|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cytat:
Cytat:
![]() moja babcia miala na imie Lucyna ładne imietak w ogole od dzis zaczelam diete dukana.probowałyscie? choc nie wiem ile wytrzymam, juz mi burczy w brzuchu
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
india
za pozytywne podejście, trzymam kciuki za diete
|
|
#1413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy Natalka wybierze weekend na przyjście na świat ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() super! Na pewno spędzicie miły dzień!Powodzenia w dukowaniu Jak ta dieta jest tak skuteczna jak mówiły dziewczyny - to warto
|
|
#1414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdanie pogrubione mówi samo za siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem tylko ja do tej pory w normalnym sklepie znalazłam jeden stanik w rozmiarze 65C a na typowe firmówi po dwie stówy, mnie nie stać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do pięciu razy sztuka ![]() ![]() z czego mój mąż jest próbą trzecią ![]() |
||||||
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
no juz zmykam do nauki
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nawet z tej okazji wygralam u meza flaszeczke bo sie gdzies tak w polowie ciazy załozylismy o to czy sie bede kulac czy normalnie chodzic jestem jestem pospałysmy sobie![]() noooooo oby do niedzieli ja to czekałam na ten moment az mi pepek wywali a tu niccccc płaski jest na równo z brzuchem noooooo to dobrze i niedobrze dobrzez ze z tym hiper czyms jest lepiej i oby nie rosło wiecej, a niedobrze ze mowiłas mezu.... bo bedzie cie teraz mowił o dziecku ciagle a z twoim nastawieniem to roznie moze byc a nie ma sie co zmuszac jesli nie jestes pewna na milion % juz nawet nie ma 100 tylko na milion no i cie nie wyrwał na takiego teksciora??????? nooooo zobaczymy kiedy ci sie znow zmieni na nie ![]() ![]() obstawiamy zakłady?? pijemy pijemy ja oczywiscie soczkiem ale pijemy ![]() e tam zdasz na pewno nastepnym razem Żabciu piekna przestrzen juz ci kiedys pisałam normalnie mozna sie ganiac na rowerze ![]() a mnie brzuch stwardnial i pobolewna na lekki okres[/QUOTE] tyle, ze ja mam bol spojenia lonowego, ktore czasem tak mi daje popalic, ze prawa noiga wlocze a nie chodze stad ten smieszny chod ![]()
|
||
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra nie wiem jak ja przeżyje ten weekend... perspektywa całych dwóch dni w szkole od rana do wieczora mnie przerasta, tym bardziej, że mam taaaaki katar, gadam przez nos, kicham średnio 2 razy w przeciągu 10 minut... kaszel chce mnie udusić
mało brakuje a bym zwymiotowała... stan podgorączkowy się utrzymuje... i do tego dostałam dzisiaj @.... no zwariuje... a teraz mam pisać pracę domową, która miałam robić od poniedziałku, a jakie kompletnie nie mam siły...
|
|
|
|
#1419 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[QUOTE=ktosia86;25652379] ![]() Czemu ja wcześniej o to nie spytałam teraz muszę nadrobić moje pół roku bez camemberta ![]() Jakbyś jeszcze teraz zaszła w ciążę, to umowę przedłużą ci do porodu i dostaniesz macierzyński. Lepsza taka opcja, niż czekanie na umowę, której mogą nie przedłużyć ![]() [QUOTE] teraz już chyba za późno brzuch mnie już boli na @ a musiałabym być powyżej trzeciego miesiąca by przedłużyli do dnia porodu a zostało już 4,5 do końca umowy chyba z kapusty Cytat:
tak jak pisałam znam osoby co stosowały i rezultaty widoczne ja jak na razie będę brać chrom z zieloną herbatą , słodzik, zero słodyczy bo pochłaniam je gdzie tylko leżą, wczoraj z TŻ już biegałam, dziś rowerek w domu chyba zaplanuje z powodu bólu i muszę odkopać moją płytę gdzieś z fitnessem
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-03-11 o 11:53 |
||||
|
|
|
#1421 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc zostałabym w domu z gorączką
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to przesąd - to tak jak zgaga w ciąży = się owłosione dziecko - mój Pat urodził się z mega czupryną a zgagę miałam raz na początku ciąży, opierałam się brzuchem i znamion brak, włosy farbowałam pat rudy nie jest, korale nosiłam pępowiną się nie owinął.. można wymieniać i wymieniać... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ana*** do lekarza po l4! śliweńka mam cyfrę + no i mogę nagrywać Rosette właśnie nie wiem muszę na necie poszukać.. bo godzina serio głupia...
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]
tyle, ze ja mam bol spojenia lonowego, ktore czasem tak mi daje popalic, ze prawa noiga wlocze a nie chodze stad ten smieszny chod ![]() [/QUOTE]a lekarz ci nie dał nic na ten bol bo ja łykałam jak mi sie zaczeło spojenie rozchodzi takie tablety na bazie wywaru cielecego kurde jak one sie nazywaly Ossopan i mi przeszło rozchodzenie sie zatrzymało i bol ustał nie nie kochane to takie moje zboczenie z tym opieraniem, nawet maz nie moze mocniej nacisnac na brzuch czy przytulic, bo ja mam znamie na policzku (naczyniak) i własnie mam go dlatego ze mama weszła na drabine w ciazy drabina sie zachwiała i mama sie mocniej przycisneła do drabiny imi sie odcisneło i nie chce tego samego dla corki bo o ile teraz nie robi to namnie zadnego wrazenia nawet nie pamietam ze to mam to jak byłam dzieckiem to przeszkadząło mi to bardzo, a leczenie tego było koszmarem dla mnie ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
nie martus ja nie patrze pod katem przesądów (nawet nie wiedziałam ze taki jest z tym opieraniem, tylko nie chce zeby sie sytuacja powtórzyła co ze mna nawet mama pilnuje jak sie widzimy zebym sie nie opierała
|
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w sobotę przed zajęciami mam się jeszcze spotkać z koleżanką i mamy spróbować ułożyć jakieś proste kroki do walca bo mamy za 2 tyg. to przedstawiać a inaczej nie ma kiedy... ehhh mieszkamy od siebie jakieś 150km... no i do oddania różne prace... najwyżej się urwę ale iść muszę |
||
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
no wasnietyle, ze ja mam bol spojenia lonowego, ktore czasem tak mi daje popalic, ze prawa noiga wlocze a nie chodze stad ten smieszny chod ![]() [/QUOTE]Cytat:
powiedzial, ze na to nic sie nie da zaradzic a o tych tabletach peirwsze slysze ten bol to ja jak najbardziej naturalny jest, ale nie kazda go ma a o tym znamieniu to jakies bujdy jak dla mnie... przeciez dziecko chronia wody
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-11 o 12:12 |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
gorączki nie mam jedynie stan podgorączkowy 37,2
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
anika kochana ale to jest mało możliwe, jakbyś nie miała znamienia? albo w innym miejscu to co to też by się coś przypomniało przez co się mogło tak stać... dla mnie to tylko i wyłącznie przesąd, a wszytko podciągnąć pod sytuacje można...
ale to tylko moje zdanie..
|
|
#1430 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym wkurza mnie jak patrzy się w sufit w trakcie swoich wypowiedzi w Maglu. Cytat:
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie dal mi.. powiedzial, ze na to nic sie nie da zaradzic a o tych tabletach peirwsze slysze ten bol to ja jak najbardziej naturalny jest, ale nie kazda go ma a o tym znamieniu to jakies bujdy jak dla mnie... przeciez dziecko chronia wody [/QUOTE]no mi ten osspoan pomógł i nakazała jest duzo galaretek na wywrze bo one kosci wzmacniają i sie spojenie przez to nie rozchodzi a o znamieniu moze i bujda dla was. ja naczyniak mam przez naciśniecie i nie chce zeby moja córka tez miała przez niedopatrzenie ale mowiłam ze to moje zboczenie takie wbiłam sobie do głowy i pilnuje sie jak gupia
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego przesądu to ja znam ale trochę inny... no i narazie się sprawdził
chyba sprawdził, bo nie wiadomo co by było gdyby...Mianowicie polega on na tym, że jak kobieta się wystraszy i ze strachu się "dotknie" w jakieś miejsce to tam będzie znamię lub "ogień"... Np. moja mama ma duże znamię na ramieniu i podobno było tak, że babcia się wystraszyła, że coś jej idzie po ręce i się szybko złapała i tak jakby palce się odbiły... drugi przykład to kobieta ciężarna (jakaś znajoma) widziała pożar i dłońmi złapała się za swoją twarz... i dziecko urodziło się z "ogniem" na buzi takie czerwone plamy... ale czy te sytuacje rzeczywiście maja z tym związek nie wiem..
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też się kojarzy z przesądami, bo w zaleceniach lekarskich tego nie słyszałam ![]() Musiałabyś mieć ukończony 12 tydzień ciąży, a tygodnie liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. |
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i z koleżanką możesz się spotkać przed przyszłymi zajęciami. Przemyśl to jeszcze.
|
|
#1435 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz po porodzie mamie powiedział ze sie uderzyła o cos ze takie sie pojawiło i ze trzeba bedzie leczyc długo ( i leczyłam do 14 roku zycia i wspominam to koszmarnie- wypalanie ciekłym azotem na zmiane z zabiegami naswietlania) a ze sie pojwiło na policzku no coz przypadek moja kolezanka ma takiego duzo wiekszego naczyniaka na plecach (notabene jej mama mieszkała z moja mama w jednej klatce za młodu) no i jak sie monia urodziła i sie okazało ze ma naczyniak to przy rozmowie naszych mam wyszło ze mama moniki ze przewrociła w ciązy i uderzyła....
|
|
|
#1437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To udowodnione medycznie?Przeczytałam Twoje przykłady i dla mnie nadal to nie ma związku Bo skąd akurat wiadomo, ze jak Twoja mama się oparła to Ty akurat tam miałaś buźkę? Równie dobrze mogłaś mieć pupkę, nóżkę, rączkę itp, więc to totalny przypadek.I w ten sposób właśnie powstają zabobony
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-03-11 o 12:14 |
|||
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo ale ty mowisz o przesadach o ogniach myszkach i takich tam a jak o obawie przed uderzeniem w brzuch i zeby sie nie odcisneło na małej ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
zaraz po tym uderzeniu mama zaczeła krwawic i lezała na podtrzymaniu a potem urodziłam sie z naczyniakiem i lekarze w wypisach opisali to ze wiaza to z tym wczesniejszym uderzeniem
|
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mi ten osspoan pomógł i nakazała jest duzo galaretek na wywrze bo one kosci wzmacniają i sie spojenie przez to nie rozchodzi a o znamieniu moze i bujda dla was. ja naczyniak mam przez naciśniecie i nie chce zeby moja córka tez miała przez niedopatrzenie ale mowiłam ze to moje zboczenie takie wbiłam sobie do głowy i pilnuje sie jak gupia[/QUOTE] MI NIC NIE POMAGA NAWET NAPROXEN Ale teraz jest juz lepiej Cytat:
![]() czasem wolalabym w ogole nie miec internetu
|
||
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
i Wy naprawdę wierzycie w te przesądy..?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

ładne imie

mało brakuje a bym zwymiotowała... stan podgorączkowy się utrzymuje... i do tego dostałam dzisiaj @.... no zwariuje... a teraz mam pisać pracę domową, która miałam robić od poniedziałku, a jakie kompletnie nie mam siły...

w sobotę przed zajęciami mam się jeszcze spotkać z koleżanką i mamy spróbować ułożyć jakieś proste kroki do walca bo mamy za 2 tyg. to przedstawiać a inaczej nie ma kiedy... ehhh mieszkamy od siebie jakieś 150km... no i do oddania różne prace... najwyżej się urwę ale iść muszę