Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 12:17   #1441
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:21   #1442
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
tia... uwielbiam te przesądy

Anika, ale jaką masz pewność, że Twój naczyniak powstał od tego, że mama się o coś oparła To udowodnione medycznie?
Przeczytałam Twoje przykłady i dla mnie nadal to nie ma związku Bo skąd akurat wiadomo, ze jak Twoja mama się oparła to Ty akurat tam miałaś buźkę? Równie dobrze mogłaś mieć pupkę, nóżkę, rączkę itp, więc to totalny przypadek.
I w ten sposób właśnie powstają zabobony
no ale ja nie mowie ze bronie tylko buźki tylko zeby sie wogole cos takie nie wydarzyło,
jamusiałam miec buzke skoro sie odcisneło na buzi pewnie jak by był inny narzad to miałabym to gdzie indziej

no i dla mnie to nei jest zaden zabobon, tylko obawa o zdrowie dziecka,
bo skoro mnie se cos takiego przytrafiło i wiem ze to z tego to pilnuje zeby z moja córka nie bylo podobnie
ale jak juz pisałam to taka moja mala obsesja na tym punkcie
nie chce zeby mala miała znamiona jakies
bo raz. ciezko sie to leczy a dwa paskudnie wyglada

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

nooooo i własnie dlatego ze sie mama uderzyła ja obsesyjnie pilnuje zeby sie czasem mocniej nie dotknąć zeby niepotrzebnych kłopotów małej nie narobic bo sama wiem z czym sie to wiąze

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:22   #1443
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że nie proste, ale Aniu, zdrowie ważniejsze!
No i z koleżanką możesz się spotkać przed przyszłymi zajęciami. Przemyśl to jeszcze.
właśnie w przyszłe zajęcia mamy już to przedstawiać...

Cytat:
Ana daruj sobie tą szkołę, sobie nie pomożesz a jeszcze innych zarazisz. Lepiej szoruj do lekarza po zwolnieniu i przez weekend się wygrzej
.
Ktosiu prątkowanie to raczej już za mną podobno zaraża się na początku choroby
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:24   #1444
martucha84
Zakorzenienie

klion a i owszem w Top Model była bardzooo milutka ale ja myśle że to taki hmm chwyt - zresztą wszyscy tam się kreują, zrobi z siebie harpie i potwora to będą podchodzić z dystansem "szacunkiem" liczyć się ze zdaniem a potem będzie trochę łagodniejsza nie oceniam magiel lubię i tyle

anika Ana*** patrząc na to wychodzi mi że zdecydowana większośc populacji powinna mieć "znamię" czy "ogień" na ciele... dla mnie to pic na wode.. i tyle.. możecie sobie w takie rzeczy wierzyć każdy ma prawo ja jednak nie wierzę...
i mogłabym tu napisać wiele co myślę na ten temat ale wolę sprawę przemilczeć

i myślę jak ktosia - nie wiadomo co było po stronie oparcia się, a poza tym dziecko jet bardzo dobrze chronione, musiał to być duży nacisk itd.. myślę ze po prostu urodziłaś się aniczko z naczyniakiem - a mama podciągnęła to pod "zdarzenie" ciekawi mnie tylko jakby to wytłumaczyli gdyby się mama nie oparła... a naczyniak by był...

zresztą każdy ma prawo wierzyć w to co chce

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-03-11 o 12:29
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:25   #1445
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jakby wiedzieć w przesądy to moje dziecie bedzie miało włosy do kostek, bo zgage ma codziennie

A mnie dopadła wena na sprzątanie
Poprasowałam. Teraz będę ścierać kurze i przestawiać rzeczy w szafka, żeby zrobić więcej miejsca dla Agatki
Dziś zaczęłam 24 tydzień

Sambuś gratulacje, a egzaminami się nie przejmuj, zdsz następnym razem

Aniu a Ty lepiej zostań w domu, raz ze gdzies Cie zawieje i sie jeszcze gorzej rozchorujesz, dwa i tak nic z zajęć nie wyniesiesz, bo masz osłabiony organizm, a trzy pozarazasz kolezanki. Dokuruj się do końca A prac nie możesz jakieś koleżance przesłać na mejla, zeby oddała w Twoim imieniu?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:27   #1446
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
i Wy naprawdę wierzycie w te przesądy..?

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja tez tak uwazam..

ja mam znamie n udzie i mojej mamie nic sie w ciazy nie przyrrafilo
mam taka różową plamę
Stary 2011-03-11, 12:29   #1447
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
klion a i owszem w Top Model była bardzooo milutka ale ja myśle że to taki hmm chwyt - zresztą wszyscy tam się kreują, zrobi z siebie harpie i potwora to będą podchodzić z dystansem "szacunkiem" liczyć się ze zdaniem a potem będzie trochę łagodniejsza nie oceniam magiel lubię i tyle

anika Ana*** patrząc na to wychodzi mi że zdecydowana większośc populacji powinna mieć "znamię" czy "ogień" na ciele... dla mnie to pic na wode.. i tyle.. możecie sobie w takie rzeczy wierzyć każdy ma prawo ja jednak nie...

i myślę jak ktosia - nie wiadomo co było po stronie oparcia się, a poza tym dziecko jet bardzo dobrze chronione, musiał to być duży nacisk itd.. myślę ze po prostu urodziłaś się aniczko z naczyniakiem - a mama podciągnęła to pod "zdarzenie" ciekawi mnie tylko jakby to wytłumaczyli gdyby się mama nie oparła... a naczyniak by był...

zresztą każdy ma prawo wierzyć w to co chce
moze i tak moze i masz racje
nie wiem co by lekarze powiedziali na ten naczyniak jak by mama sie nie uderzyła, ale sie uderzyła i naczyniak mam
ale jak sobie człowiek cos wbije do głowy to ciezko mu wybic z głowy ja tego pilnuje bo wiem ze cos takiego moze sie przytafic i juz

Stary 2011-03-11, 12:32   #1448
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
i Wy naprawdę wierzycie w te przesądy..?
Nie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no ale ja nie mowie ze bronie tylko buźki tylko zeby sie wogole cos takie nie wydarzyło,
jamusiałam miec buzke skoro sie odcisneło na buzi pewnie jak by był inny narzad to miałabym to gdzie indziej

no i dla mnie to nei jest zaden zabobon, tylko obawa o zdrowie dziecka,
bo skoro mnie se cos takiego przytrafiło i wiem ze to z tego to pilnuje zeby z moja córka nie bylo podobnie
ale jak juz pisałam to taka moja mala obsesja na tym punkcie
nie chce zeby mala miała znamiona jakies
bo raz. ciezko sie to leczy a dwa paskudnie wyglada

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

nooooo i własnie dlatego ze sie mama uderzyła ja obsesyjnie pilnuje zeby sie czasem mocniej nie dotknąć zeby niepotrzebnych kłopotów małej nie narobic bo sama wiem z czym sie to wiąze
Poszperałam trochę i nigdzie nie piszą, żeby naczyniaki powstawały wskutek uderzenia itp. Co więcej jest to bardzo powszechne zjawisko wśród noworodków, więc jak dla mnie to nadal nie ma związku.
Rozumiem jednak Twoje przewrażliwienie na tym punkcie, bo to miałaś wpojone.
Moim zdaniem lekarze te 20-30 lat temu wysnuwali wnioski jak przekupy na targu, kompletnie nie podparte badaniami czy wiedzą.
No bo jak Twoja mama zapytała od czego możesz mieć naczyniaka (a dla nich wtedy to czarna magia), to lekarz powiedział pierwsze co mu przyszło do głowy - od uderzenia. I Twoja mama pokojarzyła fakty, dopasowała je do przebiegu swojej ciąży i wytłumaczenie gotowe. A nigdzie nie jest powiedziane, że Ty miałaś w miejscu uderzenia buzię, nikt tego nie jest w stanie sprawdzić, zbadać i udowodnić.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jakby wiedzieć w przesądy to moje dziecie bedzie miało włosy do kostek, bo zgage ma codziennie

Poprasowałam. Teraz będę ścierać kurze i przestawiać rzeczy w szafka, żeby zrobić więcej miejsca dla Agatki
Dziś zaczęłam 24 tydzień

Aniu a Ty lepiej zostań w domu, raz ze gdzies Cie zawieje i sie jeszcze gorzej rozchorujesz, dwa i tak nic z zajęć nie wyniesiesz, bo masz osłabiony organizm, a trzy pozarazasz kolezanki. Dokuruj się do końca A prac nie możesz jakieś koleżance przesłać na mejla, zeby oddała w Twoim imieniu?
To tak jak ja Jedna koleżanka sobie to podciągnęła pod przesąd, bo miała zgagę i córka miała konkretne włoski, a z kolei druga koleżanka też miała masakryczną zgagę, a dzidziuś łysy jak kolano. Więc to jak i każdy przesąd można o kant tyłka potłuc

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-03-11 o 12:34
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:35   #1449
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ja tez tak uwazam..

ja mam znamie n udzie i mojej mamie nic sie w ciazy nie przyrrafilo
mam taka różową plamę

naczyniak inaczej wyglada... zwłaszcza w okresie dzieciecym jest taki brunatno czerwony wypukły widac żyłki przez skórę bo w tym miejscu nie ma skory własciwej,

i dzieki tym mrozeniom co miesiac ciekłym azotem to blednie i robi sie płaskie takie

ja mialam co miesiac zabiegi na zmiane wymrażanie azotem z naświetlaniami laserem
i o ile naswietlan sie nie bałam bo to tylko taka lampke mi przykłdali do policzka na lezaco i musiałam tak lezec nieruchomo to jak miałam wymrazania azotem to sie kładło na fotel zapinali pasami lekarz z mama trzymali głowe pielgniarki rece i nogi i jedna z pielegniarek patyczkiem nakładała to cholerna maź na policzek i to był taki potworny ból ze jak juz jechalam autobusem do zabrza to płakałam a jak wracałam to miałam zapuchnieta twarz zaopatrzona opatrunkami

masakra...

az mnie zatrzesło bo mi sie ten zapach wymrazania przypomniał

Stary 2011-03-11, 12:37   #1450
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
anika Ana*** patrząc na to wychodzi mi że zdecydowana większośc populacji powinna mieć "znamię" czy "ogień" na ciele... dla mnie to pic na wode.. i tyle.. możecie sobie w takie rzeczy wierzyć każdy ma prawo ja jednak nie wierzę...
Ja też nie wierze w przesądy... a przynajmniej się staram, bo momentami całe otoczenie jak coś powtarza to wbija się ta myśl w mózg
Pamiętam jak przed weselem babcia mi mówiła że mam między biustonosz pieniążek włożyć i żeby on wypadł przed ołtarzem i jak wypadnie to będę miała lekki poród... po pierwsze nawet jeżeli bym wierzyła, to nie zrobiłabym tego, bo co jakby nie wypadł? a po drugie, pytam babci czy ona miała lekki to mówi, że nie... no i co

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Dziś zaczęłam 24 tydzień

też mam ochotę ogarnąć... bo normalnie u mnie w pokoju to czuje zarazę po tej grypie... po tej gorączce co leżałam bez sił... ale pierw pasowałoby mi zrobić te prace...
kochana jak pisałam już Guci nie mogę nie iść... przecież jakbym miała takie wyjście, to bym nie poszła... jedyne co to będę walczyć, że nie ćwiczę na w-f
Stary 2011-03-11, 12:39   #1451
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja też nie wierze w przesądy... a przynajmniej się staram, bo momentami całe otoczenie jak coś powtarza to wbija się ta myśl w mózg
Pamiętam jak przed weselem babcia mi mówiła że mam między biustonosz pieniążek włożyć i żeby on wypadł przed ołtarzem i jak wypadnie to będę miała lekki poród... po pierwsze nawet jeżeli bym wierzyła, to nie zrobiłabym tego, bo co jakby nie wypadł? a po drugie, pytam babci czy ona miała lekki to mówi, że nie... no i co

też mam ochotę ogarnąć... bo normalnie u mnie w pokoju to czuje zarazę po tej grypie... po tej gorączce co leżałam bez sił... ale pierw pasowałoby mi zrobić te prace...
kochana jak pisałam już Guci nie mogę nie iść... przecież jakbym miała takie wyjście, to bym nie poszła... jedyne co to będę walczyć, że nie ćwiczę na w-f
nie no padłam
Już sobie wyobraziłam ciebie stojącą przed ołtarzem i podskakującą, żeby ten cholerny pieniążek wypadł albo gmerajacą w staniku

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-03-11 o 12:40
Stary 2011-03-11, 12:40   #1452
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Nie

Poszperałam trochę i nigdzie nie piszą, żeby naczyniaki powstawały wskutek uderzenia itp. Co więcej jest to bardzo powszechne zjawisko wśród noworodków, więc jak dla mnie to nadal nie ma związku.
Rozumiem jednak Twoje przewrażliwienie na tym punkcie, bo to miałaś wpojone.
Moim zdaniem lekarze te 20-30 lat temu wysnuwali wnioski jak przekupy na targu, kompletnie nie podparte badaniami czy wiedzą.
No bo jak Twoja mama zapytała od czego możesz mieć naczyniaka (a dla nich wtedy to czarna magia), to lekarz powiedział pierwsze co mu przyszło do głowy - od uderzenia. I Twoja mama pokojarzyła fakty, dopasowała je do przebiegu swojej ciąży i wytłumaczenie gotowe. A nigdzie nie jest powiedziane, że Ty miałaś w miejscu uderzenia buzię, nikt tego nie jest w stanie sprawdzić, zbadać i udowodnić.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

To tak jak ja Jedna koleżanka sobie to podciągnęła pod przesąd, bo miała zgagę i córka miała konkretne włoski, a z kolei druga koleżanka też miała masakryczną zgagę, a dzidziuś łysy jak kolano. Więc to jak i każdy przesąd można o kant tyłka potłuc

no niewykluczone ze jest tak jak piszecie ale ja wole dmuchac na zimne to taka moja obsesja zreszta nieszkodliwa dla otoczenia

maz sie tylko smieje ze bronie mu dostepu do brzucha a nie bronie tylko czasem krzykne ze za mocno nas przytula... zrezta teraz ciezko nas razem objąć

no i spie do meza plecami bo wierzga nogami i rekami w nocy i nie raz mi sie po głowie oberwało

Stary 2011-03-11, 12:42   #1453
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
no niewykluczone ze jest tak jak piszecie ale ja wole dmuchac na zimne to taka moja obsesja zreszta nieszkodliwa dla otoczenia

maz sie tylko smieje ze bronie mu dostepu do brzucha a nie bronie tylko czasem krzykne ze za mocno nas przytula... zrezta teraz ciezko nas razem objąć

no i spie do meza plecami bo wierzga nogami i rekami w nocy i nie raz mi sie po głowie oberwało

Spoko, kochana, już niedługo pewnie urodzisz, więc ten stres ci odejdzie
Stary 2011-03-11, 12:47   #1454
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
nie no padłam
Już sobie wyobraziłam ciebie stojącą przed ołtarzem i podskakującą, żeby ten cholerny pieniążek wypadł albo gmerajacą w staniku
Noooo ja też sobie to wyobrażałam jak mnie babcia namawiała
Ale sama była zdziwiona tym, że porodu nie miała lekkiego a wręcz przeciwnie... więc dała mi spokój jak jej powiedziałam, że to może działa na odwrót

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

A ja wlasnie piję na wzmocnienie sok z świeżych owoców z pomarańczy tymbark matkooo ile w nim miąższu...
Stary 2011-03-11, 12:50   #1455
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

Spoko, kochana, już niedługo pewnie urodzisz, więc ten stres ci odejdzie

nooooo oby oby

chociaz!!!!!!!!!!! ja wam powiem ze maz mi wczoraj powiedzial ze mi opuchlizna z buzi zeszla troche bo mi sie na policzkach dołeczki zrobiły i widac mi znow kosci policzkowe

Stary 2011-03-11, 13:00   #1456
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Ana daruj sobie tą szkołę, sobie nie pomożesz a jeszcze innych zarazisz. Lepiej szoruj do lekarza po zwolnieniu i przez weekend się wygrzej

Mnie też się kojarzy z przesądami, bo w zaleceniach lekarskich tego nie słyszałam

Musiałabyś mieć ukończony 12 tydzień ciąży, a tygodnie liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
jakoś bardziej psychicznie wolałabym zajść w ciąże i mieć do czego wrócić, chyba trzeba będzie z TŻ pogadać poważnie

Cytat:
gorączki nie mam jedynie stan podgorączkowy 37,2

spróbuj tylko do szkoły iść

Cytat:
moze i tak moze i masz racje
nie wiem co by lekarze powiedziali na ten naczyniak jak by mama sie nie uderzyła, ale sie uderzyła i naczyniak mam
ale jak sobie człowiek cos wbije do głowy to ciezko mu wybic z głowy ja tego pilnuje bo wiem ze cos takiego moze sie przytafic i juz
w tv mówili że teraz co 10 dziecko rodzi się z naczyniakiem

Cytat:
nooooo oby oby

chociaz!!!!!!!!!!! ja wam powiem ze maz mi wczoraj powiedzial ze mi opuchlizna z buzi zeszla troche bo mi sie na policzkach dołeczki zrobiły i widac mi znow kosci policzkowe
jak cię przez chwilę nie ma to już wszystkie na porodówce cie widzą już

kupiłam sobie herbate z Bioactive z herbatą pu-erh,yerba mate i l-karnityną wkurzyłam się jeszcze bo mój zamówiony błonnik jeszcze do apteki nie doszedł a głód ściska ide cos chałupę ogarnąć bo siedzę w domu i tylko myślę o jedzeniu a jutro do pracy już no i obiad gotować trzeba niskokaloryczny na TŻ cholesterol hi hi dziś w menu kotlety sojowe i zupa krem

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-03-11 o 13:01
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:10   #1457
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie jakąś stronę internetową, jak wpisze autora, że wyświetlą się jego wszystkie publikacje? konkretnie chodzi mi o thomasa gordona, potrzebuję wypisać wszystkie publikacje
Stary 2011-03-11, 13:13   #1458
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Punkt drugi zrobiony - kurze pościerane, książki poukładane (no prawie, ale nie mieszczą mi się na półce), teraz tylko w barku zrobić porządek (to takie miejsce pt. jak nie wiadomo gdzie to położyć to wsać to do barku), ale teraz musze chwile odsapnąć.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:16   #1459
india83
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

super! Na pewno spędzicie miły dzień!

Powodzenia w dukowaniu Jak ta dieta jest tak skuteczna jak mówiły dziewczyny - to warto Chociaż Ty tak na prawdę nie masz z czego się odchudzać!!!
W tej chwili waże 61 kg i jakoś źle mi z tym, wole wage 58 kg

Cytat:
Masakra nie wiem jak ja przeżyje ten weekend... perspektywa całych dwóch dni w szkole od rana do wieczora mnie przerasta, tym bardziej, że mam taaaaki katar, gadam przez nos, kicham średnio 2 razy w przeciągu 10 minut... kaszel chce mnie udusić mało brakuje a bym zwymiotowała... stan podgorączkowy się utrzymuje... i do tego dostałam dzisiaj @.... no zwariuje... a teraz mam pisać pracę domową, która miałam robić od poniedziałku, a jakie kompletnie nie mam siły...
Aniu odpusc sobie i polez w łozeczku

[QUOTE=śliweńka;25653382]super

tylko spróbuj

masz telewizję N??że nagrać chcesz?bo my się zastanawiamy ale na kartę

Cytat:
mnie też się podobają

tak jak pisałam znam osoby co stosowały i rezultaty widoczne ja jak na razie będę brać chrom z zieloną herbatą , słodzik, zero słodyczy bo pochłaniam je gdzie tylko leżą, wczoraj z TŻ już biegałam, dziś rowerek w domu chyba zaplanuje z powodu bólu i muszę odkopać moją płytę gdzieś z fitnessem
no zobaczymy co z tego wjdzie. bo oczywiscie juz chce mi sie wszystkiego co jest zakazane

pięknie świeci słonko, zaraz lece na miasto.
Stary 2011-03-11, 13:18   #1460
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny znacie jakąś stronę internetową, jak wpisze autora, że wyświetlą się jego wszystkie publikacje? konkretnie chodzi mi o thomasa gordona, potrzebuję wypisać wszystkie publikacje
wikipedia?

Co do przesądów to ja też w nie nie wierzę. Jestem ostrożna jeśli o to chodzi, bo czasami można się zapędzić w kozi róg. Tak samo jak nie czytam horoskopów, nie chodzę do wróżki.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:26   #1461
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:32   #1462
martucha84
Zakorzenienie

Ana babcia ma pomysły, pewnie do kościoła chodzi co? mnie najbardziej rozwalają zagorzali katolicy co niedziele pod ołtarz a w zabobony wierzą...
tu masz cosik odnośnie Gordana - http://gordon.edu.pl/dr-thomas-gordon.html no i chyba wikipedia

Scio odpoczywaj już wiele zrobiłaś

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-03-11 o 13:45
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:32   #1463
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

strony internetowe bibliotek mają wyszukiwarki takie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:41   #1464
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
strony internetowe bibliotek mają wyszukiwarki takie

O właśnie! W jagiellonce jest katalog online i tam znajdziesz jego książki, ale tylko te co są na stanie biblioteki.

Stary 2011-03-11, 13:42   #1465
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny news dnia

Kupiłam stanik buahaha idealny dla mnie

PAskudna pogoda u nas dzisiaj...tzn paskudna...mokro jest i kropi cały czas ale przynajmniej śniegu nie ma

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:43   #1466
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny news dnia

Kupiłam stanik buahaha idealny dla mnie

PAskudna pogoda u nas dzisiaj...tzn paskudna...mokro jest i kropi cały czas ale przynajmniej śniegu nie ma
haha! Super!

u mnie też paskudnie!

Stary 2011-03-11, 13:44   #1467
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo ja też sobie to wyobrażałam jak mnie babcia namawiała
Ale sama była zdziwiona tym, że porodu nie miała lekkiego a wręcz przeciwnie... więc dała mi spokój jak jej powiedziałam, że to może działa na odwrót

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

A ja wlasnie piję na wzmocnienie sok z świeżych owoców z pomarańczy tymbark matkooo ile w nim miąższu...

Cytat:
nooooo oby oby

Super, że opuchlizna zeszła

Cytat:
Ana babcia ma pomysły, pewnie do kościoła chodzi co? mnie najbardziej rozwalają zagorzali katolicy co nie dziele pod ołtarz a w zabobony wierzą...
tu masz cosik odnośnie Gordana - http://gordon.edu.pl/dr-thomas-gordon.html no i chyba wikipedia

Scio odpoczywaj już wiele zrobiłaś
oj taaaak... Mam takich w rodzinie, co im mama zaraz po błogosławieństwie wciskała pieniądze za stanik i do kieszeni, a pani młoda odchodząc od ołtarza robiła wszystko, zeby mąż poszedł za nią, bo wtedy to ona będzie rządzić w domu. Jakbym palnęła w łeb

Mnie też ogarnęła wena na sprzatanie. Bo tydzień temu mężuś wszystko sam zrobił, to teraz ja się zrewanżuję Łazienka już zrobiona, teraz chwilkę odsapnę i biorę się za sypialnię. Tylko z salonem muszę poczekać na tż, bo chyba by mnie zabił, jakby się dowiedział, ze odkurzyłam dywan.

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-03-11 o 13:46
Stary 2011-03-11, 13:46   #1468
bzyczka1
Zakorzenienie

biały...ale mąż powiedział że mam wziąć nawet zielony o ile będzie ok z rozmiarem no ale całe szczęście trafił się biały, a taki potrzebowałam

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:47   #1469
Gucia0987
Zakorzenienie

U mnie na szczęście takie zjawisko nie występuję. Jak tak, to tylko w niebolesnej wersji np. zawiesić czerwoną kokardkę przy wózku, żeby ktoś nie rzucił złego uroku na dziecko

Stary 2011-03-11, 13:49   #1470
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na szczęście takie zjawisko nie występuję. Jak tak, to tylko w niebolesnej wersji np. zawiesić czerwoną kokardkę przy wózku, żeby ktoś nie rzucił złego uroku na dziecko
A z ta kokardką to często widzę, jak połączona jest z medalikiem
Albo jedno, albo drugie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości