|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Dziewczynki - dziękuję Wam bardzo! Ale puszczajcie już te kciuki
![]() Nie ma co - niby wszystko fajnie, miło, ale stawka mnie totalnie rozwaliła :/ Spodziewałam się większej kasy... A tak to w miesiącu, który ma 4 tygodnie zarobię raptem 7,67zł więcej niż mam tu na stażu (765,45zł) ech... Aha zapomniałam powiedzieć, że to salon z ekskluzywną bielizną, praca miała być od poniedziałku do czwartku 10-18 (fajnie, bo wtedy piątek miałabym cały na szykowanie powoli magisterki i inne uczelniane sprawy) no ale 7zł brutto w sklepie, gdzie staniki chodzą za >135zł to trochę kicha, nie uważacie :/? Witam nowe PMki! gosza_m - Masz dzieciątko ? Przepraszam, ale nie jestem w temacie ![]() nena - Fantastyczny ten torcik Nie myślałaś o mini-torcikach dla gości weselnych zamiast babeczek? Wygląda rewelacyjnie i pewnie tak samo smakuje mmm... Ty Cudotwórczynio!Nie mam energii na smarowanie Ale gratuluję Wam dziewczynki załatwiania ślubnych sprawunków i życzę powodzenia tym, które chcą się wyszczuplić!
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Ja noszę prawdziwy rozmiar 65D i chciałabym mieć ciut większy. Tż niby mówi, że jest ok ale ja i tak wiem swoje. Chociaż z 2 razy zdarzyło się mu powiedzieć coś w tym stylu "nie miał bym nic przeciwko jakby były większe", ale nie mam mu tego za złe
![]() Bez stanika to bym nie mogła chodzić Bez niego czuje się 'wybrakowana'.sztuczka_magiczka no rzeczywiście nieciekawie z zarobkami. A na długo masz ten staż jeszcze? Bo jakby się kończył to ja bym brała co jest ;-)
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-03-11 o 13:34 |
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na codzien nosze stanik, ale nie znosze go miec pod wszelkimi gorsetami
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kurde, nie mam czasu na nic, jeszcze kilka stron mi zostało do nadrobienia, a do pracy muszę lecieć... Cytat:
Nattiv skąd Ty jesteś? Czy Twój zespół ma jakąś stronkę? Mogę prosić o jakieś PW?
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowa Pm-ke
![]() Co do diety, to ja bym chciala zrzucic z 3kg ale to raczej nie dieta a cwiczeniami zobaczymy czy mi sie uda! Ja na slodkosci mam ochote zazwyczaj jak sie ucze, albo jak zmarzne
|
|
|
|
#2526 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupiłam jogurty naturalne (lubię mieszać z płatkami owsianymi i owocami), serki wiejskie (te raczej na ostro) i jem co 2-3 godziny małe posiłki nie jem słodyczy ale dzisiaj i w niedzielę idę na urodziny także ![]() chce do tego jakieś ćwiczenia dołączyć, ale nie wiem jakie... po rowerku stacjonarnym mnie kolana ostatnio bolały ![]() Cytat:
|
|
|
#2527 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja przy wzroscie 167 waze 54-55, ale zapisalam sie na silownie, zaczynam w kwietniu. Karnet od razu na rok, co bym miala motywacje chodzic. Mam nadzieje, ze uda mi sie 3-4 kg zrzucic. Jesli tak, bede wniebowzieta )QUOTE=jagodzia133;2565524 9]ooo ja ze swoim bez stanika to chyba bym umarła jak bym miała gdzieś podbiec to wogóle porażka chyba by się urwały ;/ zawsze na wf wstydziłam się i starałam się nie biegać bo było nas 4 z dużym biustem i nam skakały a chłopaki nas naśladowali, ale kiszka[/QUOTE] Teraz to na pewno by sie nie nasmiewali, tylko by wodzoli za Toba oczami Im mlogsze, to to glupsze. Najwazniejsze, zeby TZowi no i oczywiscie Tobie sie podobalo. Ja mam 75C. Tz uwielbia, ja bym wolala mniejsze, ale coz poradzic. Natury nie zwalcze :PCytat:
|
|||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę potrafią zdziałać cuda (najlepiej połączyć tradycyjne i skośne)
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to mam dobrze ;p jakoś specjalnie nie przepadam za słodyczami ;p zjem raz na jakiś czas ale tak to nie mam parcia na słodycze ;p
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale domowemu ciastu się nie oprę
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka leciuteńka niedowaga.
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bójcie się przecież nie wyrzucimy nikogo kto w ogóle choć od czasu do czasu się udziela. Wiem że niektórym nie podoba się że chcemy trochę wyczyścić kalendarz ale są osoby które założyły tu konto napisały jeden post i ślad po nich zaginął i nawet nie wiadomo czy nadal są PM. Kalendarz jest długi a dużą część zajmują osoby które gdzieś tam w pierwszej lub na początku drugiej części się odezwały kiedy to było jeszcze 2lata i było to takie ogólne planowanie ślubu. Wiadomo może nie mieć ktoś czasu no ale raz na te 4-5msc trwania danej części można by się odezwać.
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-11 o 14:18 |
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak dla ciekawostki o ile dobrze policzyłam jest w kalendarzu jakieś 180 osóbek
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-03-11 o 14:12 |
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
lecę zawieźć mamę do lekarza a potem jadę do fotografa ;p będę pewnie koło 21
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że warto przyjąć i szukać czegoś innego. Bo w dzisiejszych czasach bardzo trudno o pracę :/ A mnie ostatnio Nattiv zainspirowała masażem z bańkami chińskimi i od dzisiaj zaczynam . Ciekawe czy będą jakieś efekty
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=D0tk4;25656329]11 spotkan?! strasznie duzo, ale tak Was tam wyedukuja, ze jak nic slub bedziecie mogli juz brac
![]() ![]() i tego się najbardziej obawiam że jak nas dorwą te babcie specjalistki od pozycia seksualnego to spadnę z krzesła i więcej nie powstanę
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczynki... z tą pracą to jest tak, że w miesiąc zarobiłabym raptem 7,67zł (co ja za to kupię... waciki ;p?) więcej niż tu na stażu, więc szkoda zachodu - będąc na stażu mam chociaż ubezpieczenie i staż pracy liczy mi się do emerytury... Więc nie podejmę się tego.
|
#2538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
to jest straszne jak niskie są stawki...
Sama chciałabym jakąś znaleźć tylko niestety mam porównanie z pracą za granica. Sprzątając na prawdę ładne domki za godzinę dostawałam 10 euro... a jak pomyślę sobie że w Pl miałabym dostać coś ok 2 euro to mi słabo i odechciewa się czegokolwiek.. Porównanie mam straszne... tym bardziej ze ja mieszkając na wsi muszę zapłacić 120 zł na miesięczny do miasta hehehe (a mam jakieś 35 km), to już mi całkiem sie nie chce a i niewiele by mi zostało ![]() Mykam na uczelnie. do usłyszenia
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-03-11 o 14:51 |
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rok czasu bo mi przedłużyli ten staż po pierwszym pół roku, no ale co z tego skoro kiedyś w przyszłości może się okazać że mi akurat tego jednego roku będzie brakować teraz to przynajmniej płacą więcej bo wtedy to ja miałam 400 z groszami
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane
Niestety nie nadrobiłam wszystkiego, ale pobieżne przejrzałam ostatnio poruszane tematy. Cytat:
Są bardzo zadowoleni.Również życzę powodzenia tym dziewczynom, które chcą zrzucić trochę kg Ja nie planuję nic zrzucać, BMI mam OK, ale jak miałam naście lat i chciałam schudnąć to po prostu nie jadłam kolacji/po 18.00 plus robiłam jakieś ćwiczenia odchudzające na uda z książki dotyczącej jogi. A potem już nigdy nie odchudzałam się specjalnie, ale niestety same studia i stres jaki wywoływały przez kilka lat skutecznie mnie odchudziły - wręcz za bardzo, dopiero ostatnio troszkę przybyło mi na brzuszku, ale i tak nie narzekam.I mogę się Wam pochwalić, że dzisiaj idziemy do studia mebli kuchennych finalizować nasz projekt - wstępnie zrobiliśmy go już we wrześniu, ale teraz wpadły nam do głowy nowe rozwiązania i chcemy nadać mu wraz z projektantem ostateczny kształt - a jutro będziemy jeździć po sklepach za terakotą Tak więc zaczynamy intensywnie działać w kierunku przeprowadzki Dzisiaj miałam poświęcić cały dzień na czytanie teorii, a od rana udało mi się przebić przez zaledwie jedną książkę, co ma niecałe 300 stron... Została jeszcze jedna, trochę krótsza i oprócz tego 10 artykułów, na szczęście one nie są już tak duże objętościowo. Ehh, powiem Wam, że przy pisaniu licencjatu miałam o wiele więcej zapału, a teraz to jakieś takie odgrzewanie kotleta... Kolejna praca do napisania i chociaż temat zupełnie inny, to tej motywacji jest do mgr o wiele mniej, w sumie jak do całego studiowania na tym ostatnim roku.
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
Aha - no to sprostowałyście sprawę z tym stażem a ameryturą - właściwie to nie byłam pewna na 100%, więc przepraszam
Tak czy siak - lepiej, żebym sobie bezpiecznie i wygodnie siedziała tutaj w biurze (no i chociaż ubezpieczenie zdrowotne miała) niż na umowę zlecenie kombinować za żałosną stawkę ![]() Tak czy siak czuję się zdemotywowana... Podejrzewałam taki elegancki sklepik o 8zł netto a tu netto 6,04zł :/ Wtedy inna gadka by była, ale widać pani-szefowa baaardzo chce oszczędzić na pracowniku...
|
#2544 |
|
Podróżniczka
|
Uchh, ale temat powzięłyście
odchudzanie... Ja tam się nie odchudzam. Przy wzroście 170 cm rok temu ważyłam 48 kg. Na dzień dzisiejszy przez ten rok przytyło mi się 4 kg Jakieś tam boczki zaczynają mi się robić, ale i tak wyglądam jak przeszczep Przy czym zaczynam się martwić, że skoro waga tak szybko poszła mi do góry, to jak utrzymam tą tendencję zwyżkową po 30-tce będę ciut grubawa (biorąc pod uwagę planowanie dziecka po ślubie w moim wieku i poród to już w ogóle), a tego się trochę boję A słodycze uwielbiam o niezdrowym jedzeniu nie wspominając Przydałoby się trochę poruszać jednakowoż
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-03-11 o 15:19 |
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bierzecie sluub w waszych parafiach czy zmienialyscie kosciół?
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Chcieliśmy z TŻ-tem w innej ale jak to moja mama usłyszała to wojna w domu. Tak więc dla świętego spokoju będzie w mojej parafii
|
|
|
|
#2547 |
|
Podróżniczka
|
Też na początku zastanawialiśmy się nad innym kościołem, ale zostaliśmy przy mojej parafii. Kościół jest zresztą bardzo ładny, blisko domu moich rodziców, gdzie będę się przygotowywać i blisko do sali weselenj także myślę, że jednak dobrze zrobiliśmy decydując się na tą parafię.
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
a my w innym. Nie bedzie to ani moja ani Tż parafia. Zgodę już mamy i wstępnie termin na karteczce zaklepany
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja caly czas mysle czy nie zmienic... jeszcze te 11 spotkan mnie przygnebilo
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- a co bylo u was powodem zmiany?
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Sztuczka mamą jeszcze nie jestem, ale czasem opiekuję sie siostrzenicą TŻta. Jego siostra musiała dzisiaj pilnie gdzieś jechać, mąż w pracy, babcia też, więc nie pozostało nic innego jak zwrócić się o pomoc do cioci goszy
a że ciocia miała dzisiaj wolny ranek i popołudnie to przygarnęła małą łobuzinę. Ale już tatuś po nią przyjechał, więc znowu mam wole popołudnie.A z tą pracą to kiepskawo... Mnie na samo paliwo by wyszło do najbliższego miasta z 400zł... Zrzucić troszkę kg tż bym chciała, bo mi ostatnie pół roku parę przyniosło, a ja też się najlepiej czułam z wagą 52kg/168. Teraz tak mówię, a jeszcze pół roku temu chciałam przytyć ze 3 kg takie solidne C. A tak ogólnie to się zrobiłam mniej koścista, na bioderkach i udach przybyło. Znajomi twierdzą, że i tak wyglądam max na 55. Boję się trochę o te hormony, bo pamiętam, że lata temu, kiedy musiałam brać przytyło mi się i to spokojnie 12kg. Później samo spadło, ale trwało to min pół roku. Na szczęście bez żadnych śladów w postaci rozstępów, cellulitu. Przed ślubem na takie coś sobie pozwolić nie mogę. Ale jakoś tak ekstra odchudzać to mi się nie chce.A Wam życzę wytrwałości w dążeniu do celu. Wiem coś o tym! Ślub u nas w parafii, a mało brakowało...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

? Przepraszam, ale nie jestem w temacie
Nie myślałaś o mini-torcikach dla gości weselnych zamiast babeczek? Wygląda rewelacyjnie i pewnie tak samo smakuje mmm... Ty Cudotwórczynio!

zobaczymy czy mi sie uda! Ja na slodkosci mam ochote zazwyczaj jak sie ucze, albo jak zmarzne

aha i u mnie kosztuje 30zł kurs.

18.08.2010 - zaręczyny

teraz to przynajmniej płacą więcej bo wtedy to ja miałam 400 z groszami
Jakieś tam boczki zaczynają mi się robić, ale i tak wyglądam jak przeszczep