Twister!!!!! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-05, 11:15   #2251
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: Twister!!!!!

a ja sobie chyba kupię twistera

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2011-03-05 o 11:55
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 19:22   #2252
Ida_M81
Rozeznanie

GG do Ida_M81

Witam
Ja mam twistera, tego najprostszego (z Allegro za 20 zł). Kupiłam go dwa lata temu, zaraz po orbitreku (którego uwielbiam ) niestety go nie używałam ;P bo twierdziłam wtedy, że orbitrek pewnie mi wystarczy. Schudłam 10 kg i mam zastój... robię wszystko co mogę, żeby schudnąć z brzucha i "boczków" (NIENAWIDZĘ ICH!) od półtora tygodnia ćwiczę 20 min na bieżni (szybki chód i bieganie co jakiś czas ) + co najmniej 30 min na orbitreku, a później ok. 15 min na twisterze. W ciągu dnia też się trochę pokręcę (jak robię sobie przerwę w nauce ), ćwiczę tak codziennie. Schudłam już w talii w ciągu tej "masakry" 3 cm, z bioder też 3 cm,a z "pomiędzy" bioder i talii chyba 4 cm
Ida_M81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 19:50   #2253
Agitka85
Przyczajenie

Smile Twister POLECAM

Cześć Dziewczyny. Ze swojej strony polecam twister, jest nie tylko małym magicznym, ale tanim urządzeniem. Ja kupiłam w sklepie sportowym za 18,60 zł na wakacjach 2010, ale są w granicach nawet 20-25 wzwyż. Ćwiczyłam czasami, jak miałam chęci i mogę serdecznie polecić, gdyż nie męczysz się jak przy innych ćwiczeniach, jest lekko a rezultat może nie kosmiczny ale zawsze coś, Nie będę wam strzelać cyframi ale ja ćwiczyłam oglądając jakiś film, czy program w tv max 30 minut i naprawdę nawet po 1 dniu fakt nie schudłam od razu, ale czułam się fajnie, to już nawet psychika lżejsza, bardziej energiczna. Po tygodniu widziałam po sobie że jest mi lżej, fajnie się czuję dlatego spróbujcie same. Teraz sama o nim zapominam ale jak sobie przypomnę to się kręcę i działa lepiej niż hula hop, przynajmniej na mnie. Wytrwałości wam życzę i pozdrawiam
Agitka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-06, 20:07   #2254
crozee
Zakorzenienie

Dot.: Twister POLECAM

hej ja cwicze od wczoraj na twisterze, wczoraj była godzina, dzisiaj prawie 3 (po 1 h). tylko ze ja nie kreciłam cały czas z ugiętymi nogami, ale tez prosto, wiec pewnie efekt bedzie słabszy....
czytałam też o agrafce... czy to tylko rozbudowuje mięsnie, czy tłuszcz tez spala?
mam zamiar tez biegać, tylko buty musze sobie kupic do biegania
Stary 2011-03-06, 23:54   #2255
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Hejka!
Mam pytanie do dziewczyn, które kręcą z ugiętymi nogami. Jakie są efekty? Czy rzeczywiście działa na uda i pośladki? Jak długo i ile kręcicie? Jeśli wcześniej ktoś o tym pisał, to sorki za pytanie, ale czytam wątek od początku (jestem na 51 stronie) i końca nie widać... a ja chcę już wiedzieć teraz

Watashi - wa kyoukasuigetsu desu ^^

Amu_Ikuto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 08:05   #2256
Ida_M81
Rozeznanie

GG do Ida_M81

Ja niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, bo kręcę się na wyprostowanych nogach z racji tego, że mam chore stawy kolanowe to jakbym ćwiczyła na zgiętych to pewnie nie prędko bym je wyprostowała
Stary 2011-03-07, 10:37   #2257
malakas
Raczkowanie

hej dziewczyny mam pytanko. Dawno juz nie uzywałam twistera az w sobote postanowiłam sie z nim przeprosic. Oczywiscie był dodatkiem do innych ćwiczeń i w sumie wmontowałam go w środek treningu. Dzisiaj mija 2 dzień po a ja odczuwam dośc mocny ból z lewej strony pod żebrami. Nie jest to ból taki mocny, ale przeszkadzający. Przez niego mam problemy ze snem i czuje to miejsce przy chodzeniu, pochylaniu a nawet kiedy siedze. Myslicie ze przyczyną jest działąnie twistera?? w sensie ze to zakwas czy coś innego??
malakas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 10:39   #2258
Ida_M81
Rozeznanie

