle brak czasu, choć jeden "mgr" jest. Staram się, żeby była to przynajmniej 1 (2) ksiażki miesięcznie. Niestety osobiście obserwuję, że młodsze pokolenie woli siegać po łatwe (często niesprawdzone i chaotyczne) informacje do internetu niż przewertować kilka książek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Buc
|
Cytat:
bo niestety komp to straszy pochłaniacz czasu. dlatego ja się staram robić weekendy bez internetu, wystarczy, że pięć dni tyg spędzam przed monitorem.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja czytam non stop jakąs książkę
![]() ![]() ![]() przy dobrych wiatrach wychodzi mi jakieś 15-20 książek na rok
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście zależy od czasu i grubości książki, ale preciętnie 1 tygodniowo, a w ciągu roku ponad 50 ![]() I wszyscy u mnie w domku tak czytaja ![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() A znacie stronkę lubimyczytac.pl ? Bardzo fajna, lepsza od biblionetki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czytam podobną ilość do Evaniesamy.
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-03-11 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
czytam minimum 6 książek miesięcznie, najczęściej korzystam ze zbiorów bibliotecznych.
![]() czytam w pociągu/busie, kiedy kursuje między uczelnią a domem, kiedyś było ciężko mi się skupić, teraz daję radę. i podróż od razu duużo szybciej mija. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Melduje się kolejna książkoholiczka.
![]() Czytam 4-5 książek miesięcznie. Chociaż pewnie kiedy zacznę studiować ta liczba zmaleje...W przeważającej części są to książki wypożyczane z biblioteki, bo uwielbiam to miejsce i mało gdzie czuję się tak komfortowo. ![]() Z racji tematu pozwolę sobie przy okazji zachęcić do strony lubimyczytac.pl - to taki książkowy last.fm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.