Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-12, 14:05   #2521
ligotka
Rozeznanie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Kaliope ja tez chce zimnego piwka!!! I chipsy i pizze!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:16   #2522
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

na tradzik niemowlecy, przy synku pomogl nam Emolium krem specjalny, spirytusu nie mozna

moja corcia tez ma katar, bylismy we wt u lekarza niby czysciutko, ale katar do dzis jest, i bidulka sie meczy jak tak dalej pojdzie to znow bede musiala skoczyc z nia do lekarza

moja miesieczna pyziunia
Załącznik 3814453

dzieciaczki cudne
a torcik smakowicie wyglada

a za ten wozek to komuś niezle baty sie należą

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-04-07 o 16:04
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:23   #2523
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

Stokrotka81 malutka wygląda zjawiskowo w sukience, chyba moją też dziś jakoś odstrzele, bo na razie przypomina dresa

Ligotko właśnie dorwałam w lodówce jedno piwo, miało być dla męża... Małgoś jest butelkowa, więc korci mnie, żeby wypić
Kaliope26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:36   #2524
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Witam sie!
My wczoraj mialysmy problem z zasnieciem, na zabawy sie malej zebralo. W koncu wzielismy ja i olalismy ze tak powiem, oboje usnelismy padnieci a ona nie miala wyjscia i zasnela. Zawsze odkladam ja do lozeczka, ale ze zasnelam to odlozylam ja o 1, o 3 pobudka i potem do lozeczka wrocic nei chciala... wiec do rana z nami. Ja nie chce ja przyzwyczaic do lozka, juz nas dwoje to za duzo. O wyprowadzce z lozka jednego z nas nie ma mowy, w ciagu dnia nie ma czasu to wieczorem lubie sie przytulic. Wiec przykro mi ale nowy lokatorek musi sie wyniesc... Poradzcie jak usypiac mala, przed chwila mi sie udalo, wystarczylo przytulic, potem odlozyc obok, a w koncu zanioslam ja do lozeczka, ale czasem nie jest tak latwo
I ja sie musze przystawic do tego alegro bo niby ciuchow ma duzo ale jak przychodzi co do czego to nie ma w co ubrac ;( przydalyby sie spodenki, spioszki, koszulki, dresik, cosik na wiosne... macie jakiegos godnego polecenia sprzedawce....
muron K. jest sliczna, taka buzia okraglutka!
Milego weekendu buziaki
kurcze moja raczej sama zasypia. Jak wieczorem nie ma ochoty to bierzemy ją na ręce, ale nie nosimy tylko tv oglądamy, albo obok w bujaczku popatrzy popatrzy az w końcu zasypia. Choć od 2 tyg zasypia po butli po kąpaniu. Włączam karuzelkę cicho i sobie pomruczy i zaśnie.

Ligotko dziękujemy. No śliczniusia jest i to chyba nawet obiektywnie;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 14:37   #2525
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Kaliope ja tez chce zimnego piwka!!! I chipsy i pizze!
Ligotka ja pizze wczoraj jadlam i malej nic... uboga skladnikowo bo tylko kurczak kukurydza i ananas... ale tylko na tyle moglam sobie pozwolic

podobno ananas i kukurydza nie uczula i nie powoduje dolegliwosci brzuszkowych

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1
Stary 2011-03-12, 15:06   #2526
muron
Zakorzenienie

Cytat:
a mozecie polecic jakas nianie??
ja mam Fisher Price i jestem zadowolona
NIE kupujcie Baby Ono, tę mieliśmy dostać ale 3 pod rząd się popsuły!

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
chciałabym to zobaczyc
ps. smarujesz czyms ten tradzik Pati? bo nam pediatra powiedziała, że możemy spirytusem zwykłym, Irek małego posmarował z jednej strony tylko i jakby mu sie rozniosło

licze jak na zbawienie, że ten smoczek pomoże, bo mały pod koniec karmienia zaczał sobie smoczek robic z mojego sutka, jak tak dalej pojdzie to mi je wyciagnie do samej ziemi

mnie lekarz kazał sie wstrzymac tak do 2 miesiecy, byłam ostatanio na wizycie i pytałam i tez nie zaczynac od jakiejs katorgi tylko powoli

jestem za limitem ostatanio sie cieszyłam, że na koncie mam tyle kasy, to nadrobiłam w wolnych chwilach z drugiej strony gdyby nie allegro, to nie miałabym w czym chodzic bo nie ma jak małego na 5 minut zostawic w domu, żeby stara chociaz jakies gacie na dupe sobie znalazła i jak człowiek wygladała

oo własnie miałam pytac o pampery, bo nam sie konczą, mały w zastraszającym tempie produkuje

DZIEWCZYNY POMÓŻCIE! wczoraj jakis gnojek gwizdnał nam wózek małego, mielismy graco po amelce wielofunkcyjny, została nam tylko buda i fotelik, mały dopiero miesiac skonczy 16tego, musze znalesc na biegu jakis wózek LEKKI, nie orientuje sie wogóle w temacie, bo nawet nie szukałam, a tego patafiana co zabrał mojemu dzieku wózek udusze gołymi rekami : baba:
supernovaja a skąd ukradł???

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

SUPERNOVAJA

nie kupuj już 2 w jednym:-( Kup samą gondolę a potem spacerowkę, każdy wielofunkcyjny jest 2 razy cięższy
ja mam ABC Design Condor, 13 kg i masakra

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a propos smoka....
http://www.pudelek.pl/artykul/30932/...na_od_smoczka/

Stary 2011-03-12, 15:15   #2527
cytrynka3002
Zadomowienie

Ja dopiero wróciłam ze spacerku z Małym - ślicznie jest dzisiaj.

Make_up_istko - jak tam Gabi i jej kupka? Dało radę? Mój odbija sobie te dwa dni i dziś robi kupę koncertowo - dobrze, że pieluchy takie wytrzymałe. Mam nadzieję, że i u Was okej już!

Idę się trochę zdrzemnąć, póki mój artysta zasnął.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:53   #2528
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja dopiero wróciłam ze spacerku z Małym - ślicznie jest dzisiaj.

Make_up_istko - jak tam Gabi i jej kupka? Dało radę? Mój odbija sobie te dwa dni i dziś robi kupę koncertowo - dobrze, że pieluchy takie wytrzymałe. Mam nadzieję, że i u Was okej już!

Idę się trochę zdrzemnąć, póki mój artysta zasnął.
Rano nie robiła, a teraz śpi od 12:00 jak na spacer wyszłyśmy więc jeszcze nie wiem czy coś tam jest Mam nadzieję, ze tak. No i mam nadzieję że skończy się to jej marudzenie...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 15:56   #2529
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

Moj Potworek też śpi...ja ogarniam kuchnie, czasem niechcący z moją 'zgrabnością; narobię huku a ta dalej sobie smacznie śpi. Cieszę się...bo do 20 jesteśmy same a tak mam chwilę, żeby poogarniać wszystko
Stary 2011-03-12, 16:26   #2530
monis 1
Raczkowanie

Dziewczyny witajcie sobotnio! My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek. Mam pytanie odnośnie kropli Delicol, mianowicie jak ich się używa, czy w trakcie karmienia? i czy przy każdym karmieniu. W ulotce średnio to wyjaśnione jest. Mam nadzieje że kropelki poskutkują, bo Kubuś się pręży, robi czerwony i marudzi - myślicie że to kolka, położna tak stwierdziła..., ale mi się wydaje że jakiś ból brzuszka. Czy wasze pociechy nie zawsze o karmieniu zasypiają bo mój raz ładnie uśnie a raz oczy jak pięć złoty, nie śpi i marudzi. Jestem trochę tym marudzeniem zaniepokojona.....
monis 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:05   #2531
s_a_j
Rozeznanie

u mnie noc z głowy i tak do teraz, mały z godzinkę temu dopiero usnął, ja nie wiem, jak to dziecko ma się rozwijać, jak on tyle nie śpi, jak matka ma nie zwariować, jak ona razem z nim nie śpi

wczoraj jak 10 godzinę płakał (od 18stej do 4) a ja już wyczerpalam wszystkie pomysły, jak mu pomóc położyłam się bok niego i zaczęłam ryczeć jeszcze gorzej niż on, z bezsilności, ku... jak ja się fatalnie czułam. Oczywiście od razu wszystkie myśli, że nie nadaję się na matkę wróciły Dziś przez to wszystko strasznie smutno mi.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
s_a_j - wpisuję się do klubu ćwiczących
Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
saj- też się przyłączam do klubu!od jutra zaczynam
super dziewczyny, trzymam kciuki za ćwiczenia i płaskie brzuszki
mi wczoraj, przyznaję się bez bicia, nie udało się poćwiczyć, mój mały mial straszne straszne ataki

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
a co do lezaczka to ja mialam taki na cienkich nozkach i mojej corci posluzyl do ok 5 msc bo ona tak sie w nim krecila ze prawie sie przewalal ,wiec to nie jest do konca tak ze mozna waga sie sugerowac .
bo te leżaczki w większości są do 9 kg
Stary 2011-03-12, 17:13   #2532
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

monis1 ja mam zalecone że tuż przed karmieniem mam podawać po 5-6 kropli 3x dziennie

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Pomozcie mi bo nikt nie jest w stanie pomóc mi wybrać

która ozdoba na tort lepsza:

1.
http://img716.imageshack.us/img716/9...niebieskie.jpg

czy

2. http://img15.allegroimg.pl/photos/40...7/1498264789_1

i która szatka ładniejsza:
1.
http://www.magiahaftu.republika.pl//DSC_1775.JPG
2.
http://www.magiahaftu.republika.pl//66.jpg
3.
http://www.magiahaftu.republika.pl//c1.jpg
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:42   #2533
s_a_j
Rozeznanie

jak dla mnie to zdecydowanie druga ozdoba lepsza, jest urocza
co do szatki to nie umiem wybrać, nie za bardzo mi się takie rzeczy podobają

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
monis1 ja mam zalecone że tuż przed karmieniem mam podawać po 5-6 kropli 3x dziennie
JeSuis a w związku z czym podajesz małemu Delicol? Boli go brzuszek? Widzisz po tym jakąś poprawę?
Stary 2011-03-12, 17:48   #2534
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

delicol na bolący brzuszek, widziałam poprawę...ale przyznam że odkąd lekarka kazała raz podawać delicol do jedzonka a raz debridat to jednak po debridacie widzę lepsze efekty (łatwo puszcza mu się bączki a tak jak nie dam debridatu to męczy się i pręży)

mi ciężko wybierać w ogóle rzeczy na chrzest - to kosmos... żaden ciuszek mi nie pasuje, świeczki...wszystko nei takie jakie bym chciala - choc sama nei wiem jakie bym chciala
Stary 2011-03-12, 17:59   #2535
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
przeciez to normalne 3 godz to krótko
tak ale mała cały dzien miała spiacy ,oczywiscie przerwy na karmienie ,przewiajanie
no i jak przypuszczalam od 12 do 5 rano mialysmy marudzenie ,pozniej sen do 7.30 ,karmienie itp a o 9 zasnela w 5 min na raczkach u taty a mama mogla pojsc na zakupy

i tak nakupilam malutkiej pelno ciuszkow -spioszkow,body bo wszystko co mam to juz za male jest .Kupilam plaszczyk ,kurteczke dwie pary bucikow no i sukieneczke na chrzest ,wszystko za grosze bo uzywane ,pozniej zrobie fot to pokaze teraz wszystko poprałam

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
u mnie noc z głowy i tak do teraz, mały z godzinkę temu dopiero usnął, ja nie wiem, jak to dziecko ma się rozwijać, jak on tyle nie śpi, jak matka ma nie zwariować, jak ona razem z nim nie śpi

wczoraj jak 10 godzinę płakał (od 18stej do 4) a ja już wyczerpalam wszystkie pomysły, jak mu pomóc położyłam się bok niego i zaczęłam ryczeć jeszcze gorzej niż on, z bezsilności, ku... jak ja się fatalnie czułam. Oczywiście od razu wszystkie myśli, że nie nadaję się na matkę wróciły Dziś przez to wszystko strasznie smutno mi.

super dziewczyny, trzymam kciuki za ćwiczenia i płaskie brzuszki
mi wczoraj, przyznaję się bez bicia, nie udało się poćwiczyć, mój mały mial straszne straszne ataki

bo te leżaczki w większości są do 9 kg
u mnie tez noc byla nie przespana ,a jeszcze musialam ustawiac swojego meza na dobra droge

co do lezaczka to faktycznie moj byl do 9 kg
i tych wibracji nie uzywalysmy bo Amelka ich nie lubila
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:14   #2536
make_up_istka
BAN stały

Jak od wczoraj Gabrysia kupy zrobic nie mogła to teraz tak narobiła ze i dziadkowi na ręce i sobie na body, spodnie i skarpety... pampek nie wytrzymał ilości...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:17   #2537
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

Dziewczynki który pasek pasuje waszym zdaniem lepiej do szarej sukienki do kolan, prostej bez dekoltu i do fioletowych rejstopek, ewentualnie jaki kolor paska z tych przedstawionych...:confus ed:
http://moda.allegro.pl/szeroki-wiaza...499159716.html

http://moda.allegro.pl/wiazany-pasek...485614084.html
Stary 2011-03-12, 18:20   #2538
monis 1
Raczkowanie

JeSuisUnPapillon Czyli niekoniecznie przed każdy posiłkiem...mi położna nie powiedziała jak dawkować, więc może spróbuje tak jak Ty. A powiedz Twoje maleństwo miało typowe kolki w sensie że bardzo płakało?,bo mój się pręży, podkurcza nóżki i przy tym strasznie marudzi.....
monis 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:28   #2539
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monis 1 Pokaż wiadomość
JeSuisUnPapillon Czyli niekoniecznie przed każdy posiłkiem...mi położna nie powiedziała jak dawkować, więc może spróbuje tak jak Ty. A powiedz Twoje maleństwo miało typowe kolki w sensie że bardzo płakało?,bo mój się pręży, podkurcza nóżki i przy tym strasznie marudzi.....
strasznie się prężył, płakał... teraz dalej ma niektóre dolegliwości bo płacze podczas jedzenia - przy ruchu jelitek
Stary 2011-03-12, 18:57   #2540
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Czytam o tych skokach i faktycznie w 5 tyg miała (to zauważyłam) a teraz 7 tydzień się kończy i wszystkie umiejętności się zgadzają
a no widzisz
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:57   #2541
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

udalo mi sie kupic mate za 111zł z przesyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product.jpg (36,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-03-12, 19:21   #2542
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
saj nie załamuj się, pomyśl, że to tylko na początku jest taki ryk, a to że mały płacze to nie znaczy że jesteś złą matka on poprostu tylko to umie robić /no poza jedzeniem i wydalaniem/, niestety trzeba przetrwać te cholerne 3 miesiące, ja też na początku miałam okresy załamania teraz jak mały ma 6 tygodni to już ich nie mam bo też nauczyłam sie trochę o co gliździe biega - no nie zawsze ale umiem go np. uspokoić jak wpadnie w szał
BTW czy on nie ma problemów brzuszkowych, że tyle godzin płacze?? ale bestia twarda że 10 h wyrobił jeśli am np. kolki albo męczą go gazy kup może sab simplex - dostępny TYLKO przez net - zawiera to samo co bobotic ale w mniej więcej 2-3 - krotnie wyższej dawce, a może miał skok rozwojowy ?? a jak jest dziś??

Cytat:
podobają mi się butki a te szatki to nie wiem, ja nie chrzczę Tymona więc nie ma zdania

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

a ja kupiłam matę tiny love - jest cudna, żywe kolorki, duża, cudna wogóle wszystkie ich zabawki mają piękne kolorki, zamówiłam też karuzelkę ale musze kupić baterię więc nawet nie wiem czy się będzie podobała Ludziowi oraz taki łuk z zabawkami co się montuje na foteliku lub wózku, narazie nie montuję bo Ludzik za mały do tego dopiero co kuma że coś mu nad głowa wisi
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 19:32   #2543
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
saj nie załamuj się, pomyśl, że to tylko na początku jest taki ryk, a to że mały płacze to nie znaczy że jesteś złą matka on poprostu tylko to umie robić /no poza jedzeniem i wydalaniem/, niestety trzeba przetrwać te cholerne 3 miesiące, ja też na początku miałam okresy załamania teraz jak mały ma 6 tygodni to już ich nie mam bo też nauczyłam sie trochę o co gliździe biega - no nie zawsze ale umiem go np. uspokoić jak wpadnie w szał
BTW czy on nie ma problemów brzuszkowych, że tyle godzin płacze?? ale bestia twarda że 10 h wyrobił jeśli am np. kolki albo męczą go gazy kup może sab simplex - dostępny TYLKO przez net - zawiera to samo co bobotic ale w mniej więcej 2-3 - krotnie wyższej dawce, a może miał skok rozwojowy ?? a jak jest dziś??
Ma, ma, już od jakiegoś czasu walczymy. Pediatra zmienił mu mleczko, zalecił infacol, podajemy mu też probiotyk. Wydawało mi się na początku, że te ataki kolki trochę złagodniały, w sensie, że nie trwały już tak długo i nie miały takiego dramatycznego przebiegu, ale od dwóch dni znów jest bardzo źle. Maly bardzo niewiele śpi, jak nam się uda go uśpić, albo padnie ze zmęczenia to za 10 minut budzi się z krzykiem, czasem płacze przez sen. Wiem, że to wszystko trzeba przetrwać, ale po kilku godzinach ciężko wytrzymać takie cierpienie dziecka, aż teraz jak o tym Ci piszę to mi łzy napływają do oczu. Nie chcę wyjść na jakąś matkę histeryczkę, ale nie jest to dla mnie łatwe. O tym sab simplex słyszałam, jak skończymy infacol to będę próbowała go zamówić

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

tak czytałam o tym debridat o ktorym pisała JeSuis, że jej maluszkowi pomaga. Może poproszę lekarza o receptę na ten środek. Chciałabym, żeby mu coś wreszcie pomogło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 20:04   #2544
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaliope26 Pokaż wiadomość
Dziewczynki który pasek pasuje waszym zdaniem lepiej do szarej sukienki do kolan, prostej bez dekoltu i do fioletowych rejstopek, ewentualnie jaki kolor paska z tych przedstawionych...:confus ed:

powiedziałabym bez ćwieków, co za dużo itd.;-)

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

która ozdoba na tort lepsza:

1.
http://img716.imageshack.us/img716/9...niebieskie.jpg

czy

2. http://img15.allegroimg.pl/photos/40...7/1498264789_1

i która szatka ładniejsza:
1.
http://www.magiahaftu.republika.pl//DSC_1775.JPG
2.
http://www.magiahaftu.republika.pl//66.jpg
3.
http://www.magiahaftu.republika.pl//c1.jpg
wybrałabym butki, te gołe dzieciorki na torcie...jakoś nie.... Poza tym, ze to w ogóle nie w moim guście jak i szatki. u nas nie ma takiego zwyczaju jak całe czerwone Zagłębie długie i szerokie;-)

S A J u mojej siostry tylko debridat pomagał

Stary 2011-03-12, 20:05   #2545
vilya
Zadomowienie

hmm - moja córcia to od urodzenia płacze łzami. lekarka stwierdziła że nie wszystkie dzieci sa takie same i ona musi się czymś wyróżniać.

jutro zapodaję debridat - mam nadzieję że pomoże.

Dzisiaj rurka była w użyciu. Odkąd byłam w szpitalu i tam małej pielęgniarki zapodały ta rurkę i widziałam jaką ulgę przynosi to też 3 razy użylismy tego urządzonka.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:06   #2546
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
szatki pierwsze, a ozdoby obie fajne... ale ja bym chyba butki wzięła...

Cytat:
Napisane przez Kaliope26 Pokaż wiadomość

ten z ćwiekami bardziej mi się podoba...

ja też wczoraj nie cwiczyłam, bo po pierwszej sesji mam takie zakwasy że dzisiaj rano nie umiałam do auta wejść :/

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:08   #2547
calisa
Raczkowanie

GG do calisa

Witam
Podczytuję Was regularnie. Miałam być mamą grudniową ale mój syn się nie spieszył i urodził się 5 stycznia. Zresztą odezwałam się kilka razy u Was na poczekalni więc może mnie ktoś pamięta
Mam nadzieje, że trochę pomogę- bo co nieco z moim synem już przeszłam poczynając od gronkowca na dzień dobry poprzez ostatnio zapalenie płuc i rotawirusa którym się zaraził w szpitalu.
Więc tak- trądzik niemowlęcy też nas dopadł (a jak, plagi egipskie na mojego syna spadły) i położna kazała mi kilka razy dziennie przemywać twarzyczkę przegotowaną wodą lub rumiankiem. Pomogło. Dziwie się temu spirytusowi- przecież to musi strasznie wysuszać skórę.
Kolki na szczęście mnie ominęły- ale za to bolesne bączki:/.To akurat testuje teraz- kuzynka miała ten sam problem i przyczyną był nabiał. Także ograniczam i wygląda to coraz lepiej Także jak któraś ma taki problem to warto na kilka dni wyłączyć te produkty z menu- i może coś da. Chociaż ubogie to jedzenie bez nabiału:/
Jeszcze o czymś miałam napisać ale się zakręciłam i nie pamiętam co ja to chciałam powiedzieć Młody mi daje czasem popalić i zmęczona jestem - ale tak to już jest być mamą
Pozdrawiam
calisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 20:10   #2548
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
hmm - moja córcia to od urodzenia płacze łzami. lekarka stwierdziła że nie wszystkie dzieci sa takie same i ona musi się czymś wyróżniać.

jutro zapodaję debridat - mam nadzieję że pomoże.

Dzisiaj rurka była w użyciu. Odkąd byłam w szpitalu i tam małej pielęgniarki zapodały ta rurkę i widziałam jaką ulgę przynosi to też 3 razy użylismy tego urządzonka.
nasz niuniuś też płacze łzami, strasznie mnie to zdziwiło bo ile dzieci widziałam tak nie widziałam łez u dzieci, a tu takie mokrutkie oczka i łezki...a mi normalnie serce krwawi jak to widzę

Saj spróbuj może faktycznie z debridatem, zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może.
U nas był stosowany jeszcze colinox - po jedzeniu, ale mały go nienawidził...pluł nim w każdą stronę
Stary 2011-03-12, 20:14   #2549
kaskup
Rozeznanie

witajcie..

ja tez chce zimnego piwka.. i kebaba

co do smoczków to tez polecam bardzo firmy MAM..
mamy ten i jeszcze NUk ale jednak MAM najlepszy a i mamy ten perfekt czyli super cienki jak dla mnien rewelacja..

kupiliśmy jeszcze pare dni temu LOVI i dziewczyny nigdy nie polece nikomu tej firmy..
wyobrazcie sobie ze na samej górze na łączeniu tam gdzie najgłębiej do buzki wchodzi normalnie łuszczaca sie guma, wogole kawałek wisiał..
TZ wkurzony zadzwonil do firmy kazali w sklepie wymienic, to TZ sprawdzał chyba 4 opakowania w sklepie i kazde były takie same!! z odchodzaca guma..

MURON jak znajdziesz chwilke poszkuja jak mozesz i dla mnie jakis ładnych sukieneczek, kurteczek i sweterków
ja jakos nie moge nic fajnego znalesc

ja dzis obchodziłam wszystkie sklepy w galerii za kurteczka dla małej i nic niormalnie nie znalazlam.. smyk, pepco, 5-10-15, h&m, c&a i normalnie w zadnym zadnej kurteczki na wiosne dla dziewczynki..
wogóle dzis pierwszy raz zostawiłam moje dziewczyny dwie z babcia..
ale było ok..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 20:17   #2550
Kaliope26
Raczkowanie

GG do Kaliope26

Muron dzięki, też się ku temu skłaniam

saj wiem jak się czujesz, z moją mam ryk przez cały czas, najpierw były kolki ale na nią pomógł probiotyk a reszta płaczu wynika z jej krzykliwej natury...drze mordke praktycznie cały czas. W pierwszych tygodniach nie mogłam sobie z nią poradzić, zresztą z sobą też. Ryczałyśmy obie, ja z przerażenia i bezsilności...ale z tygodnia na tydzień jej coraz lepiej. Wiem jak przerwać darcie się w niebogłosy, jak uspokoic chociaz na chwile-a uwierz mi moja to krzykacz nad krzykaczami. Zobaczysz z dnia na dzień będzie coraz lepiej Może Twoje dziecie oprócz bóli brzuszka ma również nature buntownika i głośno to Tobie manifestuje...uwierz, znajdziesz sposób na przetrwanie gorszych dni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości