|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
nie mielismy auta i nam sie autobusem nie chciało. no trudno ![]() nie krzycz odpisałam ![]() dostałam ochrzan od tż ze czuje sie znaiedbany! ze za duzo czasu spedzam an wizazu i z nim w ogole. wiec musze przejsc na lekki detox wizazowy ![]() mialam dzis bardzo aktywny dzionek. posprzatałam w szafach (no prawie skonczyłam lezy mi jeszcze sterta na środku pokoju ale musiałam sie zdrzemnac bo bym chyba zemdlała) no i po półtorejgodzinki spanka jestem jak nowo narodzona i za chwile kontynuuję porządki. w ogole jak zobaczyłam moje ciuchy sprzed ciązy.... to nie bluzki tylko chusteczki do nosa! teraz to bym chyba to na mały palec nacisneła. dwa wory ciuchów do spalenia, dwa do oddania a trrzy do schowania na "jak kiedys schudne" ![]() no i stwierdziłam rzecz niesamowitą, że nie mam sie w co ubrac ![]() ide was troche nadrobic jeszcze dwie str
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ddaaiissyy
za L4 - super, że nie urlop! Zawsze lepiej mieć dłuższy urlopik i z córeczką go spędzić ![]() Princi jeśli chodzi o żółte, czy zielone ciuszki dla chłopców.. to mi się wydaje, że jak szukać w CH Allegro to najlpiej w dziale "unisex" .bo fakt, że w dziale chłopięcym nadmiar niebieskiego nieraz przeraża!!Pauliza nie uwierzysz, ale na mnie na lody nie działają! Mężula kupił mi wcozraj karmelowe i zgrzeszę tym co powiem, ale.. nie smakowały mi heheAnula miło się czytało nt rozczarowania twojego TŻta spowodowanego opóźnieniem przesylki z wózkiem.. to znaczy, wcale nie jest mi miło, że dostaniecie później Mój przyznam, że też wykazuje duże zainteresowanie temat wózka może to ma związek z zamiłowaniem do samochodów.. od wózków do aut niedaleko hehe to furka i to furka ![]() Mary czyli pierwsze wakacje z Hanutką we Włoszech?! Super ![]() Myślisz, że kiedy się wybierzecie? Jak ile mała będzia miała??Ja też planuje pierwsze wakacje z małym, gdzieś w Europie.. A raczej zdecydowanie w Europie!! Z małym dzieckiem nie wyobrażam sobie jechać gdzieś z świat.. Sama, na egoztycznych wycieczkach, miałam obrzydzenie do wielu rzeczy, co dopiero małe dziecko ciągnąć w taki chaos
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-11 o 17:31 |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
o jeju!! juz???
kurde ja to si eboje ![]() kurde tak mi smutno przez dorke ![]() w sumie pomyslałam ze kazda z nas moze byc w takiej sytuacji... ja pierdziele. A ja dzisiaj myłam swoja szfae z lustrami od ziemi do sufitu ui tak sie nagimnastykowałam. ech... a mały daje czadu! ![]() ale az tak ze mnie to boli łobuz ... dzisiaj bardzo wyraźnie czuliśmy z tż stópkę!!! nad pępkiem.on sie czasem tak jakby prostuije w brzuchu i nie moge sie wtedy zgiąć:P pronci zjadłabym pizze taka dobrutką, narobiłaś smaka wiesz wstręciuchu
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
Ja się dzisiaj tak późno witam, bo jest teściowa i jakoś tak nie wypadało...teraz pojechała z Tż po wanienke, bo sobie ubzdurała, że musi coś kupic - nie mowic o całej torbie rzeczy, które przywiozła ![]() Wczoraj przegięłam z porządkami, do tego bezsenna noc i czuję sie dzisiaj strasznie źle Wszystko mnie tak boli jakby ktoś mnie pobił, znowu mam skurcze i kłucia do bronchildy ![]() Strasznie się zmartwiłam naszą Dorką - kurcze ona jest dopiero maks. w 28 tyg. ![]() zaraz zapisze sobie do niej nr i wyśle eska...Cytat:
gratuluje kochana - tylko takie wieści chciałabym czytac
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki. W końcu po obiadku, pierogi zrobione i zjedzone
Teraz czas na relax ![]() Lolka1212 a kiedy planujesz ten wyjazd, w tym roku?
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Dawno mnie tutaj nie bylo,ale jakos nie mam czasu przysiasc Wy tak gonicie na watku ![]() U nas wszystko dobrze zrobilam glukoze wyniki za tydzien ,malutka rosnie no i zaczelismy przygotowywac pokoik,mamy juz szafe kupilismy taka duza co by i na przyszlosc dla dziecka byla,te mebelki dzieciece ogladalismy,wszystkie piekne no ale na ile wystarcza??po jakims czasie trzeba bedzie zmieniac jak dzidzia urosnie a wiec wzielismy ta szafe teraz dukupimy lozeczko i inne potrzenìbne mebelki i jakos bedzie ![]() no ale co u Was kochane??co sie dzieje z Dorka?? 24kasia86no prosze to juz 34 tydzien blizej jak dalej!! a ja dostalam dzisiaj tel.od mojej kolezanki ,ktora jest 2 tyg.po terminie no i w poniedzialek rodzi
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 wow! 34 tydzień
![]() Cytat:
![]() za wyniki!
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spapuguję z Ciebie a z czym je serwujesz ? Ja rozumiem Twoj ból defizytu żurkowego, to moja jedna z ukochanych zup i jeszcze musi być dobrze czosnkiem doprawiona i kwaaasna. Ja zawsze sobie ze sklepu w czestochowie przywoze bo jak kiedys kupilam w krk, to tylko zupe popsulam tym pseudo zurkiem. Bylo w nim pełno octu ! paskudztwo ! A Ty do Pl wybierasz sie w tym roku ? mary poziomkowa; no glupie pytanie pewnie ze kcem u mnie tunczyk rzadzi, zawsze musi byc kilka puszek w szafce Baardzo prosem w zamian moge wysłac puszeczke albo dwie
|
|
#3819 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Po przeczytaniu tych dwóch stronek stwierdziłam ze jestem już bardzo głodna
Cytat:
mi starcza 2litry na jeden dzienCytat:
![]() agus87 20.50 to bardzo pozno, ale lepiej w poniedziałek niż później. Cytat:
sa i gazowane i niegazowane, ja nieraz mam ochote na coca-cole lub 3limonki ze zbyszka wiec nie zaluje sobie jednej szklaneczki chociażddaaiissyy za 28tydzien hehe no pewnie jak ta twoja dyr nie ma dzieci i jest stara panna to wszystko zrozumiale![]() muszę przyznać ze mi rosolek wychodzi pierwsza klasa, często sobie gotuje, ale najlepiej mi smakuje pierwszego dnia, później średnio i zwykle robie na nim jakas zupke np.pomidorowa Cytat:
boli mnie caly dol, kosci, dretwieja mi nogi ehhhh a plecy nie daja mi zyc wystarczy ze sie zabiore za mycie naczyn.Moja mała tez wystawia nóżkę lub rączkę moja malutka
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-11 o 18:06 |
||||
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuje duzo odpoczywacm mi gin pozwolil smarowac naproxenem ![]() ja juz dzisiaj wyczerpalam limit skurczxy 10 juz bylo ![]() ![]() E KLUBIE TWORZE NOWY WATEK Z PRZEPISAMI ![]() CO WY NA TO?? WKLEJAC LADNIE;D |
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
o jakie smakowitosci az w brzuszku zaczelo mi burczec
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 no bo już w mooocno zaawansowanej ciazy jestes... to co chwilka coś nowego sie pojawia - w sensie coś co dokucza
Biedulka ![]() Ja tez doświadczam ostatnio nowych doznań.. np dziś w nocy obudził mnie skurcz w łydce - pierwszy raz takie cos miałam i wcale nie jest to miłe uczucie. Dochodzi ból wzgórka... deliatny ale jednak jest... Juz nie powinnam mieć skrupułów z L-4 Odpoczywaj jak najwięcej, bo to już zarty się skończyły i każde nieprzemyślane postępowanie/przepracowanie/dzwiganie może skończyc się wizytą na porodówce Kasiu, miałam podobną panią od chemii Te chemice coś chyba w sobie z jędzy mają Moja dyr ma 37 albo 38 lat-juz nie pamietam - i zyje tylko pracą. Nie ma męża, dzieci i poza pracą nie ma chyba w zyciu zadnych przyjemnosci. Gusia, dziekuje za kciuki Jutro jade odebrac wyniki. A Ty jak sie czujesz ?? agusiu, Twoj pomysł z nowym wątkiem bardzo mi się podoba cucciola79, fajnie że wszystko jest jak być powinno A dlaczego tak długo czeka sie u Was na glukoze ?izunia233 następna zdolna Mamusia umiejąca samodzielnie przygotować "pierdzioszki" jak jak to mówie Dziewczonka hejka a to ładnie ze strony teściowki, ze tak sie postarała? Chyba to niespodziewanka ? Nie liczyłaś że cos od niej dostaniecie ?: U Ciebie ze spaniem i serduszkiem wszystko oki ??Najważniejsze, ze Dorki synek nie pcha się na świat! W najgorszym wypadku, będzie leżała całą końcówke... Ale co sie nie robi dla dzieciątka.Ona i ja mamy termin na dokładnie ten sam dzień - 10.06 zgodnie z @ Wczoraj rozmawiałam z kolezanką w pracy - nomen omen Gabrysia i mówiła, ze najgorszą dla niej rzeczą w porodzie był masaż szyjki macicy - to najbardziej bolało.. Niestety nie ma to nic wspolnego z masażem, z jakim pewnie każdej z nas się kojarzy Pewnie jakbym o tym nie wiedziała i usłyszała na porodówce, że zrobią mi masaż to bym się ucieszyła ![]() Loluś no tez sie ciesze, ze urlopik zachowany lepiej wykorzystac, na spędzenie go potem z Gabi a wiesz co, jak byłam w Tajlandii było baaardzo duzo europejek z maleństwami, które na pewno roczku jeszcze nie miały bo co najwyzej potrafiły raczkować. Ja bardzo bym chciała około stycznia-lutego-marca gdzieś jechac jak malutka będzie zdrowa.. I tak sobie wymarzyłam dominikane albo własnie meksyk chociaz po 1 nie wiadomo jak będzie z pieniązkami wówczas a po drugie moze mi sie jeszcze 100 razy zmienic nie za bardzo mam pomysl gdzie jeszcze mozna by zimą jechac z takim maluszkiem jechac ? Na pewno nie pojechałabym do jakiegoś egiptu ze wzgledu na zemste.. bo nawet ja mimo, iz sie alko znieczulałam miałam małe problemy żoładkowe a co dopiero takie maleństwo. Europa raczej za zimna? No i jest zonk. A Ty jakie masz plany wakacyjne z Dzidziusiem ? (Jasiem jednak ? )
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Principessino, mówisz, że okolice Rimini niezbyt? Ja tam byłam milion lat temu, nie pamiętam dokładnie, ale byłam mocno niepełnoletnia i wtedy tam był raj
Co do wakacji, to w te na pewno nie, za mały dzieciuch będzie, ale za rok koniecznie i to pewnie ekipą w kilka aut pojedziemy. Jeśli Włochy, to pewnie za daleko nie będziemy się w głąb udawać. No jeszcze ta Chorwacja. Ale to się zobaczy. Dużo czasu jeszcze![]() Siaśku, nie, sałatki nicejskiej nie znam. To co CHCIAŁAM zjeść, to makaron penne + puszka tuńczyka + oliwki pokrojone na mniejsze kawałki + dwie/trzy łyżki albo majonezu, albo jogurtu greckiego [albo mieszanki ] + świeża natka pietruszki + curry + inne przyprawy wedle uznania [ja tylko lekko solę]. Wychodzi pychotka, a robi się chwilę ![]() Ddaaiissyy, przepis powyżej, no i moja propozycja jest taka: Pakuj tunę i wpadaj do mnie Lolko, w tym roku to darujemy sobie dalsze wypady. Pewnie skończy się na wypadzie do Gdańska i kilku weekendach gdzieś w PL. Zagraniczne wakacje najwcześniej za rok ![]() Kasieńko, ja ciągle mam problemy z tymi tygodniami, zawsze patrzę, który ma Aguś, bo ja tydzień wcześniej jestem Nie wiem, czy ja już zaczęłam 8 miesiąc? ![]() Aguś, dawaj ten wątek! Będziemy się katować Będzie śmiesznie, jak już będziemy chciały zrzucać kg po porodzie |
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas na cokolwiek nawet jak robie wyniki moczu musze czekac ok tyg.a jak jest w Polsce??bo juz nie pamietam ,daja wyniki od razu?? kolezanka mnie nastraszyla przed pojsciem ,ze po glukozie mozna nawet zemdlec ona poszla z mezem i prawie zemdlala,no ale coz sie dziwic przytyla 24 kg.i miala juz cukrzyce zaawansowana
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
zalozony w K
![]() wrzucac przepisy wrzucac musze poprasowac ale mam skurczeee |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, przeczytałam o tej Twojej szefowej i chętnie pokazałabym jej środkowy palec, co za s.u.c.z.
Ewesko, przepiękny makijaż, właśnie zagłosowałam. Rewelacja! Przejrzałam też inne, no i niektóre są śliczne, robią wrażenie, ale sporo jest też takich, gdzie autorka wygląda... za całym szacunkiem, ale jakby jej ktoś krzywdę w twarz zrobił
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy a tam zdolna
Robiłam ruskie, jeszcze mam na jutro więc obiadek z głowy heheagusiu a gdzie te przepisy, bo trafić nie mogę
|
#3828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam bo nic się nie działo i jakoś wcale tego nie czułam, wcale. A dodam, że robiła mi go kobieta co mi się wydaję jest raczej gorszym wydaniem bo jednak ona przechodziła te wszystkie bóle(też będąc w ciąży ) i dla niej to normalne, że trza pocierpieć.Faceci może są troszkę delikatniejsi (chociaż zdarzają się wyjątki patrz mój dr ). Cytat:
pycha
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyymamy termin na 10 i Ty tez oczekujesz corci
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-03-11 o 18:54 |
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko się bardzo buntuje już, kopie mnie strasznie bo całe popołudniu siedzę w kuchni na twardym krześle i go zgniatam
![]() Ale już się zbieram do pokoju wyłożyć nogi bo mój bigosik skończył fazę wstępnej obróbki i teraz może robić się sam. Uwierzycie, że od środy chodziłam za dobrą kapustą kiszoną? u mnie w sklepie jest cudna ale oczywiście jak ja potrzebuje to oni strajkują i nie przywożą ale znalazłam.Jak mi pięknie pachnie grzybami w kuchni mmmm...a jak kapustą
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
jestem za i proponuję od razu żeby ddaaissyy wkleiła swojego łososia a grazin ten przepis z tą karkówką
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Siaśku, po pierwsze: dzięki za przepis na nicejską, szkoda, że dalej nie mam tuny i nie chce mi się iść do sklepu
po drugie: jeśli chodzi o bigos, to ZARAZ U CIEBIE JESTEM
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję Cytat:
|
||
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dobry będzie dopiero jutro jak go winkiem podleje ![]() Ja to ujarana samym zapachem już jestem
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Czy mogę prosić o zaproszenie do klubu?
Siasiek z tym winkiem przegiełaś
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-03-11 o 19:10 |
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Siaśku, to ja wpadnę jutro na wersję z winkiem
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 Ty mi tu jaj to nie rób prosze
![]() Masz skurcze i chcesz prasowac ? ![]() normalnie należy Cie na kolano i jak mała dziewczynkę sklepac po dupce Nowy watek zakładac mozesz, nawet dwa Siadaj tu z nami i zostaw to żelazko mary poziomkowa; dziekuje za przepis !! !! !! To spotkamy sie jutro u Siaski JA przywioze tune Ty winko a siaska ugości nas swoim bigosikem Bardzo delikatnie nazwałaś moją dyr Ja pisałam z 1,5 tydzien temu tu na wątku o niej, jaką mi zrobiła scene, o to że spóźniłam sie 1,20h z powodu badania glukozy. W duzym skrócie nie chciała usprawiedliwić mojej nieobecności i kazała ją odrobić izunia baaardzo lubie ruskie, własnie dzis je jadłam, ale mrozone Robisz farsz z serka, cebulki i ziemniaków ? cucciola79; ooooooooooo jak milusio ![]() Ja jestem 20 do przodu ! Niestety na początku miałam masakryczny apetyt, jadłam jak opętana, 2 sniadania, 2 obiady, 2 kolacje... do tego byłam w I trymestrze na wakacjach gdzie ichniejsze jedzenie bardzo mi smierdziało i nie smakowało i tak dzięki temu żywiłam się 3 tygodnie, 3 x dziennie hamburgerami z frytkami bo to jedyne europejskie jedzonko było Powiedz, ze poprawiałam Ci humor chociaż niech mam satysfakcję, że moja wielorybia waga i tusza - moze nie pójśc na marne i przyczyni się do dobrego samopoczucia kogoś innego ![]() Siasiu, czyli z tą szyjka to nie reguła ? No to uspokoiłaś mnie!! Następna kucharka pełna geba ! Uwielbiam również bigos .. zresztą czego ja nie uwielbiam.. jedynie śledzi bleeeeeeeeeeee i wątróbki bleeeeeeeeeeee Chciałabym kiedyś bigos zrobic.............. Trudne to ??? Już oczami mojej wyobraźni, a raczej nosem - czuję jak u Ciebie aromatycznie pachnie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-11 o 19:16 |
|
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z apteczki wyciągnęłam już espumisan
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

za L4 - super, że nie urlop! Zawsze lepiej mieć dłuższy urlopik i z córeczką go spędzić 
hehe

Czekamy na Ciebie fasolko

Spapuguję z Ciebie

normalnie należy Cie na kolano i jak mała dziewczynkę sklepac po dupce