GG do Ida_M81

Ojej, nie miałam czegoś takiego. Może byłaś za mało rozgrzana i zbyt mocno się "skręcałaś"?
Stary 2011-03-07, 13:56   #2259
PatuSsia94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amu_Ikuto Pokaż wiadomość
Hejka!
Mam pytanie do dziewczyn, które kręcą z ugiętymi nogami. Jakie są efekty? Czy rzeczywiście działa na uda i pośladki? Jak długo i ile kręcicie? Jeśli wcześniej ktoś o tym pisał, to sorki za pytanie, ale czytam wątek od początku (jestem na 51 stronie) i końca nie widać... a ja chcę już wiedzieć teraz
Ja nie krece z ugietymi nogami, ale z tego co wiem i dziewczyny pisaly na innych watkach bodajze to jest lepiej i tak dziala tez na nogi i pupe
PatuSsia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 15:18   #2260
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatuSsia94 Pokaż wiadomość
Ja nie krece z ugietymi nogami, ale z tego co wiem i dziewczyny pisaly na innych watkach bodajze to jest lepiej i tak dziala tez na nogi i pupe
Eh... no właśnie te nogi i uda... Znalazłam nawet filmik pokazujący różne metody ćwiczenia na twisterze i tam wyraźnie pokazują uda i pośladki, ale wiadomo co teoria a co wiedza praktyczna no nic. Twister i tak już zamówiłam na allegro i teraz czekam z niecierpliwością na przesyłkę. Najbardziej zależy mi na udach i pośladkach, bo talię i tak mam małą.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
i czekam na więcej

Stary 2011-03-07, 23:22   #2261
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja wracam do ćwiczeń i twistowania, bo zawdzięczam mu naprawdę duuużo
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 15:58   #2262
sintagma
Wtajemniczenie

dziewczęta myślicie że taki zestaw jest dobry
http://allegro.pl/twister-obrotowy-z...477799997.html
Pomyslałam by wziąć ten z pasem gdyż może jak posmaruję się jakims serum wyszczuplającym, nałożę pas i poćwiczę na twisterze 40 minut dziennie efekty bedą szybsze?
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 18:11   #2263
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
dziewczęta myślicie że taki zestaw jest dobry
http://allegro.pl/twister-obrotowy-z...477799997.html
Pomyslałam by wziąć ten z pasem gdyż może jak posmaruję się jakims serum wyszczuplającym, nałożę pas i poćwiczę na twisterze 40 minut dziennie efekty bedą szybsze?
Też się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam, że nie warto. Jakoś nie widzę opcji, żeby ten pas utrzymał się dokładnie tam gdzie chcę (oponka ) podczas ćwiczeń. A jego ciągłe przesuwanie się z pewnością doprowadzałoby mnie do szału (drażliwa jestem ), ale każdemu według potrzeb

Stary 2011-03-10, 17:29   #2264
sylmys
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez swierzynka Pokaż wiadomość
Twister ma swoje zalety- fajnie się ćwiczy, prawie wogóle się nie męczysz i widzać efekty. No ale ma też bardzo potężną wadę- dziewczyny, które mają skłanoności do zapalenia pęcherza nie powinny na nim ćwiczyć. wiem to z własnego doświadczenie!
Pozdrawawiam!
Witam. Również od kilku miesięcy mam twister w domu i ćwiczę na nim. Dopiero niedawno skojarzyłam, że to od ćwiczeń na twisterze boli mnie pęcherz. I tak się zastanawiam, "co ma piernik do wiatraka?" Może któraś z was ma medyczne wykształcenie i wie? Pomyślałam, że to może te wypustki masujące na stopach pobudzają tak receptor, że pęcherz reaguje bólem, ale jak ćwiczę w kapciach z grubą podeszwą, to problem nie znika.
Nie mam infekcji pęcherza, bo badania nie wykazują bakterii w moczu, ale pojawia się ból pęcherza po kilku godzinach od ćwiczeń, który przechodzi czasem nawet po kilku dniach (wtedy oczywiście nie ćwiczę). Jak znowu zaczynam ćwiczyć, znowu pojawia się ból i tak w kółko.
Czy ktoś oprócz mnie i swierzynki ma taki problem?
sylmys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 16:59   #2265
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Hejka!
Dziewczyny ćwiczymy!!! Chyba nie powiecie mi, że wątek umarł właśnie, kiedy przyszedł mi twister??!!
Dzisiaj 10 minut zaliczone. Będę dążyć do 20
Ćwiczę z ugiętymi nogami. Uda czułam, ale to nic w porównaniu do brzucha a co dopiero do pleców części lędźwiowej Uda bardziej bym ćwiczyła, ale jak dla mnie spędzić 10 minut w pozycji kręcioła z ugiętymi nogami to niezłe wyzwanie kondycyjne I tak myślę, że było dobrze jak na pierwszy raz. Oby tak dalej. Trzymam za Was i za siebie kciuki!!

Stary 2011-03-11, 18:12   #2266
anetaszym84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Ja codziennie ćwiczę, a wątek czytam, jednak nie udzielam się bo nie zawsze mam na to czas A czy któraś z Was posiada agrafkę/motylka? Ostatnio o tym urządzeniu usłyszałam i mam na nie ochotę. W połączeniu z twisterkiem powinny być niezłe efekty hm?
Nie kupuj agrafki.Szkoda pieniedzy.Mnie juz 2 pekly, podczas gdy dziennie cwiczylam zaledwie po 20 minut.2 tygodnie i po 20 zlotych.Mialam paragon, wiec kase oddali.
anetaszym84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 22:31   #2267
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anetaszym84 Pokaż wiadomość
Nie kupuj agrafki.Szkoda pieniedzy.Mnie juz 2 pekly, podczas gdy dziennie cwiczylam zaledwie po 20 minut.2 tygodnie i po 20 zlotych.Mialam paragon, wiec kase oddali.
A ja agrafkę polecam, ale od sprawdzonego sprzedawcy. Agrafkuję i czekam na efekty.

Stary 2011-03-12, 16:34   #2268
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Dzisiaj 2x 10 min
czy to robi jakąś różnicę robić ciągiem 20 minut lub 2x10 min?? Mam nadzieję, że nie.... Na razie daję radę tylko 10 minut na raz a to przez to, że nawalają mi ręce od tego całego machania!!!
Ćwiczę na ugiętych nogach, co prawda jakoś specjalnie nie czuję napięcia w pośladkach i udach, ale przynajmniej robię tak, aby czuć trzęsące się tam sadełko pamiętam, że z abs miałam podobnie. Nic nie czułam mięśni brzucha, a jak trochę schudłam (dzięki abs'owi ) to teraz tak mięśnie czuję, że ho ho...

Stary 2011-03-13, 10:01   #2269
Amu_Ikuto
Raczkowanie

10 minut na czczo na ugiętych nogach
Wątek umarł??
Co jest dziewczyny??!! Co z ćwiczeniami??!! :conf used:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 10:19   #2270
samselka24
BAN stały

hej dziewczyny ja tez krecę na ugiętych nogach i efekty są coraz bardziej widoczne a ostatnio zaczęłam kręcić tyłkiem jak? tzn.kładę twisterek na krzesełku siadam i kręcę. czuć ruchy i nóżek i brzuszka polecam
samselka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 11:34   #2271
Ida_M81
Rozeznanie

GG do Ida_M81

Cytat:
Napisane przez samselka24 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tez krecę na ugiętych nogach i efekty są coraz bardziej widoczne a ostatnio zaczęłam kręcić tyłkiem jak? tzn.kładę twisterek na krzesełku siadam i kręcę. czuć ruchy i nóżek i brzuszka polecam
Hah co za pomysł muszę spróbować
Stary 2011-03-13, 11:45   #2272
samselka24
BAN stały

znalazłam to tutaj http://www.youtube.com/watch?v=rEFA1...eature=related
Stary 2011-03-13, 13:21   #2273
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję efektów!!! A powiedz mi ile minut kręcisz twisterkiem, jak często w tygodniu i po jakim czasie zauważyłaś efekty?? Ja ćwiczę na ugiętych nogach dopiero trzeci dzień minimum po 10 minut (i ze względu na brak czasu raczej to będzie tylko 10 minut ), jak myślisz kiedy zauważę jakąś poprawę?? Dodam, że ściskam jeszcze codziennie 300 razy agrafkę.

Stary 2011-03-13, 14:23   #2274
ma-li-na
Zadomowienie

hej dziewczyny wracam do ćwiczeń
wczoraj tylko 10 min
dzisiaj 20

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 18:02   #2275
Minka94
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj 2x 10 min
czy to robi jakąś różnicę robić ciągiem 20 minut lub 2x10 min?? Mam nadzieję, że nie.... Na razie daję radę tylko 10 minut na raz a to przez to, że nawalają mi ręce od tego całego machania!!!
Ćwiczę na ugiętych nogach, co prawda jakoś specjalnie nie czuję napięcia w pośladkach i udach, ale przynajmniej robię tak, aby czuć trzęsące się tam sadełko pamiętam, że z abs miałam podobnie. Nic nie czułam mięśni brzucha, a jak trochę schudłam (dzięki abs'owi ) to teraz tak mięśnie czuję, że ho ho...
To prawda ręce bolą najbrdziej ;o Raz jak kreciłam to walnęłam psa
Minka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 18:42   #2276
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minka94 Pokaż wiadomość
To prawda ręce bolą najbrdziej ;o Raz jak kreciłam to walnęłam psa
Haha. A ja mojego faceta
Stary 2011-03-13, 20:00   #2277
gasolina84
Zakorzenienie

dołączam do Was , wyciągnęłam z kąta twistera
10 min za mną

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 20:13   #2278
samselka24
BAN stały

Cytat:
Gratuluję efektów!!! A powiedz mi ile minut kręcisz twisterkiem, jak często w tygodniu i po jakim czasie zauważyłaś efekty?? Ja ćwiczę na ugiętych nogach dopiero trzeci dzień minimum po 10 minut (i ze względu na brak czasu raczej to będzie tylko 10 minut ), jak myślisz kiedy zauważę jakąś poprawę?? Dodam, że ściskam jeszcze codziennie 300 razy agrafkę.

wiesz co? chyba tak po miesiącu kręcenia po 20-30 min. zauważyłam zmiany.... uwielbiam spodnie biodrówki ale wylewały mi się boczki a po miesiącu było ich znacznie mniej
Stary 2011-03-14, 15:05   #2279
Amu_Ikuto
Raczkowanie

Cytat:
wiesz co? chyba tak po miesiącu kręcenia po 20-30 min. zauważyłam zmiany.... uwielbiam spodnie biodrówki ale wylewały mi się boczki a po miesiącu było ich znacznie mniej
Dziękuję za odpowiedź Może uda mi się tymi 10 minutami jakoś odchudzić uda. Na koniec kwietnia jestem już umówiona z przyjaciółką na zakupy i do tego czasu chciałabym się zmieścić w jakieś sensowne spodnie Talię ma wąską, więc jak spodnie są dobre na talię, to ud w nogawki nie włożę... A jak dobre na uda to znowu spadają mi z talii...

Stary 2011-03-14, 17:44   #2280
lilak
Raczkowanie

Hej. Wybrałam się jakiś czas temu do lasu, nie było ciepło, w lesie leżał śnieg. Ku mojemu zdumieniu alejki nie były puste. Wypełnione były spacerowiczami, wiele osób biegało, inni korzystali z ustawionej tam niedawno i na stałe siłowni pod chmurką (ćwiczyli w czapkach, szalikach), jeszcze inni uprawiali nordic walking, gimnastykowali się - ludzie w każdym wieku.
Taaa, a mnie to się czasem nie chce poświęcić 20 minut na ćwiczenia w ciepłym domu, pomyślałam. Oni potrafią ubrać się, wyjść i tu dotrzeć, chociaż wcale nie jest ciepło i ile w nich energii!! Starszy pan zasuwając z kijkami miał jej więcej niż ja po dotarciu do lasu! Są po prostu aktywni.
Też chciałabym móc powiedzieć o sobie, że jestem aktywna.
Mówiłam sobie, że muszę ćwiczyć, mobilizować siebie - bo tam na końcu ćwiczeń leży mój cel: bycie szczuplejszą.
Dzisiaj mój cel to: bycie aktywną. Cel do osiągnięcia od razu, dzisiaj. Jutro również. Reszta przyjdzie sama jako jej rezultat. Chcę być po prostu aktywna!!!! Chcę ruszać swój tyłek!!!!!!!! By stało się to normą, tak jak kiedyś, zanim 4 litery wrosły mi w krzesło.
Teraz raz, dwa razy w tygodniu z buta przechodzę 2 osiedla by dotrzeć tam do lasu i spacerować. Nakręca mnie widok tych ludzi. I oczywiście zgadnijcie jakie jest moje ulubione urządzonko na siłowni pod chmurką??? Twister!!!!!!
Idę wskoczyć na mój cacuśny domowy krążek.
lilak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości