Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 12:55   #3751
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Andziot, maly od ostatniego usg bardzo przybral na wadze, dlatego gin mowil ze lepiej by do 4 kg nie dopuscic bo bedzie mi ciezko, kolejna wizyta za 3 tyg a potem jak juz to juz co tydzien i wtedy ma zadecydowac, bedzie sprawdzal co raz jak z waga jest.
Stary 2011-03-11, 13:01   #3752
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja pierwszy poród miałam wywoływany, ale byłam po terminie w sumie nie dużo bo synal miał się urodzić 31stycznia a na świat przyszedł 3 lutego, ale samego porodu nie wspominam zbyt dobrze, właśnie przez ogromny ból, a czy niewywoływany mniej boli to nie mam pojęcia.
po terminie no to rozumiem, szyjka, macica już jakby są gotowe tylko impulsu brakuje,
ale przed terminem, kiedy szyjka jeszcze twarda, zamknięta
popękać w środku każda z nas może, ja też popękałam bo rodziłam duże dziecko, ale jakoś żyję,
poza tym uważam że jak się poród przyspieszy i wszystko jakby się jeszcze nie przyszykuje to też można popękać bo szyjka jeszcze nie jest gotowa do porodu

też byłam pod oxy ale w terminie i tylko dlatego, że wody mi ciekły już,
przyjemne to to nie jest

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:05   #3753
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Witam po wizycie! I juz opowiadam waga 2531 g lekarz stwierdzil, ze maly nie bedzie maly cos miedzy 3500-400 wiec pewnie bedziemy rodzic wczesniej zeby nie byl az taki wielki bo mowil,ze wtedy mocno mnie porwie w srodku. Ogolnie maly wiekszy jest na tydzien do przodu. Wiec malenki brzuch o niczym nie swiadczy
Malo nie zaslablam u lekarza, ale kazal mi sie przewrocic na lewy bok i zaraz ulzylo.
Ogolnie rozmawialismy o porodzie, i mowil, ze lepiej sie znosi te bole przy kims bliskim i pytal czy meza zabieram ze soba no i z racji tego ,ze do szpitala mam daleko to sie umowimy wczesniej co do dnia kiedy mam przyjechac i gin tez przyjedzie odebrac moj porod.

Jeszcze na jedna rzecz mi sie kazal uczulic, na godzine powinno sie czuc 4 ruchy dziecka, a jak nie to do szpitala.
Za udaną wizytę
Ja to mam ostatnio wrażenie, że czuję Edzika NON STOP
Nie daje mi się skupić

andziot Można same albo jakiś sos na szybko zrób Tam w komentarzach ktoś polecał Tzatziki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:06   #3754
MoniaK
Zakorzenienie

A to nie jest tak, że jak jest duże dziecko to są wskazania do cc? Tym bardziej u pierworódek?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:10   #3755
Paulizia
Wtajemniczenie

Kwiatecku, ale Alanek juz duzy moj to przy Twoim to jeszcze knypek najwazniejsze, ze wszystko dobrze
Stary 2011-03-11, 13:12   #3756
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
A to nie jest tak, że jak jest duże dziecko to są wskazania do cc? Tym bardziej u pierworódek?
tak konkretnie to nie
ale wszystko zależy od sytuacji ...
wagi dziecka,
rozmiarów miednicy,
przebiegu ciaży ...
wieku matki itp
lekarz podejmuje tą decyzję

Stary 2011-03-11, 13:19   #3757
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to kochana jesteś

a jak dziecko śpi to co? Gdyby się człowiek tak ściśle trzymał tych norm to by zeschizował
Gratuluję udanej wizyty
jak spi to tez sie rusza
nie wiedzialas ?
nasze dzieci spia ok 20 h/ na dobę
ale w snie tez sie ruszaja

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

naliczylam juz dzisiaj 5 skurczy
kurde
w poniedzialek ide do gina
nie w srode
Stary 2011-03-11, 13:20   #3758
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
dorka ojeeej... kciukasy trzymamy mocne!

Z tego co widzę termin ma na 10 czerwca, wiec jeszcze tydzień za mną, to jakiś 28 wypada

no widziałam,cos mi sie pomerdało

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
po terminie no to rozumiem, szyjka, macica już jakby są gotowe tylko impulsu brakuje,
ale przed terminem, kiedy szyjka jeszcze twarda, zamknięta
popękać w środku każda z nas może, ja też popękałam bo rodziłam duże dziecko, ale jakoś żyję,
poza tym uważam że jak się poród przyspieszy i wszystko jakby się jeszcze nie przyszykuje to też można popękać bo szyjka jeszcze nie jest gotowa do porodu

też byłam pod oxy ale w terminie i tylko dlatego, że wody mi ciekły już,
przyjemne to to nie jest
tez jestem podobnego zdania, ja Miałam 3x oxy ,bo mój lekarz sobie ubzdurał,ze juz po terminie( bo Julka była duza i na usg o 2 tyg sie termin przyspieszył),no i mnie meczyli tymi kroplówkami,
teraz jak licze to mała sie ur w 40 tc ( niby 2 tyg po terminie) miała 3820g i dałam spokojnie rade,zreszta nie zdołali wywołac porodu,wody mi odeszły bez oxy same naturalnie i poród nie był taki straszny,
mysle,ze jednak natura wie co robi i kobiety rodza takie dzieci jakie sa w stanie urodzic( moze mam staroswieckie myslenie, ale mój mały tydz temu miał 2300 i tym razem na bank nie dałabym sobie wywoływac porodunawet gdby miał miec 4500 No!

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:22   #3759
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jak spi to tez sie rusza
nie wiedzialas ?
nasze dzieci spia ok 20 h/ na dobę
ale w snie tez sie ruszaja

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

naliczylam juz dzisiaj 5 skurczy
kurde
w poniedzialek ide do gina
nie w srode
nie wiedziałam myślałam że w ogóle się nie rusza albo niezauważalnie.

Co do cc to pewnie Andziotku masz rację, że zawsze decyduje lekarz i to zależy Ostatnio rozmawiałyśmy w klubie chyba, czy ułożenie pośladkowe jest takim wskazaniem. Niektórzy lekarze mówią że nie; ja pytałam wczoraj swojego i mówi że tak, więc pewnie co lekarz to opinia.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:23   #3760
anula_81
Zakorzenienie

a ja zrobilam sobie niezly spacer bo slonce wyszlo i jakos mi zeszlo poczta zwiedzona, kolejna paczka z probkami przyszla
zrobilam zakupy i kupilam nowy specyfik na zgage, bo juz nie wyrabiam, takie wielkie mleczko, moze pomoze...bo juz naprawde rece mi opadaja....
Camomile tez slucham ciagle w radiu o tym trzesieniu ziemi, tsunami idzie, na szczescie Japonia jest wysokorozwinietym krajem doskonale przygotowanym, ale jednak fala uderzeniowa ogromna. caly czas slucham informacji na ten temat.

wlasnie dzwonil do mnie kurier!!! ze maja opoznienie, bo prom i cos tam i beda dopiero najwczesniej jutro RANO!!!!!
A JA SIE TAK NASTAWILAM...A WOZKA DZISIAJ NIE BEDZIE...
Matall, agus dziekujemy za info o Dorce

Dorka kochana trzymamy kciuki, bedzie dobrze

Paulizia sie pokazala lolcia tez'

Matall,Paulizia, Agus ale macie snyyy!!! normalnie az sie oplulam, tak sie usmialam
Kwiatecek ale wielka twoja dzidzia! jejuuuuu normalnie ja bylam mneijsza jak sie rodzilam
najwazniejsze ze zdrowa
a co do liczenia, to tzreba caly dzien liczyc? przeciez to neiwykonalne....
Cytat:
no wlasnie Monia, moja sasiadka miala CC bo dziecko wazylo 4670!!!

ide odpoczywac, A CO! nalezy mi sie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:26   #3761
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja zrobilam sobie niezly spacer bo slonce wyszlo i jakos mi zeszlo poczta zwiedzona, kolejna paczka z probkami przyszla
zrobilam zakupy i kupilam nowy specyfik na zgage, bo juz nie wyrabiam, takie wielkie mleczko, moze pomoze...bo juz naprawde rece mi opadaja....
Camomile tez slucham ciagle w radiu o tym trzesieniu ziemi, tsunami idzie, na szczescie Japonia jest wysokorozwinietym krajem doskonale przygotowanym, ale jednak fala uderzeniowa ogromna. caly czas slucham informacji na ten temat.

wlasnie dzwonil do mnie kurier!!! ze maja opoznienie, bo prom i cos tam i beda dopiero najwczesniej jutro RANO!!!!!

Dorka kochana trzymamy kciuki, bedzie dobrze

Paulizia sie pokazala lolcia tez'

Matall,Paulizia, Agus ale macie snyyy!!! normalnie az sie oplulam, tak sie usmialam
Kwiatecek ale wielka twoja dzidzia! jejuuuuu normalnie ja bylam mneijsza jak sie rodzilam
najwazniejsze ze zdrowa
a co do liczenia, to tzreba caly dzien liczyc? przeciez to neiwykonalne....

no wlasnie Monia, moja sasiadka miala CC bo dziecko wazylo 4670!!!

ide odpoczywac, A CO! nalezy mi sie
a moja sasiadka rodzila 4115g i 62cm SN
3 raz
i urodzila w 2 h
wiele kobiet rodzi ponad 4 kg dzieci silami natury
Stary 2011-03-11, 13:27   #3762
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomosc od dorkibl
"troche lipa, szyjka rozwarta i krotka, dostaje sterydy, boja sie ruszac szyjke mechanicznie szwem lub pesarem, by nie wywolac porodu, ma lezec na lewym boku i dostala zastrzyk na szybszy rozwoj pluc Olka, bedzie mial wieksze szanse jakby co"
z dzidziuysiem wszystko okej

i sprzed chwili
"podziekuj od nas za kciuki, zaskiskam nogi i nie daje sie"
do poniedzialku zostae w szpitalu
jeszcze raz dziekuje za smsy"
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Widzę, że nie przekazała żadna informacji od dorki, więc:
"Hej, no trochę lipa. Szyjka rozwarta i krótka. Dają mi sterydy. Boją się ruszyć szyjkę mechanicznie szwem albo pesarem, żeby nie wywołać porodu. Mam leżeć na lewym boku. Z Olkiem wszystko OK, tylko ta głupia szyjka! Dostałam zastrzyk "na szybszy rozwój" jego płuc. Gdyby coś będzie miał większe szanse Damy radę!"
Więc dziewczyny zaciskać mocno za Dorkę i Olka! [COLOR="Silver"]
Mocno zaciskam za Dorkę i Olusia

Cytat:
Witam po wizycie! I juz opowiadam waga 2531 g lekarz stwierdzil, ze maly nie bedzie maly cos miedzy 3500-400 wiec pewnie bedziemy rodzic wczesniej zeby nie byl az taki wielki bo mowil,ze wtedy mocno mnie porwie w srodku. Ogolnie maly wiekszy jest na tydzien do przodu. Wiec malenki brzuch o niczym nie swiadczy
Malo nie zaslablam u lekarza, ale kazal mi sie przewrocic na lewy bok i zaraz ulzylo.
Ogolnie rozmawialismy o porodzie, i mowil, ze lepiej sie znosi te bole przy kims bliskim i pytal czy meza zabieram ze soba no i z racji tego ,ze do szpitala mam daleko to sie umowimy wczesniej co do dnia kiedy mam przyjechac i gin tez przyjedzie odebrac moj porod.
Ale już duży

Idę zakręcić się wokół obiadu, ale jakoś nie mam ochoty.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:28   #3763
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
tez jestem podobnego zdania, ja Miałam 3x oxy ,bo mój lekarz sobie ubzdurał,ze juz po terminie( bo Julka była duza i na usg o 2 tyg sie termin przyspieszył),no i mnie meczyli tymi kroplówkami,
teraz jak licze to mała sie ur w 40 tc ( niby 2 tyg po terminie) miała 3820g i dałam spokojnie rade,zreszta nie zdołali wywołac porodu,wody mi odeszły bez oxy same naturalnie i poród nie był taki straszny,
mysle,ze jednak natura wie co robi i kobiety rodza takie dzieci jakie sa w stanie urodzic( moze mam staroswieckie myslenie, ale mój mały tydz temu miał 2300 i tym razem na bank nie dałabym sobie wywoływac porodunawet gdby miał miec 4500 No!
40tc to przecież dopiero jest termin

poza tym dzieci różnie rosną i może np mało tyć pod koniec i wcale taki wielki nie będzie

Stary 2011-03-11, 13:33   #3764
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ależ jesteście kochane, naprawdę mi miło, że się lekko martwiłyście, ale gdyby coś się działo złego, to na pewno dałabym znać

Macie rację, pochłonął mnie remont, rozpierducha na chacie i kilka innych spraw, o których napiszę w klubie, bo nie chcę w kryminale wylądować za publiczne wypisywanie

Bardzo mnie zmartwiła Dorka, mam nadzieję, że będzie dobrze, jeśli w pon. wraca do domu. Niech się Oluś nie spieszy tak do mamy! ))

Postaram się Was nadrobić, chociaż może być ciężko

WIELKIE BUZI!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:36   #3765
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Co do cc to pewnie Andziotku masz rację, że zawsze decyduje lekarz i to zależy Ostatnio rozmawiałyśmy w klubie chyba, czy ułożenie pośladkowe jest takim wskazaniem. Niektórzy lekarze mówią że nie; ja pytałam wczoraj swojego i mówi że tak, więc pewnie co lekarz to opinia.
z tym pośladkowym to akurat wydaje mi się że mało szpitali decyduje się na poród naturalny, bo duże ryzyko jest, szczególnie u pierworódek ... ale pewnie się zdarzają ( o czym czytałam w klubie)
problem polega na tym że zaledwie kilka jest takich sztywnych wskazań do cc, reszta zależy od sytuacji i wtedy decyzję podejmuję się indywidualnie dla każdej rodzącej

Cytat:
do jutra szybko minie
a później już go będziesz mieć na wieczność
jeszcze będzie Wam zawadzał do porodu

Stary 2011-03-11, 13:38   #3766
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ależ jesteście kochane, naprawdę mi miło, że się lekko martwiłyście, ale gdyby coś się działo złego, to na pewno dałabym znać

Macie rację, pochłonął mnie remont, rozpierducha na chacie i kilka innych spraw, o których napiszę w klubie, bo nie chcę w kryminale wylądować za publiczne wypisywanie

Bardzo mnie zmartwiła Dorka, mam nadzieję, że będzie dobrze, jeśli w pon. wraca do domu. Niech się Oluś nie spieszy tak do mamy! ))

Postaram się Was nadrobić, chociaż może być ciężko Coś czuję, że dużo nie napiszę

WIELKIE BUZI!
Już się martwiłyśmy, że nas nie kochasz

Ale nie mam dziś weny do tej magisterki...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-11, 13:59   #3767
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Kasia, ja tez hektolitry pochlaniam, ciagle tylko pic-siku, siku- pic

OOO... piers znowu karmi, ale moja pizame, jutro mam usg, prosze mi tu kciuki trzymac zeby moj baczek byl juz wielki i tlusciutki
chcialam kciuki trzymac, ale wiem ze ty juz po wizycie! duzy synek! a tak sie martwilas ze brzuszek za maly weź przetlumacz naszej Anulce_81 zeby nie panikowała, bedzie dobrze! co do ruchow ja nie licze, moja mala raczej ruchliwa jest, nie chce nie potrzebnie sie przejmowac
naleczowianka gruszkowo- jabulkowa?- hmmmmmm wlasnie pije Jurajska Poziomkowa, pyszna!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kochane, wiem ze chcecie dobrz
ale prosze was, nie dobijajcie mnie. mi nie jest latwo podejmowac taka decyzje a sumienie juz podgryza rodzina.
nie bede sie rozpisywac co i jak, za dlugi temat, a niechce zasmiecac watku, po za tym gdyby to bylo moje pierwsze dziecko a drugie jak sierota nie czekalo w domu bez ojca i teraz bez matki to tez inna sprawa
wiem o co chodzi kochana, nie pytam, zrob tak zeby bylo dobrze! a wierze ze bedzie
moja tesciowa nie chce jechac z moimi rodzicami do Francji za praca na pol roku ze wzgledu na swoja 8letnia corke. Cos w tym jest... jak bede miala dziecko zrozumiem.

mimbi
lekarz zartowniś fajnie, chociaz czlowiek nie taki spiety siedzi na badaniu a malutka juz spora sliczne ubranka upatrzylas na allegro

spice1985 tez biologie pisalam ale w 2006 bo ja po technikum i rok mlodsza od ciebie.

anula_81 no ja tez wlasnie pochlaniam duze ilosci wody, przewaznie niegazowanej bezsmakowej, nieraz sobie pozwalam (tak jak dzisiaj) ze smakiem... gazowanych unikam choc lubie

Dorkabl za ciebie i syneczka!!! wierze ze wszystko sie ulozy i urodzisz pozniej. Dziewczynki pozdrówcie ja!!!
jak widze posty na czerwono to az ciarki mnie przechodza

MoniaK ja pije bo mam takie silne pragnienie 24h, jezeli ty nie czujesz potrzeby na wiecej to po co? a wody smakowe sa dobre, jeszcze zalezy jaki smaczek ja pije poziomkowy i jest pycha

agus87 tez uwazam ze powinnas isc do gina w poniedzialek mnie zlapie skurcz ale tak 1-2 dziennie.... trzymaj sie!

dobra ide obiad robic, mam rybke, do tego musze salatke swoja zrobic- pekinska, ogorek, pomidorek, do tego lyzka majonezu, szczypta soli, pieprzu i gotowe. Jeszcze ogarne w domku bo pani co wynajmujemy po kase przyjdzie ehhhhhh

bede zagladac w miedzy czasie.
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:01
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:59   #3768
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki!

Chociaz chyba nie taki "dobry", dla Dorkabl.. smutno mi się zrobiło, że "jedna z nas" () na pewno stresy przeżywa..

Kochana Dorkabl moje kciuki za Ciebie i synka również dochodzą

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Cześć baby trzebaby podpis zmienic... W którym ja tyg jestem?? Lolkaaaaaaaa!!
A Ty jędzo jedna, gdzie byłaś? W takie nerwy nas tu wprowadzać.. martwiłam się twoim tajemniczym zaginięciem!!

A właśnie, Amarcia dobrze, że czuwasz!! Opisik zaraz zmieniam!!

A gdzie byłaś jak świętowałam początek III trymestru??? Niedobra Ty... Miałam nadzieję, że razem poświętujemy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
(..)

Lolcia lacze sie w bolu i jak chcesz to mozemy posmutac sie razem zawsze razniej

(..)

Pauliza
lepiej nie łączmy sie w bólu, tylko wymyślaj jakąs receptę na te nasze nastroje

Eweska
piszesz, że pierwszy poród miałaś wywowałny (chciałam cię zacytowac, ale zjadło cytat ).. a to co dokładnie Ci robili, żeby przyspieszyć?? Miałaś wtedy skurcze?
Stary 2011-03-11, 14:06   #3769
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Dzisiaj zaczynam 34 tydzien ciazy!!! ale ten czas leci
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:08   #3770
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
a moja sasiadka rodzila 4115g i 62cm SN
3 raz
i urodzila w 2 h
wiele kobiet rodzi ponad 4 kg dzieci silami natury
niezle, ale w sumie slyszalam,z e takie decyzje czy CC czy Sn podejmuje sie indywidualnie.
mary sie pojawila!!
andziotku kochany wiem, ze bedzie zawadzal, ale tak sie nastawilam, cieszylam sie jak dziecko, ale ja to nic.... jakbys slyszala mojego TZ jak do niego zadzwonilam, on dzisiejszy dzien zaplanowal pod ten wozek! tak sie cieszy hihihi dzieciaczek...
matall magisterke pisac, ale juz!!
a ja mialam nic nei robic, a wlaczylam pranie z reszta ciuszkow malenkiej, spiworkiem itp, a zaraz leca kolorowe, resztki bodziakow itp

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

kasiulka juz sie nie zamartwiam! Kwiatecka przyklad przywrocil mnie do pionu! poza tym uwazam od dzis z emoj brzusio wcale nie taki maly, ale za to szpiczasty!
i znowu pije tony wodyyy tak jak ty...ja jeszcze urozmaicam herbatka, witaminka C musujaca i maslanka bo pzreciez ile samej wody mozna pic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-11, 14:13   #3771
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, kurde! Przesadzili z tym wózkiem! Jak chcesz, mogę kogoś zabić

Kasiu, NIE STRASZ! Ależ to zleciało... niedawno miałyśmy połówkowe

Matall, oczywiście, że Was kocham!

Wiecie, że ja nawet nie wiem, jak mam się już układać, żeby było w miarę wygodnie...

AHA, dzwoniłam do Dorki, nie wie, czy w poniedziałek wyjdzie. Na razie ma leżeć i NICZEGO NIE ROBIĆ. I dobrze. Jest pod dobrą opieką, TŻ ma Jej przywieźć lapka w weekend, więc może do nas zajrzy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:22   #3772
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
chcialam kciuki trzymac, ale wiem ze ty juz po wizycie! duzy synek! a tak sie martwilas ze brzuszek za maly weź przetlumacz naszej Anulce_81 zeby nie panikowała, bedzie dobrze! co do ruchow ja nie licze, moja mala raczej ruchliwa jest, nie chce nie potrzebnie sie przejmowac
naleczowianka gruszkowo- jabulkowa?- hmmmmmm wlasnie pije Jurajska Poziomkowa, pyszna!

wiem o co chodzi kochana, nie pytam, zrob tak zeby bylo dobrze! a wierze ze bedzie
moja tesciowa nie chce jechac z moimi rodzicami do Francji za praca na pol roku ze wzgledu na swoja 8letnia corke. Cos w tym jest... jak bede miala dziecko zrozumiem.

mimbi
lekarz zartowniś fajnie, chociaz czlowiek nie taki spiety siedzi na badaniu a malutka juz spora sliczne ubranka upatrzylas na allegro

spice1985 tez biologie pisalam ale w 2006 bo ja po technikum i rok mlodsza od ciebie.

anula_81 no ja tez wlasnie pochlaniam duze ilosci wody, przewaznie niegazowanej bezsmakowej, nieraz sobie pozwalam (tak jak dzisiaj) ze smakiem... gazowanych unikam choc lubie

Dorkabl za ciebie i syneczka!!! wierze ze wszystko sie ulozy i urodzisz pozniej. Dziewczynki pozdrówcie ja!!!
jak widze posty na czerwono to az ciarki mnie przechodza

MoniaK ja pije bo mam takie silne pragnienie 24h, jezeli ty nie czujesz potrzeby na wiecej to po co? a wody smakowe sa dobre, jeszcze zalezy jaki smaczek ja pije poziomkowy i jest pycha

agus87 tez uwazam ze powinnas isc do gina w poniedzialek mnie zlapie skurcz ale tak 1-2 dziennie.... trzymaj sie!

dobra ide obiad robic, mam rybke, do tego musze salatke swoja zrobic- pekinska, ogorek, pomidorek, do tego lyzka majonezu, szczypta soli, pieprzu i gotowe. Jeszcze ogarne w domku bo pani co wynajmujemy po kase przyjdzie ehhhhhh

bede zagladac w miedzy czasie.
no wlasnie probuje sie dodzwonic, ale nikt nie odbiera
Stary 2011-03-11, 14:23   #3773
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziotku kochany wiem, ze bedzie zawadzal, ale tak sie nastawilam, cieszylam sie jak dziecko, ale ja to nic.... jakbys slyszala mojego TZ jak do niego zadzwonilam, on dzisiejszy dzien zaplanowal pod ten wozek! tak sie cieszy hihihi dzieciaczek...

te nasze facety to jednak śmieszne są
niby takie twardziele ...
a w środku takie słodziaszki

Stary 2011-03-11, 14:26   #3774
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Eweska
piszesz, że pierwszy poród miałaś wywowałny (chciałam cię zacytowac, ale zjadło cytat ).. a to co dokładnie Ci robili, żeby przyspieszyć?? Miałaś wtedy skurcze?
Poszłam do szpitala bo mnie lekarka już wygoniła, (w pierwszej ciąży miałam gestozę) nie miałam żadnych skurczy, szyjka pozamykana, nic nie zapowiadało porodu,przez trzy dni brałam zastrzyki nie wiem dokładnie jakie, ale to były na wywołanie porodu, po których zaczęły się bóle od kręgosłupa i skurcze, ale że akcja coś słabo postępowała dostało mi się też kroplówkę po której wszystko sie przyspieszyło, synalka łokciami powypychali i pojawił się na świecie teraz już 11 letni łobuziak
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:27   #3775
zosiaaa
Zadomowienie

kwiatecek wizyty

24kasia86 za nowo rozpoczęty tydzień

wody też popijam tylko smakowe, jakoś taka naturalna mi teraz nie podchodzi, pije żywiec jabłkową, czasem zamieniam sobie na truskawkową ( swoją drogą ostatnio mi ktoś powiedział że żywiec to podobno największy syf , ale ja lubię ) ale jurajskiej poziomkowej jeszcze nie piłam i już wiem jaką kupię następną , ta nałęczowianka też mnie kusi, ale to jest chyba taka lekko gazowana????

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:30   #3776
agus87
Zakorzenienie

ide w poniedzialek
na 20.50
Stary 2011-03-11, 14:36   #3777
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
niezle, ale w sumie slyszalam,z e takie decyzje czy CC czy Sn podejmuje sie indywidualnie.
mary sie pojawila!!
matall magisterke pisac, ale juz!!
a ja mialam nic nei robic, a wlaczylam pranie z reszta ciuszkow malenkiej, spiworkiem itp, a zaraz leca kolorowe, resztki bodziakow itp

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

kasiulka juz sie nie zamartwiam! Kwiatecka przyklad przywrocil mnie do pionu! poza tym uwazam od dzis z emoj brzusio wcale nie taki maly, ale za to szpiczasty!
i znowu pije tony wodyyy tak jak ty...ja jeszcze urozmaicam herbatka, witaminka C musujaca i maslanka bo pzreciez ile samej wody mozna pic
No piszę, piszę, ale Edzik mi dokucza

Mary to trzymam za lapka dla Dorki

Idę szukać prezentu dla koleżanki na sobotnie urodziny, a potem po wpisy, więc CU i do wieczora

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-11, 14:39   #3778
Siasiek
Zadomowienie

już drugi raz odpisuje
Cytat:
wiadomosc od dorkibl
"troche lipa, szyjka rozwarta i krotka, dostaje sterydy, boja sie ruszac szyjke mechanicznie szwem lub pesarem, by nie wywolac porodu, ma lezec na lewym boku i dostala zastrzyk na szybszy rozwoj pluc Olka, bedzie mial wieksze szanse jakby co"
z dzidziuysiem wszystko okej
Biedna niech się tam trzyma i nawet nie rusza.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Siasiek to nie fair, ze ty masz sliczne rozowe, a ja takie paskudy co przypominaja mysie bobki Zamien sie

A mnie sie snilo, ze bralam amfetamine w ciazy, a nie zelazo i mialam wyrzuty sumienia, a na koniec jeszcze przylapalam meza z jakas pinda w lozku
bylam strasznie na niego wsciekla jak sie obudzilam
Ale Wy bujnie śnicie
ja za dużo seriali kryminalnych oglądam i później same morderstwa się śnią.
Cytat:
Witam po wizycie!
Kawał dzidzika, ale tym że będzie jakiś strasznie duży się nie przejmuj bo te aparaty mają różne granice błędu.
Cytat:

DO jutra chwileczka jest, a i emocje będą większe.
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
One tu już czarne myśli miały, że Cię ktoś podczas tego remontu...
hehe...

A ja po zakupach, Tż mnie woził.
Pojechałam po jajka specjalnie w jedno miejsce (zawsze tam kupuję jak chce mi się jechać) i jak pan zobaczył mój wielki brzuch specjalnie przyniósł jaja z zaplecza Takie giganty, że się jedno obok drugiego na palecie nie mieściło. Hehe mają być z dwoma żółtkami

Tż śpi, młody leży i bajki ogląda a ja siedzę w kuchni i nie wiem za co się zabrać. Chyba za jedzenie

Zrobiłam sobie kawę a co!
Anula teraz już wiem co to zgaga dzisiaj doświadczyłam pierwszy raz w życiu...po zjedzeniu połowy tabliczki Milki z jakimiś chrupkami w środku. Na początku nie wiedziałam co się dzieje

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:50
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:53   #3779
anula_81
Zakorzenienie

dobra wytarlam jeszcze kurze w calym domu i lazienke przetarlam, ale odkurzanie zostawiam TZtowi!! jutro mnie kozelanki odwiedza jeeee!!!
a teraz juz leze ale tak do 15:30 bo obiadek trzeba bedzie podgrzac, zrozpaczony brakiem wozka TZ bedzie wracal na pocieszenie zrobilam jeszcze deser z galaretka poziomkowa.... tzn lenie sie

andziotku smieszne te nasze facety, zgadzam sie, moj wlasnie znowu dzwonil, normalnie zawiedziony taki, mowi, ze sie cieszy bardziej na ten wozek i fotelik niz by mial nowe audi odbierac a na mojego Tzta to duuuze slowa, bo on auta ponad wszystko

mary na razie nie zabijamy, ja dzisiaj nawet pokojowo nastawiona(choc wyc sie chce ze wozka nei bedzie dzisiaj.....)
dziekujemy za info od Dorki! najwazniejsze, zeby bylo dobrze, mam nadzieje, ze w weekend dostanie lapka i bedzie z nami na biezaco
zosiaaa dawno mnie w PL nie bylo, ale naleczowianka byla moja ulubiona i jest i gazowana i neigazowana
siasiek to sie nazywa dobre traktowanie ciezarnej! jajka z zaplecza fiu fiu
a wozek.... bedzie jutro, ale to juz nie to samo

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Siasku to pomysl sobie ze mi mala tyleczkiem siedzi na zoladku i mam zgage calymi dniami a najgporzej palaca w nocy.....
teraz lacze sie w bolu

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-11, 15:02   #3780
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesc Słoneczka
Wrócilam i nadrobiłam !! Byłam jak wiecie, troszkę słodyczy wciągnąc
Nadal uważam, że nawet 75g glukozy to pikuś i ciągle podtrzymuję moją teze, że mogłabym pic to dzień. Wypiłam ze smakiem i jeszcze się oblizałam
Zdecydowanie mniej lubie ukłucia.. przy drugim kłuciu, po 1h pani dr wbijała się do 3 żyl ! Nie uwierzycie, ale krew mi leciec nie chciała nie mam pojecia dlaczego. Pierwszy raz w zyciu tak mi sie zdarzyło Gmerała w tych żyłach, aż mnie bolą.
Po 2 godzinach pani nauczona doświadczeniem pobrała mi krew z zewnętrzej strony dłoni Teraz mam delikatnie ciągle spuchniętą żyłe i troszke boli ale tak tyci tyci.
Jutro odbieram wyniki jak znów cukier podwyzszony to mam do diabetologa śmigac

Wzięłam sobie na dzis L-4, tak wiec kadry anulują mi urlop i zastąpię je zwolnieniem.
Pani doktor była dośc mocno zdziwiona, że przełożona robi mi jazdy o badania ! Spytała czy moja dyr jest starą panna bez dzieci Trafiła w dziesiątke

anula_81
; oj miałas ciezka nocke bardzo z tego co przeczytałam A mozesz w dzien sie chwilke przespac?? Ja mam taki głupi zegar biologiczny, ze nawet jak w dzien oczy mi sie zamykaja z niewyspania to usnąc nie moge.
No i jeszcze te wiesci o wózeczku
Ale za dlugie czekanie dobre sniadanie - jak mówia ! PRzyjedzie lada dzień i bedzie sliczny, zobaczysz

Siasiek
, kurde 4 x siku.. to duuuzo ! Ja 1 raz i jest to męczace wiec nie chcę myslec o Tobie.. Nocnik byłby rozwiązaniem

Kwiatecek; gratuluje zdrowego i duuzego dzidziusia

Loluś
, swietujemy, pamietasz ? ja tez nie mam weny i siły na nic Chyba swiadomość, ze juz ostatnie 3 tygodnie do pracy tak mnie rozleniwiła.

Wszystkim dzisiejszym Jubilatkom gratulacje awansu do nastepnego tygodnia
Ja 28 zaczynam

DORKA - mooocno sciskam kciuki za Ciebie a przede wszystkim Twoją szyjkę

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości