Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 08:27   #3931
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witam z rana

Wytłumaczcie mi jak to jest, że gdy muszę iść do szkoły i wstawać o 6, to spałabym do 12, a jak jest sobota i mogę spać ile chcę, to wstaję o 6?

Moria, zazdroszczę, że nie wstawałaś w nocy na siiii .. Ja to co godzinę, co dwie a najgorsze jest to, że za każym razem jak wstawałam na siku to po drodze do kuchni bo Michałka białego Jak się zbudziłam to byłam w szoku, co tyle papierków koło łóżka leży

lecę sprzątać !

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:34   #3932
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cześć dziewczyny

U mnie też noc nieciekawa Zasnęłam ok.1 w nocy bo oglądałam Piłę IV (rany, jakie głupoty) a dla mnie ta godzina to zazwyczaj środek nocy. Później długo nie mogłam usnąć a jak obudziłam się na siku to też nie mogłam usnąć. Na dodatek znów mnie połamało, boli prawy bok, pod piersiami i brzuch coś twardnieje. Może wczoraj za dużo chodziłam

Mary, dobrze że jesteś

Daisy, ja też nigdy nie robiłam rosołu

Eweska, ja też uważam że jak na bliźniaczą ciążę to mało przytyłaś

Moria, Ty się tak nie smutaj wagą Zrzucimy po porodzie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:39   #3933
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Mamunie !

ależ pieknie za oknem. Słonko daje juz czadu niesamowicie Pewnie prawie jak u naszej Ksieżniczki Princi
Próbuje dziś małza na targi mieszkaniowe wyciagnąć a ok 17.oo przyjezdza trójka znajomych z mojej starej pracy i idziemy balowac Kolezanka ma 30 urodziny i zostanie wywieziona tu do Krk po tajniacku Niby ma jechac pomóc drugiej kolezance kupić prezent w Katowicach Oczywiscie na pewno po drodze sie kapnie, ze to spisek i zamiast w Ktw wyladuje w Krk

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej gaduly kochane, na chwilke was zostawic nooo
my z TZtem obejrzelismy genialny film polski ROZYCZKA, widzialyscie o wydarzeniach marca 1968, nie no ogolnie fantastyczny, polecam(oczywiscie na Kinomaniaku poleconym przez ukochana Daisyy)

nie mam sily was doczytac, badzo mnie bola plecy i niestety musze stworzyc jaka skolacyjke na szybko, ale obiecuje z rana was doczytac
i moj lek nowy na zgage....nie zapeszajac...chyba dziala troche lepiej

caluje i do jutra
Anulko bardzo sie ciesze, ze kinomaniak przypadł Ci do gustu Na Różyczce byłam w kinie ale dla mnie to za ciężki film... uwsteczniłam sie okrutnie i tylko bym jakies badziewia jak np komedie romant. ogladała. Moj małż juz ze mną nie moze

cucciola79
; to dobrze, ze lekarz Ci przypilnował ! Ja miesiac temu zmieniłam lekarza i ten nowy też mnie pilnuje.. tylko ze teraz to juz za pozno.
Pozostaje mi mocno wierzyc w Twoje słowa i miec nadzieje, ze wróce do normy i formy.
Dwie galaretki Ci nie zaszkodza, przeciez na pewno przed ciąża tez zdazało Ci sie coś słodkiego przekąsić

Weredka
; oooooooo to naprawde gruubo imprezowy weekend sie szykuje 100 lat dla Ciebie i TŻ - fajnie tak, ze w tym samym czasie obchodzicie urodzinki.
Swietne wieści od lekarza

Lolka, rozumiem Cie i możemy sobie rękę podac mam identyczne podejscie do wszystkiego Jakieś durne przekonanie, że co najdroższe to najlepsze... i również mi wstyd za siebie Maz mysli nad zmiana auta i nawet do tego sie wtracam bo nie pozwole mu innego niż jedna konkretna marka, która teraz tez ma (na szczescie to nie jest BMW )
Momentami mam siebie dość i naprawde chcialabym sie zmienic! Dobrze, ze TŻ mądrzejszy i mnie czasem stopuje.. choc nierzadko udaje mi się go przegadać na moje Ale walczę z tym, naprawdę.

mimbi; nawet po wyjsciu spod prysznica nie patrze sie na siebie Magiczna dwudziestkę to chyba tylko ja i Paulizia przekroczyłyśmy... (sorrki Kochana jesli zdradziłam Twoj top secret ) no i wiem, ze Listopadowa też pretenduje do naszego klubu wielorybów

siusiu, ależ Cie umęczy to wstawanie ! Ja dziś o 1.16 wstawałam sik i o dziwo potem drugi raz o 5.20... no i był już koniec spania
jestem z lekka niepytomna. O 6.30 tłukłam sie juz po kuchni i suma sumarum małż wstał o 7.oo
Jak wstawąłam 2 raz pomyslalam od razu o Tobie i anulce, bo Wy potraficie 4x ! Masakra, współczuje

MoniaK, a odwazysz sie kiedys ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-03-12 o 08:41
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:43   #3934
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

witam witam
ja również nie wstałam na siku
albo wstałam tylko kompletnie tego nie pamietam:P

ale obudziłam sie o 7 30 i juz nie zasne

wczoraj posprzatałam cały domek wiec dzisiaj spokój

zrobiłam wczoraj 4 prania i dzisiaj pomysle o prasowaniu, choc nienawidze tego robic
Stary 2011-03-12, 08:45   #3935
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin; ale Ty i moria jestescie szczęściary Ja wstawałam za Was dwie 2 x
dzidziusiowe ciuszki juz prałas??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-12, 08:50   #3936
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Weredka – super, że z dzidzią wszystko w porząśiu My też imprezujemy w weekend więc dziś wielkie sprzątanie a jutro gotowanie
Ja też się cieszę, że z małą wszystko w porządku! Musimy koniecznie pomyśleć o imieniu, bo teraz to tylko mała i mała. Wczoraj wieczorem dała taki pokaz kopania, kiedy się położyłam, że przez pół godziny nie mogłam zasnąć Potem jeszcze Anusia wstała i w sumie poszłam spać o 1. A obudziłam się o 6.40
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Weredka
; oooooooo to naprawde gruubo imprezowy weekend sie szykuje 100 lat dla Ciebie i TŻ - fajnie tak, ze w tym samym czasie obchodzicie urodzinki.
Swietne wieści od lekarza
Dziękuję za życzenia. Mój mąż świętował urodzinki w dzień Kobiet, a ja mam we wtorek 15 marca. Tak więc imprezujemy za jednym zamachem... Marzec u nas obfituje w urodziny, wcześniej jeszcze miał szwagier, a pod koniec miesiąca teść.

A ja w takim razie zabieram się za sprzątanie... Nie piszcie za dużo, bo Was nie nadgonię... Skorzystajcie z pięknej pogody i idźcie na spacerek A te, które muszą leżeć, to niech każą TŻ chociaż szeroko okna pootwierać, bo już wiosna na dworze!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:57   #3937
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, a odwazysz sie kiedys ??
Kiedyś na pewno

Daisyyy, a Ty lubisz generalnie wszystko co droższe czy masz jakieś ulubione produkty?
Stary 2011-03-12, 09:07   #3938
zosiaaa
Zadomowienie

Witam

ja dzisiaj o dziwo na siku wstałam tylko 1x anormalnie to wstaje tak koło 3x, oby już tak zostało, zawsze jak wracam z wc to robię to po omacku i kiedyś pewnie w coś przywalę

ddaaiissyy mi kinomaniak tez przypadł do gustu, ostatnio oglądałam chłopca w pasiastej pidżamie, spłakałam się jak bóbr

dzisiaj może zajrzę wieczorkiem, ale to tylko może bo będę odcięta od neta przez cały dzień tak więc nie skrobcie za duzo , tak jak napisała weredka wynocha na spacer!!!!

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:07   #3939
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam
Moria nie wstałaś w nocy? No to się jeszcze tak da?
No właśnie byłam w takim szoku, pierwsza myśl po przebudzeniu "Co tak jasno " Nie mogłam uwierzyć, że już 6 a to moja pierwsza pobudka

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Moria, zazdroszczę, że nie wstawałaś w nocy na siiii .. Ja to co godzinę, co dwie a najgorsze jest to, że za każym razem jak wstawałam na siku to po drodze do kuchni bo Michałka białego Jak się zbudziłam to byłam w szoku, co tyle papierków koło łóżka leży
enchan ja na początku ciąży budziłam się codziennie około 3:30 i jadłam miskę musli, taka byłam głodna no i tyłeczek mi urósł, oooj urósł

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moria, Ty się tak nie smutaj wagą Zrzucimy po porodzie
MoniaK dzięki Też tak myślę ale ostatnio dopadło mnie jakieś dziwne uczucie, że jestem za dużą optymistką w tej kwestii. No bo jak czytam, że się tu nasze forumowiczki 10'ama kg zamartwiają a ja będę miała do zrzucenia 40... i jakoś mnie to do tej pory nie przerażało ale ostatnio mnie wątpliwości ogarnęły.

Weredka nie macie żadnych typów? Może poprzeglądaj te listy imion bardziej i mniej popularnych, my tak z TŻ zrobiliśmy i zapisywaliśmy te, które nam się obojgu podobają.
imiona 1
imiona 2

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:15   #3940
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK dzięki Też tak myślę ale ostatnio dopadło mnie jakieś dziwne uczucie, że jestem za dużą optymistką w tej kwestii. No bo jak czytam, że się tu nasze forumowiczki 10'ama kg zamartwiają a ja będę miała do zrzucenia 40... i jakoś mnie to do tej pory nie przerażało ale ostatnio mnie wątpliwości ogarnęły.
Kochana, ale Ty byłaś w całkiem innej sytuacji i przed ciążą na lekach więc to nie Twoja wina że tyle przytyłaś Ja to myślę, że dla każdej z nas dodatkowe kg są stresujące i niezależnie, czy to jest 10 czy 20 to każda ma jakiś tam swój próg po przekroczeniu którego czujemy się fatalnie. Tak więc nie ma się co porównywać bo każda osoba jest inna
Stary 2011-03-12, 09:15   #3941
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin; ale Ty i moria jestescie szczęściary Ja wstawałam za Was dwie 2 x
dzidziusiowe ciuszki juz prałas??
dziękuję słońce że się za mnie odsiusiałaś kochana jesteś:p

dzieciowych jeszcze nie prałam. myślę, że dopiero po remoncie bede prała.
dzisiaj o 16 przyjedzie kolezanka z kolejna porcią wyprawki dla mnie
no i mam isc do szmateksu bo mi pani miala jakies kolorowe ciuszki przywieźc:P
ale nie wiem cy mi sie bedzie chciało.
Stary 2011-03-12, 09:24   #3942
enchantresss
Rozeznanie

Weredka, my też na naszą tylko Mała i Mała.. Trwa walka o imię, jak już pisałam : ja walczę o Gabi, a TŻ o Natalkę I oboje jesteśmy uparci jak osiołki a i doczytałam, że urodzinowy klimat u Ciebie w domku - wszystkiego naj dla Ciebie i dla mężula

wracam do mycia podłóg

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:28   #3943
mazianka81
Rozeznanie

Hej Kobietki !!!!!!!!:roza :
Zaczęłam 34 tydzień

Kurcze jeszcze chociaz ze 2 tyg i bede spokojna.

Wczoraj sie nienajlepiej czułam,raz miałam dreszcze,potem jakies napływy gorąca,było mi niedobrze- masakra.
A dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze,kurcze jak nie przejdzie to chyba na IP pojade,bo tak mnie jakos do krzyża daje i czasem jak na @ taki ból,oh zobaczymy.
Dobrze,ze chociaz nie musze gotowac dzisiaj bo na urodzinku z obiadem idziemy.

A wczoraj leniwe były pyyycha,tylko jak dla mnie za duza dawka glukozy hihi.
Ale napewno wg tego pzrepisu jeszcze nie raz zrobie-dziekui Aguś

ide nadrabiac Was ,bo wczoraj mnie kilka str ominęło,nie szalejcie

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:35   #3944
andziot
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pięknie dziś ma być
podobno do 15 stopni u nas
więc gdzieś wybędziemy na powietrze

ja na siku raz wstałam

my już w środku sprzątania
(tzn mężul sprząta, bo ja zmyłam 3kubki, złożyłam pranie i się zasapałam jak dziadunio normlanie )

Zosia już woła "papa"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:39   #3945
Mango08
Rozeznanie

Cześć,

dorkabl trzymam kciuki za Ciebie i Synka, na pewno wszystko będzie dobrze!
Mnie przeziębienie nadal trzyma, więc nic nie piszę, aby nie marudzić.

Dziewczyny możecie polecić jakiś dobry nawilżacz powietrza? Zawsze miałam problem z górnymi drogami oddechowymi, ale teraz to już koszmar

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:43   #3946
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane.
U nas tez piekne slonce z rana, choc temperatura daleka od waszych 15 stopni
ja standardowo niestety 4 razy na siusiu plus 1 w nocy atak zgagi, nowy lek tez nie dziala...ja nie moge z ta zgaga nooo. Wlasnie dzwonil Pan od wozka, ze niestety wyjechalis dopiero w nocy i teraz dopiero sa na promie wiec beda najwczesniej wieczorem, zatem wozek pewnie dopiero jutro z rana. no nic nie ma sie co denerwowac. Chyba z tego wszystkiego wyprasuje sobie ciuszki malej, posciel zostawie mamie, bo przylatuje juz w przyszla neidziele!

zaraz sobie zarzuce kawke bezkofeinowa i doczytuje wasze wczorajsze posty

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:50   #3947
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Kiedyś na pewno

Daisyyy, a Ty lubisz generalnie wszystko co droższe czy masz jakieś ulubione produkty?
zalezy o co pytasz i tak w ogole pojęcie drozsze tez jest bardzo obszerne. Dla jednych buty za 500zł to pikuś dla innych majątek, dla jednych krem za 200 to standard (bo przeciez są i po 1200) dla innych cena zaporowa.
Ja generalnie lubie nowosci i lubie kupować wszystko co nowe sie pojawia.
Wierna jestem balsamom SVR Xerialine a ciuchy tez z okreslonych firm i butki.
Ale chce to zmienic !

zosiaaa; a o czym to film? Ja lubie płakac na filmach

Grazin, Ty niedlugo jak moria, nie bedziesz mogla sie połapac co masz od nadmiaru szmatek

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-12, 09:56   #3948
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Królewny

Wspominałam, że ja od kilku dni odwrotnie, mało piję, mało siusiam. Wczoraj się zmuszałam do picia, ale żeby częściej w toalecie, to nie zauważyłam

Niestety pewnie dlatego jestem lekko opuchnięta [paluchy, łydki], a na fitnessie pociłam się, jak nigdy dotąd. W czwartek mam wizytę, pogadam z gin o co kaman, bo zaczyna mnie to martwić. A sama nie chcę brać nic moczopędnego.

Zytus, z tym dołkiem, to jakieś przesilenie, ja tez mam ostatnio gorsze dni. Nie ukrywaj się, tylko wygadaj się nam, będzie lepiej

Mimbi, czy to jest kompletna lista rzeczy, których nie jadasz? Kurdę, to z tego dania jadłabyś makaron z natką pietruszki Ale będę pamiętać, żeby nie było fopa

Matall, Hanka też sporo rzerafek ma na ciuchach i jeszcze maskotki. Przecież nie ma jak nie lubić żyraf

Moria, Twoje tycie hormonalne, a to zupełnie inna kwestia, w ogóle się nie przejmuj A co do tycia, to niby ja mniej, niż 20kg, ale to naprawdę nie wygląda dobrze. A już największy ból, kiedy widzę się w wielkim lustrze na fitnessie, a potem patrzę na prowadzącą [maluteńka, pięknie wyrzeźbione ciało] i dół mam niezły

Moniu! No od Was nie da się zrobić przerwy

Miłego dnia, Mamusie!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:57   #3949
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Cytat:

eweska – szukałam dobrego ale i niedrogiego tuszu na Twoim blogu ale widzę, że masz ich tak dużoooo. Który jest Twoim faworytem? Ja w kwestii tuszy nie jestem chyba zbyt wymagająca byłam zadowolona z tego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,28706,sexy-curves-mascara-tusz-podkrecajacy-rzesy.html
nie osypywał się, nie sklejał rzęs, b. przyjemnie się nakładał ale lekko mnie szczypał w oczy
a teraz mam:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,27071,max-factor-false-lash-effect-mascara.html
fajny ale bez szału, szybko traci wilgotność

Ja lubię raczej tusze takie mokre ale może tylko tak mi się wydaje, że takie są dobre. Nie mam doświadczenie, regularnie tuszuję rzęsy od niecałych dwóch lat dlatego też będę wdzięczna za wszelkie sugestie
Powiem ci jaki tusz bym ci polecała z tych co ja miałam i używałam. Pierwszy to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ce.html&next=1 tylko jest on pogrubiającym ale świetnie się sprawdzał, jest też wersja tego tuszu wydłużająco-pogrubiająca https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...piece-max.html
No i kolejny dobry tusz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ct.html&next=1 tylko nim nie osiągniesz jakiś rewelacyjnych efektów, on jest bardziej jakby to powiedzieć do makijażu dziennego, ale bardzo fajnie rozdziela rzęsy.
No i kolejne tusze które lubiłam ale jakiś rewelacji super nie było, spisywały się dobrze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ck.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...es.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...es.html&next=1

Ja zaraz za porządki muszę się zabrać, pogoda piękna, słonko świeci, pewnie ciepło jest na dworze, ale nosa za okno jeszcze nie wystawiłam.
W nocy dwa lub trzy razy wstawałam nie pamiętam już, a usnęłam wczoraj dopiero koło 1 więc srednio się wyspałam.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:59   #3950
violisia
Zadomowienie

Czesc Kobitki

3mam kciuki za Dorke, dasz rade kochana

Eweska taka waga to nie waga, ja mam 12kg na plus z jednym bąblem

Moja Olusia dzisiaj opanowała żołądek i lewe żeberko:P w dodatku mnie takim kopniakiem obudziła w pęcherz ze ledwo co zdarzyłam do wc

Jak tam samopoczzucia???

MAM PROSBE, kiedys ktos wklejał linka do stronki, gdzie byly opinie innych mam co warto kupic takie KWS ale dla dzieci, pamietacie może ta stronke?? bylaby mi potrzebna, a szukam jej juz kilka dni
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:06   #3951
MoniaK
Zakorzenienie

Violisia, może chodzi o stronę "dzieciowomi"?

Daisyy, rozumiem wolisz po prostu wyższą półkę cenową. W sumie jeśli Cię stać to możesz korzystać
Stary 2011-03-12, 10:12   #3952
anula_81
Zakorzenienie

no doczytalam z kawka bezkofeinowa w reku
piekne slonce, wysylam najpierw TZta do Ikei po szafke(zeby byly polki kolo lozeczka)) a ja chyba odkurze na szybko(wieksze sprzatanie nie wchodzi w gre bo mama przyjezdza wiec chetnie posprzatamy razem hihi

mazianka kochana 34 tydzien!!! gratuluje, nie martw sie bolami na zapas, tylko jak mozesz to rzeczywiscie najlepiej jedz do lekarza
moriaaa jak to mozliwe, zeby nie wstawac w nocy na siku? ja nie wiem jak to jest przespac cala noc, albo siku albo zgaga..naprawde mam juz lzy w oczach czasami...
waga sie nie przejmuj, mam wiele znajomych ktore przytyly po 30 kilo i teraz sa szczuplejsze niz przed ciaza!!!damy rade, ja uwielbiam twoj optymizm i absolutnie masz go nie tracic slyszysz???
co do tuszu, to ja Rimmela nie lubie nie wiem w ogole nie lubie kosmetykow tej firmy, za to uwielbiam Revlon, ale w PL chyba go nie ma...
a teraz mam dokladnie ten sam tusz Max Factora co ty, bo skonczyl mi sie moj Lancome Hypnosis i dopiero mama z bezclowki przywiezie, Ale z tego max factora tez nie jestem zadowolona specjalnie jakies takie grudki robi...
kurcze zbieram sie do zycia, spacer, sprzatanko a wieczorem odwiedzimy kolezanki
zosiaa ty tez tylko raz w nocy.. ja sie tak nie bawie!! to niesprawiedliwe!
daisyy kochana no tak!! ty masz dzisiaj impreze, ale ci fajnie!!! ja chce do Krakowaaaa............... zabierzcie mnie noooo....
a co do Kinomaniaka to jest genialny!
Ja mam ostatnio faze na filmy o SB itp, normalnie w szkole mnie to nie interesowalo, teraz to bym same ksiazki na ten temat polykala, tak niesamowita i okrutna jest ta czesc historii naszego kraju.
a komedie romantyczne..nie martw sie, tez mnei w ciazy faza na nei dopadla
co do siusiania, to tak 4 razy...
moniaK pile IV po nocach ogladalas? to ja juz bym w ogole nie spala
weredka gratuluje udanej wizyty!
lolka ty sie nie zamartwiaj ta posciela, ja tez mam taki drogi gust neistety, posciel co prawda nei kupilam droga, ale z kolei wozek, fotelik itp nie chce nawet komentowac, ale z drugiej strony to taka radosc kupowac dla malenstwa, a wyrzuty sumienia tylko ta radosc psuja, wiec nie ma co sobie nimi glowy zaprzatac

siasiek ja tez lavcze sie w bolu z nocnym wstawaniem..a co do gardla...ja mysle ze to zgaga... jak juz raz przyszla too.....
mnie juz chyba do konca ciazy nie opusci...

dobra wstaje!
bo przeciez szkoda dnia!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:30   #3953
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Violisia, może chodzi o stronę "dzieciowomi"?

Daisyy, rozumiem wolisz po prostu wyższą półkę cenową. W sumie jeśli Cię stać to możesz korzystać
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak jestes Wielkaaaa!!!!!!!

dziekujeeeeeeee
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:49   #3954
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Weredka nie macie żadnych typów? Może poprzeglądaj te listy imion bardziej i mniej popularnych, my tak z TŻ zrobiliśmy i zapisywaliśmy te, które nam się obojgu podobają.
imiona 1
imiona 2
Ja myślałam cały czas o Zuzi, ale widzę, że to bardzo popularne imię ostatnio. Moje typy to jeszcze Justynka, Elżbietka, Helenka. Mąż nie daje się wciągnąć w dyskusje za bardzo... Odpadają wszystkie imiona z R, bo tak jak kiedyś pisałam, nie będę się męczyć całe życie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Weredka, my też na naszą tylko Mała i Mała.. Trwa walka o imię, jak już pisałam : ja walczę o Gabi, a TŻ o Natalkę I oboje jesteśmy uparci jak osiołki a i doczytałam, że urodzinowy klimat u Ciebie w domku - wszystkiego naj dla Ciebie i dla mężula

wracam do mycia podłóg
Dziękuję za życzenia!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

weredka gratuluje udanej wizyty!
Dziękuję!

Uciekam dalej sprzątać, bo przysiadłam na chwilę w ramach odpoczynku
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:50   #3955
zosiaaa
Zadomowienie

ddaaiissyy ten film to taki o niemcach, żydach i o tym jak ich palili, tak więc smutny był, a końcówka to już taka mega smutna bo to dramat

anula to ile dzisiaj u was stopni jest???
no 4x to ja nie wstaje, a co do zgagi to na pocieszenie moge Ci powiedzieć że jeszcze jakieś dwa miesiące Ci jej zostały, no chyba że ty zgage tak poza ciążą też miałaś

co do kg to myślę że każda z nas coraz mniej na siebie lubi spoglądać, nie ważne czy przytyłyśmy 10 czy 20 ale to pewnie tez zasługa tego że czujemy się coraz cięższe, wszystko nas boli i męczy , ja jakieś 5 lat temu już byłam na diecie, schudłam wtedy 15 kg, nie powiem bo było mi ciężko jak cholera, dlatego teraz mnie czasem nachodzi strach jak to będzie jak urodzę, bo swoją największą wagę tą z przed 5 lat już przekroczyłam , ale wtedy mąż mi powtarza że przejmować to będę się później jak urodzę, teraz to mało ważne ile tyję, ważne żeby dzidek był zdrowy

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:53   #3956
matallewar
Zakorzenienie

Mary Otóż to, otóż to Trzeba będzie potem Edzika zabrać do ZOO, żeby prawdziwą zobaczył
Myślicie, że pod koniec sierpnia dzidzia będzie w stanie cokolwiek z ZOO zarejestrować?

Ja też czuję się przesilona, do tego tż mnie wkurzył i w ogóle
Ale całkiem się wyspałam Od północy do 8:30 nieprzerwany sen
Ja co prawda do wc nie wstaję, ale za to budzę się, bo mi niewygodnie

I w ogóle bardzo późno się zrobiło i już nie zdążymy dziś auta zrobić, bo idziemy do koleżanki na urodziny... Może jutro

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 10:55   #3957
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam

Moria nie wstałaś w nocy? No to się jeszcze tak da?
Jeju ja to dzisiaj chyba przeszłam samą siebie...
nie dość, że zasnęłam o 24 to równo o 1:00 otworzyłam oczy i szybko siku, później to samo o równo 3, 4 i 5:30. Jakie było moje zdziwienie jak spoglądałam na zegarek i zawsze równa godzina....
Gorzej, że ja otwieram oczy to muszę już

W dodatku albo mnie gardło boli albo to drugi raz w życiu zgaga...
dzisiaj mam problem z rozróżnieniem.
ja tez dzisiaj w nocy przechodzilam sama siebie
chyba z 8 razy siku bylam
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki !!!!!!!!:roza :
Zaczęłam 34 tydzień

Kurcze jeszcze chociaz ze 2 tyg i bede spokojna.

Wczoraj sie nienajlepiej czułam,raz miałam dreszcze,potem jakies napływy gorąca,było mi niedobrze- masakra.
A dzisiaj od rana boli mnie podbrzusze,kurcze jak nie przejdzie to chyba na IP pojade,bo tak mnie jakos do krzyża daje i czasem jak na @ taki ból,oh zobaczymy.
Dobrze,ze chociaz nie musze gotowac dzisiaj bo na urodzinku z obiadem idziemy.

A wczoraj leniwe były pyyycha,tylko jak dla mnie za duza dawka glukozy hihi.
Ale napewno wg tego pzrepisu jeszcze nie raz zrobie-dziekui Aguś

ide nadrabiac Was ,bo wczoraj mnie kilka str ominęło,nie szalejcie
ja tez

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pięknie dziś ma być
podobno do 15 stopni u nas
więc gdzieś wybędziemy na powietrze

ja na siku raz wstałam

my już w środku sprzątania
(tzn mężul sprząta, bo ja zmyłam 3kubki, złożyłam pranie i się zasapałam jak dziadunio normlanie )

Zosia już woła "papa"
u mnie tez tyle stopni ma byc

34 tydzien czas zaczac
Stary 2011-03-12, 11:04   #3958
Lolka1212
Zadomowienie

Buziaczki dla was z rana Brzuchatki

Zazdroszcze niektórymi nawet trochę zła na was jestem.. na to nie wstawanie na sik.. albo tylko raz wstawanie! Ja to zwykle ze trzy razy latam.. i obowiązkowo zawsze ledwo po tym jak sie położę.. mimo, że i tak parę minut wcześniej byłam!!

Spokojnej nocki to ja już u siebie nie pamiętam!!

Weredka i ja składam wam życzonka! Dla Ciebie tak z wyprzedzeniem.. ale skoro to dziś urodziniowy weekend to już teraz

Mazianka gratki za kolejny tydzień!! Lecą dnia jak szalone, co?

Andziotku a co Ci robicie w tą piękną pogodę? Ja chcę zostać waszą Zosią zawsze tyle atrakcji szukujecie dla małej

Ddaaiissyy, Anula co to zakupów to ja tłumaczę sobie, że dla dzidziusia nie robię zakupów z rozsądku
A jak mężus zaczyna się ze mnie śmiać i dogryzać mi, że szaleję i za dużo kasy trwonię to mu mówie, żeby nie przeżywał, bo z becikowego się zwróci hahahaha

Dzisiaj też zakupki Idziemy jeszcze raz na wózki popatrzeć.. pewnie i tak na Murze stanie, ale nie widziałam jeszcze na żywo w czarnym kolorze.. może dziś uda mi się i taki dojrze gdzieś.. W katalogu pisze, że ma grafitowe wstawki, ale jakoś na zdjęciach w necie nie mogę ich dojrzeć..

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Aguś87 dla Ciebie również buziaczki za kolejny tydzień.. Czy jesteś już grzeczna i leniwa??

Amarcia a co z wami? Lepiej się czujecie? Czy Wikusia zdrowa?
U nas też takie problemy z imieniem jak u was.. dyskusje trwają, ale i tak nic z nich nie wynika I mówię do brzuszka "syneczku".. juz wszyscy w okół zdarzyli się przyzwyczaić, i też tak mówią haha Kolezanka dzwoni do mnie wczoraj i pyta "hej, co u ciebie i syneczka?" jahah a póżniej mama przez tel "ucałuj syneczka" ehehe
Stary 2011-03-12, 11:16   #3959
amarcia
Wtajemniczenie

Lolcia heh... Sie dobrałyśmy... Syneczek i córeczka...
Wiki w nocy miała prawie 38 stopni, ale teraz znów spadło i trzyma się ok 37, wiec nie jest źle. Kicha strasznie i słuchajcie - juz drugi dzień ma czkawkę! Dużo pije, mąż próbował ja przestraszyc i nic. Macie może sprawdzony sposób na czkawkę czterolatka???
I ponawiam pytanie, czy jest ktoś ze Starogardu Gdańskiego?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:21   #3960
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
no ze mnie taka ksiezniczka hehe

24kasia86
wiesz co ja tez sie dzisiaj jakos dziwnie czuje, u mnie z kolei dzidzius starsznie sie dzis rusza, momentami to ledwo auto prowadzilam i spacerowalam jak lamaga jakas i cos mnie tam w macicy pobolewa...nie wspominam juz o swedzaniu wzgorka, moglabym sie zadrapac
mnie na szczescie nic nie swędzi ehhh

mazianka81 i agus87 gratuluje 34tygodnia ciąży jeszcze troche!

moria44 moja tez czka i ciesze sie bo czuje to na samym dole. Jednak martwie sie tymi ruchami, niby ją czuje ale nie tak wyraźnie jak wcześniej. Dzisiaj gdy tatus do pracy wstawał o 5 tylko 4razy sie poruszyła i koniec, a potrafiła kiedys do 8 wierzgać Tlumacze sobie to ze ma juz mniej miejsca nie wiem, ale zaczynam panikować ehhh

ja wstaje bardzo regularnie na sikanie czyli 1.30 i 5.15 ale co z tego jak budze sie co godzinka bo musze bok zmienic tak mnie kosci bola.

Co do tycia, niby mam 13kg na plus, hmmm ale po mnie to bardzo widac, zawsze wazylam max 53kg przy wzroscie 158cm, a teraz 65kg urosla mi druga broda i jak juz patrze w lustro to jedynie na brzuszek mimo to i tak jestem dumna, pracowałam w biegu, paliłam papierosy, a teraz nie pale, siedzę z du.pskiem w domu od października, jestem w ciazy a tu TYLKO 13kg

piekna pogoda ide na zakupy do carrfura mam blisko, wolno spacerkiem jakos dojde
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości