Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 18:15   #4021
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a kiedy teraz masz wizte??
ja ide w poniedzialek...
gdzieś koło 20 marca,
ja dzwonie z dzień przed i się umawiam ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:23   #4022
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Dziekuje jeszcze raz za kciuki i gartulacje, wogole zawsze jestescie Kochane i budujace
Siasiek, masz racje, ze usg to tylko maszyna i maly wcale nie musi urodzic sie duzy, Andziotku lekarz tez mowil mi o szyjce, ze ona musi byc gotowa do porodu, pewnie dlatego od kwietnia wizyty co tydzien??Takze narazie nie napalam sie na wylowywanie szybkie porodu, moj lekarz ma dobra opinie i wiem, ze zrobi dla mnie to co bedzie najlepsze. Kasiu no nam juz coraz blizej tego dnia widze tez ostatnio wymeczona jestes bo Cie mniej tu widze. Dla Anuli tlumaczylam,ze maly brzuszek o niczym nie swiadczy, pewnie tez ma tam takiego sporego dzidziola jak ja
Za to agus powinna batow dostac za te prasowanie andziot chyba tez bolal brzuszek, oszczedzajcie sie dziewczyny
Migotko, na remont to sie tylko przygladaj, kciuki za morfo ni i udanych zakupkow
Moria, nie wstajesz w nocy na :kibelek: zazdroszcze , ja mam stale pory.
Dziewczyny brzuszki cud miod

Ja dzis wymeczona, ze szok, a zaraz do tesciow lecimy a tak mi sie nie chce, dzis byly male zakupki, kupilam sobie adidaski bo jakos tak wiosennie sie zrobilo. No i biustonosz do karmienia, a drugi to znowu podobny do takiego ale inny wiec bedzie wygodny tez no i kapcioszki do szpitala. Bylam w ciuszku, upolowalam 2 sztuki body takie wieksze ale ladne, bluze welurkowa z kubusiem puchatkiem, i takie cos do wyscielennia wozeczka na spacer sie nada, wszystko po 1zl, a wiec jestem zadowolona.
kochan e juz mnie nie bijcie, bo mam tak posiniaczony tylek, ze szok

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
gdzieś koło 20 marca,
ja dzwonie z dzień przed i się umawiam ...
aha
a to gin nie kazal wczesniej ?
ja tak co 2,5 3 tygodnie
ale ze mam skurcze to ide co 2,5

ty masz utrudniona sytuacje bo masz juz coreczke
i jednak ten ruch zawsze jest

alboi idz wczesniej
albo oszczedzaj sie do bolu, bo tez widze, ze duzo spacerujesz

a tak na marginesie, upieklam najpyszniejszy chleb na swiecie
z maki z lidla, ktora tata mi polecil
dodaje sie tylko wode, ja dalam pol na pol wode z mleiem
chleb jest cudny ze slonecznikiem, niskokaloryczny, bez cukru

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-12 o 18:24
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:25   #4023
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

a ja zjadlam obiadek co moj TZ go zrobil- schabowego z ziemniaczkami i brokulem i mnie zoladek boli....czemu?? neidobrze mi i w ogole...a przeciez pyszne bylo i wcale nie zjadlam tak bardzo duzo no!

a potem uprasowalam reszte ciuszkow Zosi tych duzych na 74 i 68 jeszcze nie ruszalam, uprane sa, ale nie chce mi sie za nie zabrac

kwiatecek nam sie pokazala no wlasnie ja biore ciebie za przyklad, ze w malym brzuszku siedzi duza dzidzia! tej wersji sie trzymam
i koniecznie prosze nam wkleic swoje zdobyscze zakupowe, jak to tak bez fotek nooo...

andziotku kochany nie stresuj sie na sile napewno wszystko jest dobrze, ja tez mam dni, kiedy mam skurcze mnie nie opuszczaja a dni kiedy nie mam wcale.
a kiedy masz wizyte kolejna? jak sie martwisz to podjedz moze do szpitala?
tylko sie nie denerwuj
Grazin widzisz male dzieci cie kochaja! jeju jak czytam o takich maluchach to chce juz moja Zosie.....
paulizia ok winie polowicznie Siaska i polowicznie ciebie, bo jak mozna pisac ze taki pyszniasty wyszedl..mam nadzieje ze paczka z bigosem do mnei juz w drodze:/
kasiulka no drzemka byla gnialna, obiad tez, ale teraz brzusio mnie boli...

eweska a to taki masz patant na zdjecia ale modelka przede wszystkim na zdjeciach jest genialna

idziemy ogladac filmik. bede potem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:33   #4024
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczynki przedstawiam wam moją Alicję..26 tydz i 4 dni.
śliczna, taka bardzo dziewczęca
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Aaaa i bębenek wstawię, 33t.
TŻ tak czasem patrzy na mnie jak się krzątam z tą piłką i mówi "Ale Cię osa w brzuch ugryzła"
No rośnie kulka o brzuch mi chodzi oczywiście bo po Tobie nie widać
Cytat:
kącik Oleńki
super, a co na ścianie macie taki paseczek jeden?
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

a poniżej zdjecia mojego banioczka z dzisiaj!
31 tydz
Mały się tak wypchał po jednej stronie?
Na tych zdjęciach na taki duży wygląda a na Tobie taki fajniusi malusi
Cytat:
a u mnie w biedronce w ogóle żadnych bodziaków nie widziałam
albo wszystkie już wykupili, albo nie było wcale
U mnie też nie było bodziaków, nawet kartki że były dostępne.
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Piękny kochana

To teraz ja Wam pokaże mój wielgaśny brzuchol, a w klubie fotka troszkę bardziej co nie co odkrywająca
Jestem pod wrażeniem! Jak Ty bosko wyglądasz Jak modelka, tak leciutko Ci ten brzuszek wygląda na tych zdjęciach. Mamo a ja jakbym za karę chodziła
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ja też mam dzisiaj doła i ryczę nie wiem z jakiego powodu Nawet na reklamie Calzedoni się poryczałam :wstyd:

Co do tuszy to ja polecam Max Factor 2000
Też wczoraj ryczałam na tej reklamie...
A tusz też jest moim faworytem.
Cytat:
wiem o którą reklamę Ci chodzi
"mamy nadzieję że to będzie dziewczynka "
ostatnio też miałam na niej mokre oczy

w ogóle już dwa tygodnie minęły od wizyty
i zaczynam się znów zamartwiać o tą moją szyjkę,
ostatnio mam sporo skurczów
i do tego co któryś trochę bolesny ...
Zośkę trochę czasami podźwigać muszę ...
no i tak się zastanawiam czy czasem nie skróciła się już porządnie
męczy mnie to ....
To hasło na tej reklamie mnie wczoraj siekło normalnie, Tż się ze mnie śmiał.

Ja jak wyjdę i chodzę dłużej niż 15 minut, mam skurcze co 10-15 min i każdy jest bolesny, brzuch jak kamień i ciągnie.
Też już wylękniona jestem trochę a wizyta 23 marca.

Byliśmy na spacerku, nie mogłam dojść do domu bo takie rzeczy się działy z tym moim brzuchem, że co chwilkę musiałam przystaną i podpierać się Tż. A wszyscy patrzą na mnie jakbym już rodzić miała...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:39   #4025
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wpadłam się tylko przywitac dziewczynki
Kurcze znowu źle spałam, wszystko mnie boli - wydawało mi się, że już mniej niż wczoraj...ale teraz zmierzyłam temp. i mam 37,1stop ....nie wiem co się dzieje, bo ani nie mam kataru, ani gardło mnie nie boli - po prostu wszystko mnie boli, plecy, ramiona, kark, brzuch pobolewa.

Widziałam Wasze brzuszki - śliczne wszystkie i takie okrąglutkie
dla udanych wizyt

I widziałam też malutką Alicję Ani - śliczności
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:42   #4026
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Byliśmy na spacerku, nie mogłam dojść do domu bo takie rzeczy się działy z tym moim brzuchem, że co chwilkę musiałam przystaną i podpierać się Tż. A wszyscy patrzą na mnie jakbym już rodzić miała...
my tez bylismy na spacerze i co chwile jeczalam, ze chce wracac bo nogi mnie bola, krocze mnie ciagnie, brzuch twadnieje...oj ciezko mi teraz

poza tym spadly mi erytrocyty, hemoglobina i hematokryt - jest gorzej niz przed rozpoczeciem brania zelaza. Ale w poniedzialek wizyta to sie wszystkiego dowiem.

ktos pisal, ze ruchy dziecka sa inne niz wczesniej. Ja niby jestem dopiero w 27 tyg ale tez czuje roznice. Mala gmyra mi jakos na dole, a nie ma jakichs kopniakow. Czuje ją rzadziej i mniej intensywnie. Kolezanki, ktore juz rodzily mowily, ze brakowalo im tych kopniakow po porodzie, a ja nie zdazylam sie przyzwyczaic bo sa tak rzadko...chyba taki leniuch z mojej małej.

Mam pytanie do dziewczyn, ktore posiadaja komode z IKEI (ta bez uchwytow). Na jakich prowadnicach jest ta komoda? da sie wyjac szuflady? czy szuflady sa glebokie? Nie ma w Lublinie IKEI a ta komoda strasznie nam sie podoba mimo ze nie mozemy jej obejrzec na zywo...

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-03-12 o 18:48
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:00   #4027
Paulizia
Wtajemniczenie

JanuszAgnieszka szuflady da sie wyciagnac pod katem [bylam sprawdzic ] no i musze powiedziec, ze sa pojemne. Ja jestem zadowolona. W Ikei dodatkowo mozesz kupic materialowe wklady do szuflad i ladnie sobie segregujesz rzeczy, a one idealnie pauja do tych szuflad.

Andziot zadzwon moze do gina czo? Jesli sie sama martwisz to znaczy, ze lepiej nie ignorowac...
Stary 2011-03-12, 19:02   #4028
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
śliczna jesteś a brzuszek przepiękny

Cytat:

eweska mi to brak słów żeby opisać co czuję patrząc na Ciebie ,
promieniejesz z każdej strony ...

Pogadałam troszke z mężulem Milo było go usłyszeć, ale jutro sobie dłużej porozmawiamy jak co niedziele

Sasiek dziękuję
Powiem ci że mnie też cieżko chodzić bo mi brzuch twardnieje i zaczyna pobolewać, jakies kolki itp, muszę iść naprawdę wolno aby było ok.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-12 o 19:03
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:04   #4029
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitac dziewczynki
Kurcze znowu źle spałam, wszystko mnie boli - wydawało mi się, że już mniej niż wczoraj...ale teraz zmierzyłam temp. i mam 37,1stop ....nie wiem co się dzieje, bo ani nie mam kataru, ani gardło mnie nie boli - po prostu wszystko mnie boli, plecy, ramiona, kark, brzuch pobolewa.

Widziałam Wasze brzuszki - śliczne wszystkie i takie okrąglutkie
dla udanych wizyt

I widziałam też malutką Alicję Ani - śliczności
Dziękuję..Wszystkie Alicje to Piękności
Stary 2011-03-12, 19:09   #4030
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka szuflady da sie wyciagnac pod katem [bylam sprawdzic ] no i musze powiedziec, ze sa pojemne. Ja jestem zadowolona. W Ikei dodatkowo mozesz kupic materialowe wklady do szuflad i ladnie sobie segregujesz rzeczy, a one idealnie pauja do tych szuflad.

Andziot zadzwon moze do gina czo? Jesli sie sama martwisz to znaczy, ze lepiej nie ignorowac...
dziekuje Paulizia

Stary 2011-03-12, 19:09   #4031
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Piękny kochana

To teraz ja Wam pokaże mój wielgaśny brzuchol, a w klubie fotka troszkę bardziej co nie co odkrywająca
Kurcze kobieto przepiękne zdjęcia..Brzuszek:l ove:
Stary 2011-03-12, 19:16   #4032
Lolka1212
Zadomowienie

Ale fajowo się dziś podczytuje.. tyle foteczek!

Ania2631 córa śliczna!! Fajnie buziolek widać

Moria laseczka Gdzie ty ukrywasz te nadprogramowe kologarmy??

Aga87 wszystko tak pięknie u was przygotowane

Grazin
fajne fotki! Stoisz tak śmiesznie, z rączkami schowanymi, jak uczennica, która cos nabroiła

Eweska jaka ty śliczna babka jesteś!!!

Dziewczonka a jeszcze ja z pytankiem do Ciebie.. pamiętam, że pokazując ostatanio zakupy z Allegro, kliknęłaś w dozownik na mleko.. ale to było na takie mleko w proszku z tego co pamiętam! A to tak asekuracyjnie, na sztuczne mleko wzięłaś? czy jakieś jeszcze inne zastosowanie?
Stary 2011-03-12, 19:20   #4033
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny, Wy nie macie pojecia, z jakim geniuszem finansowym przebywacie na watku! Z jaka perfekcyjna i oszczedna pania domu! No doprawdy - ta wybitna postacia jestem JA i sama nie wiedzialam do tej pory, ze jestem tak cudowna, niezastapiona i finansowo ogarnieta. Chyba sobie sama pomnik postawie albo chociaz fanfary wygram na trąbie (ma ktoras trabe?), no ewentualnie jakas piesn pochwalna uloze. Jestem bezwzglednie inteligentna!
Otoz pojechalam dzisiaj do galerii, zaliczyc SP i Rossa. Szlag mnie trafil siedemset razy, bo ludzi od groma, a jeszcze do tego jakas z Top Model sie wypowiadala na scenie, rany dziewczyno, wez sie za ksiazki, bo tych bredni to sie sluchac nie da. W kazdym razie w SP tez tlumy, ale dzielnie walczylam brzuchem i koszykiem, a to co wywalczylam wklejam Wam na zdjeciach.
Fotografia numer 1 udowadnia, ze jestem wspaniala i oszczedna matka, dbajaca o swoje nienarodzone dziecko i oszczedzajaca grube piniadze miedzy innymi na wkladkach do cyckonosza.
Fotografia numer 2 wskazuje, ze mysle rowniez o sobie, o swojej rozlazłej japie i rozwlekłej
Fotografia numer 3 podsumowuje powyzsze wydatki w formie pisemnej, dzieki ktorej udowodnilam mojemu TZ, ze ta cala wielka siatka z napisem SP miala glebszy sens, niz by sie mu moglo wydawac.
A fotografia numer 4 jest po to, by wkurzyc niektore z Was
Dziekuje za uwage. Ide sie dalej rozplywac nad wlasna gospodarnoscia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (59,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (70,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (77,9 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (60,2 KB, 57 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:20   #4034
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

ja to jestem taka ciota, że strasznie głupio mi dzwonić bez powodu do niego ....
on i tak przyjmuje mnie trochę po znajomości ...
bo w sumie to wszystko jest ok i nic więcej się nie dzieje ...
do tego jego Klinika się teraz przenosi w inne miejsce

w poprzedniej ciąży miałam duuużo więcej skurczów i szyjka była ok ...
ale też nie miałam kogo dźwigać i z kim na intensywne spacery chodzić
w ogóle teraz więcej robię, bo jednak przy dziecku sporo roboty jest chcąc nie chcąc,
a mężul niby w domu pracuje, ale jakoś średnio ostatnio zajmuje sie Zosią, bo ma inne sprawy na głowie ...

Stary 2011-03-12, 19:21   #4035
Lolka1212
Zadomowienie

Nom.. a my z miasta wróciliśmy! Osiem godzin w sklepach spędziliśmy Dumna jestem z mężusia, nic nie narzekał, dzielnie wytrzymywał.. a dla niego to wyczyn, bo on nienawidzi zakupów!
Ikea zaliczona, sklepy dzieciowe.. wózkami najeździłam się już chyba wszystkimi!! Teraz jeszcze mała analiza cen z tymi internetowymi i mniej/więcej będzie koniec..
Tyle, że pościel nadal nie wybrana
Stary 2011-03-12, 19:26   #4036
Siasiek
Zadomowienie

Paulizia jak bigos?

Anula miałaś rację to nie ból gardła to ta zmora, delikatnie w ciągu dnia też się ujawnia.

Lolka taki dozownik to bardzo praktyczne cudo, bo przesypywanie mleka tą specjalną miarką do butelki jest niewygodne, nie dość, że czasem ciężko sobie trafić to jeszcze pomylić się w liczeniu idzie np jak rozmawiasz albo jak szybko robisz bo dzidzik już wyje
My mamy dzielony na 4 porcje.
Mam nadzieję, że Dziewczonka się nie pogniewa, że się wtrąciłam.

It's not about anger
Stary 2011-03-12, 19:26   #4037
andziot
Zakorzenienie

mibi
no i ten sorbet -----> tego Ci jednak nie daruję

i TBS

Stary 2011-03-12, 19:30   #4038
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy nie macie pojecia, z jakim geniuszem finansowym przebywacie na watku! Z jaka perfekcyjna i oszczedna pania domu! No doprawdy - ta wybitna postacia jestem JA i sama nie wiedzialam do tej pory, ze jestem tak cudowna, niezastapiona i finansowo ogarnieta. Chyba sobie sama pomnik postawie albo chociaz fanfary wygram na trąbie (ma ktoras trabe?), no ewentualnie jakas piesn pochwalna uloze. Jestem bezwzglednie inteligentna!
Otoz pojechalam dzisiaj do galerii, zaliczyc SP i Rossa. Szlag mnie trafil siedemset razy, bo ludzi od groma, a jeszcze do tego jakas z Top Model sie wypowiadala na scenie, rany dziewczyno, wez sie za ksiazki, bo tych bredni to sie sluchac nie da. W kazdym razie w SP tez tlumy, ale dzielnie walczylam brzuchem i koszykiem, a to co wywalczylam wklejam Wam na zdjeciach.
Fotografia numer 1 udowadnia, ze jestem wspaniala i oszczedna matka, dbajaca o swoje nienarodzone dziecko i oszczedzajaca grube piniadze miedzy innymi na wkladkach do cyckonosza.
Fotografia numer 2 wskazuje, ze mysle rowniez o sobie, o swojej rozlazłej japie i rozwlekłej
Fotografia numer 3 podsumowuje powyzsze wydatki w formie pisemnej, dzieki ktorej udowodnilam mojemu TZ, ze ta cala wielka siatka z napisem SP miala glebszy sens, niz by sie mu moglo wydawac.
A fotografia numer 4 jest po to, by wkurzyc niektore z Was
klask i:
Lolka
Ania2631
Stary 2011-03-12, 19:32   #4039
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
wiem o którą reklamę Ci chodzi
"mamy nadzieję że to będzie dziewczynka "
ostatnio też miałam na niej mokre oczy
widzę że nie jestem sama i Sasiek też do nas dołączyła

Cytat:
a tak na marginesie, upieklam najpyszniejszy chleb na swiecie
z maki z lidla, ktora tata mi polecil
dodaje sie tylko wode, ja dalam pol na pol wode z mleiem
chleb jest cudny ze slonecznikiem, niskokaloryczny, bez cukru
z tej specjalnej mieszanki do wypieków? Przymierzam się do niego i nie mam odwagi bo nigdy nie piekłam

Mimbi, uwielbiam Cię ale za zrobienie smaka na sorbet nie daruję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:51   #4040
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczonka a jeszcze ja z pytankiem do Ciebie.. pamiętam, że pokazując ostatanio zakupy z Allegro, kliknęłaś w dozownik na mleko.. ale to było na takie mleko w proszku z tego co pamiętam! A to tak asekuracyjnie, na sztuczne mleko wzięłaś? czy jakieś jeszcze inne zastosowanie?
Loluś ten pojemniczek jest raczej na sztuczne mleko, chociaż pokarm z piersi pewnie też można w nim przechowac, ja kupiłam tak na wszelki wypadek (kosztował jakoś ponad 3zł) - a jak go zobaczyłam na żywo to się uśmiałam - to mikro pojemniczek maleńki.

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-03-12 o 20:00 Powód: napisałam "sztuczne dziecko" łoo matko
Stary 2011-03-12, 19:57   #4041
gusiagatko
Zakorzenienie

Mimbi Czytając miałam uśmiech od ucha do ucha aż Tż spytał dlaczego się szczerzę do monitora.

Ja pobuszowałam troszeczkę po necie i zamówiłam dla dzidzi trampeczki i kocyk (100% bawełna, cieniutki na lato, chroniący przed promieniami UV +50)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_415641.jpg (30,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 698895_02_g.jpg (18,5 KB, 36 załadowań)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:59   #4042
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia jak bigos?

Anula miałaś rację to nie ból gardła to ta zmora, delikatnie w ciągu dnia też się ujawnia.

Lolka taki dozownik to bardzo praktyczne cudo, bo przesypywanie mleka tą specjalną miarką do butelki jest niewygodne, nie dość, że czasem ciężko sobie trafić to jeszcze pomylić się w liczeniu idzie np jak rozmawiasz albo jak szybko robisz bo dzidzik już wyje
Pewnie, ze się nie pogniewam, bo sama byłam ciekawa jak tego używac dzięki Siasieczku
Stary 2011-03-12, 20:06   #4043
martynka89
Zakorzenienie

andziotku jezeli nic innego sie nie dzieje to nie denerwuj sie tymi skurczami bo sobie stresem zaszkodzisz. Wiem ze zadne pocieszenie ale ja chodze ze skurczami od 17tc czyli juz 7tygodni, bylam z tym w szpitalu w 17 tyg, zrobili USG, wszystko bylo OK a lekarka powiedziala, ze za wczesnie na jakiekolwiek przepowiadajace ale jezeli nic innego po za skorczami sie nie dzieje to mam sie nimi nie przejmowac. No i faktycznie nic przez te 7 tyg sie nie dzialo na szczescie.

Dziewczyny mam pytanie, jak ide do toalety na siku to czuje taki dziwny bol w pochwie jak cos by mi tam w srodku naciskalo i mialo wypasc. Czy to jest normalne? Bo mam tak juz okolo tygodnia a wizyta dopiero w poniedzialek i sie martwie tym.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:11   #4044
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
andziotku jezeli nic innego sie nie dzieje to nie denerwuj sie tymi skurczami bo sobie stresem zaszkodzisz. Wiem ze zadne pocieszenie ale ja chodze ze skurczami od 17tc czyli juz 7tygodni, bylam z tym w szpitalu w 17 tyg, zrobili USG, wszystko bylo OK a lekarka powiedziala, ze za wczesnie na jakiekolwiek przepowiadajace ale jezeli nic innego po za skorczami sie nie dzieje to mam sie nimi nie przejmowac. No i faktycznie nic przez te 7 tyg sie nie dzialo na szczescie.

Dziewczyny mam pytanie, jak ide do toalety na siku to czuje taki dziwny bol w pochwie jak cos by mi tam w srodku naciskalo i mialo wypasc. Czy to jest normalne? Bo mam tak juz okolo tygodnia a wizyta dopiero w poniedzialek i sie martwie tym.
ja jak spaceruje albo wstaje z lozka tu czuje ciagniecie w dole, taki nacisk w dole, ale tez mam wizyte w pon wiec sie wszystkiego dowiem.

Stary 2011-03-12, 20:17   #4045
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja jak spaceruje albo wstaje z lozka tu czuje ciagniecie w dole, taki nacisk w dole, ale tez mam wizyte w pon wiec sie wszystkiego dowiem.
No wlasnie jak z lozka wstane albo jak dlugo posiedze i sie podniose to tez tak mam. Przechodzi jak chwile pochodze bo wlasnie czuje to po wstaniu z pozycji lezacej lub siedzacej albo przy korzystaniu z toalety a jak chodze to przechodzi i jest ok. Bardziej od bolu niepokoi mnie ten ucisk jak by mi cos zaraz wypasc mialo.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:21   #4046
eweska
Moderatoreska

Dziewczyny też mam od czasu do czasu taki ucisk, szczególnie w nocy, nawet prosto usiąść nie mogę na łóżku jak wstaję, albo w ciągu dnia też się zdarza jak chcę wstać np z fotela.
Stary 2011-03-12, 20:24   #4047
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Używasz tego Fissana? ja nie dałam rady, jest okropny.
A ten sorbet jeszcze po tym jak kupiliśmy jakieś niedobre lody dzisiaj...
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ja pobuszowałam troszeczkę po necie i zamówiłam dla dzidzi trampeczki i kocyk (100% bawełna, cieniutki na lato, chroniący przed promieniami UV +50)
Trampki cudne.
Cytat:
Pewnie, ze się nie pogniewam, bo sama byłam ciekawa jak tego używac dzięki Siasieczku
To super
Nie wiem jaki Ty kupiłaś, ten z TT?
http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...489748517.html to jest mojego Tżta

It's not about anger
Stary 2011-03-12, 20:33   #4048
matallewar
Zakorzenienie

Moria Bardzo ładny i urósł

Mimbi Ja wiem, że skumać nie skuma, ale czy w ogóle takie 3-4 miesięczne dziecko już takie rzeczy widzi? Bo chyba koło 3 miesiąca dopiero widzi ostro?

andziot Ja do ZOO chcę jak będzie cieplej, bo z tż jeszcze nie byliśmy A teraz może być za zimno dla niektórych zwierzaków... A w sierpniu, nawet jak Edzik prześpi, to chociaż rodzice się nacieszą

Grazin Fajne majtki Ale brzuch fajniejszy
Nie miej depresji...
Chyba wszystkie nas dotyka przesilenie wiosenno-ciążowe...

U nas dziś śliczna pogoda Cieplutko, słoneczko
Potem udane urodziny koleżanki - żałowałam tylko, że winka nie mogłam się napić, bo impreza była w restauracjo-winiarni chorwackiej chłopaka koleżanki
A na kolację wreszcie zrobiłam Twistery a la KFC, które czekały już dwa dni na swój czas
Pyyyyyyyycha

A teraz żałuję, że nie jestem w Łodzi na Yapie Ale z takim brzuchem było by ciężko, na szczęście mam transmisję on-line i oglądam mamę, tatę i siostrę (siedzą na widowni )

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:37   #4049
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Loluś ten pojemniczek jest raczej na sztuczne mleko, chociaż pokarm z piersi pewnie też można w nim przechowac, ja kupiłam tak na wszelki wypadek (kosztował jakoś ponad 3zł) - a jak go zobaczyłam na żywo to się uśmiałam - to mikro pojemniczek maleńki.
Thx, thx, thx dobre kobiety
Stary 2011-03-12, 20:38   #4050
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Używasz tego Fissana? ja nie dałam rady, jest okropny.
A ten sorbet jeszcze po tym jak kupiliśmy jakieś niedobre lody dzisiaj...

Trampki cudne.

To super
Nie wiem jaki Ty kupiłaś, ten z TT?
http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...489748517.html to jest mojego Tżta
Dokładnie z TT http://allegro.pl/tommee-tippee-poje...492609334.html
jest maleńki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości