Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 13:24   #2521
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Dziewczynki - dziękuję Wam bardzo! Ale puszczajcie już te kciuki
Nie ma co - niby wszystko fajnie, miło, ale stawka mnie totalnie rozwaliła :/ Spodziewałam się większej kasy... A tak to w miesiącu, który ma 4 tygodnie zarobię raptem 7,67zł więcej niż mam tu na stażu (765,45zł) ech... Aha zapomniałam powiedzieć, że to salon z ekskluzywną bielizną, praca miała być od poniedziałku do czwartku 10-18 (fajnie, bo wtedy piątek miałabym cały na szykowanie powoli magisterki i inne uczelniane sprawy) no ale 7zł brutto w sklepie, gdzie staniki chodzą za >135zł to trochę kicha, nie uważacie :/?

Witam nowe PMki!
gosza_m - Masz dzieciątko ? Przepraszam, ale nie jestem w temacie
nena - Fantastyczny ten torcik Nie myślałaś o mini-torcikach dla gości weselnych zamiast babeczek? Wygląda rewelacyjnie i pewnie tak samo smakuje mmm... Ty Cudotwórczynio!

Nie mam energii na smarowanie Ale gratuluję Wam dziewczynki załatwiania ślubnych sprawunków i życzę powodzenia tym, które chcą się wyszczuplić!
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:27   #2522
Nattiv
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Ja noszę prawdziwy rozmiar 65D i chciałabym mieć ciut większy. Tż niby mówi, że jest ok ale ja i tak wiem swoje. Chociaż z 2 razy zdarzyło się mu powiedzieć coś w tym stylu "nie miał bym nic przeciwko jakby były większe", ale nie mam mu tego za złe

Bez stanika to bym nie mogła chodzić Bez niego czuje się 'wybrakowana'.

sztuczka_magiczka no rzeczywiście nieciekawie z zarobkami. A na długo masz ten staż jeszcze? Bo jakby się kończył to ja bym brała co jest ;-)

Kallos Sthenos - Piękno i Siła

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2011-03-11 o 13:34
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:32   #2523
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja też mam mały biust coś pomiędzy miseczką A i B. Nie znoszę go a mój TŻ mówi że jest ok. No niech mu będzie że tak jest ja chce ważyć 48kg do ślubu. Teraz ważę 55. A słodycze uwielbiam właśnie raczę się białymi Michalkami mniam
o taaaaaaaak białe michałki:love :
ja na codzien nosze stanik, ale nie znosze go miec pod wszelkimi gorsetami
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:38   #2524
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Hej

Kurde, nie mam czasu na nic, jeszcze kilka stron mi zostało do nadrobienia, a do pracy muszę lecieć...

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Też ostatnio o tym myślałam. W styczniu ubiegłego roku, gdy zaczynałam przygodę z tym forum pisałam z dziewczynami, których już od dawna tutaj nie ma. Niektóre zastanawiały się nad zmianą roku na 2011, a inne chciały odłożyć plany ślubne... no i słuch o nich zaginął, a szkoda!
Nie wyrzucajcie mnie

Nattiv skąd Ty jesteś? Czy Twój zespół ma jakąś stronkę? Mogę prosić o jakieś PW?
Stary 2011-03-11, 13:41   #2525
E87
Wtajemniczenie

Witam nowa Pm-ke Ja jestem z okolic Rybnika
Co do diety, to ja bym chciala zrzucic z 3kg ale to raczej nie dieta a cwiczeniami zobaczymy czy mi sie uda! Ja na slodkosci mam ochote zazwyczaj jak sie ucze, albo jak zmarzne Nieraz moge nie jesc nic slodkiego przez tydzien a pozniej dzien w dzien bede szukac slodkosci
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:46   #2526
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Moja chrzestna ma już suknię u siebie w domu (niektóre z was pewnie wiedzą o co chodzi, prawda??) I teraz mam mega stracha, że celnicy mi cło i VAT dowalą w Polsce. Czy któraś z Was coś wie na ten temat, jakby tego uniknąć? Za kilka dni, jak rozkminimy sposób wysyłki, suknia rozpocznie swój szczęśliwy lot do domu i myślę ze koło połowy kwietnia powinna być u mnie
Neno - chyba najlepiej gdyby Twoja ciocia oznaczyła przesyłkę jako "gift" wtedy teoretycznie nie mogą się przyczepić, ale wiadomo, że rożnie to bywa

Cytat:

A dziewczynk mam takie pytanie zamierzacie w tym roku wysyłać zaproszenia? Bo tak sobie pomyślałam i w pracy u mojego TŻ i u taty urlopy na wakacje i takie ogólnie oblegane miesiące trzeba rezerwować w styczniu. Więc tak się zastanawiam czy nie wysłać pod koniec roku żeby każdy sobie mógł wszystko zaplanować wcześniej
ślub mamy w czerwcu, więc myślę że pół roku przed, może trochę później gdyby się coś (tfu,tfu!) zmieniło

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Co fakt, to fakt Ale ja sobie po prostu niewyobrazam zeby malzenstwo nieskonsumowane zostalo az do po poprawinach :P:P

My zaproszenia bedziemy rozwozic tak 4-3 miesiace przed. Ale przeciez nie zaszkodzi ludziom wspomniec juz teraz, ze szykuje sie taka uroczystosc, wiec niech rezerwuja sobie czas My ak trobilismy, takie nieformalne zaproszenia dla tych, ktorzy powinni to sobie wczesniej ogarnac. A zaproszenia w marcu rozdamy, co by tak na swiezo :P
ja też

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
sztuczka powodzenia
dziewczyny no zmobilizowałam się i od dzisiaj się odchudzam... eh ciężko było z motywacją ale zaczynam nie ma co. zaraz sobie zrobię kalendarzyk co i jak. I będę się ważyć 1raz w tygodniu albo co 2 tyg. żeby paranoi nie dostać bo jak będę na wagę codziennie stawać to nic to nie da bo w ciągu dnia kilograma nie schudnę a tak co tydzień a tym bardziej co dwa wskazówka zawsze się przesunie co nie ;p planuję min. 10kg mniej a góra16kg. zobaczymy co z tego wyjdzie ;p jak by co nie martwcie się mam z czego chudnąć ;p (tz nie jestem jakimś tam pulpetem ale chcę rzucić z brzucha z biustu i z nóg ale trochę). Jak bym miała dni załamki to pewnie napiszę tutaj to dziewczyny mam prośbę zróbcie mi pranie mózgu i zmotywujcie mnie
ja odchudzam się od środy, chcę zrzucić 5-7 kg, najlepiej do sierpnia bo wtedy chyba na ślub idziemy i muszę się w sukienkę wcisnąć
kupiłam jogurty naturalne (lubię mieszać z płatkami owsianymi i owocami), serki wiejskie (te raczej na ostro) i jem co 2-3 godziny małe posiłki nie jem słodyczy ale dzisiaj i w niedzielę idę na urodziny także
chce do tego jakieś ćwiczenia dołączyć, ale nie wiem jakie... po rowerku stacjonarnym mnie kolana ostatnio bolały

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A jednak wbiłam na chwilkę, puściłam małej bajkę, z zaciekawieniem ogląda, więc mam chwilę dla siebie. Mam nadzieję, że uda mi się ją uspać, to przynajmniej trochę posprzątam w tym czasie.

malinkowo88
cudna sala naprawdę bajkowa!
tusia_m z Rybnika jesteś, prawda??? tak po sąsiedzku
nena trzymamy kciuki za dotarcie przesyłki!!! Jejku jak Ci zazdroszczę jako pierwsza będziesz miała kieckę!
sztuczka ja też trzymam kciuki, trochę późno, ale może jeszcze zadziałają!

Zmykam dalej, bo mała juz się domaga kolorowania.
ja z Tarnowskich Gór i obecnie w Gliwicach studiuję- też do was daleko nie mam
Stary 2011-03-11, 13:51   #2527
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dzieki Ci Panie za strone internetową mojego koscioła juz nie musze ejchac bo wiem kiedy kancelaria jest otwarta o matko... własnie doczytalam że mam aż 11 spotkań podczas kursu!!! ja chyba tam zwariuje aha i u mnie kosztuje 30zł kurs.
11 spotkan?! strasznie duzo, ale tak Was tam wyedukuja, ze jak nic slub bedziecie mogli juz brac

Cytat:
sztuczka powodzenia
dziewczyny no zmobilizowałam się i od dzisiaj się odchudzam... eh ciężko było z motywacją ale zaczynam nie ma co. zaraz sobie zrobię kalendarzyk co i jak. I będę się ważyć 1raz w tygodniu albo co 2 tyg. żeby paranoi nie dostać bo jak będę na wagę codziennie stawać to nic to nie da bo w ciągu dnia kilograma nie schudnę a tak co tydzień a tym bardziej co dwa wskazówka zawsze się przesunie co nie ;p planuję min. 10kg mniej a góra16kg. zobaczymy co z tego wyjdzie ;p jak by co nie martwcie się mam z czego chudnąć ;p (tz nie jestem jakimś tam pulpetem ale chcę rzucić z brzucha z biustu i z nóg ale trochę). Jak bym miała dni załamki to pewnie napiszę tutaj to dziewczyny mam prośbę zróbcie mi pranie mózgu i zmotywujcie mnie
Trzymam kciuki, zeby udalo Ci sie zrzucic tyle ile chcesz ja przy wzroscie 167 waze 54-55, ale zapisalam sie na silownie, zaczynam w kwietniu. Karnet od razu na rok, co bym miala motywacje chodzic. Mam nadzieje, ze uda mi sie 3-4 kg zrzucic. Jesli tak, bede wniebowzieta )

QUOTE=jagodzia133;2565524 9]ooo ja ze swoim bez stanika to chyba bym umarła jak bym miała gdzieś podbiec to wogóle porażka chyba by się urwały ;/ zawsze na wf wstydziłam się i starałam się nie biegać bo było nas 4 z dużym biustem i nam skakały a chłopaki nas naśladowali, ale kiszka[/QUOTE]

Teraz to na pewno by sie nie nasmiewali, tylko by wodzoli za Toba oczami Im mlogsze, to to glupsze. Najwazniejsze, zeby TZowi no i oczywiscie Tobie sie podobalo. Ja mam 75C. Tz uwielbia, ja bym wolala mniejsze, ale coz poradzic. Natury nie zwalcze :P

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Nie ma co - niby wszystko fajnie, miło, ale stawka mnie totalnie rozwaliła :/ Spodziewałam się większej kasy... A tak to w miesiącu, który ma 4 tygodnie zarobię raptem 7,67zł więcej niż mam tu na stażu (765,45zł) ech... Aha zapomniałam powiedzieć, że to salon z ekskluzywną bielizną, praca miała być od poniedziałku do czwartku 10-18 (fajnie, bo wtedy piątek miałabym cały na szykowanie powoli magisterki i inne uczelniane sprawy) no ale 7zł brutto w sklepie, gdzie staniki chodzą za >135zł to trochę kicha, nie uważacie :/?
Ogolnie, to z praca jest teraz nieciekawie wiec lepsza taka niz zadna. Jak masz wieksze aspiracje, to mozesz tam pracowac, a jednoczesnie szukac czegos innego
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:52   #2528
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja odchudzam się od środy, chcę zrzucić 5-7 kg, najlepiej do sierpnia bo wtedy chyba na ślub idziemy i muszę się w sukienkę wcisnąć
kupiłam jogurty naturalne (lubię mieszać z płatkami owsianymi i owocami), serki wiejskie (te raczej na ostro) i jem co 2-3 godziny małe posiłki nie jem słodyczy ale dzisiaj i w niedzielę idę na urodziny także
chce do tego jakieś ćwiczenia dołączyć, ale nie wiem jakie... po rowerku stacjonarnym mnie kolana ostatnio bolały
Polecam brzuszki, brzuszki i jeszcze raz brzuszki naprawdę potrafią zdziałać cuda (najlepiej połączyć tradycyjne i skośne)

Stary 2011-03-11, 13:53   #2529
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja to mam dobrze ;p jakoś specjalnie nie przepadam za słodyczami ;p zjem raz na jakiś czas ale tak to nie mam parcia na słodycze ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:54   #2530
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Polecam brzuszki, brzuszki i jeszcze raz brzuszki naprawdę potrafią zdziałać cuda (najlepiej połączyć tradycyjne i skośne)
ok, zaczynam już dzisiaj!

Cytat:
a ja to mam dobrze ;p jakoś specjalnie nie przepadam za słodyczami ;p zjem raz na jakiś czas ale tak to nie mam parcia na słodycze ;p
ja na słodycze typu batony, ciasteczka, cukierki itd też nie
ale domowemu ciastu się nie oprę
Stary 2011-03-11, 13:58   #2531
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, zeby udalo Ci sie zrzucic tyle ile chcesz ja przy wzroscie 167 waze 54-55, ale zapisalam sie na silownie, zaczynam w kwietniu. Karnet od razu na rok, co bym miala motywacje chodzic. Mam nadzieje, ze uda mi sie 3-4 kg zrzucic. Jesli tak, bede wniebowzieta )
Ja mam tyle samo wzrostu i najlepiej się czuje ważąc 52 kg taka leciuteńka niedowaga.

Stary 2011-03-11, 14:03   #2532
(kicia)
Zakorzenienie

Nie bójcie się przecież nie wyrzucimy nikogo kto w ogóle choć od czasu do czasu się udziela. Wiem że niektórym nie podoba się że chcemy trochę wyczyścić kalendarz ale są osoby które założyły tu konto napisały jeden post i ślad po nich zaginął i nawet nie wiadomo czy nadal są PM. Kalendarz jest długi a dużą część zajmują osoby które gdzieś tam w pierwszej lub na początku drugiej części się odezwały kiedy to było jeszcze 2lata i było to takie ogólne planowanie ślubu. Wiadomo może nie mieć ktoś czasu no ale raz na te 4-5msc trwania danej części można by się odezwać.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:18
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:05   #2533
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bójcie się przecież nie wyrzucimy nikogo kto wogóle choć od czasu do czasu się udziela. Wiem że niektórym nie podoba się że chcemy trochę wyczyścić kalendarz ale są osoby które założyły tu konto opisały jedn post i ślad po nich zaginął i nawet nie wiadomo czy nadal są PM. Kalendarz jest długi a dużą część zajmują osoby które gdzieś tam w pierwszej lub na początku drugiej części się odezwały kiedy to było jeszcze 2lata i było to takie ogólne planowanie ślubu. Wiadomo może nie mieć ktoś czasu no ale raz na te 4-5msc trwania danej części można by się odezwać.
Tą część troszkę szybciej skończymy od poprzedniej

Tak dla ciekawostki o ile dobrze policzyłam jest w kalendarzu jakieś 180 osóbek

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:12
Stary 2011-03-11, 14:09   #2534
jagodzia133
Zakorzenienie

lecę zawieźć mamę do lekarza a potem jadę do fotografa ;p będę pewnie koło 21
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:12   #2535
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Ja bym chciała chociaż taką pracę
Myślę, że warto przyjąć i szukać czegoś innego. Bo w dzisiejszych czasach bardzo trudno o pracę :/

A mnie ostatnio Nattiv zainspirowała masażem z bańkami chińskimi i od dzisiaj zaczynam . Ciekawe czy będą jakieś efekty
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:21   #2536
gregia
Zakorzenienie

[QUOTE=D0tk4;25656329]11 spotkan?! strasznie duzo, ale tak Was tam wyedukuja, ze jak nic slub bedziecie mogli juz brac

i tego się najbardziej obawiam że jak nas dorwą te babcie specjalistki od pozycia seksualnego to spadnę z krzesła i więcej nie powstanę
Stary 2011-03-11, 14:28   #2537
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Oj dziewczynki... z tą pracą to jest tak, że w miesiąc zarobiłabym raptem 7,67zł (co ja za to kupię... waciki ;p?) więcej niż tu na stażu, więc szkoda zachodu - będąc na stażu mam chociaż ubezpieczenie i staż pracy liczy mi się do emerytury... Więc nie podejmę się tego.
Stary 2011-03-11, 14:44   #2538
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Oj dziewczynki... z tą pracą to jest tak, że w miesiąc zarobiłabym raptem 7,67zł (co ja za to kupię... waciki ;p?) więcej niż tu na stażu, więc szkoda zachodu - będąc na stażu mam chociaż ubezpieczenie i staż pracy liczy mi się do emerytury... Więc nie podejmę się tego.
Z tego co wiem, to staż nie liczy się do stażu pracy przy emeryturze. Jedynie jakies składki są odprowadzane na ten cel, tzn. że do wartości emerytury dodają równiez składki ze stażu. Są to jednak groszowe sprawy.
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:50   #2539
melod_y
Zakorzenienie

to jest straszne jak niskie są stawki...
Sama chciałabym jakąś znaleźć tylko niestety mam porównanie z pracą za granica.
Sprzątając na prawdę ładne domki za godzinę dostawałam 10 euro... a jak pomyślę sobie że w Pl miałabym dostać coś ok 2 euro to mi słabo i odechciewa się czegokolwiek..
Porównanie mam straszne... tym bardziej ze ja mieszkając na wsi muszę zapłacić 120 zł na miesięczny do miasta hehehe (a mam jakieś 35 km), to już mi całkiem sie nie chce a i niewiele by mi zostało

Mykam na uczelnie. do usłyszenia

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:51
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:56   #2540
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to staż nie liczy się do stażu pracy przy emeryturze. Jedynie jakies składki są odprowadzane na ten cel, tzn. że do wartości emerytury dodają równiez składki ze stażu. Są to jednak groszowe sprawy.
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:59   #2541
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam że to do lat pracy się nie liczy i uważam że bardzo szkoda, bo przez to mam 1 rok w plecy. Zaraz po skończeniu szkoły w 2005 roku poszłam na staż u nas do KMP rok czasu bo mi przedłużyli ten staż po pierwszym pół roku, no ale co z tego skoro kiedyś w przyszłości może się okazać że mi akurat tego jednego roku będzie brakować teraz to przynajmniej płacą więcej bo wtedy to ja miałam 400 z groszami

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:03   #2542
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Kochane

Niestety nie nadrobiłam wszystkiego, ale pobieżne przejrzałam ostatnio poruszane tematy.

Cytat:
Dotk4 mi się wydaje że to zależy od parafii my jak zaczniemy o 19 no to ile to potrwa myślę że z godzinę no góra dwie w co wątpię. Przekonam się po 1 spotkaniu. Inne dziewczyny w Lublinie płacą za kurs 150zł u dominikanów i mają dwa spotkania tylko że po 8h. Ogólnie nie jest tak źle ja myślałam że po tej rewolucji w kościele to będę chodzić pół roku ;p
My odbywaliśmy na jesieni nauki u Dominikanów w formie Wieczorów dla Zakochanych - też kosztowały 150zł czy 200zł, już nie pamiętam, ale było to w postaci ofiary na mszy na koniec nauk i każda para dała do koszyczka, ile mogła i nikt z tego nie rozliczał - to po pierwsze, a po drugie był to cykl 9 spotkań, co tydzień w poniedziałek wieczorem po ok. 3h. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale z tego co wiem u Dominikanów nie ma skróconych nauk typu 2 spotkania po 8h, w Lbn na pewno są na Staszica nauki weekendowe, ale nie u zakonników na Złotej. Teraz nawet trwa kolejny kurs wieczorów i nasi znajomi też chodzą, bo im poleciliśmy Są bardzo zadowoleni.

Również życzę powodzenia tym dziewczynom, które chcą zrzucić trochę kg Ja nie planuję nic zrzucać, BMI mam OK, ale jak miałam naście lat i chciałam schudnąć to po prostu nie jadłam kolacji/po 18.00 plus robiłam jakieś ćwiczenia odchudzające na uda z książki dotyczącej jogi. A potem już nigdy nie odchudzałam się specjalnie, ale niestety same studia i stres jaki wywoływały przez kilka lat skutecznie mnie odchudziły - wręcz za bardzo, dopiero ostatnio troszkę przybyło mi na brzuszku, ale i tak nie narzekam.

I mogę się Wam pochwalić, że dzisiaj idziemy do studia mebli kuchennych finalizować nasz projekt - wstępnie zrobiliśmy go już we wrześniu, ale teraz wpadły nam do głowy nowe rozwiązania i chcemy nadać mu wraz z projektantem ostateczny kształt - a jutro będziemy jeździć po sklepach za terakotą Tak więc zaczynamy intensywnie działać w kierunku przeprowadzki Gdyby jeszcze z moją pracą mgr tak gładko szło... Dzisiaj miałam poświęcić cały dzień na czytanie teorii, a od rana udało mi się przebić przez zaledwie jedną książkę, co ma niecałe 300 stron... Została jeszcze jedna, trochę krótsza i oprócz tego 10 artykułów, na szczęście one nie są już tak duże objętościowo. Ehh, powiem Wam, że przy pisaniu licencjatu miałam o wiele więcej zapału, a teraz to jakieś takie odgrzewanie kotleta... Kolejna praca do napisania i chociaż temat zupełnie inny, to tej motywacji jest do mgr o wiele mniej, w sumie jak do całego studiowania na tym ostatnim roku.
Stary 2011-03-11, 15:09   #2543
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Aha - no to sprostowałyście sprawę z tym stażem a ameryturą - właściwie to nie byłam pewna na 100%, więc przepraszam Tak czy siak - lepiej, żebym sobie bezpiecznie i wygodnie siedziała tutaj w biurze (no i chociaż ubezpieczenie zdrowotne miała) niż na umowę zlecenie kombinować za żałosną stawkę

Tak czy siak czuję się zdemotywowana... Podejrzewałam taki elegancki sklepik o 8zł netto a tu netto 6,04zł :/ Wtedy inna gadka by była, ale widać pani-szefowa baaardzo chce oszczędzić na pracowniku...
Stary 2011-03-11, 15:15   #2544
magdziaS
Podróżniczka

Uchh, ale temat powzięłyście odchudzanie...
Ja tam się nie odchudzam. Przy wzroście 170 cm rok temu ważyłam 48 kg. Na dzień dzisiejszy przez ten rok przytyło mi się 4 kg Jakieś tam boczki zaczynają mi się robić, ale i tak wyglądam jak przeszczep Przy czym zaczynam się martwić, że skoro waga tak szybko poszła mi do góry, to jak utrzymam tą tendencję zwyżkową po 30-tce będę ciut grubawa (biorąc pod uwagę planowanie dziecka po ślubie w moim wieku i poród to już w ogóle), a tego się trochę boję A słodycze uwielbiam o niezdrowym jedzeniu nie wspominając Przydałoby się trochę poruszać jednakowoż

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-03-11 o 15:19
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:20   #2545
gregia
Zakorzenienie

dziewczyny bierzecie sluub w waszych parafiach czy zmienialyscie kosciół?
Stary 2011-03-11, 15:26   #2546
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Chcieliśmy z TŻ-tem w innej ale jak to moja mama usłyszała to wojna w domu. Tak więc dla świętego spokoju będzie w mojej parafii

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:31   #2547
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Też na początku zastanawialiśmy się nad innym kościołem, ale zostaliśmy przy mojej parafii. Kościół jest zresztą bardzo ładny, blisko domu moich rodziców, gdzie będę się przygotowywać i blisko do sali weselenj także myślę, że jednak dobrze zrobiliśmy decydując się na tą parafię.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:39   #2548
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
a my w innym. Nie bedzie to ani moja ani Tż parafia. Zgodę już mamy i wstępnie termin na karteczce zaklepany

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:44   #2549
gregia
Zakorzenienie

bo ja caly czas mysle czy nie zmienic... jeszcze te 11 spotkan mnie przygnebilo

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a my w innym. Nie bedzie to ani moja ani Tż parafia. Zgodę już mamy i wstępnie termin na karteczce zaklepany
a co bylo u was powodem zmiany?
Stary 2011-03-11, 15:53   #2550
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Sztuczka mamą jeszcze nie jestem, ale czasem opiekuję sie siostrzenicą TŻta. Jego siostra musiała dzisiaj pilnie gdzieś jechać, mąż w pracy, babcia też, więc nie pozostało nic innego jak zwrócić się o pomoc do cioci goszy a że ciocia miała dzisiaj wolny ranek i popołudnie to przygarnęła małą łobuzinę. Ale już tatuś po nią przyjechał, więc znowu mam wole popołudnie.
A z tą pracą to kiepskawo... Mnie na samo paliwo by wyszło do najbliższego miasta z 400zł...

Zrzucić troszkę kg tż bym chciała, bo mi ostatnie pół roku parę przyniosło, a ja też się najlepiej czułam z wagą 52kg/168. Teraz tak mówię, a jeszcze pół roku temu chciałam przytyć ze 3 kg Koścista byłam, to fakt. Teraz mam 5 kg więcej, widać po biuście, to mnie akurat cieszy, bo mogę śmiało śmigać bez stanika w podkoszulku i nic mi nie wisi takie solidne C. A tak ogólnie to się zrobiłam mniej koścista, na bioderkach i udach przybyło. Znajomi twierdzą, że i tak wyglądam max na 55. Boję się trochę o te hormony, bo pamiętam, że lata temu, kiedy musiałam brać przytyło mi się i to spokojnie 12kg. Później samo spadło, ale trwało to min pół roku. Na szczęście bez żadnych śladów w postaci rozstępów, cellulitu. Przed ślubem na takie coś sobie pozwolić nie mogę. Ale jakoś tak ekstra odchudzać to mi się nie chce.

A Wam życzę wytrwałości w dążeniu do celu. Wiem coś o tym!

Ślub u nas w parafii, a mało brakowało...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości