Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 19:48   #3871
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Aha... chyba mi brzuch zaczal dzisaj pierwszy raz twardniec... jakos tak maly sie inaczej rusza niz zwykle i przy okazji brzuch twardnieje, ale nie boli.
Stary 2011-03-11, 19:48   #3872
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

leze
cicho juz nie krzyczcie

chcialam dobrze

poczekam poleze, ja dalej bedzie bolec to pojade na ktg a o zadzwonie do gina
Stary 2011-03-11, 19:50   #3873
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
siasiek ja nigdy nie gotowałam bigosu ale mama z tego co kojarzę to wina nigdy nie dodawała, a dużo tego lejesz???

a co do wózków, może którejś się będą podobały
http://www.funkydiva.pl/2011/01/16/o...k-dla-dziecka/
Zazwyczaj szklankę, jak się wygotuje to później jeszcze dolewam szklankę, kiedyś zależało to od tego ile było wina w butelce ale teraz wszystko stoi za lodówką.

Wózki bardzo kreatywne
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a z czym te sledzie dałąs? Ze smietana ?? chciałabym spróbowac a sie boje nie mogę sie przełamac. cebulka zielona to mówisz o tej dymce z grubym szczypiorem? Brzmi bardzo smacznie. A czy to były matijasy ?
Kiedyś 1 raz jadłam u kolezanki, sledzie w smietanie i duuuuuuuuuuuuuuuuużo carry no i powiem, że to carry skutecznie zabiło smak sledzi ale sama nigdy tego nie powtórzyłam
Mina kota ze shreka?? Juz wiem, czemu małz zjadł na pewno nie mozna sie było oprzec

Tak, naprawdę jestem 20kg do przodu. Nie kłamę !
W albumie są moje zdjecia... jak na plecach fałdki się robią. Fajnie ostatnio kolezanka mi w pracy powiedziała - że zrobiłam sie kuleczka Ale wcale sie na nią nie gniewam, bo prawdę powiedziała
Mam takie same odczucia jak Grazin, która swietnie dziś napisała - ze jej przedciążowe bluzeczki wygladają jak chusteczki
Jeansy tez mam wrazenie, ze niedlugo na Gabrysie dobre
W dupce miałam zawsze ok 88cm a teraz 102 wiec sobie wyobraź jak cała sie upasłam.. ulałam... PASKUDA jestem
Śledzie (tak marynowane) albo robię z jogurtem albo jogurt + łyżka majonezu I daję cały szczypior i tylko troszkę cebulki.
Dobre wychodzą takie słodko kwaśne.

Pewnie tak strasznie nie wyglądasz, oglądałam fotki na nk i tam laska była niezła a te w albumie zaraz obejrzę.
Ja też już dobrze nawet nie wyglądam, ale jeszcze troszkę.
Damy później radę doprowadzić się do ładu, na pewno

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:56   #3874
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kutwa
poprasowalam troche
iii
mam skurcze a do tego bol jak na @
co sie dzieje........
polozylam sie, zobacze co bedzie dalej
ja rowniez prosze, poloz sie dziewczyno i bez jaj nogi do gory i lezec a w razie W do szpitala!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Princi, no 2,5 tys. to sporo, z małym dzieckiem, to bez noclegu ani rusz;/

Kasiu, dzięki za propozycję Prawdopodobnie w poniedziałek wpada koleś, który ma sprawdzić, czy da się zrobić, to co chcemy, koleś z okolic, więc na pewno bliżej, niż z Łodzi. A my meble w kuchni mamy, tylko potrzebujemy skomplikowanej przeróbki Dzięęęki
rozne robi jakie bys nie chciala, teraz ma duzo roboty wiec i tak nie wiem czy by znalazl czas bo wawa daleko ale jak cos to pisz. Na pewno zrobi ci taniej niz z salonu

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
To albo przyjeżdżasz jutro z Mary i Daisy albo jutro po kapuchę i gotujesz

Jakby było u mnie to moje długorzęsiste cudo by Cię zagadało
Ostatnio byłam na chwilę u mamy i akurat były jej dwie koleżanki, młody sadził im na ty!
hehe teraz to mnie zmotywowałaś ale by sie mezu ucieszyl gdybym mu bigos zrobiła tylko mam mega konkurentke- tesciowa (zaje***ty robi )

eweska
dalam ci 5. I pytam z jakiej firmy kosmetyków używasz??? ja tez uwazam, ze 16-18kg przy blizniaczej ciazy to MAŁO i PODZIWIAM.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
z piankowymi wazy 11 kg, a z pompowanymi 13 dla mnie ok pozniej przerzucimy sie na leciutka spacerowke i dzieki temu nie bedziemy targac tego na 4 pietro
a mozesz podac linka do niego, pokaze Tż jak z pracy wroci

Cytat:
Siasiek, z Czarem mogłabym przegadać cały dzień, mam Jego wyobrażenie w głowie, jaki ma charakterek Oj, za kilkanaście lat, to lachony będą szaleć, tak jak teraz wszystkie ciotki

Uciekam, Mamusie. Niewygodnie mi, chyba się wywieszę przez balkon na znak protestu!

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Kasiu, ja już nie wiem, jak liczyć. Ale trzymam się terminu Aguś

Princi, no to ze zwiedzaniem jeszcze fajniej
mi tez juz nie wygodnie, sama nie wiem czy siedziec czy lezec... pobolewa mnie juz wszystko tez zaraz bede uciekac

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Aha... chyba mi brzuch zaczal dzisaj pierwszy raz twardniec... jakos tak maly sie inaczej rusza niz zwykle i przy okazji brzuch twardnieje, ale nie boli.
bo to nie zawsze boli, wiec i u ciebie macica sie do porodu przygotowuje
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:57   #3875
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

eweska
dalam ci 5. I pytam z jakiej firmy kosmetyków używasz??? ja tez uwazam, ze 16-18kg przy blizniaczej ciazy to MAŁO i PODZIWIAM.
Kochana najróżniejszych kosmetyków używam, a cieni to głównie Inglot.
Zapraszam na bloga tam czasami opisuję jakie kosmetyki uzywam, jakie zakupiłam, jakie posiadam i opinie o nich

Zaraz lecę do wanny, trzeba się troszkę do porządku doprowadzić
Pupka mnie boli od siedzenia, trzeba chyba zmienic pozycję
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:59   #3876
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszko, zazdroszczę, że masz już furę
jeszcze nie mam, ale zamowiona jest oby Darii swietnie sie jezdzilo

Cytat:
a mozesz podac linka do niego, pokaze Tż jak z pracy wroci
jasne
http://allegro.pl/hebart-classic-wag...496422912.html to jest link do nowej kolekcji (na aukcji kola piankowe, ale mozna zamowic pompowane )
a to link do kolekcji 2010 (inne kolory i pompowane kola)
http://allegro.pl/wozek-gleboki-firm...481205779.html

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:05   #3877
24kasia86
Wtajemniczenie

teraz mnie bola plecy na wysokosci piersi i cale krocze przy sikaniu.... ja juz nie wiem co robic. Ruszam sie jak po ciezkim wypadku tylko laski mi trzeba. Moja mala tez jakas spokojna, niby ją czuje ale te ruchy sa inne, powolne i rzadkie. Moze ona urosla i juz ma mniej miejsca? co myslicie?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana najróżniejszych kosmetyków używam, a cieni to głównie Inglot.
Zapraszam na bloga tam czasami opisuję jakie kosmetyki uzywam, jakie zakupiłam, jakie posiadam i opinie o nich

Zaraz lecę do wanny, trzeba się troszkę do porządku doprowadzić
Pupka mnie boli od siedzenia, trzeba chyba zmienic pozycję
kochana a podasz mi linka do tego bloga? bo kurcze nie wiem gdzie szukac, albo ja jakas tepa jestem. A chetnie bym obejrzała i poczytała

