|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Andziot, maly od ostatniego usg bardzo przybral na wadze, dlatego gin mowil ze lepiej by do 4 kg nie dopuscic bo bedzie mi ciezko, kolejna wizyta za 3 tyg a potem jak juz to juz co tydzien i wtedy ma zadecydowac, bedzie sprawdzal co raz jak z waga jest.
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
ale przed terminem, kiedy szyjka jeszcze twarda, zamknięta popękać w środku każda z nas może, ja też popękałam bo rodziłam duże dziecko, ale jakoś żyję, poza tym uważam że jak się poród przyspieszy i wszystko jakby się jeszcze nie przyszykuje to też można popękać bo szyjka jeszcze nie jest gotowa do porodu ![]() też byłam pod oxy ale w terminie i tylko dlatego, że wody mi ciekły już, przyjemne to to nie jest
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za udaną wizytę ![]() Ja to mam ostatnio wrażenie, że czuję Edzika NON STOP ![]() Nie daje mi się skupić andziot Można same albo jakiś sos na szybko zrób
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie jest tak, że jak jest duże dziecko to są wskazania do cc? Tym bardziej u pierworódek?
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecku, ale Alanek juz duzy
moj to przy Twoim to jeszcze knypek
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko zależy od sytuacji ... wagi dziecka, rozmiarów miednicy, przebiegu ciaży ... wieku matki itp lekarz podejmuje tą decyzję |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiedzialas ?nasze dzieci spia ok 20 h/ na dobę ale w snie tez sie ruszaja ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- naliczylam juz dzisiaj 5 skurczy kurde w poniedzialek ide do gina nie w srode
|
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no widziałam,cos mi sie pomerdało Cytat:
teraz jak licze to mała sie ur w 40 tc ( niby 2 tyg po terminie) miała 3820g i dałam spokojnie rade,zreszta nie zdołali wywołac porodu,wody mi odeszły bez oxy same naturalnie i poród nie był taki straszny, mysle,ze jednak natura wie co robi i kobiety rodza takie dzieci jakie sa w stanie urodzic( moze mam staroswieckie myslenie, ale mój mały tydz temu miał 2300 i tym razem na bank nie dałabym sobie wywoływac porodu nawet gdby miał miec 4500 No!
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że w ogóle się nie rusza albo niezauważalnie. ![]() Co do cc to pewnie Andziotku masz rację, że zawsze decyduje lekarz i to zależy
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobilam sobie niezly spacer
bo slonce wyszlo i jakos mi zeszlo poczta zwiedzona, kolejna paczka z probkami przyszla![]() zrobilam zakupy i kupilam nowy specyfik na zgage, bo juz nie wyrabiam, takie wielkie mleczko, moze pomoze...bo juz naprawde rece mi opadaja.... Camomile tez slucham ciagle w radiu o tym trzesieniu ziemi, tsunami idzie, na szczescie Japonia jest wysokorozwinietym krajem doskonale przygotowanym, ale jednak fala uderzeniowa ogromna. caly czas slucham informacji na ten temat. wlasnie dzwonil do mnie kurier!!! ze maja opoznienie, bo prom i cos tam i beda dopiero najwczesniej jutro RANO!!!!! A JA SIE TAK NASTAWILAM...A WOZKA DZISIAJ NIE BEDZIE... Matall, agus dziekujemy za info o Dorce Dorka kochana trzymamy kciuki, bedzie dobrze ![]() Paulizia sie pokazala lolcia tez 'Matall,Paulizia, Agus ale macie snyyy!!! normalnie az sie oplulam, tak sie usmialam ![]() Kwiatecek ale wielka twoja dzidzia! jejuuuuu normalnie ja bylam mneijsza jak sie rodzilam ![]() najwazniejsze ze zdrowa ![]() a co do liczenia, to tzreba caly dzien liczyc? przeciez to neiwykonalne.... Cytat:
ide odpoczywac, A CO! nalezy mi sie
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 raz ![]() i urodzila w 2 h ![]() wiele kobiet rodzi ponad 4 kg dzieci silami natury
|
|
|
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mocno zaciskam za Dorkę i Olusia![]() Cytat:
![]() Ale już duży![]() Idę zakręcić się wokół obiadu, ale jakoś nie mam ochoty. |
|||
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym dzieci różnie rosną i może np mało tyć pod koniec i wcale taki wielki nie będzie
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ależ jesteście kochane, naprawdę mi miło, że się lekko martwiłyście, ale gdyby coś się działo złego, to na pewno dałabym znać Macie rację, pochłonął mnie remont, rozpierducha na chacie i kilka innych spraw, o których napiszę w klubie, bo nie chcę w kryminale wylądować za publiczne wypisywanie ![]() Bardzo mnie zmartwiła Dorka, mam nadzieję, że będzie dobrze, jeśli w pon. wraca do domu. Niech się Oluś nie spieszy tak do mamy! )) Postaram się Was nadrobić, chociaż może być ciężko ![]() WIELKIE BUZI! |
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem polega na tym że zaledwie kilka jest takich sztywnych wskazań do cc, reszta zależy od sytuacji i wtedy decyzję podejmuję się indywidualnie dla każdej rodzącej Cytat:
![]() a później już go będziesz mieć na wieczność ![]() jeszcze będzie Wam zawadzał do porodu
|
||
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie mam dziś weny do tej magisterki...
|
|
|
#3767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weź przetlumacz naszej Anulce_81 zeby nie panikowała, bedzie dobrze! co do ruchow ja nie licze, moja mala raczej ruchliwa jest, nie chce nie potrzebnie sie przejmowac![]() naleczowianka gruszkowo- jabulkowa?- hmmmmmm Cytat:
moja tesciowa nie chce jechac z moimi rodzicami do Francji za praca na pol roku ze wzgledu na swoja 8letnia corke. Cos w tym jest... jak bede miala dziecko zrozumiem. mimbi lekarz zartowniś fajnie, chociaz czlowiek nie taki spiety siedzi na badaniu a malutka juz spora sliczne ubranka upatrzylas na allegrospice1985 tez biologie pisalam anula_81 no ja tez wlasnie pochlaniam duze ilosci wody, przewaznie niegazowanej bezsmakowej, nieraz sobie pozwalam (tak jak dzisiaj) ze smakiem... gazowanych unikam choc lubie Dorkabl za ciebie i syneczka!!! wierze ze wszystko sie ulozy i urodzisz pozniej. Dziewczynki pozdrówcie ja!!!jak widze posty na czerwono to az ciarki mnie przechodza ![]() MoniaK ja pije bo mam takie silne pragnienie 24h, jezeli ty nie czujesz potrzeby na wiecej to po co? a wody smakowe sa dobre, jeszcze zalezy jaki smaczek ![]() agus87 tez uwazam ze powinnas isc do gina w poniedzialek mnie zlapie skurcz ale tak 1-2 dziennie.... trzymaj sie!dobra ide obiad robic, mam rybke, do tego musze salatke swoja zrobic- pekinska, ogorek, pomidorek, do tego lyzka majonezu, szczypta soli, pieprzu i gotowe. Jeszcze ogarne w domku bo pani co wynajmujemy po kase przyjdzie ehhhhhhbede zagladac w miedzy czasie.
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-11 o 14:01 |
||
|
|
|
#3768 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki!
Chociaz chyba nie taki "dobry", dla Dorkabl.. smutno mi się zrobiło, że "jedna z nas" ( ) na pewno stresy przeżywa..Kochana Dorkabl moje kciuki za Ciebie i synka również dochodzą ![]() Cytat:
A właśnie, Amarcia dobrze, że czuwasz!! Opisik zaraz zmieniam!! A gdzie byłaś jak świętowałam początek III trymestru??? Niedobra Ty... Miałam nadzieję, że razem poświętujemy ![]() Cytat:
Pauliza lepiej nie łączmy sie w bólu, tylko wymyślaj jakąs receptę na te nasze nastroje ![]() Eweska piszesz, że pierwszy poród miałaś wywowałny (chciałam cię zacytowac, ale zjadło cytat ).. a to co dokładnie Ci robili, żeby przyspieszyć?? Miałaś wtedy skurcze?
|
||
|
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj zaczynam 34 tydzien ciazy!!! ale ten czas leci
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mary sie pojawila!! andziotku kochany wiem, ze bedzie zawadzal, ale tak sie nastawilam, cieszylam sie jak dziecko, ale ja to nic.... jakbys slyszala mojego TZ jak do niego zadzwonilam, on dzisiejszy dzien zaplanowal pod ten wozek! tak sie cieszy hihihi dzieciaczek...matall magisterke pisac, ale juz!! a ja mialam nic nei robic, a wlaczylam pranie z reszta ciuszkow malenkiej, spiworkiem itp, a zaraz leca kolorowe, resztki bodziakow itp ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- kasiulka juz sie nie zamartwiam! Kwiatecka przyklad przywrocil mnie do pionu! poza tym uwazam od dzis z emoj brzusio wcale nie taki maly, ale za to szpiczasty! i znowu pije tony wodyyy tak jak ty...ja jeszcze urozmaicam herbatka, witaminka C musujaca i maslanka bo pzreciez ile samej wody mozna pic
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, kurde! Przesadzili z tym wózkiem! Jak chcesz, mogę kogoś zabić
![]() Kasiu, NIE STRASZ! Ależ to zleciało... niedawno miałyśmy połówkowe ![]() Matall, oczywiście, że Was kocham! Wiecie, że ja nawet nie wiem, jak mam się już układać, żeby było w miarę wygodnie... AHA, dzwoniłam do Dorki, nie wie, czy w poniedziałek wyjdzie. Na razie ma leżeć i NICZEGO NIE ROBIĆ. I dobrze. Jest pod dobrą opieką, TŻ ma Jej przywieźć lapka w weekend, więc może do nas zajrzy
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te nasze facety to jednak śmieszne są niby takie twardziele ... a w środku takie słodziaszki
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
kwiatecek
wizyty ![]() 24kasia86 wody też popijam tylko smakowe, jakoś taka naturalna mi teraz nie podchodzi, pije żywiec jabłkową, czasem zamieniam sobie na truskawkową ( swoją drogą ostatnio mi ktoś powiedział że żywiec to podobno największy syf , ale ja lubię ) ale jurajskiej poziomkowej jeszcze nie piłam i już wiem jaką kupię następną , ta nałęczowianka też mnie kusi, ale to jest chyba taka lekko gazowana????
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
ide w poniedzialek
na 20.50
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mary to trzymam za lapka dla Dorki ![]() Idę szukać prezentu dla koleżanki na sobotnie urodziny, a potem po wpisy, więc CU i do wieczora
|
|
|
#3778 | |||
|
Zadomowienie
|
już drugi raz odpisuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja za dużo seriali kryminalnych oglądam i później same morderstwa się śnią. Kawał dzidzika, ale tym że będzie jakiś strasznie duży się nie przejmuj bo te aparaty mają różne granice błędu.Cytat:
One tu już czarne myśli miały, że Cię ktoś podczas tego remontu... hehe... A ja po zakupach, Tż mnie woził. Pojechałam po jajka specjalnie w jedno miejsce (zawsze tam kupuję jak chce mi się jechać) i jak pan zobaczył mój wielki brzuch specjalnie przyniósł jaja z zaplecza Takie giganty, że się jedno obok drugiego na palecie nie mieściło. Hehe mają być z dwoma żółtkami ![]() Tż śpi, młody leży i bajki ogląda a ja siedzę w kuchni i nie wiem za co się zabrać. Chyba za jedzenie ![]() Zrobiłam sobie kawę a co! Anula teraz już wiem co to zgaga dzisiaj doświadczyłam pierwszy raz w życiu...po zjedzeniu połowy tabliczki Milki z jakimiś chrupkami w środku. Na początku nie wiedziałam co się dzieje
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-11 o 14:50 |
|||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wytarlam jeszcze kurze w calym domu i lazienke przetarlam, ale odkurzanie zostawiam TZtowi!! jutro mnie kozelanki odwiedza jeeee!!!
a teraz juz leze ale tak do 15:30 bo obiadek trzeba bedzie podgrzac, zrozpaczony brakiem wozka TZ bedzie wracal na pocieszenie zrobilam jeszcze deser z galaretka poziomkowa.... tzn lenie sie![]() andziotku smieszne te nasze facety, zgadzam sie, moj wlasnie znowu dzwonil, normalnie zawiedziony taki, mowi, ze sie cieszy bardziej na ten wozek i fotelik niz by mial nowe audi odbierac mary na razie nie zabijamy, ja dzisiaj nawet pokojowo nastawiona(choc wyc sie chce ze wozka nei bedzie dzisiaj.....) dziekujemy za info od Dorki! najwazniejsze, zeby bylo dobrze, mam nadzieje, ze w weekend dostanie lapka i bedzie z nami na biezaco ![]() zosiaaa dawno mnie w PL nie bylo, ale naleczowianka byla moja ulubiona i jest i gazowana i neigazowana ![]() siasiek to sie nazywa dobre traktowanie ciezarnej! jajka z zaplecza fiu fiu ![]() a wozek.... bedzie jutro, ale to juz nie to samo ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Siasku to pomysl sobie ze mi mala tyleczkiem siedzi na zoladku i mam zgage calymi dniami a najgporzej palaca w nocy..... teraz lacze sie w bolu
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Słoneczka
![]() Wrócilam i nadrobiłam !! Byłam jak wiecie, troszkę słodyczy wciągnąc Nadal uważam, że nawet 75g glukozy to pikuś i ciągle podtrzymuję moją teze, że mogłabym pic to dzień. Wypiłam ze smakiem i jeszcze się oblizałam Zdecydowanie mniej lubie ukłucia.. przy drugim kłuciu, po 1h pani dr wbijała się do 3 żyl ! Nie uwierzycie, ale krew mi leciec nie chciała nie mam pojecia dlaczego. Pierwszy raz w zyciu tak mi sie zdarzyło Gmerała w tych żyłach, aż mnie bolą.Po 2 godzinach pani nauczona doświadczeniem pobrała mi krew z zewnętrzej strony dłoni i troszke boli ale tak tyci tyci.Jutro odbieram wyniki Wzięłam sobie na dzis L-4, tak wiec kadry anulują mi urlop i zastąpię je zwolnieniem. Pani doktor była dośc mocno zdziwiona, że przełożona robi mi jazdy o badania ! Spytała czy moja dyr jest starą panna bez dzieci anula_81; oj miałas ciezka nocke bardzo z tego co przeczytałam A mozesz w dzien sie chwilke przespac?? Ja mam taki głupi zegar biologiczny, ze nawet jak w dzien oczy mi sie zamykaja z niewyspania to usnąc nie moge.No i jeszcze te wiesci o wózeczku Ale za dlugie czekanie dobre sniadanie - jak mówia ! PRzyjedzie lada dzień i bedzie sliczny, zobaczysz Siasiek , kurde 4 x siku.. to duuuzo ! Ja 1 raz i jest to męczace wiec nie chcę myslec o Tobie.. Nocnik byłby rozwiązaniem Kwiatecek; gratuluje zdrowego i duuzego dzidziusia Loluś, swietujemy, pamietasz ? Chyba swiadomość, ze juz ostatnie 3 tygodnie do pracy tak mnie rozleniwiła.Wszystkim dzisiejszym Jubilatkom gratulacje awansu do nastepnego tygodnia Ja 28 zaczynam DORKA - mooocno sciskam kciuki za Ciebie a przede wszystkim Twoją szyjkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Za udaną wizytę 

nawet gdby miał miec 4500 No!

za Dorkę i Olka! 

).. a to co dokładnie Ci robili, żeby przyspieszyć?? Miałaś wtedy skurcze?

Zamien sie
i troszke boli ale tak tyci tyci.
A mozesz w dzien sie chwilke przespac?? Ja mam taki głupi zegar biologiczny, ze nawet jak w dzien oczy mi sie zamykaja z niewyspania to usnąc nie moge.