|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX
No wlasnie, bo jej pryszcz wyskoczyl albo ma worki pod oczami bo jej maly w nocy spac nie dal. Jak mi dzieci spac nie daja to ostatnia rzecza o jakiej rano mysle to makijaz... Nie mam na to sil po prostu, skupiam sie na dzieciach, jak im pomoc i sobie przy okazji zeby lepiej spaly kolejna noc. A ona najpierw makijaz pozniej reszta... Nawet jak caly dzien w domu siedziala... Nie kumam takiego czegos.
Ja zaraz ide lulu, maluchy zasnely I mniej kaszla Mala sie nie krztusi i nie wymiotuje a maly zrobil dzis siusiu 4 razy
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie przyponialo mi sie. Nie wiem czy juz kiedys nie pisalam.
Kiedys wychodze z domu, akurat cos na mijej ulicy w kablach robili, wiec robotnikow pelno. Srodek lata, cieplutko. w mojej okolicy jest masa mieszkan zajmowanych przez studentow, wiec od atrakcyjnych stydentek az sie roi. I idzie, ladna, zgrabna, w szortach , koszulce i ciemnych okularach. I nagle wszyscy zwracaja wzrok w jej kierunku i patrza z lekkimi usmieszkami i zachwytem. Dziewczyna miala spory, ladny biust, nie miala stanika, a jaej koszulka byla z tak cieniutkiej bialej bawelny ze wszystko przeswitywalo. Robotnicy mieli uciweche. Nie weim czy ona wiedziala ze ma ta koszulke przezroczysta czy nie .
|
#3693 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż nie chodzę w przezroczystych ubraniach
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zartuje ale tak wychodzi. Jak ide do mojego sklepu to nie robie nic, jak ide do tesco to sie przypudruje i maluje rzesy, a jak ide do miasta, do pracy, do szkoly.... to nakladam pelen makijaz. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ale jestem zla U mnie w miescie otwieraja jakies duze centrum handlowe. Juz w ogole wszystko tam upadnie. Nawet Empik ma tam byc. Mielismy 2 ksiegarnie chyba od wojny a teraz ku*** Empik bedzie. Nastepni ludzie pojda z torbami. Jak na tak male miasto to my juz dawno mamy nadmiar tych wszystkich molochow, to jeszcze jeden dowala. A myslalam ze za nowego burmistrza bedzie lepiej. Bo mlody, uczciwy (znam czlowieka). Chyba ze to jeszcze stary zatwierdzil.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-03-11 o 23:22 |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Świetne zdjęcia, mają swój klimat |
|
|
|
|
#3696 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Nie do końca Dla mnie to jest przesadą, bo uważam, że bez makijażu też można ładnie wyglądać i być zadbanym Włosy układam codziennie, a też mam świadomość tego, że do sklepu mogę iść spokojnie w rozwalonej fryzurze Cytat:
![]() Komfort komfortem- wiadomo, jak mam czas to ułożę włosy itp., ale jak nie mam to wychodzę tak jak stoję. I problemu nie ma. Nawet jak mnie ktoś znajomy zobaczy z nieciekawą fryzurą. Cytat:
Po prostu trzeba wiedzieć kiedy ma się czas na makijaż, fryzurę i przymierzanie 3 różnych torebek, a kiedy trzeba wybiec z domu w ciągu jednej minuty.No i trzeba wiedzieć kiedy dbanie jest już przesadne. Dla mnie jest ono wtedy, kiedy ktoś po prostu nie umie sobie go jednego dnia odpuścić. Wiadomo- jak się ma czas to czemu nie umyć włosów rano, czemu nie poświęcić i 40 minut na makijaż itp. Ale jak się np. poszło spać koło 2 w nocy i celowo wstaje się o 5, a mogłoby np. o 7, tylko po to żeby zrobić mocny makijaż, to dla mnie to już przesada. Sen jest cenniejszy od makijażu czy fryzury. Inna sprawa, że moim zdaniem wiele osób jest po prostu uzależnionych od makijażu Nie mam niczego do makijażu, jak ktoś się lubi malować to proszę bardzo. Malowanie paznokci czy układanie włosów czy cokolwiek innego- też w porządku. Ale nie można codziennie robić sobie makijażem drugiej twarzy... A są kobiety, które nawet własnemu facetowi nie potrafią się pokazać bez makijażu Ostatnio nawet o tym był wątek na intymnym Dla mnie makijaż jest w porządku dopóki ktoś się maluje dla przyjemności i makijażem podkreśla swoją urodę. W momencie, gdy makijaż staje się dla niego maską, której nie potrafi zdjąć- ja już to uznaję za przesadę.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-03-11 o 23:47 |
|||
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Cytat:
Nie chce mi sie juz walkowac tego, bez sensu. Ale w tym przypadku mam nieodparte wraznie, ze na sile chcesz byc wyjatkowa zawsze i wszedzie - raz piszac o swoim wierceniu sie w nocy, przyjmowaniu dziwnych i pozycji i nie wiadomo czym jeszcze, innym razem chwalac sie doskonalym a jednoczesnie nieskomplikowanym sposobem na piekny ksztalt wlosow o poranku... Cytat:
![]() Lepsze to, niz np. bite czy zdradzane zony trwajace przy swych mezach, bo nie wypada byc samotna matka jak bylo kiedys. Lepsze niz usilne meczenie sie dla zasady dwojga ludzi w kiepskim zwiazku, np. w obawie leku przed gniewem Boga - coraz mniej powszechne zjawisko. |
||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
W zwiazku ze szczypiorkiem cos mi sie przypomnialo
![]() Czesty widok pod blokami w latach '80 -'90 ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wAMft46yRhY
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nie ma tu dzis nikogo ? |
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem
Wstałam przed 8.00. Koleżanka napisała smsa czy jadę na zakupy więc pojedziemy razem. Włosy już umyte. Zaraz zabieram się za śniadanie i kawę bo coś mnie głowa boli.Piękne pogoda dzisiaj, świeci słonko i pewnie jest ciepło. Chyba założę chabrowy płaszczyk
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem pustak i nie lubię pokazywać sie ludziom bez podkładu na twarzy, przynajmniej na razie. Niekoniecznie chę,żeby nawet pani w sklepie oglądała moje rozszerzone pory i naczynka. U mnie do sklepu to cała wyprawa jest,nie mam niestety blisko nic.W tłustych włosach pojadę, be tuszu do rzęs tak samo bez żadnego problemu.Pewnie, jak nie mam czasu nie maziam sie podkładem, ale wolę siebie zdecydowanie z czymś. Chyba,ze jestem do 30 minut po przebudzeniu, wtedy moja twarz jeszcze nie jest czerwona. No i trudno, to moje 3 minuty na nałożenie podkładu, ja je marnuję. Co inengo w domu,czy przed Tztem, tu mogę łazić bez niczego na twarzy. Ty Chatul, według Ciebie masz idealną cerę i bardzo fajnie,że się z nią dobrze czujesz, a ja dla siebie wolę mieć trochę skorygowaną czerwień na twarzy. I to moja sprawa. Przesadą jest dla mnie jak ktoś wygląda jakby trzeba było szpachelką zeskrobywać, czy gdy makijaż oszpeca. Ale w moim wypadku nie ma to miejsca, a inni to trochę nie moja sprawa.
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Ja przygotuję już mój fuksjowy
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez umyłam włosy,ale chyba nie domyłam vatiki,i z tyłu mam przyklapa,jeszcze schna,ale to mi nie wyglada na mokre tylko na niedomyty olej
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Padaaam byłam wczoraj na imprezie wróciłam o 2 w nocy a już o 8 musiałam wstać. Próbuję zebrać siły żeby posprzątać akwarium, ale średnio mi idzie.
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak rozplanowuję sobie czas że te 10 min na makijaż to na prawdę bardzo mało. Nigdy nie miałam takiej sytuacji że musiałabym się w ciągu minuty wyszykować. Rano natomiast przed pracą poświęcam na to wiele więcej czasu. Nie lubię szykować się w biegu, chcę mieć rano czas na wszystko. Muszę umyć włosy, zjeść porządne śniadanie, wypić kawę, poczytać wizaz, zrobić makijaż i ubrać się tak żebym się w tym dobrze czuła. Do pracy nie maluję się mocno, wszystko z umiarem. W pracy mam taką koleżankę która ma zawsze tłuste włosy a pracujemy z interesantami, dla mnie to obrzydliwe Czasem robi mi się niedobrze, przechodzi koło mnie a ja czuję jej tłuste włosy ![]() Zgadzam się
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sie prawie nigdy nie maluje, na studiach dziewczyny probowały mnie namawiac do delikatnego makijazu,ale zle sie w nim czułam. Na jakies imprezy np wesele maluje sie u kosmetyczki bo sama nie umiem
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Udała!
, wytańczyłam się jak nie wiem
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, o Ty
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówmy o tym bo nie chcę sie denerwować.
Sprawa stoi w miejscu i nie rusza się. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Co Madzia, trzeba się kiedyś pobawić
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna pogoda,sprzatam,a potem idziemy na spacer,nie domyłam łba,musze jeszcze raz wyszoorowac
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślę żeby zapisać się do ginekologa na czwartek, ciekawe czy są wolne miejsca. Wzięłabym wolne właśnie czwartek i piątek, przy okazji poszłabym podciąć włosy i w końcu poszłabym do US rozliczyć się z PITu
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Miki, prywatnie,czy na NFZ?
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- U mnie prywatnie czekałam koło miesiąca.
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany jakie moja mama ma czasem głupie odpały woła mnie schodzę i mówię ze na razie nic nie zrobię bo paznokcie pomalowałam. A ta na mnie taką minę..... :/ I oczywiście teraz już nic mi nie powie że mam coś zrobić bo focha ma nawet nie wiem o co
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś i co Ci wyszło u tego lekarza, bo umknęło mi jak poszłaś.
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!!!
Pierwsza noc od 8 dni kiedy nie wstawalam w nocy!!!! Jeszcze mi sie w glowie poprzewraca ![]() Piekna pogoda na dworze zaraz pranko rozwiesze ![]() Miki ja Cie rozumiem bo jak mam czas i moge to tez sie maluje ale mowe tu o przypadkach typu: caly dzien wdomu, chora albo jeszcze co innego a pelny makijaz musi byc. Albo tak jak Chatul wspomniala dziewczyna, ktora spi w makijazu albo wstaje przed Tz zeby ten maijaz wykonac ![]() Ja siebienie lubie bez makijazu, mam popekane naczynka i syfki ale jak nie mam czasu i nie moge to nie jest to wielka tragedia wyjsc bez maijazu ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Ja znam rewelacyjnego Ginekologa ale to we Wroclawiu Wie co robi, nie ciagnie kasy i do tego bardzo sympatyczny
|
|
|
|
|
#3716 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam was z lekkim bólem glowy w ten cudowny poranek
świeci słonko, jest ciepło, zaraz idę z psami na spacer.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i też nie uważam, że żeby być zadnabym trzeba być umalowanym. Całe wakacje na wyjazdach spędzam bez makijazu (bo i jak na żaglach) i nie czuję się niezadbana. Inna sprawa, że tu, w mieście jestem uzależniona od makijazu i się z tym nie kryje. Ale to przez moją cerę. Po prostu wstydzę się tych wszystkich blizn, śladów, przebarwień po trądzikowych. Bardzo bym chciała móc paradować swobodnie bez podkładu, szczególnie na wiosnę bo wtedy wychodzą mi piegi i wyglądam zupełnie inaczej ale jeszcze nie teraz ![]() Ale one nie mają elfiego kształtu, są tylko duże i odstające. Bardziej jak myszka ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że mi się w porę pieniądze skończyły, postanowiliśmy ze znajomymi wziąć określoną ilość nie cały portfel
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
OO, widzę ze szybko się nauczyliście
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
To jest bardzo dobry sposób na ograniczenie się
Chociaż znajomi mieli pomysł typu chodźcie poderwiemy kogoś i nam kupi
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
wstałłam , o 12 znów na konkurs jadę..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

I mniej kaszla 
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

Dla mnie to już jest prawdziwa przesada...
Dla mnie to jest przesadą, bo uważam, że bez makijażu też można ładnie wyglądać i być zadbanym
Nie mam niczego do makijażu, jak ktoś się lubi malować to proszę bardzo. Malowanie paznokci czy układanie włosów czy cokolwiek innego- też w porządku. Ale nie można codziennie robić sobie makijażem drugiej twarzy... A są kobiety, które nawet własnemu facetowi nie potrafią się pokazać bez makijażu
Ostatnio nawet o tym był wątek na intymnym 

Olej słonecznikowy też