![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Junk Food - ile razy w tyg. jecie/pijecie?
też tak miałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
W fast foodach nie jem, może raz na rok, w trakcie jakiejś podróży, ale to raczej coś małego. Nie piję żadnych słodzonych napojów, tylko w drinku, ale to okazjonalnie.
Za to z przyzwyczajenia jem codziennie słodycze, raczej zajadam stresy, nawet jak mi nie smakuje. Średnio raz na miesiąc jem też nachosy. I zapijam je winem, w sumie dużo wina piję ;p W domu robię frytki czasem, mniej więcej 2 razy na miesiąc. Za problem uważam tylko słodycze, ale ten problem zniknie jak wrócę na siłownię.
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
aaaale woda smakowa ma dużo kalorii chemii i cukruu!!
a jak to ograniczylas to schudlas?;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
No i zapomnialam o moim ukochanym daniu, nie wiem jak to możliwe, a mianowicie moja miłość; pizza
![]() Palę okazjonalnie i piję niestety dość często( chociaż staram sie ograniczać) czyli ok. raz w tygodniu, ale nie powiem czego bo skrzyczycie ![]()
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ja mam to szczęście, że nie lubię jedzenia z fast foodów i szczerze, to nawet nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam jakiegoś hamburgera (chyba kilka lat temu). Od wielkiego dzwonu tata robi domowe frytki to zdarza mi się kilka zjeść, ale bez jakichś specjalnych doznań smakowych
![]() ![]() Pepsi, coli czy soków nie piję, poza tym w domu raczej też często ich nie ma (na Święta kupujemy tylko butelkę Pepsi ![]() Alkohol spożywam bardzo, bardzo rzadko , papierosów nie palę. Za to moją zmorą są słodycze ![]() ![]() ![]() Eh, chyba nie jest tak źle ze mną, gdyby nie te słodycze, to byłoby perfekcyjnie. No ale przecież nikt nie jest idealny ![]()
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 4kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio też staram się odstawić pepsi...biorę wodę i rozpuszczam ten pluszzz czy inne takie musujące witaminy... dodaję lód i udaję że jest smaczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
- Nie lubię pepsi ani napojów gazowanych, brzuch po tym boli, za słodkie, nie zaspokaja pragnienia, no nie lubię
![]() ![]() - Chipsy gdzieś raz na miesiąc do filmu, ale wolę popcorn. - W mcdonaldzie lubię tylko lody. - Pizze za to jem bardzo często, uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Buc
|
u ze mną to jest słabo raczej.
kfc raz w miesiącu. chipsy co tydzień tak jak pizza. słodyczy prawie nie jem coli też raczej nie pijam. niestety jestem fanką frytek, wiec robię domowe, w piekarniku więc pocieszam się, że i tak mają mniej tłuszczu. ![]() piję ( ostatnio jakoś mało ) i palę (ostatnio co raz więcej ) - co jest moją największą diabelną zmorą.
![]() |
#40 |
Zakorzeniona
|
Ja codziennie coli bym nie dała rady pić, jak kupimy z TŻ-tem 2 litry to mamy to na ładnych kilka dni, nawet puszki 0,3 l nie jestem w stanie wypić sama, za dużo tego gazu, słodkiego i w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Nie palcie, bo się szybko sypniecie. Wszystkie moje palące (od paru, parunastu lat) rówieśnice wyglądają już jak stare baby, a są ledwo po 30tce. Masakra.
Ja ze śmieci jem tylko frytki i piję colę. Rzadko. Acha, jeszcze bardzo lubię surówki z McDona z płatkami sera albo z kurczakiem - bardzo dobre. Ale to już chyba nie junk food ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzeniona
|
Ja nie palę i nie chodzę nigdy na solarium. Mam 22-letnią palącą i chodzącą regularnie na solarium koleżankę. Nie uwierzycie, ale ona ma bardzo widoczne zmarszczki. W tym wieku! Strach pomyśleć, co będzie później.
Na palenie szkoda zdrowia i pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Buc
|
Cytat:
Cytat:
no niestety, palenie to straszny syf i żałuję, że zaczęłam kiedyś palić.
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Każda moja wymówka będzie głupia. Pobiczujcie mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
ja ostatni raz w fast foodzie (typu kfc, mac) byłam jakieś 6 lat temu
![]() ![]() ![]() ![]() co do gazowanych, to raczej nie przepadam (boli mnie brzuch potem), od czasu do czasu napiję się coli zero jak mam ochotę na coś słodkiego.
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Och, uzależnia, no i ciężko rzucić. Jakbyś była na naszym miejscu to byś zrozumiała.
![]() Jestem uzależniona od Pepsi, codziennie od jakiegoś czasu.. ![]() ![]() Tak więc rzucam to ohydztwo i mam nadzieję, że wytrzymam jakiś czas. ![]() Wodę lubię, piję codziennie sporo, więc nie mam problemu z piciem czego innego niż w/w. ![]() Zresztą za dużo pieniędzy na to idzie. W MC, lub KFC rzadko bywam, jak już to może 1-2 na pół roku. Nie palę, a piję na imprezach sporadycznie i mało, chociaż to w sumie zależy od mojego samopoczucia. ![]() Edytowane przez Modette Czas edycji: 2011-03-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
A pal, jak lubisz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Taaa ale ja już widzę że przez te kilka lat moje zęby już nie są tak perłowe, a wladowano w nie tysiące na aparat itp ... więc wiesz, mam takie wyrzuty sumienia w sumie słusznie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
W gimnazjum na porządku dziennym były chipsy popijane colą, do tego batony itp. Fast foodów raczej nie miałam możliwości jesc zbyt często, ale zdarzało się. Jak zobaczyłam na swojej wadze coraz większe cyferki, to postanowiłam odrzucic wszystkie słodycze i niezdrowe jedzenie. Ciężko było na początku, a teraz chipsy jem może raz na pół roku (na jakiejś imprezie), colę tak samo. Czasem mnie najdzie na jakieś frytki, pizzę itp, ale myślę że raz na miesiąc czy dwa - nic mi się nie stanie
![]() Grunt to silna wola, później jest coraz łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
w kafc czy maku teraz rzadko bywam 1 w tygodniu czasem 1 w miesiącu, zdarza się rzadko ale zdarza i 2 razy w tygodniu (kiedyś było zdecydowanie częściej). chodzę jak nie chce mi się gotować albo już nie mam w ogóle pomysłów. gorzej jest ze słodyczami i chipsami chociaż tych ostatnich już prawie nie jadam. co do napoi też rzadko jak już nie mam ochoty na wodę albo nie chce mi się parzyć herbaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
KFC
![]() ![]() ![]() ![]() Moją junk foodową zmorą jest pizza, na szczęście potrafię upiec całkiem smaczną, więc nie zawsze jem zamawiane, domowa trochę zdrowsza. Burgery też robię w domu, żaden Mac nie przebije domowego cheesburgera ze świeżo mielonej, dobrej jakości wołowiny (żadne gotowe mielone mięso). Colę light też pijam zbyt często, ale mam mocne postanowienie zaprzestania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Dziesiejszy wieczór przy chipsach 'ostre chili', dipie 'meksykańska salsa', chlebkach czsnkowych 7 Days i butli coke cherry
![]() przyłącza się ktoś?
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Ja rzadko bywam w MCach, bo w domu czeka na mnie pan z żołądkiem, którego MC nie zadowoli
![]() ![]() A propos kebaba - nie przejmujcie się tym aż tak, to ponoć najzdrowszy fast food, bo ma dużo warzyw. Colę lubię, myślę, że ma w sobie jakiś środek uzależniający:P Ale właśnie - jak nie kupię, to nie mam, proste i logiczne ![]() Słodycze - uwielbiam i nigdy z nich nie zrezygnuję. Wolę uprawiać sport niż rezygnować ze słodyczy. Nie zajadam się jak głupia, ale tak pół tabliczki dziennie zejdzie. Staram się jadać regularnie i małe porcje, ale często. Waga stoi, gdyby nie te słodycze i trochę więcej ruchu, pewnie byłaby lepsza, ale i tak nie narzekam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;25685439]Ja rzadko bywam w MCach, bo w domu czeka na mnie pan z żołądkiem, którego MC nie zadowoli
![]() ![]() A propos kebaba - nie przejmujcie się tym aż tak, to ponoć najzdrowszy fast food, bo ma dużo warzyw. Colę lubię, myślę, że ma w sobie jakiś środek uzależniający:P Ale właśnie - jak nie kupię, to nie mam, proste i logiczne ![]() Słodycze - uwielbiam i nigdy z nich nie zrezygnuję. Wolę uprawiać sport niż rezygnować ze słodyczy. Nie zajadam się jak głupia, ale tak pół tabliczki dziennie zejdzie. Staram się jadać regularnie i małe porcje, ale często. Waga stoi, gdyby nie te słodycze i trochę więcej ruchu, pewnie byłaby lepsza, ale i tak nie narzekam.[/QUOTE] No proszę Cię, co z tego, że ma warzywa, pomyśl z jakich odpadów to jest zrobione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
No nie wiem, ja chodzę na takiego kebaba, że gościu ma wszystko w lodówce i wszystko widzę, te pomidory i sałaty nie wyglądają na stare ani odpadowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Ja nigdy nie jem w Macu (wyjątek dla lodów i kawy), kebaba w życiu nie spróbowałam nawet (okropnie to dla mnie wygląda), napoje gazowane piję sporadycznie, głównie Fantę.
Ale za to nadrabiam wszystko pizzą. Zjem KAŻDĄ ilość pizzy, jaka znajduje się na stole. Nawet mój facet wymiękł, jak kiedyś sama zjadłam pizzę xxl z podwójnym serem, a on swojej tylko połowę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
ma zielone pojęcie
|
Ja się staram dbać o zdrowie
![]() ![]() Tylko alkoholu i kawy piję dużo ![]() A w McDonaldach itp. to właściwie w ogóle nie bywam. Raz, że nie lubię molochów ![]() ![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-03-12 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Pani Buka
|
u mnie na szczęście odpada uzależnienie od napojów gazowanych - sporadycznie napiję się w towarzystwie, sama praktycznie nie kupuję, piję tylko wodę, herbatę, soki, czasem kawę.
jak zdarza mi się być w KFC czy Maku to do picia biorę zwykłą, gorącą herbatę, kawę albo Ice Tea ostatecznie. a tam zaglądam średnio raz na 2 tygodnie, i to raczej wtedy, kiedy naprawdę nie mam gdzie i kiedy zjeść, raczej nie dlatego że mam jakąś super ochotę. mój największy problem? słodycze ![]() ach no i jeszcze uwielbiam frytki....ale porzuciłam smażenie w głębokim tłuszczu na rzecz pieczenia w piekarniku ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-03-12 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
U mnie najgorzej sprawa wygląda z KFC, chipsami, popcornem i czekoladą
![]() ![]() ![]() Z drugiej strony Coli unikam od jakichś 7 lat już, wypiję sobie dla smaku szklankę może ze 2 razy w roku lub ewentualnie jeśli mi coś siądzie na żołądku, częściej zdarza mi się pić Sprite'a z ginem czy whisky. Palić nie palę, piję od dłuższego czasu bardzo rzadko, bo na imprezach zazwyczaj robię za kierowcę, a jeśli nie to kończy się czasem na jakimś piwie na koncercie ![]() ![]() Aaa i udało mi się od jakiegoś czasu przerzucić się z wody smakowej na źródlaną, bo ta pierwsza przestała mi smakować ![]()
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2011-03-12 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.