|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- dziewczyny a wierzycie w przelewanie wosku albo jajka nad główką dziecka? albo że dziecko może się przesunąć/ przełamać? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ja wierze i właśnie do mnie babcia dzownila i mówiła żebym jej jajko nad głową przelała. Tż się zlewa ze mnie że wierze. A odnośnie przesunięcia to Zosia była dwa razy przesunięta jak miała miesiąć. Strasznie płakała, nie chciala spać. A sprawdza się to tak że np lewym kolankiem dotyka się prawego łokcia i na zmiane. Jak nie może dziecko dotknąć to jest przesunięte. I u nas tak było.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-03-11 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
hmm wierzyc czy nie wierzyc.... mi ojciec jest strasznym niedowiarkiem co do takich rzeczy ale sam mi opowiadal jak nademna wosk babcia przelewala i wszytsko wrocilo do normy a tak to co wieczor byl niemilosierny krzyk...
wiec poki dziecku takim czyms sie krzywdy nie zrobi to uwazam ze mozna w to wierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
Zakochałam się
![]() http://www.mebelki.pl/aranzacje/art3441,pszczolka.html Cytat:
Yyyyy... ja nie wierzę.... ![]()
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to z tym woskiem to trzeba robic jak nikt nie widzi. O tym przesunieciu tez słyszałam , ponoć się to jakoś nastawia ale to dotyczy chyba maleńkich dzieci? Asiulek , mój to za każdym razem na syrenie wstaje świetny ten pokoik i inne tez tam są fajne, a dlaczego piszesz że możesz pomarzyć? Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-03-11 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
o jej sliczne te mebelki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze- cena choć to do przeskoczenia a po drugie- pokój małej- jest tak maleńki, że jak wstawię jej łózko to nie wiem czy sie zmiesci szafa... masakra :/
#2407 |
Zakorzenienie
|
Dużo rzeczy można zrobić samemu i pomalować , a z małym pokoikiem to faktycznie może trochę problem ale na pewno da się coś wykombinować np. jak będzie większa to łóżko pietrowe a pod łóżkiem biurko i szafka ,bardzo mi się takie podobają ale mój ma pokój ze skosem i trochę mało miejsca pod sufitem
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, ze to łózko by zajeło duzo miejsca, tak by przytłoczyło ten pokój, chyba wolę jej kupić jakieś małe rozkladane łózko- taki narozniczek lub fotel rozkladany. Kiedys wkleje pokój plus wymiary, po prostu ciezko cokolwiek tam zrobic, bo jeszcze drzwi pod skosem ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Moje dziecko własnie przeszło cały pokój (nie tan malusi ![]() ![]() ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-03-11 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |||||
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na spacerze i pierwszy dzień od 2 tygodni nie wieje zimny wiatr. Dla odmiany wygonił nas do domu deszcz. Leje i zacina że folia nie pomaga
![]() Cytat:
temp. mierzę termometrem z lidla. Taki co czoła ucha Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mojej Zośki nie pomagało ale to nie były uroki czy inne tylko miała wieczorne "odrykiwania", które same przychodą i same mijają
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Aaa.. i moje dziecko nauczyło się odpowiadać tak i nie :0 Na pytanie typu "chcesz chrupkę" patrzy na szafkę gdzie one leżą i mówi "tak", a na każde wołanie "chodź do mamy" kiwa głowa i krzyczy nie
![]()
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może z tym pokojem CAROLAJKA Ci pomoże jakoś coś wymyślić Dawno się nie odzywała tak a propo. A mój jeszcze śpi aż dziwne.Sąsiedzi tną drzewo na 2 piły a on śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |||
Rozeznanie
|
STO LAT KALINKO ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak poważnie - potraktuj naprawę lub kupno pralki zadaniowo, bez emocji - będzie wsio oki. ![]() ja mam vanish biały, w pudełku - sypę na wilgotną bluzeczkę, zostawiam kilkanaście minut, potem lekko spieram. Wczoraj chciałam Was zapytać o to samo. Asiulek - widzę, że nie tylko mnie to martwi. Może to z czasem przejdzie? Oczywiście wolałabym, żeby rano wstawała radosna i z uśmiechem na ustach. A tak się zdarza niestety tylko czasami ![]() Muszę, po prostu muszę Wam to napisać. Nie dam rady trzymać długo w tajemnicy. Kupiłam działkę. Właśnie wróciłam z przetargu, działkę sprzedawała gmina. Znaczy, że chyba się muszę budować. Czyli, że będe mieszkać na wsi? ![]() Jejqu, co ja najlepszego zrobiłam??? A mogłam po prostu kupić na kredyt większe mieszkanie. Pocieszcie mnie, że dobrze zrobiłam ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- ![]()
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka gratulacje, wg. mnie bardzo dobrze zrobiłaś , dom daje o wiele więcej możliwości niż mieszkanie a skoro miałaś i tak brać kredyt i tak to pewnie budowa domu na wsi Cie wyniesie podobnie cenowo jak mieszkanie w mieście.
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- o dobry pomysł wstawicie łózko i po co więcej miejsca |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2417 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sąsiadka mi jeszcze opowiadała że trzeba dziecku polizac czoło i splunąć na trzy strony ( nie na cztery pewnie żeby dziecka nie opluć ) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego dobrego dlA Kalinki
![]() |
#2418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Działka plus malutki dom z garażem (trzy sypialnie plus salon) powinny mnie wynieść ok. 400 tys. "na gotowo", znaczy do zamieszkania. Będzie mi potrzebne, nie dziękuję, nie chcę zapeszyć. ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Ciekawe jak madzia. Mieli z Erwim jechać do szpitala
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
hehe akurat nie po cukier bo nam kg na rok starcza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | ||||||
Wtajemniczenie
|
100 LAT DLA KALINKI ![]() ![]() ![]() Darusia jak Oliwka wyzdrowieje to możemy sie na przyszły tydzien umówić Asiulek ja mojej mierzę elektronicznym pod pachą, włączam jej na youtubie misia a misia b i siedzi zadowolona ![]() ![]() Cytat:
![]() moja tez ma kaszel już dwa tygodnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Amelka jak miała ok 5-6 miesięcy budziła się z płaczem, czasem trzeba było zapalić światło, żeby się obudziła i wtedy przestawała, nic nie pomagało, po prostu samo minęło. Teraz jak się obudzi i ktoś jest w pokoju to uśmiech jak nie ma to płacz. Cytat:
![]() przełamac to można ale chyba takie malutkie dziecko, wiem, ze jak byłam mała to byłam przełamana i babcia jakoś mnie nastawiała, wosk też mi chyba przelewali, z jajkiem nie słyszałam. Spróbowac można, tym sie dziecku krzywdy nie zrobi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mrowak właśnie mi uświadomiłaś że na tej fotce to nie są te buty, które kupiłyśmy, my tez mamy fioletowe ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- pół posta mi skasowało i jeszcze na szaro się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- mrowak wzruszyła się jak pisałaś o twoich przemyśleniach wczoraj w godzinie urodzenia Gabrysi ![]() Oliwka ja zamówiłam ten pobyt w Willi, nam w sumie termin obojętny więc jakoś się wpasujemy, pewnie dużo ludzi dzwoni, dlatego nie odbierają, podejrzewam, że jak się ta oferta skończy to zaczną odpowiadac na pytania ![]()
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
oo a na kiedy zamowilas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() daleko od Łodzi? Mi mam dzwoniła,ze Danielek straszny łobuz się zrobił zabawki wszystkie są be,wszystko z szafek wywala szafę udsuwa,stołki przesuwa itd. ale za to umie dziękować jak mu coś daję i mówię dziękuję to od razu główką się kłania ładnie ![]() no i też stawia pierwsze samodzielne kroki ![]() Minka no ja właśnie też chciałam to kupić tylko oni właśnie ani na telefon ani na @ nie odpowiadają to moze kupię i uda się jakoś razem w jednym terminie tam wstrzelić ![]() Ferrou sprawdź @ Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-11 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka i jeszcze możesz kocyk przed dom wywalic albo leżak i sobie piknikujesz to też plus i dziecko ma miejsce do zabawy bezpieczne ogrodzone.
Moje zdanie może być mało obiektywne bo ja sobie nie wyobrażam zycia w bloku , jednak mimo wszystko wydaje mi się że lepszy dom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
my wrocilysmy od lekarza naszej pediatry nie bylo, musielismy isc do innej malej sie ropa juz w gardle zbiera, cholera jasna! znowu antybiotyk
![]() goraczka troche spadla po nurofenie w czopku, dobrze, ze ona nie marudna tylko wiecznie usmiechnieta. Budzi sie z uśmiechem a co do przelewania wosku ja wierze w to , nie wierzylam do momentu przelewania wosku nad siostry ciotecznej synkiem.
![]() |
#2426 | |
Wtajemniczenie
|
nie zamawiasz konkretnej daty, tylko potem dzwonisz i ustalasz datę, przynajmniej tak to zrozumiałam
![]() ![]() Cytat:
![]() brawa dla Danielka za pierwsze kroczki ![]() ![]()
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- no ciekawe wydaje mi sie że zostawili ich w szpitalu ![]()
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
DUSIACZKU gratulacje!!!!
Wszystko ma minusy i plusy, ja myslalam ze sie w blokach bede gotowac, dusic bo 23 lata w domku, a czuje sie bardzo dobrze, w nosie mam odsniezanie i inne glupoty. Latem za to w blokach jedynie spacery ratują jesli nie ma sie nikogo kto ma domek to lipa straszna. Ja lata w blokach sobie nie wyobrazam, juz wiem ze bedziemy u rodzicow cale dnie spedzac. No i swoja drogą to niech Cię tz po pietach caluje za to ze jestes taka obrotna bo.....!!
![]() |
#2429 |
Wtajemniczenie
|
o fuck!! w radio mówili, że 14 miesięczna dziewczynka wypadła z samochodu z fotelikiem, drzwi chyba były niedomknięte a fotelik prawdopodobnie nie przypięty do siedzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kiedyś widziałam jak koleś zaparkował na parkingu i jak wysiadł to otworzył drzwi z tyłu powiedział do dziewczynki, która schowana była za fotelem kierowcy, że może wyjść. Mam wrażenie, że ludzie nie dbają o bezpieczeństwo swoich dzieci, martwią się tylko, żeby mandatu nie dostać ![]()
#2430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedna Oliwcia-zdróweczka kochanie! Oj Dusiaczka jak ja o tym marzę-będziesz miała bosko możesz być z sibie dumna ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-11 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.