![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
Czyli jeszcze raz:
Mam: - zamówioną salę - zamówiony kościł - suknię ślubną - zamówionego fryzjera, umówione farbowanie - jutro próbna fryzura) - podziękowania dla gości się robią ![]() - dodatki do dekoracji domu (tiul, organtyna, wstążki atłasowe, balony itp) - etykiety na wino - umówioną kosmetyczkę - zaliczony kościół, wszystkie czuwania itp. - samochód - fajnych świadków ![]() - księga gości - zaproszenia nie wszystkie rozdane - podziękowania dla rodziców (jeszcze nie pełne) - podziekowania dla świadków - kamerzystę - fotografa - dj wodzirej Nie mam: - narzeczony: garnitur i dodatki - odchudza się ![]() - zamówionego bukietu, dla świadkowej chcę jakąś bransoletkę z kwiatów, które będę mieć w bukiecie - bolerka, welonu (na ostatniej przymiarce) - butów - po które jadę za tydz ![]() - kolczyków - wizażystki - alkoholu (mam na oku tą wódkę weselną i wino brasco) - napojów (soki musimy kupić we własnym zakresie) - inne dodatki (ustalenie menu, wybranie tortu) - spisanego protokołu małżeńskiego - musimy iść do urzędu stanu cywilnego - nie wiem co z dekoracją kościoła - transport dla gości, czy busy czy autobus? Czy zapomniałam o czymś jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie jeszcze obrączki mamy zamówione
![]() 25 marca je odbieramy ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- My mieliśmy jechać z tatą ale potem ten stres czy świadkowie wszystko mają, czy czegoś nie pominą więc wolimy jechać z nimi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
właśnie można by napisać co każda ma załatwione i może ktoś skorzysta (tak na wątku PM 2011 robiłyśmy)
ja auta też nie wynajmuję (szkoda kasy), od taty się weźmie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co dajecie rodzicom w ramach podziękowań? wiem, że nie wszędzie się praktykuje takie podziękowania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja pisalam w poprzedniej czesci, nic sie u mnie niestety od tamtego czasu nie zmienilo
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
My byśmy chcieli coś innego, no wiecie nie takie gadanie do rodziców, czytanie podziękowań przy wszystkich, myślałam nad jakąś prezentacją komputerową, fajnie zrobioną... jakieś nasze zdjęcia...i np. przeczytany przez nas tekst podziękowań...na naszej sali jest taka możliwość, gdyż jest tam projektor...
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- My mamy tak: słodkości - czekoladki z naszym zdjęciem kwiaty pościel i takie fajne dyplomy ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- a ciekawa jestem czy moja kuzynka też odwiedza te forum, bo wesele ma przede mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Kurde nie zdążyłam i znowu na 2 stronie wylądowałam.
Cze dziewczynki. Idę kawkę robić ![]() Byłam dzisiaj popatrzeć na ślubne buty i kiszka ale znalazłam srebrne bez palców są ładne ale nie wiem czy mi będą srebrne pasować do mojej sukienki ![]()
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
www.butyslubne.com.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja smutno zacznę ten wątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu aż tyle? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tyle,bo mam mega duże cylindry... I jeszcze szkła sferyczne... Jak byłam mała okulista nie zauważył mojego astygmatyzmu-debil jeden!!! I przez niego teraz muszę tyle płacić a i tak nie widzę dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
a z tym funduszem to szkoda słow... ja miałam jechać do sanatorium a czekać trzeba 17 miesięcy ale jak chcesz prywatnie to od razu... musze iść do laryngologa - czekać pół roku, do kardiologa - czekać ponad pół roku.... masakra...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nikt mi nic nie poradzi...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie majówki w kolejnej części
![]() Troszkę mam do nadrobienia za wami, ale mam nadzieję że dam radę ![]() Wczoraj przyszły etykiety na alkohol i tablice na samochód, jutro mam do odebrania obrączki- tylko nie wiem czy zdążę, ponieważ teściowa ma imieniny i muszę jechać na gościnę. Asiu to coś mało dostałaś z funduszu, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja też noszę okularki i muszę je niedługo wymienić, tyle że teraz to szkoda mi KASY. Betty - Dla rodziców robimy fotoksiążke, myśleliśmy o prezentacji, ale pewnie z tego nic nie wyjdzie, ale tu masz link gdzie możesz sobie zobaczyć moim zdaniem fajną prezentację, coś takiego wcześniej chciałam zrobić: http://www.youtube.com/watch?v=jeutcMDaSq4 Zastanawiam się czy gościom wręczyć jako podziękowania takie malutkie słoniki, myślałam też o migdałach, ale temat jest jeszcze otwarty. |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Joasiunia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
A to mój TŻ ostatnio dał 800 zł za okulary i nic w nich szczególnego, tyle tylko ze szkła ma z antyrefleksem. Co się wkurzyłam, że tyle dał, a on mi na to, że gdym z nim poszła to by takich gamoń nie kupił
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
![]()
Pójdę się zapytać jeszcze do innego. U mnie w mieście tylko dwóch jest. Ale nie wiem czy szkła będą dużo tańsze. Bo moje są jeszcze wycieniane. W sensie,żeby takie grube nie były. Normalnie to był miała szkło na 5 mm! Przecież niczym Stępień będę wyglądać
![]() A fundusz nie da więcej. Maksymalnie na jedno szkiełko mogą dać 21 zł chyba... Tyle,że jeszcze od tej kwoty odliczają. Ja mam napisane 38 zł. Ale oni tylko 70% tej kwoty dopłacają-czemu? Nie wiem! |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ojej, bidaczku Joasiunku: a moze pozyc od kogos i potem pomalutku oddawaj? Albo kup za prezenty weselne... no nie wiem co Ci poradzic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cholera bezrobotni powinni za darmo okulary dostawać! Albo niech chociaż w połowie mi zrefundują! 2 lata temu kupowałam okulary to mnie kosztowały 345 zł. A teraz 2 razy tyle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki wy wszystkie dajecie gosciom jakies prezenciki?
![]()
#54 |
Zakorzenienie
|
Joasiuniaa ja w pracy mam koło siebie optyka mogę zapytać ile by kosztowały takie okulary tylko mi napisz co miałabym się spytać
![]()
#56 |
Zakorzenienie
|
ja chcę
![]() tak sobie po prostu wymyśliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Joasiunka, no niestety okularki to droga sprawa... a nie da sie jakiejs znizki? A moze raty?
Ewcia, no my kupujemy, bo tutaj jest taki zwyczaj. A widze, ze w PL to takze robi sie popularne, choc uwazam, z enie jest konieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza że kuzyn w sierpniu czegoś takiego nie miał więc będzie trochę nowość dla rodziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ![]() Joasiunia, ale lipa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.