|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy.Część VII
Cytat:
Ja takie latem miałam chyba, a zima chyba ciemniejsze. Chyba bo nie pamietam |
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tej focie mam chyba coś koło 13 lat,więc nie mogłam mieć już farbowanych, mimo to zawsze myslałam,że jakieś jaśniejsze są---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Czekoladowo Ty myślałaś o położeniu farby kiykulki z tego co pamiętam.. wiesz, jaki ona ma poziom i domieszki czeguś tam? Bo 12/9 brzmi dość tajemniczo ![]() Już pisałam do bunny,ale jestem taka niecierpliwa
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem i nikt nie wie raczej. Wychodzi chyba jak 10, albo 9. Zależy u kogo. Londa ma swoje oznaczenia. Ale ktoś tu kiedys chyba znalazł pomysł że to od tyłu sie czyta. czyli poziom 9, a 12 - popielato opalizujący ![]() A o Londzie nadal myśle i jak mi wyjdzie plan jaki mam to po Vikingu bede kładła właśnie Londe. Pytanie co bedzie z moim odrostem po Vikingu, bo zaczynam w mój plan juz watpic.. |
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba z tym co mam teraz pójdę do fryzjera, a potem zacznę znowu kombinować na własną rękę-bo sama się na farbę zdecydować nie mogę
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś po 2 nizoralach kolor w słonku wygląda do zniesienia.. Ale tylko w słonku :/ tak to jest ciemny, że o matko - one wyglądają co najwyżej na poziom 7 !
![]() No a odrost.. ![]() Jak to się trochę wypłucze (a mam nadzieje, że będzie wypłukiwać się dalej - bo jak tak zostanie to.. ) i będę mogła spojrzeć na siebie w lustrze to zrobię jakieś fotki by wam pokazać..Cytat:
Cytat:
Tyle, że ja w tym kolorze Popielu nie widzę No ale, Londa widać ma swoje numeracje
|
||
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() agatko firma clinique jest super teraz juz wiem czemu nie bylo w skladzie parabenow bo to jedna ze zdrowych marek
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był dopiero miszmasz ![]() Jak wyliniały lis
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2011-03-12 o 08:21 |
|
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze bronzer Cilinque kupiony kilka dni temu i z tego co wyprobowalam jest super, ma świetne opinie, w ogóle ten puder też ocena 4,20 na 220 recenzji. Tylko zeby mocno mi nie wysuszył buzi. I kosztuje 120zł ale aż za 36 gram, wielkie opakowanie ![]() A w ogóle piję drożdże i są ohydne ![]() A co do przyrządzania ja słyszałam od kilku osob ze nalezy zalać je mlekiem lub wodą o temp. 37stopni, nigdy 100stopni bo sfermentuja w kubku a ione maja sfermentować w brzuchu ![]() A tak apropos na kiedy zapisałaś się do fryzjera? ![]() Ciekawe czy odrost bedziesz miała już wystarczający ![]() Cytat:
A planujesz coś teraz nakładać? |
||
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yatta bedzie coraz lepiej zobaczysz Przezyjesz z tym odrostem Ja tak po pierwszym sciaganiu koloru mialam ze mialam taki ciemny rudy blond na dlugosci a u gory zoltko Wytrzymasz Ja miałam dzisiaj farbowac i co? @ od rana BRzuch mnie boli tak koszmarnie że nawet nie wysiedze teraz a pozniej juz mamy nie bedzie wiec lipa ![]() Zrobie wam pozniej fotki obecnego stanu i odrostow to mi powiecie wogole czy jest szansa ze mi ten viking na rowno złapie hmm? |
|
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapamiętałam efekt, nie zapamiętałam nicka. no to szacun za samozaparcie, że z wytrzymałaś , jak mi wyszło podobnie (ale rudziej) to nie byłam w stanie wytrzymać, żeby nie niszczyć włosów i kontynuowałam maraton, a teraz odżywiam... ![]() Dziewczyny, wstawiam fotkę mojej natury, czy to jest poziom 6 czy 7? Przy samej twarzy mam te drobne włoski jaśniutkie. Jak patrzę na próbniki w farbach, to wydaje mi się, że 7, ale jak widzę Wasze włoski określane jako 7 na blogu Bunny to myślę, że Wasze naturalne są jaśniejsze... Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-03-12 o 08:39 |
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
agatko
w zyciu nie mozna zalac tak slaba temp bo bedzie bol brzucha wtedy ![]() wiem co mowie bo jestem na watku "drozdzowym" ![]() a czym zalejesz to juz twoja decyzja ale musi to byc wrzatekdo fryzjerki zapisalam sie przed wielkanoca nie pamietam dokladnie dnia mam w notesie ale pare dni przed wyjazdem bo jade do pl na swieta wiec musze miec zrobiony odrost ![]() odrost bedzie juz...przeciez jak ona robi na ta linijke to nawet 2 cm farbnie...
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-03-12 o 08:39 |
|
|
|
#463 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Caskada wczoraj wkleilam sklad odzywki do wlosow, moglabys zerknąć?
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1299863005 |
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
snow te nowości co miały wejść już są
http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...sny-blond.aspx to te pianki nowe a tamto z tego filmiku jest dostępnę tylko w USA, bo przeszukałam wszystkie strony zagraniczne loreala kurcze ale to beznadziejne, że u nas te lepsze rozjaśniacze tej firmy są niedostępne.ogólnie miałam wczoraj wieczór szperania po youtube i znalazłam kilka przydatnych filmików garnier nutrisse 101 http://www.youtube.com/watch?v=2xtaqyaIfwU Wella Koleston Perfect Special Blonde 12/61 http://www.youtube.com/watch?v=R6_55Q5do5U Wella Koleston Special Blonde in 12/89 http://www.youtube.com/watch?v=9vluh...feature=fvwrel to narazie tyle, buziaki blondaski |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tyg temu robilam ale farba mi sie utlenila bo za dlugo nakladalam i mialam kilka rudych pasemek ktore mnie wkurzaly to tz mi poprawil i teraz jest slicznie ![]() Bardziej źle sie czuje przez chorobe, gardlo i zatoki mi rozsadza... A glowa to mi peknie zaraz... a jeszcze musze do mamy pojechac jej porzadek z wlosami zrobic ![]() Jak dla mnie to sredni blond... poziom 7...
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co zmycia szamponem z slslagodna nawilzy zabezpieczy wlosy prze uszkodzeniami utrata wilgoci ale ten drugi silikon moze obciazyc jesli sie nie boisz to uzywaj bo sklad krotki i konkretny to jest do splukania czy bs???
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-03-12 o 09:22 |
|
|
|
|
#467 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
tak tylko patrzylam, zaciekawil mnie bo sklad krotki, ale nie znalam firmy, pierwszy raz widzialam- produkt z drogerii Schlecker, AS coś tam ![]() byla do spłukania |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#469 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
to kupie przy najblizszej okazji, kosztowala 3.99
|
|
|
|
|
#470 |
|
Magda ;)
|
Hej blondaski
ja znow nie mialam dostepu do neta,ale juz jest wszystko ok Agatka Ty 60 kg? No cos Ty Nozki masz bardzo szczuple z tego co widzialam na zdjeciach Kitkulka wloski jak zawsze sliczne Yata nie ma tragedii,ale co Cie podkusilo,zeby kombinowac? ![]() w jasnym blondzie wygladalas tak ladnie !! I na dodatek ile Ty wydalas na te farby to juz chyba fryzjer bylby lepszy |
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy inaczej wracając do Yatty...
Teraz gdy wlosy są juz zapigmentowane, wypełnione w środku każdy kolejny kolor będzie ci się lepiej trzymał. Jeśli uznasz że za ciemno to zawsze możesz zacząć nakładać farby z poziomu 10, ale jak mówię z perłą i popielem- ja właściwie nie mogę sie dopatrzyc czy ten odrost masz rudy czy zóltawy
|
#472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do fryzjerki pytam kiedy idziesz bo sama bym się zapisała ale za wczesnie tak chyba zapisywać się z kilkutyg.wyprzedzeniem? Cytat:
![]() I wracaj do zdrowia Cytat:
![]() I gdzie szczupłe nożki, i to jeszcze bardzo, nie bluźnij kobieto |
|||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
agatko a mi sie wydaje ze dobrze tak sie zapisac do przodu
moja fryz zawsze otwiera swoj notes i patrzy czy ma miejsce i zazwyczaj ma miejsce na dalsze terminy bo te najblizsze to zajete
|
|
#474 |
|
Magda ;)
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki bardzo
no to będę szaleć z Londą, ale to na drugi raz.Teraz nadal nie wiem co położyć i dlatego chyba zostanę przy fryzjerze. Bunny mam kolejne głupie pytanie,ale męczy mnie ono jak cholera. Farby farbą nie rozjaśnię-pamiętam ![]() ale skoro teraz mam kłaki na poziomie przypuszczalnie 8, a położę farbę 9 to czy będę to miała? Wybacz,że zalewam Cię takimi bzdurkami,ale jesteś żywą skarbnicą wiedzy
|
#476 |
|
Magda ;)
|
A zapomnialam sie wam pochwalic,wczoraj bylam na malych zakupkach
![]() kupilam ta odzywke Nivea Diamond Gloss, kolejny podklad KOBO (tym razem najjasniejszy,mam nadzieje,ze nie bedzie za jasny )i ten roz Lovely,ktory Snow polecala na blogu "Cranberry kiss" ten "Cinnamon Lady" byl dla mnie troszke za pomaranczowy dostalam zwrot podatku i chcialam TZtowi kupic jakies adidaski,ale nic nie bylo ciekawego
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, znalazłam dość ciekawe (dla mnie bynajmniej) artykuły na necie. Gość pisze w swoisty sposób, ale te informacje trochę mnie "oświeciły". Jakby co wklejam linki
![]() (o farbowaniu włosów naturalnych) http://slawekstawarczyk.com.pl/okiem...micznego-cz-i/ (o farbowaniu włosów już wcześniej traktowanych farbą) http://slawekstawarczyk.com.pl/okiem...icznego-cz-ii/ |
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mało czytelnie pisze i tak wkurzająco.. zresztą 90% tej wiedzy oddała nam bunny ![]() uciekam na weekend babki, trzymajcie się!
01.03-Palette c10 Edytowane przez novelove Czas edycji: 2011-03-12 o 10:55 |
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj cos czuję że musze wkleic nagie zdjęcie zebyście się przekonały Cytat:
Ale myślę że za jakies 2 tyg bede miała lepszy obraz swojego odrostu ![]() A te drozdże to sa paskudne, ja chyba nie dam rady ich pic. |
||
|
|
|
#480 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak jak napisala novelove- tak wkurzajaco
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

. 

zawsze kupuję te największe kubeczki
bo to jedna ze zdrowych marek

BRzuch mnie boli tak koszmarnie że nawet nie wysiedze teraz a pozniej juz mamy nie bedzie wiec lipa
, jak mi wyszło podobnie (ale rudziej) to nie byłam w stanie wytrzymać, żeby nie niszczyć włosów i kontynuowałam maraton, a teraz odżywiam... 
to ten puderek, dziś go kupiłam, mam nadzieję że się spisze
to juz chyba fryzjer bylby lepszy