Cytat:
jeszcze nie mam, ale zamowiona jest oby Darii swietnie sie jezdzilo

jasne
http://allegro.pl/hebart-classic-wag...496422912.html to jest link do nowej kolekcji (na aukcji kola piankowe, ale mozna zamowic pompowane )
a to link do kolekcji 2010 (inne kolory i pompowane kola)
http://allegro.pl/wozek-gleboki-firm...481205779.html
dziekuje slicznie ciesze sie ze masz juz furke, ja musze jeszcze troszke poczekac, tym czasem ogladam i mysle. Twoj jest lekki, a ja wlasnie takiego szukam.
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-11 o 20:02
Stary 2011-03-11, 20:07   #3878
eweska
Moderatoreska

Kasiu w moim podpisie masz link do bloga, koło napisu blogujemy
Stary 2011-03-11, 20:07   #3879
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, dawaj ten wątek! Będziemy się katować Będzie śmiesznie, jak już będziemy chciały zrzucać kg po porodzie
Wtedy Aguś go zablokuje i będzie usuwać wszelkie niedietetyczne potrawy

gugasiatko Mogę wrzucić, ale ciekawa jestem, jak andziot wyszły, bo ona robiła trochę inaczej niż ja

mary A za mną winko chodzi Mam na nie taaaaaaaką ochotę Jeszcze trochę

A Wy tu jakieś śledzie, tuńczyki i łososie, bleeee
Nie lubiłam ryb przed ciążą, ale teraz to mnie odrzuca dwa razy bardziej

Ale za to mam napałę na banany, mogłabym się tylko nimi żywić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:08   #3880
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
uwaga chwale sie Flawciowymi zakupami przescieradelko z kocykiem do szpitala i pozniej bedzie do wozeczka i ciuszki....
Śliczne

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kutwa
poprasowalam troche
iii
mam skurcze a do tego bol jak na @
co sie dzieje........
polozylam sie, zobacze co bedzie dalej
No nie mogę, nie wytrzymała i do żelazka się dorwała. Nie ładnie!!

Odpoczywaj proszę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:11   #3881
eweska
Moderatoreska

Ach słucham i słucham http://www.youtube.com/watch?v=SchIk63lzq4 podobało mi sie bardzo jak ten koleś zaśpiewał w X-Factor a mina Wojewódzkiego w pewnym momencie bezcenna
Stary 2011-03-11, 20:12   #3882
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje slicznie ciesze sie ze masz juz furke, ja musze jeszcze troszke poczekac, tym czasem ogladam i mysle. Twoj jest lekki, a ja wlasnie takiego szukam.
tylko przypominam, ze on jest wylacznie gleboki (nie ma wersji spacerowej) jak dostane go to zdam relacje jak wyglada, jezdzi i w ogole

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:18   #3883
andziot
Zakorzenienie

przeczytałam,
ale dziś brzuch zaczął mnie boleć i nie mam jak odpisać, bo piszę jedną ręką leżąc grzecznie na lewym boku
a to dość niewygodne ...

mężu winem się raczy
a Siasiek kusi bigosem (moja teściowa robi najlepszy pod słońcem )

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

matallewar placki dobre wyszły, tylko trochę za dużo ciasta w porównaniu z cukinią mi się zrobiło...
zrobiłam z sosem czosnkowym ...
Zosi też smakowało (szczególnie sos )
a po kąpieli na ramionkach dostała uczulenia jakiegoś
pytanie :
po cukinii ???
po czosnku ???
czy po śmietanie ??? (od niedawna robię ekspozycję na mleko, bo miała podejrzenie skazy)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:19   #3884
enchantresss
Rozeznanie

Cześć gaduły Czytam i czytam i końca nie widać Ale, że lubię Was czytać to nie marudzę

Ja dziś całkiem udany dzień, bo w szkole sprawdzian z ang mi perfecto poszedł i w domku jakaś taka fajna atmosfera, siedziałam z mamą i jej 'chłopakiem' i film oglądaliśmy, a potem zaproponowałam, że zrobię pastę jajeczną i z tuńczyka, bo taka mnie ochota naszła, to polecieli specjalnie do sklepu po składniki i tak siedzę i jem kanapeczki i brzuch zaraz mi pęknie ! mniam mniam...

Paulizia, świetny wózek ten co wkleiłaś ! Aż zaraz dzwonię do TŻ i mu link wyślę bo bardzo mi się spodobał. Szukam właśnie takiego, żeby miał takie solidne koła, a nie był przy okazji 'czołgiem' tylko taki zgrabny.. a ten jest idealny no i nie jest drogi

Princi, prześliczne ubranka Flawciowe i mi również tak jak Kasi, Twój nick kojarzy się z księżniczką !

ewesko, też jestem pełna podziwu dla Ciebie, że tak mało przytyłaś.. w ogóle widzę, że tu wszystkie jesteśmy zachwycone tym jak sobie świetnie radzisz, ile rzeczy robisz, itd.. i oczywiście pełen podziw dla makijaży, które wykonujesz niesamowita jesteś

24kasia86, gratuluję 34 tygodnia za 4 tygodnie już ciąża donoszona .. a Niunia na pewno ma już coraz mniej miejsca, dlatego jesteś obolała, nie przejmuj się takie uroki końcóweczki ciąży..
Córeczka Ci to wynagrodzi jak już będzie na świecie

Kwiatecek, gratuluję udanej wizyty. Ale syncio duuzzzziiii Chociaż w sumie nie ma co wierzyć aż tak usg, bo przecież to tylko maszyna i ma prawo się pomylić.. 4 ruchy dziecka na godzinę, hmm.. Ja mam tak, że czasem nie czuję Małej w ogóle, a najbardziej aktywna jest wieczorem i w nocy, jak ja śpię lub próbuję spać

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:23   #3885
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach słucham i słucham http://www.youtube.com/watch?v=SchIk63lzq4 podobało mi sie bardzo jak ten koleś zaśpiewał w X-Factor a mina Wojewódzkiego w pewnym momencie bezcenna
Ewesko ja mam dreszcze jak slysze to wykonanie, ktore wedlg mnie ma drugie miejsce jesli chodzi o ten kawalek. Pierwszy jest Czeslaw Niemen oczywiscie. Drugi jest pan Szpak!
Stary 2011-03-11, 20:23   #3886
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Siasiek, z Czarem mogłabym przegadać cały dzień, mam Jego wyobrażenie w głowie, jaki ma charakterek Oj, za kilkanaście lat, to lachony będą szaleć, tak jak teraz wszystkie ciotki

Uciekam, Mamusie. Niewygodnie mi, chyba się wywieszę przez balkon na znak protestu!

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------
[...]
a na znak jakiego protestu? Ze Ci niewygodnie?
Ja cholera też coraz częściej mam problem ze znalezieniem sobie odp pozycji coraz gorzej.

Teskt Kasi oddaje samo sedno naszego stanu "jeszcze laski tylko trzeba"

Paulizia; czy Twojemu małżowi tez dali L-4 100% ze ozdrowiał hih Zartuję
Dobrze ze nowonarodzony bo to strzykanie w bolącym uchu jest okropne.
Dopiero pierwszy raz brzusio Ci stwardniał ??

Siasiek i do tych sledzików jeszcze ananas tak ?
Obiecuje, zrobie w next piątek mężowi a może sama się odważe..
Podoba mi się to Twoje zestawienie I jeszcze mi tylko powiedz, czy długo muszą sie w tym sosiku moczyc, czy od razu po przygotowaniu się podaje?
I jeszcze jedno pytanie.. pewnie infantylne ale naprawde nigdy nic ze sledziami nie robiłam - moczy sie je wczesniej w mleku ? Pytanie to przyszło mi do głowy po tym, jak przypominam sobie, że mami zawsze karpia na wigilię moczy w mleczku
Ty moja Droga pewnie jadąc na porodówkę nie dobijesz do mojej wagi Czego oczywiście Ci zycze (abys nie przytyla 20kg )
Czy imię Czarusia było wybierane z premedytacja ? Skubany jest naprawdę niemożliwy.. nie dośc, że uroda jak Laleczka to jeszcze te rzęsika mmmmmmm robiące wiatr jak mruga domniemam i wyrywanie lasek juz w tym wieku !! Lasek, które są rowieśniczkami Jego babci Brawka mu sie należa

Raaaaaaaaaaaany ale ja sie rozpisuje dawno mnie nie było i słowotok mi sie włączył

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:23   #3887
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
przeczytałam,
ale dziś brzuch zaczął mnie boleć i nie mam jak odpisać, bo piszę jedną ręką leżąc grzecznie na lewym boku
a to dość niewygodne ...

mężu winem się raczy
a Siasiek kusi bigosem (moja teściowa robi najlepszy pod słońcem )

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

matallewar placki dobre wyszły, tylko trochę za dużo ciasta w porównaniu z cukinią mi się zrobiło...
zrobiłam z sosem czosnkowym ...
Zosi też smakowało (szczególnie sos )
a po kąpieli na ramionkach dostała uczulenia jakiegoś
pytanie :
po cukinii ???
po czosnku ???
czy po śmietanie ??? (od niedawna robię ekspozycję na mleko, bo miała podejrzenie skazy)

Biedna Zosia
Jeśli to po czosnku, to łączę się z nią w bólu Ja nie mogę czosnku

A ja dziś znów nie zrobiłam obiadu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:30   #3888
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy pierwszy raz
Stary 2011-03-11, 20:35   #3889
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu w moim podpisie masz link do bloga, koło napisu blogujemy
a no tak
zbudynienie

Cytat:
tylko przypominam, ze on jest wylacznie gleboki (nie ma wersji spacerowej) jak dostane go to zdam relacje jak wyglada, jezdzi i w ogole
tak wiem, ok to czekam na info

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Ja dziś całkiem udany dzień, bo w szkole sprawdzian z ang mi perfecto poszedł i w domku jakaś taka fajna atmosfera, siedziałam z mamą i jej 'chłopakiem' i film oglądaliśmy, a potem zaproponowałam, że zrobię pastę jajeczną i z tuńczyka, bo taka mnie ochota naszła, to polecieli specjalnie do sklepu po składniki i tak siedzę i jem kanapeczki i brzuch zaraz mi pęknie ! mniam mniam...

24kasia86, gratuluję 34 tygodnia za 4 tygodnie już ciąża donoszona .. a Niunia na pewno ma już coraz mniej miejsca, dlatego jesteś obolała, nie przejmuj się takie uroki końcóweczki ciąży..
Córeczka Ci to wynagrodzi jak już będzie na świecie
za sparwdzian z angielskiego wcinaj poki mozesz ja tez czasem sobie nie załuje, przyjdzie czas bedziemy zrzucac

wiem ze corcia mi to wynagrodzi i czekam na to z utęsknieniem

spadam dziewczynki, juz mnie oczy bola i plecy, musze sie polozyc.
Agus87 i Andziotku odpoczywajcie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Ewesko ja mam dreszcze jak slysze to wykonanie, ktore wedlg mnie ma drugie miejsce jesli chodzi o ten kawalek. Pierwszy jest Czeslaw Niemen oczywiscie. Drugi jest pan Szpak!
popieram mi tez sie bardzo podobał... a tak na marginesie x factor jest fajniejszy bo tam jest Kuba Wojewodzki

ddaaiissyy twoje posty mnie rozwalaja, ciagle o jedzonku piszesz
ty maly glodomorku i jeszcze kusisz do tego
Nikosia

Stary 2011-03-11, 20:38   #3890
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wtedy Aguś go zablokuje i będzie usuwać wszelkie niedietetyczne potrawy

gugasiatko Mogę wrzucić, ale ciekawa jestem, jak andziot wyszły, bo ona robiła trochę inaczej niż ja

mary A za mną winko chodzi Mam na nie taaaaaaaką ochotę Jeszcze trochę

A Wy tu jakieś śledzie, tuńczyki i łososie, bleeee
Nie lubiłam ryb przed ciążą, ale teraz to mnie odrzuca dwa razy bardziej

Ale za to mam napałę na banany, mogłabym się tylko nimi żywić
utworzylam nowa dyskusje w klubie
musicie te przxepisy tam powpisywac

dziewczyny przeszlo
narazie zaden skurcz sie nie pojawil
oby ich juz nie bylo
Stary 2011-03-11, 20:38   #3891
andziot
Zakorzenienie

Siasiek zaintrygowałaś mnie tymi śledziami z ananasem
możemy przepis prosić

Stary 2011-03-11, 20:40   #3892
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
możemy przepis prosić
andziotku tu jest przepis Siaski

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3873

tez mi sie podoba

Zosience troszkę lepiej?

Kasiu, bo ja tak luubie jeść

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:41   #3893
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
h
Lolka1212 a kiedy planujesz ten wyjazd, w tym roku?
Izunia na razie nic konkretnego nie planujemy.. Chociaż ja przyznam, że bardzo chciałabym jeszcze w tym roku ale myślę tylko o Europie, więc wiadomo dużo zależy od pogody..

Cytat:
(..)
Loluś no tez sie ciesze, ze urlopik zachowany lepiej wykorzystac, na spędzenie go potem z Gabi m
a wiesz co, jak byłam w Tajlandii było baaardzo duzo europejek z maleństwami, które na pewno roczku jeszcze nie miały bo co najwyzej potrafiły raczkować.
Ja bardzo bym chciała około stycznia-lutego-marca gdzieś jechac jak malutka będzie zdrowa.. I tak sobie wymarzyłam dominikane albo własnie meksyk chociaz po 1 nie wiadomo jak będzie z pieniązkami wówczas a po drugie moze mi sie jeszcze 100 razy zmienic nie za bardzo mam pomysl gdzie jeszcze mozna by zimą jechac z takim maluszkiem jechac ?
Na pewno nie pojechałabym do jakiegoś egiptu ze wzgledu na zemste.. bo nawet ja mimo, iz sie alko znieczulałam miałam małe problemy żoładkowe a co dopiero takie maleństwo. Europa raczej za zimna? No i jest zonk.
A Ty jakie masz plany wakacyjne z Dzidziusiem ? (Jasiem jednak ? )
Ddaaiissyy robie wszystko, żeby syneczek był Jasiem.. prawie, prawie jestem u celu jesli chodzi i urabianie mężula..
chociaż pewna jeszcze nie jestem... bo nagle wczoraj wyskoczył mi z Dawidem !! I co najgorsze jeszcze dziś o tym wspominał..
i tak się nie zgodzę nie ma mowy!

Jeśli chodzi o wakacje to ja jednak podtrzymuje, że z maleństwem to tylko Europa.. za dużo rzeczy naoglądałam się w Afryce i Ameryce Południowej i jakoś tak wydaje mi się, ze z dzidziolem nie chciałabym jechać w żadne z takich miejsc! Poza tym te szczepienia wrrr..
Może Hiszpania i Portugalii.. ostatni raz w tamtych stronach byłam jak jeszcze chodziłam do podstawówki heh

Przyjaciółka pojechała ze swoim trzymiesięcznym maleństwem do Grecji.. ale jej córcia była nadwyraz spokojna i uwielbiałam jazde samochodem! Pediatra nie miał żadnych przeciwskazań, więc sobie pojechali..
Nie wiem jak z nami bedzie i czy mój synuś też będzie taką oazą spokoju

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
(..)
uwaga chwale sie Flawciowymi zakupami przescieradelko z kocykiem do szpitala i pozniej bedzie do wozeczka i ciuszki....
Princi jak jeszcze raz napiszesz, że Flawcio ma mało rzeczy.. to na pewno nie uwierzę!! Ciągle jakieś nowe ciuszki wstawiasz
Jak zwykle ładne

JanuszAgnieszka gratuluję zakupu nowej furki

Cytat:
(..)Ja sie teraz zastanawiam nad tym wozkiem... kiedys, kiedys Siasiek go wklejala. Niestety nie moge znalezc ani jednej opini na ich temat Wyglada jak Mutsy
http://allegro.pl/cr-v-baby-booom-wo...488255458.html
Pauliza przerąbanka z tymi wózkami, co?
Do kiedy dajesz sobie termin na ostateczne podjęcie decyzji?

Nam w sklepie powiedzieli, że zamawiając czeka się, aż dwa miesiące! Straasznie długo.. ale jeszcze nie postanowiliśmy, czy wezmie w sklepie czy zamówimy w necie!

Cytat:
..teshhh tak miałam ostatnio! Nieprzyjemne uczucie
Stary 2011-03-11, 20:44   #3894
Paulizia
Wtajemniczenie

Enchantresss no mnie tez sie podoba tylko... strasznie ciezki jest. Sam stelaz wazy 11 kg, godola chyba 6 kg, a spacerowa 7 kg do tego waga dziecka...
Stary 2011-03-11, 20:45   #3895
24kasia86
Wtajemniczenie

nie no Szpak wymiata, dzieki eweska ze wstawiłaś linka, ogladalam w tv ale moglabym sluchac stale...tak w ogole to piękna piosenka jest.
Nikosia

Stary 2011-03-11, 20:47   #3896
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziotku tu jest przepis Siaski

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3873

tez mi sie podoba

Zosience troszkę lepiej?
do szczypiorku ananas ???
Siasiek !!!! ratuj, gdzie ten ananas ???

Stary 2011-03-11, 20:49   #3897
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolka wlasnie nie wiem co z tym wozkiem : zaczyna mnie to przerastac... tez musze podzwonic po sklepach jaki jest czas oczekiwania... chcialabym wozek 3 w 1, a fotelik musze miec do szpitala, bo bez niego nie wypuszcza nas do domu
Stary 2011-03-11, 20:50   #3898
agus87
Zakorzenienie

dorzucilam swe 3 grosze w przepisach
Stary 2011-03-11, 20:51   #3899
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Enchantresss no mnie tez sie podoba tylko... strasznie ciezki jest. Sam stelaz wazy 11 kg, godola chyba 6 kg, a spacerowa 7 kg do tego waga dziecka...

ojej a mi na niskiej wadze właśnie zależało.. Bo narazie mieszkam na 9piętrze w bloku z windą, ale za jakiś czas zamierzamy z TŻtem zamieszkać razem i najprawdopodobniej będzie to kawalerka na 5piętrze w bloku BEZ WINDY masakra

znalazłam trochę droższy, który wpadł mi w oko, ale MEGA LEKKI : http://allegro.pl/tutek-wozek-grande...499648030.html

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:51   #3900
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek i do tych sledzików jeszcze ananas tak ?
Obiecuje, zrobie w next piątek mężowi a może sama się odważe..
Podoba mi się to Twoje zestawienie I jeszcze mi tylko powiedz, czy długo muszą sie w tym sosiku moczyc, czy od razu po przygotowaniu się podaje?
I jeszcze jedno pytanie.. pewnie infantylne ale naprawde nigdy nic ze sledziami nie robiłam - moczy sie je wczesniej w mleku ? Pytanie to przyszło mi do głowy po tym, jak przypominam sobie, że mami zawsze karpia na wigilię moczy w mleczku
Ty moja Droga pewnie jadąc na porodówkę nie dobijesz do mojej wagi Czego oczywiście Ci zycze (abys nie przytyla 20kg )
Czy imię Czarusia było wybierane z premedytacja ? Skubany jest naprawdę niemożliwy.. nie dośc, że uroda jak Laleczka to jeszcze te rzęsika mmmmmmm robiące wiatr jak mruga domniemam i wyrywanie lasek juz w tym wieku !! Lasek, które są rowieśniczkami Jego babci Brawka mu sie należa

Raaaaaaaaaaaany ale ja sie rozpisuje dawno mnie nie było i słowotok mi sie włączył
Cytat:
możemy przepis prosić
Tak na szybko Wam napiszę bo w domu się zamieszanie zrobiło, młody ryczy bo tata każe sprzątać, a on za mamą się chowa.

Śledzie, zależy ile kupie (ile chce robić) kroje w paseczki dosyć cienkie.
Ananas z puszki też w takie mniejsze kawałki, do tego ta dymka.
Jogurt i tylko pieprzem trochę doprawiam.
Można modyfikować w zależności od gustu ale mi odpowiada taka prosta w składzie

Daisy śledzi nie moczę bo uwielbiam i nawet słone mnie nie przerażają.
A też kupuję w sprawdzonym sklepie i moje są ok.
Co do tycia przy młodym było powaga 7 więcej niż masz teraz.

Paulizia też miałam ciężko znaleźć jakieś opinie ale wózki widziałam już używane i nawet dobrze wyglądają. Mi się udało mam oryginał.

Ej ja chyba zaraz pęknę.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-11 o 20:52
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości