|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Witam w przepiekny, słoneczny dzionek
niestety mąż na uczelni cały dzień, więc nici z jakiś spacerków, ale może jutro po południu???U mnie ok, brzuszek rośnie, codziennie wsłuchuję się w ruchy, ale jakoś nic nie czuję . Wczoraj tak jakby się poruszyło, ale czułam to na wysokosci jajników, to chyba za nisko nie?? W którym miejscu Wy czułyście?
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
a ja pomyłam okna u Filipa i w kuchni
mam już to z głowy
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochane, jaka piękna pogoda
![]() Posiedziałam trochę na ogródku, tak pięknie grzeje ![]() Dzisiaj bobasek po raz drugi nie daje dobrze się wyspać, kręgosłup tak okropnie mnie boli, myślałam że mnie to nie dopadnie, że czuje się świetnie i nic mi nie grozi. A tu taki ból czuje w ogóle że brzuch mi się napina...
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się, może niech mąż masuje
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach te hormonyPewnie się zgodzę na masaż jak mi nie przejdzie szybko... ~~*~~ Powiedzcie mi czy te koła pompowane w wózku są aż takie ważne?! |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta jeśli chodzi o koła to zależy. Jeśli masz równe chodniczki, nie zamierzasz wyruszać w teren (tzn. las itp.) to nie koniecznie. Jeśli natomiast masz takie chodniki jak u mnie (czyli stare wielkie kostki, każda na innej wysokości) i blisko do lasu - to dla mnie koło pompowane są niezbędne - wózek jest przez to cięższy.
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek..... ja juz po sniadanku.....i po sprzataniiu tzn. ja lezalam na łózku a moj R. odkurzal i zmywal podlogi...mi oczywiscie nie wolno bylo niczego tknac :/ maz pedant to troche uciazliwa kwestia....chociaz ....
![]() na dworze cudnie.....chyab wybierzemy sie na obiad do babci.....
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lubelszczyzna nie jest taka zła, nawet i tu można coś ciekawego zobaczyć![]() A ja polazłam na targ i znowu kupiłam dla dzidziusia , jak patrzyłam w sklepie identyczny kosztował 50 zł
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-12 o 11:43 |
||
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Dokłądnie, to bardzo zależy od terenów po których będziesz jeździć. Ja np. kupię piankowe i na pewno nie chcę pompowanych. ALe to dlatego, że mieszkam w mieście, ulice równe, lasów brak, a najbardziej zależy mi na wadze wózka (w bloku nie ma windy). A każde koło pompowane to +/- 1kg w stosunku do piankowego, co na całym wózku daje różnicę 4-5 kg!
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie próbuje wybrać dwa komplety pościeli dla bobasa i to jest po prostu jakiś koszmar, nie mogę nic dobrać.
![]() Myślałam, że pościel to pościel, a tu jakieś różne rozmiary 70x100, 90x120, 100x135 i skąd ja mam niby wiedzieć który jest odpowiedni i jak wybrać spośród tej kosmicznej ilości dwa komplety które będą w tym samym rozmiarze? ![]() Chciałam sobie poprawić humor zakupami, a się tylko wkurzyłam, że się w niczym nie orientuję jeśli chodzi o rzeczy dla malucha. ![]() Możecie coś doradzić z tą pościelą? Na co zwrócić uwagę? |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
piekna pogoda... zatem miłego fikania na trampolinie życze
![]() Cytat:
![]() Wczoraj wieczore chyba mnie dziecko skopało, no nic innego to byc nie moglo, wypiła troche coca coli na wieczór moze to ruszylo dzidzie. |
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
carmela
brawo dla dzidzi niech kopie mamę ile wlezie z trampoliny korzystają wszyscy tylko nie ja![]() sweetangel-widzę,że nastrój lepszy oliweczka-jak ja coś czuję to właśnie na wysokości jajników koła do wózka jednak wybieram pompowane... próbowałam po wsi pojeździc parasolką ![]() ależ u mnie cudownie,w słońcu to ze 20stpC siedziałyśmy ze 2 godzinki i teraz mała padła jak mucha![]() Marzena_S kupuj pościel pod łózeczko.ja mam łóżeczko 90x120,więc wzięłam pościel 90x120 bo większa byłaby problematyczna.ja mieszkam w domu,noce po wygaśnięciu pieca potrafia byc chłodne,u nas bez pościeli sie nie obyło. |
|
|
|
#3224 |
|
BAN stały
|
Wróciłam z badań.
Była glukoza 50.A przed wypiciem robili mi poziom cukru na glukometrze i miałam 101.Pytali czy sie w nocy nie objadłam ale nie.Nic a nic. Słonko piękne,kawkę na podwórku wypiliśmy ale dół jest nadal
|
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
babonik - no lepszy lepszy.....chociaz dzis czekam na wiesci ze szpitala maja wybudzac kuzynke
![]() nerola - |
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Po pracy już jestem na szczęście, u mnie też wiosna na całego! Nie mogę się doczekać kiedy bociany przylecą..przed domem mam gniazdo ![]() wyciągam zaraz męża z domu, fakt że na jakieś małe zakupy ale zawsze coś, a żal w domu siedzieć jak tak pięknie
|
|
#3227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tym,to się teraz mało przejmuje.Mogę w ogóle nic nie jesć.Już mi to nie robi różnicy. |
|
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki.
Ja wróciłam od fryzjera ( po drodze kupiłam dzieciaczkowi półśpiochy i body ) ugotowałam obiad, a teraz siedzę sobie sama bo mąż odsypia nadal po nocce Brat przywiózł mi reklamówkę ubranek dla dziecka. Przydadzą się na pewno
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
No co to tylko skarpetki
, ubrań mi nie pozwolił kupować Już pochowałam je między ciuszki więc sie nie gapnie. Pokaże mu nową torebkę to nawet się nie spyta czy kupiłam jakieś ubranka ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę swoim ciążowym brzucholcem
Dziś zaczął nam się 18 tydzień.
|
#3231 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kindzia, Ty też się doczekasz Zdecydowanie książki lepsze. Oglądałam wszystkie części oprócz tej najnowszej kinowej i nie mogę patrzeć na Kristen, dla mnie żadna aktorka, w każdej części gra tak samo. Ja nadal bez polskiej TV Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-03-12 o 14:48 |
||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Widać, że weekend się zaczął
![]() Brumek piękny brzuszek
|
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
![]() ![]() U mnie tez piekny dzionek sloneczko swieci, az chce sie zyc. Wczoraj troche popadalo przez co moglam sobie posiedziec w domu i porobic wiosenne porzadki,co prawda bez mycia okien bo na to jeszcze nie jestem gotowa ![]() A dzis umowilam sie z kolezankami pobiegac po w sklepach ale cos im wypadlo i czeka mnie samotna wyprawa, trudno ![]() I mysle co by tu na obiad zrobic. mam kapusniaczek z wczoraj i tak sobie pomyslam ze moze jakies placuszki racuszki do tego. Znacie jakies fajnie, dobre i latwe w przygotowaniu? Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-12 o 15:24 |
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to chyba ruchy dzidzi, no bo co??
![]() Mam pytanie planujecie zakup jakiegoś płaszczyka wiosennego? Ja bym chciała, ale nie znalazłam odpowiedniego, a później będę chodziła w ponczo. Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dziewuszki - skrzywdziłam się - oparzyłam sobie cały nadgarstek od wewnetrznej strony na całej szerokości buu... boli jak cholercia, od razu trzymałam pod zimną woda i nawet teraz zawijam go sobie w zmoczoną zimna wodą ścierkę to troche ulgi jest. Pęcherze mi nie wyszły (jeszcze) ale może nie wyjdą skóra jest czerwona i opuchnięta trochę, posmarowałam Tribioticiem na oparzenia żeby trochę złagodziło.. Ale ja niezdara jestem... Mam nadzieję że dzidzia nie czuje tego paskudnego pieczenia...
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze gdzieś w tv było o modzie w ciąży,i stwierdzili,że kobieta może założyć po prostu męską koszule... Np biała... Ja się w kurtkę zaraz nie dopne... Kupiłam sobie jedne spodnie,bo legginsy mnie drażnia a na codzień w dresach...
Brumek,masz maciupki brzusio,jak mieli się w pracy zorientować...?
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to moge się na zawołanie rozpłakać a już jakieś filmy gdzie się dziecko rodzi albo jakieś tkliwe sceny to normalnie ryczę
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Beata biedna ty
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę? powiem Ci szczerze że jeśli miałoby pomóc to jak mi sie zachce siku to wypróbuje
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
Pamietam jak bylam mala i zdarzylo mi sie oparzyc to zawsze moja babcia kazala mi opsikac to miejsce albo przylozyc komprez z siuskow w trudniejszych do opsikania partiach ciala. W koncu starszychtrzeba sluchac. I zawsze pomagalo, tylko z tego co wiem trzeba to zrobic od razu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

niestety mąż na uczelni cały dzień, więc nici z jakiś spacerków, ale może jutro po południu???
. Wczoraj tak jakby się poruszyło, ale czułam to na wysokosci jajników, to chyba za nisko nie?? W którym miejscu Wy czułyście?

czuje w ogóle że brzuch mi się napina...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zębole

, ubrań mi nie pozwolił kupować 

skóra jest czerwona i opuchnięta trochę, posmarowałam Tribioticiem na oparzenia żeby trochę złagodziło.. Ale ja niezdara jestem... Mam nadzieję że dzidzia nie czuje tego paskudnego pieczenia...